Chat

Author Topic: Reissuraportit tänne!  (Read 705432 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Kona19

 • Mulla on aivan omanlainen jännitysnäytelmä tässä käynnissä !
 • Toimittaja
 • *****
 • Posts: 298
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1230 on: April 07, 2013, 15:04:02 »
Olin Lavian Karhijärvellä viime viikonloppuna (30-31.3) pilkillä. Lauantaina kala söi tasaiseen tahtiin, mutta silti melko heikohkosti. Saimme kahteen mieheen n.40 kalaa, suurin osa pieniä ahvenentirrejä + 2 n. 250 grammaista körmyniskaa. Sunnuntai meni vielä huonommin. Kaveri sai yhden ahvenen ja allekirjoittanut 30 kiiskiä samalta reiältä. (Huono syönnin johdosta tunti samalla reiällä  :-D ) No, katotaan sitten kunnon kevätjäillä jos söisi paremmin.
Miten sen nyt ottaa...

madtrue

 • Nyrkinheiluttaja ruispellossa
 • Posts: 450
 • "hullujen kuningas"
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1231 on: April 09, 2013, 21:04:10 »
Täälläpäin ei taida pian enää ees pilkille päästä.
Harmittaa kun ei tuo pilkkiminen ole oikein itselle tarttunut, johtunee siitä että muutenkin kesäkalastuksesta/kesäihmisiä olen.
"rocky has left the building"

pilkkiäijä

 • Mansesterin makkaramestari
 • Posts: 1010
  • MSN Messenger - kala.keitto@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1232 on: April 12, 2013, 00:04:05 »
Muutamia reissuja on tullut tehtyä, raportteja ei niiden mielenkiinnosta johtuen ole oikein jaksanut kirjotella. Ruokakalat kuitenkin lähes joka reissu...

Viimeviikon sunnuntaina päätettiin lähteä kokeilemaan jospa kala alkaisi syömään pitkän aurinkoisen jakson jälkeen, kun luvattiin lumi/räntäsadetta. Kamat valmiiksi puoli ysin maissa ja isän kanssa kaveria hakemaan. Järvellä jonkun aikaa myöhemmin ja kova kairaus päälle vielä auringon pilkistellessä ohuen pilviharson läpi. Ensimmäinen tunti ei juurikaan tuottanut tulosta, kunnes isällä pieni syöntipyräys, josta 5kpl 200-400g ahvenia jäälle. Sitten kuulemma hetken väsytteli isompaa ja parvi hävisi. Itse tein reijän viereen ja hetken päästä 4kpl 150-300g ahvenia tasapainolla. Syönti lakkasi siihen aamupäivän osalta.

Jokaiselle noin 20 avantoa ja muutama kilometri kävelyä tuotti yhteensä vain 2 haukea ja 2 otettavan kokoista ahventa + muutama sintti, joten uusia paikkoja piti keksiä. Kokeiltiin virrasta, matalasta, syvemmästä, tasaselta pohjalta, syvänteen reunasta, matalikoilta.. Kalaa ei löytynyt yksittäisiä ahvenia lukuunottamatta. Oli siis nuotion ja uusien suunnitelmien aika. Kaikki hajaannuttiin eri suuntiin, isä sai heti alkuun muutamia 100-150g ahvenia ja kaveri myös joitakin pieniä. Itse suuntasin uusille apajille noin 2,5metrin veteen. Ensimmäinen reikä tyhjä, toisesta 2kpl 100g ahvenia ja kolmannesta iski ensin 250g ja sitten 420g ahvenet, jonka jälkeen pystypilkistä katkesi koukku isomman kanssa sählätessä. Tasuri veteen ja toinen lähelle 400g ahven jäälle. Kutsuin kaverin viereen ja pommitimme aluetta hetken. Tuloksena minulle 9 ahventa, 3,2kg ja kaverille 3 ahventa yhteensä tasan kilo.

Kalaa tuli siis kohtalaisesti vaikka pienissä pyräyksissä olikin, itselle kertyi saalispussiin yli 200g ahvenia reilut 6kg joista isoimmat 465,430 ja 420g. 10 suurinta 3600g ja 5 suurinta 2150g. Kaverillakin 440g ahven. Hyvät savu- ja paistinkalat tuli! Kuvakin mahdollisesti jossain kohtaa saatavilla puhelimelta..Toinen reissu samoille apajille eilen iltapäivästä täydessä auringonpaisteessa, 3 haukea, särki, 10 pientä ahventa +280 ja 380g ahvenet ja yhden luultavasti hauen karkuutus painosta päätellen.. Ensi kerralla uudestaan sitten kun keli näyttää sopivalta vahvempien koukkujen kanssa pyytämään!
Olen kalastelijapoika!

pilkkiäijä

 • Mansesterin makkaramestari
 • Posts: 1010
  • MSN Messenger - kala.keitto@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1233 on: April 15, 2013, 14:08:00 »

Tuossa tuon edellisen viestin ahvensaalis
Eilen ja tänään tutuilla apajilla ahvenen perässä.

Eilen aamusta tuntui olevan syöntiä, sumuinen hämärä ilma vielä vähän ennen kymmentä ja pikkuahven otti hanakasti tasapainoon välivedestäkin. Yhden isommankin satuin saamaan. No aurinkohan sieltä pilven takaa tuli vähän ennen puolta päivää ja paistoikin oikeastaan loppupäivän, vieden kaloilta syönti-ilon ja minultakin vähän sitä pilkki-iloa. 10 tuntia vietin jäällä ja loppuun sain muutamia ruokakalojakin.
n.30 avantoa piti aina kokeilla että yhden tai kaks päälle 150g ahventa sai jäälle asti.. Päivän saalis:Tänään niille paikoille mistä eilen lopetin. Jäällä puoli 9 jälkeen ja vanhat avannot läpi. Kolmesta ensimmäisestä sain 6 kpl 150-350g ahvenia ja muutaman pienemmän. Kiersin kilometrin lenkin kairaillen kovasti isompien toivossa, mutta jäälle vain 3 syötävän kokoista kalaa.. Aamulla olisi voinut olla syöntiä, jäällä pitäisi vaan olla jo kolme tuntia aiemmin.
Olen kalastelijapoika!

gsus_lives

 • Posts: 132
  • MSN Messenger - janne.olympia@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1234 on: May 19, 2013, 19:19:24 »
http://www.youtube.com/watch?v=trpS0m29Gfk&feature=youtu.be

Reissuraportti sähköisessä muodossa. Tuli vian nasua ja isomukset oli kateissa mutta ihan kiva reissu :)
Masturbation is sex with a person you love, Hauki, 7,4kg, ahven 1kg+, ruutana 2,107kg, särki 1kg+, kuha 2kg+...

gsus_lives

 • Posts: 132
  • MSN Messenger - janne.olympia@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1235 on: May 22, 2013, 13:18:54 »
Masturbation is sex with a person you love, Hauki, 7,4kg, ahven 1kg+, ruutana 2,107kg, särki 1kg+, kuha 2kg+...

Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1236 on: May 24, 2013, 22:16:36 »
Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

tyhjän_pyytäjä

 • Kalapussin karkuuttaja
 • Posts: 372
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1237 on: May 24, 2013, 22:47:09 »
Uploaded with ImageShack.us
Kuinka syvästä kuhat tuli?

Ihan pinnasta, mut Höytiäisellä onkin niin vahva kuhakanta, että ihan sama mitä syvyyttä vedät, jos kuha on vähänki syönnillä se puree.. Vaan hiton pientä se on ks. vesistöllä..  :|
« Last Edit: May 24, 2013, 22:58:31 by tyhjän_pyytäjä »

Panze~

 • Vanajan psyko
 • Posts: 25
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1238 on: May 26, 2013, 17:55:37 »
Viikonloppu vietetty vesillä, ja ihan hyvin odotuksien mukaisesti hauki puri. Ensimmäisenä päivänä keskityin heittämiseen, ja se alkoikin melko hyvin kun kolmella ensimmäisellä heitolla kolme kalaa veneeseen, 1,4,2,1 kg ja 1,0 kg. Tämän jälkeen hiljeni, ja lähdin uistelemaan. Kalat tuntui ottavan paremmin melko pinnasta tai välivedestä, kuin pohjasta. Parhaiten saalista keräsi tällä kertaa mustakulta värinen x-rap, jolla kaksi n. kiloista ylös ja pari isompaa karkuun. Ekan päivän saldo siis viisi kalaa. Toka päivä ei paljon antanut, tuuli liikaa heittämiseen ja varsinkin uisteluun. Vasta illalla myöhään tuuli hiljeni, mutta ei siinä puolta tuntia enempää kerinnyt heitellä ennen pimeää. Yksi kala ylös Flat rapilla. Kolmas päivä, ja yllätyksekseni tänään ei tuullutkaan enää paljoa, itse asiassa oli melkein tyyntä. Päätin heittää huvikseen pari heittoa laiturilta, vaikkei siitä ikinä mitään tulekkaan  :roll: Tai niin luulin. Isoin siitä ylös tullut oli noin puolikiloinen. Menin sitten ja heitin Magnumilla rannan mukaisesti, ja näin että minun ja uistimen välissä on ahvenvitaa, joten sinnehän se jumittui kiinni. Vai jumittuiko? "Kasvi" lähtikin liikkeelle vauhdilla. Hetken päästä sain kalan näytille, ja arvioin sen noin vitoseksi. Kala otti muutaman rajun potkun kunnes sain sen nostettua laiturille. Pappia joutui kalalla näyttämään, oli sen verran pahasti kurkuttanut uistimen. Eikä ihme että oli kaverilla nälkä, sen verran oli laihassa kunnossa, kala oli 90cm pitkä eli saman pituinen kuin pari viikkoa sitten saamani vitonen, mutta tämä kala painoi vain 4 kg  :-o Tämän jälkeen sain vielä neljä kalaa uistelemalla, kaikki alta kilon. Kaksi niistä sateenkaaren väriseen Bomber 16A:han, kaksi Flat rappiin. Todella hyvä reissu siis, kappalemäärä minulle hyvä ja vielä yksi isokin. :) Kevät on muutenkin lähtenyt hyvin käyntiin, kun viime vuonna tuli yksi yli 3,5 kiloinen tuosta järvestä, nyt niitä on jo kertynyt kolme. Hienoa  :-)
"Jos näät arvottoman ihmisen olet juuri sellainen" - TPH

gsus_lives

 • Posts: 132
  • MSN Messenger - janne.olympia@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1239 on: June 02, 2013, 08:21:16 »
Soittelimme ystäväni kanssa ja sovimme reissusta paikalliselle järvelle joka tunnetaan suuresta määrästä nasua. Naureskeltiin ja sovimme että se joka ylittää 100 nasun rajan joutuu uimaan. Tietenkin olimme kuulleet möröistä joita järvellä oli saatu mutta todella harvinaista että niitä saa ylös asti. Saavuimme veneenlasku paikalle ja laskimme veneen saapuvan ukkomyrskyn jyrinänä saattaessa tapahtumamme. Emme ehtineet vetää kuin 30 minuuttia ja tähän aikaan oli jo ehtinyt tulla veneeseen yksi nasu ja yksi tärppi oli käynyt rapalan vaappuun kunnes kaverin kela huutaa. Kelasin oman vaapun ylös kun kaveri piti vielä vapaa tiukasti otteessaan. Turmion ja epäonnistumisen merkkejä oli ilmassa kun kala oli lähempänän venettä ja pyöri  moottori virrassa. Kalaa oli vaikea käskyttää ja emme olleet vielä nähneet mikä sieltä oli nousemassa. Oma nopea arvio kalan painosta oli 7-9kg. Saimme haavittua kalan ja puntari näytti 13kg, olin sen verran epäuskossa että ei voi pitää paikkansa ja tarkistimme ystäväni luona tarkkojen painojen mukaan puntarin valehtelun. Puoli kiloa heitti joten venekuntainen ennätys siis nyt 12,5kg ja kaverin henk koht. ennätys samalla. Muuten ei tullut määrää mutta uuden reissubn teemme tuonne varmasti....
Masturbation is sex with a person you love, Hauki, 7,4kg, ahven 1kg+, ruutana 2,107kg, särki 1kg+, kuha 2kg+...

Anr

 • Lohimaan velho
 • Posts: 124
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1240 on: June 02, 2013, 13:10:52 »
Soittelimme ystäväni kanssa ja sovimme reissusta paikalliselle järvelle joka tunnetaan suuresta määrästä nasua. Naureskeltiin ja sovimme että se joka ylittää 100 nasun rajan joutuu uimaan. Tietenkin olimme kuulleet möröistä joita järvellä oli saatu mutta todella harvinaista että niitä saa ylös asti. Saavuimme veneenlasku paikalle ja laskimme veneen saapuvan ukkomyrskyn jyrinänä saattaessa tapahtumamme. Emme ehtineet vetää kuin 30 minuuttia ja tähän aikaan oli jo ehtinyt tulla veneeseen yksi nasu ja yksi tärppi oli käynyt rapalan vaappuun kunnes kaverin kela huutaa. Kelasin oman vaapun ylös kun kaveri piti vielä vapaa tiukasti otteessaan. Turmion ja epäonnistumisen merkkejä oli ilmassa kun kala oli lähempänän venettä ja pyöri  moottori virrassa. Kalaa oli vaikea käskyttää ja emme olleet vielä nähneet mikä sieltä oli nousemassa. Oma nopea arvio kalan painosta oli 7-9kg. Saimme haavittua kalan ja puntari näytti 13kg, olin sen verran epäuskossa että ei voi pitää paikkansa ja tarkistimme ystäväni luona tarkkojen painojen mukaan puntarin valehtelun. Puoli kiloa heitti joten venekuntainen ennätys siis nyt 12,5kg ja kaverin henk koht. ennätys samalla. Muuten ei tullut määrää mutta uuden reissubn teemme tuonne varmasti....

mikä on nasu?  :?
Ei tää nyt niin vakavaa ole, mutta ******** silti.

Kalle 37

 • Pikku-Kalle
 • Posts: 106
 • Kyl kala syö kun vaan tietäs missä :)
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1241 on: June 02, 2013, 17:05:37 »
Pien hauki
Erämaa-Kuusamon pilkkiviikot :)

Hensu

 • Posts: 28
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1242 on: June 02, 2013, 23:47:15 »
Tein juuri reippaan tunnin piston polkupyörällä tuohon Saimaalle Lamposaaren tuntumaan (Lpr). Lähinnä lähdin fiilistelymielessä kokeilemaan josko jokusen affenen saisi ja nautiskelemaan ulkoilmasta. Lämmin oli ilta vaikka kymmentä alkoi kello lyömään, itikoitakin oli jo reippahasti. Pikkukalaa pintoi jatkuvalla syötöllä ja nakkelin lippoja ympäriinsä, mutta ilman tulosta. Vaihdoin vähän paikkaa ja yhden tärpin saattelemana sain hieman uutta intoa. Sittenpä jonkin ajan päästä kirkkaaseen punapilkkuiseen 4 koon Meppsiin joku tarrasi, ajattelin että tulee vähän reippaampi affena. Helposti tuli kuitenkin rannalle ja ihmetys oli isohko kun näin että kuhahan se on. Siinäpä se kalastusurani ensimmäinen kuha napotti ja fiilikset olivat kerrassaan hyvät, vaikka näki samantien että alamittainen on. Mittasin kuitenkin ja 30 cm oli pituutta. Sain onneksi kalan hyvin irroitettua vaikka ahneuspäissään oli varsin syvälle koukun napannut ja ei kyllä jäänyt kuhilas pitkään ihmettelemään kun päästin vapaaksi.

Odotukset reissulle olivat minimaaliset, mutta kerrankin yllättyi positiivisesti. Jos vaikka joskus ihan mittakuhankin saisi.

madtrue

 • Nyrkinheiluttaja ruispellossa
 • Posts: 450
 • "hullujen kuningas"
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1243 on: June 04, 2013, 21:24:36 »
Tänään klo 16 - 19 kalassa ja MP reissuhan siitä tuli. Ei ollut mukana ku pari bomberia / pari minnow spoonia bete lotto, mutta ei tuntunut hauelle kelpaavan. Vähä harmitti ku siin 5 jälkee alko kuhisee kaislikossa ja pikkukaloja jahtasivat ni eivät olleet mikskään minnareista yms. Se jos mikä söi mieltä ja "jumalaton" helle siinä sivussa (mehua meni 2 litraa).
En tiedä jotenkin tuntuu että kun taas viimeset kolme päivää arska paistanu niin voimakkaasti NIIN kalatkin ovat todella huonolla syönnillä , mato ongella eilen tuli +30 fisua ahvenia,särkiä... Jotenkin taas hauen HAKEMINEN tuottaa ongelmaa..
No ehkä se paremmin taas ensikerralla.
"rocky has left the building"

Fisuh

 • Posts: 13
 • Dam didi Dam
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1244 on: June 19, 2013, 00:20:30 »
Koko viime viikosta ei kyllä hirveästi kerrottavaa jäänyt. Tein kalastusreissun itään, josta olin vuokrannut mökin viikoksi. Järvi oli kolmisen kilometriä pitkä, ja keskimäärin parisataa metriä leveä.
koko viikon aikana ei YHTÄÄN havaintoa hauista! Joka päivä kuitenkin ainakin se pari tuntia vesillä!!
Lopputulemana mietittiin kaverin kanssa, että ei koko järvessä varmaan sitten edes ole haukia. Aika uskomatonta tuon kokoiselle järvelle, liekö yleistäkin? Ei ainakaan omalle kohdalle ole sattunut..

Panze~

 • Vanajan psyko
 • Posts: 25
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1245 on: June 19, 2013, 23:39:04 »
Koko viime viikosta ei kyllä hirveästi kerrottavaa jäänyt. Tein kalastusreissun itään, josta olin vuokrannut mökin viikoksi. Järvi oli kolmisen kilometriä pitkä, ja keskimäärin parisataa metriä leveä.
koko viikon aikana ei YHTÄÄN havaintoa hauista! Joka päivä kuitenkin ainakin se pari tuntia vesillä!!
Lopputulemana mietittiin kaverin kanssa, että ei koko järvessä varmaan sitten edes ole haukia. Aika uskomatonta tuon kokoiselle järvelle, liekö yleistäkin? Ei ainakaan omalle kohdalle ole sattunut..

Niin, tai sitten miehissä vika..;) Ei vaan tuntuu aika uskomattomalta ettei koko viikkona edes tärppiä, taimenreissuilla esimerkiksi tuo on vissiin aika yleistäkin, mutta aika outoa minusta hauen kanssa.
"Jos näät arvottoman ihmisen olet juuri sellainen" - TPH

KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1246 on: June 20, 2013, 01:18:55 »
Hmmm....Talvivaara :-P? Sitähän voi syyttää aina, itäsuomessa varsinkin :-D.

Fisuh

 • Posts: 13
 • Dam didi Dam
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1247 on: June 20, 2013, 21:20:58 »
Koko viime viikosta ei kyllä hirveästi kerrottavaa jäänyt. Tein kalastusreissun itään, josta olin vuokrannut mökin viikoksi. Järvi oli kolmisen kilometriä pitkä, ja keskimäärin parisataa metriä leveä.
koko viikon aikana ei YHTÄÄN havaintoa hauista! Joka päivä kuitenkin ainakin se pari tuntia vesillä!!
Lopputulemana mietittiin kaverin kanssa, että ei koko järvessä varmaan sitten edes ole haukia. Aika uskomatonta tuon kokoiselle järvelle, liekö yleistäkin? Ei ainakaan omalle kohdalle ole sattunut..

Niin, tai sitten miehissä vika..;) Ei vaan tuntuu aika uskomattomalta ettei koko viikkona edes tärppiä, taimenreissuilla esimerkiksi tuo on vissiin aika yleistäkin, mutta aika outoa minusta hauen kanssa.

Kyllä se monasti on myös meikäläisessä vikaa, mutta tässä tapauksessa tuntuu kyllä uskomattomalta. Olisi tosiaan odottanut edes muutamaa molskahdusta kaislikossa jos ei muuta.. Vesi oli kyllä pitkän hellejakson jäljiltä armottoman lämmintä, mutta ei kyllä täysin selitä tätä. Yritin loppuviikosta tavoitella mökkinaapureita ja kysellä tietävätkö he järvestä mitään, mutta eipä ollut ihmisiä mökeillään.
Pikkukalaa oli kyllä aika järjetön määrä, ihan sama missä löi onkea järveen niin jokin pikku ahven oli samantien koukussa. Tuo kyllä puoltaisi hauen puuttumista järvestä kokonaan..

Mightylizard

 • Pygmi
 • Posts: 142
  • MSN Messenger - toni_pajunen@hotmail.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1248 on: June 23, 2013, 16:33:32 »
Lähdin eilen Lahden Vesijärvelle kokeilemaan uutta kaikuluotainta(lowrance mark-x5 pro) ja tavoittelemaan kuhaa viiden vavan voimin.
Tuli ilmeisesti räpläiltyä liiaksi tuota uutta kaikua vapojen seuraamisen sijasta. Ihmettelin kun ei tuntunut kaloille luottovaaput kelpaavan. Kokoajan nousuja takilan kuulille ja takaisin syvään.
Rupesin sitten vaihtelemaan vaappuja niin molempien takiloiden vaapuissa roikkui sellainen noin 35-40cm kuha. Meinasin sitten käydä 3 plaanarivapaa läpi niin niissäkin oli 2:ssa samanlaiset kuhat ja yhdessä alle 500g hauki. Mitenhän kauan noitakin tuli perässä hinattua. Myöhemmin tuli vielä 2 pientä kuhaa. Vielä kun olisi mitallisia tullut.

Kalastuskeli ja maisemat olivat ainakin kohdallaan.


« Last Edit: June 23, 2013, 23:19:42 by Mightylizard »

vaapunvetäjä98

 • Mä täält Tokmannilta..
 • Posts: 180
 • TEAM KALATON
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1249 on: June 23, 2013, 22:11:21 »
Mightylizard-   Moniko heppanen evindure on perässä??  :-D itellä on 20hv samanlainen moottori joka pääsee nyt joku viikko uuden veneen perään kun saatiin iskän 30vuotta vanha projekti vene valmiiks ja siitä mulle uistelu vene  :-) rakennettiin melekee kaikki uusiks  :-P
Haittaakshe sua jollain tapaa?

Mightylizard

 • Pygmi
 • Posts: 142
  • MSN Messenger - toni_pajunen@hotmail.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1250 on: June 23, 2013, 23:17:01 »
Tuo oma evikka on 70hp vm. -84

vaapunvetäjä98

 • Mä täält Tokmannilta..
 • Posts: 180
 • TEAM KALATON
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1251 on: June 24, 2013, 00:05:27 »
Tuo oma evikka on 70hp vm. -84
ok.  :-)
Haittaakshe sua jollain tapaa?

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1252 on: July 09, 2013, 20:10:56 »
Tunti sitten joella heittelemässä, kolme haukea saaliina. Näiden lisäksi yksi tärppi. Saalista ei siksi tullut enempää, koska vesi on lämpöistä ja matalalla. Kaksi haukea tuli Kuusamon Kuf-lipalla, yksi tuli Stormin punaoranssilla jigillä.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

Mightylizard

 • Pygmi
 • Posts: 142
  • MSN Messenger - toni_pajunen@hotmail.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1253 on: July 11, 2013, 23:45:22 »
Tänään uistelemassa lahden vesijärvellä enonsaaren ympärillä 10:30-13:00. Saaliiksi kilon hauki ja ennätyskalan päästäminen bomber suupielessään jatkamaan matkaa :oops:
Isomus nappasi lähes 30m vedenpäältä takilan välilaukaisijassa olevaan bomberiin 6m syvyydestä ja kun vavan sain käteen niin tunsi heti, että nyt on ennätyskala kiinni.
Kala tuli perässä melko kiltisti joten kuha taisi olla. Hitaasti aloin kelaamaan ylös ja raskasta oli. Siten avitin vähän vavalla nostamalla jolloinka lähti kala vaappuinen omille teilleen.
Juuri noissa kahdessa takiloissa olevissa hyrrissä ei ole kuituja kun on noilla kuiduilla tottunut repimään niin oli jarrut hivenen liian kireällä ja veneenkin olisi voinut pysäyttää niin olisi helpottanut.
Sai ainakin uusia kokemuksia ja harmituksen siitä ison päästämisestä karkuun omien hölmöilyjen takia.(ei ole vielä isomukset tarrannu ja siimat ovat tähän mennessä säätyneet joten toivottavasti jotain opin tästä jos se iso taas joskus tärppää.)
Omat isoimmat ovat kuitenkin 2kg kuha ja 2,5kg hauet ja nämä olivat keveitä tuohon verrattuna.

Kimilahh

 • Posts: 21
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1254 on: July 19, 2013, 20:50:46 »
Ehkä paras reissu pitkään aikaan!
Paimionjoelle pohjaonkimaan, mutta ensin oli pakko testata pari uutta uistinta... 4 heitto ja pieni tumppi hauki about. 500gr kiinni. Noh jatkoin siitä sitten pohjaonginnalla, jolloin 30 min venaamisen jälkeen eka kala kiinni. n.500-700gr lahna kiinni ja sain rannalle saakka.
Pitkän odottamisen jälkeen miettisin ottaa koukun ylös ja katsoa onko mato viellä, koska ei syönnyt enä...

Sitten se pamahti, samaan aikaan kun lähdin kelaamaan! n.3-4 kg hauki kiinni. Paskat valahti saman tien housuihin :DDD sain väsyteltyä rantaan saakka kalan kunnes vei koukun mukana, koska pohjaongen koukkutapsin ohut siima.
Reissu jatkui muuten hyvin n.10 lahnaa tuli. :D Ikimuistoinen tuo hauki, mahtoi olla nälkäinen, kun mato maistui!

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1255 on: July 22, 2013, 12:14:47 »
Eilen tulin mökiltä kalastamasta, saaliina kaks haukea (n. 700g ja n. 1200 g) ja katiskoista jonkun verran ahvenia.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1256 on: July 23, 2013, 21:45:05 »
Tunti sitte joella heittelemässä, saaliina 2 haukea ja ahven. Ensimmäinen hauki nappasi heti ekalla heitolla joen keskiuomasta Loton kopioon. Ahven otti Bilteman lippaan. Toinen hauki otti pineen puiseen jerkkiin pienestä montusta. Näiden lisäksi n. 5 tärppiä.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

jerppari

 • Posts: 20
 • Kalalla <33
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1257 on: July 24, 2013, 18:19:43 »
toissa päivänä. :D mentiin kalalle matkaa noin 30 km ( pyörällä ). tultiin paikkaan ensimmäinen heitto jakiinni vajaa kilon hauki. (kaverilla) sitten vähän vaihdettiin paikkaa ja kunnes tärppäsi oikeestaan tupla tärppi molemmilla oli sata grammanen ahven. :D sitten tuli reissun ehkä miellenpainuvin tunne ku kaverilla tarrasi 5-7  kg hauki ja hän väsytteli sitä noin 5 min kunnes uistin tarttu johonki kantoon ja hauki ui pois vapauteen :( sen jäläkeen saatin vielä ahvenia mutta ei sen ihmeellisempää tärppiä...

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1258 on: July 24, 2013, 19:19:32 »
Tänään kaverin kanssa joella heittelemässä, ei tullu mitää. Tän vuoden kolmas tyhjä reissu tolle joelle, ja ne kaks aikasempaa aikasin keväällä milloin ei kalaa tästä joesta tule. No, ei se mitää, saatii sentää hyvii vadelmii joen rannan asukkaan pensaista. Sille itellee ei jääny oikeestaa mitää :roll:
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

J_H

 • Vinnurvan vinguttaja
 • Posts: 99
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1259 on: July 28, 2013, 16:18:43 »
Eilen illalla täkyonkimassa ahventa. 10 aikaan illalla alkoi n. puolentunnin pituinen hurja syönti. Aina kun ongen laski veteen, niin koho jo sukelsi. Tuon puolituntisen aikana nousi 13 ihan hyvän kokoista ahventa, suurimman painaessa 240g. Yksi isompi kala oli salakassa kiinni mutta irtosi.. Ei suostunut näyttäytymään kamppailun aikana. Liekkö ollut kunnon ahven vai kenties kuha? Välineenä ihan perus nelimetrinen onki, mutta koukku oli vaihdettu kolmihaaraan. Syöttinä 5cm särjen poikaset.
Elä anna kalan odottaa sinua vaan odota sinä mielummin kalaa!

 center>