Chat

Author Topic: Pro Pilkki & Vista  (Read 27885 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jarzka

  • Posts: 53
    • View Profile
    • Voimalaitos.org
Pro Pilkki & Vista
« on: January 28, 2007, 17:53:30 »
Noniin, ajattelin luoda tällaisen aiheen jossa pyritään virittämään myös vanha Pilkki toimimaan Vistalla. Jos kerran olen saanut vanhoja 90-luvun alussa tehtyjä pelejä toimimaan XP:llä, niin miksei sitten pilkkiä Vistalla.

Yritettäessä käynnistää peliä normaalisti PILKWIN:n kautta, tulee musta ikkuna. XP:ssä peli käynnistyy tuosta lähes välittömästi, mutta Vistalla kuluu ehkä minuutti, jonka jälkeen seuraa

ntvdm.exe - System Error
NTVDM encountered a hard error

Vaihtoehtoina ovat tämän jälkeen Close ja Ignore. Jälkimmäinen aiheuttaa saman errorin uudestaan.

Mikäli tekijät tuosta jotain ymmärtävät, niin olisi hyvä.

EDIT: DosBoxillakin kokeilin. Asennus piti suorittaa suosiolla DosBoxilla, koska Vista ei tunnu tukevan enää minkäänlaista DOS-toimintaa (suosittelen siis tekijöitä pakkaamaan pelin suoraan asennettuna zippiin). Käynnistin pelin PILKKI.EXE DosBoxilla. DosBox kuitenkin sammui lähes välittömästi, joten siitäkään ei ollut apua :S

EDIT 2: Ja pilkm.exe antaa:
ERROR: alku.pal

Viimeinen vaihtoehto, jolla Pro Pilkin saa toimimaan Vistalla on virtuaalikäyttöjärjestelmän asentaminen. Tuolla peli lähtee toimimaan varmasti eikä tarvitse ostaa edes erillistä vanhaa konetta tätä peliä varten. Harmi vain, että virtuaalisointi saattaa olla hyvin vaikeaa tavalliselle käyttäjälle, vaikka aiheesta ohjeet kirjoittaisinkin. Sitä paitsi virtuaalisointiin tarvittaisiin halutun käyttöjärjestelmän levy, esimerkiksi Windows 98.
Tämän ketjun tarkoitus olisi kuitenkin välttää tuota "viimeistä vaihtoehtoa" ja saada peli toimimaan emuloimalla tai mieluiten suoraan exeä klikkaamalla, mikäli suinkin mahdollista.

Ja vaikka peli saataisiinkin toimimaan Vistalla, verkkopelistä en ole niinkään varma. En tiedä käyttääkö Pro Pilkki IPX:ää, mutta Vista ei sitä ilmeisesti ainakaan tue.
« Last Edit: January 28, 2007, 18:23:22 by Jarzka »

Mikko_-Procyon-

  • Veronkiertäjä
  • Mikkonator
  • *****
  • Posts: 5136
  • Ei tunnu missään!
    • View Profile
    • Propilkki 2
Vs: Pro Pilkki & Vista
« Reply #1 on: January 29, 2007, 08:28:36 »
Zip-versio pp1:stä löytyy kyllä ihan tuolta pelin omilta sivuilta jo nyt ja on ollut siellä vuosia.

Vistaa en ole vielä nähnytkään, mutta eiköhän jokin selko asiaan vielä jossain välissä tule. Nyt en osaa vastata asiaan vielä mitenkään.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

Jarzka

  • Posts: 53
    • View Profile
    • Voimalaitos.org
Vs: Pro Pilkki & Vista
« Reply #2 on: January 29, 2007, 12:59:51 »
Niinpäs näkyy olevankin. Sain vain asennuksen, kun tuosta etusivulta nopeasti latauslinkkiä klikkasin :P

En tiedä johtuisiko tuo DirectX:stä. Vistan mukana tulee DX10, vaikka näytönohjaimeni ei sitä edes tue. Lisäksi esimerkiksi GTA2 valitti "oudosta DX-versiosta" ja halusi vähintään kutosen. Tietysti 10 > 6, mutta näin kävi silti :P

EDIT: Korjaan. Vistassa on kuulemma myös DX9 vanhempia pelejä varten, mutta tuskin Dosbox DX:stä välittää?
« Last Edit: January 29, 2007, 16:36:02 by Jarzka »

Jarzka

  • Posts: 53
    • View Profile
    • Voimalaitos.org
Vs: Pro Pilkki & Vista
« Reply #3 on: February 01, 2007, 21:46:02 »
Ainakin tuo edellä mainittu GTA2 lähti pyörimään aidolla Vistalla. Pro Pilkkiäkin kokeilin, mutta ei ainakaan suoraan exe:stä lähtenyt. Dosboxilla en ole vielä kokeillut.

EDITS 2: Dosboxillakaan ei toimi :S

EDIT: Yhteensopivuudella valittaa taas seuraavaa:

16bit MS-DOS Subsystem
This system does not support fullscreen mode. Choose "Close" to terminate the application.
« Last Edit: February 01, 2007, 21:52:44 by Jarzka »

Mikko_-Procyon-

  • Veronkiertäjä
  • Mikkonator
  • *****
  • Posts: 5136
  • Ei tunnu missään!
    • View Profile
    • Propilkki 2
Vs: Pro Pilkki & Vista
« Reply #4 on: February 01, 2007, 23:47:20 »
Kokeilithan ilman ääniä?
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

Jarzka

  • Posts: 53
    • View Profile
    • Voimalaitos.org
Vs: Pro Pilkki & Vista
« Reply #5 on: February 02, 2007, 11:28:22 »
Mites sen saa päälle ilman ääniä (mikä exe-tiedosto?). Aina olen äänillä pelannut, joten en ole kiinnittänyt huomiota.

EDIT: Vai onko sillä väliä kun kaikkia exejä olen jo kokeillut :S
« Last Edit: February 02, 2007, 11:29:59 by Jarzka »

Mikko_-Procyon-

  • Veronkiertäjä
  • Mikkonator
  • *****
  • Posts: 5136
  • Ei tunnu missään!
    • View Profile
    • Propilkki 2
Vs: Pro Pilkki & Vista
« Reply #6 on: February 02, 2007, 12:09:04 »
No ei ole sitten väliä. Äänetön käynnistys on pilkm.exe. Win2000 tuo toimii, äänet ei. Ääni-player on sen softan selvästi heikoin lenkki (ei ole muuten meidän tekemä!).
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

Yuz

  • Posts: 979
  • RAGE
    • MSN Messenger - yuzzi_91@msn.com
    • View Profile
    • Email
Vs: Pro Pilkki & Vista
« Reply #7 on: February 02, 2007, 15:57:39 »
No ei ole sitten väliä. Äänetön käynnistys on pilkm.exe. Win2000 tuo toimii, äänet ei. Ääni-player on sen softan selvästi heikoin lenkki (ei ole muuten meidän tekemä!).
Äänistä puheen ollen, minkä takia ainakin mun koneella (XP) PP äänillä kuulostaa suunnilleen seuraavalta: PIIP-SKRIÄÄK-RÄTS-KRIIH *Kaatuu*?
I once dug a pit and filled it with clouds. Or was it clowns? Come to think of it, it began to smell. Must have been clowns.

Jarzka

  • Posts: 53
    • View Profile
    • Voimalaitos.org
Vs: Pro Pilkki & Vista
« Reply #8 on: February 02, 2007, 16:48:29 »
Joo juuri tuo pilkm.exe, kuten kaikki muutkin, valittaa tuota samaa. Dosboxilla kun käynnistää, tulee hirveästi tekstiä ja sitten se kaatuu. Jos on tarve, voin ottaa teksteistä kuvan tänne (jos kerkeän kun ne vilahtaa aika nopeasti).

En kyllä ymmärrä miksi DosBoxilla ei toimi. Sen kun ei pitäisi olla käyttiksestä riippuvainen?

Yuz: Kai on asennettuna versio 1.42 ja siihen tuo äänisoittaja?
« Last Edit: February 02, 2007, 16:51:42 by Jarzka »

Yuz

  • Posts: 979
  • RAGE
    • MSN Messenger - yuzzi_91@msn.com
    • View Profile
    • Email
Vs: Pro Pilkki & Vista
« Reply #9 on: February 02, 2007, 16:57:10 »
Joo juuri tuo pilkm.exe, kuten kaikki muutkin, valittaa tuota samaa. Dosboxilla kun käynnistää, tulee hirveästi tekstiä ja sitten se kaatuu. Jos on tarve, voin ottaa teksteistä kuvan tänne (jos kerkeän kun ne vilahtaa aika nopeasti).

En kyllä ymmärrä miksi DosBoxilla ei toimi. Sen kun ei pitäisi olla käyttiksestä riippuvainen?

Yuz: Kai on asennettuna versio 1.42 ja siihen tuo äänisoittaja?
On on, mutta sillä ei soita ääniä ollenkaan.
I once dug a pit and filled it with clouds. Or was it clowns? Come to think of it, it began to smell. Must have been clowns.

perza

  • Yöeläjä
  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 2790
  • hauki on kala
    • ICQ Messenger - 1611
    • MSN Messenger - perza87@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - perza
    • Yahoo Instant Messenger - perza
    • View Profile
    • Perza-vaaput
    • Email
Vs: Pro Pilkki & Vista
« Reply #10 on: February 04, 2007, 00:17:09 »
itellä soittaa ääniä millon mitenkin, joskus ei mitään ongelmaa, mutta josku vaan toimii esim. yhen 5min isan ajan ja sitten alkaa jumimaan(peli kyllä toimii äänet vaan jumii ärsyttävällä tavalla *riks* raks *poks*...)
 :-)
Perza vaaput ja tasurit kalastukseen kätevästi netistä!  www.perza-vaaput.com

Yuz

  • Posts: 979
  • RAGE
    • MSN Messenger - yuzzi_91@msn.com
    • View Profile
    • Email
Vs: Pro Pilkki & Vista
« Reply #11 on: February 23, 2007, 09:06:23 »
Tuolla DirectX-jutulla rupesi äänet toimimaan!
« Last Edit: June 16, 2008, 22:56:58 by Yuz »
I once dug a pit and filled it with clouds. Or was it clowns? Come to think of it, it began to smell. Must have been clowns.

Jarzka

  • Posts: 53
    • View Profile
    • Voimalaitos.org
Vs: Pro Pilkki & Vista
« Reply #12 on: April 14, 2007, 21:40:46 »
Ehkäpä nyt löytyi vaihtoehto, jolla Pro Pilkki toimii satavarmasti järjestelmästä riippumatta:
http://www.freedos.org/

Tuon kun polttaa levylle ja käynnistää koneen DOS-tilassa, pitäisi toimia. Miinuksena kuitenkin:
- Tavalliselle käyttäjälle saattaa olla hankaa
- Hidas ja hankala keino käynnistää kone levyllä yhden pelin takia
- Verkkopeli ei varmaankaan toimi tuolla

Jarzka

  • Posts: 53
    • View Profile
    • Voimalaitos.org
Vs: Pro Pilkki & Vista
« Reply #13 on: April 23, 2007, 19:40:08 »
Edellisen lisäksi tässä nyt Step-by-step ohjeet niille, jotka haluavat pelata vanhoja pelejä virtualisoinnilla:
http://www.ferror.net/index.php?page=virtualxp

lareman

  • Kulunnan kaivohauki
  • Posts: 505
    • View Profile
    • Email
Vs: Pro Pilkki & Vista
« Reply #14 on: December 17, 2007, 14:34:50 »
omalla WinXP:llä tulee aina jossain vaiheessa peliä tiltti ja peli sulkeutuu,jos pelaan äänillä,
mutta ilman ääniä pelaa loistavasti :-D

Eetu93

  • Posts: 142
    • View Profile
    • Email
Vs: Pro Pilkki & Vista
« Reply #15 on: May 25, 2008, 20:42:00 »
Eli onko lopullinen tuomio nyt että alkuperäinen Propilkki ei toimi Vistalla? Ite kun ostan uuden läppärin ja ne kaikki on nykyään Vistoja niin olisi mukava tietää.

Maakari

  • Posts: 37
  • Pilkillä on hyvä olla.
    • View Profile
    • Email
Vs: Pro Pilkki & Vista
« Reply #16 on: February 18, 2010, 15:36:04 »
Ilman apuohjelmaa esim. dosboxia ei toimi ainakaan helpoimman kautta, ei taida onnistua ollenkaan.
Tosin jos dosboxin asentaa koneelle ja sitä kautta avaa pp1:n niin pelittää.
Suhteellisen helppoa kun seuraa Dosbox-topicin ohjeita.
Tunnetaan myös nimellä Herkko pelipiireissä.

Mikko_-Procyon-

  • Veronkiertäjä
  • Mikkonator
  • *****
  • Posts: 5136
  • Ei tunnu missään!
    • View Profile
    • Propilkki 2
Vs: Pro Pilkki & Vista
« Reply #17 on: February 18, 2010, 15:40:03 »
Eli onko lopullinen tuomio nyt että alkuperäinen Propilkki ei toimi Vistalla? Ite kun ostan uuden läppärin ja ne kaikki on nykyään Vistoja niin olisi mukava tietää.

Propilkki _1_  ei toimi vistalla pakosta.. Pp2 toimii Vista 64bit ilman mitään mukinoita. Myös toimivuus WIndows 7:ssa näyttää hyvinkin lupaavalta. Ainoat ongelmat ovat olleet ajuriongelmia ja ovat ratkenneet päivitysten myötä.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

seppojohannes

  • Guest
Vs: Pro Pilkki & Vista
« Reply #18 on: February 18, 2010, 16:02:13 »
Jessenicillä on valmis paketti siihen.. mulla Vista 32 bittinen ja toimii hienosti äänten kera...Avaat dosboxin tiedostosijainnin ja käynnistät pelin dosbox sovelluksesta....peliruutu on tosin aika pieni ettei 2.5 kertaa suurentavat linssit meinaa riittää tärpin hokaamiseen...

 



center>