Chat

Author Topic: Kalajigiin koukut,  (Read 2894 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kalastaja(ko?)

  • Posts: 1
    • View Profile
    • Email
Kalajigiin koukut,
« on: June 17, 2007, 21:04:14 »
Joops.. en osannut etsiä muistakaan aiheista vastauklsia joten ajattelimpa aloittaa uuden.
Voitin siis osoitteessa www.wakefishing.com pidetystä kyselystä 2 kpl kalajigejä ja 2 kpl ja toukkajigejä ja koukkuja ei mukana ollut.
Aiempaa kokemusta ei kalajigeistä ole ja siis nyt vaivaa että millaiset koukut niihin pitäisi olla? Minkä painoiset/kokoiset ymsyms..

Tässä ne kalajigit -->

http://www.wakefishing.com/catalog/product_info.php?products_id=32{14}31&cPath=23#prod

http://www.wakefishing.com/catalog/product_info.php?products_id=45{39}96&cPath=23#prod

*juuri nuitten kuvien kokoiset..*Hölmönä kyselen  :?

kaivo

  • Guest
Vs: Kalajigiin koukut,
« Reply #1 on: June 18, 2007, 13:24:30 »
Jigipään paino riippuu mm. kalastussyvyydestä, olosuhteista ja käytetyn siiman paksuudesta. Tarkoittanetkin sitä, minkä mittainen koukku on noihin jigeihin sopiva?

Jigikoukku on varreltaan sopivan mittainen, kun se tulee paikoilleen pujotettuna ulos jigin selästä jonkin verran rungon puolivälin takana. Liian lyhytvartisella koukulla kalojen tartutus kärsii, liian pitkä koukku saattaa puolestaan häiritä jigin uintia. Jos mahdollista, kannattaa verrata kaupassa jigikoukkua ja runkoa toisiinsa, jotta yhdistelmä näyttää mittasuhteiltaan tasapainoiselta.

Mikäli pyydetään haukea, varsinkin 6" jigien kanssa kannattaa käyttää yhtä – kolmea kolmihaaraista apukoukkua, kalan tartutuksen parantamiseksi. Tällöin varsinaisen jigikoukun mitalla tai terävyydelläkään ei ole kovin suurta merkitystä. Apukoukut voi kiinnittää jigiin esim. tällä tavalla:Ensimmäinen koukku on kiinni jigipäässä uistinrenkaalla, yksi haara on painettu jigirunkoon. Toinen koukku on pujotettu silmästään jigin omaan koukkuun ja samoin upotettu yhdestä sakarastaan jigirunkoon. Kolmaskin koukku on painettu jigirunkoon. Keski- ja takakoukku ovat kiinni terästapsissa, joka puolestaan on kiinni jigipään uistinrenkaassa. 
« Last Edit: June 18, 2007, 19:33:49 by Kaivo »

 center>