Chat

Author Topic: Reissuraportit tänne!  (Read 715460 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #750 on: June 04, 2009, 15:45:06 »
Tuli käytyä kalastamassa kuhaa, toissayö- ja eilinen yö. Kalaa tuli, parin päivän saldo about 30 kuhaa, vielä enemmän haukea ja muutama raitapaitanenkin. Alamittaisia kuhat tosin olivat surullisen moni, mutta muutama mittakalakin saatiin maistiaisiksi. Ihan okei reissu, isompaa vaan kaivattaisiin.
Sää oli ekana yönä hyvä, lämmin ja tyyni. Toisena yönä taas satoi koko yön ja tuuli, keli ei kyllä suosinut, mutta pääasia että kalaa tuli, vaikkakin myös vähän flunssaa.
Ekana yönä toimi taildancerit+ salmonit ja countdownit kultaisina ja rusehtavina, viimeyönä Stormin wigglewart, countdown ja salmonit.
Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

jompsu

 • Posts: 460
 • Perhokalastelija
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #751 on: June 05, 2009, 12:14:18 »
Eilen pyhäjoella Kirjolohen ja taimenen perässä.
kalastus aikaa oli noin 4tuntia ja siinähän sitä kerkesikin jo jonkin verran.
Aluksi olin luottopaikallani ja siinä heittelin tunteroisen verran mutta mitään ei tullut. Siitä sitten lähin ylös koskea päin ja pysähdyin sinne.
Joessa oli siinä kohti paljon kiviä ja sitten siinä näkyi yksi pikkuinen "lampare" kivien keskellä. Sinne Rupesin viskelemään ja muutama heitto ja Vavassa tuntui nykintää ja jokin kala oli kiinni. Kohta selvisi, että Taimenhan se siellä siiman päässä ja pieni väsyttely ja kala haaviin. Tämän kevään eka taimen oli saatu ylös :-) Sen jälkeen menin takaisin luotto paikalle. Kello oli jo sen verran, että tunnin päästä piti lähteä pois.
Siinä sitten heittelin loppu ajan. Kaksi kertaa kala oli kiinni ja pääsin näkemäänkin jo kalat (taimen ja kirjolohi)  mutta aina irtosivat :-(
Sitten tuli ihan lopuksi vielä Sormen mittainen harjus Lotto-betellä joka oli jäänyt mahasta kiinni :-D Harjus kuitenkin..

Tämmöistä tällä kertaa..
tä...?

Mind_Flayer

 • Vappilosuhvero juomutryffeli !
 • Posts: 246
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #752 on: June 06, 2009, 16:00:11 »
Jospa sitä sanasen kirjoittaisi eilisestä Peurajärven reissusta nurmeksessa, josta kehkeytyi ennakko-odotuksiin nähden hulppea saalisjuhla kirjolohen purressa tarjottuihin uistimiin hanakasti. Vihje kertoi, että tankkiauto olisi lähipäivinä käynyt tuomassa satsin kalaa ja ketään ei ole käynyt aikoihin paikalla koittamassa, niin arveltiin käydä koittamassa. Edellisestä kerrasta onkin jo pari vuotta ja saalista aiemmilla kerroilla on tullut vaihtelevalla menestyksellä. Alunperin ei ollut mitään meininkiä lähteä ollenkaan kalastelemaan sinä päivänä, koska keli oli vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen kylmä. Tuuli puhalteli jäätävän oloisesti pohjoisesta ja sadetta tuli niin vetenä kuin jopa räntänäkin lämpötilan ollessa juuri ja juuri kolmessa asteessa.

Paikan päällä keli ei näyttänyt olevan yhtään sen parempi ja jopa myrskyisä tuuli latisti tunnelmaa. Kolmeen pekkaan oli kuitekin luvat hankittu ja muutama tunti ajateltiin onkia ja katsoa onko saaliiseen mahdollisuutta. Kyseinen paikkahan on metsähallituksen ylläpitämä istarijärvi ja ootto-ongen käyttö sallittua, joten ensimmäisenä laitettiin jokunen onki pyytämään. Isäntä ehti ensimmäisenä laittamaan itse vielä sitoessa omaan vapaani koukkua ja painoja. Juuri kun itse astelin rantaan aikomuksena heittää syötti veteen, huomasin kun isännän vavasta purkautui siimaa vauhdilla syvyyksiin. Kala kiinni eikä onki kerennyt olla vedessä viittäkään minuuttia! Lyhyen, mutta kiivaan taistelun jälkeen kala saatiin haaviin ja punnituksen perusteella perattuna n. 1,2kg painanut kirbeli reppuun. Siinä jo tuumattiinkin, jotta tämä alkoi jo liian hyvin ja ääneenkin ajateltiin, että aiemmilla reissuilla tällaiset onnistumiset ovat johtaneet loppupäivän hiljaisuuteen. No...kun kerran oltiin tultu niin jatketaan pyyntiä. Muu porukasta tyytyi vain ootto-ongintaan ja onkien virityksen jälkeen painui väki läheiseen kotaan makkaratulia virittämään minun jäädessä rantaan kokeilemaan lohen ottihalukkuutta aktiivivälinein. Ensimmäisenä siiman päähän pääsi aiempina vuosina luottovälineeksi noussut beten oranssi lottolippa, jossa mustia pisteitä. Heittäminen vain oli jokseenkin hankalaa vastatuuleen ja kasvoille piiskaava vesisade ei hirveästi kohottanut mielialaa. Vartin jälkeen alkoi pientä turhautumista jo olla ilmassa, kunnes kirbeli nro2 puraisi tarjottua lottolippaa. Tämä kala järjestikin oikean hyppyshown, jota oli ilo katsella. Viiden minuutin väsyttelyn jälkeen kala oli haavittavissa ja painoltaan tämäkin  perattuna n. 1,2kg kala pääsi reppuun. Tästä innostuneena serkkunikin tarttui virveliin ja alkoi tarjoilla samanlaista lippaa, sillä erotuksella, että muutaman heiton jälkeen siiman päähän tarrasi nähtvästi reilumman kokoinen hauki, joka katkaisi siimat varsin nopeasti. Itse jatkoin samalla lipalla, tosin puolen tunnin kalastuksen jälkeen siirryin heittelemään pienen lahden pohjukkaan, jossa tuuli ei haitannut niin paljoa heittelyä. Jo ensimmäisellä heitolla kirjolohi kävi tukistamassa siiman päässä, mutta en onnistunut tartuttamaan sitä. Tämän jälkeen tärppejä siunaantuikin useita, kunnes yksi kala tarttui ja seuraava väsytystaistelu alkoi. Pahaksi onneksi rannassa tämä kirjo järjesti sellaisen mylläkän, että onnistui irrottamaan huonosti kiinni olleen loton.

Tämän jälkeen kyseinen lahukka hiljeni tyystin. Vajaa tunti heittelyä alkoi maistua puulta, joten takaisin kodan edustalle ja siiman päähän "karjalan väreillä" maalattu kuusamon lätkä. Tämä vaihto kannatti ja heti ensimmäisellä heitolla tärppäsi. n. 1,1kg kala nousi lyhyen väsyttelyn jälkeen helposti ylös. Tästä alkoikin sitten tärppijuhla, kun serkkukin sitoi siiman päähän samanlaisen lätkän. Vajaaseen kahteen tuntiin nostettiin yhteensä 5kpl kirjoja ja kaikki kyseisillä lätkillä. Karkuutuksia tuli paljon, mutta siitä nähden kiintiöt saatiin pitkästä aikaa serkkua lukuunottamatta täyteen yhteissaaliin noustessa 8 kirjoloheen. Kalat olivat kaikki perattuna päälle kilon kaloja, isoimman ollessa 1.6kg, joten kokonsa puolesta passelin kokoisia. Harvoin on päästy kokemaan näin hyvää syöntiä ja tämä reissu jäi sen perusteella elävästi mieleen.

Siikapossu

 • Posts: 409
 • Rapanaama Pro Guido
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #753 on: June 06, 2009, 20:19:56 »
Käytiin vetouistelemassa minun veneellä kaverin kanssa. Mukava reissu oli muutamista vastoinkäymisistä huolimatta.

Aloittaessamme oli aika kova keli. Tuulta oli mukavasti ja kävi niin komea mainiki että kerrankin tunsi oikeasti olevansa merellä. Korkeimmat aallot olivat valehtelematta puolitoistametrisiä ja vieläpä melko jyrkkiä.

Toimin itse Suurena Valkoisena Kapteenina ja kaveri hoiti uistelupuolen. Oli melkoista vuoristorataa meno. Viritin radion Radio Suomen taajuudelle 97.3 ja käynnistin GPS-laitteen. Ajelimme hissukseen parin solmun vauhtia vasta-aallokoon kohti läheistä Rysäkaria. Veneen kova rullaus oli ihmeen mukava lisämauste ja aina välillä otti vatsanpohjasta.

Ensimmäinen tapahtuma sattui kymmenen minuutin uistelun jälkeen. Siimat potkurissa, vaikka nimenomaan yritimme tätä varoa. Kaveri souti veneen satamaan ja siellä meni kymmenisen minuuttia sotkun selvittämisessä. Samalla pidimme kusitauon.

Lähdimme jälleen ulos satamasta.

Aavalla alkoi tuuli koventua vielä entisestään, ja vähän jo välillä arveluttikin voimakas keinunta. Kaadoimme termospullosta mustaa kahvia mukeihin, mutta vain puoli mukillista. Vene heilui sen verran mukavasti että muuten oltaisiin saatu kahvit syliin. Vähän aikaa satoi rakeitakin.

Kohta sivummainen vapa taipui, ja jarrun huutaessa jo melkein luulimme kalan olevan kiinni. Totesimme uistimen olevan pohjassa, ja aloin peruuttaa. Saimme uistimen irti ja ja jatkoimme matkaa.

Ajoimme noin 20 minuuttia kohti Rysäkaria. Saaren edustalla käännyimme pikkuhiljaa takaisinpäin. Paluumatkalla vedimme edelleen uistinta, ja huomasimme lokkiparven seuraavan venettä. Emme kiinnittäneet tähän juuri huomiota sillä ainahan ne lokit ovat perkeitä kärkkymässä. Pian kuitenkin vapa taipui, ja eiköhän ollutkin naurulokki napannut liian pinnassa kulkeneeseen Nils-Master Spearheadiin. Kelasin hiljaa lokkia alas taivaalta kohti venettä. Toivoimme ettei se olisi tarttunut pahasti koukkuihin. Väänsin radion kiinni. Saimme lopulta räpiköivän lokin veneeseen ja siivet suppuun. Näversin koukkua irti sen suupielestä jonkin aikaa, ja lopulta sainkin koukun irti siististi. Pari kertaa lokki vielä puri minua sormista, ja päästimme sen pois. Lokki lensi ihan normaalisti merelle ilman sen kummempaa dramatiikkaa.

Jälleen yksi tarina lisää kerrottavana.

Emme tahtoneet lisää lokkeja, joten lopetimme uistelun ja ajoimme kohti satamaa. Otimme hieman liian läheltä Varjakansaaren rantaa, ja kohta rymisi moottori kiville. Sokka poikki. Jatkoimme matkaa parin solmun nilkutusvauhdilla kohti satamaa.

Ei saatu yhtään kalaa, naurulokki pelasti täydelliseltä munat pataan -reissulta. Siimat potkuriin ja kiville ajo. Sokka poikki.


Normipäivä.
« Last Edit: June 06, 2009, 20:21:52 by Siikapossu »

ris_to

 • Pullamössösukupolvi
 • Posts: 80
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #754 on: June 07, 2009, 14:10:46 »
Eilen tosiaan isännän kanssa Kalajoki-suun Haukiherruus-kisassa.Oli kala tosi tiukassa.


Niin,kisa alkoi klo 16.00,käytiin liput ostamassa siinä 15.30.Nuorilta maksoi 10e ja aikuisilta 15e. Isä antoi myyjälle 50e,ja hän antoi takaisin 35eukkoo.

Laiteltiin kamat veneeseen ja mentiin jo valmiiksi valituille otti-paikoille valmiiksi.Haulikko pamahti ja laskettiin vieheet perään.Minä laitoin perään puna-kulta-Bomberin perään,ja isäntä tuntemattomaksi jääneen itse "tuunatun" vaapun.Siinä oltiin puolisen tuntia uisteltu kun minulla tuli pikku hauentumppi.Vieheet takaisin veteen ja menoks.

Tuuli oli aika kylmä ja vielä mereltä päin.Ei ollu kyllä yhtään liikaa vaatetta vaikka oli bokserit,kalsarit,farkut,sadehousut,villasukat,t-paita,huppari,norm. takki,sadetakki,pelastusliivit ja pipo päässä.

No,lähdettiin sitten mereltä päin likemmäs markkina-paikkaa ja siinä paiskottiin lusikkaa ja lippaa.Vähän matkan päästä pojat olivat kuulemma saaneet +3 haukia.30 min. oltiin ja lähdettiin taas vetouisteleen.

Hyppään tässä 2 tunnin tyhjän vetouistelun yli.

Mentiin kaislikkoa kohti,ja näimme kun joku mies väsytteli isoa haukea.Päätettiin siinä vetää ohi ja minulla nappa vihreään Bomberiin samankokoinen kun edellinen hauentumppu.Koukku oikesi muuten kuin rautalanka.


Merelle päin taas ja sitten kauemmas jokea pitkin.Minulla oli taas perässä puna-kulta Bomberi,ja isällä musta 7cm Rapala Jointed.Taas minulla nyki,ajattelin että taas pikkuhauki.Ei ollut hauki,vaan iso ahven.Painoa sillä oli silmämääräisesti 350-400.Oli kyllä aika laiha kala pituuteen nähden.Niin ja oli muuten vielä ensimmäinen virvelillä pyydetty ahven tälle vuodelle,eli aivan kohtuun kokoinen.

Taas tunti 2h tyhjää,ja päätettiin kun klo. oli 21.00 mennä punnitusta päin hitaasti soutamalla.Taas oli Bomberi perässä,ja isoin tähän mennessä ollut pikkuhauki.

Oltiin punnituspaikalla ja siinä oli 3 isoa haukea,joista suurin oli 7450 gr.Minun suurin haukeni painoi vain 1020 gr prkl!

Oli muuten ovela äijä siinä kisassa.Se oli saanut toisiksi isoimman hauen ja laittoi sen tyttärensä(arviolta 5v) nimiin.Siinä oli 3 sarjaa;Aikuisten-sarja,yleinen-sarja ja junnu-sarja.Se tyttö oli AIKUISTEN-SARJASSA toinen,Yleisessä sarjassa 2 ja Junnusarjassa 1.

Joten se voitti;Sähköperämoottorin,2 Shimanon settiä,ja kolme pokaalia.Jotain rajaa sentään,vaikka onkin lapsi!Isä tietenkin tyytyväisenä siinä vieressä nouti palkinnot.


Nyt ei kannata vähään aikaan haukea pyytämässä kun niitä kannettiin paljon.Paska reissu,en kyllä enään mene muutakuin pilkkikilpailuihin!


« Last Edit: June 07, 2009, 17:12:50 by ris_to »

Qkkeli

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1474
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #755 on: June 07, 2009, 16:51:23 »
Mikkoporon videosta paistaa elämän ilo ja mukavuus..

Onneksi sentään vapa löytyi..

-chillyfisher-

 • Posts: 14
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #756 on: June 07, 2009, 21:46:41 »
Oltiin tänään kalassa pienellä metsälammella mutumaniac kanssa. Reissulla tuli 8 ala-mittaista taimenta, ihmeen hyvin laittoivat vastaan. Tärppejäkin kertyi ihan mukavasti ja perholla saatiin myös yksi tane.

Tässä pari kuvaa kaloista:

http://img188.imageshack.us/img188/2338/kuva0250.jpg

http://img188.imageshack.us/img188/9538/kuva0251.jpg

Kuvissa olevat kalat ovat eri yksilöitä vaikka ne näyttävätkin samoilta. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :-P :-P :-P

pilkkiäijä

 • Mansesterin makkaramestari
 • Posts: 1010
  • MSN Messenger - kala.keitto@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #757 on: June 07, 2009, 21:58:23 »
Viitisen tuntia kalastusta tänään Pyhäjärvellä veneen kanssa.

Laskimme veneen, ja ajoimme vähän selkeämmille vesille. Vesi oli niin sameaa että kauan sai ajaa ennen kuin se oli vähän selvempä. Uistimet perään ja parin tunnin uistelu ei tuottanut tulosta.

Kohta heittelimme jonkun aikaa jigeillä, ilman mitään. Iskä heitti lusikkaa pari heittoa ja taisi käydä hauki nykäsemässä mutta se jäi arvoitukseksi.

Lähdimme takasin päin, paistoimme yhdessä saaressa makkarat ja söimme eväät. Rannaltaheittely ei myöskään tuottanut muuta kun pohjatärppejä ja siimasotkun.

Kohta uisteltiin taas jonkun aikaa ja sillä välin selvitin sotkua. Kun sain sen selvitettyä heitin ongen veteen. Pariinkymmeneen minuuttiin ei taaskaan yhtään tärppiä joten ajoimme selän yli toiseen rantaan.

Laitoin Nils Masterin Haka DD:n spesiaalivärin. Isä sanoi että tässä on vain 3,5m syvää joten jätin vaapun lähelle. Siinä oli vähän sähellystä kun pikkuveli kyllästyi ja piti vaihdella uistimia ja vahtia ettei siimat sotkeudu toisiinsa kahdella vavalla.

Kohta seurasin ja luulin että pikkuveljen vaappu osui pohjaan, ja sitten tämähti omaan vapaan. Huomasin heti että ei ole kovin iso ja kelasin pintaan. Jo kaukaa näin että pieni kuha sieltä tulee taas tekemättä yhtäkään potkua. Kala oli reilu 35cm ja pullea kun mikä. Pääsi nopeasti takasin kasvamaan ja kalastus jatkui. Pikkuveljelle piti tietenkin heti vaihtaa samanlainen uistin :-P

Viimeiset uistelulenkit eivät enää tuottanut tulosta, joten rantaan vaan ja vene ylös. Vielä uimarannalta pari heittoo ilman kaloja ja sitten kohti kotia.

Kiva ensimmäinen uistelureissu kun sai vuoden ensimmäisen uistelukalan ja vuoden ensimmäisen kuhan.
Olen kalastelijapoika!

Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #758 on: June 08, 2009, 16:39:39 »
8.6.09
Venettä tuupimme vesille siinä yhdeksän- puolikymmenen tienoilla. Aloitimme uistelulla, koittelin ensin bomberia, mutta pohjatärppejä alkoi sadella, joten vaihdoin lusikkaan.
Lastusen Komiaa siiman päähän, ja hetken päästä standardihauki veneeseen. Tuon jälkeen ei kaloja hirveämmin sadellut, seuraava kala tuli heitellen, tällä kertaa Abu Hammerilla.
Seuraava kala tuli sedälle, se olikin jo pari kiloa painava limapuikko. Kaloja tuli harvakseltaan, tärppejä aina välillä. Erään kovankin tärpin sain tuntea, kun jarrukin huudahti. Ei tärpännyt valitettavasti enää uudelleen. Seuraavat kaksi kalaa tulivat tyynemmästä poukamasta, ensin puikkarihauki, täytyi kuvakin ottaa, kun ei ollut kerennyt vielä räpsiä.

Keskittymistä vaativa uistimenirroitusprosessi meneillään... :-P

Seuraava heitto, ja uusi kala. Tällä kertaa vähän parempi, kuitenkin pienenpuolein n.2,5 kiloinen.


Siitä paikasta ei enempää tullutkaan, vaikka ankkurinkin löimme pohjaan, kun ajattelimme, että tuossa enemmän olisi.
Lähellä oli paikka, josta viimesyksynä oli tullut komeita haukia, ja josta serkkupojan siimatkin olivat katkeilleet ison hauen viedessä kaislikkoon.
Tällä kertaa vieheitä sai heitellä rauhassa. Etenimme hiukan, jatkoimme siinä pommitusta, ja juuri kun olimme lähdössä vähän kauempana kaislikon reunassa mosahti komeasti.
Melkoiset pyörteet jäivät vain pinnalle, minä tietysti innokkaana heitin sillä samalla sekunnila Abua sinne. Ei tullut tärppiä, mutta kun kelasin vieheen veneen vierelle näkyi vieheen vanavedessä hauen jötikkä. Oisikohan silmäarviolta jotakin 3-5 kilon tienoilla.
Siinä lähellä olikin viimesyksynä hurjasti vähän pienempää haukea antanut paikka, jossa sitten matkalla pyörähdimme. Päiväkodiksi sen silloin ristimme.. :-D
Eipä tällä kertaa ollut siinä ottihaluista haukea. Haukea siinä kuitenkin oli, kun lähdimme ruohikonreunassa molahti pienenpuoleinen tuubi.
Parissa paikassa vielä heittelimme, sitten kello näyttikin puolta kolmea, joten päätimme lähtä uistellen venerantaa kohti.
Laitoin taas Komiaa pyyntiin, setä laittoi Nilsua. Loppuvaiheissa, kun vesi alkoi madaltua alkoi vasta tapahtua, ensin sedälle. Kala näytti painavalta ja isolta, luultiin, että se olisi jo päivän isoin, mutta kun kala tuli veneen vierelle karu totuus paljastui. Vedessä näkyi kilon- parin hauki ja ainakin saman verran salaattia hauessa kiinni. :lol:
Jatkoimme uistelua, mälliä oli veneen vieressä jatkuvasti. Kaksi kertaa peräkkäin, kun heitin Komian veteen koukkujen puhdistuksen jälkeen, otti mällit samantien kiinni.
Niin luulin kolmannellakin kerralla käyneen, mutta vapa alkoi notkahdella ja pinnalla pärskäytti hauki. Pienen väännön jälkeen päivän isoin veneeseen kuvattavaksi.

Arvioimme kalan suurinpiirtein 3-3,5 kiloiseksi ja päästimme takaisin.

Ja hetken uistelun jälkeen tärähti jälleen. Nyt luulin, että siiman päässä on aivan törkeän kokoinen hauki, mutta jälleen pienen pumppaamisen jälkeen karu totuus paljastui..
Standardikokoinen hauki naama täynnä salaattia. :-P

Uistelin vielä hetkisen, kunnes saavuimme rantaan.
Keli oli tänään ihan hyvä, joku +15 astetta lämmintä, tuulikaan ei mikään hirveä ollut.
Kalattomuus johtui tänään luultavasti veden sameudesta, kun vähänaikaa sitten olleet vähän huonommat kelit olivat pöllyyttäneet vesiä. Setä arveli syyksi myös maatuulta.
Mutta tästä on hyvä jatkaa, ja parantaa tulevina kalastuspäivinä. Saipas vähän lämmittelyä tulevia koitoksia varten.
« Last Edit: June 08, 2009, 20:38:23 by SUURkalastaja jyväskyläst »
Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

sami552

 • Posts: 334
 • Team Särkkäri
  • MSN Messenger - hapankorppu91@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #759 on: June 10, 2009, 20:53:38 »
Tuli oltua pari päivää jossainpäin Porin merialuetta. Hekan nuorisoreissulla mukana olivat: minä, jolla, jollan veli ja vie yks jannu.

Ensimmäinen päivä, maanantai 8.6.


Maanantaina minä ja jolla saatiin soutuvene käytöön ja toinen seurue meni moottoroidulla vehkeellä. Syönti oli aivan topissa ja vesi oli kylmää. Maanantaina ei mitään mainittavia saaliita noussut kummallekkaan "venekunnalle".

Toinen päivä, tiistai 9.6.

Toinen päivä ja taas minä ja jolla soutuhommiin. Hiljaista oli tänäänkin, todella hiljaista, kunnes vapa nytkähti ja jolla kiskoi hirveän vesipedon veneeseen.Sitten kiskottiin taas tyhjää, kunnes minun vavassani tuntui jotain ylimääräistä. Pieni kuhahan se siellä, vuoden ensimmäinen, C&R.Sitten olikin aika mennä rantaa sapuskalle, hyvä kun ehti, oli se syönti niin rajua. Aterian jälkeen taas merelle, ja tällä kertaa kaikki ahtauduttiin perärutkulla varustettuun terhiin. Illan aikana syönnissä oli havaittavissa ehkä pientä elpymisen merkkiä. Veneessä kävi komea ahven, säynävä, sekä hauen tumppeja. Kunnes "jannulla" oli vähän rouheempi kiinni. Hauki helposti veneeseen, painoa n. 1.5kg.  Aikamme taas hinattiin kauheita saunahalkoja perässä, kunnes vapa nytkähti kunnolla. Roottori sammuksiin ja kalaa väsyttämään. Jossain vaiheessa onnistuttiin kuitenkin sähläämään siima jotenkin aivain sekaisin, joten väsytystä jatkettiin käsin siimalla pelaamalla. No, kun joku aika siinä sähellettiin, niin saatiinhan me se hauki ihan haaviinkin asti. Ihan mukavan kokoinen luupää tällä kertaa. Painoa otuksella oli 3.5kg ja ottipelinä joku nilsun kapula.

1.5kg ja 3.5kg.3.5kg takaisin kasvamaan.Vähän aikaa vielä kiskottiin, kunnes päätettiin lähteä rantaan saunomaan.

Kolmas päivä, keskiviikko 10.6.


Tänään oltiin vielä muutama tunti merellä, ennen kuin oli takaisin lähdön aika kohti Tampesteria. Aloitimme hinaamaan, pitkälle ei keretty, kun jo joku hauen luikku ravisteli vaappua. Äkkiä ylös ja vielä nopeemmin takaisin kasvamaan. Sitten olikin taas hiljaista jonkun aikaa, kunnes syvän montun päältä iski vähän parempi hauki kapulaan. Pieni väsytyksen tapainen ja hauki veneeseen, painoa kaverilla parisen kiloa.Aikamme vielä vedettiin ja taisi sitä vielä joku tumppikin nousta, mutta ei mitään mainittavaa enää. Hieno reissu ja hieno seura jälleen kerran, vaikka kalaa ei niin tullutkaan, mutta sehän ei ole todellakaan se pääasia. Lisää tällaisia reissuja, seuraavaa odotellessa.  8-)
« Last Edit: June 10, 2009, 20:57:31 by sami552 »
Aaro kerho, puhtailla koukuilla.

Jolla

 • Posts: 23
 • Team Särkkäri
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #760 on: June 10, 2009, 21:29:11 »
Ton Sami552 alimman kuvan hauella oli aikas terävät hampaat :roll:Tällä Nilsulla tuli toi 3,5 kg haukiunatco

 • Posts: 188
 • onkikirbet 2kg&1.5kg
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #761 on: June 11, 2009, 00:51:11 »
tämän päivän saalis perholla 2kpl ~10cm taimenta.. takaisin ne pääsivät kasvamaan..
muuten koko viikon aikana tähän mennessä  kaveriporukan kanssa yhteissaldo 8kpl +50cm taimenta ja muutama alamittainen.
kaikki korvensuun koskesta.
Kalastus ei ole vain harrastus, se on elämä !

tonko__

 • Guest
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #762 on: June 11, 2009, 17:43:34 »
Maanantaista tähän päivään asti oltiin Suomussalmella Näljängässä.

Maanantaina yhestä lähellä olevasta joesta sain jonku 600 grammasen hauen.

Tiistaina käytiin yhellä toisella joella ja sieltä about 700 grammanen hauki + enkka ahven kiinni (ei tullu rannalle asti vaikka puolen metrin päässä minusta ottikin) ja enkka taimen tärppi erittäin hyvän näköisestä koskesta! Oisi ollut JOPA mitallinen. Tuolla Näljängän seuvulla on nimittäin melkein ainoastaan nuita (tietenkin) alamittaisia purotaimenia. En tiiä mitään paikka mistä olis saatu mitallista taimenta..  :roll:

Keskiviikkona kävimme tuon meidän talon lähellä olevalla joella (monta kilometriä alaspäin). Sieltä aivan törkeän hyvän näköisestä kosken alapuolisesta suvannosta joku 2,5 kilonen hauki. Arviolta
Sitten myöhemmin kävimme yhellä "kohu" paikalla. Tämä oli samaa jokea, mutta joen yläpäässä. Siltä paikalta on tullu joka kerta ainakin jalokala tärppi jos ei ylös asti.
Ei pettäny tämä paikka tälläkään kertaa ja heti ensimmäisellä heitolla n. 30 senttinen tonko tai harri kiinni. Aivan tajuton ryntäily kalalla päällä ja irtihän se pääsi.
Noh toinen heitto ja taas kiinni. Kala ryntäilee kuin hullu ympäri jokea!..  :-D Oli erittäin vaikea kohta saada se ylös sieltä koska seisoin sellaisen putken päällä ja rannat oli pajukkoiset! Sieltähän se kuitenkin nousi. Oli laiha ruipelo harri. Arvioin sen joksikin 27 senttiseksi. Nopea vapautus ja suu messingillä..  :-D

Tänään emme joutaneet kalastamaan.

Heinäkuun alkupuolella uudestaan Näljänkään, kunhan skootteri on saatu hankittua..  :-P
« Last Edit: June 11, 2009, 17:45:21 by tonko__ »

sami552

 • Posts: 334
 • Team Särkkäri
  • MSN Messenger - hapankorppu91@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #763 on: June 11, 2009, 20:49:02 »
Tänään kaverin kanssa yllätys yllätys tossa läheisellä lampareella. Ja miksei oltaisi, kun sieltä on tässä hiljaittain tullut tapahtumia. Keli oli aamulla pilvinen ja tuuli hissukseen lounaasta. Puolisen tuntia ehditteen paiskoa, kun näin, että pikkukala pakeni jotain. No heitto sinne, ja kuin käsikirjoituksesta samantein siimat kireällä ja vavat notkolla. Kala tuntui melko kookkaalta, ja kyllä sen kaa sai viitisen minuuttia tapellakkin. Lopulta komea lampihauki nousi suon kuivemmalle puolelle. Painoa haakertilla 3.7kg, maha oli täynnä jotain pikku särkee.

3,7kg, vuoden isoin.  8-)« Last Edit: June 11, 2009, 20:56:51 by sami552 »
Aaro kerho, puhtailla koukuilla.

perho.fi

 • Posts: 15
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #764 on: June 11, 2009, 22:43:50 »
Tämmöstä tällä kertaa ja tuli perholla
Perho:valkoinen leech
paikka:salainen
aika:jotain klo:8 sateen jälkeen
« Last Edit: June 13, 2009, 01:06:11 by perho.fi »

perho.fi

 • Posts: 15
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #765 on: June 12, 2009, 14:01:48 »
Tämmöstä tällä kertaa ja tuli perholla

Mikä hän on kun on niin hyvin pyöritelty? Liekkö kirre?
Komia kala kumminkin, mutta mukavampi sitä kuvaa olisi varmaan itsekin jälkeenpäin katsoa, kun kala olisi hieman siistimmässä kunnossa.

kyllä siitä huomaa että se on kirre onko se sitten lahna:D

El Dorado

 • Posts: 801
  • MSN Messenger - futislude95@hotmail.com
  • View Profile
  • http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #766 on: June 12, 2009, 14:05:08 »
Tämmöstä tällä kertaa ja tuli perholla

Mikä hän on kun on niin hyvin pyöritelty? Liekkö kirre?
Komia kala kumminkin, mutta mukavampi sitä kuvaa olisi varmaan itsekin jälkeenpäin katsoa, kun kala olisi hieman siistimmässä kunnossa.

kyllä siitä huomaa että se on kirre onko se sitten lahna:D
Kyllä tuo kirre on (vai onko?), mutta ihan hirveeeen pitkä on sun reissuraportti.
Oisit voinu kirjottaa, että MISTÄ sait tuon, ja MILLÄ perholla, ja MIHIN aikaan.
« Last Edit: June 12, 2009, 14:06:41 by El Barto »

hd-dvd

 • Posts: 88
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #767 on: June 12, 2009, 14:37:57 »
8.6.2009

Auto kohti nummi-pusulaa jossa mökkimme sijaitsee. Järvenä toimii saarijärvi. Järvessä on kaikki kalat kääpiöityneitä joten reissun saalis odotus oli  mitätön.

Mökillä noin 80-vuotta vanha moottorivene vesille (saarijärvellä ei saa käyttää bensamoottoria....) sähkömoottori kiinni, ja airot joissa melat ovat menneet halki veneeseen.
Vetelimme mepsin lippoja noin tunnin verran, jonka jälkeen rantauduimme pienelle saarella. Saarella satunnaista heittelyä kunnes kaveri nappasi ensimmäisen hauen.

http://irc-galleria.net/view.php?nick=hd-dvd&image_id=105708169

Saaren jälkeen satunnaista uistelua jonka seurauksena kaverin vapaan tarttui jälleen hauki.
Yhtäkkiä vavassani tärähti, aloitin raivoisan taistelun ja viimein sain kalan ylös, kuva puhukoon puolestani.
http://irc-galleria.net/view.php?nick=hd-dvd&image_id=105708087

Reissulla saatiin vielä yksi uisteluhauki ja yksi pilkki ahven.
Illalla olikin aika suunnata kohti mökkiä ja sitä kautta saunaa.

Järvi oli peilityyni koko reissun ajan, joten oikein mukava kalareissu pusulassa.


« Last Edit: June 12, 2009, 14:40:20 by hd-dvd »

Paraskalastaja

 • Posts: 324
 • Ahven!
  • MSN Messenger - aku.lappalainen@dnainternet.net
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #768 on: June 12, 2009, 15:57:03 »
Tänään tuli kausi avattua ja menin Halisten koskelle heittelemään. Ekällä heitolla jäi suustaan kiinni 1.5-2kg lahna ja sen jälkeen heti uusi samankokoinen lahna. siinä sitten hetken heiteltyäni sain 2 runsaan kilon painoista haukea ja 1 700g ahvenen(uusi ennätys). Hetken päästä huomasin, että joku rokasteli vieressäni niin soitin myllärin talolle ja ne lähettivät kalastuksen valvojan sinne. Valvoja tarkisti minun ja rokastajan luvat ja lähti sitten pois. Rokastaja jatkoi rokastamista. Sitten hetken päästä sain 2 simpukkaa virvelillä.
-Paraskalastaja

hd-dvd

 • Posts: 88
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #769 on: June 12, 2009, 18:47:21 »
[offtopic]
 :-o Missä päin olit heittelees, ihan siel koskel vai siinä suvannos. Loistavaa toimintaa tuo soitto, vaikkei mittää auttanukkaa. Itse olen käynyt maaliskuust lähtien joka viikko halisis ja yhtäkää tarkastajaa näkyny. Pitää rupea itsekin soittelemaan, siellä koskessa kun onkijoita riittää...

Jos vastaat jotain niin kirjota tuonne halistenkosken omaan topicciin.
[/offtopic]

siilinki

 • Posts: 147
  • View Profile
  • Email
Reissuraportti
« Reply #770 on: June 12, 2009, 23:20:44 »
Kalastusaika: 19.00-21.30
Paikka: Rusutjärvi (Keski-Uusimaa)

Lähtiessäni kalaan aurinko paistoin kohti suoraan.
Heti rannan jälkeen iski hauki kiinni jolle mitasin painoa 900g kun kala oli veneessä pilvet peittivät auringon ja syönti lakkasi kuin seinään.
Tämän jälkeen tuli sitten 3 tuntia tyhjää kunnes tuntui vavan päässä vimattua vetoa aloitin kelamaan pumppaus liikkeillä tuntui kun siimassa olisi
3-5kg kala. Kalan evä tuli vedestä esiin luulin, että on useampi kala kiinni, mutta sielä oli käärmeen näköinen mörkö.
Pidempien tarkastelujen jälkeen tulin siihen tulokseen, että kalani oli ankerias painoa 350g jotka ovat erittäin harvinaisia suomen vesissä,
kala tuli rapala uistimella joka oli tullut rapalaboxissa mitkä maksavat kaupassa 25€/boxi.
Sitten soutelinkin kotirantaan ja näyttelin komea saalistani kotiväelle.

 

Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #771 on: June 13, 2009, 01:24:21 »
Tänään tuli kausi avattua ja menin Halisten koskelle heittelemään. Ekällä heitolla jäi suustaan kiinni 1.5-2kg lahna ja sen jälkeen heti uusi samankokoinen lahna. siinä sitten hetken heiteltyäni sain 2 runsaan kilon painoista haukea ja 1 700g ahvenen(uusi ennätys). Hetken päästä huomasin, että joku rokasteli vieressäni niin soitin myllärin talolle ja ne lähettivät kalastuksen valvojan sinne. Valvoja tarkisti minun ja rokastajan luvat ja lähti sitten pois. Rokastaja jatkoi rokastamista. Sitten hetken päästä sain 2 simpukkaa virvelillä.

Jaa-a, mahdatko tarkoittaa tuolla 1,7kg ahventa vai yhtä 700 grammaista?... :roll:
Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

mikarim

 • Posts: 103
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #772 on: June 13, 2009, 09:26:11 »
Viikon reissu taas Pudasjärven maisemissa ja muutama kalastusreissu lähijärvissä sekä -lammissa tuotti tulosta kolmen hauen verran. Ensimmäinen reissu suuntautui Karhujärvelle, joka sijaitsi kotipaikasta noin 20 km päässä. Puolen tunnin kalastuksen jälkeen jarru vinkaisi pahemman kerran ja ensimmäinen hauki mylvi siiman päässä. Eikä ollutkaan mikään pieni kala. Viiden minuutin väsytyksen jälkeen rannalla ja mittaus tuotti tuloksen 3,99 kg ja 80 cm (alla kuvassa). Toiselle kalalle säälittävät mitat 360 grammaa ja 43 cm :-DToinen viikon reissu suuntautui läheiselle Kuikkalammelle. Luulin lammessa asustavan vain kääpiöitynyttä ahventa ja varauduinkin kalastukseen jättämällä perukkeen pois. Mitä vielä, noin kymmenen minuutin kalastuksen jälkeen siiman päässä jumputti hauki (2,19 kg ja 73 cm). Onneksi siima piti. Kaiken kaikkiaan mukava viikko kalastuksen parissa ja tänään vielä Sanginjoelle sitä taimenta/kirjolohta kyttäämään, mikäli ilma antaa periksi.
« Last Edit: July 14, 2010, 17:32:54 by mikarim »

El Dorado

 • Posts: 801
  • MSN Messenger - futislude95@hotmail.com
  • View Profile
  • http://www.kalassa.net/keskustelut/index.php
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #773 on: June 13, 2009, 09:53:30 »
Tänään tuli kausi avattua ja menin Halisten koskelle heittelemään. Ekällä heitolla jäi suustaan kiinni 1.5-2kg lahna ja sen jälkeen heti uusi samankokoinen lahna. siinä sitten hetken heiteltyäni sain 2 runsaan kilon painoista haukea ja 1 700g ahvenen(uusi ennätys). Hetken päästä huomasin, että joku rokasteli vieressäni niin soitin myllärin talolle ja ne lähettivät kalastuksen valvojan sinne. Valvoja tarkisti minun ja rokastajan luvat ja lähti sitten pois. Rokastaja jatkoi rokastamista. Sitten hetken päästä sain 2 simpukkaa virvelillä.

Jaa-a, mahdatko tarkoittaa tuolla 1,7kg ahventa vai yhtä 700 grammaista?... :roll:
Tarkoittaa, että yhden 700grammaisen ahvenen hän sai..

fishing4ever

 • Posts: 37
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #774 on: June 13, 2009, 12:30:44 »
Elämän ensimmäinen ''puhdas'' haukireissu (12.6.09, tuntematon lampi paikkana):

Rannalle saavuttua ajattelin, että eihän täältä pääse edes kunnolla heittämään, koska vesikasveja niin runsaasti. Noh, laitoin sitten minnow spoonin perukkeen päähän hyvän ruohikkouistimen maineessa. Lumpeita todellakin piisasi, mutta minnow spoon suorastaan ylitti odotukseni uidessaan lumpeiden keskellä. N. 10 minuutin heittelyn jälkeen hauki kävi ''näykkäisemässä''; muttei edes yrittänyt uudestaan kiinni. Seuraava (n.) tunti olikin hiljaista, mikäli ahvenien yrityksiä ei laskesta. Olin heitellyt samasta kohdasta varmaankin jo parikymmentä heittoa, joten aioin siirtyä kun tärppiä ei tullut. Lopulta se tärppi kuitenkin tuli ja hauki oli kiinni. Eihän sitä kauaa väsytellyt kunnes nostin jo rannalle: Ei mikään jätti ollut, jotain 1-1,5kg. Myöhemmin vielä hauki tai iso ahven oli kiinni, mutta pääsi heti irti jarrun vingahdettua.

Muuta huonoa ei minnowista huomanut kuin hieman huonon kalojen tarttuvuuden. (Tiedä sitten, saattoi olla pyytäjässäkin vikaa. :roll:)

Nyt siis kuitenkin ensimmäinen haukireissu takana hyvillä mielin, tulihan sentään jotain ylöskin. Onhan noita haukia ollut paljonkin UL -välineissä kiinni, mutta aina on siima katkennut tai kala irronnut mikäli vähänkin isompi ollut kiinni.

Torro

 • Urospuolinen nauta
 • Posts: 1024
 • Maalintekijä jumalan armosta
  • MSN Messenger - redwoodriver@windowslive.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #775 on: June 13, 2009, 16:55:52 »
Itekin kävin tänä aamuna Halistekoskella rikkomassa polveni ja karkuuttamassa pari kalaa.
Muutaman sormenmittaisen, kauniin taimenen penikan sain yläosista. Menin sitten hyppäämään johonkin pirun syvään monttuun kun astuin kiveltä veteen, jalka ei tavoittanutkaan pohjaa ja löin polven isoon kiveen..... kahluuhousut melkein puhki ja polvi turvoksissa.

Vettä oli pirun vähän joten piti käyttää pikkuperhoja. Loppuliu'usta sain sydäntäpysäyttävän tärpin mutta ei pysynyt. Oma vikani kun päästin siiman löysäksi, samasta kohtaa jäi koko ajan kiven taakse perho ja meinasin että taas jäi kun vastaiskusta ei ilmennyt potkuja. Tuomitsin tärpin kiveksi turhan äkkipikaisesti. Päästin siiman löysäksi ja riuhdoin irti mutta se ottikin yhden painavan potkun ja pisti rullan pyörimään. Irtosi ekasta potkusta jättäen helvetinmoiset pyörteet. Pisti vituttamaan että taas möhlin ison kalan, ei se pieni ollut.
Samasta kohtaa sitten karkuutin perään ~30cm taimenen ja lähdin kotiin.

perhokalastus on parasta mitä mies voi tehdä housut jalassa

sube

 • Posts: 158
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #776 on: June 13, 2009, 20:23:59 »
Tänää faijan kaa jonkin aikaa merellä kalastelemassa veneellä. Melko huonosti tuli kalaa, yhteensä jotain 10 haukea ja muutama 2-3kg hauki. Halusin lähinnä testata uutta väriä bete krokosta =) ja kyllä sillä kalaa näytti saavan myös. Kuvia en ees viittiny ottaa ja kaikki hauet päästin nopeasti takaisin veteen...
Kivaa oli ;)

Harkkis

 • Posts: 163
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #777 on: June 13, 2009, 20:32:02 »
Eräille tuommoinen saalis voi olla ihan hyvä :roll:... (meinaan itseäni)
Hieno saalis! :wink:
Loistavia vaappuja ja muita kalastukseen liittyviä tarvikkeita! Saalisploki!
Tarvaaput: http://tarvaaput.nettisivu.org/
Klikkaa linkkiä ja hämmästy

sube

 • Posts: 158
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #778 on: June 13, 2009, 20:35:10 »
Eräille tuommoinen saalis voi olla ihan hyvä :roll:... (meinaan itseäni)
Hieno saalis! :wink:
Nojoo, parempihan se on, että tuli edes jotain =D Mutta jos vertaa kahteen edellisreissuun, jossa toisella tuli 9kg hauki ja toisella reissulla 5kg hauki, niin ei tullut niin hyvin tällä reissulla :D

allu_

 • Posts: 196
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #779 on: June 14, 2009, 22:22:06 »
Lauantaina olin aamulla rannalla vähän enne puoli ysiä ja laitoin siinä veneen lähtökuntoon ja ehdinkin hetkeksi vesille ennenkuin muut saapuivat. Yllättävän aikaisin sami oli kuitenkin päässyt sängystä ylös, ilmeisesti ne mun viis herätyssoittoa auttoivat jonkun verran. Kun kaikkien kamat olivat veneessä niin lähdettiin soutelemaan kohti ottipaikkoja. Siinä lähtiessämme rannasta a-s ilmoitti ettei ottanut haavia mukaan johon sitten sanoin että tänään ainakin tulee isoja ahvenia kun ei ole haavia millä niitä ylös ottaa. Piiiitkän siirtymän aikana ei tullut kuin yksi sormenmittainen ahven hornettiin. Pelottavan heikolta vaikutti... Päätettiin jäädä matkan varrella olevaan syvempään monttuun jigaamaan. Sami otti valkoisen jigin, mä keltaisen ja a-s keltaruskean. Hiljaiselta vaikutti siinäkin, joku kala kävi kerran näykkäämässä mun jigiä, hauki varmaan kun oli sen verran raju tälli. Oltiin jo pois lähdössä, kun yhtäkkiä kuulin jarrun räsähdyksen selkäni takaa. Siellähän se sami vapa kaarella väsytteli jotain kalaa, jota siinä vaiheessa vielä veikattiin haueksi. Ei kyllä millään meinannut tulla pintaan vaan koitti jatkuvasti vetää takaisin kohti pohjaa. Lopulta kuitenkin sami sai sen lähelle pintaa jolloin jokaiselta taisi pari rumanpuoleista sanaa päästä, oli meinaan aika kookas ahven jigissä kiinni. Tukevasti oli jigi suussa kiinni joten ei mitään hätää, kala siimasta nostamalla paattiin. Kala oli aika pahannäköisessä kunnosa, molemmat kyljet naarmuiset ja selkäevä revitty aika rikki. Ilmeisesti sitten joku aikamoinen hauki käynyt kiusaamassa.750g/38,5cm oli ahvenen mitat ja samin uusi ahvenenkka. Aika hyvä aloitus, reissun eka kala (vetokalojahan ei edelleenkään lasketa  ;)) ja heti ennätys. Mittausten jälkeen kala takaisin kasvamaan jonne se kiukkuisesti lähtikin. Jigattiin vielä hetki mutta ei enää mitään, yksinäinen susi oli tämä kala. Kierreltiin aluksi sellaisia lumpeikoita joilla ei perjantaina käyty ollenkaan. Todella hiljaista oli, a-s taisi yhden pikkuhauen saada jigillä ja toinen karkasi veneen vierellä. Mullakin kävi yksi hauggi lotossa kiinni veneen vieressä mutta ravisteli heti itsensä irti. Mentiin sitten perjantaina parhaiten kalaa antaneille rannoille ja lumpeikkoihin heittelemään mutta ei niin mitään. Voi olla että todella kuuma, painostava ja ukkosta enteilevä ilma sulki haukien suut, vaikka yleensä hauet aktivoituvat ukkosesta. Ukkospilviä ei kuitenkaan näkynyt, mutta lähes koko päivän jostain kaukaisuudesta kuului kumeaa jyrinää. Järven pinta oli täysin peilityyni, joten siinäkin saattaa olla syy haukien syömättömyyteen.

Vaihdeltiin paikkoja ja lopulta onnistuttiin joitain kaloja sentään löytämään, mutta kovin heikkoa oli. Oltiin kalastettu melkein 4 tuntia ja itse olin vielä nollilla, alkoi jo vähän usko loppumaan. Heittelin siinä 15g lottoa ja joku sentään tärräsi kiinni. Väsyttelin kalaa normaaliin tapaan, ei mitenkään erityiseltä tuntunut, perus hauelta tuntui vaikka potkut olivatkin omituisen teräviä. Kun sain kalaa lähemmäs niin ensimmäisenä sen näki a-s joka sanoi että ihan hyvän kokonen ahven. Revin sen sitten äkkiä ylös sieltä ja kyllähän se ihan nätti olikin. Parit kuvat, mittaukset ja sitten ahven takaisin veteen.620g/37cm oli tämän ahvenen koko, tulihan se päivän avauskala viimeinkin  ;D En mä pahasti perässä ollut, mulla oli 1 kala kun samilla ja allu-santerilla oli kummallakin 5. Pakkohan sitä oli vähän tasoitusta antaa etteivät ne heti suuttuisi ja lähtisi kotiin. Pyörittiin samoilla paikoilla vielä vähän aikaa ja sami nappasikin pari komeaa ruoka-ahventaKun oltiin koko alue ronkittu läpi lähdettiin muille paikoille ja tästä alkoi samin väliaikainen alamäki  ;D Mulle ja a-s:lle tuli aika tasaiseen tahtiin pieniä haukia ja ahvenia, mulle lotolla ja as:lle raitasärki-komialla. Samilla oli kuitenkin vielä enemmän tapahtumia kuin meillä, mutta joka ikinen karkasi  :D Milloin lumpeikkoon ja milloin muuten vaan koukut irtosivat hauen ravistellessa pinnassa. Kyllä siinä alkoi samilla ketutuskäyrä nousta ja vielä kun joka karkuutuksen kanssa a-s:n kanssa lyötiin lyötyä huutelemalla kaikennäköisiä kommentteja. Siinä oli sami pidemmän aikaa naama norsun*itulla. Mun laskujen mukaan tuli 7 peräkkäisen karkuutuksen putki, jonkin sortin ennätys varmaan sekin. Lopulta sekin onnistui jonkun ylös saamaan, mutta a-s oli aika hyvään johtoon jo karannut. Tilanne oli tässä vaiheessa a-s 10, sami 6 ja mä 5. Perushauki lotolla:Lähdettiin koittamaan uusia ennenkokeilemattomia paikkoja joista ensimmäiset olivat surkeita mutta seuraavat osoittautuivat hyviksi ahvenpaikoiksi. Siirtymäuisteluissa saimme useita haukia ja joitakin pieniä ahvenia. Syötävän kokoisia 200-300g ahvenia nousi useampi heittämllä uusista paikoista useampi, mutta haukia ei tullut juuri yhtään. Aika omituista, oli meinaan sellaisia vesikasvustoja että olisi haukeakin pitänyt olla seassa vaikka kuinka. Seassa oli kyllä välillä pieniä 50g ahvenia jotka tietenkin sitten saivat jäädäkin sinne järveen. Itse en kyllä saanu mitään, joten tilanne näytti aika epätoivoiselta mun kannalta, mulla oli 5 kalaa ja muilla veneessä olijoilla 12. Siinä vaiheessa kaivoin särkivärisen "testikomian" ja heti alkoi tulla fisuja. Aika pienessä ajassa nousi 7 kalaa mulle, samassa ajassa sami sai yhden ja a-s vain karkuutti. Samikin kyllä karkuutti mutta se ei ollut enää mitään uutta. Kyllä multakin kalat irtosivat koukuista mutta mun taidon ansiosta aina veneen kuivemmalle puolelle  :D Mun ja samin ruokakalat, samilla taas isompi perkl...Yhtäkkiä kalantulo vain loppui jostain syystä joten tilanne pysyi tiukkana pidemmän aikaa. Mentiin paikalle, josta aikaisemmin oli tullut useita ahvenia. Nyt ei tullut kuin kaksi ruokakalaa siitä ja pari pientä ahventa.

Mentiin taas kokeilemattomille paikoille ja siinä rauhassa heitellessäni tuli jotain päähän ja kovaa. A-s:han se siinä oli heittäessään lyönyt mua kelalla päähän aika rajusti. Ilmaisin siinä sitten oman mielipiteeni hänen heittotaidoistaan, mutta ei ollut kuulemma hänen vika, oli sellainen asento "ettei kukaan muukaan olisi voinut olla osumatta"  ??? Miksi sitten pitää heittää jos on sellainen asento ettei voi välttyä lyömästä kaveria päähän, kysyin, mutta vastausta ei koskaan tullut. Ihme touhua. Hemmetinmoinen kuhmu siihen tuli ja mukavahko päänsärky koko loppuillan. Vähän aikaa oli hiljaisempaa sekä veneessä että kalojen osalta. Aina välillä kyllä joku kala tuli ja alkoi pahasti näyttää siltä että sami karkaa ulottumattomiin ja sitten se vielä menee rykäisemään team eskolla reissun isoimman hauen. Ei mikään jätti mutta ihan kiva kala, 2.7kg. Yllättävän laiska näytti olevan taistelemaan se kalaTon kalan jälkeen koitettiin erään saaren reunalle mennä heittelemään, mutta se loppui lyhyeen kun lokeilla ilmeisesti oli pesiä saari täynnä, sen verran paljon niitä nousi siihen veneen päälle kiertelemään. Samalla alkoi linnunpaska haista kun lokit alkoivat pommittaa  ;D Tuli äkkilähtö sitten siitä. Mentiin viereiseen lumpeikkoon josta sami otti viimeisen kisakalan ja voitti tämänkin päivän kisan, samille 18 kalaa, a-s:lle 15 ja mulle 14. Vetokaloja tuli noin 25-30kpl, niitä ei tarkkaan laskettu. Suurin osa niistä pieniä haukia, vain kaksi ruoka-ahventa taisi siirtymien aikana tulla. 16kpl ahveniai otettiin ylösHyvä reissu oli kyllä, kalaa tuli melko hyvin, vaikka selvästi parempi syönti olisi, jos vesi olisi lämpimämpää. Jos heinäkuussa sitten...  ;)

 center>