Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - t0m1

Pages: [1]
1
Kaikkea kalastuksesta / Vs: C&R liian pitkällä?
« on: February 23, 2008, 13:24:15  »
Miksi pitäs perustella? Kysymykseenhän tuli vastaus... C&R liian pitkällä, perustele?   Siihen ois pitäny perustella.

Mua ei muuten vois vähempää kiinnostasa C&R. mitä v****n järkee on rännässä,sateessa,pakkasella  kulutettujen bensojen jne jälkeen päästää kalat pois. voi haloo!!! Menkää onkiin kalatiskille. kuva suuhun,kuva irti, siinä sitä jännitystä kalastukseen. KIREITÄ KAIKILLE

Joo ilman muuta paljon fiksumpaa tappaa kaikki kun bensatkin makso niin h*lvetisti ja luvat ja kaikki. Ja kalakannatkin on niin hyvässä kunnossa että uutta pukkaa järviin koko ajan. Jos olet noin perseaukinen että pitää kalaa rahdata tuon takia himaan kaikki mitä saa, niin hakeudu vaan muitten harrastusten pariin. Että HALOO vaan itsellesi ja toivottavasti sulle ei kireitä siimoja.

2
Ruikuttavat kalakaverit on pahinta kalastuksessa.Milloin on liian kuuma,liian kylmä,sataa,hyttysiä,savu kirvelee silmiä,pimeää, muija odottaa jo kotona,iltavelli on syömättä,puukko on tylsä, makkara on liian paksulla kuorella ja mitä v*ddua milloinkin.

Olenkin kehottanut vaihtamaan harrastusta, ja tasan ensimmäinen ja viimeinen kerta ollut usealle minun kanssa kalareissu. Tai jos samaan aikaan haluaa kalaan tulla niin sanon että tule ihan omalla kyydillä niin pääset nopsasti kotio. Olen ystävällinen kaveri nääs.

3
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Käytätkö pappia kalan tappamiseen?
« on: February 21, 2008, 02:54:33  »
No toivon mukaan juu..ja viimeisen tiedon mukaan kyllä  :-P

4
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Käytätkö pappia kalan tappamiseen?
« on: February 19, 2008, 16:45:15  »
Pappi painaa liikaa laukussa. Olen pärjännyt ilman pappia tähänkin asti.

Kokeile kanttoria tai urkuria.Ovat usein laihempia huonomman palkkansa ansiosta ja täten kevyempiä kanniskella.

5
Shimanon kelat vievät pingponglandiassa tehtyjä döörejä miten tahtovat. Ja Penn:in kelat ovat olleet kautta aikojen pomminkestäviä. Ja nyt kun joku haluaa perusteluja niin kyselköön vaikka kovilta jerkkaajilta kuinka moni on döörinsä niillä tohjoksi saanut. Sitä vastoin made in Sweden döörit käsittääkseni ovat yhä huippukeloja.

6
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: February 19, 2008, 16:25:55  »
Ihan noin off topic:ina muutamat voisivat tarkastaa vaakansa tai vaikka hankkia sellaisen  :evil:

7
Perhokalastus / Vs: Ensimmäinen kala perholla
« on: January 01, 2008, 13:12:17  »
Aijai. Nuo ovat todella harmittavia tapauksia, siis nuo yli-innokkaat pikku-tanet jotka hotkaisee perhon melkein peräsuoleen asti  :|
Lähteekö kalavehkeet valtiolle, jos otat pahoin haavoittuneen alamittaisen ja valvoja näkee touhusi?

Kaikki alamittaiset on päästettävä vaikka olisi kuollut. Syystä että jos sallittaisiin pahoin vaurioituneen alamittaisen otto, niin sen jälkeen jokainen alamitta olisi "niin paha että oli pakko ottaa". Valitettava tosiasia. Tämän voisi verrastaa siihen että joessa jossa on taimenkanta kaikki alamittaiset ovat yllättävän useasti tammukoita joita kyllä voi teurastaa :(

Jos lakipykälä on muuttunut niin korjatkoon joku viisaampi.

t0m1

8
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: December 29, 2007, 00:56:03  »
Perho on Elk Hair Caddis.
Arvaappa perza muuten ihan huviksesi tapanko moisen harvinaisuuden ja tiedänkö että se on poikanen..voi hyvä tavaton..
Tuo on SUOMESSA syntynyt luonnonolosuhteissa,että ihmetelkääpä sitä..

9
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: December 28, 2007, 00:49:32  »
Peten kirre ansaitsee jo nimen kirjolohi. Ja ne jotka eivät usko että kaloilta leikellään myös pyrstöstä palasia voivat käydä tarkastelemassa Etelä-Päijänteen jokien istukkaita jotka tulevat samalta nimeltä mainitsemattomalta kasvattamolta.Joka ikinen pyrstö on teräväreunaisesti leikattu nimenomaan yläpuolelta viistosti.Alapuoli hyvälaatuisessa erässä on miltei aina ehjä mutta yläpuoli leikattu.
Ja ne harvat kerrat kun muulta kasvattamolta ovat tulleet on evä juuri tuollainen pyöreäksi töpöksi näykitty/hankautunut resu.

Tässä vielä kaunein näkemäni kirjolohi.Toivottavasti näyttönne näyttävät kyljen värit oikein (klikkaa isoksi)

 


10
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Kalastuskuvia tänne.
« on: December 27, 2007, 04:13:39  »
Tähän on nyt sen verran sanottava että muutamat kasvatuslaitokset kyllä leikkaavat pyrstöistä merkitäkseen kalojaan.Mutta leikkausjälki ja esim tuon minun mielestäni ruman kirjolohen pyrstö on kyllä selvästi erilainen.Tuo on näykitty ja kulunut altaassa.

11
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Jättihauen C&R turhaa?
« on: December 26, 2007, 05:22:10  »
Perca ystäväiseni, enkö juuri tuolla aiemmin maininnut että kalalla ei tutkimusten mukaan ole ajattelukykyä. Ja tiedän että kala toimii vaistojensa varassa. MUTTA: millä siten selitetään se että kala oppii? Voiko vaistoilla oppia vai....? Te varmaan tiedätte että isot kalat eivät ole pelkästään sen vuoksi isoja että olosuhteet ja geenit ovat olleet suotuisat. Miksi juuri ne isot kalat pääsevät karkuun? Tai hylkäävät viime hetkellä perhon/vieheen? Hyvät on kalalla vaistot jos niiden varassa pelkästään mennään.
Muutamia oletettavasti isojakin kaloja pidelleenä tiedän jo tempuista mitkä alkavat (nyt puhun taimenekalastuksesta joessa), että kyseessä on tyyriimpi tai "luonnollisempi" kala. Ne eivät ole sattumalta isoja...

Ja Pete minusta oikeassa tuosta pitääkö aina saada saalista tai iso kala tai ylipäätänsä mitata paremmuutta koska nuo elementit pilaavat minusta koko kalastuksen. Eli kilpailen ihan tasan itseäni ja sitä herneenkokoisilla aivoilla varustettua eväkästä vastaan. Joskus saatan poistua joelta kevein askelin rintaa röyhistellen,joskus leuka rinnassa noin kuvainnollisesti. Ja silti tiedän että revanssi tulee vielä enkä muista että olisin pahoin mielin joelta enää vuosiin lähtenyt.

Täydellistä kalamiestä ei ole,eikä tule. Sanoiko Juhani Aho vai joku muu (en nyt muista kuka) että jos aina saisi kalaa se olisi kalamiehen helvetti. Ja olen samaa mieltä. Jos joskus alan aina kalaa saamaan annan kaikki vapani makkaratikuiksi ja ostan vaikka golfmailat.

Kilpakalastusta en juuri pidä kalastuksena (SIIS nimenomaan MINULLE sopivana kalastuksena vaikka olen sitä joskus itsekkin kokeillut jossain muodossa) koska kalastus on minulle oltava mukavan kiireetöntä, huumoria, ja hyvien ystävien välistä läpän heittoa sekä kalastaessa että nuotiolla kokemuksia vaihtaessa. Kilpakalastus on lähes kaiken tämän vastakohta ja siksi sen olenkin jättänyt pojilleni joilla on vielä halua näyttää :)
 Ja kiva se on tietty joskus joku sinttikin saada, jotka kyllä viimeiset vuodet ovat saaneet jatkaa eloaan kirjolohia lukuunottamatta. Koska sillä istaritaimenellakin on paremmat mahdollisuudet säilyä hengissä siellä joessa kuin muovipussissa kolkattuna. Näin olen asian itselleni pähkäillyt ja tässä pysyn.

Monipuolisuudestani en taida oikein lippua liehuttaa koska en tahdo tulla hyväksi katiska/verkkokalastajaksi tai tuulastajaksi, mutta kokeitu ne on nämäkin jossain vaiheessa elämää. Se nyt vaan on niin että virtaavan veden perhokalastus on minulle SE asia jossa itseäni haluan kehittää ja jota haluan ensisijaisesti harrastaa.

Tuiskuseen palatakseni sen verran, että rehellisesti hän on monessa jutussaan kertonut että paikka mitä meni koekalastamaan oli omistajan toimesta dumpattu kalaa täyteen. Ei minulla mitään Tuiskusta vastaan ole, monen alan monitaituri mutta ei minun asteikossani varsinainen perhotaituri mitä haluan joskus itse olla. 11 vuotta pelkällä perholla ei siihen ole vielä riittänyt eikä riitä vielä seuraavakaan 11 vuotta. Että tuollaiset asteikot voi vetää vessasta alas tai lukea nauraen mihin minä en nähtävästikään kykene :)

Niin ja tietty ketä arvostan? Peteä jo ystävyytemme vuoksi saatikka sitten monipuolisen kalastusosaamisensa vuoksi, poikiani, edesmennyttä Lauri Syrjästä, Veli Auttia, Markku Autiota muutamia kilpaperhokalastajia joiden nimeä en mainitse koska en heiltä nyt pysty lupaa siihen kysymään yms yms. Ehkä eniten kaikista niitä jotka ovat tehneet pyyteetöntä työtä pelastaakseen Suomen lohikalakannat jotka yhä keikkuvat veitsenterällä. Ja poikiani siksi että ovat oppineet hienon lajin mallikkaiksi osaajiksi isänsä huonolla opetuksella..on siinä ollut kestämistä :)

Niin ja mainittakoon vielä että kun joskus silloin kauan sitten tuota perhokalastusta opettelin menin kysymään Peteltä (silloin emme vielä tunteneet kuin näöltä toisemme) että kerroppa miksi tämä heittäminen on niin voimia vievää ja tuskaista.Hetken asiaa mietittyään totesi että käännetäämpä tuo sinun torpedosiimasi oikein päin. Ja sen jälkeen ei minulle perhokalastus ole tuskaista ollut.Koskaan. Tämän muisteleminen saa aina naurun kuplimaan sisälläni ja kiittämään ystävääni jota ilman tuo pieni mutta varsin merkityksellinen asia olisi ehkä jäänyt huomaamatta ja perhokalastukseni tyrehtynyt homman tuskaisuusteen. Että kiitos vielä Pete :)

t0m1

PS. Tästä tosiaan kasvoi off topic:ien äiti 


12
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Jättihauen C&R turhaa?
« on: December 23, 2007, 12:16:01  »
Ei hyvät veljet nyt alkaa jo tulla paksua :D

Lasketaanpa vaikka Peten ja minun kalastusurat yhteen ja saadaan luku joka ylittää esim suuresti ihaillun *köh* Jari Tuiskusen iänkin ehkä triplasti. Ja silti tiedämme molemmat että noviisejahan ollaan kunnes toisin todistetaan. Tuiskunen yms herrasmiehet kuuluvat ihan samaan sarjaan.
Siitä onnekas heppu että on saanut uran tästä kalastuksesta, ja kun kirjoittaa EVÄ-lehteen maksettuja reissujaan joissa vielä kalapaikkojen haltijat ovat usein valmiiksi tankanneet lätäköt toimittajaa varten että saataisiin lehteen hyvä kuva kalapaikasta niin totta munassa tuntuu että "tuohan saa kalaa aina".
 
Ja kyllä, tunnen mm. perhokalastuksen moninkertaisen Suomen mestarin ihan henk.koht. ja monta monta niin p*rkuleen hyvää kalastajaa, ja joka ikinen heistä tietää olevansa oppipoika.Näistä on puhuttu nuotioilla sun muualla ikuisuus.

Kukaan ei koskaan saa aina (kalaa) vaikka taitaa tyylit ja keinot eri olosuhteisiin kuinka hyvin. Kalastuksessa on muuttujia niin paljon että sitä ei taidoilla eikä tiedoilla muuteta ainaiseksi onnistumiseksi koskaan. Ne herneenkokoiset aivot vievät pakolla aina joskus kuin pässiä narussa. Oma hyvyys tässä lajissa on itse aiheutettua harhaa ja se pitää pystyä myöntämään.

MP-reissujen todennäköisyys pienenee toki kokemuksen ja taidon karttuessa mutta niitä tulee. Ja tulee vastakin kunne siirrytään tuonne taivaallisille kalavesille.

13
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Jättihauen C&R turhaa?
« on: December 23, 2007, 03:49:26  »
Taso10: Ultimate-Kalamies. Hän ymmärtää kalojen käyttäytymistä eri olosuhteissa, hallitsee jokikalastuksen kaikilla välineillä täydellisesti. Hän voi valita mitä lajia pyytää, ja suurella todennäköisyydellä hän saa haluamansa. Täydellisyys pätee joka paikassa, Hangon saaristosta Kilpisjärven lähiympäristön tunturipuroihin. Hän osaa kaiken teoriassa ja osaa soveltaa tietojaan käytännössä. Hän tuntee eri alueiden kalastuskulttuurit ja kykenee käyttäytymään niiden mukaan. Hän on nöyrä, kunnioittaa muita ja osaa tehdä päätelmiä havainnoistaan kalastuksen parissa. Tähän kaikki kalastajat pyrkivät  .

Ja kukaan ei koskaan,korostan: KOSKAAN pääse. Mutta toisaalta mitäpä minä tietäisin, kunhan arvailen. Mutta jos joku tämän kalamiehen tuntee niin mieluusti häneen tutustuisin.

t0m1

14
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Jättihauen C&R turhaa?
« on: December 20, 2007, 04:50:52  »
Kaivon esimerkki meni hieman ohi, ehkäpä ihan hyvä näin  8-)

Juuh, oluen merkeissä suunniteltu tutkimus, jossa ei ole mitään järkeä. Pointti on siinä, että mitään pointtia ei ole :P

Taas offtopic:ia mutta tuo viimeinen lause sisältää ainakin minulle koko kalastuksen kiinnostavuuden. Juuri kun luulet selvittäneesi pointin jostain asiasta tulee kalareissu jossa joku törkeän fiksu kala (jolla ei ole ajattelukykyä tutkimuksien mukaan) herneen kokoisilla aivoillaan hautaa tämän pointin syvälle tunkioon ja taas alkaa uuden pointin miettiminen millä saisi sen edellisen pointin muutettua faktaksi. Tai yritys unohtaa se kala joka k*si silmään nauraen paskaista päin naamaa ja jatkaa kalastelua ihan kuin vieläkin olisit fiksuin lätäköllä ;)

Tämä tekee kalastuksesta lajeista parhaan.Kun luulet osaavasi, niin hyvin nopeasti huomaat että viedään kuin desin mittaa ja niillä herneen kokoisilla aivoilla!

t0m1

15
Rakentelu / Vs: Kevennetty lusikka
« on: December 20, 2007, 04:36:14  »
Polyuretaanin pitäisi toimia myös bueno.

16
Kaikkea kalastuksesta / Vs: Jättihauen C&R turhaa?
« on: December 16, 2007, 04:00:49  »
Jostain olen lukenut tai jostain olen kuullut, että ne jotka ovat jostain kuulleet tai lukeneet jotain, eivät ole ihan varmoja kuitenkaan siitä mitä ovat kuulleet tai lukeneet ja eivät voi olla aivan varmoja siitä ovatko kuulleet tai lukeneet aivan fakta tietoa.

Tähän voi yhtyä kyllä ilomielin koska tunnettuahan on se että fakta muuttuu usein fiktioksi juuri luettaessa jostain joka nyt ei ole ihan varmaa mutta faktaa jossa liene fiktiolla osansa faktan jäädessä tällöin lukijan alitajuntaan epävarmana fiktiona.Mutta vain edellä mainitussa tapahtumassa tottakai..sen nyt ymmärtää jokainen joka jostain on ehkä lukenut.

Ja taas faktana voin esittää kannan joka saattaa olla fiktiota joillekin, eli vesistöt mistä suurhauet teurastettiin suuren uistelubuumin aikaan ovat kärsineet sekä "roskakalan" lisääntymisestä että petokala -kannan "kääpiöitymisestä". Eli onko sitten fiktiota että hyvän (lue isokokoisen) haukikannan säilyttämiseksi on teurastettava vesialueen hallitsevaa kokoluokkaa olevia petokaloja jotka liene poikkeuksetta sitä alle kilon pulikkaa.

Arvatkaapa ihan joutessanne miksi esim Ruotsissa,Saksassa ja Hollannissa saadaan vuosittain isompia haukia kuin meillä...mutta toisaalta tämän luin kyllä jostain tai ehkä kuulin.

Tosin Saksassa eräs herrasmies otti maan haukiennätyksen haltuun hieman erikoisella tavalla siirtäen saamansa suuren hauen yksityiseen "kasvattamoonsa", josta sitten ikään kuin kalasti vuosien syöttöprojektin jälkeen tämän mahtihauen. Ennätys sitten tosin mitätöitiin faktan ko. hauesta paljastuessa. Eli fakta jättihauki osoittautui fiktioksi vaikka oli faktaa. Ei ole helppoa tämä ei..

17
Pakkohan tätä on testata eli voimasana haavitussa  :-D

Pöh...tuohan tuli ihan oikein, mikä pettymys...

Pages: [1]


center>