Chat

Author Topic: Reissuraportit tänne!  (Read 719186 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Thenextone

 • Posts: 512
 • Think Like a Fish - No Matter How Weird It Gets
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1440 on: July 19, 2015, 22:06:26 »
Ite haaveillu jonkinlaisesta kumiveneestä/kanootista tai kalastuskajakista, lampikalastelut jääny kovin vähiin viimevuosina. Tuommosta kevyempää ammetta olisi mukavampi kiskoa metsikön läpi haukilammille.

Tuliseesjotakin

 • Posts: 15
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1441 on: July 20, 2015, 01:58:37 »
Menin heittelee ja sain Rapala Weedlessin yhellä heitolla :-o, loput saaliit oli salaattia yhteensä puolikassillista, parisen tuntia heittelin.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1442 on: July 21, 2015, 17:42:42 »
Täällä Suomussalmella on sukulaisilla pieni ja vanha soutuvene, jota on hyvä kiskoa metsässä ja suolla noille lammille. Mielestäni lampikalastus on melkeinpä parasta kalastusta, vesillä ei ole muita eikä kova tuuli haittaa. Kalaakin tulee yleensä hyvin.

Eilisaamuna käytiin yhdellä järvellä, neljä ahventa saatiin ruokakaloiksi ja muutama pieni laitettiin takaisin kasvamaan.

Viime iltana lähdettiin kalakaverin yhden tutun mökille kalaan. Täällä oli moottori käytettävissä, kyllä tuntui luksukselle. Uistelemaan kun lähdettiin, mietin jo silloin mitä tästä tulisi kun moottorilla uisteltaisiin. Uisteluvauhti oli todella kova soutumiehelle, ei ollut mitään vauhtia hidastavia ämpärivirityksiä vaan normaali tyhjäkäyntivauhti. Mietin jo itsekseni, kenelle ensimmäinen pohjatärppi sattuisi, mutta hieman kyllä yllätyin kun minulla potki kala siiman päässä sellaisessa vauhdissa. Pari tuntia uisteltiin järven puolella, jonka jälkeen oli suunnitelmissa siirtyä joen puolelle. Järven puolelta saatiin yhteensä neljä haukea, kaikki puolikiloisia ja siitä alaspäin. Lähdettiin joelle, ja pari kilometrin siirtymämatkan aikana tuttu ajoi koneen kiveen, ja sokka poikki. Soutuhommaksi meni, minä ja kaveri ehdotettiin jo poispäin soutamista mutta tuttu halusi näyttää kalapaikan josta oli ollut puhetta. Pari kilometriä soutua, jonka aikana veneeseen tuli yksi ahven ja kilon hauki, kotona oltiin sitten puolenyön paremmalla puolella melkoisen joessa soutamisen jälkeen. Johan oli reissu.

Tänä aamuna käytiin sitten kalakaverin toisen tutun järvellä, jossa oltiin jo käyty aikaisemmin monta kertaa. Ennen uistelua heittelin hetken rannalta yhden ison ahvenen saaden. Ei kauaa keritty uistella, kun minun vapani taipui jo mukavasti. Kovasti laittoi kala vastaan, olisi voinut olettaa olevan isompikin. Ihan kelpo kala kuitenkin, 2,42 kiloa. Suunnilleen puolitoista tuntia uisteltiin tämän jälkeen, mitään ihmeitä ei sattunut. Minulle sattui kaksi komeaa ahventa ja pikkuhauki, kalakaverille kaksi pikkuhaukea.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1443 on: July 22, 2015, 15:46:23 »
Tänään käytiin kalakaverin kanssa uutta järveä testaamassa. Laskettiin vene jokeen josta lähdettiin soutamaan järveä kohti. Joesta tuli jo komea ahven, Bomberin melko isoon vaappuun otti kalakaverin vapaan. Lähdettiin rantaa myötäillen uistelemaan kohti mukavannäköistä kaislikonlaitaa. Pysähdyttiin kaislikonlaitaan heittelemään, ja juuri kun olin kelaamassa uistinta ylös, hauki nappasi siihen. Ei mikään jättiläinen, vähän alta kilon. Kaislikonlaidasta tuli muutama ihan hyvä ahven. Lähdettiin tästä seuraavaa heittopaikkaa kohti uistelemaan, joka oli järven toisessa päässä. Alkumatkasta saatiin uistellen pieni hauki, lyhyempi kuin ensimmäisenä tullut iso ahven. Pysähdyttiin syvän veden laidalla sijaitsevaan kaislikonlaitaan heittelemään, josta nappasi heti ensimmäisellä heitolla. Aluksi luulin kalaa parin kilon haueksi, sellaisen syöksyn se veti alkuun. Lähempänä venettä kala kävi pinnassa, jolloin luulin sitä isoksi ahveneksi. Vasta haavissa kalan laji varmistui, säyne se oli. Suunnilleen kilon painoinen. Loppumatka saatiin uistella tyhjää. Joen suulta saatiin heitellen muutama hyvä ahven. Lähdettiin uistelemaan takaisin päin lähtöpaikkaa. Yhden saaren tai pienen niemen kupeesta saatiin haukien tuplatärppi, minun oma vajaan kilon kala karkasi veneen vieressä ja kaverin puolikiloinen tuli veneeseen asti. Pysähdyttiin vielä heittelemään karikolle, josta tuli hyvänkokoisia ahvenia, kilon hauki ja pikkuhauki. Soudettiin takaisin joelle, jossa pysähdyttiin aina välillä heittelemään. Etenkin yhdestä kohdasta tuli hyvin mukavan kokoisia ahvenia, mutta melko tasaisesti koko loppumatkalta. Säyne ja 14 ahventa otettiin ruokakaloiksi. Kaikenlaisia eläimiä matkalla ja järvellä näkyi, poroja, näätä ja mahdollinen karhuhavaintokin.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1444 on: July 26, 2015, 18:36:46 »
Viime reissusta seuraavana päivänä käytiin samalla järvellä uudestaan. Uistelemalla saatiin muutamia isoja ahvenia ja haukia. Heittelemällä tuli todella hyvin kalaa, mukaan otettiin 16 ahventa ja neljä haukea ruokakaloiksi. Neljä haukea ja n. 10 pientä ahventa pääsi takaisin järveen.

Eilen käytiin toisella pienellä metsälammella, missä oltiin käyty aikaisemminkin. Kierrettiin koko lampi heitellen, sanat loppuu kyllä kesken tuon reissun suhteen. Elämäni parhaimpia reissuja, saatiin kaverin kanssa yhteensä 19 haukea ja kymmenkunta ahventa neljään tuntiin.

Tänään käytiin taas toissapäiväisellä järvellä isoja ahvenia etsimässä, kovaksi yltynyt tuuli kuitenkin vähän pilasi homman. Neljä isompaa ahventa saatiin, sekä viisi haukea. Kaikista paikoista tuli koitettua, mutta kun ei niin ei.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1445 on: July 28, 2015, 12:26:45 »
Eilen käytiin kahdella eri lammella heittelemässä rannalta. Ensimmäiseltä lammelta minulle pieni hauki ja kaverille ahven, toiselta lammelta minulta karkasi n. kilon hauki.

Tänään käytiin viime vuoden parhaalla järvellä. Reissu alkoi melko hyvin, uistellen ensimmäiseen heittelypaikkaan tuli ahven ja heitellen n. kilon hauki. Lähdettiin uitelemaan seuraavaan paikkaan, kun se tapahtui. Kaverin vapa taipui aivan kaarelle. Kala tuli todella hitaasti venettä kohti kovan kiskomisen jälkeen ja välillä veti hitaasti siimaa kelalta. Kaveri sai kalan veneen vierelle, josta alkoi kova pumppaus jotta saadaan kalaa ylöspäin. Eipä tullut, ja vartin verran kun kala oli kiinni, se vain irtosi. Koukku ei ollut vääntynyt eikä mitään "väärää" tapahtunut. Tunnelma oli melko hiljainen hetken aikaa. Loppumatka meni melko rauhallisessa tunnelmassa, muutamia pikkuahvenia saatiin veneeseen.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1446 on: July 28, 2015, 19:03:58 »
Käytiin uudella järvellä kokeilemassa. Melko iso, kirkasvetinen ja syvä järvi oli kyseessä. Heiteltiin ensin lähtörannan kaislikkoa mutta todettiin se tolkuttoman matalaksi ja täynnä hiusheinää olevaksi joten lähdettiin uistelemaan kohti seuraavaa kaislikkoa. Kapeaa salmea kun oltiin ylittämässä, niin kaverin vapa taipui lupaavalle mutkalle. Kala tuli melko helponlaisesti veneen lähelle, jossa se alkoi vääntämään kovemmin vastaan ja pyrki veneen alle. Ensimmäinen haavimisyritys meni pieleen, mutta toisella onnistui ja kala tuli veneeseen. Todella hyvänkokoinen hauki, n. 3,5kg. Lähdettiin uistelemaan eteenpäin ja pysähdeltiin välillä heittelemään. Loppureissu menikin sitten mukavasti ilman minkäänlaista kalahavaintoa.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1447 on: July 29, 2015, 15:57:38 »
Tänään käytiin kolmella eri lammella heittelemässä. Ensimmäisellä kirkasvetisellä lammella oli tuttavan vene käytössä. Uisteltiin lampi ympäri ja heiteltiin muutamassa kohdassa, tuloksena kaksi epävarmaa tärppiä ja yksi ahven.

Toinen ja kolmas lampi kuuluvat samaan vesistöön, autolta on kilometri kävelyä rantaan. Molemmilla lammilla oli muutama kohta joissa pääsi rantaan heittelemään, suo oli kovassa tulvassa. Molempien saappaat siellä hörppäsivät vettä. Saaliina näiltä kahdelta lammelta kaverille kaksi n. kilon haukea, itselle vähän vajaa kymmenen ahventa.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1448 on: July 30, 2015, 16:24:21 »
Eilen illalla laskettiin vielä verkot veteen ja tänä aamuna käytiin ne nostamassa. Hauki, ahven, särki ja seitsemän siikaa nousivat verkoista.

Iltapäivällä käytiin kalakaverin tutun järvellä uistelemassa muutama lenkki. Saaliiksi tuli hauki ja muutama mukavan kokoinen ahven, jotka annettiin tuttavalle. Nyt on Suomussalmen reissu ohi kalastelun osalta ja huomenna pitäisi lähteä junalla kohti Haminaa. Oli mukava reissu kuten joka vuosi tähänkin asti.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1449 on: August 01, 2015, 01:02:53 »
Hossan seudulla viikko mökkeilemässä.
Joki lupa luontokeskuksesta ja menoksi muutamaan koskikohteeseen.
Helposti saavutettavat kohteet tuotti joko tyhjää tai alamittaista taimenta, ahventa, haukea,säynettä jne....vettä puroissa runsaasti.
Vaikeammin tavoitettavat pystynoski kuikankoski jne. Jäi koittamatta muiden kiiruiden vuoksi, mm. Kuusamon suurpetoeläinkeskuksessa karhuja moikattiin ym. Muksu ohjelmaa...

Siitäpä sitten bordellikalaan ja illalla loimulohta, aamulla uunikalaa ja sokerina pohjalla se pintaperholla pyydetty ja seuraavana päivänä pannulla voissa paistettu joka ei enää käprustele kuten kuolonkankea yksilö pannulla tuppaa tekemään...

Eka heitto painon avulla lordin vaapulla tuotti ekan järkytyksen ja hipsin kämpille joidenkin tahnamiesten ihmetellessä , jotta mihin se nyt jo ku kolomen kalan kiintiökin onkimati
« Last Edit: August 01, 2015, 01:12:48 by KÖSTER »

KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1450 on: August 06, 2015, 00:18:03 »
Nyt, loman lopettajaiset lieksan mökillä pidetty.
Kaupasta kävin kotaan hakemassa loimutettavaa vaikka olisihan tuo ruunaa, änäkäinen ja siikakoski ollu ihan pienen automatkan päässä.
Hyvä mökki ja mukava seura vei voiton kalastusajasta tällä kertaa. No ahventa oli mökkilammessa ja vettäkin 12m syvimmillään  taisipa muutama siikakin löytyä
Mökkikirjan saaliskertomuksista.
Sieltäpä sitten etelään matkatessa saimme kutsun lokinlammelle jossa kaverin poika oli napannut 1,7kg kirjolohen vieheellä , jota suosittelin  jos sinne kalaan menee eli vaappuna lord ja oikeassa koossa sekä värissä ja hiukka hakevalla virityksellä toimi jälleen!

Mukava olis tuolla vippimökissä kyllä kalastuksen lomassa lepäillä totesin jos tuota rahnukkaa vaan hiukkasen reilummin käytössä

Tuliseesjotakin

 • Posts: 15
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1451 on: August 22, 2015, 21:29:11 »
Tänää tuli 1-1.5 kg hauki pikkulusikalla pienestä virtaavasta joesta yhen sillan alta Raahessa, sitte menetin 12 grammasen professorin ja uuen minnowspoonin joka jäi vastarannalle puuhun vesirajan ylä puolelle.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1452 on: August 24, 2015, 16:32:50 »
Eilen puolitoista tuntia mökkijärvellä kalassa, saalis normaalin huono eli kaksi ahventa. Toinen kaislikonlaidasta heittäen Kuusamon Kumikalalippaan, toinen uistellen Salmo Hornettiin yhden niemen nokasta.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1453 on: August 29, 2015, 15:50:09 »
Tänään puoli kasista kymppiin mökin läheisellä suolammella kalassa. Iskä suostui kerrankin antamaan kyydin sinne joten otin kelluntarenkaankin mukaan, tavoitteena ensimmäinen renkaasta saatu kala. Kovin kauaa ei tavoitetteen täyttymistä tarvinnut odottaa, heti ensimmäisellä heitolla ahven tärppäsi ja muutamaa heittoa ja tärppiä myöhemmin ensimmäinen pysyi kiinni ylös asti. Lähdin vastapäivään potkimaan lampea ympäri, ja kauaa ei tarvinnut seuraavaa kalaa odottaa. Pieni, parisataa grammaa painava hauki kävi renkaassa kääntymässä. Samanlaisia hauki tuli vielä kolme lisää lumpeikonreunasta sekä pieni ahven, ennen kuin vapa taipui normaalia enemmän. Hauki siellä siiman päässä riehui, ja ylöskin tuli. N. 60cm pitkä ja arviolta puolentoista kilon hauki sai vapautensa takaisin. Etenin lammen kulmaa kohti, kun muutaman metrin jalkojen edessä kävi tavallista isompi hauki pinnassa. Pieni sätky tuli
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1454 on: August 30, 2015, 15:16:11 »
Tänään 8.40-11 heittelemässä kelluntarenkaan kanssa tuolla lammella. Lähdin kiertämään lampea toiseen suuntaan kuin eilen. Ensimmäistä pientä ahventa ei kauaa tarvinnut odottaa. Vähän aikaa sai heitellä tyhjää kunnes kalaa alkoi tulemaan melko tasaiseen tahtiin, kaksi otettavan kokoista ahventa ja pieniä, alle puolen kilon haukia tuli tuli mukavasti. Toiselle rannalle kun pääsin, vapa taipui astetta reilummin ja hyvän kokoinen hauki nappasi kiinni. Kala yritti kovasti viedä renkaan alle, mutta sain niskasta kiinni ja kalan renkaaseen. Eilisestä viisastuneena olin puntarin ottanut mukaan, 1,75kg näytti puntari jonka jälkeen kala pääsi takaisin veteen. Vähän matkaa taas eteenpäin ja sama toistui, kala tälläkertaa 1,80kg. Aloin jo lähtemään poispäin, kun päätin heittää kerran lammen keskiosaa päin. Se kannatti, ja siiman päässä alkoi täristä lupaavasti. Hyvä ahvenhan sieltä tuli, 33cm/450 grammaa. Yhden pikkuhauen ja otettavan kokoisen ahvenen sain ennenkuin lähdin takaisin mökille. Saaliiksi tuli yhteensä 8 haukea, kaksi pikkuahventa ja neljä ahventa otin perattavaksi, joilla yhteispainoa oli melkein kilo. Ja edelleen saa veikkailla eilisen hauen painoa.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1455 on: September 06, 2015, 10:58:45 »
Eilen kävin kokeilemassa yhtä pientä jokea. Suunnilleen kymmenen heittoa ehdin heittää ennen kuin alkoi satamaan, yksi pikkuahven tuli. Tänään kaverin kanssa tuolla samalla joella. Kaverin ensimmäinen heitto tuotti jo puolen kilon hauen, ja samanlainen tuli vähän ajan päästä minullekin. Pikkuhaukien tärppejä tuli lähes joka puolelta mutta heikosti tarttuivat kiinni. Minä sain vielä yhden pikkuhauen ja ahvenen. Kahluuhousuilla kävin vähän kahlailemassa joessa, syvin kohta mitä löysin oli hieman yli polviin asti vettä. Tämän jälkeen lähdettiin yhdelle järvelle, josta ei tullut mitään.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1456 on: September 12, 2015, 21:04:33 »
Eilen kävin yhdellä joella heittelemässä, tuloksena tärppi, hauen karkuutus ja ahven ylös asti. Tänään uusi yritys yhdelle lammelle, todella mielenkiintoisen oloinen paikka muttei ainakaan vielä yhtä nähtyä särkeä enempää kalahavaintoja.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1457 on: September 17, 2015, 18:43:50 »
Päätimpä tehdä pikavisiitin kivenlahden sillan kupeeseen testatakseni Alaska metsästyspukua pari iltaa sitten , kun tuuli ja sateli vettäkin vaakatasoon reippaanpuoleisesti.
Parkkipaikalle saavuttuani totesin sen olevan täynnä pääosin viron kilvissä olevaa kalustoa.

Siitäpä sitten rantaan käyskentelemään ja mittailemaan paikkaa josta jigi mahtuu ootto onkien ja verkkojen viidakon läpi jorpakkoon.
Espoon puoli oli jo täysin tukossa 5 vavalla kalastelevia ja heittoverkolla (täkyjä mukamas) mutta koko ajan pyytäviä ilmeisen luvattomiakin kalastajia.

Kaikki kalat näytti kelpaavan eikä alamittaakaan ollut olemassa 20cm särki , hauki tai kuhakin kelpaa näemmä.
Uistinrasiat ja eväspaperit jäi koristamaan rantaa kuten ryssän tyyliin sopii.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1458 on: September 21, 2015, 00:29:26 »
Eilen kävin vähän alle kilometrin pituisella järvellä kelluntarenkaan kanssa. Ensimmäisen neljäsosan järvestä heittelin tyhjää erilaisilla uistimilla, kunnes saavuin melko suuren lumpeikon laidalle ja vaihdoin ahvenen värisen Räsäsen siiman päähän. Melko varovasti sai heittää, alkoi olemaan turhan painava uistin tuolle vavalle. Heti ensimmäisellä heitolla tuli hauki, ja muutaman päästä toinenkin. Vähän aikaa sai heitellä tyhjää, jolloin erehdyin vaihtamaan Räsäsen pois vavan päästä. Eteenpäin kun menin ja laitoin Räsäsen takaisin siiman päähän, alkoi haukia tulla tasaiseen tahtiin. Koko järven kiersin ympäri välillä melkoisesta tuulesta huolimatta. Yhteensä haukia ylös 9 kappaletta, sekä muutama tärppi ja vähän isomman ahvenen seurailu päälle. Kalat kaikki suunnilleen tasakokoista 40-50 sentin mittaista, ainoastaan yksi vähän yli 50 sentin kala joukossa. Kaikki kalat tulivat yhtä poikkeusta lukuunottamatta lumpeitten lähistöiltä, puhtaasta kaislikosta ei tärppiäkään. Eikä muilla uistimilla kalahavaintoja paitsi Räsäsellä. Suunnitelmissa oli alun perin käydä pieni joenpätkä myös kalastamassa, jossa kaveri oli karkuuttanut astetta isomman, ~3 kilon hauen. Aika kuitenkin loppui kesken kun piti mopoa mennä laittamaan, eli jokireissu jäi toiseen kertaan.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1459 on: September 26, 2015, 21:19:04 »
Tänään mökin läheisellä lammella kellumassa. Lähdin myötäpäivään kiertämään lampea ympäri, paria eri uistinta ehdin kokeilla kunnes 4-play löysi tiensä siiman päähän. Läheltä rengasta uistinta vietiin melkoista vauhtia, olisi luullut isommankin kalan olevan kiinni. Ylös kuitenkin nätti, arviolta vähän alta kakkosen hauki. Taas uistimen vaihto, Räsäseen tärppi ja Paavo-lipalla kilon hauki ylös. Matalaa paikkaa kohti ja taas 4-play siimaan, samankokoinen kuin ensimmäinen hauki. Hieman vaikeuksia oli irrottaa uistin, 13cm uistin nielty pää edellä nieluun. Lähti kuitenkin nätisti irti. Matka jatkuu, eri uistinten kokeilut jäi vähemmälle. Vähän matkaa eteenpäin, kunnon sätkyn sain kun lilluttelin uistinta aivan jalkojen edessä sammalen irrottamiseksi kun hauki yritti kiinni muttei pysynyt. Kohta lyhyen ajan sisään kaksi suunnilleen samanlaista, vähän alle kilon haukea ylös. Vielä ennen poislähtöä puolen kilon hauki. Ahvenia ei ikävä kyllä näkynyt enää missään, vesi oli sen verran noussut ja samentunut. Loppusaalis kuusi haukea.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1460 on: September 27, 2015, 22:42:15 »
Tänään taas kellumassa tuolla lammella. Todella rauhalliselta näytti lammen puoleen väliin asti, olisiko ollut yksi tärppi 4-playhin siihen saakka. Lammen päädystä löytyi kuitenkin vähän tyynempää vettä, joten pystyi keskittymään kalastukseenkin kun ei tarvinnut rengasta potkia koko aikaa. Yhden tärpin sain vähän isommalta kalalta ennen kuin ensimmäinen päätyi ylös asti, vähän alta kilon. Seuraavaa ei tarvinnut kauaa odotella, kun puolikiloinen tuli irrotettavaksi. Seuraavaksi tyynestä sellaiseen veteen johon tuuli vähän osui, tästä lähti papalle ruokakalaksi 1,34kg hauki. Pitkään näytti että kalantulo loppui siihen, kunnes soitin jo kyydin pois mutta päätin vielä hetken heitellä. Vaihdoin siiman päähän Paavo-lipan, koitin saada ahvenia lammen syvemmästä päästä. Ei tullut ahvenia, kuitenkin n. 100g hauki ja n. kilon hauki. Eli lopullinen saalis sama kuin eilen, kuusi haukea. Koko tänään vain hieman pienempää.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1461 on: October 05, 2015, 11:52:44 »
Eilen aamulla lähdin papan mökille mopolla, n. 50km ajoa ja perille päästyä aika lailla syväjäädytetty olo  :lol: Hetken papan kanssa juttelin ja samalla lämmittelin, sitten järvelle. Lähtörannasta rannalta heitellen heti hauki ylös, kohta veneestä toinenkin ja sitten hiljeni. Kesän parhailta paikoilta ei kalaa tullut, yksi varma haukitärppi vain. Puolentoista kilometrin pätkä heiteltiin ilman tapahtumia, sitten samalta hauelta kaksi tärppiä muttei kestänyt kiinni. Vähän matkaa eteenpäin ja pieni hauki ylös. Siirryttiin saaren reunaa heittelemään, siitä yksi hauki ylös jonka jälkeen tauolle. Lähdettiin vielä uudestaan järvelle, eri suuntaan kuin aluksi. Käytiin heittelemässä järven syvintä, noin kolmen metrin monttua, ei kuitenkaan kalaa sieltäkään. Siirryttiin kahden saaren väliseen kaislikkoon heittelemään, täältä yksi hauki ylös. Vene ajelehti tuulen mukana kivikkorannalle, jossa oli vähän kaislaa. Tästä löytyi alueen kokoon verrattuna hyvin kalaa, kolme ylös asti ja tuplamäärä tärppejä päälle. Jouduttiin sitten lähtemään pois pimenemisen takia. Kaikki kalat 4-playlla, ei tullut varattua muuta sopivalla syvyydellä uivaa mukaan.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1462 on: October 11, 2015, 22:34:56 »
Kaverin kanssa käytiin kuhaa yrittämässä Purhon rannasta kahteen kertaan. Ensimmäinen kerta aamulla puoli kahdeksalta, suunnilleen puolitoista tuntia heiteltiin. Kaverille yksi karkuutus ja itselle yksi tärppi. Neljän aikoihin käytiin vielä vajaa tunti heittelemässä ilman tapahtumia.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

Juha Niskanen

 • Posts: 1
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1463 on: October 12, 2015, 10:27:49 »
Kesällä 2015 ruotsissa napapiirin tienoilla

https://www.youtube.com/watch?v=nCM_ol9aFoc

Hauskaa oli  :-D

KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1464 on: October 12, 2015, 18:47:19 »
respektii

Aarre

 • Posts: 14
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1465 on: October 14, 2015, 21:49:42 »

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1466 on: January 17, 2016, 11:26:00 »
Tuli pidettyä n. kolmen kk tauko kalastuksesta. Pilkille teki kovasti mieli eikä oikein napannut lähteä virvelöimään, kuitenkin yhtä vaikeaa olisi ollut kuin joka syksy. Pilkkikauden avasin viime viikon lauantaina, jäätä oli silloin n. 13cm. Samanlainen kuin viime kauden avaus, ensimmäinen kala rokastamalla ylös ja kappaleita huikeat kolme. Kolme tuntia pilkkimistä ja kappaleita myös kolme, yhteispainoltaan huikeat 24 grammaa :D noiden lisäksi muutaman pikkuahvenen tärppi ja hauen karkuutus reiän alta. Viime sunnuntaina kävin yhdellä toisella järvelläkin, siellä tunnin pilkin ilman minkäänlaista kontaktia kaloihin.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1467 on: January 23, 2016, 14:57:52 »
Viime viikonloppuna en pilkille päässyt vaikka oli suunnitelmissa. Mopon koneremppa vielä kesken eikä saanut kyytiä vanhemmilta. Tänään sitten sain kyydin, 8.25 olin jäällä. Kaksi tuntia kului ilman minkäänlaista kalahavaintoa, kunnes tulin saaren kulmalle josta kaksi tärppiä ja molemmista mukavat paistiahvenet ylös. Pidin pienen kahvitauon jonka jälkeen uudestaan yrittämään. Siirryin toisen saaren reunalle. Seuraava tärppi tuli jo tunnin päästä kalojen saannista, veikkaan haukea kun tuntui pilkki luistavan vastaiskussa pois kalan suusta niin hyvin. Tämän saaren reunassa tuntui kalaa olevan enempikin, muutamia varovaisia tönäisyjä sieltä täältä ja lopulta kolmas ahven ylös. Jonkun aikaa vielä pilkin, mutta vaikutti taas olevan niin hiljaista joten soitin kyydin ja lähdin pois n. klo 13. Kappaleita taas kolme, huomattava parannus viimeksi tältä järveltä saatujen kalojen yhteispainoon. Viimeksi 24g, nyt jo 569g ☺️ Tätä vauhtia kun kasvaisi joka reissulla. Taas tuli ongittua pelkästään tasureilla, ja kaikki kalat pienellä karvaperseellä vaikka muitakin tuli uitettua. Mukavaa oli olla jäällä vaikkei kaloja paljoa tullut, kun sää on lauhtunut ja ensimmäistä kertaa oli kahvia mukana.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1468 on: January 30, 2016, 22:48:09 »
Tänään isän kanssa mökkijärvellä pilkillä. Tuttu paikka kun on kyseessä, odotin jo että kalantulo olisi hiukan parempaa kuin edellisillä reissuilla, mutta mitä vielä. Ensimmäinen tunti pilkittiin kotirannassa tyhjää, minä tasureilla ja isä toukkavehkeillä. Molemmille muutamat tärpit, muttei mitää ylös asti. Kahvitauon jälkeen lähdettiin mökkirantaa vastapäätä olevaa niemeä kohti, josta sain pienellä karvaperseellä yhden ahvenen. Seuraavaa niemennokkaa kohti, josta itselle yhteensä viisi ahventa, yksi vähän parempi joukossa. Isä nosteli 7 ahventa yhdestä reiästä ja päätti jäädä siihen pilkille. Itse lähdin vielä seuraavaan lahteen, josta olin ennen saanut hyvänkokoisia ahvenia. Ensimmäinen reikä parhaimpaan paikkaan, muutama varovainen tärppi ja sitten pamahti kunnolla. Minuutin verran sain pidellä sitä elämäni pilkkikalaa, kunnes pääsi irti. Ei noussut yhtään ylöspäin vaan meuhkasi pohjassa. Muutaman reiän vielä porasin lahteen ja yhden ahvenen sain, ja sitten oli kotiinlähdön aika. Isälle yhteensä 11 ahventa, yhteispaino 299 grammaa. Itselle 6 ahventa, 375 grammaa joista isoin 260 grammaa. Isoimman päätin perata, ja kerrankin lähes täydelliset fileet 😀 Harjoitus alkaa tuottamaan tulosta 😊
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

hauki000

 • Ex-Puro hauestaja
 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #1469 on: January 31, 2016, 16:42:21 »
Tänään reilu kolme tuntia pilkillä perusjärvellä. Alkaa pikkuhiljaa tuntumaan sille että uuden paikan kokeilu on edessä, taas tärpit harvassa ja ylöstulleet vielä harvemmassa. Kokonaiset kaksi ahventa ylös, yhteispaino säälittävät 61 grammaa.
Verkko on joukko reikiä jotka on sidottu narulla yhteen.

 center>