Chat

Author Topic: Naurettavia paikkoja?  (Read 23552 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

xyu

 • Guest
Vs: Naurettavia paikkoja?
« Reply #30 on: July 02, 2008, 15:23:07 »
Jos kokemusvarastossanne sattuu olemaan noita "liian helppoja" kalapaikkoja, niitä kannattaa ilman muuta hyödyntää: mikäli seurassanne on pikkulapsi tai isompikin tuttava, joka ei ole aiemmin juuri kalastanut, mielestäni varmin tapa harrastuskipinän sytyttämiseksi on viedä henkilö juuri tällaiseen paikkaan.

Harrastuksen aloittamisen kannalta kriittisessä vaiheessa into voi lopahtaa, jos saaliiksi ei tule mitään. Kalojen helpolla saaminen on siksi aivan alussa mielestäni se tärkein juttu. Sitten myöhemmin, kun henkilö on jo saatu "tartutettua" kalastukseen, voidaan ruveta puhumaan hänen kanssaan mm. siitä, että kala ei olekaan syömäautomaatti.

- Kaivo

No no, Kaivo. Semmonen gorillan kokoinen apina selässä pistää kalastuskuumeen loppuiäksi päälle. Ikinä ei oo saanut riittävästi ja riittävän isoja, niin into syttyy. Siitä se harrastus lähtee, eikä kalastus ole harrastus, vaan pakkomielle  :wink: Omat ensivuodet kalastuksen parissa olivat todellista puurtamista kalojen perässä. Sitä se on kyllä edelleenkin, hih.

Vilppeli

 • Posts: 79
 • Kala juttuja kala juttuja...
  • View Profile
Vs: Naurettavia paikkoja?
« Reply #31 on: July 09, 2008, 03:21:48 »
Onko teillä tiedossa paikkoja josta saa melkein joka heitolla? Valkeakosken lauhdevesialtaat ovat ihan naurettavia, joka heitolla iso ahven tai toutain! Huom! Älkää vastailko esim. pohtiolampia sun muita, kiitos?


Pyh, peruskokoa!

Missähän päin tuo paikka mahtaa olla? Olisko sulla jotakin karttaa tai jotain? Olis kiva käydä piruuttaan kokeileen kalaonnee tuolla.
Kalamies on eri mies!

jcuster

 • Kenraali Katiska
 • Posts: 554
  • View Profile
Vs: Naurettavia paikkoja?
« Reply #32 on: July 10, 2008, 01:05:12 »
vain yhden paikan tiedän. josta saa jotain joka heitolla. joko pohjaa tai kalaa. siinä ei kalat talvea elä, mutta keväällä sinne nousee yhtä sun toista, 5-kiloinen hauki on kolkattu kudulta sen rannasta. vettä taitaa olla metrin verran syvimmässä kohdassa, siihen johtavat ojatkin ovat syvempiä. jos heitto ei ota rehua, siihen iskee ahven, sorva tai hauki. suurin ahven lienee 400g. ojista 350g.

muuten kertoisin nimenkin, mutta se on myös pirun hyvä sorsastuspaikka, jos se saa olla kesän ajan rauhassa. edellinen kalastusreissu tuotti kahteen henkilöön 19kpl paistiahvenia ja muutaman tanakan hauen.

eikä ole muuten päältä katsoen kalapaikan näköinen, ei ollenkaan.
Yks asia on varma: Kun pilkkihaalarit päällä pierasee sen saa aina silmilleen.

Yuz

 • Posts: 979
 • RAGE
  • MSN Messenger - yuzzi_91@msn.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Naurettavia paikkoja?
« Reply #33 on: July 10, 2008, 13:24:02 »
Missähän päin tuo paikka mahtaa olla? Olisko sulla jotakin karttaa tai jotain? Olis kiva käydä piruuttaan kokeileen kalaonnee tuolla.
Valkeakoskella sulkujen alapuolella, mutta tuosta ovat nyt hävinneet toutaimet johonkin. Kokeiltu tänä kesänä useampi kerta eikä mitään.. Ja tuollahan on nyt tehovalvontaa, voi tulla sanomista jos sinne nyt menee. En kyllä ole varma onko tuo kiellettyä aluetta.
I once dug a pit and filled it with clouds. Or was it clowns? Come to think of it, it began to smell. Must have been clowns.

remolux

 • Guest
Vs: Naurettavia paikkoja?
« Reply #34 on: July 11, 2008, 19:50:08 »
itä suomessa, koloveden kansallispuistossa, kirkkoranta nimisessä mestassa, entinen tukinpudotus paikka...

viitisen vuotta sit olin kaverin kans jigiä heittelemäs, saalis n. tunnin aktiivisen heittelyn jälkeen. 66kpl 300-500g väliltä aborreja. seuraava päivänä yks kaveri lisää, saalis yli 50kg samanlaista pannukarkeeta.. oli siinä melkonen siivous, päästiin me siitä paikalliseen itä savo lehteenki  :-D

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Naurettavia paikkoja?
« Reply #35 on: September 09, 2013, 20:46:49 »
Täällä päin on yksi joki, jos se saa kesällä olla n. 2 viikkoa rauhassa kalastukselta niin haukea tulee todella hyvin. Tänävuonna tuolta 10 haukea ja monta muuta karkuun. Toinen on onkipaikka, keväällä jos siellä on n. 3 tuntia putkeen niin syönti ei heikkene yhtään ja kalaa tulee koko ajan. Suuria ahvenia, lahnoja, kiiskiä, särkiä ja sorvia. Yleisimpiä näistä ovat lahnat, harvinaisimpia säret.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

 center>