Chat

Author Topic: Kalastusvuosi 2005 - mitä jäi käteen?  (Read 7856 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Salmo

 • Guest
Kalastusvuosi 2005 - mitä jäi käteen?
« on: December 04, 2005, 15:36:43 »
Niin, vuosi vaihtuu taas piakkoin. Mitä vuosi 2005 opetti sinulle kalastuksen saralta? Mitkä ovat fiilikset? Oliko vuosi kehno vai kenties paras aikoihin? Eli kaikenlaisia mietteitä ja kokemuksia kuluneesta kalastusvuodesta ajattelin kysellä. Osalla kausi jatkuu vielä avovesikalastuksenkin merkeissä, mutta suurin osa taitaa jo odotella pilkkijäitä?

Omalla kohdallani kulunut kausi kuuluu luokkaan "parhaat". Uusi vene on mahdollistanut kalastamista paikoissa, jonne edellisellä kalustolla ei olisi ehkä ikinä päästy. Kokemusta siis uusista kalapaikoista tuli runsaasti lisää - ihan kotivesilläkin. Kappalemäärissä kalaa ei tullut mitenkään erityisen hyvin, lukuun ottamatta kuhasaaliita. Mutta koon puolesta kausi oli hyvä: sekä kuha- että haukienkka menivät uusiksi.

Kalastustunnit jäivät silti mielestäni liian vähiin (ainahan ne). Ja nyt loppukaudesta jäi pari merireissua tekemättä pakkasen takia, ongelmia oli trailerin jarrujen jäätymisen kanssa. Kevään pitkä viikonloppu Paraisilla oli hieno reissu, mutta kalaa tuli surkeasti. Keväthauestuksen osasin mielestäni paperilla, mutta käytännössä opittavaa on vielä paljon. Ja toisaalta hyvä niinkin. Jatkuva opetteluhan on osaltaan harrastuksen suola.

--PROFESSOR--i

 • Posts: 146
  • MSN Messenger - Zamppa_10@hotmail.com
  • View Profile
  • Email
Kalastusvuosi 2005 - mitä jäi käteen?
« Reply #1 on: December 04, 2005, 16:42:08 »
No tämä kausi ei ollut mikään hyvä, ainakaan omalta kohdaltani.Isoja ei tullut ja kalastustakin oli vähemmän kuin edellisellä kaudella, mutta ensi vuoteen panostan täysillä!
Onginta vei voiton tänä vuonna.Tulevana talvella keskityn iskukoukkupyyntiin ja pilkintään tietysti.

Mutta enhän unohda virvelikalastusta ollenkaan!
Ensi kesänä suunnittelin lähinnä jalo/arvo kalastusta lohikalojen kannalta.Järvi kalastus saa omalta osaltani jäädä silloin vähemmäksi(Jos siikoja ja taimenia ei lasketa).
Jalokalaa ajattelin lähinnä tulevan Enontekiön reissun kannalta.Könkämän enolle ajateltiin veljen kanssa mennä, sekä Ounasjärvelle kanssa.

Tämä kausi opetti, enemmän kärsivällisyyttä ja olosuhteiden kestämistä minulle.
MADE in Finland...

suspi

 • Posts: 215
  • View Profile
Kalastusvuosi 2005 - mitä jäi käteen?
« Reply #2 on: December 04, 2005, 17:53:31 »
Kausi oli kaikenkaikkiaan ihan hyvä ja kalaakin tuli ihan mukavasti. kahden vuoden tahkoamisen jälkeen alko ottipaikat ja uistimet löytymään "kotivesille". Varsinkin hauen kalastuksessa tapahtui paljon kehitystä ja ennätyskin parani, tosin ahvenen kalastuksen ohessa UL-välineillä.
Ahventakin tuli saatua edellisvuotta enemmän, mutta sen kalastus jäi hieman vähemmälle.
Pilkinnästä ei jäänyt paljoa käteen. Reissut jäivät vähiin, eikä kalaakaan oikein tullut. Yhden kalaisan reissun tein. Kausihan on tosin vielä kesken.
Yksi yllätyskin koettiin, kun ahvenen onginnan lomassa tarttui koukkuun tammukka (C&R). Se oli tosin aika pieni. Paikkana oli pieni metsäjärvi.

marabou

 • Guest
Kalastusvuosi 2005 - mitä jäi käteen?
« Reply #3 on: December 04, 2005, 18:08:25 »
No kyllä täytyy myöntää että viime kesänä ei tullut kalastettua kovinkaan paljoa varsinkaan perholla, jolla oli ollut tarkoitus kalastaa enemmän, jhtuu varmaan siitä etten saanut koko kesänä kyytiä koskille ja ei täällä savonlinnassa ole niitä ollenkaan paitsi tuo kyrönsalmi ja sekin on parempi uisteluun ja ooppera vieraita on niin paljon että meinaa perhot olla millon kenekin hameessa. Uistelua ja virvelöintiä tuli harrastettua myös aika vähän eikä kälojakaan tullut mitenkään mainittavasti. Toinen kesän pää kalastus muoto jota oli tarkoitus harrastaa paljon oli pohjaonginta, mutta mitenpä kävikään vain muutama hassu reissu ja syksyllä sitten kolmet kisat (kylläkin laiturilta).
Ennätys kaloja ei tullut, paitsi isoin saamani hauki HEITTELEMÄLLÄ 3,250kg.

Araggis

 • Posts: 7
  • MSN Messenger - araggis@hotmail.com
  • View Profile
  • Email
Kalastusvuosi 2005 - mitä jäi käteen?
« Reply #4 on: December 04, 2005, 19:06:52 »
Eipä minunkaan kesäni kalastuksen osalta hääppöinen ollut. Koko kesä meni töissä, eikä aivan joka viikonloppu veneellekään päässyt. Onneksi kirjotusten ja armeijan aloituksen väliin jää mukava reikä, jonka ajattelin hyödyntää tehokkaasti kalastukseen.

Saalispuoli oli kohtalainen. Haukia tuli saatua tavalliseen tapaan ja miehekkään kokoisia ahveniakin tarttui lippaan ja jigin koukkuun. Kuhastuksessa ei sitten onni ollut oikein puolellani, joten muutamaa reilun kokoista kalaa lukuunottamat kuhasaalis jäi naurettavaksi. Eikä ensivuosi näytä armeijan vuoksi yhtään paremmalta.
Elämän tarkoitus on 42.

Bluery

 • Posts: 123
  • View Profile
Kalastusvuosi 2005 - mitä jäi käteen?
« Reply #5 on: December 04, 2005, 20:40:46 »
No, ei mitään jättejä tänä vuonna tullut. Kilonen hauki taisi olla isoin.. Viime vuosi oli huonompi. Mutta ei tämäkään hyvä ollut. Toivotan kaikille Hyvää tulevaa kalastusvuotta, ja menestyksiä kisoihin!
"Kuivan maan kalastaja"  8)

Kalamies__

 • Posts: 14
  • View Profile
Kalastusvuosi 2005 - mitä jäi käteen?
« Reply #6 on: December 04, 2005, 21:44:53 »
Tämä vuosi oli varmasti paras kalastusvuosi koskaan.
Keskityin enimmäkseen veto-uisteluun ja rannalta heittelemiseen.
Vuoden kalamäärät olivat monia satoja ahvenia ja monia kymmeniä haukia isoin 4kiloinen. Opin kalastusvuodessa kärsivällisyyttä ja kalastus tietoutta.

kaivo

 • Guest
Kalastusvuosi 2005 - mitä jäi käteen?
« Reply #7 on: December 05, 2005, 01:08:21 »
Omalla kohdallani oululainen kalavuosi 2005 ei ollut erityisen hyvä. Parasta antia oli alkuvuoden ahvenpilkintä, kalaa tuli omalla mittapuullani paremmin kuin koskaan. Sen sijaan avovesikalastus oli heikompaa. Toukokuusta alkanut tutustuminen uuteen paikkaan (Oulujokisuisto) loppui turhan aikaisin, jo elokuun puolella ja jäi aika lailla kesken, ts. heittely ja uistelu hauen perässä tuotti yleisesti ottaen huonosti tulosta. Ainoastaan kahdella reissulla tuli kaksi kalaa ja tuntui että hetken ajan homma oli hanskassa. Muuten tuli vain yksittäisiä kaloja, turhan monta täyttä nollareissuakin. Paikan luonne, ottipaikat yms. kalantuloon vaikuttavat tekijät jäivät suurelta osin odottamaan selvittämistä ensi vuoteen.

Muutenkin koko avovesikausi oli hauen ja ahvenen suhteen aikaisempia kesiä vaikeampi, tututkin paikat olivat ihmeen vaisuja jostain syystä. Kalavehkeitä kyllä tuli osteltua enemmän kuin koskaan. Mielestäni olosuhteet olivat suhteellisen normaalit, mutta kalat olivat jotenkin hukassa. Toivottavasti ensi vuosi on parempi.

Peksim

 • Posts: 215
  • View Profile
Kalastusvuosi 2005 - mitä jäi käteen?
« Reply #8 on: December 05, 2005, 14:59:17 »
Tämä vuosi oli osaltani ehkä paras kalastusvuosi ikinä tai ainakin todella pitkään aikaan. Tänä vuonna oppisin kalastuksesta paljon lisää monella osa-alueella mm. jerkkaukseen perehtyminen. Kuhaa tuli kesällä parhaiten ikinä kappale määräisesti ja vaikka koko oli pientä niin todella ikimuistoinen kesä kuhan kalastuksessa. Lisäksi tämä kausi oli ensimmäinen jonka aikana "venekuntamme" otti osaa kaikkiin erään uistelu cupin kisoihin vaihtelevalla menestyksenä, tuo on jääny myös hyvänä muistona mieleen.
Kaiken kaikkiaan vallan mainio vuosi, jonka aikana ei kuitenkaa ennätyksissä tapahtunut melkein mitän mullistavaa, no hauki rekordi parani huomattavasti, mutta ei siitä sen enempäää...
"Elämä edessä tukka takana"- Marko Kiprusoff

marabou

 • Guest
Kalastusvuosi 2005 - mitä jäi käteen?
« Reply #9 on: December 05, 2005, 15:20:24 »
Kaivon jutusta alysin ettei tämä koske pelkästään avovesikautta, vaan myös pilkintää. Minulla myös pilkki kausi oli paras tähän mennessä. Tai anakin kävin eniten pilkillä kuin ikinä muillon, joka viikonloppu kisoissa ja itsekseni, keväämmällä kun illatkaan eivät heti kolmen jälkeen olleet pimeitä kävin myös iltapilkillä 2-4 kertaa viikossa koulun jälkeen. Niin ja kalaakin tuli joka reissu 2-7kg ja kisoissa vähän vähemmän. OPin myös ihan tajuttomasti uutta pilkkimisestä ja tämä vuosi oli muutenkin eka vuosi jolloin kävin aktiivisesti kisoissa.

JuP3

 • Heikki Vihinen ULIULI
 • Posts: 1016
 • Rajaseudun Rambo
  • MSN Messenger - jupe89@luukku.com
  • View Profile
Kalastusvuosi 2005 - mitä jäi käteen?
« Reply #10 on: December 05, 2005, 17:51:39 »
Pilkillä tuli käytyä n.40 kertaa niin kisoissa, kuin huvikseen vaihtelevalla menestyksellä. :roll:  Sitten, kun jäät lähti niin alko onginta, jossa tuli kesän aikana opittua onkimaan lahnoja ja nuorissa olinkin SM 6. 8) Ja sitten uistinkalastukseen. Jaa-a, 2 ekaa reissua hyvin (n.20 haukea molemmilla ja nippu ahvenia) sitten uistelukilpailussa sattu vene kaatumaan, kun kaverin kanssa oltiin pois tulossa ja minun 10v vaivalla kerätyt uistimet painu Pielisjoen pohjaan. :cry:. Heinäkuun lopussa oli jo jonkin verran uistimia tullut hankittua ja kuhaa tuli Höytiäisestä kohtuu hyvin (16) sillä ainoalla kerralla, kun kävin. Pullalohia tuli syksyllä pyydettyä Pielisjoesta toistakymmentä suurimman ollessa n. 3.5kg, joka jäi vuoden suurimmaksi kalaksi. :)
Reilusti kalastusta, jo vuodesta 1927. P-KUK

Kolima

 • Guest
Kalastusvuosi 2005 - mitä jäi käteen?
« Reply #11 on: December 05, 2005, 19:08:45 »
Enemmänkin olisin voinut kalastella,mutta ens vuonna sitten kun on oma auto alla aukeaa Suomen kalavedet:)

Käteen jäi vuosilupa Merikarvianjoelle.

Saaliista sen verran,että 2005 oli mulle kalaisa vuosi,ennätyskaloja tuli "roppakaupalla" esim. Haukiennätys parani pariin otteeseen,säyne-ennätys samoin,lisäksi ennätys-ahven,taimen ja kuha.

Nyt odotellaan huhtikuuta,jolloin saa ruveta hyppäämään kirkkaan jokeen nousseen taimenen perässä!

Hyvää joulunodotusta ja kalaisaa loppuvuotta 2005!

Qkkeli

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1471
  • View Profile
Kalastusvuosi 2005 - mitä jäi käteen?
« Reply #12 on: December 05, 2005, 19:56:46 »
Viime keväänä opin lisää siian käyttäytymisestä, joka johti siihen että siikoja tuli tänä keväänä enemmän, kuin kahtena edellisenä keväänä yhteensä. Kesällä ei töiltä kerennyt paljoa kalastaa, ja alkutalvi meni penkin alle.

Jonttu

 • Posts: 94
  • View Profile
  • Email
Kalastusvuosi 2005 - mitä jäi käteen?
« Reply #13 on: December 06, 2005, 18:48:56 »
Olihan tämä yksi parhaista aikoihin.
Mm.seuraavanlaisia "merkkipaaluja" tuli saavutettua:
-Isoin saamani harjus
-Isoin saamani ahven
-Isoin saamani hauki
-Isoin saamani kirjolohi
-Isoin (tai siis eka :oops: ) saamani kuha
-Koukku olkapäähän (auts!)
-Eka pilkkikalani (pilkkimään pääsen näet vain pari kertaa per vuosi,ei ole meikäläisen laji)
-Viikon kestänyt mökkireissu serkun kanssa,se vasta oli elämää.Kalaa ei pahemmin tullut ja vapakin katkesi mutta kivaa oli! Perhana kun olis jo kesä :(
-Vuokramökki joka tarjosi todella mukavia ja rentouttavia kalastushetkiä,sekä hervottoman kokoisen (n.700g) ahvenen pikkuveljelle.Myös "sen ison" karkuutuksia tuli useampiakin.
-Lukemattomia muita mahtavia muistoja.

Kesää malttamattomana odotellessa.......

Kalastusvuosi 2005 - mitä jäi käteen?
« Reply #14 on: December 07, 2005, 18:21:09 »
sain paljon haukia mutta suurin kala pääsi karkuun eli suoraan sanottuna paskavuosi suurten kalojen osalta mutta kyllä pienetkin kelpaa
Hauki o kala,keso o raejuusto

Lazy Cat

 • Posts: 47
  • View Profile
Kalastusvuosi 2005 - mitä jäi käteen?
« Reply #15 on: December 07, 2005, 18:28:00 »
Eipä tullu suurta haukea kesällä :cry:, mutta kokemusta kyllä.

Justas

 • Posts: 4
  • View Profile
Kalastusvuosi 2005 - mitä jäi käteen?
« Reply #16 on: December 08, 2005, 09:17:53 »
Paras vuosi tästä kaiken kaikkiaan tuli. Mikä sitten teki vuodesta parhaan. Ainakin elokuussa ostamani uusi vene pidensi kautta kovasti. Ht:lla ei ole niin väliksi vaikka sateleekin. Kaiken kaikkiaan olen kyllä Bellaan tyytyväinen.
Heittämällä saamani isoin hauki tuli elokuun alussa Saimaalta Kangasniemeltä ja painoa oli 6,2 kiloa. Samoilta vesiltä sain Juhannuksena uistellessa yli 600 grammaisen ahvenen. Eipä noita ahvenia usein ole uistellessa noussut ja tuo oli mukava yllätys.
Pohjois-Päijänne on tullut vähän jo tutuksi ja kovasti ensi kevättä jo odotellaan.

$T$

 • Posts: 23
  • MSN Messenger - samboula@hotmail.com
  • View Profile
  • Email
Kalastusvuosi 2005 - mitä jäi käteen?
« Reply #17 on: December 08, 2005, 20:15:37 »
MAHTAVA vuosi kaiken kaikkiaan, eipä ollut mitään valittamista.

Hauki ennätys rävähti aivan taivaisiin, kaverin kanssa 16,120kg mamma :P
Kuhastuksen suhteen tullut roimasti oppia/kaloja :lol:  

Hienoa tulla ja mennä niinkuin halus ku oma kalusto ekaa kesää alla 8)  
Kisoissa kohtalainen menestys, niissä missä kerkes käymään kun töiden teolta ehti.

Ei muuta kuin erittäin hyvää tulevaa vuotta kaikille kalastajille.
Uusivuosi ja uudet kujeet :wink:

sape_the_kalamies

 • Posts: 14
  • View Profile
Kalastusvuosi 2005 - mitä jäi käteen?
« Reply #18 on: December 08, 2005, 22:57:17 »
onhan sitä muutama hauki tuottoisa päivä tullut vietettyä :D  silakka on kyllä jääny vähä vähemmälle :(

KalaKaapo

 • Posts: 174
  • View Profile
  • Email
Kalastusvuosi 2005 - mitä jäi käteen?
« Reply #19 on: December 10, 2005, 12:56:35 »
Loistava vuosihan tämä on ollut. Ainakin perhokalastuksen osalta. Ensimmäinen lapin reissu ja harjuksen pintapehokalastuksen opettelu olivat ehkä suurinpia kohokohtia vuodessa, myös parantunut kotikosken (Nautelankoski) tuntemus loivat lisää uskoa omiin taitoihin :) .

Kalojen osalta ei oikeastaan ole muuta mainittavaa, kuin ensimmäinen mittaharjus pintaperholla ja luomutaimen näätämöltä (c&r).

Ainoa asia, joka jäi kaivelemaan oli uusien, keveiden, ahvenen heittelyyn tarkoitettujen välineiden sisäänajon jääminen ensivuoteen.
Voi nääs nääs nääs.. duupiduu nääs nääs.. däkädäkä duupiduu nääs...

Siikapossu

 • Posts: 409
 • Rapanaama Pro Guido
  • View Profile
Kalastusvuosi 2005 - mitä jäi käteen?
« Reply #20 on: December 31, 2005, 15:38:45 »
Mitäkö jäi käteen......no haavoja ja ruhjeita :oops:

Anonymous

 • Guest
Kalastusvuosi 2005 - mitä jäi käteen?
« Reply #21 on: December 31, 2005, 16:03:43 »
No hyvinä voi pitää, että sain ennätyskaloja(vaikkei kovin isoja):
Säyne 670g, Yhdellä joella olin jigittelemässä ja sain 5 kpl yli 250 g ahvenia, isoin 320g! Ja eka lahnani sain virvelillä!. no nämä seuraavat kalat eivät ole ennätyksiä: hauki 2,5kg, alamittainen taimen, ei tullu mitallisia.
Uistin jäi nenään kiinni, ja muitakin pikku haavereita tuli, mutt ei mitn. Ai niin ja pilkinnässä kisavuosi meni penkin alle, oan seuran cupissa vasta 3, tuloksien ollessa 100g ja 2 kg välillä. Mutta riittääpähän haastetta tulevaksi vuodeksi, tarkoitus olis aloittaa perhokalastus, ja saada jotain jalokaloja sitten perholla!

Demee

 • Posts: 8
  • MSN Messenger - DeemeeD@msn.com
  • View Profile
Kalastusvuosi 2005 - mitä jäi käteen?
« Reply #22 on: December 31, 2005, 23:47:11 »
Kalavuosi 2005 jäi kyllä mieleen turhautumisena. Kalaa ei tullut sitten millään, lukuunottamatta paria kertaa jolloin ahventa nousi heitellessä kotilahdella aivan koko ajan, mutta yhtään isompaa ei noussut, epäonnea oli joka kerta, kun järvelle menin, uistimia upposi pohjaan, vedet oli pielisessä liian matalalla, yms. ikävää. Parempaa vuotta odotetaan ensi vuodesta...
- Ei sitä mitään saa jos ei yritä mitään -

marabou

 • Guest
Kalastusvuosi 2005 - mitä jäi käteen?
« Reply #23 on: January 01, 2006, 11:12:29 »
Nyt on kala vuosi 2005 kokonaan käyty ja viimeinen kala nousi eilen vähän reilu kilonen pilkkikirre :D

jode

 • Posts: 18
  • View Profile
Kalastusvuosi 2005 - mitä jäi käteen?
« Reply #24 on: January 02, 2006, 00:08:40 »
paljon hyviä muistoja ja muutama hauki...

raimo

 • Guest
Kalastusvuosi 2005 - mitä jäi käteen?
« Reply #25 on: January 03, 2006, 15:49:09 »
Tänä, tai siis viime vuonna jäi kesällä kalastelut vähemmälle kun oli koko kesän töissä pahimmillaan aamu seitsemästä ilta seitsemään. Kalalla tuli kuitenkin käytyä ja parhaat saaliit tais olla näitä pullakirjoloheja :) . Kesällä opin perhostamaan joten kuten, varsinkin kirjolohia. Kauimmillaan taisin käydä jyrävällä harrin ja taimenen pyynnissä skä tuurissa miljoonapilkissä. Kummastakaan ei mainittavaa saalista (lukuunottamatta pieniä harreja).

Paras tapahtuma taisi olla se kun sain isolla tormentorilla kirjolohen syyslomalla, kun oli jo koskessa vähän jäätäkin.

Lopuksi heitetään kehiin myöhäinen uudenvuoden lupaus:
- Käyn enemmän pilkillä, varsinkin madestamassa
- Kesällä varsinkin virvelöin enemmän kuin viime vuonna.

 center>