Chat

Author Topic: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT  (Read 127461 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mikko_-Procyon-

 • Veronkiertäjä
 • Mikkonator
 • *****
 • Posts: 5134
 • Ei tunnu missään!
  • View Profile
  • Propilkki 2
USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« on: November 27, 2006, 13:59:17 »
HUOMAUTUS! TÄHÄN THREADIIN LÄHETETYT VIESTIT POISTETAAN JOKO TARPEETTOMINA TAI SITTEN NIIHIN TARVITTAVA VASTAUS SISÄISTETÄÄN FAQ-LISTAAN. ÄLÄ SIIS POSTAA TÄNNE SATAA KERTAA SAMAA VIESTIÄ. ANNA YLLÄPIDON HOITAA JA KÄSITELLÄ NE.

JA JOS OLET LUKENUT TÄMÄN KERTAALLEEN, LUE SE UUDESTAAN. SISÄLTÖ VOI OLLA MUUTTUNUTTA.

VIIMEINEN PÄIVITYS:  14.4.2008

--------------------------

Suoraan Propilkki 2-kotisivulta kopioitu teksti. Jos olet lukenut tämän, niin avausviestissä ei ole mitään uutta käyttäjälle toistaiseksi.


---------------------------------------------------

Usein kysyttyä FAQ:

1. Yleiset kysymykset:

 1) Mikä merkitys on mittarilla, jossa on + ja -  merkit?

 Vastaus: Ei vielä oikeastaan mikään. Siihen on tulossa muutamia toimintoja, jotka liittyvät oleellisesti pilkkimiseen. Emme vielä paljasta tarkkoja speksejä, mutta liittyvät ukon toimintakykyyn eri olosuhteissa. Betassa mittarin ainoa merkitys on se, että jos juoksee kerralla liian paljon, niin juoksukunto lopulta loppuu kesken. Tulevaisuudessa myös oikominen metsän/hangen kautta vie voimat heittämällä, joten reittejäkin joutuu miettimään.

 2) Voiko pelissä pudota jäihin?

 Vastaus: Betassa ei voi vielä pudota jäihin. Tämä ominaisuus on tulossa, mutta joskus tulevaisuudessa vasta.

 3) Tuleeko peliin vielä lisää kalalajeja?

 Vastaus: Tulee. Peliin on tarkoitus tulla kaikki Suomen aluevesiltä pilkkivälinein saatavissa oleva pilkkikalat. Ihan kaikkia tavattuja lajeja tuskin aletaan peliin kuitenkaan laittamaan, koska suhteellisen harvoin täältä sampia ja sterlettejä saadaan. Uusia lajeja ehkä julkaistaan joidenkin päivityspakettien mukana, mutta virallisessa Propilkki 2 -julkaisussa tulee olemaan kaikki tarvittava mukana. Jokaisen lajin lisääminen johtaa myös koko järvipaketin päivittämiseen.

 4) Entä tuleeko lisää järviä?

 Vastaus: Tietenkin tulee. Nyt on julkaistu vasta muutama "ennestään tuttu" vesistö. Lisää järviä julkaistaan myös päivityspakettien yhteydessä, mutta lopullinen versio sisältänee 30-50 järveä.

 5) Miksi ei ole kuin muutama pilkki käytössä, vaikka lokeroita on tyhjinä lukuisia?

 Vastaus: Jokaisessa lokerossa on jo pilkki olemassa, mutta niitä ei ole mitään syytä vielä julkistaa. Tulossa on silti kattava valikoima kaikenlaisia tarpeellisia pilkkejä, mosarista matikkapilkkiin. Voit voittaa lisäpilkkejä lyhyessä turnauksessa, mutta ne säilyvät vain sen turnauksen ajan käytössäsi. Moninpelissä (v.055) myös tulee muutama satunnainen lisäpilkki käyttöön.

 6) Maksaako Propilkki 2 mitään?

 Vastaus: Ainakaan beta ei maksa mitään. Lopullinen versiokaan tuskin tulee mitään maksamaan. Peliä ei ole alettu kehittämään ansiotulot mielessä, joten emme näe mitään syytä muutta tätä strategiaa. Mainostajien ja sponsorien osuutta ei olla vielä poissuljettu, mutta tämäkin osio tulee olemaan hillittyä jos peliin mitenkään päätyy.

 7) Jos peli ei maksa mitään, niin voiko silti lahjoittaa rahaa?

 Vastaus:  Kyllä. Jos haluat tukea pelin kehittämistä, klikkaa sivuston yläosassa näkyvää linkkiä tai  halutessasi käyttää PayPalia, klikkaa  "donate" nappia.

8) Tuleeko peliin / onko pelissä jotain koodeja?

 Ei ole, eikä tule.

9) Miksi osa valikoista on harmaana?

Vastaus: Siksi, koska sitä osaa pelistä ei ole vielä tehty.

10) Mistä voin ostaa kokoversion pelistä?

Vastaus: Et mistään. Peli ei ole kaupallinen ja viimeisimmän kehitysversion löydät meidän kotisivultamme.

11) Teettekö meidän kotijärven peliin?

Vastaus: Jokainen haluaisi peliin kotijärvensä, mutta niiden tekeminen vie valtavasti aikaa. Moni ei myöskään halua pelata lähes toistensa kopioilta muistuttavilla järvillä, joten meidän on pakko suorittaa jonkinlaista valintaa mielenkiintoisten kohteiden ja "tavallisten" välillä. Siksi vain häviävän pieni osa toiveista voidaan toteuttaa. Iso osa järvistä on myös mielikuvituksen tuotetta.

12) Onko se-ja-se järvi oikeasti olemassa ja missä ne on?

Vastaus: Vain osa järvistä on oikeasti olemassa. Osan nimi on muutettu toiseksi ja osassa on kalalajeihin lisätty sellaisiakin, joita siellä ei oikeasti esiinny. Realismia on pakko vähän taivuttaa, koska peli jossa saaliina lähes 90% ajasta olisi pieniä ahvenia, ei jaksaisi kiinnostaa ketään.

13) Voisiko peliin tehdä kaupan, josta voisi ostaa lisää varusteita?

Vastaus: Ei voi. Pelit perustuvat liikaa kaupallisuudelle jo muutenkin. Koska peli on ei-kaupallinen, niin myös kauppa pysyy pelistä poissa. Kaupan kanssa peli menisi pelkäksi crediittien keräilyksi ja siitä on kilpaa pilkkiminen kaukana.

14) Tuleeko peliin made joskus?

Vastaus: Kuten jo on sanottu, niin kaikki tyypilliset pilkkikalat tulevat, mutta aikaa siihen tulee menemään. Joitain hieman harvinaisempiakin lajeja on tulossa, koska peliin on suunniteltu muutamia ulkomaisiakin pilkkipaikkoja tehtäväksi. Mateen kohdalla tarvitaan myös erinäisiä valo-efektien luomista, joten ihan heti emme sitä lupaa tulevaksi.

15) Olisi mukava, jos pelissä näkyisi myös syvyys ja voisi pilkkiä eri syvyyksistä. Voisitteko tehdä sen?

Vastaus: Tämä ominaisuus on ollut mukana suunnitelmissa jo alusta asti, joten kyllä se joskus sinne tulee. Tarkkanäköiset ovat huomanneet, että pilkki-ikkunan vasemmalla puolella on pieni kaistale tyhjää tilaa. Mitähän luulette siihen tulevan? Mahtuisikohan siihen jonkinlainen "scroll-bar", jossa säädeltäisiin pilkin syvyyttä ja näkisi myös paikan kokonaissyvyyden?

2. Tekninen tuki:

 

1) Miksi pelin alkuvalikoissa kirjainten ympärillä näkyy outoja viivoja?

 Vastaus: Johtuu erilaisista näytönohjaimista ja niiden asetuksista. Etsi järjestelmästäsi sivu, jossa voit vaihtaa näytönohjaimen asetuksia ja varmista että seuraavat Direct3D-asetukset ovat joko pois päältä(off) tai asennossa "ohjelma päättää" (application preference):

 - Anisotropic filtering

 - Smoothvision(tm)

 - Alternate pixel center (compability settings)

 

2) Miten pääsen pelaamaan betaa?

 Vastaus: Ensimmäiseksi lataat tuon exe-tiedoston koneellesi (www.kalassa.net/propilkki2). Kun tiedosto on latautunut koneellesi, klikkaat kuvaketta ja annat installerin hoidella loput. Se kyllä kysyy ja ohjeista asennuksen aikana. Kun olet lopulta saanut pelin puretuksi, kilkkaat vain propilkki2 -kuvaketta (työpöydältä tai käynnistys-valikosta) ja alat pelaamaan! Jos lataamasi peli on pakattu (rar, zip, riippuen latauspaikasta), pura tiedosto ensin sopivalla ohjelmalla, kuten winrar tai winzip.

3) Peli kaatui keskenkaiken ja meni takaisin windowsiin, miksi näin?

 Vastaus: Tämä varhaisempien versioiden ongelma johtui kääntäjästä. Itse Pp2 ei siis sisältänyt tätä ongelmaa, vaan se ilmaantui virheellisen kääntäjän ansiosta. Nyt ongelma on ratkaistu. Jos peli kuitenkin jostain syystä kaatuu kesken pelaamisen, lähetä debug.log tai crash_debug1.log tiedosto meille kaikkien muiden tarvittavien tietojen kanssa tulemaan. Ohjeita löytyy mm. release noteseista (nämä löydät nettisivulta kuin pelin mukana tulleista tiedostoista). Muista, että pelin uusimmat versiot luovat debug.log -tiedoston vasta seuraavan käynnistyksen yhteydessä. Pelin vanhoissa versioissa tuli lähettää tämä tiedosto ennen seuraavaa käynnistystä.

4) Puiden, avannon ja joidenkin kalojen ympärillä näkyy violettia väriä, mistä tämä johtuu?

 Vastaus: Käytössäsi on näytönohjain, joka ei ilmeisesti tue suurempia textuuripintoja kuin 128 pikseliä. Jos jokin objekti on sitä suurempi, voi tällaisia ongelmia esiintyä. Se on todellkin näytönohjaimesta kiinni. Kokeile aluksi päivitellä kaikki sopivat ajurit. Jos vika ei edelleenkään ratkea, ota meihin yhteyttä. Tunnettu bugi on/oli se, että kuusen ympärillä ja avannon alapuolisko olivat violetteja. Nyt näiden pintatekstuurien koko on rajoitettu alle tai tasan 128pix, joten ongelmaa ei pitäisi enää olla.

5) Miksi en pääse pelaamaan kuin osaa kisoista ja muut valinnat ovat harmaina näkyvillä?

 Vastaus: Siksi, koska kyseessä on beta-versio ja tällä hetkellä muuta ei ole edes olemassa vielä. Teemme peliin sisältöä koko ajan lisää. Kaikki aikanaan. Kyllä ne sieltä joskus vielä valmistuvat.

6) Miksi näyttöni sammuu kesken pelaamisen ja sanoo käytössä ei ole optimaalinen resoluutio ja/tai virkistystaajuus?

Vastaus: Tämä on jostain syystä Samsungin TFT-näyttöjen ominaisuus. Ongelman saa ratkaistua siten, että avaat propilkki2 -kansiossa olevan static -kansion. Avaat sieltä settings.dat -tiedoston ja muutat kohtaan "resolution" käyttämäsi/vaaditun resoluution ja virkistystaajuuden. Tämän jälkeen tallennat tiedoston ja käynnistät pelin.

3. Tulevat julkaisut:

1) Milloin Propilkki 2 on valmis?

Vastaus: Tuskin koskaan. Peli on tehty sellaiselle pohjalle, että sitä voidaan kehittää koko ajan. Paljon on vielä tehtävä, ennenkuin saadaan "virallinen" julkaisu ulos. Lisää tietoa löytyy ensi alkuun Propilkki 2 beta v. 0.55 release notes -tiedoista.

 2) Julkaistaanko järvieditori?

 Vastaus: Näillä näkymin ei. Toistaiseksi pelin järvet tehdään omin voimin. Pari asiantuntijaa eri alueilta varmaankin otetaan mukaan järviä tekemään, mutta toistaiseksi tällä asialla ei ole kiire. Tärkeämpää on saada moni muu osa-alue ensiksi kuntoon. JOS järvieditori joskus julkaistaan, siinä tulee olemaan rajoituksia kalojen määrien ja painojen suhteen ts. voi istuttaa "vakioparvia", muttei mitään legendaarisia Matojoen haukia. Myös muiden järvien avaaminen ja muuttelu tullaan estämään. Järvet tulisivat siis olemaan kokonaan eri tyyppiä ja niitä voisi pelata voin "1 kilpailu" tyylisissä kisoissa.

3) Milloin tulee seuraava päivitys?

 Vastaus: Versio 0.6 julkaistaan todennäköisesti huhtikuun 2008 aikana. Versio sisältää mm. ikkuna-moodin, peilijään, 5 uutta järveä ja monia muita pieniä ja käteviä lisätoimintoja. Tämän jälkeen julkaistaneen bug-patch -päivitys, jos niitä esiintyy korjattavaksi asti. 0.7 version kehitystyö on käytännössä jo aloitettu, koska tehtäviä asioita on jo pistetty aluilleen. Yksi uusi asia on mm. erilaiset syöttitahnojen grafiikat, jotka ovat nyt valmiina.  Version 0.7 julkaisu on joskus marras-joulukuussa 2008, jos kaikki sujuu miten pitääkin, eikä mitään ihmeellisiä muutoksia elämään tule.

 4) Tuleeko ennätyslistat peliin pian?

 Vastaus: Versiossa 0.2 ne ovat mukana. Olkaapas hyvät.

 
5) Miksi lupaamanne aikataulu ei pitänyt paikkaansa?

 Vastaus: Asioiden ennustaminen ei ole ikinä helppoa. Ja aina tulee odottamattomia mutkia matkaan, haluamme kuitenkin tarjota mahdollisimman hyvän julkaisun, joten monien asioiden viilaamisessa menee aina aikansa. Oman lukunsa tuo myös ongelmien ehkäisyyn käytetty ylimääräinen työaika. Ennätyslistoilla huijaamisen mahdollisuuksien vähentäminen vaatii aika paljon ylimääräistä työtä. Jos kaikki käyttäjät olisivat rehellisiä, niin tätäkään ei pitäisi tehdä.
« Last Edit: April 14, 2008, 09:57:23 by Mikko_-Procyon- »
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

95

 • Posts: 83
  • View Profile
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #1 on: February 12, 2007, 08:39:43 »
5) Miksi ei ole kuin 6 pilkkiä käytössä, vaikka lokeroita on tyhjinä lukuisia?
 
Vastaus: Jokaisessa lokerossa on jo pilkki olemassa, mutta niitä ei ole mitään syytä vielä julkistaa. Tulossa on silti kattava valikoima kaikenlaisia tarpeellisia pilkkejä, mosarista matikkapilkkiin.

Tota voisi päivittää.

Kalastus on parasta mitä mies voi tehdä!
Propilkin pelaaminen toiseksi parasta...

95

 • Posts: 83
  • View Profile
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #2 on: March 21, 2007, 15:45:33 »
Aika jännä sinänsä, että kaikkien käyttäjien olisi pitänyt lukea tämä theard mutta tässä on lukukertoja keskimääräistä vähemmän: vain  1342 (silloin kun kirjoitin tätä)

« Last Edit: March 21, 2007, 15:47:17 by 95 »
Kalastus on parasta mitä mies voi tehdä!
Propilkin pelaaminen toiseksi parasta...

TUOMARI

 • Posts: 98
 • "PERIKSI EI ANNETA"
  • View Profile
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #3 on: October 30, 2007, 20:04:28 »
En pääse pelamaan Propilkki 2:ta.
Tulee virheilmoitus Domain error ja peli tilttaa. Käyttöjärjestelmä edelleen Vista Home Premium. Peli toiminut aikasemmin samalla koneella, mutta ei enään?
Voinhan tietty ladata pelin uudestaan, mutta silloin ennätykset katoaa :-(.


« Last Edit: October 31, 2007, 15:41:33 by TUOMARI »

Mikko_-Procyon-

 • Veronkiertäjä
 • Mikkonator
 • *****
 • Posts: 5134
 • Ei tunnu missään!
  • View Profile
  • Propilkki 2
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #4 on: October 31, 2007, 16:11:18 »
Ei ne ennätykset katoa, jos otat records.datin talteen.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

Aatami

 • Professorin vaimo
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1248
 • Intohimona kalastus
  • MSN Messenger - jami_terasahde@msn.com
  • View Profile
  • Email
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #5 on: November 24, 2007, 12:17:13 »
 Osaatko kertoa Mikko tai joku muu, että miksi verkkopeli kaatuu jatkuvasti? Koneeni ei ole mitenkään hidas eikä nettiyhteyskään. Missä vika? lataus kaatuu juuri kun järvi on ladattu melkein loppuun.
Aina ei voi miellyttää kaikkia..
http://kalassa.net/aatami/
Kalassanet kalastusseuran sihteeri

siilinki

 • Posts: 147
  • View Profile
  • Email
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #6 on: November 24, 2007, 12:20:46 »
voi johtua siitä että serveri on ruuhkautunut.

esal

 • Posts: 268
  • View Profile
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #7 on: November 24, 2007, 12:21:01 »
Osaatko kertoa Mikko tai joku muu, että miksi verkkopeli kaatuu jatkuvasti? Koneeni ei ole mitenkään hidas eikä nettiyhteyskään. Missä vika? lataus kaatuu juuri kun järvi on ladattu melkein loppuun.
Palomuuri kenties estää.

Aatami

 • Professorin vaimo
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1248
 • Intohimona kalastus
  • MSN Messenger - jami_terasahde@msn.com
  • View Profile
  • Email
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #8 on: November 24, 2007, 12:22:50 »
Mutta kun ei pitäisi minkään estää, koska joissain peleissä on ollut vain muutama pilkkijä. Koneella puolestaan olen sallinut pp2 yhteyden.
Aina ei voi miellyttää kaikkia..
http://kalassa.net/aatami/
Kalassanet kalastusseuran sihteeri

Mikko_-Procyon-

 • Veronkiertäjä
 • Mikkonator
 • *****
 • Posts: 5134
 • Ei tunnu missään!
  • View Profile
  • Propilkki 2
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #9 on: November 24, 2007, 18:00:56 »
Toimiiko peli koneellasi yksinpelinä?

Toimita bugiraportti, ohjeet on siellä pelikansiossa "release notes" -tiedostossa viimeisellä sivulla.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

Aatami

 • Professorin vaimo
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1248
 • Intohimona kalastus
  • MSN Messenger - jami_terasahde@msn.com
  • View Profile
  • Email
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #10 on: November 25, 2007, 10:53:16 »
En usko, että kyseessä on bugi vaan pikemminkin, että omassa koneessani on jokin fiba joka hidastaa pelin pyörimistä. Yksinpeli lataa nimittäin ihan samalla nopeudella järven kuin moninpelikin. Lisäksi yksinpelissä esiintyy jonkin verran nykimistä? Pelissä itsessään ei ole vikaa vaan siinä että se ei tahdo pyöriä kaksi vuotta vanhalla koneellani. Tähän ongelmaan hakisin näin yleisesti ratkaisua?
Aina ei voi miellyttää kaikkia..
http://kalassa.net/aatami/
Kalassanet kalastusseuran sihteeri

Haisu

 • Posts: 2
  • View Profile
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #11 on: November 25, 2007, 11:40:05 »
Terve Mikko,
osaatko sanoa onko tämä bugi vai mikä? Joku on näköjään onnistuneesti kairannut reiän keskelle punnituspaikkaa. Tuliko kalaa, sitä en tiedä, mutta kuvaa:


Mikko_-Procyon-

 • Veronkiertäjä
 • Mikkonator
 • *****
 • Posts: 5134
 • Ei tunnu missään!
  • View Profile
  • Propilkki 2
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #12 on: November 25, 2007, 14:00:24 »
Aatami, minun kone on n. 5v vanha ja peli pyörii siinä sujuvasti. Kyseessä EI siis ole koneesi tehottomuus. Tarkistele ajurit yms, niillä voit saada korjattua jotain. Myös virustutkan "aktiivinen käytönaikainen skannaus" kannattaa eliminoida. Ainakin 1 tapaus oli sellainen, jossa F-Secure kyykytti koneen täysin.

Avanto: Hah! Hieno kuva. Kairasiko joku sen, vai oliko se siinä valmiina?
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

Haisu

 • Posts: 2
  • View Profile
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #13 on: November 25, 2007, 15:01:59 »
Avanto: Hah! Hieno kuva. Kairasiko joku sen, vai oliko se siinä valmiina?

Luultavasti joku on sen siihen käynyt kairaamassa, koska ainakaan aloittaessa ei tuota näkynyt. :-P

Aatami

 • Professorin vaimo
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1248
 • Intohimona kalastus
  • MSN Messenger - jami_terasahde@msn.com
  • View Profile
  • Email
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #14 on: November 25, 2007, 17:23:28 »
Nyt luulen että ongelma poistui. Muutin f-securen tehokkaan suojauksen normaaliin ja eheytin koneen kovalevyn. Selvää parannusta ilmeni. kiitoksia avusta kaikille.
Aina ei voi miellyttää kaikkia..
http://kalassa.net/aatami/
Kalassanet kalastusseuran sihteeri

Tosimies

 • Guest
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #15 on: November 25, 2007, 22:22:17 »
Tuolla verkkopeliä pelatessa "fisherman" käyttäjälle kävi näin.
Myö muut aloteltiin peliä siikakoskella, niin fisherman sanoa, että hän on yksin taivallammella ja kairailee metsiin reikiä kun muut juoksee mehtään..
Sanoi saaneensa viä print screeninkin. Oletkos nähnyt sitä kuvaa?

Mikko_-Procyon-

 • Veronkiertäjä
 • Mikkonator
 • *****
 • Posts: 5134
 • Ei tunnu missään!
  • View Profile
  • Propilkki 2
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #16 on: November 26, 2007, 00:02:57 »
En, mutta ilmiölle tiedetään todennäköisesti syy. Vika on TCP-protokolla mitä ilmeisimmin, vaikka sen pitäisi olla suht varma, niin siltikään se ei huolehdi ihan kaikkia paketteja 100% oikein ja perille.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

jormavirveli

 • Posts: 363
  • View Profile
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #17 on: November 28, 2007, 16:33:03 »
Miten psytytte pelamaan noin netissä? Itse en voi pelata kuin yksin peliä ja lyhyttä turnausta.

siilinki

 • Posts: 147
  • View Profile
  • Email
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #18 on: November 28, 2007, 18:18:58 »
ootko ladannut uuden version 0.5 ja vielä onko sinulla valinta ikkunassa näkyvillä moninpeli mahdolisuus?
jos nämä ovat menet moninpeliin ja syötät ip numerot jotka, on peliin joka on päällä.
« Last Edit: March 02, 2008, 11:59:52 by siilinki »

jormakaariainen

 • Posts: 2
  • View Profile
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #19 on: December 02, 2007, 19:32:43 »
Heei! Miksi peli ei toimi koneellani. Käynnistettäessä tulee "ERROR grafiikkaohjaimen alustus epäonnistui, ohjelma suljetaan. (3D HAL-DEVICE FAILED)" Käyttöjärjestelmä on Windows XP media center.

Mikko_-Procyon-

 • Veronkiertäjä
 • Mikkonator
 • *****
 • Posts: 5134
 • Ei tunnu missään!
  • View Profile
  • Propilkki 2
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #20 on: December 02, 2007, 22:02:45 »
3d ajurit puuttuvat, directX puuttuu, emon ajurit puuttuvat.. joku noista.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

jormakaariainen

 • Posts: 2
  • View Profile
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #21 on: December 05, 2007, 20:24:04 »
ajureista en tiiä mitään.. directX on vissii hyvä. Joten mikä avuksi?

Mikko_-Procyon-

 • Veronkiertäjä
 • Mikkonator
 • *****
 • Posts: 5134
 • Ei tunnu missään!
  • View Profile
  • Propilkki 2
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #22 on: December 05, 2007, 22:40:28 »
Asennappa näytönohjaimesi ajurit. Tulevat yleensä tietokoneen mukana, mutta jos eivät tulleet niin sitten selvität merkin/mallin ja haet valmistajan sivulta tuoreimmat.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

Jarzka

 • Posts: 53
  • View Profile
  • Voimalaitos.org
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #23 on: December 08, 2007, 15:29:25 »
Koneen ikänkin pitäisi kertoa jotain. Yleensä tuo kyllä pyörii myös vähän vanhemmilla koneilla, mutta silti.

700MB

 • Posts: 31
 • Jani M.
  • MSN Messenger - jim90@netti.fi
  • AOL Instant Messenger - -
  • Yahoo Instant Messenger - -
  • View Profile
  • Propilkki
  • Email
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #24 on: December 09, 2007, 21:48:05 »
Kerron lyhyesti:
1.Saan ensiks paljon kalaa yhteen putkeen n.5min. Kalansaanti loppuu. Kirjotan kaverille viestin prkl.
mitään ei näy ruudussa: miksi? (näin käy ehkä 1-2 krt päivässä)
2.Yritän vahtaa reikää. Ukko kyl kävelee sinne minne haluunkin mutta ei kairaa.
Miksi?
3.Kun kaikki nää on tapahtunu, odottelen kiltist 2-3min. Mitään ei tapahdu. Menen pelistä peli aulaan ja koitan kirjoittaa uudelleen. Tapahtuu sama juttu kun kohdassa 2
Miksi?
4.Poistun servulta, kirjudun ulos, näkyy noin 5min: Kirjaudutaan ulos (kauempaa en oo jaksanu odotella:D)
Miksi?

Onko joku bugi tai onko mun n.5 vuotta vanha kone jo niin tukos ettei jaksa pyörittää yhtä pientä(maailman parasta) kalastuspeliä?
----------
koko homma meni uusiks toisen kerran peräkkäin eri lammel, joku on kyl pahasti pieles?
PRKL! koht lentää näppis seinää! ()?¤/&?kiroilua&/#%¤&/ Kolmannen kerran peräkkäin
4. kerta jo..nyt loppu pelit tält illalt ja nukkuu. Toivottavasti saisin jonkun näkösen vastauksen täsparin päivän sisäl(eikai liikaa vaadittu?):D
Öitä
« Last Edit: December 09, 2007, 22:14:06 by 700MB »

Mikko_-Procyon-

 • Veronkiertäjä
 • Mikkonator
 • *****
 • Posts: 5134
 • Ei tunnu missään!
  • View Profile
  • Propilkki 2
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #25 on: December 10, 2007, 00:18:56 »
Ettei vaan olisi verkossa jotain häikkää? Kuulostaa lagin aiheuttamalta ongelmalta? Tänään on ollut peleissä häiriöitä, jo lohko4 kohdalla tapahtui outoja asioita.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

700MB

 • Posts: 31
 • Jani M.
  • MSN Messenger - jim90@netti.fi
  • AOL Instant Messenger - -
  • Yahoo Instant Messenger - -
  • View Profile
  • Propilkki
  • Email
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #26 on: December 10, 2007, 15:12:59 »
Ettei vaan olisi verkossa jotain häikkää? Kuulostaa lagin aiheuttamalta ongelmalta? Tänään on ollut peleissä häiriöitä, jo lohko4 kohdalla tapahtui outoja asioita.
no aika usein mul käyny toi.. olis kyl kiva tietää johtuuko pelistä vai verkosta.

pilkkiäijä

 • Mansesterin makkaramestari
 • Posts: 1010
  • MSN Messenger - kala.keitto@hotmail.com
  • View Profile
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #27 on: December 10, 2007, 21:10:21 »
Sama ongelma ollut myös minulla. Onneksi se ei ole enään niin paha ja toisella koneella sitä ei ole ollenkaan joten se ei enää haittaa minua melkein yhtään.
Olen kalastelijapoika!

naukka

 • Posts: 1
  • View Profile
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #28 on: December 20, 2007, 09:18:25 »
Mikäköhän on kun nettipelissä viestien n.2-5 ensimmäistä kirjainta jäävät piiloon vasemman reunan alle (turnauksen "lobbyssa" sekä yleisnäkymässä jäällä)?
Pilkkimisruudussa tekstit taas näkyvät moitteetta.

Mikko_-Procyon-

 • Veronkiertäjä
 • Mikkonator
 • *****
 • Posts: 5134
 • Ei tunnu missään!
  • View Profile
  • Propilkki 2
Vs: USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (FAQ) LUE TÄMÄ ENNEN KUIN KYSYT
« Reply #29 on: December 20, 2007, 09:30:31 »
Otappa screenshot, kerro koneesi tiedot ja toimita lyhykäinen bugiraportti propilkki (at) gmail.com
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

 center>