Chat

Author Topic: Erään kelan tarina (tarina nimenomaan)  (Read 6055 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pasi.thomasson

 • Guest
Erään kelan tarina (tarina nimenomaan)
« on: July 03, 2002, 09:39:28 »
Ensimmäinen haspelini oli/on Abu Cardinal 654, voi kun tekisivät vieläkin noin hyviä ja kestäviä keloja. Ostin ko. Kelan isoveljeltäni v. 1986, koska hän hankki uudemman 754 mallisen cardinaalin, kyllä oli mahtavaa kun kavereilla oli huoltikselta ostetut Abumaticit ja itsellä oikein kunnon haspeli.
 
Ensimmäinen kesä meni heittämistä opetellessa, joten tulosta alkoi syntyä vasta seuraavana vuonna, jolloin sain ensimmäisen uistinkalani n. 1kg hauki ja elämys sen mukainen mitä nyt 9 vuotiaalla skidillä voi vaan olla. Tämän jälkeen kalaa alkoi nousemaan ihan eri tahtiin jotain 30-40 haukea kaudessa suurimmat 3kg luokkaa (tietysti ne kaikkein suurimmat karkasivat  ;)).
 
Huipennus tapahtui n. 4 vuotta sen jälkeen heitellessäni taas tutulla kotirannalla, heitin uistimen n. 1m päähän heinikon laidasta ja kelattuani jonkin aikaa ampui pienestä heinikon syvennyksestä perään kauhea torpeedo, joka tömäytti 28g tobyyn niin että vapa oli heti solmulla. Vihdoinkin kunnon kala ja voi p...e kela hajoaa, kammen lukitus ei toimi, joten kättä ei voi päästää hetkeksikään pois kammelta. No, kala alkaa rauhoittumaan ja kelaan sitä lähemmäs rantaa ja 20m syöksy takaisin syvempään veteen, tätä jatkuu 10min ajan, jonka jälkeen ajattelen, että menenpä veneeseen joka on vieressä ja yritän nostaa kalan käsin ylös, kun ei kerran halua tulla rannalle. Siinä sitten kala kiskoo venettä ja alkaa väsyä ja nousee ensimmäisen kerra pintaan... Huh, vain yks koukku kiinni poskessa, hätä kasvaa, eikä tietenkään haavia matkassa. No, ei auta muuta kuin nostaa käsin niskasta, ja huh heijaa kala veneeseen, ainakin 5-6 kg:n hauki, ensimmäinen ajatus on, että mitä ihmettä se teki 35cm syvyisessä vedessä ja vielä kesäkuun alussa. Sitten vain rantaan ja kala maahan, kela ja vapa viereen ja "räps" kuva on otettu. Puntari käteen, painoa 5,2kg, uusi ennätys on syntynyt! Tämän jälkeen en yli 3kg:n kaloja ole uistimella saanut, joten ennätys on vieläkin rikkomatta, en kylläkään ole enää pahemmin haukea kalastellut, mutta aina kotona käydessä pitää muistella menneitä ja käydä samoilla apajilla kuin pikku skidinä kalastelemassa.

Mitä ko. Kelalle sitten on tapahtunut? No, se on nostettu kirjahyllyyn viettämään eläkepäiviä ja muistuttamaan menneistä, ehkäpä annan sen omalle lapselleni aikanaan lahjaksi, harmittaa vain pakettiin kuuluneen vavan katkeaminen 3-osaan eräällä kalastus reissulla, ko. Kela on vieläkin täysin toiminta kunnossa, mitä nyt kulumisesta johtuvaa rohinaa kuuluu, mutta muuten pelaa kuin unelma.

Minnow_spoon

 • Posts: 318
  • View Profile
  • Email
Re: Erään kelan tarina (tarina nimenomaan)
« Reply #1 on: July 11, 2002, 17:41:39 »
No oli ainakin iso fisu sulla.   ;)
-=Minnow=-

pasi.thomasson

 • Guest
Re: Erään kelan tarina (tarina nimenomaan)
« Reply #2 on: July 12, 2002, 09:58:27 »
Äh, tarkistin tuossa kuvasta päivämäärän milloin kalan sain, meni vähän 4 vuotta pieleen, oikea vuosiluku on 94, eli 8 vuotta sitten. Taitaa alkaa jo dementia vaivaamaan  :P tai sitten muuten vaan hiipivä hulluus... ::) >:( 8) ;D

Masa

 • Posts: 128
  • View Profile
Re: Erään kelan tarina (tarina nimenomaan)
« Reply #3 on: July 12, 2002, 10:01:53 »
Quote
No oli ainakin iso fisu sulla.   ;)

Ja pieni vene... jos se sitä perässään veteli...
Luulisin...

pasi.thomasson

 • Guest
Re: Erään kelan tarina (tarina nimenomaan)
« Reply #4 on: July 12, 2002, 10:54:13 »
Kyllä se vaan silloin tyynellä ilmalla sitä 20m veti ja kyseessä on 4,5m soutuvene... :)

 center>