Chat

Author Topic: Reissuraportit tänne!  (Read 719659 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Kala Erkki

 • Nollalinjalainen
 • Posts: 361
  • MSN Messenger - kalaerkki@kalassa.net
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1380 on: January 02, 2015, 16:00:14 »
On perusreissuja ja sitten tällaisia

Tammikuun toinen päivä. Aamu valkenee sellaisessa kelissä, missä useimmat keskivertonuoret saattaisivat ikkunasta katsottuaan tehdä päätöksen joko jäädä kotiin pelaamaan pleikkaa, kääntää kylkeä iltakolmeen saakka krapulaa potien tai tyttö/poikaystävänsä kanssa mukavaa päivää pitäen. En kuitenkaan ole koskaan ollut keskiverto nuori.

Herätyskello soi aamukahdeksalta. Väsytti. Pistin torkkua pari kertaa ennenkuin sain kammettua itseni ylös. Aamupala naamariin samalla pilkkejä laitellen, koneelta karttoja katsoen ja hyviä pilkkibiisejä fiilistellen. Infernaalinen väsymys eikä ulkona vallitseva sadesohjokelikään saanut tätä intoa laannutettua. Ei edes ajatus siitä, että tarkoitus oli tuossa kelissä ajaa kolmekymmentä kilometriä melko huonon kalapaikan maineen omaavalle järvelle skootterilla, kauhistuttanut. Vielä.

Kamat niskaan, syötit mukaan ja skootteri tulille. Päivä alkoi kuten mikä tahansa tavallinen pilkkiaamu. Kuitenkin ajettuani ensimmäiset kilometrit, tajusin melko hyvin että tästä ei ehkä tule se elämäni mukavin reissu. Kauhean vesisateen seurauksena kaikki vaatteet oli heti kättelyssä litimärät.

Kymmenen kilometrin jälkeen tieolosuhteet muuttuivat kokoajan huonommaksi ja sade yltyi muuttaen samalla olomuotoaan rännäksi. Tein kuitenkin virheen luullessani, että parin sentin jääsohjopaska tiellä olisi vaikea alusta ajaa siliksirenkaisella kiinanskootterilla - luvassa oli nimittäin viimeinen 8km etappi, jonka jokainen metri tuntui yhtä nautinnolliselta, kuin metrinen koivuhalko lat. rectum -nimisessä ruumiinsopessa.

Lahjakkainkaan kirjoittaja ei nimittäin voisi sanoin kuvailla sitä tunnetta, kun yrittää pilkkikamat kyydissä tasapainotella melkein kymmenen sentin löysässä sohjossa samalla tuntien kuinka vesinorot valuvat jokapaikassa, veden tunkeutuessa alimpiinkin vaatekerroksiin ja samalla näkyvyyden heikentyessä kun räntäsade sakeni ja kypärän visiiri huurtui.

Kaikesta kuitenkin selviää hengissä, paitsi elämästä. Niin vain selvisin tuosta karmeasta tiestäkin. Parilla kaatumisella ja kirosanavarastojen kertaamisella, mutta kuitenkin. Kaikki hyvin eikö vaan? Matka takana ja järvi edessä jne...? No ei sentään. Vielä jouduin rämpimään satoja metrejä läpi loskaisten peltojen, metsien ja pusikkojen läpi. Fiiliksiä eivät ainakaan nostattaneet yhä sakeneva räntäsade ja yltyvä tuuli. Puhumattakaan siitä, että astuin johonkin terävään kiveen, mikä puhkaisi saappaan pohjan ja päästi kaiken veden ja sohjon sisään varpaitani hivelemään.

Lopulta se siinsi edessä - kaiken tämän vastatuuleen kusemisen, pippelin palelluttamisen ja vaatteiden läpikastelun jälkeen - päivän kohdejärvi. Ensimmäisen reiän jäähän veivattuani oli vasen saapas jo aivan täynnä vettä ja lumisade ehkä sakeinta mitä olen koskaan nähnyt. Tässä vaiheessa kysyin itseltäni "miksi". Vastaushan on "Miksi ei"

Kalan syönti oli juuri odotetunlaista, eli olematonta. Satunnaisia sinttejä sieltä täältä. Yhdellä avannolla sai sentään vähän toimintaa, kun ensin jokin iso katkoi siimat ja perään karkuutin vielä yhden ison. Kolmas kerta toden sanoo ja jään päälle nousi isohko ahven. 300g ei ehkä ole edes mainittava ahven HC -tasapainopilkkimiehille, mutta itselleni nuo ovat sellaisia kerta talveen -kaloja. Enempää positiivisia merkkejä ei tästä keikasta herunut, joten oli aika lähteä kotiin. Saalis jäi pieneksi - noin kymmeneen ahveneen.

Saavuttuani paskaisten peltojen ja metsien läpi jälleen rakkaan kulkupelini luo, ajattelin päivän olevan pitkää ja raastavaa ajoa vaille pulkassa. Se oli virhe se. Mopohan ei suostunut lähtemään käyntiin sitten millään. Siis miettikää itsenne tilanteeseen, missä olette 30km päässä kotoa nälissänne, korvessa, kulkupelin levittyä, akun loputtua puhelimesta, vaatteet läpimärkänä hytisten ja illan pimetessä.

Reilun tunnin ajan koitin suorittaa kenttäkorjausta laitteelle vaihtamalla tulpan jne, mutta se oli yhtä tuottoisaa hommaa kuin meikäläisen naisjutut - ei toivoakaan.

Tällaisissa ei-niin-helpoissa tilanteissa tulee kuitenkin panikoinnin sijaan ajateltua järkevästi ja punnittua vaihtoehtoja. No mitä vaihtoehtoja on korpeen juuttuneella ja sateen raiskaamalla miehellä?

a) Pysäyttää joku auto ja pyytää apua/kyytiä
b) Polkea mopo suohon
c) Työntää laitos 30km kotiin

A -vaihtoehto olisi olut helpoin ja vaivattomin, JOS sillä turkasen korpitiellä olisi mennyt autoja enemmän kuin kolme kappaletta tuntiin, ja JOS nekin vähät olisivat pysähtyneet tööttäämisen ja kiihdyttämisen sijaan mun huitoessa tien varressa. Pimeän laskeutuessa päätin hylätä vaihtoehto b:n - rauhallinen kaveri kun olen. Viimeiseksi optioksi jäi c. Ei siinä muuta ku kamat mopon päälle ja työntämään. Muutaman kilometrin jälkeen yllätys yllätys - kaduin valintaani. Lumisateen vihmoessa naamalle, kosteuden tunkeutuessa yhä syvemmälle ja pimeyden keskellä sohjossa skootteria työntäessä alkoi  maitohapot ottaa vallan - olihan viimeisestä ateriastakin vierähtänyt jo melkein yhdeksän tuntia.

Vihdoin tunnelin (tien) päässä näkyi valoa. Ei - tälläkertaa se ei ollut kusipää autoilija joka ei pysähtynyt huitomisesta ja kurjasta ilmeestä huolimatta, vaan se oli maalaistalo. Työnsin romun talon pihaan ja menin ovelle kolkuttamaan. Siinä vaiheessa ei edes hävettänyt se, että näytin frankensteinin hirviön ja keskiverto spurgun risteytykseltä. Yllätyksekseni ovea ei avannutkaan kukaan peruskeskisuomalainen kylähullu, vaan mukava maatilan emäntä, joka tarjosi leivät ja kahvitkin! Isäntäkin saapui pian paikalle ja siinä sitten miehissä mopo talutettiin latoon, jossa sitä yritin työkalupakin ja kohtalaisten taitojeni avulla konetta ja kaasaria korjailla.

Oli siinäkin tunnelmaa ruuvailla mopoa lehmälauman ölistessä vieressä ja lantakasan tuoksuessa taustalla. Näistä mukavista taustatekijöistä ja viihdyttäjistä huolimatta mopo ei kuntoon tullut. Tässä vaiheessa kello oli jo iltakahdeksan, jolloin tilan isäntä päätti pelastaa surkean päiväni tarjoamalla kyydit kotiin! Arvostan.

Ei ollut tämä niitä reissuja, joita tulen viisikymppisenä poikamiesboksissani lämmöllä muistelemaan, mutta olipahan erikoinen reissu.  Näinä vaikeina aikoina pitää vain pitää mielessä, että vaikka pilkkireissu menisi miten vituiksi, on reissuun käytetty aika käytetty fiksummin, kuin esimerkiksi krapulassa koomaaminen aamulla.

Hienoon lajiin kuuluu niin ylä-, kuin alamäetkin, ja aallon harjat, sekä-pohjat. Nyt olen niin pohjalla kuin voi olla, mutta huipulle pääsee vain ryvettyään pohjalla tarpeeksi monta kertaa

Thenextone

 • Posts: 512
 • Think Like a Fish - No Matter How Weird It Gets
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1381 on: January 02, 2015, 16:32:00 »
Eki löi kyllä aika kovat pohjat tälle vuodelle. Tunnelma 10+  :-D

Qkkeli

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1474
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1382 on: January 02, 2015, 17:36:08 »
Nyt tuli kyllä saatua Ekin jutulle tämän vuoden reilusti kovimmat naurut!

Näitä lisää!

+35

JuP3

 • Heikki Vihinen ULIULI
 • Posts: 1022
 • Rajaseudun Rambo
  • MSN Messenger - jupe89@luukku.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1383 on: January 02, 2015, 17:48:08 »


Tuli ihan intti mieleen
Reilusti kalastusta, jo vuodesta 1927. P-KUK

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1384 on: January 02, 2015, 19:12:32 »
Loistava tarina  :-D tuttuja tunteita kalojen niukkuudesta mopon yhteistyöhaluttomuuteen asti  :-D
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

Hensu

 • Posts: 28
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1385 on: January 03, 2015, 05:15:38 »
Hattua pitää nostaa, ei tosiaan ihan peruspullamössönuorisoa.

Omat reissut suorastaan ruusuilla tanssimista tuohon nähden. :D

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1386 on: January 03, 2015, 08:33:13 »
Tänään jäällä noin kolme ja puoli tuntia. Saaliiksi tuli kaksi ahventa joten heikkoa on syönti. Nämä tulivat melko nopeasti aloituksen jälkeen joten suunnilleen pari tuntia sai pilkkiä ilman kaloja. Tämän kalattoman hetken aikana tuli muutama pieni tönäisy pieneen karvapersetasuriin sekä hauen karkuutus. Sää vaihteli alun vesisateesta ja kovasta tuulesta auringonpaisteen ja tyynen kautta lopun räntäsateeseen ja pieneen tuuleen.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1387 on: January 04, 2015, 14:43:47 »
Tänään kovassa tuulessa kokeilemassa uudelta järveltä. Luulin että tapahtumia alkaisi tulemaan enemmänkin, kun toiselta reiältä tuli tärppi karvapersetasuriin. Ei niitä tapahtumia sitten paljoa tullut, tuon tärpin lisäksi toinen Kalarosvon kevennettyyn ja Karismaxilla kaksi pikkuahventa ylös kolmeen tuntiin. Järvi oli kyllä lupaavan oloinen, ei niin matala kuin muut järvet vaan myös syvempää vettä löytyi. Ei ole paljon kappaleilla juhlittu nyt tänä ensimmäisenä talvena minkä olen kokonaan tasureilla pilkkinyt, jäällä on tullut oltua noin 1155 minuuttia ja kaloja on tullut 28 kappaletta. Yhtä kalaa kohti on saanut pilkkiä reilut 40 minuuttia  :roll:
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1388 on: January 07, 2015, 09:47:49 »
Tänään tunnin ja 40 minuutin pikareissu järvelle. Hieman liian myöhään tulin paikalle, syöntiä olisi tuntunut olevan pitkästä aikaa mutta kolmen kalan jälkeen aurinko painui puiden taakse jonka jälkeen syönti loppui. Kuitenkin itselle kelpo ahvenet ylös, 221, 165 ja 148 grammaiset.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

Eci

 • Posts: 972
 • kikkelis kokkelis mitäs läksit
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1389 on: January 07, 2015, 17:31:59 »
Ei ole paljon kappaleilla juhlittu nyt tänä ensimmäisenä talvena minkä olen kokonaan tasureilla pilkkinyt, jäällä on tullut oltua noin 1155 minuuttia ja kaloja on tullut 28 kappaletta. Yhtä kalaa kohti on saanut pilkkiä reilut 40 minuuttia  :roll:

Siitä ne taidot kehittyy ja tapahtumia alkaa tulla lisää. Eikä tuo yks kala 40 minuutissa välttämättä huono ole...viime talvena tein yli 6h reissuja jolloin ei edes nykinyt. Tasuroinnin aloitus on helpointa tutuilla kalapaikoilla joissa tietää olevan kalaa niin ei mene kaikki aika kalojen etsimiseen.
Ehkä otin, ehkä en!

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1390 on: January 09, 2015, 07:39:01 »
Hyvinhän minulla sitten vielä menee jos tasuripilkintä on tuollaista huonnoimmillaan  :-) olen nyt yrittänyt etsiä uusia paikkoja kun ainut tuttu pilkkijärvi itselleni on mökillä, eikä sinne pääse kuin muutaman kerran talvessa. Olen nyt näitä lähialueen pikkujärviä käynyt läpi, tarkoituksena löytää mielenkiintoisen tuntuinen järvi josta voisi sitten alkaaa tekemään tuttua järveä itselle. Tällä hetkellä sellainen on tuo järvi minne tein viimeisimmän reissuni.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

Kala Erkki

 • Nollalinjalainen
 • Posts: 361
  • MSN Messenger - kalaerkki@kalassa.net
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1391 on: January 09, 2015, 18:12:07 »
Tänään kovassa tuulessa kokeilemassa uudelta järveltä. Luulin että tapahtumia alkaisi tulemaan enemmänkin, kun toiselta reiältä tuli tärppi karvapersetasuriin. Ei niitä tapahtumia sitten paljoa tullut, tuon tärpin lisäksi toinen Kalarosvon kevennettyyn ja Karismaxilla kaksi pikkuahventa ylös kolmeen tuntiin. Järvi oli kyllä lupaavan oloinen, ei niin matala kuin muut järvet vaan myös syvempää vettä löytyi. Ei ole paljon kappaleilla juhlittu nyt tänä ensimmäisenä talvena minkä olen kokonaan tasureilla pilkkinyt, jäällä on tullut oltua noin 1155 minuuttia ja kaloja on tullut 28 kappaletta. Yhtä kalaa kohti on saanut pilkkiä reilut 40 minuuttia  :roll:

Jostain on aloitettava. Sillon kun ite 12 -vuotiaana aloittelin, tuli tehtyä liki 20 täysin nyvytöntä reissua putkeen. Toukkavehkeillä

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1392 on: January 11, 2015, 15:39:51 »
Tuo on kyllä toukkavehkeillä jo melko taitavaa kalanvälttelyä  :lol:
Tänään tuli käytyä melko kovalla ilmalla kokeilemassa puolitoista tuntia. Jo matka alkoi hyvin kun meinasin kaatua mopon kanssa. Yksi aurauskeppien väli meni melkoisessa sivuluisussa, onneksi sain jalan kanssa nostettua mopon pystyyn vauhdista. Reilu 60 km/h vauhtia ja sekä takana että vastaan oli auto tulossa eli ei olisi nättiä jälkeä syntynyt jos olisin kaatunut. Perille kuitenkin pääsin, viimeisellä pikkutiellä polveen asti lunta ja lisää tuli koko ajan joten mopon joutui jättämään tien alkuun. Järvelläkin lunta puoleen sääreen asti. Aluksi keli tuntui sille että äkkiä joutaa pois, mutta siihen sitten kuitenkin tottui alkujärkytyksen jälkeen. Neljän reiän jälkeen tein siirtymän pois tuulen alta, alkoi käydä siiman seuraaminen liian vaikeaksi tuulen takia. Tyynemmälle puolelle järveä päästyäni aloin etsimään pilkkipöntöstä jotain, jonka seurauksena kalapussi lähti järvenselkää pitkin melko nopeasti. Ei sitä juosten saanut kiinni siinä lumihangessa. Olisiko ollut tyynemmän puolen toinen reikä, josta tuli varovaisia tärppejä. Pikkuahveniksi veikkailin, kunnes yksi tärppi tarttui hetkeksi kiinni ja irtosi heti. Jäin vielä kyytäilemään samaa kalaa, ja pian se nappasi uudestaan. Hyväksi ahveneksi olisin sitä veikannut, mutta pettymys oli pienoinen ja samalla ihmetys vielä suurempi kun reiästä tuli melko reilun kokoinen särki tasapaino suussa ylös. Se jäikin sitten reissun ainoaksi kalaksi, muutamia reikiä tyhjää ehdin vielä pilkkiä ennen hämärän tuloa.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1393 on: February 23, 2015, 07:42:36 »
Tänään taas kävin pitkästä aikaa pilkillä. Jäällä oli ihan hyvä liikkua suurimmaksi osaksi, yhdellä rannalla upotti lumeen hieman enemmän. Vuoden paras reissu ainakin tähän asti, kalakaverin kanssa saatiin melko monta paistiahventa ja silput päälle. Suurin osa kaloista yhden niemen kärjestä, jonka kalakaverin kaveri oli ystävällisesti neuvonut. Saimme myös lainata hänen moottorikelkkaansa. Mukava oli käydä vähän pidemmänkin matkan päässä pilkillä. Ensimmäistä kertaa tänä vuonna turvauduin toukkavehkeisiin, tasapainolla vain yksi tärppi.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1394 on: February 25, 2015, 08:23:00 »
Tuli taas käytyä, tällä kertaa toisella järvellä. Kappaleita ihan hyvin, mutta vain yksi isompi. Ympäri järveä kierreltiin, mutta suurin osa kaloista kuitenkin kotirannan tuntumasta. Kahdeksan iskukoukkua vietiin järven takaosiin riviin. Huomenna tuonne maanantain järvelle, jospa sieltä tulisi vähän enemmän niitä isoja.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1395 on: February 26, 2015, 06:27:18 »
Tänään kappaleita kaverin kanssa yhteensä 15, suunnilleen puolet oli paistiahvenia ja loput pieniä. Kalakaverin tuttu oli pitänyt iskukoukkuja järvessä ja saanut 2,3 kilon hauen jonka hän antoi meille. Saman niemen edustalta taas kaikki kalat, käytiin myös muualta pilkkimässä mutta ei tärppiäkään. Huomenna loman viimeinen pilkkipäivä, eiliselle järvelle lähden iskukoukkuja kokemaan ja jos tulisi pilkillä myös muutama ahven.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1396 on: February 27, 2015, 15:07:43 »
Eipä tullut omista iskukoukuista mitään, täkyihin ei oltu koskettukaan. Niin kova ja kylmä tuuli oli tänään että ei muuten pilkitty paitsi koukkuihin uudet täkykalat, eli kahdeksan pientä ahventa.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1397 on: March 21, 2015, 22:17:58 »
Löytyihän se vielä Haminastakin kestävää jäätä  :-) tänään aamulla kävin suunnilleen puolitoista tuntia pilkkimässä, ei sattunut saalista tulemaan. Pieneen karvaperseeseen kuitenkin viideltä ensimmäiseltä reiältä tärppi/reikä, mutta ei enempää. Jäät paukkui sen verran että varmaan vaikuttivat kalojen syöntiin. N. 25 senttiä kovaa, täysin lumetonta jäätä oli tuolla pikkujärvellä jossa nyt kävin.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1398 on: April 19, 2015, 18:37:09 »
Eilen kävin virvelikauden avaamassa ilman saalista. Onkikauden avasin tasan viikko sitten, saaliillisesti samanlainen reissu kuin eilinen. Nätti ilma oli molemmilla reissuilla.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1399 on: May 04, 2015, 18:44:00 »
Eilen ja tänään kävin ongella. Eilen tuli n. 5 lahnaa, salakka ja n. 10 särkeä. Tänään vesi oli laskenut eilisestä n. 25 senttiä ja kalat olivat paljon aktiivisempia. 30 kalan jälkeen meni laskut sekaisin enkä enää jaksanut aloittaa uudestaan. Tämän päiväiset kalat olivat suunnilleen puoliksi särkiä ja lahnoja.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1400 on: May 09, 2015, 15:47:54 »
Tuli käytyä tänään ongella. Nämä minun "lahnat" ovat nyt ainakin osittain selvinneet ilmeisesti pasureiksi, mutta se nyt on aivan sama kun hyvin laittavat vastaan. Pasureita tuli n. 10, salakoita kolme ja särkiä n. 15. Ahvenet ovat olleet tältä keväältä hukassa, yhtäkään ei ole vielä tullut.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1401 on: May 11, 2015, 22:57:48 »
Eilen kävin mökillä virvelöimässä. Aloitin isäni kanssa omasta rannasta menemään pikkuhiljaa eteenpäin samalla kalastaen. Vastapäiseen lahteen ehdittiin ennen kuin tuli ensimmäinen kalakontakti, isä karkuutti hauen. Jonkin aikaa saatiin edetä ennen kuin tuli seuraava tapahtuma, hauki seurasi isän uistinta aivan veneen vierelle mutta ei ottanut. Hetki heiteltiin samassa paikassa kunnes sama toistui minulla. Siitä seuraava heitto ja hauki oli hetken kiinni, siihen ne kalatapahtumat jäivätkin ja lähdettiin rantaan.
Hetken tauon jälkeen lähdin suolammelle kalastamaan haukien toivossa. Puoliväliin lampea ehdin lippaa heitellen ennenkuin ensimmäinen kala nappasi. Kauden ensimmäinen virvelikala tuli ylös, ihan kelvollisen kokoinen ahven. Kala takaisin lampeen ja eteenpäin. Kauaa ei tarvinnut edetä ennen kuin taas nappasi, tällä kertaa ehkä edellisen ahvenen kokoinen hauki. Takaisin pääsi tämäkin. Seuraavaa tärppiä sain odotella melko pitkään, ehdin hyvän matkaa yli lammen puolivälin. Vähän edellistä suurempi hauki tuli ylös, suunnilleen puolikiloinen. Muutaman kymmenen metrin päästä nappasi taas, tällä kertaa hauki iski aivan rantaviivan tuntumassa lipasta ohi. Taas suunnilleen saman verran eteenpäin kun uistinta taas vietiin. Reissun suurin kala tuli ylös, ehkä vähän vajaan kilon hauki. Syvälle oli niellyt, uistimen joutui ottamaan kiduskannen kautta pois ettei sormet olisi osuneet hampaisiin. Lammen toiseen päähän pääsin kunnes suunnitelmiin tuli muutos. Ajattelin kiertää koko lammen mutta toiseen päähän oli kaivettu reilu oja, josta ei päässyt yli. Takaisin mökille siitä tuli sitten lähdettyä.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

Tuliseesjotakin

 • Posts: 15
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1402 on: May 12, 2015, 22:45:13 »
Tännää klo 17 aikaan lähin korkkaan omaa kautta, sini/harmaaseen krokoon oli jo nappaamassa kun säikähin ja vedin krokon hauen suusta. :/

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1403 on: May 15, 2015, 12:04:57 »
Eilen tuli käytyä sellaisella järvellä jossa olin ennen käynyt ainoastaan pilkillä. Lähdin ensin laiturin kohdalta oikealle, josta oletin tulevan enemmän haukia ja vasemmalta taas ahvenia. Kovin pitkää matkaa en ehtinyt edetä vedessä kahlaillen, kun jalkojen juuresta Minnaria jo vietiin. Ei jäänyt kiinni enkä edes nähnyt koko kalaa. Sama toistui muutamaa heittoa myöhemmin ja näin kalan. Suunnilleen puolikiloinen, kokeilin vielä muutaman heiton ajan saada kalaa nappaamaan ja sen jälkeen lähdin eteenpäin. Kauaa ei taas ehtinyt edetä, kun taas nappasi. Tämä tuli helposti ylös, saman kokoinen kuin vähän aikaa sitten karannut. Kala pääsi takaisin järveen ja minä jatkoin matkaa. Tältä rannalta ei enempää kalahaivaintoja tullut joten siirryin laiturin vasemmalle puolelle. Olisiko ollut kolmas heitto ensimmäisestä paikasta johon pysähdyin ja heti nappasi. Vähän vaikeampi oli saada ylös kaislikon takia kuin edellinen, mutta kuitenkin ylös tuli n. 700g hauki. Takaisin pääsi. Taas vähän eteenpäin ennen kuin taas nappasi, ikävä kyllä vähän suuremmalta tuntunut kala pääsi irti ensimmäisen syöksyn jälkeen. Muutaman heiton verran sitä vielä yritin ennen kuin siirryin eteenpäin. Seuraavassa paikassa oli selvä haukipaikka, veteen kaatunut puu ja kaisloja, mutta hettäminen sinne osoittautui vaikeaksi veden yllä kasvavan puun takia. Riskiheitolla päätin kokeilla, seuraksena uistin puun kautta veteen ja tietysti hauki kiinni. Siima onneksi irtosi puusta ja kalakin tuli ylös, n. puolikiloinen. Viimeiselle paikalle vahdoin Minnarin pois siiman päästä ja Kuf-lipan tilalle. Ensimmäisellä heitolla hauki jo tavoitteli uistinta muttei saanut kiinni. Heitto tyhjää ja hauki oli kiinni, tuli myös ylös. Suunnilleen 700g. Tämän jälkeen lähdin takaisin kotiin.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1404 on: May 15, 2015, 17:49:49 »
Tänään tuli käytyä toisella pilkkijärvellä, aika nopeasti kuitenkin sai lähteä pois sillä rannat olivat sellaista ryteikköä ja suota ettei siellä ollut hyvä virvelöidä. Sama puolen kilon hauki yritti tällä reissulla kiinni Minnariin kuitenkaan jäämättä kiinni.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1405 on: May 16, 2015, 23:16:24 »
Tänään kahteen otteeseen ongella. Ensin merellä kaverin mökillä nollatuloksella ja illemmalla omalla vakiopaikalla. Sieltä saaliiksi tuli mukavasti kalaa, suurimmaksi osaksi lahnoja/pasureita, mutta myös muutama särki ja kaksi salakkaa. Myös ahvenet olivat löytäneet paikalle, kolme isoa ahventa tuli ylös ja muutamia pienempiä.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1406 on: May 18, 2015, 06:34:56 »
Eilen papan mökillä isän kanssa heittelemässä. Kaksi lahtea heiteltiin isän kanssa läpi papan soutaessa. Ensimmäisestä lahdesta minulle pikkupuikula Minnariin, lisäksi pari seuriota. Seuraavasta lahdesta isälle kaksi haukea, jotka lähtivät mukaan ruokakaloiksi. Täältä ei minulle mitään ylös asti, vain muutama tärppi. Makkarat vielä paistettiin mökillä ennen kuin lähdettiin kotiin.
Illalla kävin vielä tuolla vakiopaikalla ongella, jossa vaihteeksi hyvää syöntiä. Kevään ensimmäinen iso lahna tuli ylös, olisiko ollut ehkä vähän alle kilon. Lisäksi kaksi isoa ahventa, pikkuahvenia, turvan poikanen, särkiä, läpyköitä ja kiiski. Vielä tuota lahnaa isompi kala tietysti karkasi, oli varmaan isompi lahna tai ahven.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1407 on: May 19, 2015, 21:01:44 »
Tänään kävin ongella. Olisinko saanut kolme ahventa, kiisken, särkiä ja läpysköitä ennen kuin kärkirengas lähti irti ongen jäätyä pohjaan. Hetken aikaa odottelun jälkeen kala pompotteli kohon lähemmäs rantaa josta sain sen vavan kanssa rannalle. Vavalla nykimällä ei lähtenyt pohjasta mutta kala veti sen irti? :D saako tuota kärkirengasta mitenkään takaisin kiinni, tinalla kokeiltu muttei toiminut?
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

Anr

 • Lohimaan velho
 • Posts: 124
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1408 on: May 21, 2015, 12:08:23 »
Koita hauki000 epoksiliimaa. kaksikomponenttiliima tuubi maksaa reilun femman ja saman verran molempia aineita sekaisin vaikka kartongin päällä tulitikun kanssa ja sitten liimailette kärkirenkaan oikeaan asentoon. mut älä liimaa sormia :)

Vanhankaupunginkoskella viettänyt kesälomaa nyt pari viikkoa aktiivisemmin ja maaliskuulta astien vähintään kerran viikkoon. Kuhassa pysynyt talous poikkeuksetta ja bonareina n 9kg hauki ja 46cm täydessä mätilastissa vapautunut ahven. Painoa ~1,5kg. Kuhia päätynyt ruokapöytään 18kpl ja vapautettuja mittakaloja ainakin triplat päälle. Koko tasaista 45-55cm mutta päivät ei oo veljeksiä kun toisinaan tekee tiukkaa saada yhtään kalaa ja joskus liki heitto/kala.
« Last Edit: May 21, 2015, 12:14:01 by Anr »
Ei tää nyt niin vakavaa ole, mutta ******** silti.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1409 on: May 21, 2015, 16:27:47 »
Pitää tuota kokeilla seuraavalla kerralla kun näin käy. Eilen teki sen verran mieli ongelle että kävin vain hakemassa uuden vavan. Onkilaite oli melko omituinen, painot kaukana koukusta joten mato jäi leijumaan väliveteen salakoiden armoille eikä mennyt pohjan lähelle muiden kalojen luo. Vähän kun säädin painoja niin alkoi tulla muutakin kalaa. Loppusaaliina +30 salakkaa, viisi ahventa (yksi iso), särkiä ja lappuja.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

 center>