Chat

Author Topic: Reissuraportit tänne!  (Read 639334 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Aatami

 • Professorin vaimo
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1248
 • Intohimona kalastus
  • MSN Messenger - jami_terasahde@msn.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #780 on: June 14, 2009, 22:42:49 »
Allun rapsat voisi nostaa esimerkiksi kaikkialle. On hienoa nähdä, että joku näkee vaivaa kirjoituksiensa kanssa. Sopivia ruokakalojakin oli näemmä noussut muutama.
Aina ei voi miellyttää kaikkia..
http://kalassa.net/aatami/
Kalassanet kalastusseuran sihteeri

Vikke

 • Kiiskimaisteri
 • Posts: 925
 • Kurikan Urheilukalastajat
  • MSN Messenger - vikke-95@hotmail.com
  • View Profile
  • Kiinnike-Heinonen Oy
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #781 on: June 14, 2009, 22:56:20 »
Allulla maaaahtavaa rapsaa !

Itse olin tänään isän kanssa 10km päässä joella kalassa.
Itselläni oli mukana pelkästään perhovälineet, isä otti auton perälle molemmat mutta kalasti reissulla pelkästään virvelillä.

Itse jäin pienen kosken alajuoksulle heittelemään, isä meni kosken yläpuolelle.

Itselläni toinen heitto, ja harjus kiinni. Alamitan vuoksi kumminkin kasvamaan.
Ei kulunut tuosta kauaa, kun seuraava potki jo perhon päässä. Voimaa oli kalalla, mutta alamittaiseksi jäi.

Eikä viime kontaktista kulunut kuin pari -kolme minuuttia kun sain jo seuraavan.. Tämä oli jo erittäin reilusti alamittainen ja tietenkin takaisin.
Heti tämän jälkeen tuli myös reissun viimmeinen kala, alamittainen sekin.

Kävin minäkin välissä kosken yläpuolella, mutta en saanut mitään.
Isäkin oli tullut sieltä, ja kerran oli ollut harjus lipassa kiinni, mutta oli irronnut.

Tärppejä reissun aikana tuli myös lukuisia.

Ihan hyvä reissu oli vaikka mitalliset jäi puuttumaan.
Oli jännästi alamittaiset kertyneet siihen kovaan virtaan. Kolme oli yli 20cm varmasti, mutta yksi jäi varmaan 10-senttiin.
Kosken yläpuolella harjuksen koko on kyllä jo suurempaa, mutta tänään en onnistunut sieltä saamaan yhtäkään.

"Suurta saalista
tärkeämpää on se, kuinka paljon kala tarjoaa urheilua pyytäjälleen." -Alex Hintze

Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #782 on: June 14, 2009, 23:42:28 »
Jees, allulla loistavat rapsat ja useinmiten aika loistavat ovat raporttien kalatkin. :wink:

Tässä jotain väkerrystä tämänpäiväisestä:

Lähtö myöhästy jonkun verran, lähtemään pääsimme vasta muistaakseni vasta joskus klo 13 maissa.
Uistelimme taas "pelipaikoille", ja uistelussa tarttukin bomberiin hauki, mutta ei pysynyt kovinkaan kauaa. Kaikki vanhat tutut hyvät paikat tuli heitellen ja uistellen käytyä läpi..ei mitään! Näytti taas niin toivottomalta. Tuntui jälleen, että olisi taas sellainen yhden pulikan reissu..
Veikkailin, että kalat olisivat kivikossa, joten ajoimme sitten sinne.. Tuuli jonkun verran, ja mukavat aallotkin oli kun tulimme lahdesta, ja menimme heittelemään tuulen puoleiselle rannalle kivikkoon. Ei tullut ekasta paikasta, kopaisimme vielä sen pienen kivikon tuulettomamman rannan, ei mitään. Sitten menimme saaren ja mantereen väliin syömään eväitä ja hörppimään kahvia. Siinä olikin sitten vieressä hyvännäkönen paikka, puron/ joen suu ja vähän ruohikkoa. Pian tuli sedälle pari tärppiä helmi-jak:iin, vaihdoin samanlaisen siiman päähän, muutama heitto ja kala kiinni. Eipäs mennyt munat pataan tällä kertaa, kiitos tuon pienen ahneen pulikan. :lol:

Menimme sitten hiukan isompaan karikkoon, ajoimme kivikon reunaan ja annoimme veneen ajelehtia ja paiskoimme viehettä siihen kupeeseen.
Pian setä huuteli tärpeistä. Jokunen heitto ja sedän helmi jakkiin tärähti mukavasti. Setä käski ottaa vavan tuulen takia kun piti kuulemma ohjata venettä. Tein työtä käskettyä ja tartuin vapaan.
Mukavan oloisia potkuja tuntui siiman päässä. Hauki kävi pinnalla ja katoin, että eihän tuo ole kuin joku kolmonen ehkä. Hetken päästä oli kala veneessä, ja olihan se sittenkin joku neljä- viiden kilon kala.Hauki lähti tottakai takas kasvamaan.

Jokunen heitto tuon tilanteen jälkeen mun helmijakin perässä tuli pitkänokka veneen vierelle, ilmottelin sitten sedälle ja se huomas hauen polaroideillansa ja sano, että oli suunilleen samankokonen, kun tuo viimeksi veneessä käynyt.
Jatkoimme pommitusta, kävimme tuulettomallakin puolella tuota karikkoa, mutta ei tullut kuin vihaisia tärppejä. Kokeilimme sitten pari muutakin kivikkoa lähistöllä. Tärppejä vain. Tuon hyvän karikon ulkoreuna oli vielä kokeilematta, siitä tulikin sitten hauen tumpit molemmille ja joku leikkisä hauki tärppi sedälle jatkuvasti tulematta ylös.
Setä ajatteli, että lähdettäisiin hiljalleen vetäen poispäin. Vähään aikaan ei tullut mitään. Koukattiin sitten semmonen pohjukka, josta yks päivä tuli pari haukea, oliskohan ollut maanantaina.

Kyselin juuri syvyyttä, kuulemma nelisen metriä. Bomberi ui varmaan parissa metrissä, luulin ettei välivedestä mitään tulisi, kunnes tuntu kunnon tärppi. Olin ottanut kuhan toivossa vähän pienemmän setin käyttöön, ja kyllä se joutu koville. Kala jumputti, niin kuin isot fisut tekevätkin. Hauki tuli melko helposti veneen lähelle, pohjassa jumputtaen. Veneen vierelle päästyään se kuitenkin otti loputtomalta tuntuneen spurtin kohti syvyyksiä. Kun sen sieltä sain taas suostuteltua lähemmäs venettä, se paineli veneen alle perän kautta. Siima oli vaarassa leikautua potkuriin, setä vetikin nopeasti koneen ylös. Vapa oli tyveään myöten aivan mutkalla veneen alla, hetken jo luulin että kala olisi irronnut veneen alla, mutta onneksi gådda tajusi itse lähteä veneen alta menemään. Heikosti se oli kiinni, joten nopeasti se olisi haaviin saatava. Annoin kalan kuitenkin viedä minkä se jaksoi, ja kun aika oli hyvä vedin liman veneen vierelle ja setä koukkasi sen haaviin. Heikosti oli bomberi kiinni huulessa. Setä arvioi kalan 6-7 kiloiseksi, omat arvioni osuivat kuuden kilon paikkeille. Ei ollut pituutta metriä, mutta pullea oli kala. Vene oli ajautunut kesyttelyn siimeksessä rantaan, joten hyppäsin sitten sinne ja otimme muutaman kuvan.

Aika näyttää kuvassa olevan päin mäntyä, kuva on otettu seittemän aikoihin.

Ei ehkä paukkunut enkka, mutta tyytyväinen olen kyllä tuommoiseen kalaan jo. :wink:
Kala tottakai vapautettiin pienen elvyytyksen jälkeen. Olipahan suurin kala, minkä olen vapauttanut. :-)
Kun saimme bomberin haavista irti huomasimme, että sen koukun havakset olivat vääntyneet, missä kala oli ollut kiinni. Pienestä oli ylöstulo kiinni.

Tuon jälkeen lähdimme jatkamaan uistelua hyvillä mielin, eipä kauaakaan kun tärähti taas. Tällä kertaa kilon-parin puikula.


Soittelin sitten isälle, joka on lapissa, että onko tullut kalaa. Puhelu keskeytyi ikävästi, kun joku ilkeä tuubi oli ottanut båmberiin.
Hauki irti ja jatkamaan. Pian sedälle otti hauki, tällä kertaa vähän parempi. Hetken köydenvedon päätteeksi kauhasin hauen haaviin puolihuolimattomasti, kala tuli kuitenkin veneseen, mutta uistin meni aika sotkuun haaviin. Hauki oli painoltaan nelisen kiloa. Setä selvitteli sitä sitten hetken, sillä aikaa kerkesi ruveta satamaankin. Lähdimme jatkamaan, kello nätti jo kahdeksaa. Setä sanoi, että vielä tuohon reimariin asti ja sitten lähdettiin. Siihen mennessä kerkesi bombaan ottamaan vielä haukikin, ei vaan pysynyt.

Tulihan sitä kalaa pitkästä aikaa, ei niin hyvin mutta koko oli mukavaa, ainakin muutaman hauen osalta.
Itätuuli oli kova, illemmalla tyyntyi ja alkoi uistelemalla tulla juuri silloin kalaa. Taivas oli kuitenkin selkeä, paitsi sitten illalla.

Lisäystä: katselimme tuon viimekesän 6,7 kiloisen kuvia, olin sillon vähän pienempi ja setä sanoi, että tämänpäiväinen saattoi olla jopa isompi. Olispa vaaka...isä oli vaan ottanut sen lappiin lähtiessään mukaan. Nooh, komea kala kuitenkin.
Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

Ozzman

 • Paranoidi
 • Posts: 83
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #783 on: June 15, 2009, 15:42:30 »
Komeita kaloja ja hyviä raportteja äijillä  :-D

Eilen tuli lähdettyä iltapäivällä Etelä-Savon suuntaan katsastamaan järvi jossa 10-15 vuotta sitten tuli käytyä monesti kalassa.
Muistin että paikasta nousi tuolloin haukea niin hyvin, että ei siellä kärsimättömämpilkään kalamies tylsisty. Itse viihdyn kyllä järvellä, vaikka aina ei saalista tulisikaan.
No mutta asiaan. Olin järvellä noin klo 12.00 ja suuntasin etsimään tuttuni venettä, jonka sain lainaan. Ajattelin muutaman kerran viskata rannasta, katsoakseni että on ainakin siimat iskussa. Kolmannella heitolla jo pieni pulikka oli minnowspoonissa kiinni, samoin pari heittoa myöhemmin reilu puolkiloinen. Kalat takaisin järveen ja vene myös. Viisi minuuttia ehdin soutaa, kun iski hirveä sadekuuro. Ensin meinasin lähteä odottelemaan että kuuro menee ohi, mutta ajattelin sit että kyllä kesä kuivaa.
No eipä se pitkä kuuro ollut, mutta hyvin kasteli.

Hiljalleen soutelin kaislikon laitamia ja kävin niitä läpi. Pientä pulikkaa nousi tasaisin väliajoin ja kaikki saivat luvan lähteä takaisin järveen.
Reilun tunnin päästä sit iski hieman isompi kiinni. Uistin oli muutaman metrin päässä veneestä, kun huomasin perässä tulevan hahmon. Samassa hetkessä se olikin jo kiinni ja kiskaisi mukavasti kun tärppi tuli niin lähellä venettä. Hetken uittelu lumpeikossa, kun kalalla oli hyvin virtaa. Sitten haavi toiseen käteen ja hauki ylös.
Kokoa hauella 70cm ja 2,5kg


Tämä hauki saikin sitten komennuksen paistinpannulle. Kovin oli vatsanahka löysällä tällä yksilöllä ja eihän se mitään ollut vähään aikaan syönytkään (ihmeen energinen yksilö kuitenkin)
Kalastelu jatkui rauhalliseen tahtiin ja alle kilon haukia tuli edelleen tasaiseen tahtiin.
Sitten iskikin aika kovan tuulen ja olin juuri siinä päässä järveä johon aallokko tuli. Ei viitsinyt kevyellä lasikuitupaatilla lähteä kauemmaksi soutelemaan, vaan päätin mennä erään saaren suojaan heittelemään. Vielä muutama pieni hauki ja sit sai riittää.
Lopputuloksena oli 15 haukea, joista tuo yksi liittyi minun ravintoketjuun.
Tällä viikolla olisi tavoite lähteä uudestaan samalle järvelle, jos vaan kelit antaa myöten. Paljon on pientä haukea, mutta aika usein tuolta sit paremman mittapuun haukiakin tullut. Ei ollut kanta ainakaan heikentynyt ton 10-15 vuoden aikana, mikä viime kerrasta oli aikaa.
So long, and thanks for all the fish!

Juha21

 • Posts: 19
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #784 on: June 16, 2009, 14:21:38 »
                                            Kesäkuu 15.6.09 (Syväri)
Oltiin sitte 15.6. kalassa kavereitteni kanssa. Vähän aikaa oltiin rannassa heittelemässä ennenkuin lähdettiin vesille.
Yks ahvenhan rannasta tuli joka oli noin 400-500g painava. Sitten lähettiin vesille ja otettiin vähä syötävää ja juomista mukaan.
Aloteltiin uistelemaan heti. Suunnilleen (15min) niin vapa meni mutkalle. Ekaks luultiin et siel on iso hauki. Mutta ei siellä mitään isoo haukee ollu vaan siel oli iso kuha. Punnittiin se kuha ja se oli 3,5 kg painava. Hyvä avaus. Sitten kaverilla oli kala kiinni. Luultiin eka et pohjassa se on mut ei se ollukkaa kala sielä oli. Kaveri kelas veneeseen päin ja nähtiin et se oli keskikokonen hauki. Otettiin taas vaaka esiin ja lukemat oli 1,5kg. Molemmat kalat tuli räsäsen ruohikolla. Sitte ruvettiin heittelee jigeillä. Ensimmäisellä heitolla oli kala kiinni mutta katkasi siimat :cry:. Sitte oli kaverilla kiinni. Pienihän siellä oli mut ihan hyvä kokonen ahveneks. Sitte lähettiin palailemaan kotiin päin. Laitettiin kummiski viel vieheet järvee. Ei kummiskaa tullu enää mitää.

Sää oli ihan hyvä.
Hyvät ruokakalat kummiski.

Ozzman

 • Paranoidi
 • Posts: 83
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #785 on: June 16, 2009, 16:11:49 »
Missäs päin Etelä-Savoa Ozzman kalastelee?

Kangasniemellä, kai se lasketaan Etelä-Savoksi??
So long, and thanks for all the fish!

Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #786 on: June 17, 2009, 00:10:09 »
Lähdimme syönnin päälle eilisille paikoille. Olimme jo lähellä paikkaa, josta laskimme veneen ja kello näytti 17:21. Ajoimme sinne, mistä kalaa eilen tuli.
Kahteen vapaan laitoimme uisteluun eilen kalaa antaneen Bomberin ja 11cm läpikuultavan oranssin Jessen.
Kaiku näytti koko ajan kalaa. Pian toisessa vavassa tärähti ja kovaa! Hirmuisen kamppailun jälkeen kala veneeseen, punnitus ja kuvaus:

Vaaka ei antanut tarkkaa tulosta. Kala lähti mukaan iltapalaksi.

Samaa rantaa vetäessämme jonkun matkaa ennen, kuin olisimme kääntyneet tärähti kovaa, ja tällä kertaa oikeasti! Aivan, kuin pohjaan olisi jäänyt, mutta ilmeisesti ei, kun kala välitti vapaan raskaita ja harvoja potkuja. Se vei määrätietoisesti pohjia pitkin ja jumputti raskaasti. Alkoi käydä selväksi, että jos ylös asti tämän saan, on se ennätyskala!
Hetken päästä kala kävi ensimmäistä kertaa pinnassa, iso se oli. Sitten se painui takaisin veden alle ja meni miten tahtoi. Jonkun ajan väännön jälkeen näimme kalan ensimmäistä kertaa kunnolla, kun se tuli veneen viereen. Kyllä pääsi meiltä molemmilta paljon perisuomalaisia kirosanoja suusta! Nyt kävi jo selväksi, että jos tuo jööti saataisiin ylös, mentäisiin sillä kymppikerhoon.
Nyt alkoi jo jännäämään kovasti, tuleeko se ylös.
Annoin kalan purkaa pahimmat menohalunsa kaukana veneestä, ettei se veneen lähelle tultuaan vetäisi veneen alle tai potkuriin.
Mahdollisuudet olivat kuitenkin hyvät kalan ylössaamiseen, vettä oli alla aivan riittävästi, eikä lähellä kasveja tai mitään. Kunhan vain välineet kestäisi.
Missään vaiheessa ei ollut minkäänlaista tietoa kuinka hyvin tuubi on kiinni, joten jännitys oli melkoinen.
Seuraavan kerran, kun sain kalan tahkottua veneen vierelle, setä haavitsi kalan taidokkaasti, ja kun kala oli veneen pohjalla oli riemu melkoinen!

Tärisevin käsin otin pari kuvaa, kun mahtihauki köllötteli veneen pohjalla, sillä aikaa kun setä ajoi venettä lähimpään rantaan.

Sinne mentiin kuvailemaan ja mittailemaan haukea.


Hymy pilkottautui väkisinkin esiin, eikait siinä naama norsunvatullakaan voi olla tuommosen kalan jälkeen. :-D


Punnitus näytti kalalle elopainoa 10.7kg, pituutta peräti 116cm. Suurin ympärysmitta taisi olla 47cm.
Piruuttani laitoin isälle multimediaviestiä, ja kerroin stratekiset tiedot. Lapissa kun se on niin kehottelimpa vaan saamaan edes tuon ympärysmitan mittaista kalaa. :lol:

Jokunen kuva tuli räpsittyä, kala kävi aina välillä vedessä hengittelemässä kun kuvasimme ja mittasimme kalaa. Sitten lopulta koitti tälle hauelle vapaus takaisin valtakuntaansa:


Varovaisesti veteen..


...tekohengitystä


...ja sinne menee. :-)

Kalastusreissu jatkui, mutta eipä meinannut oikeen keskittyminen riittää siihen kalasteluun. :-P
Uistelussa vielä joitakin tärppejä ja pari karkuutusta. Heittelyäkin kokeilin, pinkkiä bomberia kaislikonreunaan kaloille tarjosin, mutta ei.

Setä osti eilen uuden vavan, tuo oli eka kala sillä vavalla. Pääsipähän kunnon tulikokeeseen. Oli helkkarin hyvä vapa taltutella tuollainenkin kala.
Kokonaisuudessaan siis kaksi kalaa tuolla reissulla..Oli vähän kokoeroa. :-D
Joskus kahdeksan aikoihin lopettelimme ja ajeltiin rantaan päin.
Tämä kruunasi koko merireissun, pari kalastuspäivää vielä jäljellä, mitä voi vielä toivoa. Tosin kaikki on mahdollista.. :evil:

E: Joo ja siis kala tuli 11cm oranssilla läpikuultavalla Jessellä.
E2: Niin joo ja näyttää nuo kuvien ajat päin mäntyä, kamera oli vähän sekasin kun hörppi vähän aikaa sitten vähän liikaa vettä.
Haavistakin napsahti joku kannattelijaputki poikki, haavista tuli lähes käyttökelvoton.
Oli muuten hyvä sattuma, keli oli hieno, kun kalaan lähdettiin niin meikäläinenhän siinä tokas: "Tänään on hyvä päivä saada kymppi"
Ja olihan se. :-D
« Last Edit: June 17, 2009, 16:29:45 by SUURkalastaja jyväskyläst »
Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

Hemulisoturi

 • Posts: 1492
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #787 on: June 17, 2009, 00:14:47 »
Aijai! Helvetin upea kala ja todella suurta kättä kun takaisin päästit!  :-) Onnittelut enkasta!

Aivan upea suoritus!

Isoa kättä sulle!

Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #788 on: June 17, 2009, 00:16:38 »
Aijai! Helvetin upea kala ja todella suurta kättä kun takaisin päästit!  :-) Onnittelut enkasta!

Aivan upea suoritus!

Isoa kättä sulle!
Jees, kiitos kiitos.
Ja kyllä tuli hyvä fiilis, kun pääs tommosen patukan vapauttamaan. Laitoinkin tuon jo SHS:n vapautuslistalle. :-)
Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

Mässy

 • Posts: 82
 • On se mässy kalakaverii !!
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #789 on: June 17, 2009, 00:19:39 »
Komeen hauen se vaan taas kisko sieltä mereltä. :-)
Onnee enkasta !
Kuhan kalastus <3<3<333

-Junior-

 • Posts: 9
  • MSN Messenger - Jarvinenjere@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #790 on: June 17, 2009, 00:23:01 »
Todella Hieno hauki! Ennätystä ei välttämättä rikota vähään aikaan tai sit heti seuraavalla reissulla :-D
Ja onnea enkasta.

El Dorado

 • Posts: 801
  • MSN Messenger - futislude95@hotmail.com
  • View Profile
  • http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #791 on: June 17, 2009, 11:10:11 »
Todella hieno hauki!! :-o Onnea uudesta enkasta, ja lämmin ja iso käsi sulle!!
Ja hienoa kun päästit hauen takaisin.. Toivottavasti ensi vuonna saat saman hauen ylös, jaa vähän isompanakin. :-)
« Last Edit: June 17, 2009, 11:15:43 by [TTV] El Barto »

sube

 • Posts: 158
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #792 on: June 17, 2009, 12:37:26 »
Onnea kymppikerhoon pääsemisestä! ;)
Ei voi olla ku kateellinen =)

JuP3

 • Heikki Vihinen ULIULI
 • Posts: 1016
 • Rajaseudun Rambo
  • MSN Messenger - jupe89@luukku.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #793 on: June 17, 2009, 15:49:52 »
Onnea hauesta ja on kyllä asiallisen kokoinen haavi.  :wink:
Reilusti kalastusta, jo vuodesta 1927. P-KUK

Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #794 on: June 17, 2009, 16:27:44 »
Onnea hauesta ja on kyllä asiallisen kokoinen haavi.  :wink:
Niimpä, harmi vaan ettei kestänyt enää tuollaista kalaa, yksi putken pala napsahti poikki. :-P
Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

Jake-zxc

 • Posts: 171
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #795 on: June 17, 2009, 16:41:03 »
Mukava hauki ja mukava rapsa muutenkin taas SUURkalastajalla. Lähetäppä nuita tarinoitas metsästys ja kalastus lehen nuoret erämiehet -palstalle niin tulee myös mukavasti tienestiä.  :wink:

pjk

 • Guest
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #796 on: June 17, 2009, 16:46:59 »
Onnittelut SUURhauenkalastajalle! Kymppi rikki, vaikka oli kutenut kala...

--pikeye
« Last Edit: June 28, 2010, 17:46:50 by pikeye »

Vikke

 • Kiiskimaisteri
 • Posts: 925
 • Kurikan Urheilukalastajat
  • MSN Messenger - vikke-95@hotmail.com
  • View Profile
  • Kiinnike-Heinonen Oy
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #797 on: June 17, 2009, 19:09:10 »
Onnittelut SUURkalastajalle !!

Erittäin komea hauki ja peukkua nostan myös siitä, että kala pääsi takaisin !
"Suurta saalista
tärkeämpää on se, kuinka paljon kala tarjoaa urheilua pyytäjälleen." -Alex Hintze

jompsu

 • Posts: 460
 • Perhokalastelija
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #798 on: June 17, 2009, 19:37:25 »
Onnea hauesta ja on kyllä asiallisen kokoinen haavi.  :wink:
Niimpä, harmi vaan ettei kestänyt enää tuollaista kalaa, yksi putken pala napsahti poikki. :-P

Hoksasin just, että meilläkin on/oli tuommonen samanlainen haavi :lol:
Tokmannilta ostin ja isohan se oli ja hyvin kalat mahtu. Sitten siitä meni poikki se kehys ja nyt se on jossain nurkassa hajonneena..
tä...?

tyhjän_pyytäjä

 • Kalapussin karkuuttaja
 • Posts: 372
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #799 on: June 18, 2009, 15:16:36 »
Eilen Pyhäselälle uistelemaan. Keli oli vilpoisa; lähemmäs kymmenen astetta lämmintä, pieni tuulenvire ja ajoittain pientä sadetta. Ajattelin että kala kuitenkin saattaisi olla syönnillään. Tunnin uistelun jälkeen vapa alkoi tärisemään  ja + 15 cm ahven ylös... :-D Jonkun ajan päästä aloin vähän kylmettymään ja lähdin rannalle päin soutamaan. Siinä sain vielä 2.5 kg hauen jonka perkasin ruoka kalaksi. Justiinsa oli hauki syönyt n.20 cm taimenen. Ei ollut vielä sulanut... :-P

Morripoika

 • Kreatiinimäskääjä
 • Posts: 1088
  • MSN Messenger - j.aa.kola@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #800 on: June 18, 2009, 23:45:27 »
Lähettiin 20.00 aikoihin uiseleen joelle. Alkuun parit pikku kalat omiin vaappuihin ahven ja hauki.
Pari tuntia tyhjää pyydettiin ja ihmeteltiin, että jo on kala surkealla syönnillä, ei kelvannut mikään!
Meinattiin jo lähteä pois, mutta päätettiin tehdä vielä yks pikkulenkki ja se ei sitten ollutkaan mikään huono ajatus. :-)

Ajeltiin läheltä rantaa tulemaan, kunnes tärppäsi vähän lujempaa. Otin oikenpuoleisen vavan käteen ja aloin väsyttelemään, kala tuli rauhallisesti lähelle venettä, mutta veneen vierellä alkoi pistään kampoiihin oikeen mukavasti. Melko pikäänkiin sitä siinä väsyttelin, ennen kun sain kalan tulemaan hyvällä haavi etäisyydelle ja isäni haavitsi kalan varmasti talteen. 87cm/4.600kg.
Ajateltiin, kun jokeen juurikin tuohon kohtaan on istuettu kuhan poikasia, että nyt pelastetaan monta kuhan poikastu, kun otetaan kaikki isommat hauet talteen ne ei tästä joesta lopu!
Noh saatiin vermeet kasaan ja jatkettiin. 100m ja taas jysähti vasemman puoleiseen laita vapaan eli isän vapaan. Isä väsytteli kalaa ensin tuli rauhallisesti taas, mutta veneen vieressä rupesi riuhumaan kovasti. Varmaan liki 10min isä sai "töks, töks" jarrullisella kelalla kalaa väsytellä ennen ku saatiin kala haavi etäisyydelle. Kala haaviin ja nuijaa ohtaan ja taas oli kuhan poikasia pelastettu. Mitat tälle kalalle komeat 103cm/7.150kg

Taas vermeet veteen 100m ajoa ja taas kiinni isän vavassa! Väsytys samalla tavalla kuin aikasemmin ja kala venhoon 90cm/5.100kg

Tässä joessa haukea riittää kyllä niin paljon, että näimme kuhat tärkeämmiksi ja kala mukaan.

Vielä vähän aikaa uistelua tuloksena vaapun mittanen ahven ja sitten kotiin.

Yhteis potretti :-D


Isoin isän saama 7.150kg


Oma tekoset ottipelit tänään, kaks kalaa tuolla isoimman oikealla kalan suussa olevalla ja yks keskimmäisen kalan suussa olevalla.


Kalastusta, metsästystä ja urheilua.

Ozzman

 • Paranoidi
 • Posts: 83
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #801 on: June 19, 2009, 00:04:39 »
Komeet on taas hauet!!  :-o
So long, and thanks for all the fish!

Kari76

 • Posts: 4
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #802 on: June 19, 2009, 18:58:36 »
Tuli käytyä Sulkavanjärven yhdys joella ja heiteltii siin emännän kans jotai vajaa kolme tuntia. 1 kpl pikku ahvena ja 2 pikku haukea, 390g ja 640g painoa.

Ihan viihtyisä reissu sateesta huolimatta.

Vikke

 • Kiiskimaisteri
 • Posts: 925
 • Kurikan Urheilukalastajat
  • MSN Messenger - vikke-95@hotmail.com
  • View Profile
  • Kiinnike-Heinonen Oy
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #803 on: June 21, 2009, 15:26:04 »
Torstain ja perjantain välisenä yönä, eilen ja tänään olin kalassa.

Yöllä oltiin merellä pohja-onkimassa ja korkkionkimassa. Ei mikään hyvä syönti ollut, mutta kyllä ahvenia tuli neljään kalastajaan varmaan lähemmäs 20.

Eilen oltiin Lakun kanssa lähikoskella. Taimen oli ihan uskomattomalla syönnillä ja yhteensä onnistuttiin 13 saamaan. Minä sain 9 ja Laku 4.
Itse sain kaikki kalat perholla ja Laku kaikki uistimella. Suurin osa kumminkin taimenista pieniä.

Tänään olin isän kanssa 20km päässä järvellä. Saaliiksi isälle yksi ahven vetämällä ja minulle yksi pieni hauki heittelemällä.
Kalojen syöntihalu oli erittäin huono.

Saa nähdä, koska on seuraava reissu...  :-)
"Suurta saalista
tärkeämpää on se, kuinka paljon kala tarjoaa urheilua pyytäjälleen." -Alex Hintze

Juseli

 • Posts: 521
  • MSN Messenger - jusek@luukku.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #804 on: June 21, 2009, 16:42:53 »
Suomussalmen reissu 18. - 21. 06.2009

Torstai 18.06.
 
Saavuttiin puoliltapäivin Suomussalmelle. Kamppeet kasaan ja eikun joelle. Tarkempaa paikkaa tai nimeä en tässä nyt kerro.
Tavoitteena harjus. Joelle tultuani pistin perhovavan kokoon ja harmaan korvakarvanymfin siiman päähän ja aloin heitellä.
Pientä harjusta tuli riesaksi asti (lue: 5 senttistä) Päätin mennä kosken niskalle kokeilemaan isompaa, mutta sieltä tulikin vain seipiä ja pientä harjusta.
Isä sai yhden isomman harjuksen, joka jäi reissun suurimmaksi. Mittaa varmaan jotain 25cm. Alamittaisena pääsi tietenkin takaisin polskimaan.

Ensimmäinen joki
Illemmalla käytiin vielä eräällä toisella harjus ja taimen joella. Sieltä oli tullut muina kesinä mukavasti harjusta, mutta koko oli vaan ollut mitätöntä.
Jotain kymmenkunta alamittaista harria päästelin illan aikana takaisin polskimaan. Uppoperhoa puri. Ei näkyny öttiäistä pinnassa kylmien säiden takia.  Suunnattiin vielä eräälle suvannolle/nivalle, josta on tullut muina kesinä paljon mukavaa haukea. Isä heitti ensimmäisen heiton lipalla ja heti hauki kiinni.  :-D Sellanen perus 2kg limakasa. Se pääsi kuitenkin irti. Vaihdoin tällä paikalla perhovavan UL-vapaan ja aloin heitellä pientä lippaa.
Jonkun aikaa heiteltyäni aloin vaihtaa uistinta. Päätin pistää pienen ahvenenvärisen Rapala Countdownin. Eka heitto ja hauki kiinni. Tämä tuli ylös asti ja otin siitä pönönkin. Irrottelin vaapun haavin havaksesta joka oli melekonen homma. Lopulta se kuitenkin irtosi, uusi heitto ja hauki kiinni.
Identtisen kokoinen edellisen kanssa. Sen jälkeen hiljentyi, ja päätettiin lähtä suosiolla kämpille nukkumaan.

Ensimmäinen haukiPerjantai 19.06.

Aamulla suunnattiin isän kanssa samalle joelle, kuin torstaina. Siis sille josta otin kuvankin..
Pientä harjusta paljon. Kävelin jokea hieman ylöspäin, ja sieltä tuli vastaa erittäin herkullisen näköinen niva. "Jos tuossa ei ole harjusta, niin ei sitten missään" ajattelin. Heti alkuun näkyi muutamia tuikkeja, ja päätin pistää pinturin siimaan kiinni. Jonkun aikaa heiteltyäni harjus pärskäytti kiinni.
Nyt saattaa olla mitallinen ajattelin. Pääti kuitenkin päästää kalan takaisin.
Sen jälkeen siitä nivalta ei sitten tullut mitään, vaikka tuikkejä näkyikin paljon.

Illemmalla päätettiin lähtä Seitenahveniselle. Kyseessä on siis lampi, johon istutetaan kirjolohta, taimenta, nieriää, siikaa ja harjusta.
Laitettiin ootto-onki pyytämään ja lähdin perhokalastusalueelle nakkelemaan perhoa. Muutamia ahvenia tuli pinkillä liitsillä.
Kävelin erään hyvännäkösen lahdukan viereen ja heitin pitkän heiton ja aloin vetää liitsiä sisään. Aivan rannassa kirjolohi sitten nappasi perhon suuhunsa ja sitten alkoi väsytys. Kala hyppi ja spurttaili minkä ehti. Hetken kuluttua se alkoi väsymään ja päätin alkaa haavihtemaan kalaa.
Napsautin haavin selästä ja aloin ujuttaa kalaa sitä kohti. Ensimmäisellä kerralla se hyppäsi pois haavista. Toisella kerralla onnistuin.
JESH! Elämäni ensimmäinen perhokirre oli haavissa. Samalla myös suurin perholla saatu kala itselle. Painoa 1,4kg
Otettiin isän kanssa parit kuvat kalasta. Sen jälkeen pari tuntia tyhjänpyyntiä ja tyytyväisenä nukkumaan.

Pari kuvaa kirjolohesta:

Ja siinä itse lampiLauantai 20.06.

Lauantaina käytiin eräällä pienellä joella/purolla. Sieltä saatiin paljon hyväkuntoista ja lihavaa 30 - 40cm taimenta.  :-P Itse sain varmaan 20kpl.
Kalastettiin jokea erääseen suvantoon asti ja taimenia tuli tasaiseen tahtiin kokoajan. Nymfiä ja larvaa purivat. Olin eräällä vähän rauhallisemmin virtaavalla pätkällä. Nakkasin nymfin kiven kupeeseen ja sain tärpin. Kala tarttui kiinni ja luulin, että se on taas alamittainen taimen. Tämä tosin ei taistellut niin paljoa ja teki rauhallisempia potkuja. Sain kalan pintaan ja huomasin sen mitalliseksi harjukseksi! Haavitin kalan ja vein rannalle kolkattavaksi. Pituutta tällä kalalla oli 34cm, ja tämä kesän suurin. Tämän jälkeen tuli muutamia taimenia.

34cmJokea


 

Illemmalla kävästiin vielä pikainen reissu ensimmäisen päivän ensimmäisellä joella. Kalastimme noin 30min.
Sain taas paljon pientä harria ja seipiä. Oli niin hienon näköinen auringonlasku, että päätin räpästä kuvan.Sunnuntai 21.06.


Poislähtöpäivä.  :cry:
Ouluun palatessa pysähdyttiin Näljängässä jollain joella. Sieltä sain tunnin kalastusession aikana larvalla yhden alamittaisen harjuksen.  :-)

                                                                                                                                                                                     

Kokonaisuudessaa erittäin onnistunut reissu ennätyksineen!! Heinäkuun puolella samanlainen reissu tulossa. Sitä odotellessa.  :-)
« Last Edit: June 22, 2009, 11:35:43 by Juseli »

El Dorado

 • Posts: 801
  • MSN Messenger - futislude95@hotmail.com
  • View Profile
  • http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #805 on: June 21, 2009, 20:08:42 »
Mahtava rapsa Juselilla!!

Kirjotan nyt oman kalastusrapsan Juhannukselta.
Kuvia en ottanut, koska kameraa ei ollut mukana kalalla, ja kännykässä jatkuvasti muisti täynnä. :x

19.6

Saavuttiin mökille noin kello 20.00..
Menin tunnin jälkeen saapumisesta 500metrin päässä olevalle myllypurolle.
Myllypuron peruskalat ovat: Seipi, Ahven, Särki, Hauki, Harjus (todella vähän, ennen oli paljon), Tammukka (Alempana esiintyy, ei paikassa, jossa minä kalastan).

Otin perhovavan vapaputkesta, ja laitoin siiman päähän kuulapää pupan, värissä oranssi. Heitellin kokoajan vähän hidas virtasemmassa nivassa.
Heittely oli aika haastavaa (minulta), no kuitenkin puro on pääasiassa 1.5-3m leveä.

Vähän aikaan sain heitellä ennekuin siiman päässä tärähti. Pikku väsyttelyn jälkeen haavissa makasi 22cm seipi, hirveä taistelia.  :lol:
Heitellin vielä, ja kasassa oli 3 seipeä ja ahven, 2 muuta seipeä oli tasan 20cm. Ahven oli 17cm...

Vaihoin virveliin, ja menin jonkun verran alaspäin puroa. laitoin kuparisen Mepps 2:sen siiman päähän ja heittelin. Olikohan nyt kolmas heitto kun UL -vapa taipuu yllättävän paljon. Ajattelin että perus 500g purohauki sieltä tulee, ja niinhän se olikin. 20sekunnin väsyttelyn jälkeen haavissa oli 460g hauki, joka pääsi punnituksen jälkeen takaisin puroon..

Illemmalla enään en kalastanut, vaan söin makkaraa jne.  :-P Nukkumaan kello 01.30.


20.6

Hohhoijaa. Heräsin aamulla jo 10.00, ei jostain syystä vain nukuttanut.. :-o
Siinä sitten aamupalan söin, ja ei muutakuin järvelle/lammelle eli Talttalammelle.

Otin veneeseen UL -setin, Uistinpakin ja Haavin. Menin kaislikon reunaan yrittämään haukea ja ahventa, mutta ei tullut.
Sitten menin keskelle lampea jigittelemään, syvyys vain noin 4 metriä. Ei tarvinnut kauan jigitellä kun vapa taipuu, luulin tätä kalaa haueksi, mutta kun kala tuli pintaan, niin ihan hyvänkokoinen ahvenhan se siellä. Koppasin assun haavin, punnitus (260g) ja Release.. :-)

Illemmalla laitoin katiskat veteen, joita on 2kpl.


21.6


Tänäpäivänä oli poislähtö päivä, mutta kerkesin käydä kuitenkin katiskat katsomassa 12 aikaan..
Toisessa katiskassa 2 perusassua (150g) ja jtn 10 alle 50grammasta. Toisessa katiskassa 1 pikkuhauki, varmaan 30cm  :-D.

Jätin kaikki kalat katiskaan, ja lähtö koitti..
Kiva juhannus oli mökillä, vaikka en hirveästi kerennyt kalastaa, ja muutenkin minulla koko juhannus ollut vähän heikko-olo,
Ei kyllä yhtään norm. olo...Odotan itse ihan hirveästi tuonne Juselin kalapaikoille pääsyä. Heinäkuussa sitten.  8-)

ollipossu

 • Posts: 47
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #806 on: June 22, 2009, 17:13:26 »
Oltiin mökillä. Ekana päivänä valvottiin aamu klo 6 ja sain 500g hauen jollain sinisellä pikku vaapulla yheltä koskelta. Seuraavana päivänä mentiin päivällä taas sinne koskelle ja sain minow spoonilla 1,5kg hauen. Valitettavasti en muistanut ottaa kuvaa.

Hauzi

 • Posts: 125
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #807 on: June 22, 2009, 17:37:34 »
Oltiin mökillä. Ekana päivänä valvottiin aamu klo 6 ja sain 500g hauen jollain sinisellä pikku vaapulla yheltä koskelta. Seuraavana päivänä mentiin päivällä taas sinne koskelle ja sain minow spoonilla 1,5kg hauen. Valitettavasti en muistanut ottaa kuvaa.

Aika hyvä rapsa.  :roll:

KALIKKA

 • Foliohattu
 • Posts: 541
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #808 on: June 22, 2009, 18:11:00 »
nonii enpä oo vielä tänne laittanu mittää,mut jos nyt heittäs pikkusen,eli eilen tuli käytyä työkaverin kans kuhaa kopasemassa
meikäläiselle uudessa paikassa,mikä puheitten mukaan ois hyvä kuha paikka.pieni epäilyksen simen korvan  takana tuli
lähettyä kymmenen jälkeen ajelemaan kaverille päin samalla miettien onkohan paikka niin hyvä mitä höpöttävät.
eihä niitä kuhia oo omistakaan paikoista ess saanu hajuja käteen
tarkotuksena oli kokeilla omia sätöksiä oisko niistä mihinkään ja kaupan kapuloita ei laiteta veteen vaikka ei tulis yhtään
eväkästä näytille se on varma.perille päästyä eikun kamat toiseen autoon,vene perään ja menoks.puolentunnin
ajelu jälkeen saavuttiin järven rantaan kello näytteli siinä vaiheessa kahtatoista.vene vesille ja kiiruusti pelipaikoille.
kaveri kertoili matkalla kohtuulisen kovista kuha saaliista ja järven luonteesta,mikä sai raapimaan päätä niin että
kynnen aluset oli täynnä tikkuja.parasta otti aikaa kun oli aamu varhain tai puolen päivän jälkeen tuonne ilta
kuuteen,eli syönti loppuu sillon kun muualla päi suunnitellaan vasta lähtöä.
vähän ennen yhtä oltiin pelipaikoilla ja ei muutakun kapulaa veteen ja sassiin.ensimmäinen kierros montun ympäri
oli suoranainen kaaos kuhia ja haukia roikku millon missäkin,kaiken kruunasi meikäläisen alotteliamainen moka laittaa
kaareen vavat vika järjestykseen,jonka seurauksen uloimpaan ottanu huen pulikka vetäs nippuun koko miun puolen
siimoja setviessä otti yhteen vapaan ihan reilu mitta kuha,siinä sitä setvittiin siimoja puukolla ja ilman kuhan roikkuessa
yhessä soppa siimassa :oops:
episoodin ja kaverin pienen v...n jälkeen paketti selväks ja homma jatku periattella kaloja ylös kun toinen mätti
sitämukaa kapuloita vetoon.parin tunnin työn täyteisen hetken jälkeen hiljeni sen verra,että voi huolehtia neste
tankkauksesta ja masussta makkaralla :wink:
uusi syönti piikki alko siinä neljän jälkeee,mutta onneksi luupääitä ei ollu häiriöks asti ni sai keskittyä olennaiseen
tässä vaiheessa epäilykset paikasta oli jo tipo tiessään ja omat sätökset tuntu pelittävän mukavasti :-)
 vähän kuuden jälkeen kamat kasaan ja rantaan,meikäläisellä pientä hymyn tapaista havaittavissa.
rannassa oli toinenkin venekunta samaan aikaan (kaverin tuttuja).kuulumisten jälkeen kaverit kurkkas meijän
kala lootaan.hiljasta tuli kerralla.ensimmäiset sanat oli ,että millä tuli.siinä vaiheessa teki mieli heittää pienet tuuletukset,
mutta sain hillittyä itteeni sen verran ja sanottua millä saatu.otti värinä toimi kaikki mikä vähänkään muistutti
kuoretta  salakkaa tai savu muikkua.kuvat kertokoon lisää ja mieli alan varmaan kotiin ajaessa arvaatte.
tonne on vielä päästtävä kuhan koittaa "paras aika" :-D

paatti vesille

kesän eka kuha

kakkonen rikki

tässä sitten loppu tulos 0,8-2.83kg kaikkiaan 15 kpl

yks alamitta myös kuvassa reppana oli simmusta kiinni
aina kannattaa yrittää vaik ei saiskaa

verpil

 • Posts: 110
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #809 on: June 24, 2009, 19:08:14 »
Oltiin mökillä. Ekana päivänä valvottiin aamu klo 6 ja sain 500g hauen jollain sinisellä pikku vaapulla yheltä koskelta. Seuraavana päivänä mentiin päivällä taas sinne koskelle ja sain minow spoonilla 1,5kg hauen. Valitettavasti en muistanut ottaa kuvaa.
sori mut ei varmaa ketää haitakkaan ku et sitä kuvaa ottanu. :-D

 center>