Chat

Author Topic: siimojen merkinnät  (Read 2099 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jaska74

 • Posts: 410
  • View Profile
  • Email
siimojen merkinnät
« on: August 18, 2006, 20:57:38 »
jos seison siimahyllyn edessä jossa on 50 erilaista siimaa, niin miten erotan sieltä punotut siimat?
mitä paketissa lukee?

kaivo

 • Guest
Vs: siimojen merkinnät
« Reply #1 on: August 19, 2006, 08:13:41 »
Yleensä punottujen siimojen paketissa esiintyy sana "Braided", siis punottu englanniksi. Sama sana on myös joidenkin siimojen nimessä, esim. Dynabraid tai Rapala Titanium Braid.

Tämä koskee ns. varsinaisia punottuja siimoja, siis niitä jotka on tehty useista ohuita kuiduista "letittämällä". Kuitusiimojen toinen päätyyppi on fuusiosiimat (engl. "Fusion"), joissa kuidut kulkevat suorina rinnakkain ja ne on liitetty yhdeksi nipuksi "liimaamalla", käyttämällä jonkinlaista sidosainetta. Tunnetuin esimerkki näistä siimoista on FireLine.

Näiden siimojen paketeissa ei lue "Braided", vaan totuus löytyy lukemalla paketista mistä siima on tehty. Usein mainitaan esim. "Made from MicroDyneema" tms. mikrokuitu. Vastaavasti, perinteisten monofiilisiimojen paketissa lukee lähes aina "Monofilament".

Joka tapauksessa, uudesta siimasta saa kaupassa jonkinlaisen ensituntuman kun avaa pakkauksen ja hypistelee siimanpäätä sormissaan. Tällöin näkee tietysti heti onko siima monofiilia vai kuitua. Lisäksi näkee siiman värin ja taipuisuuden sekä sen, että punotut siimat vaikuttavat olevan paksumpia kuin pakkauksessa sanotaan. Punottua siimaa ei ostetakaan koskaan suoraan luvatun paksuuden perusteella, koska valehtelua siinä voi olla pahimmillaan kymmeniä prosentteja. Esim. FireLine on todellisuudessa n. 35% paksumpaa kuin valmistaja ilmoittaa.

Siima-asioissa ei kannata epäröidä myyjän puoleen kääntymistä, jos valinta tuntuu arveluttavalta. Asiantuntevan myyjän tulisi osata kertoa siimasta olennaiset tiedot ja neuvoa, minkä tyyppinen ja -paksuinen siima sopisi sinun käyttöösi parhaiten.

« Last Edit: August 19, 2006, 08:26:40 by Kaivo »

jaska74

 • Posts: 410
  • View Profile
  • Email
Vs: siimojen merkinnät
« Reply #2 on: August 19, 2006, 12:32:59 »
tattis vinkistä. nyt siimahelvetissä vierailu oli paljon helpompaa.. :-D

ostin muuten stealth spiderwire siimaa.
hinta 0.17 ja 110m olisi ollut 18.90,-
ja vierestä samaan hintaan otin 0.2 ja 270m
mahtoikohan olla hintavirhe :?

 center>