Chat

Author Topic: syökö kala koukun eri tavalla eri paikassa?  (Read 2158 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Javalt

 • Posts: 65
  • View Profile
syökö kala koukun eri tavalla eri paikassa?
« on: October 17, 2005, 16:03:43 »
Huomasin tässä kauden aikana, että yhdellä kalastuspaikalla koukut olivat aina syvällä harjusten kurkussa kiinni kun taas toisella paikalla aina huulessa. Tein useamman reissun näihin kahteen paikkaan ja jokaisen kalan kohdalla sama lopputulos! Käytin jopa samaa perhoa, jotta se kelluisi samalla tavalla. Virtavesi siis molemmissa kyseessä, kosken loppuliuku. Oletteko huomanneet vastavaa ja mistähän tämä mahtaisi johtua?

marabou

 • Guest
syökö kala koukun eri tavalla eri paikassa?
« Reply #1 on: October 17, 2005, 16:41:22 »
Oliko nämä harjukset kummassakin paikassa yhtä isoja??

Javalt

 • Posts: 65
  • View Profile
syökö kala koukun eri tavalla eri paikassa?
« Reply #2 on: October 17, 2005, 23:56:29 »
Muistaakseni molemmista paikoista tuli lähes samankokoista saalista. Yksi suurempi päälle 40cm harri huulesta kiinni, mutta loput olivat sitten sellaista 30cm. Perhona oli vapitinkarvasta/jäniksestä sidottu takasiipinen pinturi, koko 12. Voihan se olla, että tuo oli pelkkä sattumusten sarja. Pisti kuitenki silmään kun sai aina kaivaa koukut kurkusta. Onneksi käytin väkäsetöntä koukkua. :shock:

marabou

 • Guest
syökö kala koukun eri tavalla eri paikassa?
« Reply #3 on: October 18, 2005, 14:25:15 »
Tili tuossa mieleen että voisihan se olla niinkin että toisessa paikassa on niin paljon syömista ettei ne käy kun näykkäämässä ja toisessa vähemmän.
Mutta mene ja tiedä.

kaivo

 • Guest
syökö kala koukun eri tavalla eri paikassa?
« Reply #4 on: November 14, 2005, 12:21:49 »
Mikäli kala on molemmissa paikoissa samankokoista, tulisi ensimmäisenä mieleen että toisessa paikassa kalat ovat ottaneet perhoon hanakammin eli ovat syvemmältä kiinni. Koska kyseessä on ollut molemmissa tapauksissa sama perho, se on kelvannut kaloille paremmin kuin toisessa paikassa (kalat vain huulesta kiinni).

Syitä perhon kelpaamiseen voi olla useita. Mikäli perho toimii toisessa paikassa hyvin, voi olla että kyseisen vesistön harjukset käyttävät ravinnokseen sitä hyönteistä, jota tarjottu perhokin kovasti muistuttaa. Tai sitten tämän kalapaikan ravintotilanne on heikonpuoleinen ja kalat ottavat nälissään hanakasti tähänkin perhoon. Toisessa paikassa nämä syyt voisivat olla päinvastoin?

Aloitusviesti herättää kaksi kysymystä: mitkä olivat saalismäärät kummastakin paikasta? Ja ennen kaikkea: miten kalaa olisi tullut, mikäli perhomallia olisi vaihdeltu? En ole perhokalastukseen perehtynyt, mutta viehekalastuksessahan pätee yleisesti se, että yksi viehemalli ei ole aina pyytävin vaihtoehto monissa paikoissa. Voi siis olla, että erilaisella perholla siitä "huulesta kiinni" -paikastakin olisivat kalat imaisseet perhon kurkkuun asti?

ojanonkija

 • Posts: 16
  • View Profile
.
« Reply #5 on: November 14, 2005, 18:25:52 »
Uskoisin että voi myös olla virrannopeudesta kiinni.
Itsellä sama homma. Hitaista kosken kohdista saa ainakin harreilta noukkia syvempää koukut irti. Lähes aina.

 center>