Chat

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Juzpeliini

Pages: 1 [2]
31
Onginta / Vs: Onko onginta pääasiallinen kalastusmuotosi?
« on: February 19, 2008, 19:05:23  »
Ongintaa harrastelen lähinnä silloin kun on muitakin, yleensä lapsia, mukana reissuilla että pitää saada PALJON syöntiä, niin melkovarmoille paikoille onget mukana niin on kaikki tyytyväisiä...  :evil:  Mutta jos jollakin olis hyviä vinkkejä millasilla syöteillä ja/tai välineillä isomman hauen/ahvenen perään kannattaisi lähteä?  Olisi mukava kokeilla tuota isojen ONKIMISTAkin :)  :roll:     Mutta pääasiassa virveli/pilkintä on ollut tähän asti ne mitä harrastellut, ehkä senkin takia, että niillä on tottunut kalastamaan, ja niillä osaa etsiä ja löytämisen jälkeen koukuttaa niitä isojakin   :roll: 8-)

32
Pilkintä / Vs: Paljonko jäätä on tarpeeksi?
« on: February 19, 2008, 18:38:39  »
Syksyllä kun teräsjäät tulee se 4-5 cm on se millon uskaltaudun jäälle onneani kokeilemaan  :evil:  Keväällä onkin sitten jo se minimi sen 8-15cm pinnassa...  8-)

33
Länsi-Suomi / Vs: Äänekoskelle kalaan.
« on: February 13, 2008, 00:08:27  »
Tuossa ennen serverien uusimista oli puhetta siitä että haukia saa paremmin äänekosken seudulla Kiimasjärven ja Naarajärven puolelta, sekä suojoesta. Eli Saarijärven suuntaan olis lähdettävä jos mielii haukea/kuhaa saada paremmin. Ja ottivaapun väristäkin oli puhetta, eli jos tuonnepäin olette matkalla kalastamaan / asutte siinä lähellä niin koittakaapa ensikesänä Nilsmaster Spearhead -vaappua. Tuollaisella alhaalla näkyvällä vaapulla tuli viitisen vuotta sitten naarajärveltä napattua se reilu kymppikilone monsteri pois pikkukaloja kiusaamasta  :evil:     PS. On vähän hauen hampaat kuluttanu vaappua mutta vielä selvän saa, ja hyvin ottaa  :roll: :evil:

34
Pilkintä / Vs: Käytättekö te tasurissa matoja?
« on: February 12, 2008, 23:42:17  »
Tuota olen itsekkin pohtinut, ja käyttänyt sekä toukan kanssa, että ilman. Sellaisia kokemuksia itselläni on, että kun syönti on heikkoa, toukka parantaa mahdollisuuksia saada saalista. Hyvällä syönnillä taas ilman toukkaa saalis kalan koko, varsinkin ahvenella, on suurempi. Toukan ollessa mukana mielestäni yleisesti muutenkin pienempi kala hyökkää mielummin. Eli oma suositukseni tähän on, että jos ahvenet ja hauet on kiikarissa (vain haukea kalastettaessa on toukkia laittaisi) ja kalaa ei meinaa tulla ilman toukkia, kannattaa yrittää laittamalla tasurin alapuolella roikkuvaan koukkuun jokaiseen sakaraan 1 toukan. Tämä on itselläni toiminut hyvin ja pelastanut muutamia tasurireissuja kun kalansyönti on ollut heikompaa. Ja vaikka se kalan keskikoko saattaa pienentyä kun laitat toukat koukkuun, kyllä niitä isojakin nousee! 8-)  Usein vain käy toukkien lisäämisen jälkeen niin että syönti kiihtyy niin paljon ettei "isot" kerkeä nappaamaan siihen kun pienemmät iskevät hanakammin, näin ainakin oman kokemukseni mukaan. Laittakaahan muutkin mielipiteitä ja kokemuksia tänne, itsenikin mielestä olisi mielenkiintoista tietää miten muut asiaa hoitavat.  :-D

-Juzpeliini-

35
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: February 04, 2008, 12:35:59  »
Mikolla on tuossa kyllä pointti.  :-)

Itselläni ei kyllä ole ollut minkäänlaisia ongelmia tuon sahauksen kanssa, mutta ilmeisesti se olisi  helpompaa (?)  jos opettelisi tekemään sen uran aikaisessa vaiheessa. Minulla siinä vaan tahtoo tulla sitten ongelmia sen kanssa, jos sen uran sahaa aikaisessa vaiheessa, että kun tulee "ahaa elämyksiä" kesken vuolemisen, ja niiden toteuttaminen on välillä hankalaa kun ura on jo valmiina.  :oops:   Sain juuri tuossa hetki sitten kynsiini pienen pätkän apassia, mites onko teillä kokemusta vaappujen teossa apassista? Kannattaako lakata kertaalleen ennen maalausta ( niinkuin olen balsan kanssa tehnyt ) vai tarttuuko ja pysyykö maali hyvin suoraan puhuun maalattuna?


-Jussi-

36
Rakentelu / Vs: Vaapunvalmistusvinkit tänne!
« on: February 01, 2008, 08:56:43  »
Miten olette tottuneet tekemään nuo runkolangan urat? Moni tuntuu tekevän runkolangan uran siinä vaiheessa kun vaappua ei ole vielä vuoltu eikä sillä ole muuta kuin sivuprofiilin muodot. Itse olen tehnyt vaappuni lähes poikkeuksetta balsasta. Alussa minäkin sahasin runkolangalle uran melko varhaisessa vaiheessa, mutta nykyisin olen paljon suosinut tyyliä missä ensin vuolen uistimen juurikin sen näköiseksi minkä siitä haluan, tämän jälkeen laitan vaapun kankaiden väliin kiinni ruuvipenkkiin, ja sahaan runkolangalle uran vasta tässä vaiheessa. Tämän jälkeen vain huolellinen hiominen.
Miten on muut, oletteko kokeilleet tälläistä, ja millaiset on kokemukset? Minun mielestäni tämä on helpompi tapa saada vaapusta mieleinen, ja vähentää huomattavasti riskiä että runkolangan sahaus menisi hiukan väärään kohtaan. Pistäkäähän mielipiteitä ja kritiikkiä tulemaan tätä tyyliä kohtaan.  :-) 


-Jussi-

37
Todella ärsyttävää on se kun on heittelemässä uistinta veneestä/laiturilta ja sitten ottaa "otti vaapun", millä on tavallisesti saanu hyvin kalaa, vähän huonosti ja tipahtaa veteen ja ennenkö sen kerkeää siitä nostaa niin joku kala käy sen hakemassa. Itselleni käyny kerran noin ja kyllä otti päähän niin vietävästi, varsinkin kun kala, tässä tapauksessa hauki, oli kyseisen vesistön mittapuulla melko kookas.

Pages: 1 [2]


center>