Chat

Author Topic: Reissuraportit tänne!  (Read 694698 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1290 on: November 17, 2013, 13:47:54 »
Ok, pitää ens kerralla muistaa ottaa mitta mukaan.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1291 on: December 15, 2013, 15:11:19 »
Tänään olin noin tunnin verran pilkillä. Muuten oli mukava ilma, mutta tuuli oli hieman liian kova kun ei ollut kunnollisia vaatteitakaan mukana. Yhden pienen ahvenen sain Karismaxilla. Ei ole tuo mökkiranta kovin hyvä ison ahvenen paikka talvella, eikä aikaakaan ollut lähteä paremmille paikoille. Toukkiakaan ei ollut joten tasapainolla ja värikoukulla joutui pilkkimään. Jäällä oli todella hyvä kävellä, rantojen lähellä oli pieniä lumilaikkuja mutta kauempana ei ollut yhtään lunta tai sohjoa. Tuossa vielä kuva tuosta ahvenesta.


« Last Edit: December 15, 2013, 15:12:52 by hauki000 »
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

KABANOSSI

 • Mateenpilkinnän kultakutri
 • Posts: 156
 • taas MP
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1292 on: December 16, 2013, 00:40:44 »
Tänään 4h merellä hauen perässä.
Kahteen kertaan pääsi enkkoja parantamaan... Ensiksi sadan gramman enkan nosto 9,8kg/105cm kalalla, kolmisen varttia tuo ennätys pysyi kunnes 10,4kg/108cm iski kiinni ja antautui liplockkiin.
Ja tottakai C&R.

9,8


10,4

« Last Edit: December 16, 2013, 00:43:11 by KABANOSSI »

Perdoon

 • Posts: 43
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1293 on: December 17, 2013, 18:36:25 »
Onnittelut KABANOSSIlle mahtavista fisuista! Ei voi kun nostaa hattua ja jatkaa haaveilua. Miten pitkään uuvuttelit molempia suolakurkkuja? Ilmeisesti iskivät ihan kaislikon rajasta? Saako udella mistäpäin tuli?

Kävin viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa Porkkalanniemessä. Lähes koko sunnuntain valoisan ajan kiersin ja tutustuin paikkoihin. Myrsky oli kohtuullisen miehekäs koko päivän, eikä näpyn näpyä tullut. Toinen paikalle eksynyt kalastaja kertoi saaneensa viikkoa aiemmin alamittaisen taimenen mutta ilmeisesti aika tuuripeliä on.

Uutta "matoa" koukkuun...

Perdoon

 • Posts: 43
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1294 on: December 21, 2013, 23:40:12 »
Tänään Vantaajoen Pitkäkoskella 4-5h ruoppaamista ees sun taas sun. Tuloksena ei sitten näpyn näpyä, mutta 2 viehettä jäi nauttimaan luonnosta. Kovaa tunkua ei ollut, kaksi perhostelijaa tuli vastaan päivän aikana. Toiveena on että kausi jatkuu vielä meritaimenen perässä PK-seudun rannoilla ja mahdollisesti Siuronkoskella.

Yritin muuten metsästää Helsingin kaupungin kalastuslupaa (läänilupa ja kh-maksu olivat kunnossa) aamusella, mutta eipä sitä enää saanutkaan. Netissä myydään pelkästään 2014 lupia, ja Wirginian myyjä sanoi että heilläkin 2013 luvat ovat jo tilityksessä joten uusia ei myydä. Ilmeisesti loppuvuoden saa mennä luvatonna... (?)

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1295 on: February 09, 2014, 17:55:39 »
Tänään kävin isäni kanssa mökillä pilkkimässä. Minä sain yhteensä 33 ahventa, isäni sai 3. Tässä reissun suurin ja pienin. Molemmat minun saamiani.

Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1296 on: February 10, 2014, 15:17:46 »
Tänään tein huonoimman "kalareissuni" pitkään aikaan. Koulun jälkeen päätin lähteä kairaa ja rakentamaani pullopilkkisysteemiä läheiselle järvelle. Kun pääsin perille, huomasin että takkini vetoketju oli mennyt jotenkin rikki. Jo toinen vetoketju kahden tunnin sisään, koulussa viimeisen tunnin jälkeen oli mennyt hupparin vetoketju. Kun olin saanut kairan kahvan kuntoon, ihmettelin että miksi teränsuojus ei lähtenyt pois. Tietenkin olin unohtanut ottaa sen pois kun asensin uutta terää, nyt suojuksen kuminauhaosa oli jumissa kairan ja terän välissä. En enää jaksanut kävellä kotiin, joten katkaisin kuminauhan kalapihdeillä. Tein koeporauksen ja yritin pilkkiä, ei siinä mitään voinut pilkkiä kun vettä ei ollut jään alla melkein ollenkaan. Kun vaihdoin paikkaa, ihmettelin miksi käteni on niin tahmea. Vertahan siinä oli melko paljon, mihin lie olin sen telonut. En enää jaksanut välittää tästä, vaan kairasin uuden reiän vähän keskemmälle. Ei onnistunut pilkkiminen tässäkään, kuolleita kasvinosia nousi reiästä ylös. Taas paikanvaihto, tällä kertaa lähelle "järven" keskiosaa. Ei taaskaan voinut tehdä mitään, taas kasvinosia nousi ylös ja lisäksi aivan järkyttävä haju, kuin pohja olisi ollut täynnä mätiä kananmunia. Siinä vaiheessa päätin lopettaa. Kun purin pilkkionkea, pullo tippui kädestäni ja koukut iskeytyivät sormeeni. Kun sain pullon noukittua ylös, pilkki tippui kädestäni. Nyt v*tutti jo sen verran että nykäisin pilkin jään pinnasta ylöspäin, tietysti suoraan omiin hausuihini kiinni. Kotiin tullessani päätin oikaista yhden puskaan poikki. Tietysti siinä kasvoi jonkun sortin ruusuja, kyllä teki piikit upeaa jälkeä housuille. Nyt v*tuttaa koko pilkkiminen sen verran, että tuskin käyn ennen ensi viikoloppua missään pilkillä, jos edes silloinkaan.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1297 on: February 15, 2014, 17:35:43 »
Tänään pilkillä 13.15-15.15. Kiertelin itselleni uutta järveä ja sain saaliiksi nämä kalat.

Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1298 on: February 16, 2014, 16:48:22 »
Tänään taas kiertämässä uutta järveä, saaliiksi taas pieniä sinttejä ja yksi vähän isompi. Kalat eivät meinaa millään jäädä kiinni koukkuun, ovatkohan sitten niin pieniä vai missä on syy. Tärppejä kyllä tuli melkein joka puolelta. Joku monsteri minulla oli hetken aikaa pystypilkissä kiinni, veteli siimaa ihan miten halusi ja kun se sai tarpeekseen niin se karkasi. Toivottavasti oli hauki eikä se kilon ahven... Tässä vielä kuva niistä kaloista:


Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

jcuster

 • Kenraali Katiska
 • Posts: 554
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1299 on: February 18, 2014, 21:56:14 »
siskon poika oli kysellyt pilkille, homma lankesi miulle opastaa poikaa.

Paikaksi surkeassa kelissä valittiin pyöriä, pienehkö kirkasvetinen ja melkosen syvä järvi koska sieltä on aiemminkin rapakelillä tullut melkosella varmuudella edes jotakin. Luulisin että siellä on myös siikaa, satavarma en ole kun ei ole ylös tullut.

Aloitusreiät tehtiin melko rantaan, tyhjää oli 4-6 metrin syvyydessä. vähän syvemmästä nousi jo muutama, poika ei malttanut pilkkiä pohjasta vaan veivasi pilkkiä jatkuvasti pinnasta pohjaan jne. no eihän siitä mitään tullut.

Otettiin hetkisen jälkeen siirtymä toiselle puolelle lampea penkan päälle, jos janu olisi saanut pahimman intonsa poltettua vesikahlauksessa, vettä oli jannulla nilkkoihin asti. Uudet reiät, poika ei saa osumia, mulla alkoi ahvenia työntämään, pieniä toki mutta saalisvarmuuden perään lähdettiinkin. Ja pikaiseen joku paremmankokoinen narauttikin miulta tapsin poikki.

Pikaiseen uusi morri ja pientä jatkuu, luovutin reiän ja vavan pojalle jos saisi sen ensimmäisen edes ylös. Ei tärppejä, hiljasta tuli. 

Tein parit reiät sivumpaan ja kalantulo jatkui, appiukko veti toisella puolella ahventa tasaseen tahtiin ylös myös ja pojalla täysin kuollutta.

Vartin verran jatkettiin välillä neuvoja heitellen kunnes rupesi näyttämään siltä ettei pojalla hermot enää kestä, joten kamat kasaan ja pyydyksille seuraavalle järvelle, ei viiti istuttaa ekalla keikalla tyhjää pyytämässä, jää huono maku vielä sellasesta.

Pilkkikaloja viitisenkymmentä ei isompia mutta kukkokaloiksi menivät, katiskasärkiä 2,3kg kissalle ja pakollinen made c&r, verkoista 1,5kg hauki joka syödään itse ja pari kuhaa, niistä irtosi 1,2kg ruodotonta filettä joka laitettin pojalle kotiinviemisiksi.
Yks asia on varma: Kun pilkkihaalarit päällä pierasee sen saa aina silmilleen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1300 on: February 26, 2014, 20:40:40 »
Muutama päivä tuli pilkittyä melko aktiivisesti, tässä hieman juttua.

Lauantai.
Lauantaina ehdin käydä vain pikaisesti kokeilemassa. Päätin, että koko ajan kun olen mökillä, pilkin pelkästään tasapainolla. Pikaisella iltakokeilulla kokeilin syvältä ja matalalta, mutta kaloja ja tärppejä tuli vain matalasta. Pieniä ahvenia tuli 11, lisäksi kämmäsin taas kerran hauen karkuun.

Sunnuntai.
Sunnuntaina lähdin jo aamusta jäälle, kello 7.35. Suunnilleen kahdeksalta löysin hyvän paikan, josta tuli melko monta pieniä ahvenia. Paikka oli noin 2 metriä syvän lahden perukka. Lähdin eteenpäin ja kairasin aina välillä uusia reikiä. Seuraava paikka josta tuli hieman enemmän kalaa, oli yhden laiturin vierusta melko jyrkällä kalliorannalla. Kiersin vielä järven loppuun, mutta en saanut kuin muutaman ahvenen matalikon reunalta. Pois jäältä tulin noin puoli kahdelta. Ahvenia tuli yhteensä 32. Löysin jäältä elävän perhosentoukan, mitäköhän se teki keskellä jäätä tähän aikaa vuodesta?

Illalla kävin vielä yhden pikaisen reissun tekemässä mökin lähistölle, tällä reissulla saalis oli neljä ahventa.

Maanantai.
Maanantaina ehdin käydä vain nopeasti illalla kokeilemassa, taas mökin läheltä. Saaliiksi tuli seitsemän ahventa läheisen lahden perältä ja mökkinaapurin laiturin edestä. Maanantaina tuli itselleni myös todella tärkeä onnistuminen, sain nostettua pienen ahvenparven lähelle jäänpintaa.

Tiistai.
Tiistaina menin jäälle noin puoli yhdeltätoista. Aloitin erään niemen edestä, josta tuli viime talvena ihan hyvin kalaa. Nyt siitä tuli kuitenkin vain yksi pieni ahven. Seuraavaksi lähdin sunnuntaiseen lahteen. Ensimmäiseltä reiältä tuli kasveja, sitten pieni ahven, ja sitten tärppäsi kovaa! Pienen taistelun jälkeen sain kalan reiän alle, ja näin että se on hauki. Mielessä pyöri vain että tätä en saa mokata. Onnistuin kääntämään hauen pään putkeen, ja siitä sain sen kiduskannesta nostamalla jäälle. Kyllä tuli onnellinen olo kun tuon sain jäälle  :-) Eihän tuo nyt kovin iso ollut, suunnilleen kilon painoinen, mutta kuitenkin ensimmäinen tarkoituksella pilkitty hauki  :-) Siististi oli kiinni, värikoukun yhdestä haarasta aivan leuan kärjestä. Kalaa irrottaessa hauki onnistui sätkimään niin, että tasurin etukoukku upposi sormeeni. Aika helposti se kuitenkin lähti pois, eikä tuo nyt paljoa haitannut tuollaisen kalan jälkeen  :-) Hauki pääsi takaisin järveen. Jatkoin vielä hieman eteen päin ennen kuin lähdin takaisin mökille. Ahvenia tuli tällä reissulla kolme. Tällä reissulla löysin taas tuollaisen mystisen perhosentoukan.

Illalla taas pikainen reissu, saaliiksi matalikon lähettyviltä kuusi ahventa.

Itse olen tyytyväinen tämän mökkeilyn saaliseen, aloittelija kun tässä tasuroinnissa olen. Todella mukava oli uittaa tuota tasuria, jonka ostin tuolta toiselta palstalta hämyltä. Nyt on talven tavoitteista kaksi täytetty, tasuroinnin opettelu ja ensimmäinen tarkoituksella pilkitty hauki.

Kuviakin otin, mutta Imageshack on näköjään muuttunut maksulliseksi  :? Onko netissä mitään toista paikkaa, jossa saa kuvat siihen muotoon että ne saa tänne?
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1301 on: March 02, 2014, 23:11:37 »
Tänään kävin isäni kanssa mökillä pilkillä. Isäni pilkki koko ajan pystypilkeillä ja minä koko ajan tasapainoilla. Ahvenia tuli yhteensä 45, isäni sai 19 ja minä 26. Minun suurin ahven oli 118 grammaa (joka muuten on uusi tasapainoenkkani :D) ja isäni suurin oli 68 grammaa. Kaikki painoivat yhteensä 1530 grammaa, joten keskipaino oli huima 34 grammaa. Kaksitoista suurinta lähti kotiin, harjoittelin niillä filerointia. Niin hyvin meni etten edes kehtaa kertoa :D Taas olisi kuvia mutta kun ei ole tietoa miten ne saisi tänne ilman Imageshackia.
« Last Edit: March 02, 2014, 23:27:22 by hauki000 »
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

Anr

 • Lohimaan velho
 • Posts: 124
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1302 on: April 05, 2014, 19:32:59 »
5.4.2014 eli tuulinen koskipäivä faijan kanssa

Kello lyö puoltapäivää ja isän kanssa päästään soutuveneelle tutun kosken rantaan. Laskeva ilmanpaine, pirunmoinen länsituuli ja lähtörantakin on vielä jäässä. Ei tänään voi olla kalakeli. Hetken leikittyämme jäänmurtajia päästään lopulta avonaiselle vedelle. Pitipäs sattua oma soutuvuoro just tänään. Tuuli täysin virransuuntainen ja soutaminen on suvannoissakin raskasta kuin mikä. Koskista sitten puhumattakaan. Minä soutelen yrittäen pidellä venettä potentiaalisten kalapaikkojen lähettyvillä. Faija heittää perässä milloin vaappua milloin liitsiä mutta kalat antavat odottaa. Ehdotan jo seuraavaa paikkaa ja koskenpätkää mutta isä on eri mieltä. "Hetki vielä tässä", kuuluu vanhemman viisaus. Mielessäni käyn läpi ajatukset ajanhukasta kiroten samalla julmettua tuulta - kylläpä on kovia puuskia. Samalla perässä vapa taipuu.  "Hyvä kala on" kuuluu miltei samantien. Kala on vedenlämmön takia varsin vaisu ja antautuu haaviimisetäisyydelle kohtalaisen nopeasti. Pussitan kalan kumiverkkoon ja irrotan hellästi vaapun koukut suupielestä. Mitta käteen ja 58 senttiä. Evä leikattu. No takaisinhan se laitetaan kerta laki nykyään niin sanoo. Hieno noin 2,5 kala kuitenkin ja jälleen kerran kokemus puhui. Itse olisin ollut jo paikasta kaukana.

Soutu jatkuu vielä tovin kunnes rantaudutaan heittämään eräs saarenranta. Soutumiehenä pääsen ensimmäisenä mutta tyhjää. Faija menee perässä ja tyhjää sielläkin. Palaillaan kimpassa veneelle ja kello on ehtinyt jo kolmeen. Faija ehdottaa josko tulisi soutamaan ja meikäläinen perään. Sopii mulle varsin mainiosti. Etenkin selkä kaipaa lepoa. Sidon vapaan uuden fluorocarbonperukkeen kuluneen tilalle ja sen jatkoksi solakan 16g lusikan. Viimeinen laatuaan. Muut lepäilevät pohjassa. Ei mene kauaakaan kun saan siiman päähän tärpin. Pieni n 30cm kala.  Lasku jatkuu ja minä heitän ja heitän. Tyypillistä kevätkalastusta tuntuu olevan kun tärppejä ei kuulu. Kelikin kun oli kalantuloa vastaan niin mielessä hiipii jo poislähtö ja illan jääkiekkovälierät. Päätetään jatkaa kuitenkin vielä hetki.

 Sitten n 105:llä heitolla tärähtää. Paria kovaa potkua seuraa pitkä syöksy. "Iso kala on", totean. Käännän jarrua löysemmälle. Kala osoittaa väsymisen merkkejä kohtalaisen nopeasti ja arviot kaverin koosta pienenevät silmissä. Ei taida olla aamuisen kalankaan kokoinen. Jälkeenpäin on hyvä naurahtaa että kuinka väärässä sitä olikaan. Nimittäin yhtäkkiä kala pysähtyy ja junttaa itsensä pohjaan. Seuraavat minuutit jojoillaan. Kalaa metri kotiinpäin ja sen jälkeen taas pohjaan. Kunnon asemasotaa. Näköhavaintoa kalasta ei ole ja kokoa on mahdoton arvioida. Kalastusta parhaimmillaan! Koko ukko tärisee. Tulis ny. No ei tule. Siinä pohjassa veneen alla se jurottaa. Pikkuhiljaa toinen on kuitenkin väsymässä. Siis minä. Kevyillä varusteilla isot kalat käy kunnon työstä. Faija jaksaa muistuttaa että ota aikasi. Ei oo kiire. Vähitellen ollaan voiton puolella. Kalakin alkaa jo väsymään. Saan sen jo kohtalaisen lähelle ja ensimmäinen näköhavainto toteaa kalan taimeneksi. Ei sinänsä yllätys mutta on joskus haukeakin taimenena väsytelty.  :-D Hetken päästä kala tulee ensimmäistä kertaa haaviimisetäisyydelle. Ohjailen kalan sopivalle etäisyydelle josta se kuitenkin vielä kääntyy. Toinen yritys ja faija kurottaa kalan haavin pohjalle rämähtäen samalla naamalleen veneen pohjalle. Naurunpärähdykset pääsee molemmilta yhtäaikaisen JES-huudon säestämänä. Iso tumma koirastaimen nostetaan veneen puolelle kaikkensa antaneena. Evä typisetty joten istutettu tuo joskus aikoinaan on.  Tovi pohdittiin että lyödäänkö kala vielä takaisin mutta sen verran pitkä oli taistelu ja voimat tuntuu olevan poissa joten kala pääsee jatkossa seinälle. Hurja kamppailu ja kädet tärisee vieläkin. 75cm ja 5,2kg. Kuvia kunhan luurista saan ne ulos.

« Last Edit: April 05, 2014, 20:25:08 by Anr »
Ei tää nyt niin vakavaa ole, mutta ******** silti.

Qkkeli

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1474
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1303 on: April 05, 2014, 21:12:55 »
Komea taimen!! :-o

Smuge

 • Pöllölammen pöllö-öljyttäjä
 • Posts: 82
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1304 on: April 06, 2014, 04:40:38 »

2,puolikiloinen ja evät leikattu ja takas järveen. Tainnut taas Katajaisen ja Pääkkösen jauhanta oppia nopaesta.
e
 Mutta todella kaunis kala, ei muuta sanoa..Täälllä Pielijoen aloitusta odotellaaan.

Onnea saaja perheellle :-)
T: Smuge

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1305 on: April 10, 2014, 12:26:30 »
Kaksi kertaa olen käynyt haukea heittelemässä ilman kaloja. Tänään ekaa kertaa kahluuhousujen kanssa heittelemässä, ihan hauskaa hommaa. Pohja vain oli sellaista mutaa että sinne upposin kerran polvia myöten. Kerran myös kaatusin veteen kun ensin vettä oli polviin asti mutta sitten tuli äkkisyvä. Näin myös aivan ihmeellisen rakennelman, se oli kuin laituri mutta keskellä saarta ja noin kahden ja puolen metrin korkeudessa. Mikä se mahtoi olla, osaako kukaan sanoa?
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

Thenextone

 • Posts: 512
 • Think Like a Fish - No Matter How Weird It Gets
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1306 on: April 13, 2014, 09:47:39 »
Veikkaisin passilavaa  :-D

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1307 on: April 13, 2014, 15:56:42 »
Niinhän nuo tuolla toisella foorumilla sanoivat ja saivat huijattua kunnolla  :-D
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1308 on: April 22, 2014, 18:42:04 »
Tänään toista tai kolmatta kertaa ongella tänä vuonna. Kolme kalaa tuli ennen kuin onki jäi pohjaan kiinni ja siima katkesi.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1309 on: April 23, 2014, 18:57:39 »
Tänään toisella joella kuin eilen. Kolme ja puoli tuntia istuin samalla kivellä ja koko ajan sai nostella kalaa. Salakkaa, särkeä, kymmenen lahnaa ja kolmipiikki. Onko tuo kuinka yleistä että saa kolmipiikin joesta? Ei ole ennen kohdalle sattunut.... Ja hyvin sattuikin kohdalle kun oli persreiästä kiinni  :-D kuten neljä salakkaakin  :-D lahnojen koko oli melko hyvää, kämmenen kokoista tai isompaa. Vain yksi pikkurillin mittainen oli joukossa.
« Last Edit: April 23, 2014, 19:09:35 by hauki000 »
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1310 on: April 24, 2014, 19:47:41 »
Tänään taas kolme ja puoli tuntia ongella samalla kivellä kuin eilen. Nyt löysin eilen kadoksissa olleet lahnat, onkea kun laittoi 20 senttiä syvemmälle niin lahnoja tuli koko ajan. Nyt salakat olivat sivuosassa saalista. Myös särkiä tuli ja kauden ekat ahvenet, molemmat olivat paistokokoa. Kalaa tuli samaa tahtia kun viimeksi, aina kun ongen sai veteen niin taas söi. Hieman kyllä kismittää yhden reilun puolen kilon ahvenen karkuutus. Hetken myös luulin että on kunnon lahna kiinni, mutta se paljastuikin mahasta kiinni jääneeksi särjeksi.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1311 on: April 25, 2014, 21:51:20 »
Tänään taas kolme tuntia ongella samalla kivellä. Nyt ongin ekaa kertaa mäskiä käyttäen ja pakastemaissi koukussa. Ihan samalla tavalla tuli kalaa, aina söi kun onki oli vedessä. Ja mitä luxusta oli onkia maissilla, salakoita vain kaksi ja nekin molemmat pyrstöstä :) muuten kalat olivat pääasiassa lahnaa, muutama särki ja yksi paistiahven joukossa. Myös joku turvan tai säyneen poikanen. On nuo kalat aina välillä ihan omituisesti kiinni, tänäänkin yksi särki hirttäytyi siimaan. Ja muutenkin mahasta ja oikeastaan kaikkialta silmästä pyrstöön oli kaloja kiinni. Aivan hullu syönti tuolla on aina keväisin, tänään kokeilin onkia hetken paljaalla koukulla ja silti tuli lahna suusta kiinni.
« Last Edit: April 25, 2014, 22:49:21 by hauki000 »
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1312 on: April 26, 2014, 21:46:58 »
Tänään taas ongella samalla kivellä, tällä kertaa hieman yli tunti. Kaloja sai taas nostaa koko ajan, saalis tällä kertaa kolme särkeä ja loput lahnaa.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1313 on: April 27, 2014, 15:57:28 »
Tänään taas ongella tuolla kivellä ja kelluntarenkaan kanssa haukia jahtaamassa. Haukia ei tullut yhtään, ongella taas kalaa entiseen malliin. Lahnoja, särkiä ja sorva.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1314 on: April 28, 2014, 20:36:53 »
Tänään taas ongella tutulla kivellä. Kaksi tuntia ja 25 minuuttia olin ja sain 172 kalaa. Kolme salakkaa, noin kymmenen särkeä, sorva, pieni turvan/säyneen poikanen ja loput lahnoja. Ihan hyvää tahtia tuli kalaa, noin 1,19 kalaa minuutissa. Paremminkin olisi voinut mennä, niin paljon karkuutuksia ja syöttien laittoon meni melko paljon aikaa.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1315 on: April 28, 2014, 21:57:30 »
No eihän kalastus mitään urakkahommaa ole,?

 50 vuoden päästä jo osaat nauttiakin siitä :wink:?

Nyt lienee suorittamisen tarve vielä menossa, tahtoo enemmän ja suurempia kaloja mahdollisemman nopeasti ja ison määrän lyhyessä ajassa jne...mikä ihan ymmärrettävää ja ok. Etenkin ,kun kalat menee hyötykäyttöön ravinnoksi eikä kompostiin tai roskiin.

Vuosien myötä se saaliin suorituskeskeisyys ehkäpä jää sivuseikaksi monenlaisen kasvamisen ja valaistumisen jälkeen ja nautintoa vain lisää tietoisuus taakse jääneestä suorituskeskeisestä ja stressaavastakin pakko yrittämisestä jonka ymmärsi antaa pois, niille nuoremmille ja innokkaille.

Mukavahan näitä raportteja toki lueskella ja kuviakin katsella.

Niin ja oma suorituskortti lauttasaaren silakkajahdista: noin 3,5kg sopivasti pientä savupöntöstä kokonaisena popsittavaa silakkaa 45 minuutissa.

Testattiin kolmea erilaista suolaustapaa, kalat kerroksittain merisuolaa ja muutama tunti jääkaapissa, nestesuolausta tyyliin litra vettä desi suolaa ja noin muutama+2 tuntia jääkaapissa ja sitten savustuksen jälkeen kastaminen 8 prosenttiseen suolaveteen ja ritilällä valutettiin nesteet tuolla jo pois.

Nesteessä ja jääkaapissa olleet vei minun makutuomaripisteet, nam ku tuli vatsa täyteen :-D!!
Kovasti pyyteli naapuritkin lisää , kun grillikatoksessa maistiaisia saivat 8-).

Katsellaan jos tuonne kuokkalankoskille seuraavaksi sitä 7kilon toutainta ja kuhaa sitte suorittamaan....no ei kai sentään jos annetaan tulee se supersärki suorittamattakin :-P    ja kirjolohta pyytämään tai ainakin makkarat grillaamaan ja katselemaan maisemia. :roll:
Kutsuttuna kiva mennäkin.


hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1316 on: April 28, 2014, 22:18:14 »
Ei tuo mitään suorituskeskeistä ole, tuolla toisella foorumilla ihmettelivät että kuinka paljon kalaa tuosta paikasta tulee niin päätin kerran laskea ne kalat ja laitoin nyt luvut tännekin. En mä kalastaisi jos en nauttis siitä  :wink:
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1317 on: May 01, 2014, 17:14:39 »
Tänään ennen ongelle lähtöä sää näytti todella hyvältä ison ahvenen ongintaan. No, viisi minuuttia kun olin onkinut niin vettä alkoi sataa kaatamalla. Menin sateensuojaan sillan alle ja päätin kokeilla "heitto-ongintaa", eli vapa kasaan ja siimasta viskaamalla onki veteen. Lahnan ja salakan sain näin vielä ennen sateen alkamista saamieni kalojen lisäksi. Eli saaliiksi lahnoja, salakka ja särkiä.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1318 on: May 02, 2014, 15:38:02 »
Tänään taas ongella. Nyt oli vesi todella korkealla ja sameata, joten kovin suurta saalista en odottanut. Muutaman lahnan ja särjen ehdin nostaa kunnes syönti vaimeni yllättäen. Viime keväänä huomasin, että jos joku isompi kala saapuu paikalle niin syönti loppuu lähes kokonaan. Sitten se tapahtui, joku pamautti kiinni ja voimalla. Kala veivasi miten halusi enkä mahtanut neljän metrin ongella kalalle paljon mitään vaan ainoastaan myötäilin sen potkuja vavalla. Minuutin riehuttuaan sain sen pintaan näytille. Silmät meinasi tippua päästä kun näin että se on hauki eikä mikään ihan pieni. Kovasti se yritti vetää poispäin mutta ei onnistunut. Sain sen niskasta kiinni ja rannalle. Hienosti oli koukku kiinni yläleuan kärjestä. Arvioin sen painoksi noin 700 grammaa. Laittoi yhtä paljon hanttiin kuin puolentoista kilon lahna. Ja todella vaikea paikka nostaa ylös, vesi oli niin korkealla että jouduin taitelemaan kivillä koko ajan. Ihme että ylipäätänsä otti maissiin kiinni. Päätin lopettaa koko reissun tuohon kalaan.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1319 on: May 04, 2014, 20:25:22 »
Laitellaas kuokkalakoskien tutustumisrapsaa:

Herätys klo 3.30 ja klo 04.10 mersun nokka kohti Lempäälää ja tovi moottoritietä niin olin veljen luona klo 05.45 josta ripeä liikahdus katepalin herralan Koskelle ja 6.00 aikaan oli vain pari kalastajaa paikalla meidän lisäksi.

Tuosta kannattas aloitella totesi velipoika siltapilarin alapuolella olevaa monttua tarkoittaen, niinpä nakkasin rapalan uimaan sinne ja pam! Kolmen sekunnin päästä irti ilman mitään syytä??? Hampaan jäljet viittaa suurkuhaan jonka luuleukaan ei koukku purrutkaan terävä oli ja testattu malli.

Koleus ja yöpakkaset tappoi ilmeisestikin kalojen aktiivisuuden sinänsä ja toinen tärppi alempaa joka osoittautuikin kuhaksi ja vähän kookkaammaksi kuin nuo Kuokkalan "peruskollit" 2-3kg siis +4 ainakin, ja niin vaan taas ihmekarkuutus ja nöyräksi veti tappio,melkein kättelemään päästi;)!

Liekö ottaneet fisut itseensä, mutta siinä oli päivän tapahtumat 06.00-22.00 ajalla kolmen kalastajan porukalla. Katepalin alue ruuhkautuu päivisin ja iltaisin tukkoon kovan kalastuspaineen vuoksi ymmärsin. Tämäkin kolea päivä keräsi innokkaita niin ,että jonon tynkää paikoille jo muodostui ja saldo saalisbongauksessa 1kpl sattumakirjolohi koko päivän kalasteluajalla.

Mukavuuksiakin oli muunmuuassa vedenkeitin,jääkaappi,savustin Laavu ja vinkkiä kalastustekniikoista minullekin kertoili avoimesti suomenennätys toutaimen kalastanut mukavan oloinen herrasmies!

Ruuhkainen paikka,mutta rento meininki ja valvontakin pelaa.
Toutain ja kuha ennätyksiä tuolta monet halajaa myöskin.
Jos suomenennätys toutaimen saa on vuoden lupa tarjolla onkijalle ilmaiseksi! Nyt on 6,2kg toutain ongittu tälle vuodelle ja paremmaksi saa laittaa ,82cm oli tuo yksilö!
Luvan hinta tais olla 12e (10e +kirjoituspalkka 2e?)jos oikein muistan veljeni kertoneen,hän kun vuorokausi lisenssini lunasti.
Välikoskella ja parilla muullakin joiden nimiä en muista pistäydyttiin pikaisesti ilman näköhavaintoa kaloista.
Mukavan näköisiä paikkoja on yllättävän paljon, joka mahdollistaa katepalin ruuhkahuippujen tasaamisen samalla luvalla ja hyvä näin!

Jos ei ruuhkaa pelkää ja kärsivällisyys riittää voihan tuollakin kalastella. 8-)!
« Last Edit: May 05, 2014, 14:07:40 by KÖSTER »

 center>