Chat

Author Topic: Reissuraportit tänne!  (Read 705169 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

olsbe

 • Posts: 35
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1080 on: June 12, 2011, 00:30:10 »
lähdin kello 20 vetämään uistinta merelle. ei yhtään tärppiä joten lähdin kotiin. vedin uistinta vielä "koti joessa" mutta eipä ottanut vielläkään :cry:

mikarim

 • Posts: 103
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1081 on: June 12, 2011, 07:42:45 »
Viikon mittaisen Lapin kalastusreissun myötä kotiin tuomisina oli taimenta, harjusta ja siikaa. Kalat pysyivät yllättävän hyvin jäässä kylmälaukussa matkan ajan, vaikka lämpötila autossa oli välillä varmaan +30 astetta. Kohteina olivat Inarin eteläpuoliset pikkujärvet ja myöskin Venäjän rajan tuntumassa olevat järvet. Lähimpänä rajaa taidettiin olla, kun vyöhykkeelle oli matkaa noin 500 metriä. Kalaa tuli oikeastaan vain verkoista, mutta tarttuipa pienehkö alle 2 kg hauki Rapalan vaappuun ja pieni appurakin siihen koetti. Vähän liian aikaista ehkä vapakalastukseen vielä, joten syksymmällä uusi yritys. :-)

Lisäys: kannattaa ne luvat hommata. Sitä ei uskokaan miten korvesta rajamiehet käyvät niitä lupia kyselemässä :-D
« Last Edit: June 12, 2011, 07:44:25 by mikarim »

pilkkiäijä

 • Mansesterin makkaramestari
 • Posts: 1010
  • MSN Messenger - kala.keitto@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1082 on: June 12, 2011, 11:38:01 »
Eilen ensimmäinen "uistelureissu" tälle vuodelle, järvellä klo 19 - kotona klo 05.

Jiggailua ja pilkintää yhteentoista asti, yhteissaalis muutamia alamittaisia ja juuri mitantäyttäviä kuhia, pari haukea, lahna ja toistakymmentä ahventa joista muutama ruokakokonen (+150g)

Tämän jälkeen uistelua neljällä vavalla ja kalaa alkoi tulla ihan urakalla. 23.00-00.30 välisenä aikana saalis oli 4 haukea, 3 ahventa, 10-15 kuhaa ja useita tärppejä. Kala ei selvästikkään ollut syönnillä kun tärppejä vaan tuli. Kuhat olivat keskimäärin 40cm, joten vaan pari 45cm kalaa otettiin. Ottikoneena toimi ylivoimasesti parhaiten Rapalan Shad Rap toisiksi pienimmässä koossa, keltaselkäisenä.

Tämän jälkeen hiljeni ja vielä yksi vapa vetoon. Löytyy matalikko, jota ei ole piirretty karttaan, ja siitä 1 hauki ja kaikki muut uistimet pohjaan  :-D
Taas tunnin verran ilman tärppejä, kunnes tuplatärppi kahteen Shad Rapiin. Ylös kilon hauenpulikka ja n.45cm kuhantumppi.
Vähän ennen kahta eteen tulee matalikko, jossa alle 2m vettä ja heti perään putosi viiteen metriin. Kaikki uistimet hakkaavat pohjaa, paitsi yksi joka tulee monta metriä muiden perässä. Yhtäkkiä vapa taipuu ja kala tuomittiin jo tärpin perusteella haueksi. Puolessa matkassa selvisi ettei se hauki ainakaan ole, ja loppujenlopuksi veneeseen vajaa 2,5kg kuha. Oma ennätys rikki heittämällä.

Tästä uistelu jatkuu kohti rantaa ilman tapahtumia. Venettä nostaessa kuuluu takaa hirveä loiskaus, onki vielä kasaan ja sinne viskomaan. Alkoi kunnon toutainjuhlat ja niitä yritin napata kaikin keinoin. Kalaa oli vedessä niin paljon että kyljestäkin olisi yhden jo kiinni pitänyt jäädä, mutta ei! Kerran rannassa yksi puolentoistakilon kala kävi Inkoon lusikkaan, ja toinen vajaa puolikilonen otti 9cm vaappuun. Sekin irtosi rannassa ennen nousemista.

Tämän jälkeen lähtö kohti kotia ja nukkumaan.

Jälleen niin hienoa kuvanlaatua puhelimen kameralla pimeässä...  :oops:


Olen kalastelijapoika!

Mikke96

 • Posts: 277
 • Vammalan urheilukalastajat
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1083 on: June 12, 2011, 14:06:30 »
Mun viime kalareissu oli sellanen että menin kajakilla kalaan. Ja yritin haukea kaislikosta rapalan minnow spoon:illa mutta oli niin kuuma keli ettei kala oikein syöny kun tuli vaan yks hauki joka sekin irtos :evil:

olsbe

 • Posts: 35
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1084 on: June 13, 2011, 11:31:13 »
lähettiin kaverin kanssa vetämään uistinta ilta seitsemän. Moottori poltti tulpan kesken matkan joten lähdettiin soutaen kotiin samalla uistinta vetäen. saatiin pannukokoinen ahven ja käännyttiin takaisin jatkaen uistelua kaksi tuntia soutajaa vaihdellen. kalaa ei enää tullut,

_kiiskenkalastaja_

 • Masai-mies
 • Posts: 298
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1085 on: June 13, 2011, 15:20:22 »
Pari päivää sitten kävin haukea soutu-uistelemassa mutta eipä hauki tuntunut syövän niin vaihdoin stormin 7cm ahvenvärisen vaapun siimanpäähän ja ajattelin että jos isompi ahven tarttuisi ja tulihan sieltä kaksi n. 25cm ahventa, ei mitään isoja mutta ihan hyvän kokoisia kuitenkin, takaisin laskin molemmat.

kalapoika123

 • Posts: 2
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1086 on: June 13, 2011, 23:36:58 »
Tänään päätin lähteä vähän heittelemään kun ei ollut muutakaan tekemistä. Ensinmäisessä paikassa heittelin noin 30 minuuttia ilman tapahtumia. Meinasin lähteä kotiin, mutta päätinkin kokeilla sitten vielä kahdesta paikasta. Toisessa paikassa ei ollut tapahtuimia kunnes tunsin painoa siiman toisessa päässä. Toiveikkaana ajattelin että sieltä tulisi enkka ahven mutta se olikin pelkkä oksa.
Vaihdoin viimeseen paikkaan. Muutama heitto ja noin 100 grammanen ahven ylös. Sitten elettiin vähän aikaan ilman tapahtuimia jotenka vaihdoinpa halppislusikkaan. Pari heittoa ja nään kuinka uistinta seuraa noin 30cm-40cm ahven, mutta ei ottanut kiinni. Jonkun aikaan taas heittelin ja joku vähän isompi kiinni. Kelasin ja kala kävi pinnassa ja sain sen kelattua lähelle rantaa. Kala oli hauki ja kokoa varmaanki 40cm-50cm. Sitten se pääs irti kun olin nostamassa kalaa. Jonkun aikaa heittelin taas ja sitten jäi uistin pohjaan kiinni. Irrottelin sitä jonkun aikaa mutta eihän se sieltä halunnut tulla. No eipä tietenkään ollu perukkeita mukana. Lähdin kotiin hakemaan perukkeita,vaihtamaan vaatteita ja syömään välipalaa. Sitten takas ja ekalle heitolla puna,musta,keltaiseen calico cattiin hauki kiinni. Tällä hurjalla pedolla oli pituutta huimat 20cm. Ei enään muita tapahtumia kuin menetin vain rakkaan calico cattini.  :cry:

Mikke96

 • Posts: 277
 • Vammalan urheilukalastajat
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1087 on: June 14, 2011, 09:40:40 »
Mää olin taas eilen illalla kajakilla kalassa. Ja kyllä sieltä tulikin 3 haukee vähän vajaa kilosia ja 2 tärppiä kerran oikeen hauki molskahti kajakin vierellä. Kajakilla on kyllä mukava kalastella jos menee yksin kalaan.

Cmon Catch and releace

 • Posts: 62
 • Far and far off..
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1088 on: June 14, 2011, 16:07:40 »
Tyynen ilman vuoksi mopolla päräytin lähirantaan heittää jigiä. Tunnin reissu antoi paljon tapahtumia. Ekalla tärppi, irti. Sitten toinen tärppi, irti ja kolmas ja neljäs sit alko jo vituttaa ja vielä tuli yks tärppi. Ja sit pysy kiinni kunnes rannas seki irtos etten nähny ku vilauksen. Luulin et ahven parvi osunu kohal. Mut sit tuli viel yks tärppi ja sen sain ylös, pieni kuha. Vapautin samantien ilman turhaa räpellystä. Mukava reissu kuitenkin :mrgreen:
Kireitä!

pyrytintti

 • Ahventen tanssittaja
 • Posts: 242
 • Kaloja ei oteta vaan pyydetään.
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1089 on: June 25, 2011, 22:28:25 »
Lähdettiin kaverin kanssa soutu-uisteleen Päijänteelle, vettä tuli hiljakselleen ja melkein tyyntä, mikä ihanteellisin sää kalalle.
Heti ensimmäinen matalikko tuottaa (melkein) tulosta, luultavasti kuha (n. kilon, ehkä vähän päälle) kävi 9cm syvänne shad rapissa kiinni, mutta pääsi irti kiitos kaverin.
No ei se menoa haitannut, vähän ajan päästä tuli taas tärppi, samaan shad rappiin jaa pysyi kiinni: 1,3kg 55cm kuha tuli veneen laidan paremmalle puolelle  :-), ja mukaan ruuaksi, en saanut ikävä kyllä kuvaa, kun kamera tippui järveen, toivottavasti kuivuu kunnolla, että alkaa toimimaan.
Loppuaika meni yhden tärpin  ja painouistimen koheltamisen merkeissä (kyllä se painouistimella kala tulee joskus  :-) )

anzeR

 • Pienen talon Antti
 • Posts: 226
 • Kahvi ja pulla kiitos
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1090 on: June 25, 2011, 23:25:27 »
käytiin tänään yhdellä purolla keski-suomessa, ei oltu käyty siellä koskaan aiemmin, ajettu pari kertaa yli. otin perhovälineet mukaan ja yritin puronieriää.

saavuttiin purolle ja kaivoin välineet autosta ja painoin metsään, joka oli aivan hirveää ryteikköä ja sateen jälkeen todella märkää heinikkoa.

heti saavuttuani puron varteen näin puronieriän jonkun pohjarisun vieressä. laskin perhon veteen kohti kalaa. kala kävi haistelemassa perhoa mutta ei ottanut suuhunsa. lähdin alaspäin.

sitten tuli aukea paikka, josta oli raivattu joitain puita pois. runsaasti takaheittotilaa oli käytettävissä.
uittelin perhon puron päälle kaatuneen puun alle, josta ensimmäinen kala kiinni. n. 200g puronieriä, jonka vapautin välittömästi. sen jälkeen kävelin puroa alaspäin ja alkoi melko kovavirtainen koski.

laskin perhon koskeen ja annoin sen valua kiven viereen joka oli keskellä koskea. kiven vieressä hyppäsi puronieriä komeasti ja nappasi perhon. samaa kokoluokkaa kuin edellinen, ehkä vähän pienempi. vapautin myös tämän kalan. samalta paikalta sain myös n.150g harjuksen.

rupesi satamaan joten lähdin pois päin ja vielä sillalta johon olimme jättäneet auton, heitin pari heittoa siltarumpuun josta sain pari pientä ahventa. mukava reissu, vaikka housut olivat kastuneet heinikossa läpimäriksi. joku päivä uudestaan :-)
Ei se saalis, vaan se fiilis.

Kona19

 • Mulla on aivan omanlainen jännitysnäytelmä tässä käynnissä !
 • Toimittaja
 • *****
 • Posts: 298
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1091 on: June 27, 2011, 09:59:43 »
uittelin perhon puron päälle kaatuneen puun alle, josta ensimmäinen kala kiinni. n. 200g puronieriä, jonka vapautin välittömästi.
laskin perhon koskeen ja annoin sen valua kiven viereen joka oli keskellä koskea. kiven vieressä hyppäsi puronieriä komeasti ja nappasi perhon. samaa kokoluokkaa kuin edellinen, ehkä vähän pienempi. vapautin myös tämän kalan.

Hienot kalat sinulla, mutta nuo puronieriät pitäisi kaikki ottaa pois puroista, oli koko mikä tahansa. Kyseessä on laji, jonka kanssa tapahtui ns. "vahinko". Ne kun vievät alkuperäiseltä taimenkannalta elintilaa ja ravintoa ja voivat jopa syrjäyttää sen alkuperäisen taimenkannan kokonaan. :wink:
Miten sen nyt ottaa...

-lapamato-

 • Posts: 5
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1092 on: July 15, 2011, 00:52:03 »
Rekordireissu Vilppulankoskelle
3.7 iltapäivä/ilta

Reissu alkoi, kun lähdin 2.7 Vilppulankoskelle koittamaan taimenta, ja sivusaaliina kirjolohta. Sää oli ollut pilvinen vasta kuluneen päivän, joten syöntiodotus oli korkealla. Kaluttuani paikkoja päivän aikana 6h alkoi ''hieman'' pännimään, kun mihinkään ei ottanut. Lopulta päätin lähteä pois, kun minkäänlaista tapahtumaa ei kuulunut

4.7 aamu/keskipäivä

Päätin lähteä seuraavanakin päivänä koskelle lupaa käyttämään. Saavuin heittolaiturille, joka ei sinäkään päivänä toisi mitään. hiljaista oli, kuin haudassa. Päätin siirtyä toiselle puolelle yläjuoksua, jossa oli lievempi virtaus kosken keskeltä halkovan kivimuurin takia. Heittelin siinä hetkisen aikaa, ja päätin ihan huvikseni koittaa todella luonnonväristä Rapalan CountDownia. Uittelin siinä sitä vähän aikaa, ja sitten kun yhdessä vaiheessa hidastin kelausta, ja jätin uistimen paikalleen junnaamaan, pikkuisen silloin tällöin kelaillen, niin kala iski! Veti paljon, ja kun tavoittelin haavia, hyppäsi, ja pääsi karkuun. Kyllä ketutti, mutta kalastus jatkui tyhjänä.

4.7 Iltapäivä/ilta, reissu jolloin alkoi tapahtua!

Päätin illalla taas lähteä kokemaan tällä kertaa ensin alajuoksulle. Olin tuloiltanani saanut neuvoja kalojen olinpaikoista, ja päätin lähteä niille. Heitellessäni mitään ei ottanut kiinni, ja päätin lähteä yläjuoksulle sinne, missä karkuutin kalan aamulla. Paikalle saavuttuani aloin puhumaan yhden henkilön kanssa, joka oli nähnyt puun alla taimenen. Heittelimme sitä vuoroheitoin, mutta ei ottanut. Pitkän aikaa heitellessäni, vaihdoin Countdownin iltasyönnille nouseville kaloille. Heittelin sitä vähän aikaa, liu'utin kosken nielun vierestä melkein kovaan virtaan, ja sitten nappasi! Jumalaton hyppy, ja kala oli kiinni. Tiesin jo siinä vaiheessa, että olisi tulossa ehdoton rekordi! Kalan kanssa taisteltuani, se saatiin haavattua. Ei huh huh mikä pullalohi. Puntari näytti tasan 1,5kg. Verestettyäni, jatkoin kiinitön täyttämistä. Heti seuraavalla heitolla tapahtui taas: Kirre tulossa taas, vähän pienempi, mutta ei haittaa! Tämäkin saatiin haavattua. Kalasaldo oli täynnä, eli perkuuseen lähdin.

5.7 aamupäivä/iltapäivän alku

Päätin torikäynnin jälkeen lähteä viellä kerran koittamaan, ja tuloksella. Kiertelin nopeasti alajuoksun kivien takaa, josta CountDowniin iski ~80g ahven. Takaisin, ja yläjuoksulle mars! Tällä kertaa menin itse koskikuohuille, jyrkempään osaan. Menin heittelemään keskenniskasta, josta oli eilenkin illalla saatu kirjo. Heitin kerran tarkkaan, ja kirjolohi kiinni. Tämä veti paljon, ja jarru huusi. Pyrki koko ajan vetämään pahempaan virtaukseen. Jouduin huutamaan vieressä olleen miehen haavimaan, kun oli aika pahassa paikkaa. Kala saatiin onneksi haaviin, ja osoittautui 47cm kirjoloheksi. Eli noin kiloinen. Päätin lähteä takaisin, koska muovipussia ei sattunut mukaan, ja lokit olisivat napanneet, jos siihen olisin jättänyt. Tyytyväisin mielin lähdin takaisin. Niin juu, tämä kirjo iski Rapalan Team eskoon, jonka väriä kaikki muut alkoivat matkimaan sen nähtyään ;)

Saldo:

3 kirreä (saantijärjestyksessä 1500g, 700g, ja 1000g)
1 ahven n.80g

kalaa jahtaava ihminen

eza1992

 • Posts: 166
 • Mr. Harpoonman
  • View Profile
  • Sukelluskalastajan virtuaalimekka - Team Kampelan foorumi
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1093 on: July 16, 2011, 04:43:22 »
Piipahdin illalla salmella kalastamassa harppuunalla. Kohdekaloina oli tällä kertaa hauki ja ko. rehevöityneellä salmella viime vuosina rutkasti lisääntyneet lahnat ja sorvat, joita lähdin tavoittelemaan salmeen laskevan puron suun vieressä sijaitsevista kaislikoista ja lumpeikoista.

Alku oli lupaava, sillä näin ensimmäisen ammuttavan kokoisen kalan vain parin potkun jälkeen — 1,5-kiloisen hauen. Kala makasi pohjassa passiivisena, joten aloin lähestyä kalaa varovasti. Lähestyin haukea hyvästä suunnasta eli takaa, jolloin olin siis sen kylkiviiva- ja näköaistin katvealueella, joten pääsin melko lähelle kalaa tiheästä kaislikosta huolimatta. Hauki kuitenkin havaitsi minut viime tingassa, ja ui juuri 60 cm harppuunan kantaman ulkopuolelle ja jäi tarkkailemaan minua. Sen jälkeen samanlaista kissa-hiiri-leikkiä jatkui pari minuuttia, kunnes kala sai tarpeekseen ja otti hatkat. Noh, ajattelin jatkaa matkaa ja ladata harppuunan vasta kaislikon ulkopuolella, mikä osoittautui pian virheeksi. Aivan nenän edestä (etäisyys n. 1 m) ui nimittäin noin 600- ja 300-grammaiset sorvat, mutta minä pystyin vain katselemaan avuttomana punakonttien kauniita eviä, kun harppuuna ei ollut latingissa.

Siirryin puron toisella puolella olevan kaislikon laitamille ja jatkoin matkaa kaislikon reunaa pitkin. Hetkeen en nähnyt edes pieniä sinttejä, mikä ihmetytti suuresti, sillä yleensä kyseisen tiheän kaislikon laita on täynnä sekä isoa että pientä kalaa. Saavuin tiheän lumpeikon laitaville ja uin lumpeikon sisään tähystäen samalla mahdollisia lahnoja, mutta en nähnyt edelleenkään kaloja missään. Skannasin lumpeikkoa kymmenen minuutin ajan, kunnes olin käynyt koko alueen läpi, ja lähdin jatkamaan matkaa seuraavaa lumpeikkoa kohti. Ehdin lumpeikon laitaville, kun yhtäkkiä huomasin vasemmalla vieressä kaksi tummaa hahmoa. Mitä helv... kaksi 1-1,5 kg lahnaa ui melkein syliin! Yllätyin niin, että en tajunnut painaa heti liipaisinta. Lahnat älysivät käyttää tilaisuutta hyväksi, ja pakenivat hirmuista vauhtia poispäin. Seurasin lättyjä vain muutaman metrin matkan ja luovutin suosiolla.

Jatkoin suoraan seuraavaan lumpeikkoon hieman vauhdikkaammin (tosin pidin silmällä kaislikon laitaa haukien varalta). Heti lumpeikon laitaville päästyäni näin n. kiloisen hauen, jota en kuitenkaan viitsinyt ampua. Päätin kuitenkin testata lähestymistaitojani, ja liikuin hitaasti tuota kaislikon tiikeriä kohti vienolla sammakkopotkulla. Onnistuin tökkäämään sitä nuolen kärjen sivulla hennosti kylkeen, jess! Hauki ampaisi tietysti tiehensä. Jatkoin lumpeikon tutkimista, mutta löysin vain pikkusinttejä.

Tässä vaiheessa muistin lumpeikon vieressä olevan alueen, jossa kasvoi melkoisen tiheässä erilaisia tuuheita vesikasveja – ilmiselvä limatuubien tukikohta siis! Tosin hauet viihtyvät siellä rehujen seassa ihan syystä, niitä kun ei meinaa huomata sieltä tupsujen seasta millään. Ehdin uida vain kymmenen metriä, kunnes huomasin lähes suoraan allani pohjassa parikiloisen hauen. Jähmetyin niille sijoilleni, ja nostin harppuunaa hitaasti kohti jänkäkoiran niskaa. Koukistin sormea, ja... prk, yhtäkkiä hauen paikalla olikin vain sen jälkeensä jättämä mutapilvi. Mokoma ei antanut minkäänlaista varoitusta lähdöstään! Yleensä pohjassa makaava hauki nousee n. 10 senttiä irti pohjasta, kun se huomaa sitä lähestyvän vaaran. Tämä yksilö suoritti kuitenkin lähtöseremonian ns. lyhyen kaavan mukaan, ja jäin auttamatta kakkoseksi.

Olin nyt jo melko lähellä kaislikon päässä sijaitsevaa mökkiä, joten päätin siirtyä salmen toiselle puolelle saaren rannan tuntumaan. Uin salmen yli, ja lähdin uimaan lumpeikon reunaa pitkin. Näin vain parven n. 300-grammaisia sorvia, mutta nekin jäivät vain havainnoiksi saaliin sijaan, koska varmistin oli unohtunut päälle salmen ylityksen jäljiltä... Jatkoin vielä hetken saaren rantaa pitkin, mutta koska aurinko alkoi laskea ja näkyvyys heiketä, päätin lähteä uimaan hiljakseen takaisinpäin – toki samalla katsellen ympärille mahdollisten kalojen varalta. Näin kuitenkin vain noin 150-grammaisen ahvenen ja pari särkeä.

Reissusta jäi ihan hyvä maku suuhun, vaikkei kalaa tullutkaan tällä kertaa. Jospa se lahna jäisi viimeinkin nuolen varteen sitten seuraavalla kerralla... :-)

-eza

Kala Erkki

 • Nollalinjalainen
 • Posts: 361
  • MSN Messenger - kalaerkki@kalassa.net
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1094 on: July 30, 2011, 00:56:55 »
Vaihtamalla paranee.

Tänään kävin isäni kanssa Uuraisten Naarmijärvellä heittelemässä ja itselläni oli myös onki mukana. Venekin oli käytössä.

Järvi oli luonnonläheinen ja kaunis.


Pian isäni saikin virvelillä noin 150g ahvenen, minkä jälkeen itse sain myös saman kokoluokan ahvenia mato-ongella. Tämän jälkeen isä sai kaksi noin puolen kilon haukea.

Tähän mennessä itse olin saanut noin 5kpl 100-150g painoisia ahvenia, kunnes koho nyki taas, niinkuin se nyki pienempienkin ahventen kanssa. Vastanykäyksen tehtyäni huomasin että ihan peruskoon ahven se ei ole, eikä ollutkaan. Painoa en osannut arvioida, mutta silti se oli pituudeltaan toiseksi isoin saamani ahven.

Tämän jälkeen isäni karkuutti vielä noin kiloisen hauen, ja sain pari pienempää ahventa ongella.

Kun vaihdoimme paikkaa noin 50 metrin matkan, päätin huvikseni viskata räsäsen vetoon siksi matkaksi. Luulin, että koukku olisi jäänyt heinikkoon kiinni, mutta eipäs ollutkaan - se oli itselleni reissun eka hauki. Kokoa ei sillä kaverilla ollut kuin noin 200g, mutta kaikki lasketaan.  :wink: Lähes peräjälkeen sain räsäsellä toisen, lähes täsmälleen samankokoisen hauen.

Vasemmalla puolella isän saamat kalat, ja oikealla minun saamani. Yhteensä saimme 4 haukea, 10 ahventa ja yhden särjen (pienin ahven ja särki vapautettiin, joten eivät näy kuvassa)

Itselleni nuo olivat elämäni viides ja kuudes hauki.  :-)


« Last Edit: July 30, 2011, 01:02:33 by Kala Erkki »

Pike

 • Posts: 843
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1095 on: July 30, 2011, 02:08:09 »
No onko vielä niin harvinainen kala?

Jos saan hieman kyseenalaistaa niin eikö tuollaiset 200g tumpit kannattaisi laskea takaisin? Minusta myös nuo 500g olisivat ansainneet vapauden. Kokoluokan 1-2kg kaloista ruuat, loput takaisin kasvamaan :)

Kala Erkki

 • Nollalinjalainen
 • Posts: 361
  • MSN Messenger - kalaerkki@kalassa.net
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1096 on: July 30, 2011, 10:49:02 »
No onko vielä niin harvinainen kala?

Jos saan hieman kyseenalaistaa niin eikö tuollaiset 200g tumpit kannattaisi laskea takaisin? Minusta myös nuo 500g olisivat ansainneet vapauden. Kokoluokan 1-2kg kaloista ruuat, loput takaisin kasvamaan :)

No kun se hauki on niin harvinaista herkkua, että silloin kun sen onnistuu saamaan, niin kait sen nyt voi ottaa ja syödä? Ja jos ottaisin vaan yli kilon kalat ruuaksi, ei olisi koskaan mahdollista syödä haukea.

Jjj

 • Rehumakkaran muiluttaja
 • Posts: 686
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1097 on: July 30, 2011, 14:05:04 »
Eikös se mene niin, että mitä pienempi hauki, sen paremman makuista lihaa siitä saa. Kaikki ei vaan viitsi laittaa pienimmistä hauista ruokaa , koska niillä on pienemmät ruodot. Propsit Ekille! Noinhan sen pitäisi ainakin minun mielestä mennä, että pienet ruuaksi ja isommat takaisin jatkamaan sukua. :wink:

hena-pena

 • Itä-Suomen "tietäjä"
 • Posts: 38
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1098 on: July 31, 2011, 20:56:49 »
Tuli tuossa käytyä testailee uutta jigikeppiä jonka sain synttäri lahjaks. Waken vapa ja kela oli muuten hyvän tuntunen  2 ahventa ja 2 haukee ja tärppejä. Ei kehannu kuhien perään lähtee ku tuuli niin paljo mut jos ensviikon loppuna.

Fisumees

 • Posts: 229
 • FISH
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1099 on: August 01, 2011, 12:46:04 »
Tuli eilen illalla kulutettua aikaa kuhan uistelun merkeissä. Ensimmäiset 3 h olivat hiljaisia, mutta kun kello löi 01.00 niin takilassa alkoi tulla säpinää. Ensimmäiseksi nousi 41 cm pitkä mittakala hopeiseen jesseen  :-). Puolen tunnin kuluttua otti takilaan raavaampi kala. Pian haavi heilahti ja kala veneeseen. 61cm ja 1.95kg kuha, joka kelpuutti raksiin viritetyn kumikalan 10 metrissä  :-D. Tämän kalan jälkeen serkulla paloi hermot ja hän halusi lähteä kesken syönnin niin ei siinä enää mikään auttanut. Pois oli lähdettävä.
Reissu onnistui mainiosti kohde kaloja saatiin pystyin välttelemään haukia ja kuha ennätys yli kaksin kertaistui 700g->1950g. Seuraava tavoite on sen 2 kilon rikkominen kuhassa. Tänä vuonna on noussut vaivaiset 4 kuhaa ja kaksi 41cm kuhaa, yksi 35cm alamitta, sekä ennätys kala 61 cm 1950g.  :wink:
Milloin kala kasvaa nopeimmin?
- Kun kalastaja kertoo saaliistaan.
Minun blogini osoite: http://www.kalassa.net/fisumees/

Jerekala

 • Posts: 107
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1100 on: August 02, 2011, 09:26:24 »
Eilen porin pihlavanlahdella kokeilemassa uusia jigi värejä ja uistelua, joka jäi vähiin kovan tuulen takia. Jigillä 7 ahventa + 3 vapaaksi ja pari karkuun.  :wink:

Patte123™

 • Kalassanet Ry jäsen
 • *****
 • Posts: 232
 • entinen auto..
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1101 on: August 03, 2011, 18:20:40 »
Tuli lähettyy eilen kalastamaan joelle(ojalle  :evil:)  koska en jaksanu lähtee nukkumaankaa.. Eli lähdin joskus kuuden aikaan pyöräilemään ekalle paikalle :Tuolta yleensä tullu puikkohaukee ja jotaki pienii appuroita mut tälläkertaa ei tullu muutako siimasotku.. Noh siimasotkuja siinä ku selvittelin tuli joku vähän vanhempi mies siihen ja kertoi että mene jokee vähä ylemmäs. No menin ylemmäs mutta ei tullut sieltäkään mitään.. No ei siinä mittää... Oli hieno sää ehkä vähän vilpoista..
Eipä ollu pitkä kirjoitus muttä minkä sille voi kun ei tuu saalistakaan..
Syö särkeä se kasvattaa järkeä.
Oma blogi: http://www.kalassa.net/patte/

[Jarmo]

 • Vastarannan Sergei
 • Posts: 12
 • ...
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1102 on: August 08, 2011, 18:43:33 »
Olitiin tuossa kavereiden kanssa kalassa ja heiteltiin lipoilla kaislikon reunasta nii ihan pinnan tuntumasta nappas noin puol kilonen kivi  :-o Kyllä vähän nauratti mutta kyllä se ihan hyvän vastuksen antoi  :-) Oli kivi syönnillään..
Kalaan ---->

Kimilahh

 • Posts: 21
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1103 on: August 09, 2011, 13:15:04 »
Noh tänään lähettiin erään tutun kanssa jigaamaan kuhaa merelle päin.... Noh 30 min jälkee ukkonen ja kaatosade. Saman tien sillan alle veneen kanssa ja vavat nurin. n.45 min ja sade ja ukkonen loppu. sitten eka tärppi ja komenan kokoinen ahven joka sitten heikon vastaiskun takia irtosi. Noh jigailtiin siinä n.45 min tuloksena pari heikkoa tärppiä. Lähettiin jigailemaan ahvenia ja n. 20 min päästä tuttu sai 2 kilon hauen. No minä seuraavalla heitolla sain 30 cm hauen.....
No siinä heiteltiin n. tunti ilman yhtäkään tärppiä. Päätin vaihtaa lusikkaan ja ekan heiton jälkeen tärppäsi 2-3 kilon hauki tuloksena: siima poikki... No nyt on uudet siimat :)

_kiiskenkalastaja_

 • Masai-mies
 • Posts: 298
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1104 on: August 13, 2011, 21:26:44 »
Käytiin kaverin kanssa eräällä metsälammella kalassa jossa ei oltu ikinä käyty ja eikä tiedetty onko lammessa kalaa ollenkaan. Mutta eipä pitkään mennyt kun ensimmäinen kalakontakti oli, jo kolmannella heitolla nappasi todennäköisesti pieni hauki joka irtosikin samointein. Seuraavalta lumpeikolta nostin 5cm helmiräsäsellä n. 30cm puikkarihauen, seuraava hauki nappasi minulle matalalta kivipohjaiselta rannalta bluefoxin vibrax bullettiin, painoa pirteällä hauella oli ehkä 500g joka oli reissun isoin :-D
Kaveri sai vielä kolme alle 400g haukea ja minä karkuutin vielä yhden arviolta kilon hauen, kaikki kalat laskettiin takaisin.
Lampi oli kirkasvetinen ja syvimmiltään 21 metriä eli aika syvä, lammessa oli ainakin haukea, ahventa ja särkeä.


reissun isoin hauki :-P


ja huono kuva lammesta:Qkkeli

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1474
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1105 on: September 01, 2011, 17:40:41 »
Kesä ei ole mitään ilman reissua lohen perässä. Tänä vuonna lohireissu meni vähän myöhänlaiseksi, mutta intoon se ei vaikuttanut mitenkään. Reissuun minut oli kutsunut kaverini Pekka, tunnetaan paremmin muonion lohikuninkaana.

Lauantaina olimma liikenteessä ennen kuutta. Lähtöpaikkana oli siis kittilä, muoniossa olimme seitsemän maissa ja joella kalastusvalmiina kahdeksan maissa. Kummallakin oli jääny unenmäärä alle neljään tuntiin edellisenä yönä, joten aamusella oli meno hiukan väsyneen oloista. Lisäksi matkan aikana alkanut vesisade kerkesi kastella kalamiehet jo ennen veneeseen nousemista.

Muonionjoessa oli vesiraja erittäin alhainen, lohta ei hirveästi liikkeellä(ei koko kautena), mutta isoja harreja oli saatu koskesta lähiaikoina, joten ensimmäiseksi suunnattiin koskeen ja mahdollisimman ylös, ankkuri veteen; harria heittokalastamaan. Allekirjoittaneella oli jäänyt kuitusiima kelaan, mutta en siitä sen suuremmin murehtinut, harrithan nyt aina tulee sillä ylös ja pohjaan tarttuneet vieheetkin saa pelastettua helpommin. Tuskin nyt niin huono tuuri olisi, että lohi tai mikään isompi kala nappaisi.
Siiman päähän laitoin valkea-oranssin loton ja heitin ylävirtaan siten, että lotto leikkaisi ison kiven edustalta. Melkein heti tuli pohjakosketus ja heitto ns. pilalla. Aloin kelaamaan lippaa vauhdilla pois, mutta aika yllättäen sen ison kiven vieressä tärähti ja samantien lottoa lähdettiin viemään kohti alavirtaa! Kaveri pääsi näkemään kalan ja tunnisti sen taimeneksi, 1-2kg kokoiseksi. Taimen suuntasi heti parikymmentä metriä alavirtaan kohti kovempaa virtaa. Oli pakko laittaa jarru tiukemmalle, ettei se sinne karkaisi ja onneksi meno pysähtyikin. Pumppasin taimenta hiukan lähemmäksi miedompaan virtaan ja samalla mielessäni kirosin kuitusiimaa. Hetken aikaa kala taivutteli vapaa komeasti, mutta lopulta väistämätön tapahtui ja kala irtosi...
Loton runkolanka oli taipunut lähes 90 asteen kulmaan, joten ihan liian tiukalla pidin kalaa. Jälkeenpäin ajateltuna parikin asiaa olisi voinut tehdä toisin, mutta mitäpä sitä turhia jossittelemaan.

Kalastus jatkoi samassa paikassa. Kaveri tarjoili meppsiä suunnilleen samalla alueella missä taimen irtosi. Pari heittoa samaan paikkaan ja iso kala seurasi meppsiä. Suunnilleen samankokoinen taimen, ellei peräti sama kala?? Noh, tämän jälkeen ei kyseisellä paikalla tapahtunut mitään, joten lohivaaput laskettiin veteen hetkeksi ja vene liikkeelle alaspäin uutta harripaikkaa kohti.
Uusi paikka toi jo harrikontakteja, mutta turhan pieniä olivat. Näihin kyllästyttiin nopeasti ja päätettiin alkaa oikeasti soutamaan sitä lohta(tai kaveri souti, mie lähinnä nautin maisemista ja heittelen vaappua).

Alku ei ollut mitään kalastuksen riemujuhlaa, mutta vesisade oli ainakin loppunut. Hiljaista aikaa kesti arviolta tunnin verran, kunnes violettimustaan poppeliin nappasi kala.
Kala taivutteli vapaa jo kivasti, mutta ei kuitenkaan "soittanut räikkää", joten lohi ei ollut kyseessä. Pian pinnalla riehui varsin virkeä harjus ja oikein mukavan kokoinenkin. Tässä vaiheessa myös huomattiin sellainen pikkuasia, että haavi puuttui. Lohta varten kyllä koukku löytyi.. :)
Noh, allekirjoittanut päätti kokeilla "sylihaavintaa", joka näytti hetken aikaa jopa onnistuvan. Harri oli jo veneen paremmalla puolella, mutta potki itsensä vielä ihmeellisesti takaisin veteen ja oltiin aika varmoja, että sinne meni. Kiinni kuitenkin pysyi ja seuraava yritys onnistui paremmin. Mittaa harrilla oli 43cm. Tämä kala nosti intoa jatkaa kalastusta ja harrit nappailivat tasaisesti kiinni. Lohivaappuihin napanneiden koko oli järjestään 30-35cm luokkaa, joista suurin osa sai vapauden.
43cm harrin vatsasta löytyi myös yllätys..

Pitääne hankkia myyräperhoja ensi vuodelle.

Ruokatauon pidimme klo 15-17 välillä, tarkoituksena oli kuitenkin kalastaa lähes pimeään asti.

Tauon jälkeen vaapputarjonta laitettiin poppelia lukuunottamatta uusiksi. Seitsemän jälkeen alkoi harreilla kunnon syöntipiikki. Ensin nappaili poppeliin ja violettiin hurukseen mitalliset harrit. Sitten hurusta vietiin jälleen ja oikein reippaasti, allekirjoittanut innostui jo lohesta. Kauaa ei harri jaksanut taistella ja kun tauon aikana oli otettu haavikin mukaan, niin ylösnosto kävi suorastaan helposti. Pituutta harrilla oli tasan 45cm ja oikein paksuselkäinen yksilö, arvioitu paino kilon luokkaa tai aika lähelle kiloa.


45cm harri ja ottivaappu.

Harrien syönti jatkui tästä vielä hetken aikaa kiivaana, kunnes hiljalleen hyytyi. Mitään kummempia tapahtumia ei enää myöhemmin tullut ja kalastus lopetettiin aika tarkasti kymmenen maissa. Mukava reissu oli jälleen kerran, vaikka lohi jäi(tälläkin kertaa) saamatta!Qkkelin kotisivut
« Last Edit: September 01, 2011, 17:43:38 by Qkkeli »

pilkkiäijä

 • Mansesterin makkaramestari
 • Posts: 1010
  • MSN Messenger - kala.keitto@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1106 on: September 03, 2011, 14:18:56 »
Nyt runsaasti OffTopiccia, mutta kun viimeksi käytiin lapissa niin 3/7 taimenista oli päästäinen mahassa ja yhdeltä n. kilon hauelta lensi suusta vesimyyrä veneen pohjalle.

En tiedä kuinka monella kalalla näitä karvaotuksia vatsanpohjalla oleili, kun ei kaloista edes pientä osaa avattu..
Olen kalastelijapoika!

pyrytintti

 • Ahventen tanssittaja
 • Posts: 242
 • Kaloja ei oteta vaan pyydetään.
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1107 on: September 19, 2011, 10:08:16 »
Vähän myöhässä mutta viime viikolla heittelin perhoa Päijänteellä, saaliiksi 30-32cm harri, ja samankokoinen oli ilmeisesti kiinni  :-)

pyrytintti

 • Ahventen tanssittaja
 • Posts: 242
 • Kaloja ei oteta vaan pyydetään.
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1108 on: September 23, 2011, 21:11:22 »
Tänään koulussa oli perhonheittoa Päijänteellä, saaliiksi kaksi 32cm harria. On se eteläinen päijänne hyvä harripaikka...  8-)

Qkkeli

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1474
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1109 on: September 23, 2011, 21:30:13 »
Nyt runsaasti OffTopiccia, mutta kun viimeksi käytiin lapissa niin 3/7 taimenista oli päästäinen mahassa ja yhdeltä n. kilon hauelta lensi suusta vesimyyrä veneen pohjalle.

En tiedä kuinka monella kalalla näitä karvaotuksia vatsanpohjalla oleili, kun ei kaloista edes pientä osaa avattu..

Parempi myöhään kun ei milloinkaan..
Taimenilla ei ole kyllä mitenkään harvinaista myyrän tai vastaavan löytyminen vatsasta, varsinkaan puro/jokiolosuhteissa.
Harjuksilla puolestaan en ole tätä aiemmin myyrää vatsasta löytänyt. Metsässä kun myyrän näkee, niin sehän näyttää suht pullealta tapaukselta harrin suuta ajatellen. Kuitenkin melko pienistä aukoista menevät heilahtamalla läpi, joten ei se loppujen lopuksi varmasti mikään suuri ihme ole, että harrikin moisia toisinaan popsii.

 center>