Chat

Author Topic: apua aloittajalle..  (Read 16235 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

unjinaz

  • Posts: 38
  • Ahti antaa, jos se sattuu sopimaan...
    • View Profile
Vs: apua aloittajalle..
« Reply #30 on: July 05, 2007, 10:22:26 »
ongelma on lähinnä sellainen että 10m heitosta tulee ihan hyvä, mutta kun yrittää metrinkin pidempiä heittoja niin siiman loppuosa lentää vaan sykkyrälle. ajattelin että painavampi siima sallisi pidemmät heitot (?)
nykyinen siima on wf6
Niin, kun ostat painavamman siiman niin eikai silloin vapa jaksa sitä heittää noinkaan pitkälle? Kokeileppa itse viskata ensin 1kg kiveä ja sitten 5kg kiveä ja vertaa kumman noista pitemmä saat....
Kokeilepa Larvaaja heittää ensin 10g:n kiveä, sen perään 100g:n kiveä. Kumpi lensi kauemmas?

Kyllä sillä siiman painolla voi olla paljonkin merkitystä, itsekin tykkään käyttää hieman painavampaa siimaa kuin mitä luokitus kertoo. Ja varsinkin näissä weight forward siimoissa. Double taperilla en ole paljonkaan kalastellut. Ainakin painavilla perhoilla kovassa tuulessa olen huomannut raskaamman siiman oikenevan huomattavasti paremmin pitkissä heitoissa. Toki kaikki on kiinni heittäjän voimasta, heittotekniikasta, hioutuneesta heittotavasta ja kaikkien näiden kombinaatiosta.

Käy Jaska reilusti vain kokeilemassa vaikka jossain liikkeessä heiluttelemassa pihalla samantyylistä vapaa eri painoluokan siimoilla. Kyllä siinä jo jonkinlaisen käsityksen saa.

-unji-
En ole aina eri mieltä. Päinvastoin!

Larvaaja

  • Posts: 52
    • View Profile
Vs: apua aloittajalle..
« Reply #31 on: July 05, 2007, 18:49:48 »
Mutta taitaa nyt kuitenkn reiilusti yli 90% tapauksista olla niin ainakin taimenen kalastuksessa (siellähän ne painavimman perhot on niitä liitsejä kunnon lyijytyksellä -> noillehan voi hankkia UL koneonkivehkeet?) että jos vapaan laitat painavamman siiman niin tuntuma paranee mutta ne ennätys pituudet tippuvat, en tietysti tiedä jos tosiaankin jollakin "harjanvarrella" taikka muulla vastaavalla rautakangella perhokalastusta harrastelee, silloinhan on sama mitä vaijeria sillä vemputtaa....
Mutta kukapa täysipäinen noita takaheittoja millään lyijyklöntillä veivaakaan.

Olen kyllä kokeillut tuota heittämistä ja väitän vahvasti että tuo kevyempi lentää huomattavasti pitemmä samalla varrella kuin tuo painavampi. Mutta senhän sinäkin huomasit kirjiotuksessani?  :roll:

[Vision]

  • Posts: 442
    • View Profile
Vs: apua aloittajalle..
« Reply #32 on: July 05, 2007, 22:42:29 »
Juuri tätä vartenhan on AFTM-luokat!! Että kaikki kävisivät yhteen eivätkä olisi liian painavia tai liian kevyitä. Itsestään selvyys jokaiselle perhokalastajalle!
"Onp` on tuo kala kalanen, kun en tuota tunnekkana! Sileähk on siikaseksi, kuleahko kuujaseksi, haleahko haukiseksi, evätöin emäkalaksi, ihala imehnoksiksi, päärivatoin neitoseksi, vyötöin veen on tyttöseksi, korvitoin kotikanaksi: luopuisin meriloheksi, syvän aallon ahveneksi".

(Kalevala)

 center>