Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - RedRave

Pages: 1 [2] 3
31
Sekalaista juttua / Vs: Mikä mopo?
« on: October 08, 2008, 21:39:07  »
Tarkoitin, että noiden kevytmoottoripyörien vakuutukset ym. kulut ovat suuremmat kuin tommosessa mopossa. Myöskin tarkoitin, etteivät juniorit useinkaan maksa mopon taikka kevytmoottoripyörän vakuutuksia. Nettimotosta kattelin noita 125cc pyöriä, niin niitä on vaikka kuinka paljon alta 1000 €:n.

32
Sekalaista juttua / Vs: Mikä mopo?
« on: October 08, 2008, 21:30:39  »
Kertoisiko joku, kiitos ?
Varmasti saa tuon ylläolevan MOPON hinnalla jo varmasti reilun 100km/h kulkevan kevarin.

Alta 5 min haulla löytyi montakin Yamahan ja Cagivan 125cc pyörää alta (jopa) 600 €:n, jos vaan tinkii vuosimallista hieman. Vakuutukset ja  niiden kustannukset onkin sitten eri asia, mutta marginaali tapauksissa juniorimmat motoristit niitä makseleekaan.

33
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: October 06, 2008, 22:59:41  »
Mikko on lähteny kokeilemaan aikas mielenkiintoista konseptia. Näiden vaappujen kalastavuudesta olisi mielenkiintoista kuulla tulevaisuudessa lisää. Toivottavasti tulevaisuudessakin nähdään yhtä ennakkoluulottomia innovaatioita.  :-)

34
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Ei näin..
« on: October 03, 2008, 12:14:21  »
Juttu alkaa saamaan julkisuutta ympäri nettiä. Tällä kertaa juttu osui silmiin Digitoday-sivustolla. Suurella mielenkiinnolla odotan mimmonen sankari paljastuu tämän tapauksen tiimoilta. Kirjoitusasusta päätellen kyseessä on joku juniori, joka ei tietenkään ole rikosoikeudellisesti vastuussa mistään.

35
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: October 03, 2008, 08:54:48  »
Mikolta tuttuun tapaan komeita vaappuja, varsinkin tuo keskimmäinen. Sellaista olen miettinyt tässä sivustakatsojana /-ihailijana, että kuinka syvällä nuo vaaput oikeen uivat?

36
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: September 27, 2008, 19:45:44  »
Tälläkertaa vähän erilaista. :-D

Eli kyseessä on hylsyjerkki. Hylsyn sisällä on mustekynän kartiomainen runko, jonka sisällä kulkee runkolanka. Langan päissä on uistinrengas ja toisessa päässä kolmihaarakoukku. Jerkin toimivuudesta ei ole tietoa. Tämä on helppo ja nopea valmistaa. Kuvien jerkki on tehty Remingtonin hylsyyn, mutta muutkin käyvät (muista, että laatuhylsy kalastavaa paremmin). :wink:

Kannattaa myös muistaa, että isoon jerkkiin ottaa isot kalat kiinni, niin ei muuta 12/89:n Super Magnumin-hylsyjä keräämään.  :lol: Mites tän merkkivalinnan kanssa tulisi menetellä, miten määritellään kalastava merkki, kun on mm. Rottweil, Saga, Vihtavuori ja yms. merkkisiä patruunoita?  :-D

37
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: September 24, 2008, 09:45:23  »
Perza ahkeroinut. Siinä on suomalaista käsityötä parhaimmillaan.

On siinä komiaa jälkeä kerrakseen. Omaa silmää miellytti erityisesti nuo ylimmän rivin punertavat/oranssiset vaaput ja alarivin Ruska-Ahven-kokoelma. Tuo taulu-asettelu tuo hienosti esille vaappujen värejä. Hienosta työstä kehuja vielä kerran. 

38
Sekalaista juttua / Vs: Hauskin näkemäsi takalasitarra?
« on: September 20, 2008, 19:09:51  »
Ehkäpä ironisin näkemäni tarra oli koulumme parkkipaikalla erään teini-BMW:n takalasissa, jossa oli (kiroileva?) siili ja puhekulpa: "Ei tartte ajaa päälle P*rkele!". Eipä tainnut olla Kälviän BMW:ssä ko. tarraa.

39
Sekalaista juttua / Vs: Kyläkauppa Tuuri/ Keskinen
« on: September 13, 2008, 20:14:25  »
Lemmyn kanssa siellä tänään käytiin pyörimässä ja vaikka sinne mentiin puolilta päivin, niin kyllä sielä vielä tavaraa oli tarjolla. Kaikkia muita vaappuja oli tarjolla paitsi Nils Mastersia, niiden hyllykkö oli täysin tyhjä. Parhaimmillaan sieltä sai vaappu hieman päälle euroon, sekä muuta sekalaista tavaraa. Viime vuoden ryysiksestä ja tunkemisesta ei ollut tietoakaan ja sai rauhassa katsella ja hypistellä. Itse sain ainakin loputkin haluamani vermeet ensi kautta varten, nyt vaan tarvitsee opetella heittämään tuolla heittohyrrällä.  :-D

40
Mainostus Sallittu! / Vs: Kapun Lohi
« on: September 09, 2008, 22:38:44  »
En tiedä, mutta seinäjoella on jokin liike jossa myydän todella paljon kaikkee kalastustarvikkeita. En tiedä onko se kalastusliike, mutta ainakin jokin kauppa.. jossa on "ehkä" syksyn alennusmyynnit. En tiedä vielä missäpäin Seinäjokea tämä liike/kauppa sijaitsee, mutta isäni kertoi siitä.

Tuolla pitäisi käydä tässä lähiaikoina käydä katsomassa, onko siellä mitään hyvää tavaraa..

Tarkoittamasi kalastusliike on varmaankin Eränurkka, joka on Supersportin alakerrassa Valtionkadulla. Sieltä on haettu jos jonkinlaista tavaraa, mutta ei kannata mitään huimia valikoimia odottaa. Keskiselläkin on varmaan jossain vaiheessa kesäkalastuksen loppuunmyynti, josta ajattelin itse ainakin hakea heittohyrrän ja vetovavan.

EDIT: Nyt oli mainos, että Keskisellä alkaa 13.9.2008 -50%:n alennusmyynnit kesäkalastuksen osalta. Tarjous ei koske perhosidontaa, elektroniikkaa, verkkoja eikä Ambassadeur-keloja. Viime vuodesta oppineena voin sanoa, että siellä on "muutama" muukin. Huvittavan näköistä kun porukka kaataa kärryihin piikkikaupalla vaappuja kärryihin, sen suuremmin väriä katsomatta. Saapahan itse kattella rauhassa keloja/vapoja.  :-D Linkki mainoksiin.

41
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: September 05, 2008, 08:36:00  »
Daiwan kannattas pikkuhiljaa tehä bisnestä  :wink:

Kyllä noille keskimmäisille ainakin varmasti löytyisi kysyntää. Kyllähän tommosia kehtaa nakella, eikä taida ihan heti samanlaista vastaan.

42
Sekalaista juttua / Vs: Mitä lehtiä luette ?
« on: August 24, 2008, 12:12:24  »
Kalastus-lehti

Erä-lehti

Metsästäjä-lehti

Perhokalastus-lehti

Kauppalehti

Ilkka

Aku Ankka

43
Länsi-Suomi / Vs: Päntäneenjoki
« on: August 23, 2008, 22:31:01  »
Onko tuo ihan julkinen paikka, vai onko se jonkun seuran paikka johon myydään lupia? Ite asustelen tässä "likimain", niin voisi vielä joku viikonloppu tulla sinne nakkelemaan perhoa. Kalastitteko pelkillä perhoilla, vai oliko mukana virveli-kalustoa?

44
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: August 06, 2008, 21:11:22  »
Olisi "työtarjous" vaapuntekijälle: Pitäisi saada mittatilausmaalauksilla vaappua/jerkkiä, nämä tulevat lahjaksi joten "vakaa kädenjälki" olisi suotavaa. Tekohalukkuudesta voi ilmoittaa yv:llä, niin kerron tarkemmin aiheesta.

45
Heittokalastus / Vs: Abun low profile hyrräkela
« on: August 06, 2008, 20:18:18  »
Itseä kiinnostaisi kuulla tuosta Abun Silver Max-kelasta kokemuksia/tietoa. Tuollaista huokeampaa heittohyrrää olen ajatellut hankkivani jossain vaiheessa jahka alennus-/poistomyynnit alkaa.

Lisäksi jos joku voisi selittää miten tuo välitysuhde määräytyy, ja mikä kela on nopea ja mikä hidas välityksiltään. Esim. tuo Silver Max on välityssuhteeltaan 6,2:1, joten kuinka "nopea" kela on kyseessä?

46
Onginta / Vs: Väkäset pois!
« on: August 06, 2008, 15:22:46  »
Jep ja sais koukut helpommin poies omastakin nahasta. :lol:

Viikonloppuna tuli huomattua kuinka näppärästi hauki voi sotkea haavissa ollessaan koukut siihen haaviin. Haavittiin hauki ylös ja käännyin ottamaan pihtejä, niin siinä ajassa hauki oli tehny haavista mytyn päänsä viereen. Jahka hauki saatiin irti niin seuraava vartti menikin sitä myttyä selvitellessä, kun jokainen naru oli jotenkin hilpannut väkäseen ja kiinni pysyi kuin tauti. No ainakaan kalan saaneelta huumori loppunut, kun katseli vierestä meikäläisen selvitystyötä ja veisteli vitsiä ajankuluksi.

Kun ostin perhokalastusta aloittaessani muutaman perhon eräältä kilpaperhostajalta, niin hän totesi ettei ole karkuuttanut väkäsettömillä perhoilla sen enempää kuin väkäsillä. Totesi vaan saman kuin Hemulisoturi että, täytyy pitää painetta yllä ettei kala saa yhtään löysää ja pääse karkuun.

47
Rakentelu / Vs: Kuvia itse tehdyistä uistimista
« on: August 06, 2008, 15:05:06  »
Hyvä Spönde!
On ne hienoja, hienoja ne ovat ...!!! :-o

IronMaiden, sillä tulee 8-)

Ei kyllä voi kun kehua ja kateellisena jälleen seurata sivusta, kun toisilla tuo vaan onnistuu.

Pälkähti sellainen idea, että jokuhan voisi tehdä tälläisen Rock-sarjan vaapuista: Esim. Deep Purple, Black Sabbath, Led Zeppelin tms. Vaapussa voisi olla logo/nimi ja bändin värimaailmaa. Tuskin nämä uintiin ikinä tulisivat, mutta lahja-/ koristekäyttöön. Olisiko tälläinen idea mahdollista toteuttaa, vai menikö yli äyräitten niin että kolina kävi?

48
Äänestän tuota 18+ vaihtoehtoa, koska koen moderaatorin olevan se joka pitää järjestystä yllä ja siihen tarvitaan sitä omaa auktoriteettia sekä kykyä olla neutraali mahdollisissa ongelmatilanteissa. Tuossa "maagisen" 18 ikävuoden kohdalla alkaa jo useimmista karisemaan turha angsti pois ja pystytään keskittymään pitkäjänteisemmin asioihin. Lisäksi vanhemmilla moderaattoreilla on varmasti enemmän tietotaitoa, jolla voidaan oikaista keskustelua tai opastaa alkuun.

Lisäksi ikä tuo käyttäjään sitä tiettyä karismaa ja katu-uskottavuutta, silloin kuin hän liittyy keskusteluun tai ohjeistaa muita. On myös todennäköistä, että ko. iässä alkaa tuo kirjoitusasu olemaan sellaista, että muutkin saavat selvää (välimerkit ja isot kirjaimet).

Edellä mainitut asiat tietysti voivat päteä jo joihinkin varhaisemmassa iässä, mutta itse kuitenkin koen asian näin.

49
Sekalaista juttua / Vs: Vanhat Sarjat
« on: July 29, 2008, 13:27:19  »
Katsoiko kukaan Music Tv:n sarjaa Beavis and Butthead? Aika häiriintynyt, mutta omalla tavallaan aivan loistava. Tyhmempiä sällejä saa hakea kyllä kissojen ja koirien kanssa.

Tulihan niitä aikoinaan iltamyöhällä katsottua, kun vielä Music TV näkyi. Poikien kommentit artistien musiikkivideoista olivat usein jaksojen parasta antia, yllättäen mm. Pantera ja AC/DC aiheuttivat "Yes- /This rules"-huutoja. Tästähän samat tekijät kehittivät Daria-ohjelman, joka kertoo eräästä samassa koulussa olevasta nuoresta naisesta.

Viime yönä tuli etsittyä youtubesta sellainen sarja kuin Ed the sock, tätäkin sarjaa tuli jonkun aikaa joltain kanavalla (olisiko ollut Sub TV?).

Lisäksi Music TV:llä on pyörinyt kummitusjahti-reality-ohjelma nimeltä Fear. En muistanut ko. ohjelmasta kuin kaksi jaksoa (vankilan ja lentotukialuksen), mutta pienen etsivätyön paljastui, että jaksoja on ihan kunnioitettava määrä. Täysin huuhaa-ohjelma tuo on, mutta yöllä ei ole niin väliä mitä katsoo, kun vaan uni tulee.

50
Kokeile onko tuosta apua, sillä pitäisi nähdä jo hieman tietoa. IP-osoitettahan voi ainakin jossain määrin koittaa jäljittää avaamalla komentokehote ja naputtelemalla tracert [ip-osote]. Tosin tuossa vaaditaan kiinteä IP.osoite, jotta se löytyy myöhemmin.

51
Perhokalastus / Vs: Aloittelija - Mistä hyvä perhokalastussetti?
« on: July 19, 2008, 12:06:50  »
Selaamalla tätä Perhokalastus-osiota alemmaksi, niin löytyy monia aiheita ja jo valmiita keskusteluja koskien aloittilijoiden settejä. Niistä todennäköisesti löytyy kattavasti tietoa ja suosituksia eri valmistajien vaihtoehdoista ja niitä myyvistä liikkeistä.

52
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Rapala Boxi!
« on: July 05, 2008, 19:35:27  »
Nyt on(ko) jotain häikkää(kö) kun ei ole vielläkään klubi paketista mtn kuulunut. Liityin siinä kesäkuun alku puolella klubiin mutta sen jälkeen ei ole kuulunut mitään. Missä vika?

Liityit varmaan sen verran myöhään klubiin, ettei yhteystietosi ole ehtiny perille asti ajoissa. Kannattaa soittaa asiakaspalveluun ja kysellä paketin perään. Itselläni kävi näin ensimmäisen pakettini kanssa, mutta kun otin yhteyttä ja tiedustelin asiaa niin sieltä luvattiin tehdä asialle jotain.

53
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Ulkomaalaiset nettikaupat?
« on: July 02, 2008, 22:24:28  »

Tarkoituksena olisi ostaa sieltä raappalan risto rappeja ja super shad rappeja kelluvana versiona, niitä kun ei täältä enää saa. Kirjottelen sit tänne jos ja kun tilaan niitä.

BTW, eikös nyt kannatakin tilata rapakon takaa heikon dollarin ansiosta? Normaalistihan 1 euro vastaa n. 1 dollaria (semmoinen käsitys mulla on), mutta nyt 1 eurolla saa noin 1,5 dollaria. Tällöin esim. 30 $ paketti maksaa 20 €.

Tässä vaiheessa kannattaa huomioida sellainen, että kun Jenkkilästä tilaa tavaraa niin kokonaishinta muodostuu: tuotteen+rahdit+mahdolliset tullimaksut, jos tilaa tarpeeksi arvokasta tavaraa. Itse olen tilannut Jenkeistä pariin otteeseen golfmailoja, ja näillä kerroila on kaikki mennyt putkeen. Mutta kannattaa tosiaan huomioida tuo rahdin osuus ja muut mahdolliset toimituskulut. Varmimman tiedon saa kun käy Tullin toimipisteessä utelemassa viimeisimmän tiedon tuosta vapaasta tuontirajasta. Helpompaa on siinä tapauksessa, kun tilaa EU-alueelta esim. Saksasta/Englannista.

54
Mainostus Sallittu! / Vs: www.chilikauppa.fi - tulisia mausteita
« on: July 01, 2008, 22:39:21  »
Aivan mahtava kauppapaikka. Juuri tälläistä aarreaittaa olen etsinyt tylsistyneitten makuhermojeni kanssa. Tämä menee kyllä ehdottomasti listaan "Pakko kokeilla". Kiitokset hyvästä linkistä.

55
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Rapala Boxi!
« on: June 23, 2008, 12:02:19  »
Ei ole sama sisältö.
Rapala klubilaisille ilmestyvä boxi sisältää uistimia joita ei myydä kaupoissa.

Tänään kolahti postin mukana tuo klubi-paketti ja täytyy myöntää, että olen pettynyt. Ensinnäkin paketin hinta on noussut viidellä eurolla viimekertaisesta. Viimeksi paketin sai omakseen 25 €:lla (sis. rahdit + alv:n) ja nyt tästä ihanuudesta saisi maksaa 30,01€. Suurimman tyrmistyksen aiheutti tuo X-rap subwalk, joka on kokoluokkaa Nokian 2110 (15cm / 58g). Ainoat joille keksin käyttöä, oli X-rap shad shallow ja Vibrax:n Super Minnow. Jigejä löytyy jo valmiiksi itseltänikin, joten nuokin paketin mukana tulleet laittoivat lähinnä naurattamaan.

Itse ainakin kiikutan tuon paketin postiin ja palautan sen. Keksin aivan varmasti tuolle 30€ hyödyllisempääkin käyttöä.


PS. En ihmettele ettei näitä myydä kaupassa, kun eihän tuollaisia kukaan täysijärkinen osta täyteen hintaan.

56
Vanhoista (tai miksei uusistakin) sukkahousuista saa kätevästi tehtyä hätävara-sumpun. Lahje/lahkeet veteen ja vyötärön kohdasta sukkahousut kiinnitetään vaikka hankaimen kohtaan.  Lahkeeseen mahtuu mainiosti tuommoista alle kaljapullon kokoista ahventa, ja näin saadaan syöttikalat varastoitua. Haukia varten varmaankin kannattaa ainakin kahta paria sisäkkäin

57
Sekalaista juttua / Vs: Paras olut, kepu,bisse...
« on: June 09, 2008, 00:00:13  »
Myydään sitä aika lailla kaikkialla. Mm Lidl, Citymarket, Prisma jne. Kaamean makuista vettä.

Olen samaa mieltä tuosta mausta, se on kuin ykköstä jota on jatkettu kraanavedellä. Toinen järkyttävä tuttavuus oli Siljalla myytävä Tiikeri-olut, se ei myöskään vakuuttanu maullaan.

58
Kelat & Vavat & Siimat / Vs: Avokelan hankkiminen
« on: June 06, 2008, 22:57:48  »
Noniin, se haspeli jota olen hakemassa saisi maksaa jotain 50-80 euroa. Ja vapa jotain 20-40 euroa.  Eikun vaan hyviä vinkkejä kehiin !

Itse lähtisin hakemaan settiä, koska silloin saa todennäköisesti tasapainoisen ja toimivan yhdistelmän. Varsinkin aloittelevan kalastajan kannattaa pelata ns. varman päälle. Noilta sivuilta löytyi muutama paketti joita voi harkita: ensimmäinen, toinen hieman kevyempi setti ja vielä yksi setti. Siiman valinta on yksi merkittävä tekijä kuten edellä jo mainittiin. Esim. tuommoisella pääsee varmasti alkuun. Toivottavasti tästä oli apua ja löydät sopivat välineet.

59
Nismox: En enään ikinä hommaa yhtäkään Opelia tuohon pihaan keräämään ruostetta.

*soveltuva nimimerkki* Luin kalassa.net:n nettiketin ja opettelin käyttämään hakua, enkä avannut uutta "paras pipo"-keskustelua

60
Tuommonen tuli vastaan guuglella. Eipä taida olla tuommosta Suomessa myynnissä. Kysymys vaan kuuluu, että mitä ne ovat mahtaneet meikäläisestä purkittaa?Lähde

Pages: 1 [2] 3


center>