Chat

Author Topic: ENSI KERTAA Kalassa.netissä? LUE TÄMÄ!  (Read 35974 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kaivo

  • Guest
ENSI KERTAA Kalassa.netissä? LUE TÄMÄ!
« on: March 08, 2006, 17:20:17 »
Tervetuloa Kalassa.netin keskustelupalstalle! Ennen kuin osallistut keskusteluun, lue seuraavat perusohjeet koskien viestien laatimista:

1) Ensimmäiseksi, ota selvää siitä, onko mielessäsi olevista asioista olemassa aiempia keskusteluja. Selaa siis hetken aikaa tämän keskustelualueen aiempia sivuja, ja käytä HAKU -toimintoa sivun ylälaidassa. Moniin peruskysymyksiin löytyy vastauksia tällä tavalla.

2) Mikäli et kohtuullisella hakemisella löydä aiheeseesi liittyviä keskusteluja, voit aloittaa uuden aiheen. Ota huomioon seuraavat jutut, ennen kuin painat viestillesi ”Lähetä” -nappia:

-Haluaisitko itse lukea samanlaisen viestin jonkun muun kirjoittamana? Onko viesti kirjoitettu niin selkeästi, että toiset käyttäjät ymmärtävät asiasi?

-Sopiiko viestin otsikko ja viesti yhteen? Kun muut käyttäjät liikkuvat keskustelualueella, käykö otsikostasi heti ilmi, mistä on kyse? Usein kannattaa kirjoittaa ensiksi itse viesti, lukea se läpi ja muotoilla sille otsikko vasta sitten.

-Jos kysyt vinkkejä kalastukseen liittyen, yhteen viestiin ei kannata sisällyttää kovin montaa eri asiaa viestin selkeyden takia. Mikäli kuitenkin haluat kysyä useampaa asiaa samassa viestissä, asiat kannattaa esim. numeroida tyyliin 1., 2., 3.

-Kysyessäsi neuvoja pyri kertomaan tilanteesi mahdollisimman tarkasti, jotta vastaaminen on mahdollista. Esimerkiksi pelkkä ”kertokaa hyviä haukiuistimia” –kysymys ei kerro muille käyttäjille mitään siitä, aiotko kalastaa heittämällä vai uistelemalla? Millaiset välineet sinulla on käytössäsi? Minkä kokoisista kaloista on kysymys? Millaisissa paikoissa aiot uistimia käyttää: onko kyseessä meri, järvi vai joki? Syvää vai matalaa? Minkä värinen vesi kalapaikassasi on? Onko esim. runsaasti vesikasveja tai muita huomionarvoisia seikkoja? Mitä muita kaloja vesistössäsi on? Mihin aikaan vuodesta aiot kalastaa? Jos aiheesi liittyy johonkin tiettyyn kalapaikkaan, lähetä viestisi Alueittaisiin keskusteluihin sopivimmalle keskustelualueelle, jotta aiheesta kiinnostuneet löytävät viestisi nopeammin. Esim. jos viestisi liittyy kalastukseen Helsingissä, oikea keskustelualue on tällöin Etelä-Suomi, kalastuslajista riippumatta.

Mitä tarkemmin kuvailet asiasi muille, sitä tarkempia vastauksia saat.


3) Kun luet muiden lähettämiä viestejä, osallistu keskusteluun vain jos sinulla on aiheeseen oikeasti kommentoitavaa. Esim. jos joku kysyy vaikkapa mielipiteitä jostain uistimesta, ei kannata vastata ”En ole kokeillut, en tiedä”. Jos sinulla on jostain asiasta mielipide ja haluat esittää sen, sinun tulee myös pystyä perustelemaan miksi olet sitä mieltä: ”Mielestäni uistin X on hyvä, koska…”.

4) Ole asiallinen. Häiriköintimielessä lähetetyt asiattomat viestit poistetaan, ja viestin lähettäjä saa porttikiellon.

Jos haluat noudattaa näitä yksinkertaisia ohjeita, tervetuloa mukaan Kalassa.netin keskusteluihin!
« Last Edit: February 19, 2007, 15:40:00 by Kaivo »

 center>