Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Aatami

Pages: [1] 2 3 ... 40
1
On se hianoo!!! Pelicans matkalla mestaruuteen  :lol:

2
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalassa.net Ry tiedottaa!
« on: April 01, 2012, 20:37:52  »
Joo saattoi siinä olla pientä aprillipilan ideaa ilmassa  :-) Oli sen verran paksua, että paljastui liian helposti. Täytyy ens vuonna kehittää jotain uskottavampaa.

3
Kaikkea kalastuksesta / Kalassa.net Ry tiedottaa!
« on: April 01, 2012, 07:32:33  »
Nyt ollaan tehty aivan mieletön yhteistyösopimus Metsähallituksen ylläpitämien virkistyskalastuskohteiden osalta. Kalassa.net Ry jäsenillä on kahden vuoden sopimuksella mahdollisuus hyödyntää Metsähallituksen virkistyskalastuskohteita ympäri Suomen ilmaiseksi!

Sopimus on ainutlaatuinen, koska vastaavaa ei ole aikaisemmin muut kalastusseurat saannut aikaan. Kalassa.net Ry on ensimmäisenä saannut tämän etuoikeuden. Neuvotteluja käytiin viikon verran ja lopulta saimme koko Suomen mukaan. Aluksi Metsähallituksen puolelta oltiin valmiita luovuttamaan ilmaiseen käyttöön vain; Evon Niemisjärvet sekä Hossa Kalamiehen paratiisi. Vetosimme kuitenkin siihen, että seuran jäsenet ovat nuoria, nuoria joiden osuus lajin harrastajien keskuudessa on räjähtävästi laskenut.

Tämä kampanja on siis keskitetty kahdeksi vuodeksi ja ideana on houkutella nuoria mukaan lajin pariin. Kuinka homma toimii?

1Ensiksi liitytään seuraan. Liittymismaksusta seura maksaa Metsähallitukselle pienen osuuden henkilöä kohden, jotta istutuksia voitaisiin kuitenkin ylläpitää.

2Kun jäsenhakemus on hyväksytty, lähetämme uusille jäsenille muovisen kortin, josta selviää jäsenyys. Vanhat jäsenet saavat automaattisesti tämän kortin.

3 Tämä sopimus on siis kaksivuotinen ja kestää 2014 vuoden maaliskuun loppuun saakka.

Nyt siis joukolla mukaan hyötymään kaikkien aikojen parhaasta mahdollisuudesta kalastaa monipuolisesti ja nauttimaan kalastuksen suomista elämyksistä


Virkistyskalastuskohteita ovat seuraavat:
Etelä-Suomi
-Evo Niemisjärvet
-Langinkoski

Länsi-Suomi
-Matildanjärvi
-Teerilampi
-Kotalankosket
-Koirajärvet
-Kaunislampi
-Kolima-Keitele-Koskireitti

Itä-Suomi
-Peurajärven Kalastusalue
-Änäkäinen
-Ruunaan kosket
-Mikkelin Valkea
-Karvionkosket
-Viannankoski

Pohjanmaa ja Kainuu
-Kitkajärven viehekalastuksen yhteislupa
-Kylmäluoma
-Maasydänjärvi ja Ahvenlampi
-Hossanjoki
-Hossa Kalamiehen paratiisi
-Seitenahveninen
-Yli-Vuokki
-Syväjärvi
-Saarijärvi
-Laahtanen
-Manamansalo
-Oulankajoki

Lappi
linkin takaa
http://www.villipohjola.fi/sivustot/VilliPohjola/fi/kalastus/Sivut/lapinlaani.aspx

Säännöt ja järvet löytyy villipohjolan sivuilta. http://www.villipohjola.fi/sivustot/villipohjola/fi/kalastus/sivut/kalastus.aspx

Villipohjola tiedottaa aiheesta ensi viikon aikana sivuillaan. Tämän mahdollisuuden toivotaan houkuttelevan erityisesti alle 18-vuotiaita mukaan kalastuksen ja retkeilyn pariin pois tietokoneiden ja pelien ääreltä.

Tervetuloa mukaan   :lol:

4
Minua hatuttaa, ketuttaa ja potuttaa koirat! En ole koskaan ollut koiraihminen, enkä todellakaan sellaiseksi koskaan ryhdy. Kenelläkään ei pitäisi olla koiraa lemmikkinä. Ymmärrän koiran "työvälineenä" ,mutta se että niitä pidetään olohuoneen nurkassa koristeena ei mene jakeluun. Tiedän kyllä millaista koiran kanssa eläminen on, etten muuten vaan louskuta leukaani. Meillä on ollut kotona 4 erilaista koiraa, veljelläni on koira, siskollani on ollut toistakymmentä koiraa enkä ole koskaan ymmärtänyt mitä iloa niistä on.

Paljon ulkona liikkuvana joutuu totuttelemaan siihen, että aina saa väistellä maamiinoja, joita kaikki ei osaa korjata talteen. Tämä ei kuitenkaan ole se asia, joka eniten koirissa ärsyttää ulkoillessa. Se, että koira päättää missä sitä ulkoilutetaan on jotain ihan käsittämätöntä. Voisi kuvitella, että isäntä on hihnan yläpäässä, mutta kyllä se monen kohdalla menee juuri päin vastoin. Sitten jos niitä koiria on vaikka kaksi ja molemmat kulkee eri puolilla, niin sepäs vasta riemastuttavaa on. Mikä ihme siinä ettei niitä elukoita voida pitää kurissa.

Nykyään on niin tyylikästä, että on pieni ja suloinen koira. Ei mitään väliä kuinka paljon se eläin kärsii siitä, että se on ylijalostettu ja sairas. Perinteisiä koirarotuja näkyy nykyään todella vähän. Kai se johtuu siitä, että pieni koira paskoo niin pieniä jöötejä ja syö vähän, että niitä on ihq:mpi pitää.

Työvälineenä tarkoitin viranomaiskäytössä olevia koiria, metsästyskoiria, vahtikoiria, pelastus ja etsintäkoiria. En usko, että mikään koira tykkää, että se on vaan koriste. Koira nauttii kun sillä on aktiviteetteja tarjolla, sellaisia mitä työtehtävissä vastaan tulee. Mikä ihme siinä on, ettei voida ostaa oikeita koristeita kotiin ja käydä lenkillä ilman, että joku vetää perässä.  :?

5
Itä-Suomi / Vs: Kalastus Puulalla
« on: March 27, 2012, 08:23:57  »
Taitaa olla niin, että joutuu valitettavasti vartoon vielä pitkään ennen kuin pääsee kalalle. Karkea arvio, että kuukauden päästä pääsisi, mutta eihän näistä keleistä koskaan tiedä. Yli 10 asteen yöpakkasia vielä luvattu, niin jääthän vaan vahvistuu, kun lumi päällä on vähentynyt.

6
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Kaikuluotain hakusessa
« on: March 09, 2012, 20:13:17  »
Värinäytön ilo on siinä, että erottelu onnistuu paremmin. Periaatteessa ei mitään merkitystä, mutta kun on mustavalkolaitteesta värilaitteeseen siirtynyt, niin takaisin ei ole paluuta  :wink:

Itsellä käytössä vanhempi laite Eagle 642. Erittäin tyytyväinen olen ominaisuuksiin. Varsinkin erottelukyky on ollut todella hyvä lisä muikkuparvia etsiessä. Eri kalalajien parvet osaa tunnistaa jo aika hyvin näytöltä.

7
Laitoinpa myös tukea raatajille.  :-)

8
Pilkintä / Vs: Asseri -tuotteet?
« on: January 30, 2012, 18:21:28  »
Asserin pilkkejä olen ostanut muutaman ja hyvin toimii ja kestää. Nyt viimeisin Asseri-tuote oli Kalajärvi pilkkipönttöreppu. Ihan mielettömän hyvä ja laadukkaan oloinen. Todella tyytyväinen olen ollut. Haalariin en ole vielä törmännyt, mutta jos vähääkään samaa tasoa kuin muut tuotteet, niin varmasti ostamisen arvoinen. Ainahan sitä sanotaan, että hyvää ei saa halvalla, mutta poikkeuksia on aina  :wink:

9
Muut talvikalastusvälineet / Vs: Pilkkihanskat
« on: January 22, 2012, 18:50:03  »
Erittäin toimivaksi yhdistelmäksi on osoittautunut kintaat ja fleecesormikkaat. Kintaat kairaamiseen ja siirtymille ja pilkkiessä sormikkailla tai ilman. Pärjää todella pitkälle. Viime talvena meni vielä -30 pakkasessa tuo yhdistelmä. Jokainen voi omalla kohdalla miettiä, että tarvitseeko hanskoja, jotka toimivat -40 asteen kelillä. Täytyy olla jo todella hölmö jos noilla keleillä menee vielä pilkille  :-o

Kintaita saa 5-15€ hintaan ja fleecesormikkaita alle kympillä.

10
Sekalaista juttua / Vs: Tuttuja Kalassa.Netin foorumilla???
« on: January 22, 2012, 16:05:35  »
Jep täällähän me pikkujätkät hengaamme :-)
Asiaan. Onhan täältä muutama uusi tuttavuus löytynyt miittien ansiosta. Jos totta puhutaan niin en edes muista ketkä kaikki olen tavannut, mutta joitakin muistamiani voisin luetella; kalle, jarmoankka, Perca, janxu, siilinki, kalaante, niilapa, eltororosso, sami552, kalamään, himopilkkijä ja on niitä muitakin, mutta kun ei nyt muistu nimimerkit mieleen. Pahoittelut niille joiden nimimerkit menivät väärin.

Puolesta, SLN, Perza, Survari, Seija, Yuz.. Tuttuja tulee lisää miittien myötä. Mahdottoman hauskaa on ollut tavata ihmisiä nimimerkkien takana. En varmaan muistanut kaikkia tapaamiani, mutta kukaan ei ole täydellinen. Mukavia ihmisiä täällä kirjoittelee  :-)

11
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Mitä kelluntahaalareita suosittelette?
« on: January 17, 2012, 14:45:45  »
Tuohon on saatavilla sitten aluspukuja kevyestä mallista raskaaseen malliin eli pitäisi pysyä talvellakin lämpimänä. Varmasti toimii ympärivuotisesti, vaikka onkin melko raskas runsaassa liikunnassa. Muutamalla kaverilla on tuollainen Ursuit sekä Gemino että Sea horse ja kovasti kehuvat. Henkikullalle ei ole hintaa  :cry:

12
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Mitä kelluntahaalareita suosittelette?
« on: January 16, 2012, 23:13:07  »
Ursuittia moni kehuu. Paljonhan sillä on ollut näkyvyyttäkin. Taitaa kuulua tosin pelastautumispukuihin. Jos paljon käytät, niin kai se on hintansa väärti, mutta muuten turhan tyyris silloin tällöin-käyttöön.


13
Pilkintä / Vs: Jäätilanne 2011-2012
« on: January 15, 2012, 22:01:16  »
mianka: En ole järvellä käynyt, mutta uskoisin siellä olevan yli 10cm. Kuitenkin pieni järvi kyseessä. Muualla Pirkanmaata on ollut jäätä jo 10-20cm lukuunottamatta isoja järviä.

14
Laiskuus ei ole hyve. Ei keskustelupalstaa voi kouluksi verrata, mutta täälläkin pitää osata käyttäytyä. Jos yhdellä annetaan vapaus kirjoitella miten sattuu päin honkia, niin pian suurin osa kirjoittelee yhtä huolimattomasti. Oikein kiva asia, jos sinulla on kyky lukea väärinkirjoitustakin, mutta täällä ei tulla sitä sallimaan. Se on kaikkien etu, että pyrittäisiin kirjoittamaan mahdollisimman selvällä ja oikeinkirjoitetulla Suomen kielellä, mutta ei mahdottomiakaan vaadita.

Täällä ei velvoiteta ketään kirjoittamaan ja mielellään vain sellaiset kirjoittaisi, jotka jaksavat siihen panostaa. Tämä ei millään pahalla, mutta on tärkeää, että kaikilla on samat pelisäännöt.

15
Sekalaista juttua / Vs: Valokuvaus
« on: January 11, 2012, 16:37:24  »
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/32565/cxmjq/Nikon-COOLPIX-P500-digikamera

Tuohon päädyin lopulta. Järkkärin ostaminen alkoi lopulta tuntua vähän tyhmältä, kun mielelläni kannan kameraa mukana pilkillä, matkoilla yms ja tuollanen vajaan parin kilon kokonaisuus on liian raju. Tuon kameran pitäisi olla sopiva välimalli digipokkarin ja järkkärin välistä ja siinä on niitä ominaisuuksia mitä halusin.

16
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: January 09, 2012, 11:15:34  »
Tuon linkin kun vielä siirtää [img][/img.] väliin niin tulee kuva suoraan näkyviin.

Elikkäs näin: (huomaa, että lisäsin pisteen tuonne loppuun ettei kuva tule näkyviin, mutta kun pisteen ottaa pois tulee kuva esiin.)
[img]http://img52.imageshack.us/img52/2741/26062011114.jpg[/img.]

17
Länsi-Suomi / Vs: Tampereen+lähiseudun jäätilanne raportit tänne.
« on: January 08, 2012, 15:14:41  »
n. 10cm jäätä Eräjärvellä ja komeasti kesti pilkkiä. Ehdittiin ensimmäisinä jäälle, kun ei edes verkkomiehet olleet verkkojaan laskeneet  :lol:

18
Pilkintä / Vs: Pilkkikausi avattu
« on: January 08, 2012, 15:12:34  »
Pilkkikausi avattu Eräjärvellä. Jäätä oli n. 10cm  (kuulemma jäätyi keskiviikkona umpeen)
Heikolta näytti syönti ja heikkoa se myös oli. Kauden avauskala 520g ahven ja sen perään samaa kaliiberia ollut hauki. Päivä jatkui samalla heikolla syönnillä ja saalista täydensi lopulta vielä yksi pieni n. 100g ahven sekä 1.1kg hauki. Yhteensä neljä kalaa ekalle reissulle.

Kaveri veti munat pataan vaikka karkuuttikin komean hauen jöötin. 

19
Länsi-Suomi / Vs: Tampereen+lähiseudun jäätilanne raportit tänne.
« on: January 07, 2012, 18:11:57  »
Onkos joku käynyt Tampereen lähistöllä jo pilkillä? Onko jäätilanteesta tietoa? Ite oon huomenna menossa koittamaan onneani, mutta olisi hyvä tietää, että varaanko pelastusliivit vai naskalit mukaan  :evil:

20
Vetouistelu / Vs: Dipsy diverin käyttö!
« on: January 05, 2012, 19:42:30  »
Vaikka soutaisit niin menee silti syvälle. Tietysti jos lyhyellä siimalla vedät, niin saatat pärjätä matalammassakin. Pieni dipsy menee jopa 10 metriin.

21
Vetouistelu / Vs: Dipsy diverin käyttö!
« on: January 05, 2012, 19:16:02  »
Mielestäni dipsyllä pääseen noin 3-5 metrin päähän veneestä jos ääriasentoon virittää. Menee tosin sen verran syvälle ettei kannata käyttää joka paikassa. Kesäaikana hyviä laitteita syvissä vesissä, mutta muuten pyörii tarpeettomana pakissa.

22
Sekalaista juttua / Vs: Valokuvaus
« on: January 02, 2012, 22:44:31  »
Kiitoksia täydentävästä vastauksesta. Kymmeniä sivuja lukenut nyt noista kameroista ja tullut siihen johtopäätökseen, että kai ne kaikki hyviä on. Enemmänkin käyttäjästä kiinni. Johotpäätöksenä päädyn 550D malliin, kun se sattuu nyt tarjouksessa 549€ olemaan.

Sellaista vielä kysyisin tietäjiltä, että mitenkä, kun noissa lukee pakkasrajaksi 0 astetta eli ei juuri mitään, niin eikö noilla todellakaan voi kuvata pakkasella vai tarvitaanko ääriolosuhteita varten joku lämpösukka kameran päälle?

23
Sekalaista juttua / Vs: Valokuvaus
« on: January 02, 2012, 21:19:25  »
Joo on noita linssejä vai mitä ne oli tullu kateltua ja täytyyhän siihen hankkia joku laadukkaampi lisäksi, mutta kun ite tykkään käyttää samaa laitetta useamman vuoden niin mieluiten ostaisi uusinta ettei heti ole vanhaa kamaa. Eli nyt olisi tarkoitus ostaa pätevä runko ja joku perus objektiivi, jolla voisi opetella käyttöä ja sen jälkeen hankkia vähän parempaa.

Onkohan tollanen kääntyvä näyttö niin hyvä että kannattaisi ihan 600D ostaa? Muuta eroa siinä ei vissiin ole tuohon 550D:hen verrattuna?

24
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: January 02, 2012, 17:28:18  »
Mulla on jäännyt noista paleltumista sellanen vaiva sormiin, että ne kangistuu ja menee "lukkoon" todella herkästi. Melkein kuin joku reuman oire, mutta se on alkanut noista paleltumista. Pari kertaa kanssa ollut kädet niin jäässä, että väri on ollut kaikkea muuta kuin normaali. Omaan kaiken lisäksi huonon ääreisverenkierron, niin seuraukset on aina kivuliaammat.

25
Sekalaista juttua / Vs: Valokuvaus
« on: January 02, 2012, 14:49:30  »
Ei ollenkaan huono vaihtoehto tuokaan. Aika hyvät varusteet saisi net.anttilasta vielä kylkeen. Perhana kun vaihtoehtoja tulee ovista ja ikkunoista. Tuo taitaa kuitenkin olla vanhempaa mallia jos oikein ymmärsin?

By the way hienoja kuvia sivuillas  :-)

26
Sekalaista juttua / Vs: Valokuvaus
« on: January 02, 2012, 14:07:52  »
Missä kaikki paparazzit on  :lol: Kyllä täällä nyt joku kuvausta enemmänkin harrastaa, että osaisi sanoa mitä ominaisuuksia kannattaa pitää silmällä kamerakaupoilla?

27
Sekalaista juttua / Vs: Valokuvaus
« on: January 01, 2012, 17:43:02  »
Kertokaas kuvausta harrastavat, että kumpi seuraavista kameroista olisi parempi valinta ekaksi järkkäriksi

- Canon EOS 550D + 18-55mm

vai

- Nikon D3100 18-55mm

Molemmat varmaan ihan päteviä, mutta onko jommassa kummassa jotain ominaisuuksia millä erottuisi paremmaksi? Jos nyt ei pelkästään pikseleiden määrää tuijota.

28
Sekalaista juttua / Vs: Onko teillä ollut tyttö- tai poikaystävää.
« on: December 27, 2011, 14:13:56  »
Et suinkaan tarkoita, että löysit Kalassa.netistä miehesi  :lol: Aika hienoa jos näin on käynyt.

29
Sekalaista juttua / Vs: Mitäs musaa kalamiehet/naiset kuuntelee?
« on: December 12, 2011, 22:25:23  »
Tulee ihan mieleen 6. luokka ala-asteelta, kun toisten musiikkimieltymyksiä mollattiin. Se oli hauskaa aikaa. Älkää nyt isot ihmiset siihen sortuko  :lol:

Musiikkityyppiluokituksia on varmaan sata, mutta onhan tuossa ne yleisimmät. Mä en kauheasti mieti nykyään, että mitä genreä kuuntelemani musiikki edustaa. Pääasia, että musiikki kuulostaa hyvältä. Nuorena poikana kuuntelin kaikkea synkkää, kun se oli niin coolia. Kuitenkin kotona, kun kaverit ei ollut kuulemassa, niin kuuntelin mitä milloinkin.

Rautalankakitara on ehkä komeinta mitä tiedän. Agents on ihan mieletön soittoyhtye. Toisaalta taas Viikate tarjoaa saman nautinnon astetta rankemmin.


30
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: December 11, 2011, 18:44:38  »
Olen ihan samaa mieltä Peten kanssa noiden hiplausnäyttöpuhelinten suhteen. Surkeita kapistuksia. Niistä saatu hyöty hukkuu huonojen ominaisuuksien alle. Akku loppuu hetkessä, soittelee minne sattuu, milloin sattuu, sammuu milloin sattuu, ei kestä käyttöä, talvella ikävä hiplata, kun joutuu käsineet poistamaan jne.

Mielestäni yksi pahimpia turhakkeita mitä on keksitty. Työnantaja tarjosi uusinta hienoa nokialaista hiplattavaa puhelinta, mutta pitäydyin mielummin vanhassa, johon saa vielä numerot näppäillä. Ikävään suuntaan olla puhelinten kehityksessä menossa  :|

Pages: [1] 2 3 ... 40


center>