Chat

Author Topic: vapateline hankaimiin?  (Read 4033 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

raigi

 • Posts: 22
  • View Profile
vapateline hankaimiin?
« on: August 20, 2006, 12:35:25 »
Eli kertokaa jos tiedätte jotain linkkejä tms. jossa neuvotaan kotitekoisen vapatelineen tekemisestä hankaimiin

n-ska

 • Posts: 10
  • ICQ Messenger - 155102842
  • View Profile
  • Email
Vs: vapateline hankaimiin?
« Reply #1 on: August 24, 2006, 17:07:42 »
Itellä on ollu seuraavanlainen viritelmä käytössä, tulee poikittain veneeseen hankaimesta hankaimeen:

Otetaan hieman yli veneen leveyden mittainen pätkä kakkosnelosta, kaksi 10mm pulttia ja mutteria, reilu metrin pätkä 40-50mm viemäriputkea ja muutama puuruuvi. Maalia jos intoa riittää.

Porataan toiseen päähän parrua reikä ja laitetaan siitä pultti läpi ja työnnetään hankaimen reikään. Merkataan toiseen päähän parrua toisen hankaimen kohta ja porataan siihen reikä. Sahataan vapavanpidikkeiksi viemäriputki vinosti poikki muutamasta kohtaa. Porataan putkien kylkeen reiät joiden kautta ne ruuvataan kakkosneloseen, sopiviin kulmiin. Tavalliseen soutuveneeseen on sopiva määrä vapapidikkeitä max 3-4. Lopuksi maalia.

Hyvin toimii.

raigi

 • Posts: 22
  • View Profile
Vs: vapateline hankaimiin?
« Reply #2 on: August 25, 2006, 16:43:59 »
 :-D

No kiitos vihjeeestä, kaikki kelpaa

taildancer

 • Guest
Vs: vapateline hankaimiin?
« Reply #3 on: September 27, 2006, 13:56:00 »
itse olen käyttänyt kaverin pikku veneessä jossa 6heppanen nelitahti suzuki.  porattiin  kummallakin laidalla kun on nämä hankaimet sitten 70cm  päähän hankaimesta reikä sitten rosteri putkea vähän lämmitellään ja ja taivutetaa päistä mutkalle. siistämä poraus molemmille laidoille venettä ja noita putkia 2kpl.sitten sllaiset tapit siihen rosteri puutkeen ja toinen pää hankaimeen ja toinen toiseen reikään siis mikä on porattu ja sitten molemmilla puolilla on tälläiseise sitten niihin2-6 kpl vapa putkia molemmille laidoilla mielúiten mitkä voi  kääntää vaaka tai pysty asentoon. kaverin veneessä on 6 puolellaan eli yhteensä12 putkea ja sitten on syvä takilat molemmilla laidoilla(uistelemme veneellä paljon. ja se vne on perästä ajettava. sitten kun toinen ajaa ja toinen istuu keskellä toinen hoitaa toisen puolen vapoja. hyvin toimii

 center>