Chat

Author Topic: abu 5500-c3  (Read 3043 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jaska74

 • Posts: 410
  • View Profile
  • Email
abu 5500-c3
« on: November 25, 2006, 20:05:31 »
ostimpa ensimmäiseksi hyrräksi otsikon mukaisen pelin.
tänään sitä piti tietenkin mennä koittamaan.
pettymys oli kyllä melkoinen, koska ilmeisesti en osaa käyttää sitä?
heitot oli puolet lyhyempiä kun avokelalla ja heiton aikana kela surisee ihmeellisesti (vaikkei ole räikkää)
onkohan siinä joku jarrun säätö väärin tms.
asia mikä vielä askarruttaa on se miten ne kaksi säätönupikkaa toimii, eli jarrua säädetään kummaltakin , mutta en oikein ymmärrä mikä niiden ero toisiinsa oikein on.

Ohjekirja ei sano siihen yhtään mitään, muuta kuin että "säädä sopivaksi" :/ joopa..
ohjekirjan plärääminen ei viisastuttanut yhtään :oops:
« Last Edit: November 25, 2006, 20:10:06 by jaska74 »

jarisat

 • Posts: 58
  • View Profile
Vs: abu 5500-c3
« Reply #1 on: November 25, 2006, 20:35:25 »
Hapuilevana ja myös aloittelevana hyrräkelakalastajana otaksuisin, että tähtipyörästä säädät väsytysjarrua ja pyöreästä säätönupikasta säädät vapautetun puolan jarrua (pyöriikö herkästi - herkempi harakanpesille, vaiko tahmeammin - harakanpesät on ainakin vähän pienempiä). Selittäkää konkarit paremmin.
Tuurikalastaja

Salmo

 • Guest
Vs: abu 5500-c3
« Reply #2 on: November 25, 2006, 22:40:43 »
C3:sta pidetään ihan hyvänä aloittelijan hyrränä, joten ihan hyvän valinnan teit. Ja arvaanpa, että sait varsin edulliesti?

Omia kokemuksia C3:sta ei ole, mutta tuo on ihan normaalia, että heitot eivät ensin onnistu niin kuin olisi kuvitellut. Tähtipyörästä säädetään tosiaan väsytysjarrua ja puolan päässä, C3:ssa ilmeisesti tähtipyörän alla, olevasta rullasta/kiekosta akselijarrua, joka vaikuttaa puolan pyörintään heittotilanteessa. Joku nyrkkisääntö taitaa olla, että akselijarru on silloin kohdillaan, kun viehe puola vapautettuna putoaa hiljalleen. Itse olen kuitenkin Pro Rocketin kanssa säätänyt akselijarrun löysemmälle, mutta en silti liian löysälle. Joka tapauksessa niin, että viehe putoaa omalla painollaan ihan jouhevasti. Tämä on sellainen asia, että sen oppii käytännössä. Ja mikäli haluaa maksimipituuksia, täytyy akselijarru säätää joka uistimen kohdalla sopivaksi.

Tuo surina on todennäköisesti ihan normaalia, jos olet tottunut äänettömiin haspeleihin. Hyrrät pitävät nimittäin yleensä haspelia voimakaampaa ääntä heitettäessä, toiset vähemmän, toiset enemmän. Oma 5500 CS Pro Rockettini pitää hyvinkin voimakasta ääntä, kun taas Shimanon Calcuttani ei pidä ääntä juuri nimeksikään, mikä johtuu siitä, että Döörissä osat ovat väljempiä. Eron huomaa käsin keloja ravistaessakin.

Seuraavaksi sinun kannataa kokeilla eri painoisia vieheitä ja pelata akselijarrun kanssa. Pikku hiljaa alat löytää sopivat säädöt eri uistimille ja saat heittoihisi pituutta. Yleensä kehoitetaan ottamaan lusikkauistin, monofiilisiima ja menemään heittämään myötätuuleen, mutta mielestäni kannattaa kokeilla erilaisia uistimia erilaisissa tuuliolosuhteissa erilaisilla jarrusäädöillä ihan rohkeasti - tällöin ainakit opit varmasti heittämään. Siimasökeröitä tulee varmasti, joskus vaikeitakin, mutta ei kannata lannistua. Nimim. Hyrräily vei mennessään :wink:

Salmo

 • Guest
Vs: abu 5500-c3
« Reply #3 on: November 25, 2006, 22:49:19 »
Täytyy vielä lisätä, että tuli tässä männä kaudella poistettua kaikki jarrupalat (keskipakojarrullisesta) Dööristä. Ja syksyn kokemusten mukaan oli todella hyvä veto - heittoihin on tullut paljon lisää pituutta. Alttius siimasökeröille on toki kasvanut, mutta kun on saanut riittävän tuntuman hyrrään, ei tuo ole ongelma. Joskus vastatuuli kevyemmällä vieheellä heitettäessä on petollinen, jolloin puola pyörii nopeammin kuin viehe etenee ja sotku on valmis.

Mutta tuota ei kannata tehdä vasta, kun heitto jarrupalojen kanssa alkaa sujua.

jaska74

 • Posts: 410
  • View Profile
  • Email
Vs: abu 5500-c3
« Reply #4 on: November 26, 2006, 14:12:57 »
Tattis hyvistä neuvoista. jotain tällästä olinkin luullut. kiitoksia hyvistä vinkeistä ettei tarvi järveen heittää koko vempelettä.. :-D
nyt pitääkin heti lähteä taas koittamaan... :-)


Ja arvaanpa, että sait varsin edulliesti?

jo vain, googlella katselin niin hintahaitari oli noin 104-125€ ja kun prisman hyllyssä normaalihinta on 59.90,- niin siinä ei mietitty enää sekunttiakaan... :lol:

 center>