Chat

Author Topic: Reissuraportit tänne!  (Read 720013 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1500 on: May 25, 2016, 11:53:33 »
Viime lauantaina nollareissu merellä, rannalta heitellen hyvännäköisessä mutta tolkuttoman matalassa paikassa joka löydettiin kavereiden kanssa mopoilla metsäpolkuja ajellessa.

Sunnuntaina vähän ennen klo 10 kelluntarenkaan kanssa järvellä. Alussa oli mukava olla vesillä, mutta kun aurinko alkoi paistaa eikä takkia saanut mihinkään pois päältä ilman sen kastumista olo alkoi olla melko tukala. Pari tuntia kuitenkin sinnittelin ja ehkä kuudesosan rannasta kiersin. Seitsemän haukea ja kaksi ahventa saaliina, kaikki kalat Kuusamon Paavo-lipalla. Muihin uistimiin tuli vain varovaisia tärppejä ja tönäisyjä.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

jcuster

 • Kenraali Katiska
 • Posts: 556
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1501 on: May 26, 2016, 23:18:29 »
ei paha saalis ollenkaan, jos lippoja tähän aikaan nakkelee niin täälläpäin saalis on tilastollisesti hyvin lähellä nollaa. Isot ahvenet on ollu jotenki myöhässä nyt kyllä. saa nähdä päteekö sama kuhiinkin.

paitti se rapalan minnow chaser värissä tr ja koko2. se oli pirun kova kevään/alkukesän vehje.
 
« Last Edit: May 26, 2016, 23:21:49 by jcuster »
Yks asia on varma: Kun pilkkihaalarit päällä pierasee sen saa aina silmilleen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1502 on: May 30, 2016, 22:46:48 »
Perjantaina saavuttiin kaverin kanssa mökille ja lähdettiin lähes samantien kalaan. Viikonlopun yksi tavoite saada kaverille ensimmäinen kala, nimenomaan haukea toivoi, ja virvelöinnin opettelu kunnolla. Perjantaina saalis minulle yksi ahven ja kaverilta ja minulta pääsi sama hauki kerran kummaltakin irti. Kaveri kuitenkin ihan positiivisin mielin vielä.

Launataina lähdettiin läheiselle lammelle kalastamaan. Alku meni vielä ihan hyvin, kunnes kaverilla keitti melko pahasti yli hyttysten ja matalan veden (jatkuva sammalensaanti) takia. Pieni tauko kalastuksesta siinä välissä ja kaverikin alkoi taas keskittymään. Pienen ahvenen sain, ja heti perään kaveri saa haukitärpin ihan jalkojen juuresta. Kuulemma meinasi melkein sydänkohtauksen saada 😀 Vähän myöhemmin minulle vielä yksi hauki jonka jälkeen mökille.

Sunnuntaina taas mökkijärvelle. Alku näytti todella heikolta, ei tullut tärppiäkään ja kaveri jätti yhden uistimeni puuhun eikä sitä alas saatu. Tästä hän sitten masentui kunnolla, varttiin ei koskenutkaan vapaan kunnes sain puhuttua ympäri kokeilemaan uudestaan, kotona olisi toinen samanlainen uistin niinkuin onkin. Taas melko kauan edettiin ilman tärppejä, ja poislähtö ja kaverin totaalinen luovuttaminen oli jo melko lähellä. Kun ei kuulemma mitään tullut. Sanoin että sellainen tämä mökkijärvi on, yhden kalan eteen voi joutua virvelöimään useamman tunnin. Sanoin että käydään vielä yksi paikka kokeilemassa ja sitten lähdetään. Ankkuri veteen, minä heittämään ensimmäistä heittoa. Hauki kiinni Krokotiilissä ja vapa samantien kaverin käteen. Kala irtosi, ja pieni masennuskohtaus taas kaverille (masennuskohtaukset saattoivat johtua kokonaan valvotusta edellisestä yöstä 😳). Otin vavan kaverilta ja koitin tavoitella kalaa uudetaan. Kohta se ottikin, taas vapa kaverille ja kalaa väsyttämään. Nyt kesti kiinni, aluksi kaverilla oli ongelma pitää siima tiukalla kalan ollessa kiinni, mutta kala kesti kuitenkin ylös asti kiinni. Kaveri alkoi tuulettamaan rajusti kun sain nostettua kalan niskasta veneeseen 😀 Sitten olikin kuvauksen vuoro, kaverille joka ei ikinä ollut pitänyt kuin onkikaloja kädessä. Jonkin aikaa ja monta kertaa piti näyttää, miten se tehdään, kunnes kaveri uskalti ja sain kuvan napattua muistoksi. Hienoa oli nähdä kun taas yksi mahdollinen kalamies lisää 😊 Mökillä sitten pahoitteli masennuskohtauksia ja kertoi olevansa iloinen ekasta virvelikalasta 😂 Mukava viikonloppu kaverin kanssa ja plussana vielä mopon kestäminen ehjänä ensimmäistä kertaa mökkireissu aikana, kilometrejä viikonlopun aikana kuitenkin 313.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

Buick-Toni

 • Posts: 11
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1503 on: May 30, 2016, 22:57:44 »
No, ei ole kummoinen tarina tämä mutta kuitenkin.

Tänään kävin siis testailemassa sellaista metsälampea, jolla en ole käynyt aiemmin kuin kerran, sekin tänä vuonna aiemmin keväällä. Rantaan pääsi helposti edelleen, ja sammalreunaisella järvellä oli mukava kalastaa. Pelipaikoille saavuin hieman seitsemän jälkeen, sää oli aurinkoinen eikä juuri tuullutkaan. Olisin toivonut edes pienen pientä viimaa, oli meinaan kuuma! Ensimmäinen paikka ei antanut kalaa joten päätin lähteä testailemaan varjon puolelta.

Siirryin noin sadan(?) metrin päähän järven toiselle sivulle, vihdoin varjon puolelle! Kokeilin muutamaa viehettä, mm. Savage Gearin Caviar Spinneriä, Rapalan pientä Shad Rap:ia sekä muutamaa muuta perusvälinettä sellaiselle paikalle. Saaliista ei edelleenkään tietoa. Mutta ne HYTTYSET! Hyttysiä ja mäkäräisiä oli kimpussani aivan älytön määrä, on tuota tullut lammilla ja järvellä kuljettua, mutta jotenkin yllätyin tällä kertaa niiden määrästä! Oli pakko siirtyä jonnekin muualle, sillä saalista ei kuulunut ja minut uhattiin kupata elävältä.

Takaisin siis paikkaan josta aloitin. Aurinko oli ehkä laskenut hieman korkeimpien latvojen taakse, joten edes hieman helpompi oli nyt rannalla olla. Olisihan takin voinut ottaa pois mutta olin saanut seurakseni sellaisen sääskiparven ettei tohtinut... Kävin läpi tällä kertaa hieman järeämpää settiä, eli mm. Atom, Toby, Daiwa Megaforce Raider ja Calico Cat. Ei saalista.

Noin tunnin paikallaolon jälkeen päätin, että olkoon nyt tällä kertaa. Paikalle tulen vielä palaamaan, mutta jos valitsisi sitten vähän viileämmän päivän ensikerralla!

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1504 on: June 02, 2016, 22:25:52 »
Vähän sama ongelma noiden hyttysten kanssa tänään läheisellä joella. Auringossa älyttömän kuuma, varjoon kun meni niin hyttyset kimpussa. Aloitin tutulta kiveltä heitellen, toisella heitolla hauki kävi kääntymässä jonkin kevennetyn taimenlusikan perässä, nimi ei nyt tule mieleen. Hetken päästä paikan vaihto, sama tapahtui täällä. Uistimen vaihto luottopeliin, Paavo-lippaan ja parin tärpin jälkeen reissun ainoa hauki ylös. Pari vähän kauempana olevaa kohdetta kävin myös heittelemässä, näistä tuloksena aivan rantapenkan vieressä karkuutettu hauki ja ahventärppi. Tuli kahlattua joen yli pienemmän uoman puolelle, siellä kuitenkin odotti sellainen parvi hyttysiä niin en heittänyt kuin pari heittoa.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1505 on: June 05, 2016, 17:35:16 »
Tänään pikareissu pienelle joelle. Pappaa olin nähnyt eilen juhlissa ja oli pyytänyt ruokakalaa jos satun saamaan, eli ruokakala oli reissun tavoitteena. Aloitin heittelyn muovikalalipalla, ei kuitenkaan mitään havaintoa kaloista joten luottopeli perukkeenpäähän, Paavo-lippa. Olisiko sillä ollut neljäs heitto kun siimaa vedettiin kovaa vauhtia. Vähään aikaan en nähnyt koko kalaa, mutta kun lähelle sain niin ihmettelin miten tälläisessä reilun 5m levyisessä joessa on tälläinen kala. Toisella yrittämällä sain kalaa niskasta kiinni ja rannalle. Hetki vielä heittelyä ja kotiin, aluksi oli tarkoitus käydä vielä toisellakin joella mutta kylmä tuuli ei houkutellut. Kotona kalan perkaus ja mittaus, 75cm ja vaaka tietenkin mökillä. 8-10 salakkaa oli vedellyt viimeiseksi ateriakseen. Pientä jokea oli ruopattu ja levennetty parista kohtaa ja lisätty kiviä, kuulemma taimenia istutettu alavirtaan päin tänä keväänä ja niille tehty parempia olosuhteita. Toivotaan että alkavat menestyä.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1506 on: July 21, 2016, 15:46:39 »
Jäänyt kirjoittelu aika vähälle, mutta niin kalastuskin kun oli kesätöitä. Juhannuksena tuli käytyä kalassa, sieltä mieleen jäi lammesta tullut 420g ahven.
Maanantaina tuli saavuttua jälleen Suomussalmelle, ja tiistaina oli ensimmäiset kalareissut. Aamupäivällä mökkijärveä kierreltiin, saaliina vain yksi pikkuahven ylös asti. Illalla sitten mamman miehen tuttavan mökille, siellä testattiin lähinnä paikallisen omavalmisteuistimia. Hyvin tuntuivat toimivan, ahvenia sai nostella veneeseen melkein koko ajan ja tulipa niillä yksi reilun puolentoista kilon hauki.

Keskiviikko oli välipäivä kalastuksen suhteen, joten tänään aamupäivästä yhdelle järvelle. Tuuli oli todella kova, muutaman kerran laineet löivät kunnolla veneen laitojen yli. Tyynemmille vesille kuitenkin selvittiin, ja ensimmäinen heittelypaikkakin löytyi. Kauaa ei tarvinnut heitellä, kun ensimmäiset ahvenet meille molemmille ylös. Hetkem päästä taas minun uistintani vietiin vauhdilla, nyt parin kilon hauen toimesta. Pian sama toistui kalakaverilla, kilon hauki ylös. Lähdettiin uistelemaan kohti seuraavaa kaislikonlaitaa, mutta ainoastaan minä heitin uistimen perään lyhyen matkan takia. Pian kumikalalippaa vietiinkin voimalla. Alkumatkan kala tuli suosiolla veneen lähelle, mutta siinä tuli stoppi ja kala lähti syöksymään jyrkästi veneen alle ja pohjaa kohti. Ylös se kuitenkin lopulta tuli, pituutta 95cm ja samalla toisiksi suurin hauki itselle 😎 Painoarviota saa antaa, ei ole kunnon vaakaa täällä ja paino todellakin kiinnostaisi. Loppureissu menikin sitten tyhjää nyhtäessä.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

enema

 • ...is the procedure of introducing liquids into the rectum.
 • Posts: 96
  • View Profile

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1508 on: July 23, 2016, 17:25:48 »
Kiitoksia, voi hyvinkin vaikka ollakkin 🐟 Eilen jatkui kalahommat yhden tutun järvellä luksusmeiningillä kun perämoottori oli käytössä. Ensimmäisen hauen sain ennenkuin veneilemään lähdettiin ja rannalta heitin muutaman heiton, pikkuhauki sai jatkaa kasvuaan. Reissun tarkoitus oli ihan vain lähteä kalastamaan, ruokakaloja ei ollut tarkoitus ottaa jossei muutamaa hyvää ahventa saataisi. Melko kauan saatiin uistella ennen ensimmäistä kalatapahtumaa, mamman miehelle vajaan kakkosen hauki syvän päältä. Vähän ajan päästä hänelle toinen hauki, pieni puolikiloinen sai myös vapautensa takaisin. Makkarat paistettiin rannassa ja jutusteltiin niitä näitä, sen jälkeen takaisin kalahommiin. Suunnattiin joelle, pienen hauen sain kun oltiin vähän matkaa edetty kohteeseen. Uisteltiin pääjoen uomassa, mutta mitään ei oikein tapahtunut niin ehdotin siirtymistä heittelyyn. Ensimmäinen heittopaikka tarjosi tyhjää, toiselta itselle pieni ahven ja mamman miehelle kilonen hauki. Uistelu jatkui, yhtä huono tulos kuin aikaisemmin joten taas koitettiin heitellä. Kalaa ei kuitenkaan pitkään aikaan kuulunut, joten päätettiin luovuttaa ja lähteä takaisin mökkiä kohti. Joen sivu-uomasta itselle taas pieni hauki, suunnilleen samoilta paikoilta kuin pääuomalle mentäessä. Muutama muukin kalakontakti oli kun heittelin pikkuheittoja ruohikonlaitoihin, mutta ei niitä jaksettu ylös asti käydä yrittämään kun kello oli jo yli yhdentoista.

Tänään oli aikomus mennä yhdelle pienelle erämaajärvelle, josta viime vuonna saatiin yhdellä reissulla reilu 20 haukea ja ahvenia päälle. Viisi minuuttia ehdittiin heitellä, kunnes vettä alkoi tulla ihan reilusti niin päätettiin tulla takaisin sitten paremmalla ilmalla. Yksi ahven osui minulle ennen sadetta, mamman miehelle yksi tärppi.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1509 on: July 27, 2016, 12:03:30 »
Muutama reissu on taas tullut käytyä. Pari päivää sitten suunnattiin järvelle joka antoi viime vuonna hyvin isoa ahventa, nyt oli kuitenkin vaisumpaa. Viisi haukea ja muutama pieni ahven päälle, yksi ahven oli edes vähän sinnepäin. Suurin hauki n. puolitoista kiloa.

Myös tuonne tuli reissu tehtyä jossa sade keskeytti kalastuksen. Alku näytti jo hyvälle, ensimmäiset kaksi haukea viiden heiton sisään mutta sitten hiljeni pitkäksi aikaa, liekö ukkonen ollut liian lähellä vai mikä oli. Ukkosen mentyä ohi ja tuulen vähän yllyttyä alkoi syöntikin parantua, muutamia hauki ja ahvenia tuli sekä kaverille veneen vierestä ison ahvenen karkuutus.

Eilen sitten käytiin tutulla kylässä ja samalla uistelemassa. Sukulaismies oli myös mukana, joten saatiin kolme vapaa vetoon tavallisen kahden sijasta. Taas alku oli lupaava, 50m soudettu ja hauki ja ahven käytetty ylhäällä. Sitten taas hiljeni, käytiin auttamassa naapurimökin vanhempaa rouvaa vesipumpun kanssa ja samalla heittelin rannasta. Yksi hauki ja pari pikkuahventa tästä. Takaisin uistelemaan, ja syönti vaikutti vähän parantuneen. Muutama ahven ja pieni hauki kävi veneessä, kunnes jysähti omaan vapaan vähän raskaammin. Toiveet olivat isossa kalassa kun juuri samassa kohdassa on hauki repinyt siiman päässä ollutta isompaa ahventa kahteen otteeseen. Ei se lopulta niin kovin iso ollut kuin miltä yhden pitkän syöksyn takia vaikutti, kuitenkin arviolta kakkosen hauki. Päätettiin lopettaa reissu tuohon kalaan ja uistella takaisin rantaan, matkalla sinne sukulaismiehelle vielä komea ahven.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1510 on: July 29, 2016, 08:39:45 »
Eilen vietiin vene yhdelle järvelle ja lähdettiin kalastamaan. Ensimmäinen uistelupätkä tarjosi tyhjää, ensimmäisestä heittopaikasta pienestä lahdesta pari ihan ok ahventa ja pikkuahvenia päälle. Lisäksi kalakaverille hauen karkuutus. Lisää uistelua ilman tulosta seuraavaa heittopaikkaa kohti, ja heittopaikkakin näytti pitkään tyhjälle. Päätettiin kuitenkin mennä heinikon sisälle koittamaan, ja kohta pääsikin iso ahven karkuun. Hetki heittelyä, ja taas iso ahven koukussa ja nyt ylös. Kymmenkunta isoa ahventa saatiin tuosta kunnes syönti tyrehtyi, ja lähdettiin syvemmille vesille uistelemaan kun normipaikat eivät haukia antaneet. Kokeilu osoittautui hyväksi, sillä pian omaan vapaan tuli jäätävä pommi, joka kuitenkin päättyi karkuutukseen muutaman raskaan potkun jälkeen. Otti hieman päähän tuossa vaiheessa, mutta jatkettiin kuitenkin uistelua. Tehtiin uusi lenkki samoille paikoille, mutta tyhjää tarjosi tällä kertaa. Valittiin vähän toinen vetolinja syvältä, ja pian kalakin nappasi. Luulin kalaa ensin ahveneksi, kun niin vähän veti vastaan mutta veneen vierellä kala paljastui parin kilon haueksi. Uistinta vielä uudestaan veteen ja kohti lähtörantaa soutamaan. Vielä nappasi astetta raskaammin, ei kuitenkaan lähelläkään ensimmäistä tärppiä. Tämä kesti kiinnikkin, ja pian veneessä oli vähän tavallista isompi hauki, 81cm 🐟 Kala nieli uistimen todella syvälle, pihdeissä ei riittänyt pituus mihinkään. Päätettiin lopettaa reissu siihen. Illalla käytiin vielä uistelemassa omalla mökkijärvellä syvää vettä, mutta tyypilliseen tapaan se järvi tarjosi tyhjää.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1511 on: July 30, 2016, 13:43:10 »
Tänään aamulla lähdettiin samalle järvelle mistä viimeksi tuli tuo isompi hauki. Uisteltiin taas hetki syvän päällä, ei kuitenkaan tärppiäkään niin päätettiin lähteä kokeilemaan kortteikonreunaa joka viimeksi tarjosi hyvät ahvenet. Ahvenia oli nytkin paikalla jonkun verran, syönti ei vain päätä huimannut ja tärpeiksi jäi aika moni. Seitsemän ahventa tästä kuitenkin ylös, suurin varmaan ~200g eli ei lähelläkään viime reissun suurinta. Päätettiin uistella toiselle puolelle järveä heittämään pari pientä lahtea läpi, heittäen kuitenkin tyhjää ja uistellen yksi ahven. Taas syvää vettä uistelemaan, ja kun tärppejä ei kuulunut niin päätettiin lähteä takaisin lähtörantaan. Juuri kun meinattiin kelata uistimet ylös ja lähteä järveltä, kalakaverin vapaan iskee jotakin vähän isompaa. Hauki tuli oikeastaan suoraan tärpistä pintaan, joten ei kovin isoa kalaa odotettu. Kalan koko kuitenkin kasvoi mitä lähemmäs venettä se tuli, eikä se mikään pieni kala ollut. Pari syöksyä se koitti vetää syvälle, mutta melko helposti kuitenkin antautui. Ihan kelpo hauki, 87cm, ja siihen olikin hyvä päättää se reissu.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1512 on: August 01, 2016, 20:26:54 »
Sunnuntaiksi oli varattu Hossasta mökki, joten käytiin siellä kalalla. Maisemat olivat todella komeat, mutta kalantulo ei oikein odotuksia vastannut. Sunnuntaipäivä ja ilta soudettiin vuokraveneellä Pitkä-Hoilualla, ja maanantaiaamuna käytiin heittelemässä kirjolohen toivossa parilla lammella. Kaloja ei liiemmin reissun aikana näkynyt, ainoat kalahavainnot taisivat olla muikkuparvet Pitkällä-Hoilualla. Ei edes ahvenia tai haukia näkynyt, punalihaisista puhumattakaan. Taisivat pitkät helteet tehdä tehtävänsä, sekä viime istutuksesta kulunut pitkähkö aika (2vk). Mukava reissu oli kuitenkin kaikin puolin, etenkin sunnuntai-iltana Ala-Valkeisen autiotuvalla pidetty tauko. Voisi tuonne uudestaankin mennä, tosin silloin kun istutuksesta on vähemmän aikaa.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1513 on: August 30, 2016, 08:58:17 »
Viikonloppu tuli vietettyä mökillä kalastellen. Isä oli löytänyt tien yhden järven rantaan, minne on kiinnostanut pitkän aikaa mennä mutta kaikki rantaan vievät tiet ovat mökkiteitä. Nyt kuitenkin rantaan päästiin, ja lauantaina kävin ensimmäisen reissun kelluntarenkaan kanssa tuonne tekemässä. Tuuli oli todella kova, eikä kalan syöntikään ihan parhaimmillaan niin ei pitkään tullut oltua. Neljä pientä, puolesta kilosta alaspäin olevaa haukea oli reissun saalis. Sunnuntai-aamupäivällä lähdin uudestaan tuonne samaiselle järvelle. Lähdin etenemään vastaikkaiseen suuntaan kuin lauantaina. Alku näytti hyvälle, kun jo kolmannella heitolla pieni hauki kävi renkaassa, mutta sitten hiljeni vähäksi aikaa. Tulin kapeaan rannan ja saaren väliseen uomaan, jossa vaikutti vettä olevan vähän enemmän ja kaisloja sekä lumpeita oli reunoilla, joten vaihdoin kokokuparisen Räsäsen siiman päähän ja aloin heitellä. Pari heittoa myöhemmin hauki olikin jo siiman päässä, puolitoistakiloinen kävi renkaassa ja sama toistui hetkeä myöhemmin. Lähdin etenemään uomaa pitkin isommalle selälle päin kovaan vastatuuleen. Pian taas kala kiinni, nyt parikiloinen kävi kääntymässä renkaassa. Tuo kala sai jotenkin ihmeellisesti väännettyä perukkeen lukon solmuun ja auki, oioin sen kuitenkin vain pihtien kanssa takaisin muotoonsa ja ajattelin tauolla vaihtaa perukkeen. Taas vähän eteenpäin, ja saavuin melkein saaren päätyyn ja uoman loppuun. Lumpeita oli jonkun verran, mutta niiden väleihin sai vähän heiteltyä. Heitin pitkän heiton myötätuuleen, ja sieltä nappasikin taas kiinni. Kala tuntui aluksi ihan normaalilta, mutta kun sain siiman takaisin tiukalle niin mieli kyllä muuttui. Vaikka vedin kohtuullisen kovasti kalaa kohti rengasta, se ei reagoinut millään tavalla vaan jatkoi vain uimistaan. Lisää pumppausta, ja kala innostui muutaman syöksynkin jo tekemään lumpeikkoon. Siimaa se ei onneksi sinne pahemmin sumpannut, ja aloin saada kalaa lähemmäs rengasta. Kun ensimmäistä kertaa näin kalan, oli heti selvää etten ole sitä renkaaseen nostamassa, muuten se hyppäisi pois. Potkuttelin saaren päähän samalla kalaa perässä hinaten ja väsytellen ja toivoin, ettei saaren ranta olisi kovin jyrkkä. Tottakai se oli, ja rantautumisessa oli pieniä vaikeuksia mutta kuivana säilyttiin. Kala alkoi onneksi olla jo melko väsynyt, ja toisella nostoyrityksellä sain sen rantaan. Oli samalla ensimmäinen vedestä liplockilla nostamani kala ikinä 😀 Pikainen kuvan otto ja pituuden mittaaminen vapaa vasten, koska mittaa tai puntaria ei ollut matkassa. Kala lähti pirteästi takaisin järveen, ja evästauko oli ansaittu. Tauon jälkeen takaisin vesille, ja saaren kupeesta heti kilonen hauki ylös. Pieni hiljainen hetki, ja taas pieni hauki kävi renkaassa ja heti perään toinen. Hetken vielä heittelin, mutta pakko oli mökille lähteä kun kello oli jo niin paljon. Mökillä mittasin sen kohdan vavasta mihin hauki oli suunnilleen vavan päästä yltänyt, vähä yli 90cm 👍🏻 toinen tuon mitan ylittänyt hauki tälle vuodelle jo. Hyvän oloinen järvi, jonne tulee varmasti vielä palattua viimeistään ensi kesänä, tai sitten jo tässä syksyllä.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

Kuhan kalastaja

 • Posts: 22
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1514 on: February 04, 2017, 18:12:38 »
Tänään olin pilkillä Tampereen Näsijärvellä klo 9.00-13.00. Yritin matalalta sekä syvältä, mutta ei lainkaan saalista eikä tärppiäkään. Morreilla ja pystypilkillä yritin. Kuinkas muilla on kala syönyt tänä talvena?

Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1515 on: March 14, 2017, 07:26:05 »

 center>