Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Vilppeli

Pages: 1 [2] 3
31
Kaikkee on tullu esim. banaanin kuoret, puhelin, rantatuoli, rapumerta, katiska, virveli yms.

32
Heittokalastus / Vs: nils master big mouth?
« on: August 02, 2006, 05:32:02  »
puhutteko popperista....tai onko tuo kyseinen uistin popperi?

Ei ole kyseinen uistin "popperi". Ainoastaan erittäin oudon muotoinen uppoava vaappu. :-D Mutta ihan hyvin on pelittänyt.  :-)

33
Vetouistelu / Vs: fladen
« on: August 02, 2006, 05:28:34  »
Valmistajan kotisivut: http://www.fladenfishing.se/Servlet

Fladen Conrad Salmon on varsin suosittu haukivaappu merialueillamme, joten ainakin jotkut niistä uivat ja antavat kalaakin varsin hyvin. Loket on suora kopio Bete Lotosta, ja kalastaa siinä missä esikuvansakin. Joskus varmaan paremminkin, koska halvan vieheen menetys ei kirpaise suuresti ja niillä uskaltaa siis kalastaa tehokkaammin kuin kalleilla.

Muutenkin valikoimissa näyttää olevan sen verran tuttujen ja pyytäviksi tiedettyjen vieheiden suorakopioita, että en uskoisi kalansaannissa Fladeneilla olevan suurempia ongelmia. Halpojen vapojen ja kelojen laatu taas ei ole aina maailman paras, mutta sama koskee toki muitakin valmistajia.


34
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Puuttuva pala pyrstöstä
« on: August 02, 2006, 05:22:21  »
Jaa-a...ensimmäisenä tuli mieleen, että toinen hauki olisi napannut pyrstöstä palasen nälissään, mutta kolmion muotoinen pala ja että useampia samanlaisia. En nyt kyllä osaa auttaa.  :|

35
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kuulutteko seuroihin?
« on: August 02, 2006, 05:20:09  »
HEKA eli hervanta kaukajärvi kalaseura. Mainio seura suosittelen kaikille! Kisoja talvisin pilkkikisoja, kesällä mato-onki kisoja ja uistelukirsoja. Mikä parasta, mainiot palkinnot. Olit sitten viimeinen tai ensimmäinen kaikki saa palkinnon. :wink:

36
Kaikkea kalastuksesta / Vs: mikä se tämä kala on?
« on: August 02, 2006, 05:05:22  »
Ettei vaan kuule olisi ollut ihan normaali lohi, joko järvi tai merilohi. Ainoastaan kirjolohilla on punainen liha, järvi ja merilohilla taas vaalea. Kirjolohen lihan väri johtuu siitä, että kasvatusaltaissa ne syövät punaista ruokaa (jotakin tahnaa yms.) pienestä pitäen, joten lihakin värjäytyy punaiseksi.

37
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Helmi rikki
« on: August 02, 2006, 04:41:46  »
Kuusamon Uistimen helmiä ja niiden kiinnitys"nauloja" on saanut varaosina joistakin kalastusliikkeistä, myydäänköhän niitä vieläkin..?

Kyllä niitä ainakin täälä Tampereella päin saa kalastukseen erikoistuneista liikkeistä. Itseltä meni myös rikki tuo, mutta ei auttanut kun mennä kattoon liikkeitä läpi, että onko niitä varaosina. No jonkun aikaa eri paikoissa kierreltyä se viimein löyty.  :-)

38
Koko pää tulee otettua pois. Ei siinä juuri syötävää ole ja mahtuupahan enemmän kaloja savustuspönttöön.  :wink:

39
Onginta / Vs: Tuleeke makkaralla kalaa?
« on: August 02, 2006, 04:35:59  »
Kaippa nuo käyvät ihan syöttinä niinkuin esim. madot tai taikinat. Mutta itselläni ei moisesta ole kokemusta. Mutta makkara kelpaa myös ravuille. Kokeilkaapa vestätte ohuesta tikusta terävän makkaran pala tikkuun ja tikku pohjaa. Jos järvessä rapua on, niin kyllä on makkarassa kiinni vaikka kuinka monta rapua (ei oikeen liittyny tähän, mut tuli vaan mielee).  :wink:

40
Heittokalastus / Vs: Mikä ärsyttää haukea eniten mikä väri?
« on: August 01, 2006, 20:35:16  »
Tiheä uintinen ja kirkas värinen vaappu saa hauen ärsyyntymään varmasti. Kirkkailla väreillä tarkoitan esim. oranssi, punanen, keltainen yms. Itselläni ovat ainakin toimineet.  :-D

41
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kuinka kauan olet kalastanut?
« on: August 01, 2006, 20:32:33  »
Pienestä pitäen ollut isän mukana kalassa ja sitä myöten itsekkin alkanut kalastamaan. Aktiivisesti kalastanut noin. 10vuotta.

42
Heittokalastus / Vs: nils master big mouth?
« on: August 01, 2006, 05:20:52  »
Itselläni on kyseinen uistin ja hyvin on toiminut. Kalaa on tullut kohtuullisesti ja ainoastaan haukea. Minun big mouthin väri on semmoinen papukaijan värinen, jossa hopea hileitä. Kuplia ei kyllä uistimesta tule, ainakaan itse en ole huomannut.

43
Heittokalastus / Vs: Ihme uistin?
« on: August 01, 2006, 05:17:02  »
Elikkäs tuo uistin on vähän kuin jerkki, ainakin uitto tyyli aika lailla sama. Joten kirjoittamani juttu ---> http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=13287.0

44
Heittokalastus / Vs: Piraattiuistimia?
« on: August 01, 2006, 05:12:53  »
En ole moisia uutisia nähnyt??  :? Mitä siinä sanottiin?? Tarkoitetaanko "piraatti uistimilla" joitakin merkkejä, jotka tekevät muista uistimista kopioita esim. shaekspeare (voi olla kirjoitettu väärin  :-)) Jos uutisissa tarkoitettiin edellä mainittua, ei minua juuri liikkuta onko se "piraatti" vai aito. Itse olen huomannut, että suurimassa osassa uinti on kohdallaan eikä moitittavaa juuri ole. Mielummin ostan saman kuvan joskus jopa 3 kertaa halvemmalla vaikka tekijä on eri.

45
Heittokalastus / Vs: Jerkkaus!
« on: August 01, 2006, 05:05:13  »
Jerkkauksen idea on siinä, että kalastaja itse tekee uistimen liikkeet/uninnin. Jerkkauksessa käytetään uistimia, joissa ei ole leukalevyä ollenkaan eli tavallaan vain vaapun runko. Elikkäs siis sinä itse laitat uistimen uimaan. Uistin heitetään normaaliin vanhaan tapaan ja kun se on järvessä nyit koko ajan, jotta jerkki uisi vedessä. Nykäsyjen pituuksia voi vaihdella ja aina löysät siimat kelataan pois. Jerkkauksessa olisi hyvä olla lyhyt ja jäykkä vapa, että nykäisyt välittyvät uistimeen paremmin. Kuitusiima on myös kätevä, koska se ei veny. Omia jerkkejä pystyy tekemään itse esim. vanha vaappu, josta on leukalevy rikki. Uistinta voi painottaa vaihtamalla eripainoisia koukkuje, näin myös uistimen uintiliike muuttuu. Tässä kaikki mitä itse tiedän jerkkauksesta. Korjatkaa, jos jotain on väärin. Ja eikun jerkkaamaan!!  :-)

46
Heittokalastus / Vs: Rapala Titanium Braid
« on: August 01, 2006, 04:54:40  »
Tuskinpa tuo siiman vika on. Taitaa olla siima kierteellä vain.  :-D

47
Vieheet / Vs: Haukivieheet?
« on: July 25, 2006, 03:10:22  »
Nilsmaster paras vaappu hauelle ja lusikoista Räsänen ja Professor.  :wink:

48
Heittokalastus / Vs: uppoavat vaaput
« on: July 25, 2006, 03:06:04  »
Kyllä kelluva vaappu on matalassa vedessä helppokäyttöisempi. Kelaamalla vapa ylhäällä, hidastelemalla ja pysäytellen selviää puolenkin metrin syvyisistä paikoista, jos vaappu kelluu ja on muuten matalauintinen, esim. Rapala Jointed ja Biltema Gale. Uppoavalla vaapulla ei tähän pysty. Monet uppoavat eivät sitä paitsi ui kalastavasti hitaassa kelauksessa, joten tästäkin pisteet kelluville.
Tämäkin on toisaalta maku asia. Jos löytää pintauintisen kelluvan vaapun, kannattaa ostaa.. (jos on mataliin vesiin menossa kalaan)
Toisaalta jos löydät hitaasti uppoavan vaapun, on se minusta parempi.. Varsinkin kesällä, lämpimien vesien aikaan.
Lämpimissä vesissä kannattaa kalastaa nopea liikkeisillä vaapuilla/uistimilla, koska kalat ovat myös nopea liikkeisiä.
Esmes: Itselläni on Stormin Subwart joka on tehty matalaan veteen ja on siksi hyvä myös sinne matalaan veteen, mutta toisaalta minulla on myös uppoavia vaappuja, mutta keveitä (mikä on iso pointti tässä asiassa) jotka ovat hyviä sinne matalaan veteen..

Mutta miksi?!?!?! Miksi mielestäsi hitaasti uppoavat vaaput ovat parempia matalassa kuin kelluvat?!?!?! Viestissäsi ei tule ilmi muutakuin mielipiteesi... Olisi kiva kuulla perustelut??  :-(

Minusta isoin pointti uppoavissa vaapuissa matalaan/syvään veteen on paino!
Jos sinulla on painava uppoava viehe se menee kuin kivi pohjaan ja siksi se ei ole hyvä matalaan veteen..
Toisaalta jos sinulla on kevyt/hitaasti uppoava vaappu esim: Kaikki Perzalta tilaamani on taasen loistavia matalaan veteen..

Eli minusta tämäkin asia on kaksipiippuinen juttu.. :-)

PS: Kauppaan kun menen, katson ensimmäisenä kiinnostavimpien vaappujen uintisyvyydet.. :wink: Minusta se on kaiken A ja O.

49
Heittokalastus / Vs: Uistimen valmistaja ja saatavuus
« on: July 25, 2006, 03:00:39  »
Hmmm... Ei taida Salmo olla halppis merkki, jos kyseessä on sama Salmo mitä itse ajatteleen. Jos siis kyseessä on sama merkki niin kuin ajattelin, saa sitä jokaisesta hieman isommasta marketista seka kalastukseen erikoistuneista kaupoista.

50
Heittokalastus / Vs: Vieheitä matalaan veteen?
« on: July 19, 2006, 22:32:02  »
Kuusamo Professor toimii vetämällä ja heittämällä, kummallakin tavalla on haukia tullut .

Professor menee aikas syvälle vetämällä, toki riippuu veto vauhdistakin. Ja professori on myös siitä huono, että kun sillä  vetää kauan siima menee kauheelle kierteelle ja sen jälkeen tulee todella siima sotkuja..  :-)

51
Heittokalastus / Vs: Uistimien koko?
« on: July 19, 2006, 22:21:19  »
Iso kuva isot kalat, pieni kuva hieman pienemmät kalat... Toki pieneen kuvaan voi käydä iso kala, mutta jos varsinaisesti lähdet kalastamaan ennätys haukeasi niin en laittaisi lippaa tai pientä vaappua..  :-D Mutta uistimen koko ei pelkästään riipu siitä, kuinka isoa kalaa pyydetään. Suuri merkitys on myös sillä, että MITÄ kalaa pyydetään!

52
Heittokalastus / Vs: Kuitusiimat ja niiden kestävyys
« on: July 09, 2006, 17:10:26  »
Ottakaapas huomioon, että nämä punotut/kuitusiimat rispaantuvat helposti, eli "pilaantuvat tai menevät huonoksi" siksi kannattaakin aina muutaman reissun jälkeen nappasta muutama metri siimaa pois, ettei uistinten menetys ole niin todennäköistä.
Ei pidä paikkaansa kaikkien kuitusiimojen kohdalla. Omalla kelallani on ollut sama Power Pro syksystä 2004 asti, enkä muista että siimaa olisi tarvinnut katkaista rispaantumisen takia vielä kertaakaan, vaikka kalatusta on tullut vesikasvustojenkin seassa melko paljon. Ilmeisesti Power Pro:n tyyppinen-, varsinainen punottu siima kestää paremmin hankausta kuin fuusiosiima, esim. Fire Line.
Jaahas...Tarvii sit varmaan ostaa tuota kehumaasi siimaa, jos se kerran on noin hyvää mitä sanot.  :| Luulis että sekin rispaantuu edes joskus... jos näin ei ole se on täydellistä.

53
Heittokalastus / Vs: Kuitusiimat ja niiden kestävyys
« on: July 08, 2006, 08:37:37  »
Ottakaapas huomioon, että nämä punotut/kuitusiimat rispaantuvat helposti, eli "pilaantuvat tai menevät huonoksi" siksi kannattaakin aina muutaman reissun jälkeen nappasta muutama metri siimaa pois, ettei uistinten menetys ole niin todennäköistä.

54
Heittokalastus / Vs: Banjo Minnow
« on: July 08, 2006, 08:28:52  »
Jos tuo olisi halvempi niin voisi hyvinkin olla, että ostaisin sen vain kokeillaakseni. Hinta nyt vain sattuu olemaan 80e!!!! Joten turha toivo tv-shop!  :-D

55
Vieheet / Vs: Meppsin lipat
« on: July 08, 2006, 08:22:01  »
Mull on kymmeniä mepsejä oon saanu melkein kaikkia suomessa eläviä kaloja.
Suomessa on tavattu 98 kalalajia, joista vakinaisia lajeja on 61. (http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=14927&lan=fi).

Montako lajia on vielä saamatta?Ei kaikkea tarvitse ottaa niin kirjaimellisesti.  :wink:

56
Heittokalastus / Vs: Kalaa Husky Jerkillä?
« on: July 08, 2006, 08:06:29  »
Itse ole vähän kyllä eri mieltä.. Ainakin kun minulla tuo Husky oli niin kalaa sillä sain.. Siis haukea..
Ja onhan nuo edellä mainitut kovia vieheitä, mutta minusta yli kehuttuja..

Ainakin itse ole todennut parhaaksi oikeassa syvyydessä uivat vaaput, eikä suinkaan nuo perinteisimmät..

Parhaita yleis uistimia on ollut, Stormin Suspending Thunderstick ja subwart, Rapalan huskyjerkki ja CD..
Huonolla syönnillä olen tarjonnut 12cm Räikeän oranssia Jesseä ja Mikko Procyonilta tilaamani ahvenen värinen vaappu...
"Ainakin itse ole todennut parhaaksi oikeassa syvyydessä uivat vaaput, eikä suinkaan nuo perinteisimmät.." Totta, mutta sehän näissä edellä mainituissa uistimissa juuri hyvää onkin, että ne ovat hauki paikoille suunniteltuja. Ja tuon uinti syvyyden voi aika lailla itsekkin uittamalla valita.


57
Vieheet / Vs: Tuleeko haukea puna-valkoisella vaapulla?
« on: July 08, 2006, 08:03:37  »
Puna-valkoinen uistimen värinä, oli se sitten lusikka tai vaappu, on ollut jo pitkään kalastajien suosiossa.  :-) Ja kaikenlaisia saalis tarinoita tullut myös kuultua. Eli eiköhän tuo ole ihan hyvä väritys, olipa uistimena sitten lusikka tai vaappu!!  :-)

58
Heittokalastus / Vs: Paras yleisuistin?
« on: July 08, 2006, 07:56:37  »
Eivät ne Kuusamon vuosiuistimetkaan hullumpia ole. Ainakin kultainen punaisella helmellä kalastaa hyvin haukea. Kelpaavat siis muuhunkin, kuin isänpäivälahjaksi. Edellisten vuosien malleja saa joskus alennusmyynneistä vitosella kappale.

Jep! Vuosiuistimilla tulee yhtälailla kalaa kuin muillakin Kuusamon lusikoilla..  :-) Itselläni on kaikki vuosiuistimet vuodesta 2000 tähän päivään!  :-)

59
Heittokalastus / Vs: Kalaa Husky Jerkillä?
« on: July 04, 2006, 03:19:08  »
Joo o..samaa mieltä edellisen kanssa! Enemmän taitaa olla kuhalle kuin hauelle. Jos ostatte hauki kuvia niin kaikki lusikat, rapalan magnum ja nils masterin vaaput ovat kovia!! Juuri muita ei kannata edes kokeilun vuoksi ostaa, koska noilla tulee varmasti kalaa!  :-D

60
Vieheet / Vs: Lottoko on tänkin kesän luotto kuva?
« on: July 04, 2006, 03:14:46  »
Lotto ei ole tämänkään kesän luottouistin. Omistin kolme kpl kyseisiä uistimia, ainuttakaan kalaa niillä ei tullut. Puheet sen luotettavuudesta ainakin omasta mielestäni voi heittää roskakoriin.

Aivan samaa mieltä! Omistan myös 3 kpl Lottoja ja uitettu on vaikka kuinka monesti... Yhden sattuma hauen olen saanut, ei muuta!! Eli  luotto kuvaksi tuota ei voi kutsua!  :cry:

Pages: 1 [2] 3


center>