Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - kirjolohikäärme

Pages: [1] 2 3 ... 24
1
Oulun lääni / Vs: Jäätilanne Oulun alueella
« on: December 06, 2012, 15:45:20  »
Kuuleman mukkaan merellä ollut viime viikonloppuna parikymmentä senttiä, järvillä varmasti enemmän. Sen jäläkeen jäät lissääntyny varmasti vielä palio, kyllä jäälle uskaltaa, kunha ei virtapaikkoihin mene.

2
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: October 12, 2012, 23:31:09  »
Ei ollut vielä kerennyt kutea, niin ei raskinut ottaa tuota.

Todella hieno kala, onnittelut!

3
Sekalaista juttua / Vs: Katsele kaloja livekameralla !
« on: August 09, 2012, 18:59:10  »
 :-P


Alkaa olemaan jo lohella kokoa, vesi vaan näyttäs olevan kalaportaissa matalalla.

4
Sekalaista juttua / Vs: Katsele kaloja livekameralla !
« on: August 08, 2012, 14:48:57  »
Kovasti on taas kalaa nousemassa Oulujokeen. Vettä virtaa joessa niin paljon että joutuvat näköjään juoksuttamaan vettä patoluukkujen kautta voimalaitoksen ohi. Saiskohan tuo sitten kalat nousemaan jokeen paremmin, kun virtausta riittää.
Vesi vaan on harvinaisen paskaista kovan virtauksen takia.

Vielä kun ois joessa kutupaikkojakin..  :-o

5
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: August 07, 2012, 00:07:25  »
Kyllä on mittallinen taimen tiukassa tänä kesänä.
36cm larvalla, toivotaan uutta tapaamista seuraavalle kesälle.


6
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« on: July 31, 2012, 20:26:12  »
Vähän tyhmä kysymys mutta en mistään tietoa löytänyt niin kysyn : Onko istutetulla taimenella alamittaa? kirjolohella ei taida olla ? ja meritaimenelellahan on se 50cm.Huomenna tulee käytyä tekee tuonne reissu  :-).

Toinen tyhmä kysymys. Istutettu kala ja lohikalat ei oo koskaan kuulunut omiin kiinnostuksen kohteisiin, mutta nyt kun tuon Oulun alueen luvan ostin niin voisin tuolla käydä kokeilemassa sanginjoella. Eli miten erotan istutetun taimenen ja meritaimenen. Saalis lienee omalla kohdalla täyttä toiveajattelua mutta varmuuden varalta halusin tämänkin kysyä jottei tule uhanalaisia lajeja nostettua.
On yleensäkkin melkoinen sattuma jos meritaimenen saa Sanginjoesta, ei niitä kovin tiheässä siellä ole.
Meritaimen on yleensä hopea eli ns. "kirkas", väriltään hyvin samankaltainen lohen kanssa.
Tuonne istutetut järvitaimenet taas on tummempia, ruskehtavan kellertäviä.

http://www.rktl.fi/kala/tietoa_kalalajeista/taimen/
Linkin takana hyvät kuvat järvi- ja meritaimenesta.

Myös evistä on monesti helppo päätellä onko kala luonnontuotantoa tai kauemmin luonnossa elänyt, kuin juuri istutettu. Luonnossa eläneellä taimenella evät, varsinkin pyrstö on iso, teräväreunainen ja jykevätekoinen, kun taas istutetulla monesti pinempi "surkastunut", pyöristynyt ja hennomman oloinen.
Kirjolohesta tosin on helpompi päätellä kuinka kauan se on luonnonvedessä ollut, tuntuu kirjolohella menevän evät kasvatusaltaassa huonompaan kuntoon kuin taimenella.

7
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: July 24, 2012, 21:25:18  »
Minusta jotakin asetoonia/ tinneriä ei kannattanut käyttää en kyllä nyt muista nimeä.
Se on ainakin tiedossa että Dicco tinneri ei käy, mutta en oo kuullu että jokin asetooni ei kävis, enkä edes ole kuullut että niitä olisi eri laatuja?
Jokin valmislakka olisi kyllä hyvä. Käykö vaikka tämä Dekojen kanssa?
http://samfishing.fi/kauppa/product_info.php?cPath=74_73_172&products_id=535

Tuskimpa, täytyy varmaan heittää Dekat mettään ja alakaa käyttää kunnon maaleja jos jotain meinaa vielä värkkäillä.

8
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: July 24, 2012, 13:51:22  »
Mikähän tässä nyt mättää?

Oon hyvin vähän vaappuja teheny, mutta muutamia kuitenkin. Aina oon lakannu valmiin vaapun SAM-Propionat lakkarouheella jonka oon sekottanu asetooniin. Maaleina oon käyttäny Dekan kynäruiskumaaleja. Ennen pintalakkaus on onnistunut ongelmitta mutta nyt sitten yhtäkkiä lakka alkoi reagoimaan maalin kanssa ja veti maalipinnan ryttyyn, aijemmin ei ole tuota tehnyt vaikka oon just samalla tavalla lakannut.

Miksi? 
 :?

E: Sekoitin muuten tuon reagoivan lakan eri merkkiseen asetoonin, kuin aijemmin jotka ei reagoineet, voiko tuo vaikuttaa?
Vai onko lakka liian ohutta, eli siis asetoonia liikaa?

9
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Rapala nykyään.
« on: July 24, 2012, 02:15:16  »
Muistan kun joku foorumilainen kirjoitti joskus jotenkin näin: "Rapaloilla ei voi kuin pyyhkiä persettä ja siihenkin ne on huonoja"  :-P Kuka lie kirjoittanut, se ei oo jääny mieleen, mutta lause pyörii hyvin elävänä päässä.

Aina kun kuulee tosimiesten puhuvan Rapaloista toistuu sanat "hengetön", "sieluton", "laaduton", "massatuotanto", "kiinalainen", "muovinen"
Tottahan nämä kaikki kyllä ovat, ei juuri enää suomalaisen käsityön lehdet havise, kun Orginalia paiskoo rannalla. Mutta kuitenkin, kiistaton tosiasia on se, että Rapaloilla saa hyvin kalaa, olivatpa ne sitten kuinka paljon tahansa sitä nykyistä "massatuotantopaskaa." Ja vaaput ovat jopa aikas laadukkaita massatuotantovaapuiksi, mitä nyt minulla on muista kokemusta, otetaan nyt vaikka esimerkkinä Salmo. Koukut on erittäin laadukkaita, oikeasti teräviä, toisin kuin edelläkin mainitulla kilpailijalla. Lähes jokainen Rapala ui tehtaan jäljiltä, yhden poikkeuksen minulla teki (vahvisti säännön) Team Esko joka tuli sitä Fladeneille tuttua perinteistä kylkimyyryä, mutta tämäkin oppi vähäisellä nokkalenkin säädöllä uimaan.

Uskaltaisin väittää, että Rapalan vaaput on aika takuuvarma valinta, se on vain sitten kalastajasta kiinni, osaako valita oikean mallin ja värin oikealla kalalle oikeassa tilanteessa.
Toki parempaakin löytyy, Suomessa on hirvittävästi autotallinikkareita (tälläkin foorumilla) jotka näprää uskomattoman laadukkaita ja pyytäviä (ja kalliita) vaappuja tilanteeseen kuin tilanteeseen joka kalalle, jotka toimivat  varmasti.

10
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: July 11, 2012, 01:39:46  »
Tuli taas pyörähettyä kesän perinteinen reissu Norjassa, kalaa tuli paljon, suuri osa harreja. Muutamasta tuli malliksi kuvakin otettua.

Ite nappailin kohtuu tiheään pinturilla ja nymfeillä 30-40cm harreja, mutta kaveri napautti sormille aika hyvin ku ilmesty pusikosta tämän kanssa.
50cm/1080g  :-)


Ruokakalat.


Kuvaamispaikan ja kauempana näkyvän kosken loppuliun väliltä nousi parikymmentä mukan kokosta harria.

Tuoltakin jotain saatiin.

Ja tuolta.

11
Oulun lääni / Vs: Oulujoki-topic
« on: July 11, 2012, 01:18:45  »
Mahtava taimen, onnittelut!

Paikasta päätellen rannalta pyydetty? Mihinkä nappas?  :-)

12
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« on: June 19, 2012, 21:04:59  »
Vähän tyhmä kysymys mutta en mistään tietoa löytänyt niin kysyn : Onko istutetulla taimenella alamittaa? kirjolohella ei taida olla ? ja meritaimenelellahan on se 50cm.Huomenna tulee käytyä tekee tuonne reissu  :-).
Kyllä se sama 40cm pätee istutetuissakin taimenissa.  :-) Kirjolohella ei alamittaa ole.
Mutta taitaa olla kaikki taimenet mitä sanginjokeen laitetaan vähintään tuon 40cm, tokihan siellä saattaa seassa muutama pienempi olla.

13
Oulun lääni / Vs: Ii- ja Kiiminkijoki-topic
« on: June 16, 2012, 02:53:38  »
Tulipahan maanantaina pyörähettyä Kipinässä. Vesi jo aikalailla normaalikorkeudella.
Harjuksia sain yli kaksikymmentä, valtaosa alamittaisia, muutama 35cm rajoilla. Kaikki päästin kuitenkin luonnolisesti takaisin kasvamaan.

Harrin alamitan saisi nostaa 40cm, kyllähän Iijoessa harria on, mutta aivan liian pientä. 40cm harjus olisi jo vamastikkin jatkanut sukuaan, kun taas 35cm harri saattaa olla vielä kutematon. Ja jos pikkuhiljaa tapetaan kaikki kutemattomat kalat niin eipä siinä kovin hyvin käy. Itse ainakin pyrin päästämään kaikki iijoen harjukset takaisin kasvamaan, jos se vaan kalan kunnon puolesta on järkevää.

14
Pari vuotta sitten tuli eräällä ojalla käytyä ahvenia narrailemassa. Jos ensimmäisellä kymmenellä peräkkäisellä heitolla ei saanut tai ollut kiinni ahventa syönti oli huono.
Monellaki reissulla tuli yli kymmenellä peräkkäisellä heitolla ahventa, tarkemmin en laskenyt. Uistimina oli perus mepsejä ja pieniä vaappuja. Eikä ahvenet mitään rääpäleitä ollu, suurin osa pannukarkeita.

Harjuksia on tullut kolme peräkkäisillä heitoilla perholla. Muistaakseni neljännellä heitolla oli vielä kiinni mutta pääsi irti. Perhona musta kuulapäänymfi.

15
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« on: June 15, 2012, 14:27:44  »
Eilen taas joella ja kaksi kirkasta taimenta? Voiko tosiaan olla että nuo merestä tuonne on nousseet? yritän saada kuvan jossain vaiheessa näytille.
Jos tosiaan on kirkkaita meritaimenia tullut, niin olisi varmaan ihan suotuisaa päästää takaisin jatkamaan mitättömän pientä sukuaan, jos se nyt edes enää missään onnistuu.
Ja meritaimenellahan alamitta on 50cm että sen mukaan sitten tapetaan niitä...

Keskiviikko iltana ja yönä tuli taas käytyä. Muutama tärppi perhoon, en saanut tarttumaan. Kaverilla karkasi taimen.
Ei ollu laitettu kun pelkkää kirjolohta, liekö taimen sitten sen verran kalliimpaa että ei oo raskittu laittaa.

Pohjaonginta tekee koko hommasta aivan naurettavaa, sais kieltää lailla tai sitten laitettaisiin pelkkää taimenta niin saisivat turhaan liotella tahanapallojaan.
Levittäytyvät jo aktiivisen kalastuksen alueelleekkin powerbaittiensa kanssa nämä "kalastajat"

16
Oulun lääni / Vs: Ii- ja Kiiminkijoki-topic
« on: June 07, 2012, 23:30:28  »
Jatketaas yksin puhelua taas vuojen tauvon jäläkeen.
Onko tosi että minä oon ainut foorumilainen joka Kipinässä tai ylleensäkki Iijoella kulukee kalassa?
Kipinään ois taas kova hinku, eiköhän tuonne kohtapuoliin taas pääse. Kukkaan muu käyny, tai ees yli ajanu, onko mitään tietua vesitilanteista sun muista?
Entä istutetaanko pyyntikokosta kallaa ja jos istutetaan niin millon?

Perhokalastajat.netissä keskustelu Kipinästä meleko aktiivista ja palio käyjiä, mutta miten on kalassa.netin laita?

17
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« on: June 07, 2012, 13:55:33  »
Kiitos paljon teurajärvelle asiallisesta vastauksesta kuvien kera:).Oliko kukaan kauden avauksessa ja tuliko mitään?
Tuli käytyä, illalla oltiin paikalla kymmenen jäläkeen, kun enin porukka oli häipyny ja kolomen aikaan yöllä pois. Kenenkään en nähäny saavan yhtään mittään enkä kellään nähäny kaloja.
En tiiä sitte ovakko päivällä saanee mittään.

Polliisitki kävi näyttäytyyn paikalla kolomen aikaan yöllä.

18
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« on: June 03, 2012, 16:39:50  »
Viime yönä käytiin muutama tunti perhoa uittamassa. Ei mitään havaintoa kaloista, vesi mukavalla korkeudella.
Tuli hommattua kausilupa, niin eiköhän tuolla kesän mittaan tuu käytyä iltoja ja öitä kalastelemassa. Päivisin tuonne ei kyllä tunnu olevan ainakaan aikasempien vuosien perusteella mitään asiaa, varsinkaan perhon kanssa.

19
Eipä nuita kannata paljoa laskea, alkaa lähinnä ärsyttään, mutta eipä tuota kalastuksesta saatavaa mielenrauhaa ja hyvää oloa voi juurikaan rahassa mitata. Jos en kalastais, rahaa olis varmasti hirvittävän paljon enempi, mutta siltikään mulla ei ois yhtään mitään. Sen verran on kalastus vieny mennessään, että ainakin kesäisin kaikki muu elämä rakennetaan kalastuksen ympärille.

Jos nyt vähän arvioi niin tuskin vuodessa kaikkien kulujen peittämiseen 500e riittäisi.

20
Heittokalastus / Vs: Aloittelijana kalaan antakaa vinkkejä
« on: May 28, 2012, 19:57:21  »
Erikoisliikkeissä henkilökunta on asiansa osaavia kalamiehiä joiden työ on myymisen ohessa jakaa tietämystään asiakkaille. Toista se on tavarataloissa, joissa meikkiosastolta tulee joku osoittamaan tarvikkeen hyllypaikan ja edellinen kalastuskokemus on viime juhannuksena laiturin nokasta katiskalla pyydetty särkiparvi...
Tämä on niin totta kuin vain voi. Tosin tavarataloista ostelemalla saattaa säästää muutaman kympin rahaa alempien hintojen vuoksi, mutta silloin täytyy tietää että mitä on ostamassa ja mitä tarvii.
Esimerkiksi Kärkkäiset on hinnoiltaan halvimpia kalastustarvikemyyjiä, mihin olen ikinä törmännyt, mutta ainakin Oulussa eräpuolenkin myyjien pätevyys kalastusasioissa tuntuu olevan vähän niin ja näin.
Ainakin kannattaa käydä paikallisessa OIKEASSA kalastustarvikeliikkeessä kyselemässä vähän suosituksia ja neuvoja vaikkei mitään ostaisikaan. Ja oikeissa kalastustarvikeliikkeissä on hinnoissa aina ilmaa ja tinkivaraa, mitä ei tavarataloissa ole.

21
Heittokalastus / Vs: Aloittelijana kalaan antakaa vinkkejä
« on: May 20, 2012, 12:58:33  »
Mitä kalaa sulla olis tarkotus pyytää? Jos perus ahventa ja ja pienempää haukea (alle 4kg), niin varmasti riittää kevyempikin setti, kuin tuo nelitonninen.
2500 kokoluokan setti vois olla hyvä, jos pyydettävän kalan koko ei ole hirmuinen ja vieheet ei kauhean suuria. Kuitenkin tuolla 2500 jo heittää melkosen isoja haukivieheitäkin aika vaivattomasti ja pitkälle!
Siinä esimerkiksi jotain,
http://kalastus.hongkong.fi/fi/setit/avokelasetit/shimano-zuraca-2500-avokelasetti/p/72005/
Siimaksi vaikkapa 0.25 punottua.

Toki kelan ja vavan voi ostaa erikseenkin, mutta sitten rahaa mahtaa palaa jo hiukan enempi.

Eikös 0.25 punottu ole vähän turhan paksua siimaa perusheittelyyn? Itse ostaisin 0.20 millistä punottua tai vähän ohuempaa.
Ei se sen paksumpaa pitäis olla, kuin saman paksuinen monofiilikaan. Ja jos monofiilia ostaisi, sen täytysi vähintään olla varmaan sen 0.25 vahvaa. Mutta jos samanmoisen punotun ostaa, saa vetolujuutta siimaan valtavasti lisää ja näin välttää huomattavan määrän ärsyttäviä ja kalliita viehetappioita, joita ihan varmasti tulee väkisillä aivan vasta-alkajalle kalastajalle, niinkuin kokeneemmillekkin jermuille.  :-) Toki 0.20 punotussa jo riittää lujuutta aikalailla, mutta vastaavassa monofiilissa ei juurikaan vasta-alkajan tarpeisiin.  :-)

Toki nämä on vain minun mielipiteitä ja oman kokemuksen kautta havaittuja.

22
Heittokalastus / Vs: Aloittelijana kalaan antakaa vinkkejä
« on: May 19, 2012, 22:51:54  »
Ja shimano on ilmeisesti laadullisesti myös ok. Viime kesänä tuli istuttuu mato ongella nyt ois sit tarkotus alottaa virvelöinti.
Toki on laatu merkki, mutta tottahan se on, että halpaa ja hyvää virveliä(kään) ei taida olla, olipahan merkki mikä hyvänsä.
En tosin tarkota, etteikö tuolla muutamaa kesää heittelisi, ja saisi tuntumaa kalastukseen! Toimii varmasti runsaallakin (sievällä) käytöllä pari kolme kesää, jolloin taas sen kertyneen kokemuksen myötä tietää vähän, mitä ominaisuuksia hakea, kun lähtee seuraavaa virveliä hankkimaan, johon kannattaa jo sijoittaa rahaa hiukan enemmän.

23
Heittokalastus / Vs: Aloittelijana kalaan antakaa vinkkejä
« on: May 19, 2012, 22:26:26  »
http://kalastus.hongkong.fi/fi/setit/avokelasetit/shimano-ix-2000r-avokelasetti/p/376029/. Nii tääkin vissii sit menis. Tarkotus ois alottaa ihan ahvenella ja juurikin pienellä hauella.
Varmastikkin menee pienemmälle hauelle ja perus ahvenelle. Tuommonen kevyempi setti on varmasti mielekkäämpi heittää ja käsitellä, kun raskas nelitonninen.
Kokemuksen kautta sitten oppii tuntemaan mitä ite tarvii, haluaako raskaampaa jämerää settiä haukien kanssa, vai tykkääkö kevyestä L tai jopa UL setistä esimerkiksi taimenien, harjusten ja kirjolohien kanssa koskilla ja istutuslammilla.

24
Heittokalastus / Vs: Aloittelijana kalaan antakaa vinkkejä
« on: May 19, 2012, 22:09:18  »
Mitä kalaa sulla olis tarkotus pyytää? Jos perus ahventa ja ja pienempää haukea (alle 4kg), niin varmasti riittää kevyempikin setti, kuin tuo nelitonninen.
2500 kokoluokan setti vois olla hyvä, jos pyydettävän kalan koko ei ole hirmuinen ja vieheet ei kauhean suuria. Kuitenkin tuolla 2500 jo heittää melkosen isoja haukivieheitäkin aika vaivattomasti ja pitkälle!
Siinä esimerkiksi jotain,
http://kalastus.hongkong.fi/fi/setit/avokelasetit/shimano-zuraca-2500-avokelasetti/p/72005/
Siimaksi vaikkapa 0.25 punottua.

Toki kelan ja vavan voi ostaa erikseenkin, mutta sitten rahaa mahtaa palaa jo hiukan enempi.

25
Sekalaista juttua / Vs: Jääkiekon MM-kisat 2012
« on: May 18, 2012, 14:07:14  »
Huomenna Venäjä joka on ehkä pahin vastus jäljellä olevista???
JOS Venäjästä tulee voitto, niin tulee muuten myös mestaruus niin että helähtää!
Mutta tosiaanki jos...

26
Sekalaista juttua / Vs: Jääkiekon MM-kisat 2012
« on: May 14, 2012, 21:35:43  »
Loppuu se Mikke hehkutus, kaveri ei saa oman maalin takana avaus syöttöjä kiinni, eikä Kazakstan edes karvaa. Uskomattoman surkeaa peliä, onneksi nostivat Pyörälän tuuraamaan.

27
Sekalaista juttua / Vs: Jääkiekon MM-kisat 2012
« on: May 11, 2012, 22:34:15  »
Pesonen - Immonen - Granlund

Järkyttävän paskaa peliä, varsinkin Granlundilta. Sähälää ja sähälää ja syötöt ei napsunu kohalleen, ei lähteny haastaan niinku normaalisti vaan nakkeli kiekkua päätyyn.
Pelaaminen huonontu aiemmista otteluista huomattavasti. Pesonen tuntu olevan eniten hereillä tästä kolomikosta.

Ei tuntunu olevan Lehtosenkaan päivä..

28
Oulun lääni / Vs: Sanginjoki-topic
« on: May 11, 2012, 00:33:40  »
Ompa masentava kuva.

Sanginjoen tilanne tosiaan ollu aina kohtuu surkuhupasa, vihaset patut istuu onkineen kylymälaukkujen päällä ja sähisee heitteleville virveli ja perhomiehille. Suurin osa pohjaonkijoista täysiä kuspäitä, tosin muutama fiksukin on seassa nähty, vaan harvassa ne on. Pari vuotta tuli piettyä taukua kokonaan tuola kulukemisesa, mutta viime kesäksi ku pohojaonkialuetta rajattiin, niin sielähän viittii jopa käyä siimoja iltasella / yöllä oikomassa, jos ei pääse kauemmas kalalle lähteen.

Lupahinnat ei oo kyllä pahat tuolla saaliskiintiöllä ja saalisvarmuuella, siihempä ne hyvät puolet sitte loppuki. Nuotiopaikkat sais kaikki uusia, ovat päässeet tosi räkäseen ja lahhoon kuntoon. Polttopuutki on monesti märkiä männyn kylestä leikattuja kaarnalastuja.

29
Sekalaista juttua / Vs: Jääkiekon MM-kisat 2012
« on: May 06, 2012, 19:31:57  »
Eipä nuo mielestäni mitään hienoja taisteluvoittoja ole olleet, vaan lähinnä henkisiä tappioita.
Jos ja kun nämä kuitenkin on vielä olleet harjoitusvastuksia, joille ei todellisuudessa ole mitään saumaa mestaruuten, pitäis oikeasti voittaa, eikä hätäillä yhden maalin kanssa viimeisillä minuuteilla että tasoittavatko vai ei. Jos peli ei kummene, niin turpaan tulee, kun alkaa oikeita vastustajia olla vastassa.

Selvästi tasokkaampi Suomi on molemmissa peleissä ollut, kuin vastustaja, mutta sillähän ei ole mitään merkitystä jos ei saada maaleja aikaan.
Vai voittaakohan Suomi maailmanmestaruuden kymmenellä maalilla päästämättä itse yhtään.

30
Sekalaista juttua / Vs: Jääkiekon MM-kisat 2012
« on: May 04, 2012, 23:45:23  »
1. Ruotsi
2. Venäjä
3. Kanada
4. Suomi
5. USA


Näillä mennään, valitettavasti.  :evil:

E: Otetaampa vielä uusiksi veikkausta.

1. Ruotsi
2. Kanada
3. Venäjä
4. USA
5. Suomi

 :oops:

Pages: [1] 2 3 ... 24


center>