Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Aatami

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 40
61
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Arvaatko kalan?
« on: August 01, 2011, 14:16:18  »
Särkikaloista en niin tiedä, mutta voisi olla pieniä sulkavia?

62
Itä-Suomi / Vs: Kalastus Puulalla
« on: August 01, 2011, 07:58:11  »
Otavan satama on jo liian kaukana reviiristäni...

Viikonloppuna taas 20 tuntia vetoa syvissä vesissä ja kolme alamittaista taimenta catch and release.
Vesi oli 23 astetta ja kova tuuli haittasi harrastusta. Kovasti pyrki puuskissa kampeamaan venettä väärään suuntaan.

Aika hiljaista oli muuten. Yksi vene siellä oli aina itseni lisäksi selällä, mutta eipä sielläkään haavi heilunut. Ehkä se sitten syssymmällä taas.

Verkkojakaan en jaksanut laskea, kun yksin olin reissussa eikä selkä tällä hetkellä kestä mitään rasitusta.

63
Kaikkea kalastuksesta / Vs: vuoden paras ostos...
« on: July 28, 2011, 06:16:44  »
Ehdoton ykkösostos tälle vuodelle oli kahden kaiku/plotterilaitteen ostos. Hintaa yhteensä 400€. Eaglen 642 seacharter ja Eaglen 320 seacharter. Jälkimmäisen möin jo eteenpäin. Pelkästään jo halpa hinta tuottaa onnistuneen tunteen, mutta suurta mielihyvää antaa myös se, että vihdoin näkee uistelun aikaisen nopeuden ja liikkumiset kartalla. Kaupan mukana tuli myös karttakortti navionics 44X eli Suomen järvet ja merialueet ja lisäksi pohjoismaiden järviä kattava karttakortti. Kortti olisi jo yksinään maksanut 250 euroa.

Tämä oli ehdottomasti paras ostos tälle vuodelle  :-)

64
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: July 21, 2011, 21:17:08  »
Odottele vaan rauhassa sitä vastausta sieltä maahantuojalta. Itse ainakin aikoinaan yhteen uisteluhyrrään kyselin jarrun nuppia ja hyvin palvelivat siellä päässä. Eivät kyselleet pätkääkään, että mistä ja milloin olin kelani ostanut. Postissa tuli parin päivän päästä osa jota kyselin ja kolme muuta osaa joita en edes osannut kysyä. Eikä maksanut senttiäkään.

Riittävän asiallisesti ja ystävällisesti kun asiansa esittää, niin varmasti saat vastauksen.

65
Itä-Suomi / Vs: Kalastus Puulalla
« on: July 20, 2011, 14:12:19  »
Me pidetään kesäaikaan verkkoja vähintään 20 metrin syvyydessä ja yleensä saalis on muutama kilo, välillä jopa yli 5 kiloa. Tämä siis kesällä. Syksyllä kutuaikaan ollaan saatu parhaimmat saaliit 3-4 metrin vedestä. Silloin neljällä matalalla verkolla on tullut muikkua yli 10 kiloa ja päitä on ollut yli 600.

66
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuksenvalvojat
« on: July 20, 2011, 14:07:57  »
Hatunnosto kalastuksenvalvojille. Porukka ei ole siitä arvostetuimmasta päästä. Sen huomaa aika monta kertaa, kun lupia tulee kysymään ettei heitä olla kohdeltu kauhean asiallisesti joka kerta. Monilla valvojilla on lähtökohtaisesti melko negatiivinen asenne asiakkaaseen, mutta kun itse aloittaa kommunikoinnin positiiviseen sävyyn, niin ei valvojakaan jatka negatiivista linjaa.

Kymmenkunta kertaa olen tarkastettavaksi joutunut yleisillä vesillä ja samanmoisen määrän luvanvaativilla istaripaikoilla. 

Täytyy tunnustaa, että kerran on käynyt moka lupahommissa. Pari vuotta sitten keväällä olimme appiukon kanssa ensimmäisellä reissulla mökillä ja luvanmyyjä ei ollut tullut vielä mökille. Tämä oli aiemmin ilmoittanut, että verkot vaan järveen ja maksetaan luvat, kun hän on paikalla. Tätähän ei kalastuksenvalvoja tiennyt ja korjasi verkkomme talteen. Annettiin asian olla, koska kyseessä oli vanhat poistuvat verkot. Siitä lähtien ei olla laskettu verkkoja ennen kuin verkkoluvat on meillä käytössä.

Valvojaksi olen itsekkin harkinnut ryhtyä ja minua on kosiskeltukkin siihen hommaan, mutta vielä olen joutunut sitä lykkäämään kun ei koululta ole kerennyt. Ehkä vuoden päästä sekin olisi ajankohtaisempaa.

67
Itä-Suomi / Vs: Kalastus Puulalla
« on: July 20, 2011, 10:54:01  »
Jasonilla onkin hyvällä paikalla mökki. Ainakin jos kuhaa ajattelee eikä siitä pitkä matka ole lohikalojenkaan luokse.
Meillä on muikkuverkot 15mm silmällä. Ilmeisesti voisi kokeilla isommallakin silmällä jos sielläpäin ne toimii. Syksyllä tulee niitä kunnollisia muikkusaaliita matalalta. Kesäaikaan muikku on sen verran levällään ettei kunnon saaliita tahdo tulla millään ilveellä.

Täällä alkaa pikkuhiljaa olemaan vilkkain keskustelu Puulan osalta mitä netissä on saatavilla ja mikäs sen parempaa  :-)

Omalta osalta seuraava reissu venyy kuukauden päähän, kun on jälleen kaiken maailman kissan ristiäisiä haittaamassa harrastuksia.

68
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Mikä siinä viehättää niin paljon?
« on: July 19, 2011, 22:01:32  »
Vähän panostusta siihen vastaamiseen. Luetaan mitä kysytään ja vastataan kysymykseen.

Muutama vuosi sitten kiinnostuin järvilohen ja taimenen uistelusta. Hyvän kaverin opastuksella sekä luetulla tiedolla pääsin hyvään alkuun. Kohdekalan saannista on tullut pakkomielle. Varsinkin se ensimmäinen mitallinen järväri sai mielettömät fibat aikaan. Mikään ei ole niin hienoa, kun räikkä huutaa ja siima ulisee. Jalokala pakenee henkensä edestä, kunnes antautuu haavitettavaksi. Kohdekalan saantiin uhraa vaikka 1000 tuntia tyhjää vetoa, koska jossain vaiheessa se palkitsee kuitenkin  :-)

Monenlaisia kaloja olen kalastanut, mutta mikään ei anna niin hyviä säväreitä, kun kunnon järväri siiman päässä. Se on sellaista elämysten tavoittelua.

69
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Mikä kala maistuu parhaalle
« on: July 19, 2011, 20:49:51  »
Oma suosikkini on matikkakeitto. Se ei vaan voi olla pahaa. Maitopohjaisena, kunnon perunoilla ja sipulilla. Se ei vaan kaipaa muuta.

Moni muukin kalaruoka saa tottakai veden kielelle. Savuahvenet, loimulohi, suolalohi, kylmäsavustettu lohikala, savusäynävä jne. Ai ai nälkä tulee vaikka justiinsa söin.

70
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Kelojen kokoluokitus tumpelolle?
« on: July 18, 2011, 21:26:31  »
Omassa Okuman kelassani on juuri tuo kapasiteetti eli koko vastaisi tällöin 3000 sarjalaista eli varsin näppärästä yleiskelasta on kyse.

71
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: July 18, 2011, 14:18:03  »
Molemmat on varmasti toimivia. Huonolla syönnillä koittasin alemmalla värillä ja ylempi toimisi varmaan hyvänä ärsykevärinä syksyllä ja keväällä. Omat kokemukset räikeistä väreistä kesäaikana on melko huonot lukuunottamatta kelta-mustaa väriyhdistelmää joka on juhannuksen jälkeen vetänyt kaloja puoleensa magneetin lailla.

72
Vetouistelu / Vs: kaikuluotain soutuveneeseen???
« on: July 18, 2011, 13:40:09  »
Se on niin sanottua pintahäiriötä. Tulee soutuveneillä ja moottoriveneillä. Myös anturin vääränlainen sijoitus voi aiheuttaa ylimääräistä häiriötä. Lohdutuksen sana silti, että pintavedessä et tule juuri koskaan kaloja näkemään, koska kyllä ne sen verran venettä väistää ettei ihan joka kerta kohille osu. Matalissa vesissä ei siis kannata luottaa kaiun raporttiin vedenalaisista tapahtumista.

Häiriötä aiheutuu airoista ja moottorista yhtälailla. Likainen veneenpohja saa enemmän häiriötä aikaan kuin puhdas.

Häiriö esiintyy kaikissa laitteissa, joten ihan rauhassa saat olla.

73
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: July 18, 2011, 13:12:10  »
Juurikin näin. Pahoittelut huonosta ilmaisusta. Kun ei osaa niin ei osaa. Uinti muuttui vieläkin letkeämmäksi. Erittäin hyvin uiva vaappu se on muutenkin.

74
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: July 18, 2011, 12:34:00  »
http://kalastus.hongkong.fi/fi/tarvikkeet/pientarvikkeet/fortress-predator-5m-perukesiima/p/16965/

Virheitä sattuu. Tarkoitin Fortress-perukemateriaalia. Vastaavia on toki muillakin valmistajilla.

75
Rakentelu / Vs: TEE-SE-ITSE JonBoat (ruuhi)
« on: July 18, 2011, 12:20:36  »
Komea laitos. Kyllähän sitä aina mielellään omatekoisella ajelee  :-)

Mites onko tuo moottori sopiva tuohon vai ajattelitko kenties lisätä keulapainoa vielä? Videolla näyttää vähän pyrkivän ilmaan. 6 heppanen kone tai 50kg lisää massaa keulaan, niin voi kulku muuttua mielyttävämmäksi.

Älytön määrä hommaa tuollaisessa ja hattua nostan kaverille joka jaksaa nähdä tuon vaivan.

76
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: July 18, 2011, 11:19:19  »
13cm on sisävesille parempi koko. Runkolanka meni hauen käsittelyssä tuosta 45 väristä, mutta fortrex:llä sai tehtyä jopa parempiuintisen siitä.

Uppoava malli on toiminut parhaiten jos löytyy jostain.

77
Sekalaista juttua / Vs: Kysy mitä vaan....
« on: July 18, 2011, 06:15:40  »
Eikös noi ole niitä Savage gear 4 play herring vaappuja? Ainakin 5 ja 45 on antanut komeita kaloja. Appiukko sai juuri tuolla 45:lla rapian kymppikalan.

78
Vieheet / Vs: Karikko Vaaput!
« on: July 15, 2011, 14:44:13  »
Odotas vaan kun alat saada isompaa kalaa niillä Karikoillasi, niin alkaa ongelmat näkymään. Eivät kestä kauheasti retuutusta. Kuulemma hajoilee hyvin herkästi. Pyytäviä ne kyllä on siitä on vaikea olla eri mieltä.

79
Veneet ja veneilytarvikkeet / Vs: Moottorit
« on: July 15, 2011, 14:40:43  »
Onko tuo 7.3 litraa siis hanat auki vai vetovauhdissa? Kaiketi hanat auki. Eikös tuo ole ihan inhimillinen lukema silloin. Meillä on käytössä 15hp Suzuki ja kulutus siinä erittäin inhimillinen jos ei ihan urku auki paina kokoajan. Uistellessa saa viikonlopussa käytettyä vähän yli puolet 12 litran tankista. Tunteja noin 14 eli puolisen litraa hädin tuskin tunnissa.

Suzuki on merkkinä ollut erittäin vakuuttava. Meillä on 2006 vuoden 4hp nelari ja 15hp nelari vuosimallia 2009 ja molemmat käy ja kukkuu aina moitteetta.

Olen silti sitä mieltä, että moottori kuin moottori toimii, kun vaan käyttää ohjeiden mukaisesti. Käyttäjä rikkoo yleensä koneen.

80
Sekalaista juttua / Vs: Google+
« on: July 14, 2011, 11:27:40  »
Se oli sellainen perusnegatiivinen kannanotto. Kaikkea uuttahan pitää vastustaa  :wink:

Tämä Google+ voi olla paljon parempi kuin naamakirja, mutta mikä on elämän tarkoitus? Onko se löytää toimivin tapa kommunikoida ihmisten kanssa virtuaalisesti ettei vaan tarvitse nähdä livenä. Noniin vitsi vitsinä. Seurataan tilannetta. Kehukaa nyt vähän, jotka käyttäjiksi ovat ryhtyneet. Plussat ja miinukset esiin. Ei sitä tiedä vaikka joutuisi sanansa syömään ja sitä rataa  :-)

81
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Kelojen kokoluokitus tumpelolle?
« on: July 14, 2011, 10:05:07  »
Nyt siis puhutaan haspeleista eikö vaan. Kyllä jokaiselle avokelalle löytyy kokoluokitus. Kaikissa ei sitä lue, mutta pääsääntöisesti koko on yhdistetty nimeen.

Daiwa Exceler 2000
Okuma Cimeron Ci-30
Penn Battle 4000

jne..

Kokoluokitus voi vaihdella myös näin 801,802,803,804 tai 10,20,30,40 tai 1,2,3,4. Versioita on paljon, mutta idea kaikilla on sama. Pienin kela on pienimmällä numerolla ja suurin suurimmalla. Abu käyttää monesti keloissaan merkintää 100, 200,300,400,500,600,700,800 ja noiden satanumeroiden perään lisätään koko ykkösestä neloseen tai jopa suurempiakin lukuja.

Kokoja on sen takia useita, että voitaisiin valita välineet kalastettavan kalalajin perusteella. Haukisarja on pääsääntöisesti tuota 4000,400,4 jne sarjaa. Kyseessä siis järeämpi kela. Ahventa kalastettaessa ei ole mitään järkeä käyttää samankokoista kelaa, koska onhan tuollainen iso kohlo raskas jos koko päivän kalastelee. Ahvenelle siis 1000-2500 sarjalaisia. Hyvä yleiskela on kokoluokkaa 2500-3000. Sillä kalastelee melko näppärästi jo kaiken kokoisia kaloja.

Yleisvinkki silti kysymykseen on, että jos olet kelaa ostamassa ja epäröit minkäkokoista tarvitset, niin marssit alan liikkeeseen ja kerrot myyjälle mitä kalaa aiot kalastaa, niin se osaa kyllä antaa oikean kokoisen kelan.

82
Sekalaista juttua / Vs: Google+
« on: July 14, 2011, 09:51:25  »
Ensin rivi kirosanoja ****************************************************

Minkä ihmeen takia näitä profiilinpäivityssivustoja tulee jatkuvasti lisää. Ihmisillä ole kohta muuta tekemistä kuin istua päivittämässä profiilia eri sivuille. Yhdestäkin on jo haittaa vapaa-ajan harrastuksille  :cry:

Yksi riittää mulle ja kun facebookin käyttö lakkaa ihmisillä, niin silloin lakkaa minullakin, mutta uuteen "naamakirjaan" en enää kirjaudu.  :mrgreen: Rahastusta nuo on kaikki ja mitä useammassa on kirjoilla niin sitä useampi ihminen tekee rahaa sillä, että käytän heidän sivustojaan. Mainontaa pukkaa jatkuvasti enemmän ja kohta on kaikki postit tukossa.

Eihän facebook mikään järin toimiva systeemi ole, mutta kaikki ne hajoaa aikanaan  :wink:

83
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: July 13, 2011, 22:44:54  »
Komeita katkovaaputtimia  :-)

Onko ihmiset kokeillu noissa katkovaaputtimissa kahta eri materiaalia? Esimerkiksi jotain kevyttä perässä ja raskaampaa edessä. Ajatuksena ainakin kuulostaa hyvältä. Saisi etuosan vaappumaan ja perän heilumaan villisti. Mikä sellaista pystyisi vastustamaan. Ei ainakaan kala.

Nättejä mollukoita on kyllä nuo Qkkelin vedokset.

84
Vetouistelu / Vs: Kuinka paljon vieheitä uistelureissulla mukana?
« on: July 12, 2011, 16:48:14  »
Joka vuosi mukaan lähtevä arsenaali on pienentynyt. Vetohommat perustuu omalla kohdalla parin kolmen tunnin sykleihin ja niiden aikana en nykyään enää vieheitä vaihda ellei pohjaan satu jäämään. Laiskuuttahan se on, mutta hyvin on kalaa näinkin tullut silloin kun sattuu ylipäätänsä syöntiä. Mukana on kourallinen ylimääräisiä niiden lisäksi, jotka vavoissa on. Kaikkea muuta kilkettä onkin sitten vieheidenkin edestä.

85
Itä-Suomi / Vs: Kalastus Puulalla
« on: July 04, 2011, 12:26:47  »
Oudoissa korkeuksissa liikkuu muikku tällä hetkellä. On niin hirveää hajontaa oleskelusyvyyksissä, että vaikeaa on vielä muikun saanti. Myö ollaan saatu kanssa pari pannullista vaikkakin meidän verkot on vaan puolet noista sun verkoista.

Sunnuntaina heitettiin rinkiä Karttuulla mutta kalat ja tapahtumat oli puhdas nolla. Vesi oli 24-27 asteista. Aika lämpöistä sanoisin.

86
Eräänä talvipäivänä keräsin pilkkikamoja auton takakontista ja olin lähdössä köpöttelemään kohti järveä, kun yksi pilkeistä oli tarttunut takakontin verhoukseen. Kalakaveri meni jo kohti järveä ja yritin kiirehtiä perään. Riuhtasin pilkin irti takakontista sillä menestyksellä, että koukku meni peukalon kynnen alle. Koko väkänen oli juurta myöten aivan kynnen alla. Hetken mietittyäni vaihtoehtojani, pyöräytin koukun kerran ympäri ja vedin ulos. Oli aika tuskainen kokemus, mutta päivä vietettiin järvellä suunnitelman mukaisesti.

Viime kesänä olin uutta moottoria sisäänajamassa järvellä ja uistelin siinä samassa kuudella vavalla. Keli oli aurinkoinen ja melko tyyni pitkän aikaa. Olin keskellä Karttuunselkää juuri ohittanut reimarin ja lähestyin selkäluotoa. Katselin selkäni taa taivaalle, kun tuntui, että keli jotenkin synkkeni. Taivas oli tummunut parin minuutin aikana. Pikimusta pilvi ilmestyi kuin tyhjästä. Kun pilvi oli vihdoin päällä alkoi tuulla rajusti. Kyseessä oli kaiketi sellainen syöksyvirtaus. Sillä hetkellä olin aika pulassa, kun oli kuusi vapaa vedossa ja myrskytuulipuhalsi niin kovaa, että veneen ohjaus tuntui lähes mahdottomalta. Vapojen ylöskelaaminen ei tullut kuuloonkaan. Lähin ranta oli niin kallioinen, että siihen rantautuminen olisi ollut kohtalokas. Vesisadekkin alkoi tuuli senkuin yltyi. Jouduin kääntymään kohti tuulta, koska ranta oli niin lähellä. Kolmeneljäsosa kaasulla pääsin nippa nappa eteenpäin ja toivoin ettei vaan sattuisi mitään. Tein ehkä tyhmänrohkean ratkaisun ja päätin suunnistaa kotirantaan. Silläkin uhalla, että matkaa oli lähes puoltoista  kilometriä selän yli. Välillä tuntui kuinka tuuli nosti veneen keulan korkealle ilmaan ja pyrki heittämään veneen ympäri sitä kautta. Ihmeen kaupalla selvisin kuitenkin rantaan saakka. Oli kalakaveri ollut kuulemma jo vähän huolissaan, että mitenkähän tuossa mahtaa käydä.

Rapatessa roiskuu. Paljon kun on menossa mukana niin vääjämättä jotain silloin tällöin tapahtuu. Tuossa kuitenkin ensimmäiset mitä mieleen tuli.

87
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: June 28, 2011, 16:44:06  »


Juhannusviikonlopun sunnuntain vetosaalis. 60cm järväri, 2kg säyne ja oluen pöhöttämä kalamies  :-)

88
Itä-Suomi / Vs: Kalastus Puulalla
« on: June 26, 2011, 23:01:41  »
Juhannuksen uistelun saldo: Pari pikkuruista taimenta ja yksi nippanappa mitallinen takaisin kasvamaan. Ylös 60cm järväri Perzan 9.5cm vaapulla sekä säyneenkka 2kg.

89
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Laadukas digitaalivaaka?
« on: June 23, 2011, 06:02:02  »
Kipsteri kyllä se lukittuu, mutta lukittuu vasta sitten, kun laite on varma painosta eli kun paino ei enää vaihtele.

90
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Laadukas digitaalivaaka?
« on: June 21, 2011, 12:37:12  »
DePaul on tarkka jos vertaa laitteita keskenään. Meinaan itselläni on sellainen ja appiukolla myös ja ollaan saaliit punnittu aina molempien vaaoilla sekä toripuntarilla ja hyvin pitää kutinsa. Koukku saisi olla isompi jos jotain vikaa lähtee hakemaan ja patterin laitto koteloon on erittäin haasteellista, mutta kyllä sen sinne saa.
Hyvä laite ja voi suositella. Ei syö virtaa hirveästi ja on näppärä käsitellä.

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 40


center>