Chat

Author Topic: Pilkkimistä aloittelemassa  (Read 2302 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pii100

  • Posts: 87
  • Kala ei ole kasvi.
    • View Profile
Pilkkimistä aloittelemassa
« on: November 06, 2006, 21:31:46 »
Nyt on kamat hankittu ja jäitä odotellaan. Ekaa kertaa olen pilkkimistä suunnittelemassa. Siispä kysynkin:
1. Tarvitseeko Kaikki pilkit syöttiä? Siis nää survarit ja tasarit.
2. Kannattaako viehettä pompotella ylös-alas?
|___JEES___| <-- JEES-In-The-Box

kaivo

  • Guest
Vs: Pilkkimistä aloittelemassa
« Reply #1 on: November 06, 2006, 22:15:02 »
Hyvin lyhyesti ja ytimekkäästi:

1. Pilkkityyppejä on kolmea erilaista: pystypilkit, mormuskat ja tasapainopilkit. Syöttiä käytetään näistä kahden ensimmäisen kanssa. Tasapainopilkki jäljittelee pikkukalaa, ja petokala iskee siihen ilman syöttiäkin. Vähän sama asia kuin vaappu uistinkalastuksen puolella.

2. Pilkin uittotyyli riippuu myös pilkkityypistä. Lisäksi jokainen pilkkimalli vaati hieman erilaisen houkutusliikkeen kalastaakseen parhaalla mahdollisella tavalla. Yleissääntönä:

-Pystypilkit ja tasapainot: tee nopeahko nosto ranteella n. 2 - 5 sekunnin välein. Varsinkaan tasapainoa ei kannata seisottaa täysin paikoillaan, koska syötittömänä se lakkaa tällöin kiinnostamasta kaloja.

-Mormuskat: nosta mormuskaa hitaasti pohjasta ylöspäin, samalla väristyttäen. Nostettuasi noin 0,5 metriä pohjasta, laske mormuska takaisin alas ja aloita uusi nosto.

Erilaisia uittotyylejä voi harjoitella esim. tilavassa saavissa tai kirkkaassa vedessä avantoon katsomalla.

*Tällä Pilkintä-keskustelualueella on runsaasti aiempia keskusteluja näistä perusasioista, kuten syöteistä, pilkkien uittotavoista, kalapaikkojen etsimisestä jne. Kannattaa siis selailla tämän keskustelualueen aiempia sivuja, ja kokeilla myös tuota HAKU-toimintoa sivun yläosassa.

Jos haluat kysyä tarkempia "käyttöohjeita" juuri niille pilkeille joita olet ostanut, voit lähettää niistä uuden viestin. Mainitse viestissäsi pilkkien nimi ja koko, sekä mitä kalaa olet ajatellut pilkkiä.
« Last Edit: November 07, 2006, 15:52:29 by Kaivo »

PilkkiPro

  • Posts: 12
  • PilkkiPro
    • View Profile
Vs: Pilkkimistä aloittelemassa
« Reply #2 on: November 09, 2006, 20:33:19 »
Jos käyttää esim. perhoa niin siihen ei tarvi syöttiä (minulla on toimiut samallalailla syötillä ja ilman) Muuten olen käyttänyt syöttiä. jopa tasareissa. Silloin käytän syöttiä tasareissa kun etsin parvea.
miks se ei tuu, perskule!

 center>