Chat

Author Topic: ympärivuotinen reppujakkara  (Read 5459 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

arsas

 • Posts: 1
  • View Profile
  • Email
ympärivuotinen reppujakkara
« on: March 31, 2006, 19:29:53 »
Ottaisin keskustelunaiheeksi erään suhteellisen vanhan ja kolutun aiheen, eli reppujakkarat. Näkökulmana olisi kuitenkin sellainen, jota en ahkeralla hakemisella löytänyt aiemmin käsitellyn.

Nimittäin ajatuksena olisi ostaa reppujakkara, jota käyttäisin myös kesällä. Ja kesällä pääasiassa ilman jakkaraosaa. Metsällä, kalareissuilla ja muilla päivän mittaisilla metsäreissuilla. Aivan, erä-lehden testin voitti retki-finland, mutta kuten joku on todennutkin, kyseisessä testissä oli valikoimaa suhteellisen kapealta sektorilta.

Itse olen katsellut Sakon 20 euron hintaista perusreppujakkaraa, jossa tilavan oloinen pitkänmallinen reppuosa, sivuilla pikalukkotaskut ja päällä vetoketjutasku. Liekkö kyseisen repun laatu sitten ihan mitä vaan, hinta kyllä yllätti kun oli reppua vähän aikaa käpistellyt, kuvittelin kalliimmaksi. Mutta mikä tärkeintä, kaipailisin kokemuksia reppujakkaroiden ympärivuotisesta käytöstä: mitä repun valinnassa ja käytössä kannattaa tuolloin huomioida?

kaivo

 • Guest
Vs: ympärivuotinen reppujakkara
« Reply #1 on: March 31, 2006, 20:19:44 »
Kaipailisin kokemuksia reppujakkaroiden ympärivuotisesta käytöstä: mitä repun valinnassa ja käytössä kannattaa tuolloin huomioida?
Haettaessa reppujakkaraa ympärivuotiseen käyttöön tulisi mielestäni huomioida seuraavia seikkoja:

1) Repun helppo irrotettavuus jakkarasta ja kiinnitys takaisin yhteen. Kaikissa malleissa tämä ei ole edes mahdollista.

2) Repun tukevuus ja kannettavuus, jos jakkaraosa poistetaan. Onko reppu ilman jakkaraa lähinnä hervoton lörtsy joka roikkuu selässä? Repun lantio- ja rintavyöt ovat ainakin pidemmillä kävelymatkoilla plussaa, samaten kunnolla pehmustetut leveät viilekkeet.

3) Kankaan kyky pitää vettä. Pilkkikäytössä pohjan vedenpitävyys on tärkein, muina vuodenaikoina reppu saisi mielellään pitää myös taivaalta tulevan veden ulkopuolella.

4) Reppujakkara on harvoin liian suuri. Säilytystilaa saa olla mahdollisimman paljon, samaten riittävän suuria taskuja.

Tässä mielestäni tärkeimmät asiat. Yhtä tiettyä reppujakkaramerkkiä en osaa suositella, koska kyse on paljolti makuasioista.
 

Trout

 • Posts: 29
  • MSN Messenger - Pelimies--@hotmail.com
  • View Profile
Vs: ympärivuotinen reppujakkara
« Reply #2 on: April 02, 2006, 10:48:57 »
siinä on hyvin kerrottu  ydin asiat repun valinnasta ^^^^^^ :roll:

 center>