Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - kakkalaari

Pages: [1]
1
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Vaelluskengät vai kumikengät?
« on: September 09, 2007, 19:27:51  »
Jos kengässä on GoreTex-kalvo, se on vedenpitävä (ainakin valmistajan itsensä mukaan). Eli vastauksena kysymykseen, kyllä voi.

Tietoa kalvosta

2
Kaikkea kalastuksesta / Vaelluskengät vai kumikengät?
« on: August 30, 2007, 10:11:25  »
Kummat on kätevämmät? Itse ostin kalastus/vaelluskengiksi Haix Tapio-merkkiset kengät. Löysin aiheesta linkin:

Vaelluskengät vai kumikengät

Noista Haixin kengistä voin sanoa, että ovat parhaat kengät jotka olen omistanut: hyvin istuvat, jämäkät mutta silti kävelyssä rullaus toimii. Kumikenkinä minulla on ihan tavalliset Nokian kumisaappaat mutta en usko enää käyttäväni niitä.

3
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalapaikka
« on: August 23, 2007, 11:45:25  »
Kyllä se on viime vuonna Luirojoki pohjosessa. On vähän koskea ja toisaalta niin syvää että voi helposti uistellakin. Haukea, ahventa, harjusta ja taimenta.  8-)4
Sekalaista juttua / Vs: uskotko jumalaan?
« on: July 28, 2007, 12:04:50  »
Eräs Cambridgen yliopiston apulaiskanslereista laski maailman ikää Raamattua apunaan käyttäen 1600-luvun puolivälissä, että maailman luominen on tapahtunut n. 6000 vuotta sitten. Tarkka päivämäärä ja kellonaikakin oli saatu selville Raamatusta, 23.10.4004 eKr klo 9.00. Luojan kaukonäköisyyttä (ja kanslerin akateemista täsmällisyyttä) osoittaa myös sellainen seikka, että Maailman luominen ja yliopistolukukauden aloitus Cambridgessä osuivat täsmälleen samaan aikaan.

5
Ja sekö olisi moderaattoreiden syy ?

Luuleeko tämä "kakkalaari", että täältä vain huvikseen ja ihan sattumalta noita viestejä poistellaan ?

Varmasti siltä tuntuukin, jos vielä se oma aivonystyrän tuotos sieltä poistuu, ja omasta mielestä tietenkin ihan syyttä.
Jokaista poistettua viestiä ei kommentoida tai ilmoiteta YV:llä kirjoittajalle tms. Jokainen kun havaitsee oman viestinsä kadonneen kokonaan, voi seuraavaa viestiä kirjoittaessaan miettiä mikä edellisessä meni pieleen.

Vielä kerran totean tälle "kakkalaari":llekin ettei yhtään viestiä poistu, ellei siinä ole jotain pielessä.
Niitä katoilee poistetaessa, tykkäsit siitä tai et.

Ei ollut tarkoitus syyttää ketään, ihmettelin vain ääneen että millä perusteella viestejäni on poistettu. Myönnän että innostuin vähän mutta viestieni järjestelmällinen katoaminen tuntui oudolta. Ja aivan oikein toimittu, en nyt aio puuttua siihen enempää.


edit: Sanottakoon se vielä, että aion kyllä jatkossakin kertoa oman mielipiteeni ketään tai mitään säästelemättä ja jos se ei ole soveliasta tekstiä, sen voi poistaa.  :-)

6
Viestejäni on katoillut tänäänkin aika monta (parhaimmillaan niitä oli tänään 21).
Johtuuko jostain muusta vai olenko niin huono kirjoittaja?
Poistin Eetu viestejäsi, koska osassa viestejä/kirjoituksiasi ei ollut mitään mikä olisi vienyt threadia eteenpäin tai antanut muille palstalaisille uutta tietoa käsiteltävästä asiasta.
Palsta ei ole pelkästään viestien keräämistä tai niiden määrän lisäämistä varten.

Siihen oletko hyvä tai huono kirjoittaja en ota kantaa, mutta asiassa ja mukavassa tiedonjaossa pitää pysyä. Huumorilla höystetyt viestit joskus kirkastavat ilmettä, ajoittain tiukoiksikin menevissä keskusteluissa.

En kyllä ymmärrä, miksi viestejäni on poistettu. Ainakaan jos tuossa ovat ne pääsyyt, jonka takia viestejä karsitaan. Niissä keskusteluissa, joita minä olen lukenut, on ollut aika hemmetin paljon sellaisia viestejä, jotka eivät ole vieneet threadia eteenpäin tai antaneet muille palstalaisille uutta tietoa käsiteltävästä asiasta. Ehkä meillä ei vain huumorit osu yhteen modejen kanssa.

7
Vieheet / Vs: Lottoko on tänkin kesän luotto kuva?
« on: July 27, 2007, 22:09:46  »
Hehe. Lotto on vakiinnuttamassa paikkaansa mun luottovieheeksi. Ostin punamustapilkullisen toissapäivänä ja tokalla heitolla nappas hauki. Voi olla myös sattumakala mutta kyllä ne viime kesän Luirojoen hauet ja ahvenet todistaa että ei se ainakaan ihan susi voi olla.  8-)

8
Heittokalastus / Vs: viehe aina pohjassa
« on: July 20, 2007, 19:57:27  »
etsippä jostain "nokku" uistimen pelastaja
http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php?topic=3059.msg109841
Paksu mikrokuitusiima on hyvä vaihtoehto, jos haluaa vieheet varmasti pohjasta. Se ei nimittäin hevillä katkea.
Edellä mainittu Nokku on varmasti hyvä hankinta, mutta oikeanlainen kalastus on kuitenkin ennenpitkää avain ehkäisemään jatkuvat pohjatärpit.

sain nokun lahjaksi kun alkoi noita vieheitä kulumaan siihen tahtiin että opiskelijalla ei siihen enää ois varat riittäny mutta kun sijoitin kerralla kunnon siimaan (whiplash 0.17mm) ei nokulle enää löytynyt käyttöä. osta pojille hyvälaatuista punottua siimaa alan liikkeestä.

9
onko mahdollista että kalat pystyvät yhdistämään tietyn värisen siiman ihmisen hajuun? meinaan samalla tavalla kuin käy esim. paljon kalastetuilla koskilla, joissa kalastetaan paljon samoilla vieheillä, ja kalat oppivat tunnistamaan ja yhdistämään ihmisen hajun tiettyihin vieheisiin ja karttamaan niitä. tästä vieheiden hajusta oli muistaakseni tehty jotain tutkimuksiakin. siinä todettiin jotenkin näin että paljon kalastetuilla koskilla, joissa päästetään paljon saaliskaloja takaisin veteen, kalat oppivat yhdistämään syötäväksikelpaamattomuuden (mikä sana  :-o) tiettyihin vieheisiin.

10
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Maailmanennätys kirjolohi.
« on: July 19, 2007, 11:33:51  »
Toi on ihan niinku lahna mutta isompi ja hienompi.

Iso se on, mutta en tiedä hienoimmasta. Mukavampi olisi katsella vaikka kilon-parin painoista taimenta kuin tuota.

11
Kaikkea kalastuksesta / Vs: ihmeellisin tapahtuma kalassa?
« on: July 19, 2007, 11:29:54  »
olin joskus alle 15-kesäisenä kaverin kanssa mökillä veneellä heittelemässä keskellä päivää, lämpötila oli varmaan +25. kaverilla ruohikon reunasta tärppäs "nyt on iso" ja ei millään ollu tulossa veneeseen, haaras vastaan niin hemmetisti. ihme kyllä, ei potkinu yhtään eikä muutenkaan osoittanut suuria taistelun merkkejä. veneen vieressä kaveri katsoi että mikä hemmetin valkonen otus siellä killuu: kuollut, mätä lahna kyljestä kiinni, painoa ehkä kilon verran jos oikein muistan. paikalla oli aika matalaa, varmaan pohjasta jäänyt vieheen matkaan ja ihme että tuntui raskaalta, kun poikittain leveyssuunnassa piti vetää kohti. haisi aivan kuolleelta.
nimim: kaksi (kuollutta) lahnaa elämänsä aikana "saanut"

12
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Mitä siimaa käytätte.?
« on: July 16, 2007, 13:26:54  »
berkley whiplash 0.17mm, kestää vetää vaikka venettä.

13
Sekalaista juttua / Vs: uskotko jumalaan?
« on: July 16, 2007, 11:46:23  »
tällaisissa keskusteluissa (onko jumalaa vai ei, uskotko jumalaan tms.) suurin ongelma on yleensä se, että kummankaan puolen kannattajat eivät kuuntele toisen puolen kannattajien perusteltujakaan mielipiteitä, vaan pitävät itsepintaisesti kiinni omasta näkemyksestään ja ohittavat kaikki oman näkökantansa vastaiset kannanotot. on aika vaikea keskustella järkevästi sellaisen henkilön kanssa, joka ei ole valmis kuuntelemaan tois(t)en mielipiteitä. uskoa saa vaikka harjanvarteen, jos siltä tuntuu.

np: slayer - god hates us all

14
Sekalaista juttua / Vs: Mihin peruskoulun jälkeen?
« on: July 16, 2007, 11:36:14  »
suosittelisin lukiota jonka jälkeen voi lähteä yliopistoon lukemaan esim. kalabiologiaa

15
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: July 04, 2007, 09:35:13  »

Shot with u700,S700 at 2007-07-03

haukihan on tunnetusti sekasyöjäkannibaali  :-D

16
Vieheet / Vs: Lottoko on tänkin kesän luotto kuva?
« on: July 03, 2007, 09:38:36  »
Paljo noi appurat painaa?

mitäköhän ne olis, 100g-250g ehkä? voi olla isompia tai pienempiäkin. mut ahven ku ahven.  :wink:

17
en tiedä mutta minusta kaikki hyttyset, mäkäräiset, hämähäkit ja muut öttiäiset kuuluvat suomen kesään. ja minkälainen kalamies on se, joka inhoaa perkaamista? :-D koukku sormessa ei tapa, sekin kuuluu kalastukseen. kunnon työkaluilla ja desinfiointiaineella sekä laastarilla siitä saa vain hyvästä kalareissusta muistuttavan arven. kaikkein ikävin asia kalastuksessa on se kun ihmiset (mm. muut kalastajat) jättävät kalapaikoille sellaista mikä ei sinne kuulu. kuinka paljon repussa voi painaa 30 metriä pitkä siimanpätkä, joka on jo valmiiksi sykkyrällä? uuden rapalavaapun myyntikotelo? katkennut vapa? kaikki alkaen siimasotkuista rannalla aina koskeen viskattuihin polkupyöriin. ne eivät todellakaan kuulu luontoon. jokaisen kalamiehen pitäisi miettiä että haluaisiko itse siivota jonkun toisen rannalle jättämiä rojuja. toinen juttu, jonka joku jo mainitsikin; luontaisten kalakantojen väheneminen ja suuremmassa mittakaavassa kalapaikkojen tuhoutuminen (happamoituminen, rehevöityminen).

18
Vieheet / Vs: Lottoko on tänkin kesän luotto kuva?
« on: July 02, 2007, 13:08:08  »
ainakin luiro-joella lapissa toi ambulanssi (ph-70 silver) toimi ihan sutena. parhaimmillaan n. 20-21 välillä iltahämärässä tuntu et kalaa nousee melkein joka heitolla. tunnin saldona parhaimmillaan 13 kalaa (ylös otettua), joista suurin osa ahvenia ja loput haukia (yks 4kg ja yks 3 kg hauki). voe pojat, pääsispä takas!  :mrgreen:
Shot with u700,S700 at 2007-07-02

edit: nii ja se piti vielä sanoa et on ambulanssivärit aika hyvin lähteny siitä pinnasta.

19
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: July 01, 2007, 12:58:56  »
pari päivää sitten sain joensuun koskesta (uittomiespatsaan alta) lahnan, joka oli jäänyt kiinni kahden kiven väliin aika lähellä rantaa. :-o
painoa sillä oli about kilon verran noin niiku näppituntumalla. lahnassa ei näkynyt ulkoisia merkkejä koukuista eikä verkoista/muista pyydyksistä, joten lienee kuollut luonnollisesti vanhuuteen/diabetekseen/roskaruokaan tms. :-D kalan pyrstö oli nirhautunut ilmeisesti virran kivikossa.
Shot with N73 at 2007-07-01


Pages: [1]


center>