Chat

Author Topic: Reissuraportit tänne!  (Read 715462 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

pilkkiäijä

 • Mansesterin makkaramestari
 • Posts: 1010
  • MSN Messenger - kala.keitto@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #630 on: April 05, 2009, 17:39:12 »
Tänään klo 10.30 Tesomajärvelle.

Pari avantoa ja jokaisesta jonkunnäköisiä kaloja. Pääasiassa pieniä ahvenia mutta oli pari vähän isompaakin. Järvestä kierrettiin puolet, tasurillakin tuli muutama ja sitten mormuskaan iski melkein 200g ahven:

Sen jälkeen syönti hiipui ja ehkä kymmenen ahventa tuli vielä viimeisen tunnin sisään ja tasuriin paljon tärppejä. Hyvä reissu mielestäni, mutta ensiviikolla se syönti vasta alkaa kun kaikki lumet lähtee!
Olen kalastelijapoika!

sami552

 • Posts: 334
 • Team Särkkäri
  • MSN Messenger - hapankorppu91@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #631 on: April 05, 2009, 19:45:04 »
Jepulis jeps. Tulipa oltua Aaro Kerhon perinteisellä Lappajärvi viikonloppu reissulla. Ensiksi näytti siltä, että syönti on taas surkeaa, mutta kyllä reissusta loppujen lopuksi syntyikin melkoiset ahvenpeijaiset...

Lauantaina 4.4

Perjantai iltana oltiin saavuttu jo mökille, että olisi kaksi pitkää pilkkipäivää käytettävissä. Aamulla herätys klo 5 ja kaikki nousi tikkana ylös. N. klo 6 oli alkuvalmistelut tehty ja jäälle. Tunnin taipaleen jälkeen kairattiin isän kanssa ekat reiät pelipaikoille. Ensimmäiset reiät oli tutusti täysin tyhjiä. N. klo 8 aikaan löytyi pieneltä alueelta satunnaisia kaloja. Tällä alueella tuli pyörittyä melkein koko päivä. Kaloja nousi satunnaisesti, mutta kyllä niitä pitkän päivän aikana kertyi ihan mukavasti, ja kokokin oli pannurouheeta. Tänään kaikki kalat tulivat Sillin kuorreseiskoilla.

Reissun ensimmäinen ahvena.
Lauantai päivän loppusaldo oli 100-350g ahventa ihan sopiva määrä.
Isoimmat ahvenet oli luokkaa 250-350g.
Jäällä tuli oltua melko pitkä päivä klo 6-20.  :roll: Illalla ei jaksanut myöhään kukkua, kun tuli jo uni silmään.

Sunnuntai 5.4

Taas aamulla klo 5 herätys, mutta tällä kertaa ei meinannut tikkana noustakkaan, koska vartin yli vasta kömmin punkasta. Taas samat aamutoimet ja klo 6 oltiin jäällä. Järvellä oli kauhia sumu, joten ei lähdetty samoileen eiliselle paikalle vaan jäätiin lähemmälle pakalle. Heti ensimmäiseltä reiältä alkoi nousemaan parempaa ahventa jään paremmalle puolelle.

Päivän ensimmäiset aapot.Isä puntaroi aamu sumussa, ja näyttää siellä muutama kohdekalakin köllötellä.
Tältä paikalta loppuivat aposet nopeaan, mutta vähän matkan päässä siinsi hyvä pälvi, sinne siis. Pälveltä alkoi paukkumaan komeaa ahventa tasuriin ja niitä kertyikin hurjaa vauhtia. Tunnin ajan kaloja nousi tasaseen tahtiin, kunnes vähän rauhoittui.

Pälveltä nousi komea läjä porsaita.
Tämän jälkeen rauhoittui ja nousi enään satunnaisia ahvenia. Iltapäivällä, kun tyhjennettiin muovikassit isän kanssa jäälle, niin huomattiin, että niitä ahvenia taisi kertyä ehkä vähän liikaakin.

Tämän päivän ahvenet oli kooltaan 200-450g.
Isoimmat oli 350-450g.
Kaikki kalat tuli yllätys yllätys jälleen kerran Sillin kuorre- ja muikkuseiskoilla, kyllä ne on vaan kovia pelejä. Vaikka alkutalvi ja keskitalvi on ollut kalojen puolesta todella surkeaa, niin parina viime reissuna on noi nypyttömät reissut pyyhkiytynyt mielestä. Hyvää kannattaa odottaa. Jatketaan harjoituksia.

Aaro kerho, puhtailla koukuilla.

Veketti

 • Posts: 134
 • Aapo 860g/40cm
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #632 on: April 05, 2009, 20:35:48 »
Samille onnittelut antoisasta tasuriviikonlopusta! Tuommosia kalaläjiä kehtaa jo esitellä ja komeesti. ISO PEUKKU  :-D

Arska_1

 • Kirurgi
 • Posts: 338
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #633 on: April 05, 2009, 20:43:45 »
Oho  :-o
Tuommosen takia kannattaa jo kyllä pilkillä istua!
Onnittelut saaliista. Tämän talven tuloon nähden kieltämättä hyvä saalis!

-Arska_1
Ilo puolesta, riemu kilosta, mutta mitäs kahdesta?

Jolla

 • Posts: 23
 • Team Särkkäri
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #634 on: April 05, 2009, 20:44:02 »
Hyvä Sami juuri näin, kyllä niitä kaloja tulee kunhan vain jaksaa yrittää. :-o
Oot sääkin sen verran tehny noita tyhjiä reissuja tänä vuonna että noi tuli ihan ansaitusti. Ja kyllä se Sillin seiska on vaan ottipeli.

Suurkalastaja1

 • Katiska-pehtori
 • Posts: 1157
 • Kaikki muu paitsi kalastus on turhaa.
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #635 on: April 06, 2009, 10:09:02 »
Hienot kalat Samilla!! Tuli taas viikonloppuna vietettyä aikaa jäällä:

Lauantai 04.04.

Aamupäivällä klo 10 olin Näsijärven jäällä. Jäältä oli kadonnut lumet, joten liikkuminen oli helppoa. Aloitin eräästä lahdesta, jyrkän kallion kupeesta, jossa yleensä on ahventa paikalla. Tein paikalle kolme reikää 2,5-5,5m veteen. Ei nykyäkään. Tästä siirryin lahden suulle, josta tänä talvena on kalaa noussut ihan kohtalaisesti. Lähdin matalasta liikkeelle edeten kohti järvenselkää. Joku muukin näkyi istuvan lähialueella. Ei hänelläkään tainnut syödä, vaihtoi tiuhaan paikkaa :roll:Oli kai neljäs reikä, kun tuli ensimmäinen kala, 40g ahven. Tästä syönti hieman virkosi, sillä sain heti muutaman kalan lisää kunnes lopahti. Yhteensä tältä reiältä nousi 6 ahventa suurin 100g. Vettä oli 4,5m. Toinenkin pilkkijä näkyi osuneen parveen sillä hänenkin kädet viuhtoivat tiuhaan tahtiin. Kairailin samalle alueelle lisää reikiä 4,5m veteen. Kalaa nousi muutamasta reiästä lisää. Paikalle tuli vielä kolmaskin pilkkijä. Hänkin sai kalaa. Syönti loppui melko nopeasti, joten kaikki hajaantuivat muualle. Tässä vaiheessa omassa pussissani oli 18 ahventa, suurimmat noin 100g. Ei siis isoja. Lähdin eräälle "vakipaikalle", kahden saaren sivustalle, selän reunaan. Siitä on aina noussut ahventa matalasta, 2-3m vedestä. Tällä kertaa paikka oli kuollut, ei nykyäkään, vaikka kokeilin kymmeniä reikiä 1,5-7m syvyydestä. Lopuksi päätin mennä pienelle matalikolle selän suulle parin pilkkijän lähdettyä siitä pois. Paikalle päästyäni huomasin, että siinä oli runsaasi vanhoja reikiä. Aloin kiertämään niitä. Jo ensimmäisestä reiästä sain ahvenen ja pari särkeä. Tästä syönti hieman virkosi, sillä sain vanhoja reikiä kiertämällä ihan mukavasti pientä ahventa ja särkiä. Reissun loppupuolella kalantulo alkoi hiipumaan, joten kairasin muutaman uuden reiän. Niistä nousi taas ahvenia. Klo 16 lopetin, tässä vaiheessa olin saanut 68 ahventa, suurimmat n.100g sekä 7 särkeä. Syönti siis oli melko huonoa, mutta sain sentään jotain :roll:Ainoa huono asia oli, että koko reissun ajan satoi vettä :-D

Sunnuntai 05.04.

Lähdin klo 9.30 aamupäivällä kävelemään kotoa 3,5km päässä olevalle järvelle. Jäällä olin klo 10.00. Aloitin pilkinnän erään kallion edestä, josta viime reissulla sain ensimmäiset ahvenet. Paikka ei pettänyt tänäänkään, sillä metrin veteen poratusta reikänauhasta sain alle tunnissa 16 ahventa ja särjen. Tänään minulla oli myös mukana täkyonki haukea varten. Siihen ei tullut ensimmäiseltä paikalta tärppiäkään. Sitten siirryin uimarannan lähelle, laiturin kupeelle, josta myös on ahventa noussut. Muutama reikä laiturin ympäristöön 1,5-2m veteen, saaliina 12 ahventa. Tässä en täkyonkea liottanut.
Tämän jälkeen siirryin reissun viimeiselle paikalle, kahden saaren ympäristöön. Aloitin pilkinnän saaren eteläpuolelta. Siitä sain muutaman ahvenen ja täkykalan, särjen. Täkyonki jälleen pyyntiin. Sitten ei enää tapahtunut mitään. Vaihdoin täkyongen paikan saarten rantaan 1,5m veteen ja lähdin sadan metrin päähän matalikolle pilkille. Otin riskin jättämällä täkyongen ilman valvomista avannolle. Jätin kuitenkin sohjokauhan poikittain avannon päälle, että jos hauki nappaa, vapa ei putoaisi avantoon. Matalikolta nousi vihdoin ahventakin. Pieniä olivat. Kello oli 14.40, kun äitipuoli soitti, että tulee hakemaan. Lähdin kävelemään täkyonkea kohti ottaakseni sen ylös. Kun pääsin muutaman metrin päähän, huomasin että täkyonki on kadonnut. Sieltähän se löytyi avannosta. Puola pyöri edelleen sen merkiksi, että hauki oli vielä kiinni. Tässä vaiheessa siimaa oli ulkona jo noin 30m. Vetäisin kovan vastaiskun ja ryhdyin lappamaan siimaa jäälle. Hauki ei tuntunut erityisen suurelta, ehkä kiloinen, ajattelin. Meinasi siinä plörähtää pöksyyn, kun näin kalan ensimmäisen kerran. Hyvänkokoinen hauki! Hauki ei liiemmin laittanut hanttiin. Yhtäkkiä se jo oli putkessa, ja koska nostokoukkua en omista, nostin hauen liplockilla jään paremmalle puolelle. Taisi siinä muutama jees päästä kun hauki oli jäällä. Kotona suoritettu mittaus antoi hauelle painoksi 2,9kg ja pituudeksi 76cm. Ensimmäistä kertaa elämässäni päätin kokeilla hauenkalastusta jään päältä täkyonginnan muodossa ja heti jysähti :roll:Koko reissun saaliis oli lopulta 40 ahventa, 2 särkeä ja 1 hauki. Pois lähdin klo 15.
Team Hazardi

Hauki on kalojen kuningas.

jompsu

 • Posts: 460
 • Perhokalastelija
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #636 on: April 06, 2009, 22:06:34 »
Tänään jälleen kerran pikainen reissu piipsjärvelle!
Menin aika myöhään kalaan ja kello näytti jo 16:30 kun ensimmäinen reikä oli auki. kalastus aikaa oli noin 1.5h. Kiertelin paikkoja ja etsin kaloja muttamitään ei tuntunut olevan. Pari hassua tärppiä, siinä kaikki. En lannistunut ja lisää vaan reikiä ja kokeilemaan erilaisia pilkkejä. Eikä mitään tullut. Noh ei voi mitään, lopuksi päätin kokeilla edellisen reissun paikkaa josta viimeksi tuli kalaa. Kairasin vanhat reijät auki ja pudotin pilkin veteen. Samantien pikkurillin mittainen ahven tuli reijästä eli samanalaista kalaa kuin viimeksikkin :-D Parbi ei ollut häipynyt minnekkään vaikkaviime reissusta oli jo 3 päivää. Loppu ajan pilkin siinä ja sen jälkeen lähdin kotio ja annoin pikkukalat kissalle syötäväksi ja kissa veti mielellään kalat naamaan :-)
tä...?

Allu-Santeri

 • Posts: 98
  • MSN Messenger - aleksander_ratto@hotmail.fi
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #637 on: April 07, 2009, 11:47:50 »
Laitan tuon allun kirjoittaman rapsan tuolta kmc:stä tännekkin. Mun osalta ei huono tääkään reissu, kun jokaisella reissulla mökille niin joku mörkö ollut ainakin kiinni ja muutaman kerran saanut ylöskin.


Perjantaina päästiin jäälle pepe_londonin kanssa joskus kuuden maissa. Ilma oli ihan nätti ja lumettomilla jäillä oli kiva liikkua. Käytiin ensin kopaisemassa yksi matalikko norssien toivossa, mutta eihän niitä tullut ainoatakaan. Vain pari ahventa tuli. Mentiin sitten kaislanrajaan jossa mäskit oli muhineet pari viikkoa. Aluksi ei näyttänyt mitään tulevan, mutta hetken nypläämisen jälkeen pepe alkoi nostaa 5-10 senttistä minisärkeä solkenaan jäälle. Mun reiällä oli hiljaisempaa. Monta kymmentä syöttiä oli äkkiä kasassa, harmi vain että ihan liian pieniä. Ilta pimeni joten otettiin syötit talteen saaviin ja mentiin sisälle kehittelemään suunnitelmia.

Lauantaina oltiin jäällä jo puoli seitsemän maissa ja laitettiin onget veteen. Ei ehditty kaikkia onkia edes laskemaan kun molemmille oli jo yksi kohdekala tullut. Pieniä olivat tuubit, eikä kyllä ihmekään kun syötit olivat niin säälittävän kokoisia. Hetki lisää odottelua, ja mulle taas yksi hauki. Sitä haukea irroittaessa pepen viereisessä setissä alkoi puola pyörimään hyvällä nopeudella. Kala veti siimaa n. 30m ulos ennenkuin pysähtyi. Parin minuutin väännöt ja sitten kala putken alle näköetäisyydelle. Ei oikein koukkaaminen tahtonut onnistua todella samean veden ja parin muun kommelluksen takia, mutta onneksi oli ihan hyvin kiinni. Lopulta kala kuitenkin reiästä ylös. Aika hyvän kokoinen taas, veikattiin silmäpuntarilla noin vitoseksi.6.22kg/98cm oli kalan mitat. Olisi vähän enemmänkin siis voinut vielä painaa, ei mikään kovin lihava kala ollut vaan aika normaalissa kunnossa. Luulisi että näin keväällä edes vähän tukevampi olisi ollut. Koukun sai todella nätisti irti joten kala pääsi jatkamaan touhujaan ilman viivyttelyjä ja pienen elvytyksen jälkeen potkaisi itsensä kiukkuisesti takaisin kaislikkoon. Yllättävää että näinkin iso hauki otti todella pieneen pikkurillin kokoiseen minisärkeen.

Tuon jälkeen oli vähän hiljaisempaa ja vaihdettiin paikkaa satavarmaan mörkömestaan. Vesi oli siellä vieläkin sameampaa, mutta siitä huolimatta hetken odottelu palkitsi muutamalla ruokahauella. On se vaan aina yhtä jännä tunne kun lippu painuu avantoon ja puola huutaa hoosiannaa vaikka olisikin vaan puikkari siiman päässä Tartutusongelmia alkoi myös ilmenemään, kolmesta tapahtumasta ehkä yksi tuli ylös. Vähän turhauttavaa. Parin tunnin onkimisen jälkeen pepen setissä joku junttasi lipun pitkäksi ajaksi pohjaan ja siimaa lähti puolalta aika hyvällä tahdilla. Pepe oli juuri tarkastelemassa tilannetta avannon reunalla kun sen kännykkä tippui rintataskusta avantoon Ilmiömäiset refleksit kuitenkin pelastivat tilanteen, vaikka kännykkä oli jo veden alla. Harmittavasti kala samaan aikaan onnistui irrottamaan syötin koukusta ja karkasi.

Samaan aikaan parista muustakin ongesta oli viety syötit Prkl. Taitavia ne tuubit. Melkein kaikki onget olivat ilman syöttejä joten siirrettiin niitä sitten eri kohtiin samalla kun laitettiin uudet täkykalat. Aluksi oli melkein puolisen tuntia hiljaista, kunnes pepen settiin junttasi joku todella reilusti. Siimaa lähti puolalta aluksi hurjaa vauhtia. Vastaiskun jälkeen katsoin että nyt on siimassa painoa, pepe sai ihan tosissaan vääntää kalaa lähemmäksi. Parin minuutin taistelun jälkeen kalan pää näkyi avannon alla. Reilusti isompi kuin se kutonen, ehkä 8-9kg:n kala. En kuitenkaan saanut koukattua kalaa ekalla yrityksellä ja sen jälkeen se sitten päättikin ottaa kunnon spurtin ja sekoittaa itsensä kaislikkoon. Sille tielle se sitten jäikin, siima poikki. Ei hyvä lopputulos kummankaan osapuolen kannalta.

Käytiin välillä tukikohdassa syömässä ja samalla alkoi sataa. Pidettiin sitten reilun tunnin mittainen sadesuojatauko. Sadeen lakattua mentiin käymään yhdellä uudella hyvänoloisella paikalla. Todella pieni kaislikkolahti, joka päältä päin näytti erittäin otolliselta talvi/kevät mestalta. Karu totuus paljastui muutaman koekairauksen jälkeen: ihan liian syvää. Kaislikonreunassa parhaimmillaan 3,5m vettä!! muutenkin 2,5-3m ympäri lahden reunoja. Ihan lahden päässä oli about 2m. Laitettiin onget siihen kuitenkin, odotuksia ei kyllä ollut kun liian syvältä vaikutti. Normi täkyilymestoissa vettä se 1,5-2m. Tunnin odottelu palkitsi yhdellä n. 1kg sarkomatoosihauella, yäk! Hauki heitettiin rannalle ja vaihdettiin samalla paikkaa edelliselle mörkömestalle. 3-4h istuttiin ja odotettiin, tällä kertaa hyvänkokoisten syöttien kanssa, mutta turhaan. Syönti oli olematonta. Vain yksi tapahtuma ja se oli mun reissun suurin 2.7kg ruokakala. Siihen lopetettiin tän vuoden talvitäkyilyt ja samalla viimeinen pilkkireissu. Reissun saldo mulle 9 haukea ja pepelle 5, tosin pepe vei taas reilusti suurimmassa kalassa. 

Jäät oli jo heikohkossa kunnossa kaislikonreunoissa. Ulompana oli vielä 5-10cm täysikuntoista teräsjäätä alla. Ensi viikonloppuna ei enää mitään asiaa samoille paikoille. Niin muuten, yhden huomion tein: ÄLÄ KOSKAAN JÄTÄ MORRIVAPAA AVANNON REUNALLE KUN MENET NOSTAMAAN TÄKYSETTIIN OTTANUTTA HAUKEA En oppinut ensimmäisestä kerrasta niin särjet veivät multa sitten kaksi hyvää morrivapaa.

perza

 • Yöeläjä
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 2790
 • hauki on kala
  • ICQ Messenger - 1611
  • MSN Messenger - perza87@hotmail.com
  • AOL Instant Messenger - perza
  • Yahoo Instant Messenger - perza
  • View Profile
  • Perza-vaaput
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #638 on: April 07, 2009, 18:59:45 »
Kyllä ne hauet vaan on merellää erimallisia kun sisävesissä. Sisävesistä saatu 98cm/6,2kg ois jo tosi lihava.
Mitä tuohon syöttiin tulee niin jos siinä alueella mistä saitte tuon hauen oli tuota pikkusärkeä paljon eli pikku särki on ns. valtakalana niin aika varmasti ne se alueen hauet myös syövät sitä, On ns. helppo saalis. Hauki kun ei tiettävästi paljoa vaeltele ruuan perässä.

Mutta tänään ois ollu Pepelle hyviä syötti kaloja. Serkun kanssa kävästiin särkiä onkimassa muutama tunti ja ihan vielä ei kuitenkaan ollut sitä samallaista syöntiä kun viime keväänä. Kuitenkin saalis reilu 10kg särkiä, sorvia, pasureita, lahnoja ja muutama pieni ahven. Oli serkulla se isompikin ahven, mutta siima meni poikki juuri kun kala oli reiässä. Kalaa ei kyllä nähnyt, mutta kuulema kovin ahvenmaiselta tuntui siimanpäässä. Oli siellä pari paikallistakin ukkoa ongella vähän matkan päässä ja ku kävin heitä jututtamassa niin näkyi siellä repun pohjalla olevan kummallakin lähemmäs puolen kilon ahvenet ja muutamia suunnilleen samankokoisia lisää. Eli iso ahvenkin näköjään alkanut liikkumaan noilla seutuvilla.
Suurin sorva ja pasuri jotain 300g luokkaa eli ei vielä ihan isoimpia ole alueelle tullut, mutta tulee aivan varmasti. Ootto-okiakin oli pyynnissä 7kpl, mutta ei ainuttakaan haukea eikä sinällään mikään ihme ku jään alla on hauille syötävää iha riittämiin. Muutamassa säressä ja sorvassa oli kyllä semmoset raatelu jälet että aivan varmasti alueella on haukia. No huomiseks ongin kolmisenkymmentä särkeä vesipönttöön, jos vaikka lähtis haukia koittamaan lammelta. Pitää testata särkiäin, vaikka ahvenilla ollaan tähänpäivään mennessä ongittu(toki joskus särkikin olut syöttinä, kun vaan on semmosen joskus saanut morrilla lammelta).

Sitä piti vielä Pepeltä kysyä tai miksi ei muutkin voi vastata että onko siellä merellä hauet aina kaislikoissa/matalassa? Eikö siellä ongita lainkaan esim. jotain selkä luotoa tms...
Nimittäin ainakin sisävesillä nämä selkäluodot on juuri näitä isommanhauen paikkoja ja kaislikot mielletään lähinnä puikkari paikoiksi. Itse en tosin ole paljoa selkäluotoja onkinut lähinnä siitä syystä että e oikein pääse semmosiin paikkoihin, johtuen siitä että ei ole autoa/kelkkaa. Kuitekin viimekeväänä ongittiin serkun kanssa erästä luotota jossa on matalimmillaan metrin verran vettä ja siitä sitten syvenee melko jyrkkään aina 15 metriin asti. Parhaiten tuli haukia 7-8m vedeltä 1-3m siimalla pyydettynä. 

 
« Last Edit: April 07, 2009, 19:01:26 by perza »
Perza vaaput ja tasurit kalastukseen kätevästi netistä!  www.perza-vaaput.com

allu_

 • Posts: 196
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #639 on: April 07, 2009, 19:15:58 »
Sitä piti vielä Pepeltä kysyä tai miksi ei muutkin voi vastata että onko siellä merellä hauet aina kaislikoissa/matalassa? Eikö siellä ongita lainkaan esim. jotain selkä luotoa tms...
Nimittäin ainakin sisävesillä nämä selkäluodot on juuri näitä isommanhauen paikkoja ja kaislikot mielletään lähinnä puikkari paikoiksi. Itse en tosin ole paljoa selkäluotoja onkinut lähinnä siitä syystä että e oikein pääse semmosiin paikkoihin, johtuen siitä että ei ole autoa/kelkkaa. Kuitekin viimekeväänä ongittiin serkun kanssa erästä luotota jossa on matalimmillaan metrin verran vettä ja siitä sitten syvenee melko jyrkkään aina 15 metriin asti. Parhaiten tuli haukia 7-8m vedeltä 1-3m siimalla pyydettynä. 

Veden ollessa kylmää kaikenkokoiset hauet majailee kaislanreunassa noilla paikoilla. Eli noin suurinpiirtein lokakuusta toukokuun loppuun. Lämpimän veden aikaan painuvat sitten isot syvälle ja niitä on todella hankala sieltä saada. Kaislikonreunoissa on kyllä elämää läpi vuoden, kesällä vaan enimmäkseen puikkareita ja 3 kiloisetkin ovat suht harvassa. Eipä siis ole tarvetta mitään selkäluotoja/karikoita onkia kun kalaa on heti mökkikaislikoissa.

Qkkeli

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1474
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #640 on: April 07, 2009, 21:53:23 »
Tänään tuli käytyä muutaman tunnin pikavisiitti mökkijärvellä, lähinnä siika mielessä. Pari ensimmäistä tuntia meni erittäin rauhallisissä merkeissä, vain pari pikkukalan tärppiä. Morria tuli uitettua enimmäkseen, mutta liitsiä ja tasariakin tuli testattua tuloksetta.
Vaihdoin paikkaa muutaman sata metriä sivummalle laskuojan suulle. En kerennyt morria uittaa edes viittä minuuttia, kuin korkeassa nostossa näkyi vihdoin heikko tärppi, vastaisku ja kala kiinni putken suulle asti, irti.. Pienet sadattelut, toukan vaihto ja morri takaisin veteen. Minuutti myöhemmin täsmälleen samanlaisessa nostossa ja samassa kohdassa uusi tärppi, vastaisku ja tuntuman ottaminen kalaan. Nopeasti kala paljastui pieneksi kirreksi, joten en käyttänyt väsyttämiseen aikaa paria minuttia enempää(0.14mm siima). Morri oli lisäksi sen verran syvällä kurkussa, että päätin pitää kalan. Painoa kirrellä oli tuskin 500g
Vaihdoin morrin liitsiin ja jatkoin pilkkimistä. 10 min päästä pääsin kokemaan jännän sarjan erillaisia tärppejä; heikkoja, lujia, erittäin heikkoja, tökkimisiä.. Näitä tuli joku 5-6kpl ja sitten hiljeni. Liitsi ylös, lisäsin toukat ja äkkiä takaisin veteen. Eikä taaskaan mennyt paria minuuttia kauempaa, kun ranteessa tuntui sellainen tömähdys, että vapa meinasi lähteä kädestä. Muutaman minuutin väsytyksen jälkeen nätti kiloinen kirre ylös, kamppeet kasaan ja suunta kohti kotia.

Morripoika

 • Kreatiinimäskääjä
 • Posts: 1088
  • MSN Messenger - j.aa.kola@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #641 on: April 10, 2009, 15:31:25 »
Tänään käytiin tuossa siikapaikalla vähän pilkillä. Ilma oli aamulla paha räntää sato ja tuuli. Ensin ei meinattu klähteä ollenkaan, mutta vähän hellitti sade niin päätimme lähteä. Vähän ennen puolta kymmentä laskimme pilkit veteen. Paikalla oli pari muutakin pilkkiää, jotka olivat uskaltaneet lähteä uhmaamaan räntäsadetta.
Kymmenen aikaan tuli tärppi, mutta en saanut tartutettua. Laitoin toukat järjestykseen ja takaisin pilkki veteen. Hetken kuluttua siimaan nousikin mukavasti löysälle ja nykäisin. Nyt oli kunnon siika kiinni. Sain kalan tuleen jäänlaitaan, mutta sitten kun piti ruveta nostaan sitä reikään siika ilmeisesti löi ittensä poikittain reiänsuulle ja sillon se pääsi irtoamaan. Tämä otti päähän kyllä rankasti ja kauan.
Pari tuntia tyhjää itsellä takaa yksi mies sai pikku siian. Isän kanssa justiin puhuttiin karkuutuksista, kun siimani löystyi. Vastaisku ja rauhallisesti pienehkö ~400g siika jäälle.
Vajaan tuntosen tyhjän pilkinnän jälkeen isänä takempaa huusi kuinka häneltä oli karannu iso siika. Jatkoimme pilkkimistä ja parinkymmenen minuutin päästä isäni vieressä potki reilun 500g siika. Kävin isän luona pilkkiämmässä vähän aikaa, mutta palasin vakio reiälleni, ja heti kun sain pilkin veteen tärpääsi, muttei tarttunut. Hetken pilkin ja päätin vaihtaa toukat, josko se ottaisi uusiin toukkiin uudestaan. Pilkki veteen ja pian taas lenkki nousi siimaan vasta isku ja ~400g siika jälleen jäälle. Puolituntia tyhjää nykimistä ja sitten kotia kohti syömään.

Kalastusta, metsästystä ja urheilua.

sami552

 • Posts: 334
 • Team Särkkäri
  • MSN Messenger - hapankorppu91@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #642 on: April 10, 2009, 17:45:44 »
Komeat siikaset morripojalla.

Jeps, tänään minulla ja isällä suuntana olikin jälleen Längelmäveden Ristiselkä. Aamulla auto starttasi klo 5:00 kohti Länkyn viileitä selkävesiä. Rantaan saavuttiin n. klo 6 ja räntäsade vaan voimistui. Siinä rannassa viritettiin potkurit valmiuteen kaikessa rauhassa, kun rantaan kurvaa toinen auto, josta nousee tuttuja Aaro Kerhon puntarimiehiä. Siinä vaihdettiin kuulumisia, viime viikolla oli kuulemma komeata possua noussut. He lähtivät kohti lähempää pakkaa, ja me lähettiin potkiin vähän kauemmaksi.

Ensimmäiset reiät porattiin pelipaikoille n. klo 6.30. Räntäsadekkin oli sopivasti hellittänyt ja maisema aukesi ihmeen talvisena. Kuin tutun kaavan mukaan ensimmäiset reiät oli aivan tyhjiä, muutamaa piikkiä lukuun ottamatta. Eli tänäänkin piti ahvenet hakea. Tunti pari näillä paikkeilla yritys oli kovaa, mutta tulos laihaa. Joskus kahdeksan jälkeen aloin katselemaan, kun ilma vähän kirkastui, että mihinköhän sitä oikein suunnistaisi. Pienen matkan päässä näytti olevan railo, joten päätin mennä sinne. Railolla näytti olevan hyvä vesipaikka ja vettä alla viitisen metriä. Kauaa en ehtinyt sillin kuorreseiskalle antaa kyytiä, kun jo siimaan nousi lenkki ja siiman päässä mukavan tuntuinen ahvena. Hetken vinttaamisen jälkeen päivän ensimmäinen kunnon aapo nousi ylös. Painoa kaverilla karvan verran alle 400g.
Tämän jälkeen laskin seiskan takasin ja heti oli taas raavaampi kiinni, mutta irtihän se pääsi. Tän karkuutuksen jälkeen ei tarvinnut enään tästä reiästä mitään odottaa. Aikani siinä heiluttelin tyhjää ja päätin lähteä aloituspaikkaan, mutta hieman syvempään veteen. Tässä paikassa vettä olikin sitten jo kymmenisen metriä. Hiljaista oli tälläkin reiällä, kunnes välivedestä tuli kauhea riuhtaisu, ei pysynyt. Uittosarja tasurilla ja taas junttasi, tällä kertaa pysyi ja kolmisatanen ahven nousi jäälle. Pilkki veteen ja ei aikaakaan kun taas siiman päässä eloa, tällä kertaa nousi reilu mottinen kaverus. Tämän jälkeen oli pienen aikaa hiljaista, kunnes pari kehäystä ylempää kannen alta nousi siimaan komea lenkki. Päivän komein apura nousi jäälle, painoa 450g.
Tällä reiällä hiljaistui, joten tein viereen toisen. Pohjasta tuli 4 ahvenen ryöppy, koko ei vaan ollut mitään hääppöstä. Yksi 200g kaveri ja kome vajaa 100g veljestä. Tähän loppui tämän päivän ahvenet ja se vähäinen syönti meni ihan toppiin, kun aurinko alkoi pilkistämään pilvien raosta. Mutta todella hieno keväinen pitkäperjantai puntaripäivä on nyt takanapäin. Ahveniakin tuli ihan tarpeeksi, ihan pannulle asti, ei enemmällä väliäkään. Huomenna varmaan suuntana on Seinäjärvi, koitetaan jatkaa harjoituksia, jos sitä muutaman apurankin onnistuis tasurilla narraamaan, niin tyytyväinen olisin.  :wink:

« Last Edit: April 10, 2009, 17:54:10 by sami552 »
Aaro kerho, puhtailla koukuilla.

Morripoika

 • Kreatiinimäskääjä
 • Posts: 1088
  • MSN Messenger - j.aa.kola@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #643 on: April 11, 2009, 15:42:24 »
Tänään puol ysiltä siika paikalle. Tunti pilkittiin tyhjää, vain äiti sai yhen pikku ahven ja yks siika siltä irtos. Kymmenen jälkeen isä nappas pikkusiian ja mie pikku assun. Tuntosen pilkinnän jälkeen isä sai taas pikkusiian. Jotain varttia vaille 12 jysähti minunkin vapaan kunnon kala, sain ujutettua kalan reikään viimein ja nykäsin jäälle komean siian. Jonkin aikaa jälleen tyhjää ja sain pikkusiian ja isä sai karvan alle puolikilosen. Yks mies sai kaks puolikilosta 11-12.30 välillä.
Lopputolos meille: Isälle kolme siikaa, minulle kaks siikaa ja ahven, äitille yks ahven ja siika karkuutus.
Tuossa tuo mun isohko siika 1100g

Kaikki yhes.


« Last Edit: April 11, 2009, 16:05:10 by morripoika »
Kalastusta, metsästystä ja urheilua.

sami552

 • Posts: 334
 • Team Särkkäri
  • MSN Messenger - hapankorppu91@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #644 on: April 11, 2009, 15:58:16 »
Komean siian morripoika taas repässy.  :-o

Tänään tuli oltua Seinäjärvellä viettämässä hyvinkin keväistä päivää. Ahvenen otti oli surkeaa, mutta kelit oli niin komeat, että eipä ollut väliäkään. Haalaritkin oli riisuttava puolen päivän aikaan. Harvoin hyvä ilma ja kalakeli kohtaa, mutta saipa ainakin rusketusta.  8-)

Muutama 100-150g kaverus, jotka eksyivät ässään.
Voiko keli enään olla parempi?
« Last Edit: April 11, 2009, 16:00:49 by sami552 »
Aaro kerho, puhtailla koukuilla.

Jolla

 • Posts: 23
 • Team Särkkäri
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #645 on: April 12, 2009, 22:13:46 »
Käytiin veljien kanssa lampi kierroksella, kolmella eri metsälammella pilkillä.

10.4.09

Kävimme aamulla yhdellä pienellä lammella pilkillä, saaliina vain kokemusta.

Sitten kävin yksin iltasyönnillä. olin jäällä klo 18.00. Menin pilkkimään vanhoja reikiä mitä olimme kairanneet aamulla, päätin kokeilla josko mormuskalla tulisi kalaa.
Jonkin aikaa reiällä oltuani tuli pieni tärppi, mutta kala karkasi. Värisytin mormuskaa ylös päin ja tuli uusi tärppi, tunsin heti että nyt on iso kala kiinni ja mietin hetken että pitäisikö antaa löysiä, päätin kuitenkin yrittää kalaa ylös. Aloin nostamaan siimaa ja kala veti siiman samantien poikki :|.

Tylsää pilkillä ei ehtinyt olemaan, siitä pitivät huolen sadat kurjet ja joutsenet mitkä lentelivät ympäriinsä, ja meteli oli sen mukaista. :-)11.4.09

Menimme aamulla klo 8.00 eräälle lammelle missä ei oltu ikinä käyty kalassa, tunnin tyhjän nykimisen jälkeen päätimme siirtyä lähellä sijaistsevalle lammelle, josta on tullut joskus isoja ahvenia ja haukia. Veljeni sai pystypilkillä yhden n.150g ahvenen ja toisen vähän pienemmän. Sitten veljeni ilmoitti haluavansa pilkkiä haukia tasureilla  ja laittoi siimansa päähän 8 cm pitkän oranssin värisen tasurin. Tasuri ei ehtinyt olla vedessä minuuttiakaan kun veljeni jo nosti n. 300 g ahvenen ylös järvestä.Sen jälkeen ei tullut enää tärppiäkään ja lähdimme pois.

Klo 16.00 aikohin lähdimme iltasyönnille sille lammelle mistä ei edellis päivänä saatu mitään. Pilkimme samoista reijistä mistä edellis päivänäkin. Siinä sitten tuli muutama ahven yhdestä reiästä ja veljeni halusi kokeilla uutta pystypilkkiä minkä olin voittanut yhdestä pilkkikilpailusta. Aikaa meni muutama minuutti ja veljeni oli kiskaissut jäälle pienen hauen.Itse sain taas pari ahventa ja sen jälkeen veljeni nosti jäälle jo toisen hauen, joka oli kuin edellisen pikku veli.Parin tasuri ahvenen jälkeen kokeilin pystypilkkiä ja jäälle nousi päivän komein ahven joka painoi sekin n.300gTuossa kuva iltasyönnin kaloista. Molemmat hauet ja pienimmät ahvenet laitettiin takaisin kasvamaan, se oli mahdollista koska kalat olivat jäähän kairatuissa reijissä jotka menivät melkein läpi ja olivat täynnä vettä.Tuossa vielä kuva neljästä suurimmasta ahvenesta. yhteispainoltaan 850gsami552

 • Posts: 334
 • Team Särkkäri
  • MSN Messenger - hapankorppu91@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #646 on: April 12, 2009, 22:39:35 »
Ihan komeat paistikkaat Jollan porukka vetäissyt.
Aaro kerho, puhtailla koukuilla.

pilkkiäijä

 • Mansesterin makkaramestari
 • Posts: 1010
  • MSN Messenger - kala.keitto@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #647 on: April 13, 2009, 23:00:49 »
Tänään Seinäjärvellä klo 08.00-16.00 etsimässä isoja ahvenia.

Herätys klo 05.30 ja lähtöön puolen tunnin päästä.

Perillä siis kahdeksan aikaan, kamat mukaan ja jäälle vanhoille paikoille. Vesi oli tosi alhaalla joten kalaa ei heti näkynyt. Tasuria uittelin vaikka tiesin että se on väärän värinen  :-D

Hetken päästä morriin ensimmäiset kalat, ja pappa sai muutaman tasurilla. Isä oli kiertänyt jo isomman lenkin ja sanoi että kaloja oli tullut joka avannosta aina joku, ja että kala ei kunnolla syönyt.

Menin takaisin aloituspaikkaan ja siitä morrilla pieniä paljon. Tasurissa ne ainoastaan roikkuivat karvapyrstössä. Tein useamman avannon ja niitä kiertelin kunnes pudotin tasurin yhteen avantoon ja joku repäisi sen laskussa jo todella kiukkuisesti. Kala oli 150g ahven ja se oli sen avannon ainut.

Sitten laitoin mormuskaan silmät ja pudotin pilkin samaan avantoon. Tuli muutama pieni kunnes laskin pilkin ihan pohjaan ja nostin niin sitten pamahti! Hitaasti mutta varmasti kala 4" avannosta ja 30cm syvyydestä avantoon ja ylös. Punnituksessa kalan painoksi selvisi 450g joten se on uusi ennätys:Kalan koko pieneni ja lopulta syönti loppui joten oli aika vaihtaa paikkaa. Menimme viereiseen niemennokkaan jossa oli vettä vain 10-50cm. Siitä tuli aina välillä muutama kala tasurilla, isoimmat oli niitä 150g painoisia. Suurin osa kuitenkin ihan pientä.

Pitkä kiertely ilman saaliita kunnes paistamaan makkaraa. Isä sanoi saaneensa jo 2 haukea, ja monta pientä ahventa joista ehkä vain yksi oli yli 100g. Harvassa siis oli kala, mutta kuitenkin niitä oli.

Kun ruuat oli syöty niin kiertelimme taas pitkän lenkin ja vain pieniä jälleen! Isä sai pienen särjen tasurilla, vaikka minä en saanut niitä edes mormuskalla  :-D

Takaisin aloituspaikkaan josta tuli harvakseltaan joku kala, ja 2kpl yli 100g ahvenia. Isä kiersi selällä parin kilometrin lenkin ja sai yhden hauen ja ehkä kymmenen ahventa. Ei myöskään yhtään isompia.

Siihen päätimme lopettaa, kun sen verran kalaakin oli jo tullut, että ruuan saa. Omasta kännykästä loppui akku joten en saanut kuvia, ja ne tulee myöhemmin. Kunhan iskä vaan lähettää ne minulle.

Reissun loppusaalis:


Eipä siis oikein syönyt. Parhaiten toimi punamusta Karismaxin mormuska ja papukaija ässä. Oikeastaan muuta ei kokeiltukaan. Myös lopussa pystypilkkiin iski aika hanakasti, mutta sillä en ehtinyt kauan kokeilemaan.
« Last Edit: April 15, 2009, 20:54:37 by pilkkiäijä »
Olen kalastelijapoika!

Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #648 on: April 15, 2009, 21:19:03 »
Onnittelut pilkkiäijälle uudesta rekordista.

Hyviä rapsoja itse kullakin, mukava nähdä oikein kuvien kanssa noita. :-)

Juups, tänään käytiin parin kaverin kanssa koulun jälkeen lähijärvellä pilkillä. Ilma oli jälleen loistava auringonpaisteinen. 8-)
Jo ensimmäisiltä rei'iltä alkoi tulemaan silppua, kunhan vaan jaksoi lappaa. Otettiin sitämukaa kaloja pussiin, kun niitä tuli, naapurin kissalle nääs.
Ihme ja kumma alkoi nousemaan jopa sadan gramman ahventa (keskitalvella mahdoton raja rikottavaksi :-D), keväämmällä nuo "isommatkin" alkaa näyttää olemassaoloaan. Eiköhän sieltä joku reissu nasahda sellanen +/- puolenkilon körmyniska niinkun aiempinakin talvina.
Eipä ole ihmeellisempää kerrottavaa reissusta. Paitsi ehkä se, että hauki torppasi lujasti kaverin onkeen (ja meikäpojan tasuri lainassa), siimathan ne tietysti siitä katkesivat. Epätoivoisesti koitin vielä täkyä tyrkyttää perään, mutta eipä tainnut olla enää nälkä. Kesällä tavataan pilkinnielijä. :evil:

Nuo satarammaaset päästettiin kasvamaan kohti suurempia elopainolukuja, pienemmät otimme naapurin kissalle. Yhteensä kaloja tuli vajaat sata kipaletta. Pilkillä olimme suunilleen klo 15.30- 19 välisen ajan.
Tässä vielä yhteispotretti kaloista (ilman nuita "isompia").


Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

fishing4ever

 • Posts: 37
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #649 on: April 15, 2009, 21:32:43 »
10.4 Puruvedellä

Lähdettiin 6.30, saavuimme jäälle 8.15. Käveltiin n. 500 metriä ennen ensimmäistä reikää. Puolisen tuntia siinä sitten meni eikä oikeen mitään saatu, mutta alkoihan se pikkuhiljaa syömään. Itselle tuli kahdesta reiästä kymmenkunta ahventa. Pieniä olivat, mutta muut eivät saaneet vieläkään mitään. Syönnin loputtua ei nykyäkään 45 minuuttiin, kunnes päätettiin vaihtaa paikkaa. Pienen saaren kupeelta ahventa tuli itselle tahtiin; ''neljä per reikä''. Siinä sitten kairailtiin muutama tunti tasaisesti kalaa tullen. Ei mitään huippusyöntiä vaan maksimissaan 8 taisi tulla reiältä. Klo. 12.30 lähdettiin autolle syönnin hiivuttua klo. 11.30.

Kala oli pientä kuten yleensä Puruvedellä, mutta itselle kalojen kappalemäärä-ennätys, 48 kalaa joista 3 särkiä. Luottopilkilläni eli hopeasiivellä tulivat kaikki kalat, koska en vaivautunut edes yrittämään muilla.

perza

 • Yöeläjä
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 2790
 • hauki on kala
  • ICQ Messenger - 1611
  • MSN Messenger - perza87@hotmail.com
  • AOL Instant Messenger - perza
  • Yahoo Instant Messenger - perza
  • View Profile
  • Perza-vaaput
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #650 on: April 16, 2009, 00:20:13 »
Pilkkiäijällä aika mustia ahvenia. Taitaa olla aika tummaa vettä tuolla?
Jos näin on niin ite uittaisin fluorin punaisia tasapainoja tai ylipäänsä fluori värejä. Fluoripunainen jossa vähän mustaa otsassa tasuri on ollut hyvä tosi tummassa vedessä. Samoin Puna/kelta/puna tasuri.
Perza vaaput ja tasurit kalastukseen kätevästi netistä!  www.perza-vaaput.com

pilkkiäijä

 • Mansesterin makkaramestari
 • Posts: 1010
  • MSN Messenger - kala.keitto@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #651 on: April 16, 2009, 18:23:00 »
Oikeassa olet, järvessä on todella tummaa vettä. Sielä kun tein lähemmäksi 50 avantoa niin aina joka toisessa oli ihan ruskeaa vettä, kun taas toisissa vesi näytti ihan kirkkaalta. Järvi on aika iso, mutta syvin kohta on alle 5m, ja keskisyvyyskin vain ehkä 2m. Kiviä on paljon joka puolella ja kalatkin tulevat vain noin 1m syvyydestä suurimmaksi osaksi.
Tosiasia on se, että en edes kokeillut kun 2 koon Ässän kopiota värissä papukaija. Pappa ja iskä käyttivät samaa väriä koossa 0. Kaikilla tuli kalaa saman verran. Mormuska oli kirkkaan punainen, jossa musta pää ja vihreitä hileitä.
Yleensä tuolta on tullut ihan pelkästeen lyijyn värisellä Ässällä. Eli kalat ottavat vähän kaikennäköisiin vempaimiin. Tarvisi tuo valikoima vaan olla vähän suurempi!
Olen kalastelijapoika!

Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #652 on: April 16, 2009, 20:19:17 »
Tänään jälleen koulun jälkeen hyvässä säässä lähdimme kaverin kanssa tuonne Ruokepuoliselle, jossa eilenkin pilkimme ja jonne valtaosa tämän talven reissuista on kohdistunut. No, tällä kertaa ei alkanut tulemaan ihan ekoilta rei'iltä vaan parin reiän jälkeen. Sillisalaattia jälleen. Sitä tulikin ihan kohtalaisesti eilisiltä ottipaikoilta (sattuipa tapsiin ottamaan särkikin, joita tuolta ei kyllä yleensä edes tule, vaikka niitä siellä on). :-P
Siinä syönnin hiljennyttyä nykyttelin tasuria, yhtään kalaa en ollut siltä reiältä vielä saanut, kunnes yhtäkkiä junttasi ja kovaa. Arvelin, että olisi paremman kokoinen ahven jo kiinni ja, kun sain tuntumaa kalaan tajusin sen olevan vieläkin paremman kokoinen. Tuntui tasaista ja vahvaa jumputusta siiman päässä, ja sainkin hiljalleen kalan lähelle putkea. Erotin sohjojen seasta ahvenmaisen profiilin ja vaaleata ahvenenväriä. Kala otti taas pienimuotoisen jumputusspurtin ja koitin jälleen vetää kalaa lähemmäs sillä seurauksin, että se irtosi. Kyllä otti pattiin, ennätysahven siiman päässä (helposti yli puolikiloinen)..Arveltavaksi jää, että kuinka paljon. :|
Hirveämmin ei tuon jälkeen tullut kalaa, vaikka kokeilimme sieltä täältä. Yksittäisiä tirrejä vaan tasureihin. Lähdimme noin klo 19.15.
Huomenna luultavasti tuonne jälleen, ylihuomenna sitten muualle. Kyllä taas huomaa, että on kevättalvi, kun nuo tuon järven keskitalvella piilossa olleet jöössit alkavat jälleen heräillä.
Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #653 on: April 16, 2009, 21:02:07 »
Käytän edelleen tuota kalastuskirjanpito-ohjelmaa, se auttaa huomattavasti kun haluaa muistella vanhoja, tai hakea taktiikkaa uusille reissuille. Kaipa tämän vinkin sai tähän asiaan liittyen laittaa.
"Enemmän osaamista, Enemmän saalista"

Vikke

 • Kiiskimaisteri
 • Posts: 925
 • Kurikan Urheilukalastajat
  • MSN Messenger - vikke-95@hotmail.com
  • View Profile
  • Kiinnike-Heinonen Oy
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #654 on: April 16, 2009, 21:07:02 »
Raportti hieman myöhässä...

Lähdetiin käyttäjän "UppoPerho" kanssa avaamaan koskikalastuskausi viime sunnuntaina. Varauduttiin kummatkin perhoon ja virveliin.
Paikalle tultuamme huomasimme että vesi oli kyllä erittäin korkealla, mikä oli hyvin arvattavaa.

Aloitimme kummatkin perhoilla. UppoPerho meni vähän eteenpäin koskea, itse jäin paikkaan johon jätimme reput ja muut tavarat.

Menimme koskea kokoajan eteenpäin ja eteenpäin vähitellen, mutta tulos oli nolla.
Ei oikein pitkälle tätä koskea jatkettukkaan.

Olimme nettikartoista katselleet joesta toisia koskia. Olimme huomioineet, että erääseen toiseen koskeen ei ole kovinkaan pitkä matka.
Ajattelimme käydä etsimässä ko. kosken. Haimme reput ja muut tavarat, jonka jälkeen lähdimme pyörille.

Pienen etsiskelyn jälkeen löysimme kosken. Oli sen verran kumminkin jäänpeitossa ettei sinne viitsinyt kalastelemaan mennä.
Kun koskiosuus loppui, tuli tyynempi kohta ja nakkelin siinä vähän Vims -vaappua tuloksetta.
Kummatkin vain totesivat: "Täällä on pakko käydä kesällä".  :-)

Päätimme mennä takaisin koskelle, minkä tunsimme jo paremmin.
Siellä perholla ja virvelillä nakeltiin varmaan pari tuntia tuloksetta. Päätimme lähteä kotiin.

Ihan hyvä reissu oli saaliista huolimatta. Tuo nyt oli tuollainen kokeilureissu vain, oli pakko päästä pitkästä aikaa vähän perholla ja virvelillä heittelemään.  :-)

Muutama kuva...
"Suurta saalista
tärkeämpää on se, kuinka paljon kala tarjoaa urheilua pyytäjälleen." -Alex Hintze

perza

 • Yöeläjä
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 2790
 • hauki on kala
  • ICQ Messenger - 1611
  • MSN Messenger - perza87@hotmail.com
  • AOL Instant Messenger - perza
  • Yahoo Instant Messenger - perza
  • View Profile
  • Perza-vaaput
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #655 on: April 16, 2009, 21:13:56 »
Oikeassa olet, järvessä on todella tummaa vettä. Sielä kun tein lähemmäksi 50 avantoa niin aina joka toisessa oli ihan ruskeaa vettä, kun taas toisissa vesi näytti ihan kirkkaalta. Järvi on aika iso, mutta syvin kohta on alle 5m, ja keskisyvyyskin vain ehkä 2m. Kiviä on paljon joka puolella ja kalatkin tulevat vain noin 1m syvyydestä suurimmaksi osaksi.
Tosiasia on se, että en edes kokeillut kun 2 koon Ässän kopiota värissä papukaija. Pappa ja iskä käyttivät samaa väriä koossa 0. Kaikilla tuli kalaa saman verran. Mormuska oli kirkkaan punainen, jossa musta pää ja vihreitä hileitä.
Yleensä tuolta on tullut ihan pelkästeen lyijyn värisellä Ässällä. Eli kalat ottavat vähän kaikennäköisiin vempaimiin. Tarvisi tuo valikoima vaan olla vähän suurempi!

Kuullostaa just semmoselta paikalta jossa itsekkin tulee käytyä. Kiviä, matalaa/tummaa jopa mustaa vettä. Mitä tasureihin tulee niin minultahan niitä saa ja vaikka missä väreissä.(aina vähän pitää mainostaa :-))
Minun tämänpäiväinen kirre reisu rapsa löytyy itäsuomi osiosta/savon kalareissut.
Perza vaaput ja tasurit kalastukseen kätevästi netistä!  www.perza-vaaput.com

pilkkiäijä

 • Mansesterin makkaramestari
 • Posts: 1010
  • MSN Messenger - kala.keitto@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #656 on: April 16, 2009, 21:37:25 »
Oikeassa olet, järvessä on todella tummaa vettä. Sielä kun tein lähemmäksi 50 avantoa niin aina joka toisessa oli ihan ruskeaa vettä, kun taas toisissa vesi näytti ihan kirkkaalta. Järvi on aika iso, mutta syvin kohta on alle 5m, ja keskisyvyyskin vain ehkä 2m. Kiviä on paljon joka puolella ja kalatkin tulevat vain noin 1m syvyydestä suurimmaksi osaksi.
Tosiasia on se, että en edes kokeillut kun 2 koon Ässän kopiota värissä papukaija. Pappa ja iskä käyttivät samaa väriä koossa 0. Kaikilla tuli kalaa saman verran. Mormuska oli kirkkaan punainen, jossa musta pää ja vihreitä hileitä.
Yleensä tuolta on tullut ihan pelkästeen lyijyn värisellä Ässällä. Eli kalat ottavat vähän kaikennäköisiin vempaimiin. Tarvisi tuo valikoima vaan olla vähän suurempi!

Kuullostaa just semmoselta paikalta jossa itsekkin tulee käytyä. Kiviä, matalaa/tummaa jopa mustaa vettä. Mitä tasureihin tulee niin minultahan niitä saa ja vaikka missä väreissä.(aina vähän pitää mainostaa :-))
Minun tämänpäiväinen kirre reisu rapsa löytyy itäsuomi osiosta/savon kalareissut.

Katsotaan nyt  :wink: Se vaan oli vähän sellanen homma, että kun sielä laittoi kirkkaamman tasurin veteen niin eiköhän siellä ollut hauki pamauttamassa aina kiinni, joten ahven ei aina ehdi nappaamaan siihen kiinni. Pystypilkkinä siellä on toiminut ainakin kupari tai tompakki. Tällä kertaa kokeiltiin hopeaa ihan hyvin tuloksin. Vesi on siis sen verran tummaa, että parhaimmillaan näkee vain 40cm syvyyteen, heikoimmillaan vain parikymmentä senttiä.

Minulta taitaa seuraava reissuraportti tulla vasta parin viikon päästä, tai aikasemmin kun jaksan lähteä käymään sellaisessa kapeassa salmessa joka on ruopattu  :-) Viime vuonna ainakin jonkun verran kalaa tuli.
Olen kalastelijapoika!

sami552

 • Posts: 334
 • Team Särkkäri
  • MSN Messenger - hapankorppu91@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #657 on: April 18, 2009, 19:28:33 »
Jeps, tänään tuli sitten heittyä talven viimeinen pilkkireissu.

Päätettiin isän kanssa, että käydään vielä kerran katsomassa, että mitä Lappajärven possuille kuuluupi. Reissuun piti lähteä jo yöllä klo 2.00, että ehtisi aamusyönnille, sillä n. 4 tunnin ajomatka oli edessä. Rantaan saavuttiin n. klo 6.00. Edessä oli n. 4km potkuttelu kelkoilla pelipaikoille. Kova pohojoistuuli myötäsenä piti yllä potkurin vauhtia, montaa kertaa ei tarvinnut ton 4km matkan aikana potkaista vauhtia. Ihme kylläkin ensimmäiset reiät eivät olleetkaan tyhjiä, vaan muutama parempi ahven tuli heti ensimmäiseltä reiältä. Pääsääntö oli kyllä tänään se, että yhdestä reiästä nousi ahven tai kaksi, ja sen jälkeen ei tullut nyppyäkään, ennen kuin kairasi uuden reiän. Ahvenia nousi harvassa, mutta kaikki olivat hyvänkokoisia, isoin lähenteli jopa puolta kiloa.

Päivän paras reikä antoi kolme isompaa ahventa. Kaksi n. nelisatasta ja yks parisatanen.
Puolenpäivän aikaan se vähäinen syöntikin hiipui ja pohjoistuuli vain voimistui. Harvoin viimeisellä reissulla on näin kylmä. Puolenpäivän aikoihin päätettiin kelkkailla saareen tuulen suojaan pakkailemaan vehkeitä, kun ahveniakin oli kertynyt ihan tarpeeksi. Edessä oli vielä 4km kelkkailu kylmään ja kovaan vastatuuleen.

Kaikki kalat tuli jälleen Sillin kuorreseiskoilla. Ahvenet oli kooltaan 100-470g, isoin possu painoi 470g.
Tähän reissuun oli ihan hyvä lopetella tämä talvi, reissuja kertyi tänä talvena ehkä eniten, mitä koskaan. Vaikka suurin osa ajasta ja reissuista oli melkein nypyttömiä, niin kun sitkeesti jaksoi kytätä, niin kyllä niitä parempiakin tuli aina välillä. Silti vaikka talvi oli aika huono ahvenen suhteen, niin sain silti yli 400g ahvenia enemmän kuin muina talvina. Eli pientä kehitystäkin on voinut tapahtua. Kesällä on aikaa valmistautua ja latautua ensi talven koitoksiin ja vieläkin isompiin possu ahveniin.

Näihin kuviin on hyvä päätellä tämä kausi, Sami kiittää ja kumartaa.


Aaro kerho, puhtailla koukuilla.

Jolla

 • Posts: 23
 • Team Särkkäri
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #658 on: April 18, 2009, 20:33:06 »
Ihan hyvä talven viimeinen reissu Samilla. :-)

Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #659 on: April 19, 2009, 18:17:17 »
Viikonloppu tuli vietettyä kokonaan kalastuksen parissa parin kaverin kanssa, pe-su oltiin joka päivä pilkillä, perjantaina kahdestikkin.
Perjantaina oli aluksi tyyntä ja lämmintä, sitten alkoin hirveä lumisade ja alkoi tuulemaan, rauhottui taas, tuli taas jonkinverran lunta ja tuuli, rauhottui ja kohta alkoi tulemaan rakeita, kunnes meille riitti. Tuohon mennessä kaloja oli tullut jo jonkinverran.
Menimme kaffeelle ja kattomaan telkkua, Jonttu oli jo lähtenyt, kunnes ajattelimme lähtä Mässyn kanssa vielä testaamaan iltasyöntiä, molemmille nelisen ahventa, ei syönyt.

Lauantaina tuli oltua ensin kirkasvetisellä lammella, aluksi keli näytti hyvältä, sitten alkoikin tuulla aivan helvetisti, ja tuulta jatkuikin koko päivän.
Ahvenia saimme sieltä tarpeeksi täkyjä varten (jotain kolmisenkymmentä) ja sitten lähdimme kävelemään Pirttijärvelle. Kaverille heti hauki täkyyn, kun olin vielä virittelemässä omiani, pääsi kuitenkin vastaiskua tehdessä liukenemaan. Vähän ennen makkarataukoa, kun tarkisteltiin täkyjä, huomattiin, että mun yhdestä ongesta oli lähtenyt kaikki siimat (pohjasolmu näkyi). Menin tekemään vastaiskun ja kalahan se siellä, tovin punnerruksen jälkeen jäälle pulleahko puolitoistakiloinen hauki. Menimme sitten evästauon jälkeen kokonaan toiselle puolelle täkyinemme. Välillä hauet ottivat täkyihin, hylkäsivät, veivät koukut kasveihin tai irtosivat väsytyksessä.
Yhdessä vaiheessa sitten otti mun minivirveliin kala, päätin, että tämän annetaan niellä kunnolla, kun edelliset kontaktit olivat päättyneet karkuutuksiin.
Jonkun ajan kuluttua oli aika vastaiskulle, tarttui ja hetken  päästä kiloinen hauki jäälle. Pahasti oli kiinni, täytyi ottaa.
Kun olin irroittelemassa tuota haukea, Jonttu huomasi, että mun yhdessä ongessa oli kala, hiivin sen luokse ja Jonttu haukansilmä huomasi, että yhdessä (jälleen mun ongessa) oli kala. Jonttu meni sen luo, meikäläinen jäi ekalle. Annoin kalan viedä lähes kaikki siimat ennenkun tein vastaiskun. Pian huomasin, että siiman päässä temmelti päivän isoin. Aina vain kun kala tuli lähemmäksi sen paino alkoi tuntumaan isommalta ja isommalta. Muutaman kerran sain hauen putken alle, mutta viimeisellä kerralla se päätti sitten irroittautua. Komea haukihan se oli. :|
Jonttu oli tuon väsytyksen aikana tehnyt vastaiskun, mutta kala oli jo ilmeisesti sitä ennen hylännyt syötin. Tuon jälkeen taisi tulla enää Jontun onkeen haukikontakti, mutta pääsipä sekin irti. :-P

Tänään, sunnuntaina olimme jälleen lähijärvellä. Tuuli oli kova, mutta kyllä me jotain sentäs saimme. Ei ollut oikein hyvä keli taaskaan.

Tuossa vielä pari kuvaa lauantain puolitoistakiloisesta:


Ja takasin..
Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

 center>