Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - NikoK.

Pages: 1 2 [3] 4
61
Itä-Suomi / Vs: Puruveden kyrmyniskat
« on: January 01, 2008, 19:38:18  »
Jäätä oli tasaseen 5-7cm ja rannemmassa enemmänkin. Mentiin jäätien lieppeiltä siitä niemestä.
Joo tiedän sen railon, se synty pari viikkoa sitten sellaseksi leveimmillään ehkä 5cm  ja onginkin siitä silloin, mutta nyt kun perjantaina kun käytiin oli se revennyt paikoitellen usemman metrin levyiseksi, mutta kyllä sen yli pääsi.


Kuinka syvästä kalat löytyivät??


62
Itä-Suomi / Vs: Puruveden kyrmyniskat
« on: January 01, 2008, 17:57:40  »
Pöllänselällä oltiin.
Kalaa tuli oikeastaa kokopäivän suht hyvin, mutta paisti ahvenia ei ollut kuinpuolisen kymmentä vaikka tasuria heilutin vähintään puolet ajasta.

Ei tuo tasapinoilu oikein tunnu onnistuvan. Tänään tasurilla ehkä viisitoista ahventa kahen tunnin heiluttelulla ja sitten tapsilla toiseen pariin tuntiin kuitenkin useampi kilo.

63
Itä-Suomi / Vs: Puruveden kyrmyniskat
« on: December 31, 2007, 21:10:31  »
Samanlaiset tarkoitikset olis mullakin joko enaselälle tai pöllän selälle. Vois olla ihan hyvä jos vään pääsis pöllänselälle kun enaselkä on niin älyttömän ongittu ettei se anna oikei muuta kuin silppua enää.
Rohkeimmat oli kuulemma käyneet jo sammaleen selälläkin ja nyt lupas niin pitkälle kun näyttää yli -10 astetta.

64
Itä-Suomi / Vs: Puruveden kyrmyniskat
« on: December 31, 2007, 14:39:31  »
Jokos olet puruvedellä käynyt??
Itse olen kerran käynyt ena selällä sen jälkeen kun viime reissusta kirjoitinkin ja kerran jännevedellä, tosin aika laihoin saaliin.

65
Itä-Suomi / Vs: Puruveden kyrmyniskat
« on: December 16, 2007, 16:27:43  »
Hälvän ympäsillä olen käynyt useamman kerran vähän siellä sun täällä, siinäkin on selkiä ja kalapaikkoja níin perkeleesti. Taitaahan nuo pajuselät sun muut sen puoleiset olla myös hälvän saaren lieppeillä.

Muutama tuttu käy jännevedellä vuosittain ensijäillä. Viime vuonna isoin ahven oli ollut puolitoistakilonen.

66
Itä-Suomi / Vs: Puruveden kyrmyniskat
« on: December 16, 2007, 16:11:03  »
Mentiin metsätutkimus laitoksen takaa siihen muuraan saaren lieppeille.
Siis tarkoitatko sitä isoa hälvän saarta mikä on kerimäellä?? Eikös sammeleen selät ja ne ole siellä?

Nythän sitä rupeis kohta pääsemään jännevedelle vetelemään kunnon körmyjä, kun eilen sain paikatkin tietää.

67
Itä-Suomi / Vs: Puruveden kyrmyniskat
« on: December 16, 2007, 14:39:59  »
Just tulin enaselältä, kalaa tuli n.6kg, mutta isoja oli vain viisi (150-250g).
Yhen kunnon möllikän puotin alle puoli metriä jään alapuolelta, kalalla arviolta painoa 600-700g, mutta kun ei niin ei.
Viime viikolla oli tullut useita puolen kilon ja 800gramman väliin olevia ahvenia.

68
Itä-Suomi / Vs: Puruveden kyrmyniskat
« on: December 15, 2007, 19:39:38  »
Tänään oltiin siellä enaselällä. Jäätä oli 7-8cm ja lunta ei juuri ollenkaan, vain pieninä läiskinä.

Kovin hyvällä syönnillä ei ahven ollut, vaan antoi yleensä vain muutaman kalan avannoltaan, mutta onneksi se oli suht. hyvän kokoista eikä ihan pientä silppua antanut kuin muutaman hassun. Juuri siivosin 15 ahventa joista pienin 150g ja isoin 550g, joten keski paino ihan ok.

Kävitkö ite tänään missään pilkillä tai meinasitko huomenna mennä?

69
Itä-Suomi / Vs: Puruveden kyrmyniskat
« on: December 14, 2007, 19:51:40  »
Huomenna olisi tarkoitus lähteä kopasemaan enaselkää, jossa jääta pitäisi olla sellaset 7cm. Isoa ahventa on kuulemma noussut aika hyvin.

70
Itä-Suomi / Vs: Puruveden kyrmyniskat
« on: December 09, 2007, 17:25:32  »
Tänään käytiin kattoo joko olisi jännevedelle tai isommalle enaselälle päässyt mutta ei niin ei. Onneksi sää ennusteen mukaan pitäisi taas vähän viiletä.
Menimme lopulta samaan paikkaan missä eilen olimme (harjutien vieressä oleva pieni selkä tai pikemminkin lahti). Ahvenia tuli jonkin verran noin kymmenestä metristä, mutta kaikki oli edelleen todella pientä keskipainon ollessa 10 gramman luokkaa. Tuntuu isommat ahvenet olevan täysin häveyksissä, tosin viime vuonnakaan emme kyseiseltä selältä saaneet kuin isoja särkiä, mutta kun rupesi pääsemään isommille selillä rupesi niitäkin tulemaan. Joten voi olla ettei kyseisessä paikassa ole näin syksystä isompaa ahventa, vaan se näyttikin enemmän kutu paikalta.

Aika ihme juttu jos naistenlahdelta ei sen enmpää ole tullut? Kun paikka yleensä kumminkin antaa kalaa varsin hyvin ja jonkin verran paistikkaitakin. Voi olla että siellä kävi alkutalvesta niin paljon porukkaa että se tyhjeni.

Minnepäin puruvettä meinasit suunnata ensi viikonloppuna??

71
Itä-Suomi / Vs: Puruveden kyrmyniskat
« on: December 08, 2007, 19:23:38  »
Jäätä oli yli kymmenen senttiä tosin jään päällä oleva vesi syövyttää sitä. Kerimäen puolelle ei vielä pääse, kun se kuulemma lainehtii edelleen.

Tuliko naisten lahdelta yhtään isompaa??

72
Itä-Suomi / Vs: Puruveden kyrmyniskat
« on: December 08, 2007, 17:53:42  »
Tänään tuli avattua puruvesi kausi punkaharjun puolella enaselän lieppeillä.
Kala oli todella huonolla syönnillä ja vain muutaman hassun ahvenen onnistuimme saamaan.
Liekkö pitkään jatkunut hämärä kausi vaikuttanut kalan aktiivisuuten :? Kyllä niitä tuntui alla olevan kun tuli muualtakin kuin suusta kiinni olevia mutta ei sitä tuntunat saavan syömään millään.

Huomenna uudelleen koittamaan joko jänne tai puruveden puolelta. Jokos olet itse käynyt?

73
Perhokalastus / Vs: Paras TAIMENvapa?
« on: November 27, 2007, 20:30:52  »
Mitenkäs pitkä tuo peten xp on??
Kymppijalkanen viitos luokkalainen on kuulemma monen mieleen ollut mutta ysi taas vähän turhan kankimainen.

74
Itä-Suomi / Vs: Puruveden kyrmyniskat
« on: November 27, 2007, 18:32:45  »
Sammaleen selkä kuulemma vielä lainehtii mutta hytermän puolella oli jo senverran jäätä jotta oli pilkille päässyt eilen.

75
Itä-Suomi / Vs: Puruveden kyrmyniskat
« on: November 25, 2007, 15:18:23  »
No kävitkiö naistenlahdella?? Aika hiljaseksi on lahti mennyt, johtuen siitä että ensimmäisen viikon aikana siellä oli kalastajia useita jokapäivä ja alue ei kumminkaan ole iso.
No mutta jos sitä viikon tai viimestään parin päästä rupeis pääsemään puruvedelle matalammille silelli ja lahille.

76
Itä-Suomi / Vs: Puruveden kyrmyniskat
« on: November 23, 2007, 19:10:04  »
Naistenlahti on senkin puolesta mukavapaikka että se antaa monesti isompiakin ahvenia, viime vuonna saimme kaikki kolme paisti ahvenet joiden seassa oli useampi puolikiloisiakin. Viime viikon loppuna jäätä oli sen  verran vähän ettei parhaille paikoille päässyt mutta nyt on kuulemma jo yli 7 senttiä ja paikoitellen enemmänkin.

77
Itä-Suomi / Vs: Puruveden kyrmyniskat
« on: November 23, 2007, 18:57:17  »
Rossinlahden lähettyvillä olen käynyt kerran, ahventa tosiian tuli paljon mutta pientä. En kyllä kalastanut silloinkaan kuin puolitoista tuntia, ahventa tuli reilu vitonen, noin. parisataa kappaletta. Hyvä paikka treenata noputta jos ei muuta.

Nojanmaanlahdella ja sen ympäristössä (juuri tuolla Suottaiden lähettyvillä) olen käynyt joka talvena useita kertoja, parhaina vuosina jotain 30 kertaa. Ahventa tulee paljon jos löytää syövän parven ja sessa on parempiakin yksilöitä.
Yhteensä pilkkivuosieni aikana olen siellä käynyt varmaan lähemmäs sataa kertaa, johtuen siitä että himasta on sinne vain 1,5 km.

Aholahden lähettyville naistenlahti nimiseen paikkaan olisi tarkoitus mennä, jo toista kertaa tänä vuonna. Viime viikon loppuna pyhänä käytiin siellä eka kertaa ja kirjoittelinki reissusta jo vähän tonne http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=17104.90

78
Itä-Suomi / Vs: Puruveden kyrmyniskat
« on: November 23, 2007, 18:28:27  »
Kokeilemisen arvoisia paikkoja on myös punkaharjun puolella (ena, pöllän ja kokoselkä). Varsinkin enaselkä antoi viime vuonna joitakin hyviä ahvenia keskitalvella. Tosin jos särkeä arastaa niin harvoin on reissuja tuonne punkaharjun puolelle tehty jolloin ei niitä olisi tullut.

Missäpäin Pihlaja vettä yleensä ongit? Sillä kyllä sieltäkin on joskus tullut ihan kelpo ahvenia tosin harvemmin.
Huomenna olisi taas tarkoitus lähteä kokeilemaan eräältä pihlajaveden pieneltä lahdeltä.

79
Itä-Suomi / Vs: Puruveden kyrmyniskat
« on: November 22, 2007, 15:59:31  »
Joo, toi paju selkä on kuulemma ihan parhaimpiapaikkoja ison ahvenen jallitukseen puruvedellä, itse en kyllä siellä olen käynyt vaikka mieli kyllä tekisi. Sammalselallä olen käynyt jo useampana vuonna useamman kerran sekä hupipilkillä että kisoissa. Missäs päin sammalta olet käynyt yleensä, meinaan että pääkännän vaiko siellä toisessa päässä missä on esim. paassaaret?
Missäspäin tämä kuhivasniemi oikein on?

Tasapainoja en itse uita juuri ollenkaan, muutaman kerran talvessa. Joten en ole niillä juuri kalaakaann saanut johtuen varmaan siitä että uittotekniikka on vielä niin hakusessa. Muutaman noin puolikiloisen niillä viime vuonnakin sain mutta huomattavasti paremmin kalaa tuli tapsilla.

Jospa se nyt pitäisi vähän reippaampia pakkesia niin pääsisi puruvedellekkin kalaan, vaikka kyllä noilta vähän pienemmiltäkin lahtiloilta ja lampiloilla tuntuu olevan myös isompaakin ahventä.

80
Itä-Suomi / Vs: Puruveden kyrmyniskat
« on: November 21, 2007, 19:02:02  »
Puruvesi on joskus aika oikullinen paikka, mutta keski koko on monesti suhteellisen hyvä. Syys ja keski talvella jolloin olen eniten käynyt (viime vuonna jotain 15-20 kertaa) kalat löytyvät suhteellisen suvältä 8-15m ja jopa syvenpääkin mutta sitten on jo aika hidasta touhua. Syvyydestä johtuen astuu kuvaan astetta tai paria karkemmat pilkit. Itse käytän Puruvedelllä hiukan pidempää tapsi mitä normaalisti käytän, 10-20cm jonka päässä morri kokoa 14-10.

Isoimman ahvenen puruvedeltä olen saanut Rauitsen selältä saku liukupilkillä ja sinikromi morrilla, painoa kalalla oli 1070g.

Missäs päin olet ajatellut käydä puruvedellä kalassa tai missä viime vuonna kävit ja millainen oli saalis??

81
Pilkintä / Vs: Montako eri lajia samalla pilkkireissulla?
« on: February 26, 2007, 18:33:43  »
Ahvena, särki, kiiski ja lahna. Eli noin suunnilleen neljä lajia.

82
Pilkintä / Vs: Isoin pilkkiahven
« on: February 11, 2007, 19:06:28  »
Viime viikon loppuna puruvedeltä 1070g noin 5 metristä tapsilla.

83
Onginta / Vs: Mitä onkivapoja löytyy vapapussista?
« on: February 09, 2007, 19:51:46  »
No en ihan varmasti ole missään mm kisoissa enkä sm kisoissa ollut! Eikä kyllä paloja innostaisi nihiin lähteäkkään  :-P :-D
Kerran olin katsomassa Sm-onki kisoja ja hullun touhua sanon minä!

Aivan samaa mieltä perzan kanssa!


84
Pilkintä / Vs: Kehimisvavan käyttö kisoissa.
« on: February 08, 2007, 18:43:22  »
Ihan prismasta olen omani ostanut mutta nyt siltäkin taitaa olla oikeakätiset lopussa kun olisin tässä yksipäivä yhen ostanut kokoelmiini :-D

85
Pilkintä / Vs: Kehimisvavan käyttö kisoissa.
« on: February 08, 2007, 18:22:19  »
Olen käyttänyt harukkavapaa niin kisoissa kuin hupipilkillä nyt 4 kautta ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen.
Syynä omaan käteen sopivuus, nopeus varsinkin kun laskee takaisin ei tarvitse lähteä etsimään minne tuuli on vienyt siiman ja missä se on takertunut jäähän, siima ei sotkeenu niin helposti kuin jäälle mätettynä ja eipähän ainakaan näy selän toisellepuolelle jos vetää kalaa. Isomppi kala kannattaa tietysti ottaa ihan "perinteisellä" jotta nosto olisi tasaisempi. Yleis siimana haarukoissani olen pitänyt 0,16mm, se ei ole liian paksu mielestäni suhteellisen pienille pilkeille mutta silti isompikaan kala ei katko siimaa kovin helposti jos vain malttaa väsytellä.
Käytän nykyään vain saku vapoja jotka sopivat omaan käteen parhaiten, ennen käytössä oli myös delfin vavan kelaan rakennettuja nyky eki vapoja, mutta suosittelen lämpimästi sakua vaikka onkin vähän kalliimpi.

86
Muut talvikalastusvälineet / Vs: pilkki pönttö vai reppu
« on: January 08, 2007, 08:48:44  »
Mulla on omatekemä pilkkipakki. Kalaa siihen mahtuu niiden koosta riippuen 6-7,5 kg. Haarukkavapoja saa menemään 8 kpl pelkästään onkiosastoon. "Normaali"vapoja saa menemään varmaan yli tuplasti enemmän. Reppujakkaraakin olen ajatellut käyttää, muttei vielä toistaiseksi ole ollut mitään suurempaa syytä vaihtaa. Suunnitelmissa on kyllä tehdä reppujakkara, johon kalaa mahtuisi noin 15 kiloa.

Miten meinasit ite tehä???

Minulla on yksi konsti,jolla olen toteuttanut oman pöntön valmistuksen.Tein sen näin.Hain tutulta maanviljelijä kaverilta tuorerehuliuos kanisterin.Sahasin yläpään pois siitä,mistä pönttö alkaa supistua.20 mm.vesivanerista sahasin 20 mm kauluksen sisäpuolelle,jonka kiinnitin ruuveilla yläreunan tasalle.Ohuesta vesivanerista valmistin kannen,johon liimasin ohuen vaahtomuovin,jonka sitten päällystin vanhalla sohvan aidolla nahalla.Laitoin kannen yhdeltä kantilta kiinni kaulukseen pienillä saranoilla ja vastakkaiselle puolen remmin ja lukon,jolla kannen voi sulkea.Laitoin siihen säädettävän kantohihnan,mutta siihen voi laittaa myös henkselit,jos haluaa kantaa pönttöä selässä.Sisälle laitoin väliseinän 3 mm. vanerista,joten siinä on eväsosa ja pilkkivarusteosa.Eväsosan ulkoseinään voi myös tehdä reiän,jos haluaa pönttöä käyttää saalisastiana.Minä en käytä.Näin saa hyvän ja tukevan pöntön ja kestää istua.Kanisteri on paksua kovaa muovia ja tilavuudeltaan jotain 20-30 litraa.
Vähän tähän tapaan:
http://www.kalassa.net/artikkelit/pilkkiboxi/pilkkiboxi.shtml

Tiiän mie miten pönttö tehdään mutta reppu voi olla jo vähän vaikeampi valmistaa niin että siitä saisi vielä kunnollisen.

87
Muut talvikalastusvälineet / Vs: pilkki pönttö vai reppu
« on: January 07, 2007, 17:41:16  »
Mulla on omatekemä pilkkipakki. Kalaa siihen mahtuu niiden koosta riippuen 6-7,5 kg. Haarukkavapoja saa menemään 8 kpl pelkästään onkiosastoon. "Normaali"vapoja saa menemään varmaan yli tuplasti enemmän. Reppujakkaraakin olen ajatellut käyttää, muttei vielä toistaiseksi ole ollut mitään suurempaa syytä vaihtaa. Suunnitelmissa on kyllä tehdä reppujakkara, johon kalaa mahtuisi noin 15 kiloa.

Miten meinasit ite tehä???

88
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Vs: "Silmämorrit"
« on: December 28, 2006, 21:52:02  »
Ei ole kaikki venäläisiä tai en ainakaan usko että mrketteihin hommataan venäläisiä morreja.

89
Pilkit & Pilkkivavat & Pilkkisiimat / Vs: (wiggler) pilkkivavat
« on: December 25, 2006, 21:36:26  »
keltanen on löysä vapa, punanen jäykkä vapa ja musta on sitten jäykkä ja pitkä vapa...näin olen ymmärtänyt.
 :-)

Vihreitäkin olen nähnyt ja ne on vissin punasen ja keltasen välimalli

90
Pilkintä / Vs: yleisin jäihin hukkumis syy
« on: December 23, 2006, 21:54:12  »
Uhkarohkeus! menee joko liian aikaisin vuodesta ohuille jäille, loppuvuodesta heikoille tai muuten vaan liian lähelle sulaa/virtapaikkoja.

Pages: 1 2 [3] 4


center>