Chat

Author Topic: Reissuraportit tänne!  (Read 694700 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

suspi

 • Posts: 215
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #60 on: July 22, 2007, 11:06:26 »
Serkulla olin koko viikon ja kalassakin tuli käytyä.

Ensimäinen reissu suuntautui pienelle nurmijärvelle. Taimenjahtiin lähdettiin ja itse ensimäistä kertaa perholla. Aika nopeasti alko heitotkin sujumaan ihan hyvin. Tuikkeja oli paljon, mutta heittotarkkuus vähän mitä sattuu. yksi n. 15cm taimen kävi yrittämässä perhoon, mutta ei tarttunu. Tulipahan tuohon perhokalastukseenki perehdyttyä. Tuntu vähän siltä, et ei oo mun laji.

Seuraava reissu Lohilammelle. Aurinko paistoi ja oli todella kuuma. Ei tärppiäkään tullut, vaikka minkälaista viehettä tarjoiltiin.

Muutama päivä pidettiin taukoa ja lähdettiin Salmijärvelle kalaan. Kierreltiin paljon rantoja, mutta syönti taas olematonta. N.400g tuppihauki "pelasti" reissun. Päästettiin takaisin veteen, kun oli niin nätisti kiinni. Järven keskellä olevan lumpeikon reunamilla näytti kalat hypivän. Vene ois ollu kiva.

Lähtöpäivänä käytiin nopeasti Pyhäntäjärvellä kalassa. Hiljaista oli, kunnes jokeri-heitto sillan alle tuotti huiman saaliin. n. 200g hauki pääsi irrotuksen jälkeen takaisin järveen. Kummallekkin vielä yksi tärppi, kun kiloinen hauki kävi maistelemassa kummankin uistimia.

Reissujen parasta antia oli tuo perhokalastuksen opettelu. Mitään muuta ei jäänyt oikein käteen, paitsi marketista yksi uistin  :-)

Himopilkkijä89

 • Posts: 1041
 • Voittokalat on hauskin vetää muiden reijistä. :D
  • MSN Messenger - atte89@luukku.com
  • View Profile
  • kilpapilkintäblogi
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #61 on: July 23, 2007, 20:12:53 »
Eilen illalla (sunnuntaina) uisteltiin mökillä Suonojärvellä uudella ponttoonilautallamme, nyppyäkään ei tullut, 5 vapaa oli vedossa. Taisi olla koko kesän heikoin syönti, sillä jo 11 aikaan illalla lisäksemme järvellä oli vain yksi uistelija, joka hänkin poistui aika pikaisesti. Vedossa oli samat kuvat kuin lauantaina.

Alkuillasta saimme pilkinnän lomassa sentään yhden n. 150g ahvenen uistelemalla, ja pilkillä tuli muutama n. 50g ahven ja muutama särki.

Toissailtana (lauantaina) oli ensimmäinen uistelukerta ponttoonilautallamme, ja saaliina 1 alamittainen kuha ja yksi 38cm kuha. Alamittainen nappasi Karismax-painokuvaan ja mitallinen tuli ensi kertaa vedossa olleella Rapala Minnow Rapilla. Vedossa oli 2 pintavaappua, 2 syvännevaappua ja painokuva+vaappu yhdistelmä.

Perjantai-ilta oli viimeinen uistelukerta soutuveneellä ennen ponttoonilautan valmistumista, saaliiksi saimme 2 otettavaa kuhaa ja yhden alamittaisen. Yksi mitallinen syvännevaapulla, jonka merkkiä en tiedä ja muut tulivat ruskeaselkäisellä Karismaxilla. Kolmannessa virvelissä oli vedossa Jesse-vaappu, joka ties kuinka monennen kerran peräkkäin veti tyhjän lenkin.

Himopilkkijä89

 • Posts: 1041
 • Voittokalat on hauskin vetää muiden reijistä. :D
  • MSN Messenger - atte89@luukku.com
  • View Profile
  • kilpapilkintäblogi
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #62 on: July 26, 2007, 23:07:06 »
Eilen illalla olin "Anarkian" kanssa Liukuslahden uimarannan laiturilla pilkillä. Ennen pilkintää sain ahvenen värisellä kalajigillä 320g ahvenen, joka on tähän mun tän kesän suurin ahven tähän mennessä. Samalla rikoin oman Liukuslahden ennätykseni 8 grammalla. Kala tuli aivan laiturin vierestä ihan vain jigiä uittamalla lyhyellä siimalla. Vähän kun hulmutteli jigiä niin heti oli valtava ahvenparvi ympärillä.

Tarkoituksemme oli jigittää, mutta koska tajusimme, että laiturien varjo on kerännyt ahvenet laiturin alle, haimme nopeasti kotoani pari pystypilkkiä. Niillä sitten vetelimme ahventa oikeastaan koko ajan noin puolen tunnin ajan. Välillä parvi katosi, mutta kohdalle osuessa syönti oli niin hurjaa että pilkki oli melkein mahdoton laskea pohjaan asti, matkalta käytiin isoon pystyyn jatkuvasti kiinni. Tulimme kalapaikalle kovin myöhään sillä heti auringon laskettua parvet hajaantuivat ja enää saimme pari irtoahventa. Ahventa ehdimme repiä vähän yli kolme ja puoli kiloa, keskipainoltaan kalat olivat 65g. Pilkillä suurimmaksi jäi 144g.

Tänä iltana menimme samaan paikkaan pilkille, mutta pääsimme sinne liian myöhään, sillä viimeinen uimarijoukko lähti uimasta vasta hieman ennen kello kymmentä. Ahvenia emme ehtineet saada kuin muutamia, syönti oli auttamatta ohi. Se ei kuitenkaan juuri harmita, sillä vähän ennen puoli yhtätoista nappasi pilkkiini tavallista suurempi kala. Luulin ensin että nyt on iso ahven. Sitten kun näin kalan niin harmittelin sen oleva melko pieni hauki. Nostin kalan laiturille...ja...voiko se olla...kyllä, se onkin kuha! Pituutta sillä oli juuri sopivasti, eli 41cm. Enpä usko, että kukaan on ennen saanut Liukuslahden uimalaiturilta kuhaa pilkillä! Syvää ottipaikassa oli vain noin 1,5 metriä, ja pilkkiä uitin välivedessä. Kaikkialta sitä kuhaakin näköjään voi saada...


kaivo

 • Guest
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #63 on: July 28, 2007, 10:13:11 »
Eilen perjantaina 27.7. taas vaihteeksi Oulujokisuistossa, klo 19:24 – 22:40. Tällä kertaa olin liikkeellä yksin. Mietin jo kalalle ajellessani, että sääolot eivät olleet oikein haukikelin luokkaa: poutaista ja hyvin heikkoa kaakkoistuulta. Kala on tullut helpommin yleensä pilvisellä ja kohtuullisen tuulisella säällä, mutta kun kalalle on mentävä silloin kun se on mahdollista, säätä ei voi valita. Jokivesi edelleen +17 °C. Lähistöllä oli samaan aikaan meneillään Qstock-festareiden ensimmäinen ilta, joten sain kalastella mm. Hanoi Rocksin, Zen Cafén ja Maija Vilkkumaan säestyksellä :)

Vastoin odotuksia haukia löytyi siimanjatkeeksi kuitenkin ihan mukavasti. Reilun kolmen tunnin rypistys tuotti hiljaisen alun jälkeen 9 kpl ylös asti ja jokusia karkuutuksia päälle. Ottialue oli tällä kertaa melko rajattu, johtuen ehkäpä Oulujoen viime aikojen kovasta virtauksesta. Kalat vaikuttivat siirtyneen laajan matalikon sinänsä hyvän näköisiltä alueilta suojaisempaan paikkaan, ja yhtä kalaa lukuunottamatta kaikki hauet tulivat eräästä matalasta salmesta muutaman kymmenen metrin matkalta.

Kokeiltujen vieheiden suhteen peli oli tällä kertaa harvinaisen selvä: vain pienempi Buster Jerk toimi, kahdessa värissä. Papukaija-henkinen "Lapin kulta" (C38) antoi 6 kalaa, "savukala" (046) 3 kpl. Firetiger-tyyppiseen väriin tuli yksi karkuutus ja pari varovaista napautusta, muuten ilta oli kahden mainitun värin juhlaa. Noistakin kahdesta Lapin kulta oli selvästi parempi. Nyt oli itse asiassa ensimmäinen reissu, jolloin tämä väri toimi kunnolla. Ilta-auringon paistaessa pilvien lomasta keli muistutti jerkin väritystä, siinäkö syy..?


Kalojen koko ei nyt ollut aivan sitä mitä olisi toivonut – suurimmatkin vain noin 0,9 kg luokkaa, pari pienintä selvästi alle puolen kilon – mutta hauskaa kuitenkin oli.

 

« Last Edit: February 27, 2008, 14:58:28 by Kaivo »

Naamakala

 • Posts: 12
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #64 on: July 28, 2007, 13:51:44 »
Eilen illalla tuli käytyä veljen kanssa Pyhännänjärvellä kalassa. Uisteltiin jonkun aikaa ja saatiin hauet mieheen, sitten heiteltiin vähän aikaa erään kaislikon laidalla ja sain noin 20 senttisen hauen. Sen jälkeen lähdettiin taas vetämään uistinta ja veli sai hauen ja yksi pääsi karkuun. Taas heiteltiin vähän aikaa ja sain toisen 20 senttisen puikkarin  :-D Tämän jälkeen tehtiin vielä pieni lenkki vetämällä ja velipoika saikin 2 noin puolikiloista haukea. Sää oli tyyni ja ilta-aurinko paistoi  :-) Olimme noin 2 tuntia ja yhteissaalis 6 haukea.
Taito on sitä kun tuuri tulee tavaksi

Hemulisoturi

 • Posts: 1492
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #65 on: July 28, 2007, 14:20:41 »
Eilen illalla Alapitkänjärvessä uistelemassa kolmella vavalla. Kahdessa vavassa roikkui 12cm Nilssut ja yhdessä 9(?)cm Lord. Parin tunnin uistelun tuloksena oli 10 haukea, joista suurin 1,5kg, sekä kaksi pientä ahventa. Neljä haukea otti ihan potkurin takaa kiinni potkurivirrasta. Muut kalat vähän kauempaa. Kalat olivat kaikki n.3m syvyydessä. Viimeisellä 100m pätkällä menin vielä jättämään Lordini pohjaan ja sekös hieman v*tutti!

Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #66 on: July 28, 2007, 20:15:24 »
Eilen oltiin käyttäjän SuPsiMiGGo kanssa kalassa Köhniöjärvellä n.9.30-18.15. Kalastettiin ensimmäistä kertaa ootto-ongilla ja saaliiksi kertyi 1 kirjolohi, jonka väsyytteli kuville SuPsiMiGGo. Oli äijjän eka kirre ja painoa löytyi n.1kg. Ensin aamulla oli mukavan sopiva keli, mutta päivällä-iltapäivällä satoi hieman ja illalla olikin sitten todella lämmintä.
Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

Yuz

 • Posts: 979
 • RAGE
  • MSN Messenger - yuzzi_91@msn.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #67 on: August 17, 2007, 12:13:35 »
Tulin äsken Bodenista, P-Ruotsista. Kävin lohestamassa, ja hyvä reissu olikin. Alunperin ajattelin harjusta kokeilla, mutta niitä ei tällä kertaa jostain syystä ollut missään. Yleensä niitä on riesaksi asti siellä. No, päätin sitten opetella heittämään spinflugaa... Ensimmäinen heitto punttivehkein ikinä, ja lohi kiinni. Tehkääpä sama perässä  :-D (3,4kg)
Samana iltana tuli auringon noustessa vielä 8,05kg lohi!
I once dug a pit and filled it with clouds. Or was it clowns? Come to think of it, it began to smell. Must have been clowns.

Crice

 • Posts: 298
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #68 on: August 17, 2007, 15:02:09 »
On siitä vähän aikaa. Olin serkun kanssa onkimassa Jaatilassa. Minä sain 6 särkeä ja serkku lahnan, ahvenia ja särkiä. Eli serkkulla meni paremmin. Se lahna tuli yllätyksenä niiden 13 senttisten särkien jälkeen. Ennen sitä soudin pari kilometriä karuissa vesissä Sorsavedellä ahvenia onkimaan ja mitään ei tullut.
Paras kalareissuni oli kyllä pari vuotta sitten Haldunlammella. Olin silloin 2 serkkuni kanssa uistelemassa. Matkan aikana tuli viisi haukea ja ahven. Vain yksi niistä kaloista minun. Se mikä siinä oli hienoo että sain elämäni ensimmäisen kalan virvelillä semmosesta paikasta mikä on todella syövä paikka.
« Last Edit: April 22, 2008, 21:29:00 by Crice »
O_o

Fishermansfrend

 • Posts: 36
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #69 on: August 27, 2007, 14:47:32 »
Kävin tässä Kalmavedellä. tulos oli:
->4 haukea, kaikki oli n.2.5 kiloisia paitsi yksi yksi painoi 6,7 kiloa.
sitten tuli 3 kuhaa jessellä. kaikki oli sitä 2 kilon luokkaa.
muutama ahven myös tuli super vibraxilla. suurin oli 1,5 kiloa.

Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #70 on: August 27, 2007, 16:39:46 »
Kävin tässä Kalmavedellä. tulos oli:
->4 haukea, kaikki oli n.2.5 kiloisia paitsi yksi yksi painoi 6,7 kiloa.
sitten tuli 3 kuhaa jessellä. kaikki oli sitä 2 kilon luokkaa.
muutama ahven myös tuli super vibraxilla. suurin oli 1,5 kiloa.
Kröhöm...taidat kusettaa? 1.5kg ahven, parikilosia kuhia ja melkein 7kg hauki...En taida uskoa!
Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

pumpkinca

 • Posts: 221
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #71 on: August 28, 2007, 21:36:50 »
Tuli tehtyä tänään pikapisto merelle kaverin kanssa.Kalastus aikaa hyvin vähän mutta saalis kuitenkin 3 haukea,itse sain 2kiloisen kaveri 2 haukea kilon molemmin puolin..Kaverin hauet takaisin uimaan mutta omani paistuu juuri uunissa hirvittävän nälän takia..;)

H.A.U.K.I. MAN 97

 • Posts: 66
 • <script type="text/javascript" src="http://www.aap
  • MSN Messenger - h3v4r1@windowslive.com
  • View Profile
  • koirat
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #72 on: October 14, 2007, 17:12:13 »
Oltiin kaverin kanssa kokkolan leirintä alueella kalastamasssa taimenia. Menimme niemen nokkaan heittelemään. Kaverilla nappasi noin 2,5Kg taimen mutta se pääsi irti. :evil: Muita kala havaintoja ei ollut koko reissulla mutta menemme toden näköisesti joku päivä uudestaan. Ja ottipelinä toimi jakki lusikka 32g. :wink:
Hauki on kala joka kutee puussa, hauki on kala joka kutee puussa...

http://www.x-acthuskies.com

kalastan_kaikkea

 • Guest
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #73 on: November 06, 2007, 17:39:50 »
kesän pisin reissu inarille
valmistelut menee noin viikko
pakkaus 3päivää
lähtö autolla moottorivene perässä 8pm
saapuminen partakkoon 8am(eli matkaan meni stoppeineen 12h)
ajomatka busterilla salaiselle saarelle kestää n 2,5h
unpakkaus ja telttojen kokoaminen
sitten asiaan kalalle ensimmäisenä saaliiksi 1,4kg rautu 2,3kg rautu 620g rautu isommat puna musta sahalaita 01 professor pienempi punainen kruunu paluu hyvin mielin
puun hakkuu torkut ja sitten yökalaan ei saalista
seuraava aamu puunhakkuu ja kalalle tällä kertaaei kalaa koko päivänä
kolmas aamu puunhakkuu ja kalalle ikg taimen ja 1kg harmaanieriä
neljäs aamu ajo surnujoelle josta harreja 3kpl isoin 600g vaellus rautu järvelle josta ei kalaa
viides aamu vielä 1,5kg rautu 1,6kg harmaanieriä ja 1,4kg sekäettä pakkausta
kuudes aamu ajo pois inarilta ajo autolla inarin kylään käynti kuukkelissa jonka jälkeen hankitaan surkealaatuinen yösija "lomakylä" inarista katson tvtä
muut marssii legendaariseen marinbaariin josta sitten lähdemme saunaan
seitsemäs päivä on kotiin paluu

[Vision]

 • Posts: 442
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #74 on: November 08, 2007, 15:24:35 »
Vajaan kilon taimen tuli Valkealtalammelta perholla.
« Last Edit: December 21, 2007, 18:06:20 by Akke »
"Onp` on tuo kala kalanen, kun en tuota tunnekkana! Sileähk on siikaseksi, kuleahko kuujaseksi, haleahko haukiseksi, evätöin emäkalaksi, ihala imehnoksiksi, päärivatoin neitoseksi, vyötöin veen on tyttöseksi, korvitoin kotikanaksi: luopuisin meriloheksi, syvän aallon ahveneksi".

(Kalevala)

miigu

 • Guest
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #75 on: November 09, 2007, 17:13:56 »
Tänää tuli käytyä heittelemässä lusikkaa tossa oulun maikkulan alueella, pirun kylmä tuuli oli ja ei meinannu 20g lusikka edes lentää tuulen suuntaa, saalista kuitenki tuli kaks pikku haukea vajaan tunnin aikana. ja vielä oma maalaamilla molemmat et ihan tyytyväinen olen reissuun kuitenki vaikka kylmä olikin.   :-)

Pete

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 2573
  • View Profile
  • http://www.stcroixrods.com/
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #76 on: November 20, 2007, 20:33:17 »
Kierros Haihunkoskella ja Lempäälän Kuokkalankoskilla.
Haihulta perholla yksi pieni taimenen tappi, otti miedosta virrasta kiven takaa vihreä/mustaan marabou turjakkeeseen sekä yksi noin kilon kirjolohi samalla perholla vielä miedommasta virrasta.
Vettä aika paljon ja kovin ruskeaa.
Kolme muutakin kalastajaa pyöri koskella, en nähnyt saivatko he saalista.

Kuokkalankoskella muutamia heittoja niin perholla kuin uistimellakin. Pikku vaapuilla enimmäkseen. Yksi hyvä tärppi alaosalla, muuten hiljaista. Uistin paikka mielestäni tähän aikaan vuodesta.

Yuz

 • Posts: 979
 • RAGE
  • MSN Messenger - yuzzi_91@msn.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #77 on: December 21, 2007, 12:37:44 »
Uistelureissu tonnikalan perassa taalla Thaimaassa. Saatiin yhteensa kymmenen ja puoli tonnikalaa... Tama puolikas siis oli kokonainen, kunnes kamala jysays tuntui siiman paassa, ja sitten kala rauhoittui. Barracuda oli kaynyt haukkaamassa paata lukuunottamatta koko siististi kuin fileerausveitsella leikattuna! On vahan erilaiset leuat takalaisilla hauilla.. Kalojen keskipaino oli ehka 2kg... Nama tonnikalat sentaan osaavat taistella! Maanantaina tulee sitten kuvia...  :wink:
I once dug a pit and filled it with clouds. Or was it clowns? Come to think of it, it began to smell. Must have been clowns.

Tosimies

 • Guest
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #78 on: December 23, 2007, 13:51:25 »
2h pilkkimistä Keski-Suomessa.

Lämpötila -4c*
Melkokovaa ja kylmää tuulta sekä räntäsadetta.

Saaliina 5kpl 25cm ahvenia 10min sisällä samalta avannolta. Ei muita tapahtumia koko reissun aikana.
5 muuta jäällä ollutta pilkkijää häipyivät 1h pilkkimisen jälkeen ilman saalista.
 Kaikki kalat tulivat klo 13:00 - 13:10 (noin)
Ottipelinä Sillin kevennetty.

perza

 • Yöeläjä
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 2790
 • hauki on kala
  • ICQ Messenger - 1611
  • MSN Messenger - perza87@hotmail.com
  • AOL Instant Messenger - perza
  • Yahoo Instant Messenger - perza
  • View Profile
  • Perza-vaaput
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #79 on: December 23, 2007, 14:42:05 »
2h pilkkimistä Keski-Suomessa.

Lämpötila -4c*
Melkokovaa ja kylmää tuulta sekä räntäsadetta.

Saaliina 5kpl 25cm ahvenia 10min sisällä samalta avannolta. Ei muita tapahtumia koko reissun aikana.
5 muuta jäällä ollutta pilkkijää häipyivät 1h pilkkimisen jälkeen ilman saalista.
 Kaikki kalat tulivat klo 13:00 - 13:10 (noin)
Ottipelinä Sillin kevennetty.
No paljonko painaa tommonen 25cm ahven, Vähän hassulta kuullostaa kun puhutaan ahvenesta pituudella. Paino kertois enemmän.
Sillä isolla kevennetylläkö tuli? Itse en ole saanut niillä vielä mitään, tosin uitto aikakin on ollut aika vähäinen. onhan ne aika kookkaita yli 10cm tasareita, mutta jos ajattelee tollasen 300g ahvenen ruokavaliota niin kyllä sinne yli 10cm pikku kalaa vaan kuuluu ja joskus ollut todella isoja kaloja ahventen mahoissa.

Itsekkin tuli tänänä oltua jäällä paikassa jossa ei eilen olisi ollut mitään aisiaa vielä jäälle, eli viime yönä jää paksuuntui sen verran että kesti. 5-7cm oli täysin mustaa ja läpinäkyvää jäätä. Todella hurjalta tuntui kävelä vaikka tiesi että ei varmama petä jää jalkojen alta.
Kalojakin tuli jopa 4kpl tasapainolla. Tulis jo oikeinsiin paikkoihin jäät niin pääsisi vetämään ahvenia vähän enemmän.
Huonoa on kyllä ollut tämä alku talvi kun ei edes kissa kaloja saa.

Perza vaaput ja tasurit kalastukseen kätevästi netistä!  www.perza-vaaput.com

Tosimies

 • Guest
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #80 on: December 23, 2007, 14:48:19 »
Vaakaa ei ole nyt käytössä. TAi siis patterit on loppunett  :-D
Painoa on siitä 250-300g välistä.
Itselläni tuo silli on ollut todellinen ahvenen teurastaja, jo avovesikaudella nostin sillä kassillisen komeita ahvenia.

Torro

 • Urospuolinen nauta
 • Posts: 1024
 • Maalintekijä jumalan armosta
  • MSN Messenger - redwoodriver@windowslive.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #81 on: February 18, 2008, 00:38:53 »
Kauden eka pilkkireissu kotipuolessakin on nyt vihdoin heitetty :-)
Tossa ~klo 12 - 13 kävin vähän pilkkiä uittamassa
Mukana rakas ystäväni (joo ei tod ole) "paraskalastaja", tai "the kalastaja" :-D

Lämpötila oli sellanen +2 astetta ja aurinko paistoi
Paikkana pieni hiekkapohjainen ja kirkasvetinen lampi, keskisyvyys ~2m ja pilkin myös siinä kahdessa metrissä, pohja ihan tasainen.
Näköpilkillä siinä näkyi assua alla. mutta ei näyttänyt mikään kelpaavan kunnes löytyi ottipeli: Rapalan pystypilkki jonka alla killui 10cm tapsissa pieni kultamorri.
Siittiö -sarjan assua ja isohkoa särkeä alkoi nousemaan aika hyvin. Ja se oli tasan se yksi pilkki mikä niille kelpas :wink:

"kaverin" saalis: yks ahven :-D

EDIT: Kaira perkule oli päässyt vähän ruostumaan vintillä ja poraaminen oli yhtä tuskaa :x Ei niitä reikiä montaa sietänyt tehdä, mutta mikäs siinä kun kalaa näytti niillä muutamallakin olevan
« Last Edit: February 18, 2008, 00:43:13 by El'ToroRosso »
perhokalastus on parasta mitä mies voi tehdä housut jalassa

Yuz

 • Posts: 979
 • RAGE
  • MSN Messenger - yuzzi_91@msn.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #82 on: February 22, 2008, 16:04:10 »
Tänään olin kaatosateessa ja järkyttävässä tuulessa pilkillä isän ja sedän kanssa. Kala söi, siis ainakin 2 ensimmäistä tuntia. Ahvenia tuli paljon, joista isoimmat 500-550g. Hauenkin sain, kooltaan 5,5kg! Ottipelejä olivat mm. Kuusamon tasurit ja Strike Pron tasurit. Kuvia tulee, heti kun mahdollista. Paikka jääköön pimentoon  :wink:
I once dug a pit and filled it with clouds. Or was it clowns? Come to think of it, it began to smell. Must have been clowns.

Aatami

 • Professorin vaimo
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1248
 • Intohimona kalastus
  • MSN Messenger - jami_terasahde@msn.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #83 on: February 22, 2008, 16:10:36 »
Perhanan komea hauki. Tuliko ihan tasurilla?
Aina ei voi miellyttää kaikkia..
http://kalassa.net/aatami/
Kalassanet kalastusseuran sihteeri

Yuz

 • Posts: 979
 • RAGE
  • MSN Messenger - yuzzi_91@msn.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #84 on: February 22, 2008, 16:14:12 »
Laitettiin koukkuun särki, joka tarttui kyljestä tasuriin. Siihen otti ja tuli kohtalaisen helposti ylös.

Oli muuten sellaisessa kunnossa, että jos sitä mahaa olisi puukolla tökännyt, olisi seurannut ydinräjähdys. Katsotaan uskaltaako perata  :-D
« Last Edit: February 22, 2008, 16:23:02 by Yuz »
I once dug a pit and filled it with clouds. Or was it clowns? Come to think of it, it began to smell. Must have been clowns.

samwagen

 • Posts: 212
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #85 on: February 22, 2008, 16:20:17 »
Käytiin Siikapossun kanssa pilkillä Oulunsalon Varjakassa 17.02.08 Pilkittiin jotain kome tuntia. Onneksemme huomasimme, että kala oli otillaan, saaliiksi sain 8 ahventa, joista suurin noin 20g. Siikapossua nöyryytettiin kunnolla, hän sai muistaaakseni seitsemän kalaa, joista 2 kiiskiä. Näin meillä päin.

Aatami

 • Professorin vaimo
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1248
 • Intohimona kalastus
  • MSN Messenger - jami_terasahde@msn.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #86 on: March 05, 2008, 15:19:16 »
Tänään Oriveden Eräjärvellä Kallen kanssa aamu kuudesta puoli yhteen. Järvellä kylmä tuuli. Aamulla lämpötila paikoin jopa -14 astetta ja poislähtiessä vain nollassa.
Saalis oli kehnonlainen. Kasa pieniä lahnoja, Kilo ahvenia ja Kallen saama kilon hauki. Suurin ahven oli 430g. Kaikki ahvenet ja hauki tuli noin vartissa. Kymmenen ja yhdentoista välillä. Lahnoja sieltä täältä pitkin päivää.

Päivän kohokohta oli kun jäällä jolkotti saukko.
Aina ei voi miellyttää kaikkia..
http://kalassa.net/aatami/
Kalassanet kalastusseuran sihteeri

Siikapilkkijä

 • Posts: 40
 • Siikapilkille
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #87 on: March 05, 2008, 15:43:58 »
Oltiin isännän kanssa tossa Jeesiönjoella kalassa tänään.

Aloitimme ahvenenpilkinnällä laitoin tapsipilkin lutkuttamaa veteen ja aloin pilkkiä. Noh 2min kun iski aloin nostamaan ja mietiskelin siinä jo että taitaa noussa 200g ahvena noh sitten kalareiästä ylös ja ihmettelyä: "mitä ihmettä HARJUS?" noh kalallla oli mittaa 24cm ja pääs takaisin uimaan.

Sitten jatkoimme isä kairasi pari uutta reikää ja aloin vaihtamaan reikää, nostin pilkkiä rauhallisesti ylös kunnes iski kala äkkiä putkesta ylös ja siinä olikin noin 100g ahvena ja pulskassa kunnossa oli.Isä istui uudelle reiälle ja kerkesi heiluttaa pilkkiä 15sec kunnes sai ensimmäisen ahvenen, ja heti perään toisen ja sitten vielä kolmannen kalat painoivat noin 70g per kipale.Sitten päätimme lähteä vielä päivän päätteeksi siikaa kokeilemaan. Noh suunnistimme toiselle puolelle jokea ja kairasimme pari reikää ja aloitimme istunnon. Kelkkoja meni ohi huimaan tahtiin ja se ärsytti vähän. Pari yritystä tunsin tapsissa eikä muuta. Sitten lähdimme kotia isä toiseen suuntaan jokea ja minä toiseen...
« Last Edit: March 05, 2008, 15:45:32 by Siikapilkkijä »
Kohta se alkaa!

Paraskalastaja

 • Posts: 324
 • Ahven!
  • MSN Messenger - aku.lappalainen@dnainternet.net
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #88 on: March 16, 2008, 13:17:55 »
Kauden eka pilkkireissu kotipuolessakin on nyt vihdoin heitetty :-)
Tossa ~klo 12 - 13 kävin vähän pilkkiä uittamassa
Mukana rakas ystäväni (joo ei tod ole) "paraskalastaja", tai "the kalastaja" :-D

Lämpötila oli sellanen +2 astetta ja aurinko paistoi
Paikkana pieni hiekkapohjainen ja kirkasvetinen lampi, keskisyvyys ~2m ja pilkin myös siinä kahdessa metrissä, pohja ihan tasainen.
Näköpilkillä siinä näkyi assua alla. mutta ei näyttänyt mikään kelpaavan kunnes löytyi ottipeli: Rapalan pystypilkki jonka alla killui 10cm tapsissa pieni kultamorri.
Siittiö -sarjan assua ja isohkoa särkeä alkoi nousemaan aika hyvin. Ja se oli tasan se yksi pilkki mikä niille kelpas :wink:

"kaverin" saalis: yks ahven :-D

EDIT: Kaira perkule oli päässyt vähän ruostumaan vintillä ja poraaminen oli yhtä tuskaa :x Ei niitä reikiä montaa sietänyt tehdä, mutta mikäs siinä kun kalaa näytti niillä muutamallakin olevan
Kiitos :-P
-Paraskalastaja

Qkkeli

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1474
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #89 on: March 16, 2008, 17:35:21 »
Päätin tänään osallistua hetken mielijohteesta Kittilän Nutukaspilkkiin Ounasjoella "sillan kupeessa". Kilpailuaika oli klo 13-15 ja kilpakaloina ilmeisesti kaikki mitä avannosta tulee ja mitä kalaksi voi kutsua..

No klo 13.00 kisa luonnollisesti käynnistyi. Olin hakenut ensimmäisen reiän lähellä siltaa(joka toimi samalla kilpailualueen toisena rajana). Kymmenisen minuuttia istuin ja tuijotin filmikärkeä, ei minkäänlaista havaintoa kalasta. Vettäkin taisi olla alla useamman metrin. Päätin vetää "taktisesti" jo heti alkuun ja painella toiselle puolen jokea, kun siellä ei ollut kuin kaksi pilkkijää ennestään ja loput 30-40 pilkkijää samalla puolen kuin minä. Puolen tunnin jälkeen edelleen ilman mitään kontaktia kaloihin, totesin "taktisen" vedon epäonnistuneen surkeasti ja päätin painella takaisin toiselle puolelle.

Siinä takaisin kulkiessani katselin sopivaa rakoa, mutta mikään ei oikein innostanut kun ihmisiä oli vähän joka paikassa ja kukaan ei ainakaan näkyvästi vedellyt kaloja. Sitten näin sivusilmällä, kun yksi mies nosti pienen kalan ja pisti samantien pussiin repun uumeniin ja selvästi piilotteli jotain. Katselin valmiin reiän miehen vierestä ja aloin pilkkimään. Nyt sain jo muutaman todella heikon tärpin samalla, kun mies veti edelleen pienillä otteilla pikkukalaa.
Hetken jaksoin vielä kyykkiä ilman saalista, nykäsin kokonaan uuden reiän miehen toiselle puolelle ja laitoin pienen oranssin morrin yhdellä kärpäsen toukalla reiluun metriin. Kalantulo alkoi välittömästi, seipiä ja särkeä tuli koko loppuajan. Sivusilmällä seurasin vieressä olevaa miestä, joka ei saanut läheskään samaan tahtiin saalista kuin minä. Jossain vaiheessa minun ympärillä oli 5-6 ihmistä katsomassa, kun siinä samalla alueella kukaan muu ei saanut juuri mitään. Keskityin vain kalan nopeaan ylösottoon ja mahdollisimman suuren saaliin saamiseen.
Aina välillä kuului tietoja muiden kalasaaleista ja mielessä alkoi voittokin jo tuntumaan ihan realistiselta, kun kalantulo vain jatkui. Jossain vaiheessa joku kuului saavan mateenkin.

Viimeisten 10 minuutin aikana oli kalan ylösaaminen jo pienoinen haaste käsien ollessa todella limaisia ja kohmeisia, syöntikin siinä jo hiukan hiipui.
Lopulta aika tuli täyteen ja sain viimein nousta seisomaan ja pyyhkimään kädet, vapa oli melkein umpijäässä ja nivusissa tuntui "kyyry istuma-asento". Vieressä pilkkinyt mies tuli myös samantien kyselemään millä minä niitä kaloja oikein pyysin sellaisella tahdilla. Näytin morria ja jotain keskustelun poikasta siinä tuli miehen kanssa juteltua. Lopulta kävelin punnitukseen. Kokonaispainoksi kaikille särjille ja seipille tuli 2010g, kaloja oli 40-50kpl, keskipaino oli 40-50g paikkeilla.

Loppujen lopuksi sijoitun kilpailussa toiseksi, voittajalla oli reilu kolme kiloa saaliista. Oli miellyttävää huomata, että voittaja oli vanha mummo ja kaikki "ammattilaiset" olivat jääneet alle kilon saaleihin. Voittajalle meni himoitut nutukkaat, itse sain hienon koriste-esineen.

Kuviakin olisi muutama, mutta niiden taso ei oikeastaan ole niin kummoinen, että alkaisin niitä lisäämään.
« Last Edit: March 16, 2008, 17:37:45 by Qkkeli »

 center>