Chat

Author Topic: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!  (Read 332659 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Keijo the Kalamies

  • Posts: 79
  • Let's fish!
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #30 on: December 13, 2007, 17:47:51 »
ai. Anteeksi :cry:
Terve ja heipä hei!

Timpe

  • Guest
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #31 on: December 14, 2007, 21:05:51 »
Mistä tämä johtuu! En pääse tonne sivulle! :x

Jos ei millään tahdo onnistua niin selvitetään porukalla sitten että mistä tämä johtuu, joten laitappa modeemisi tiedot tänne.

700MB

  • Posts: 31
  • Jani M.
    • MSN Messenger - jim90@netti.fi
    • AOL Instant Messenger - -
    • Yahoo Instant Messenger - -
    • View Profile
    • Propilkki
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #32 on: December 14, 2007, 21:12:32 »
Mitehä asetukset pitäs olla windowsin palomuuris et pääsee hostii.


--------------------------------------
Älkää ihmetelkö miks mul o winkan palo. Lähinnä siks et tää o satavuot vanha kone ja pelaan pelkästää  tätä (pp2) ja paria muuta 90-luvun huippu pelii:D

Kalamään

  • Vanha vihtahousu
  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 200
    • MSN Messenger - tonsku1991@hotmail.com
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #33 on: December 18, 2007, 21:37:52 »
Luresit on onilla ja ei ota niitä.... Ihme homma....
Sen minkä taakseen jättää, sen seuraavalla kierroksella kohtaa.

Timpe

  • Guest
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #34 on: December 19, 2007, 09:31:14 »
Mitehä asetukset pitäs olla windowsin palomuuris et pääsee hostii.


--------------------------------------
Älkää ihmetelkö miks mul o winkan palo. Lähinnä siks et tää o satavuot vanha kone ja pelaan pelkästää  tätä (pp2) ja paria muuta 90-luvun huippu pelii:D

Siellä palomuurin sallittujen ohjelmien listalla (exceptions) pitää olla pp2-main executable sallittuna, jos listalla ei ko. ohjelmaa ole niin voit lisätä sen add program namiskan kautta.
Mikäs modeemi sulla on käytössä, koska jos palomuuri on oikein konffattu niin modeemin NAT-toiminto voipi olla se este joka estää hostin, jos porttia 4500 ei ole avattu ja reititetty koneen verkkokortille.

appe

  • Posts: 96
    • MSN Messenger - ahonen993@hotmail.com
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #35 on: December 19, 2007, 18:01:57 »
Omassa TeleWellin 510-sarjan modeemissani tämä tapahtuu seuraavasti:

1. Kirjoitan nettiselaimen riville osoitteen 192.168.0.254 (tällä saa yhteyden modeemiin)
Kun yrittää tonne niin kysyy jotain salasanaa ja käyttäjä. Mikähän mahtaa olla oletuksena?? En mitään semmosta ole tähän asettanut ja ilman se ei päästä sisään??
E: Se vissiin löytyy manuaalista mutta eihän sitä toki tähän hätään mistään löydy  :roll:
« Last Edit: December 19, 2007, 18:33:40 by appe »

Hankey Bannister

  • Posts: 63
  • Kun kerta kaunihisti pyyretähän.
    • View Profile
    • Email
tw-510
« Reply #36 on: December 20, 2007, 00:01:39 »
kokeiles admin tai 1234

- ja jos/kun pääset sisään vaihda salasana. Telewellin kotisivuilta löydät myös ohjeet - mikäli joudut esim. resetoimaan palomuurisi...

= poikkeahan tuoilla - sieltä saat tarkat ohjet... http://www.telewell.com/index.php
« Last Edit: December 20, 2007, 01:26:41 by Hankey Bannister »
Knääkähtämääsillänikin viälä vetääsen brändyä käkättimehen.

TuhlaajaPoika

  • Posts: 26
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #37 on: December 20, 2007, 11:29:42 »
joku kyseli thomsonille ohjetta:

mulla on tommonen welhon perus kaapeli boksi ja sillä piti tälläset asetukset ajaa...

kirjota osotekenttään http://192.168.0.1/

kysyy salasanaa, oletus taisi olla admin

valitse yläreunasta advanced

vasemmalta fowarding

syötä local IP:n loppu, start ja end portiksi 4500 ja protocol tcp. vielä pukki kohtaan enabled ja alhaalta apply.

ton local IP:n näet esim. ylhäältä valitsemalla network ja vasemmalta computers.

näin siis reitität kaiken porttiin 4500 tulevan tcp liikenteen yhdelle verkkosi koneelle, joten jos verkossa on useampi kone ja hostailet erikoneiltä pitää näitä käydä aina välillä muuttamassa, lisäksi noi sisäiset ip:t voi joissain tilanteissa vaihtua joten jos myöhemmin ei toimi niin kannattaa käydä tarkistelemassa noita...

no reitityksen jälkeen pitää vielä käydä palomuurilta hyväksymässä toi liikenne, se tapahtuu juuri noin kuin aiemmin on jo muut selittäneet.

toivottavasti lähtee noilla toimimaan.

700MB

  • Posts: 31
  • Jani M.
    • MSN Messenger - jim90@netti.fi
    • AOL Instant Messenger - -
    • Yahoo Instant Messenger - -
    • View Profile
    • Propilkki
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #38 on: December 20, 2007, 19:02:33 »
Mitehä asetukset pitäs olla windowsin palomuuris et pääsee hostii.


--------------------------------------
Älkää ihmetelkö miks mul o winkan palo. Lähinnä siks et tää o satavuot vanha kone ja pelaan pelkästää  tätä (pp2) ja paria muuta 90-luvun huippu pelii:D

Siellä palomuurin sallittujen ohjelmien listalla (exceptions) pitää olla pp2-main executable sallittuna, jos listalla ei ko. ohjelmaa ole niin voit lisätä sen add program namiskan kautta.
Mikäs modeemi sulla on käytössä, koska jos palomuuri on oikein konffattu niin modeemin NAT-toiminto voipi olla se este joka estää hostin, jos porttia 4500 ei ole avattu ja reititetty koneen verkkokortille.
Meiteil o joku taloyhtiön yhteine laajakaisttaverkkojuttu, muuta en tiedä :(
KATTELIN TOS ÄSKÖ ET TOS MIHI TOI VERKKOJOHTO MENEE OLI TUOTE NUM: HA-1660
http://www.daimler.fi/daimler/site.nsf/Unids/1C0F1FE09307B797C1256CB000316F04/$file/HA_1660_suomi.pdf
^linkki tos^
« Last Edit: December 20, 2007, 19:07:54 by 700MB »

appe

  • Posts: 96
    • MSN Messenger - ahonen993@hotmail.com
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #39 on: December 20, 2007, 19:07:12 »
Jaahas tännehän on tullut vastauksia, :D kiitos niistä. Pitää ruveta värkkäämään.  :wink:

appe

  • Posts: 96
    • MSN Messenger - ahonen993@hotmail.com
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #40 on: December 20, 2007, 19:18:07 »
Sivuilla sanoo että oletuksena olis admin ja password mutta ei ne toki mun lootalle käy . Oikee koneitten ihmelapsi  :roll:

Timpe

  • Guest
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #41 on: December 21, 2007, 07:27:30 »
Mitehä asetukset pitäs olla windowsin palomuuris et pääsee hostii.


--------------------------------------
Älkää ihmetelkö miks mul o winkan palo. Lähinnä siks et tää o satavuot vanha kone ja pelaan pelkästää  tätä (pp2) ja paria muuta 90-luvun huippu pelii:D

Siellä palomuurin sallittujen ohjelmien listalla (exceptions) pitää olla pp2-main executable sallittuna, jos listalla ei ko. ohjelmaa ole niin voit lisätä sen add program namiskan kautta.
Mikäs modeemi sulla on käytössä, koska jos palomuuri on oikein konffattu niin modeemin NAT-toiminto voipi olla se este joka estää hostin, jos porttia 4500 ei ole avattu ja reititetty koneen verkkokortille.
Meiteil o joku taloyhtiön yhteine laajakaisttaverkkojuttu, muuta en tiedä :(
KATTELIN TOS ÄSKÖ ET TOS MIHI TOI VERKKOJOHTO MENEE OLI TUOTE NUM: HA-1660
http://www.daimler.fi/daimler/site.nsf/Unids/1C0F1FE09307B797C1256CB000316F04/$file/HA_1660_suomi.pdf
^linkki tos^

Jaahas, että taloyhtiön laajakaista, no siinä tapauksessa uskon että yhtiönne puhelinjakamosta tai muusta puhelinkeskuksesta löytyy erillinen ADSL-reititin joka jakaa jokaiseen asuntoon yhteyden, eli se NAT sijaitsee siellä, ja siihen reitittimeen et sinä todennäköisesti pääse availemaan portteja, joten melkeinpä luulen että voit unohtaa hostaamisen  :|

Timpe

  • Guest
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #42 on: December 21, 2007, 07:34:41 »
Sivuilla sanoo että oletuksena olis admin ja password mutta ei ne toki mun lootalle käy . Oikee koneitten ihmelapsi  :roll:

Mikä versio EA-510:stä sulla on? Koska versio 1:n salasana on tuo password, mutta seuraavissa versioissa se on admin, eli kokeiles kokeileppas käyttiksenä admin ja salasanana admin.

700MB

  • Posts: 31
  • Jani M.
    • MSN Messenger - jim90@netti.fi
    • AOL Instant Messenger - -
    • Yahoo Instant Messenger - -
    • View Profile
    • Propilkki
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #43 on: December 21, 2007, 11:18:23 »
Mitehä asetukset pitäs olla windowsin palomuuris et pääsee hostii.


--------------------------------------
Älkää ihmetelkö miks mul o winkan palo. Lähinnä siks et tää o satavuot vanha kone ja pelaan pelkästää  tätä (pp2) ja paria muuta 90-luvun huippu pelii:D

Siellä palomuurin sallittujen ohjelmien listalla (exceptions) pitää olla pp2-main executable sallittuna, jos listalla ei ko. ohjelmaa ole niin voit lisätä sen add program namiskan kautta.
Mikäs modeemi sulla on käytössä, koska jos palomuuri on oikein konffattu niin modeemin NAT-toiminto voipi olla se este joka estää hostin, jos porttia 4500 ei ole avattu ja reititetty koneen verkkokortille.
Meiteil o joku taloyhtiön yhteine laajakaisttaverkkojuttu, muuta en tiedä :(
KATTELIN TOS ÄSKÖ ET TOS MIHI TOI VERKKOJOHTO MENEE OLI TUOTE NUM: HA-1660
http://www.daimler.fi/daimler/site.nsf/Unids/1C0F1FE09307B797C1256CB000316F04/$file/HA_1660_suomi.pdf
^linkki tos^

Jaahas, että taloyhtiön laajakaista, no siinä tapauksessa uskon että yhtiönne puhelinjakamosta tai muusta puhelinkeskuksesta löytyy erillinen ADSL-reititin joka jakaa jokaiseen asuntoon yhteyden, eli se NAT sijaitsee siellä, ja siihen reitittimeen et sinä todennäköisesti pääse availemaan portteja, joten melkeinpä luulen että voit unohtaa hostaamisen  :|
Melkeen tuli itku silmään, mut ei se maailma tähä kattunu :D onneks en estä muita hostaamasta :mrgreen:

Mikko_-Procyon-

  • Veronkiertäjä
  • Mikkonator
  • *****
  • Posts: 5144
  • Ei tunnu missään!
    • View Profile
    • Propilkki 2
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #44 on: December 21, 2007, 12:44:49 »
http://portforward.com/

Tuolta linkistä voi löytyä myös vinkkejä.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

Micaz

  • Posts: 4
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #45 on: December 23, 2007, 09:36:13 »
Kiitos kaikille neuvoista ja kaikista eniten Tuhlaajapojalle, jonka ansiosta sain homman toimimaan.
Tarkistin porttiohjaukset ja eiköhän siellä sitte ollu yks nolla liikaa. Nyt toimii Thomsonillakin.  :-)

pyrde

  • Posts: 1
    • MSN Messenger - Pyry.Vuori@hotmail.com
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #46 on: December 23, 2007, 18:48:38 »
joa ei tiedä mikä modeemi ittellä on  :roll: hakuissin hostaa mut en oikee osaa näitte modeemeje kaa ja näitte antakaa vähä vinkkii
Team Ahvenen Pilkkijät

Timpe

  • Guest
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #47 on: December 28, 2007, 07:49:54 »
joa ei tiedä mikä modeemi ittellä on  :roll: hakuissin hostaa mut en oikee osaa näitte modeemeje kaa ja näitte antakaa vähä vinkkii

Kuten Mikkokin jo aiemmin mainitsi:

..Saa kokeilla vähän myös tutkia ITSE ongelmakenttää, ennenkuin irvistelee hymiöllä täällä.

Eli jos ees sen verran viitsisit vaivautua ja ottaisit sen modeemin käteen ja katsoisit sen alle, siellä yleensä on tuotetarra pohjassa josta selviää malli.
« Last Edit: December 28, 2007, 07:53:26 by Timpe »

Kalastaja_!

  • Posts: 79
  • Aina valmiina...kalastamaan......
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #48 on: December 28, 2007, 21:08:38 »
voiskos joku neuvoa A-Link RR84 modeemin kanssa......ei osaa.....=(
Nyt tai ei koskaan......=)

Taho

  • Posts: 256
    • View Profile
    • Taho-vaaput
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #49 on: December 28, 2007, 21:57:31 »
Mikäköhän mättää kun en ole onnistunut luomaan severiä johon muutkin pääsisi. Modeemina on joku langaton A-link ja olen sallinut propilkin tuolta palomuurin asetuksista, mutta ei mikään tunnu auttavan :roll:

Keijo the Kalamies

  • Posts: 79
  • Let's fish!
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #50 on: December 29, 2007, 12:31:52 »
http://192.168.1.1/rpSys.html


Pitäskö tonne päästä :?
Terve ja heipä hei!

Taho

  • Posts: 256
    • View Profile
    • Taho-vaaput
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #51 on: December 29, 2007, 17:40:58 »
Edelleen kaivataan vinkkejä serverin tekemiseen. Modeemi on A-link RR24AP.

Timpe

  • Guest
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #52 on: December 29, 2007, 18:09:29 »
Edelleen kaivataan vinkkejä serverin tekemiseen. Modeemi on A-link RR24AP.

Kokeileppa tätä ohjetta:

RoadRunner:in asetuksiin pääsee selaimella => http://10.0.0.2/
Oletuksena käyttäjänimi on admin ja salasana password

ADVANCED -> Port Forwarding

Category-ikkunasta valitse User http://img479.imageshack.us/img479/1535/alink13tn.jpg
Category-ikkunan alareunasta klikkaa Add

Rule Management-asetuksiin laitetaan PP2-ohjelman porttiohjaus.

Rule Name: PP2
Protocol: TCP/UDP
Port Start: 4500
Port End: 4500
Port Map: 4500

Kun ohjelman sääntö on tehty niin klikkaa "Apply".

Valitse "Available Rules"-valikosta tehty sääntö eli PP2 ja klikkaa "Add >"-painiketta,
jolloin PP2 sääntö ilmestyy "Applied Rules"-valikkoon.
Klikkaa "Apply".

TOOLS -> System Commands -> Save All

Kun asetukset ovat tallentuneet => TOOLS -> System Commands -> Restart

Keijo the Kalamies

  • Posts: 79
  • Let's fish!
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #53 on: December 29, 2007, 19:37:57 »
Edelleen kaivataan vinkkejä serverin tekemiseen. Modeemi on A-link RR24AP.


RoadRunner:in asetuksiin pääsee selaimella => http://10.0.0.2/


Ei tonne pääse. :-(
Terve ja heipä hei!

Timpe

  • Guest
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #54 on: December 29, 2007, 20:03:54 »
Edelleen kaivataan vinkkejä serverin tekemiseen. Modeemi on A-link RR24AP.


RoadRunner:in asetuksiin pääsee selaimella => http://10.0.0.2/


Ei tonne pääse. :-(

No ei pääse jos sulla on joku muu modeemi kuin RoadRunner!
Katso se modeemis merkki ja kysele sitten uudelleen, laitteen pohjassa on luultavimmin tuotetarra josta se selviää..

Keijo the Kalamies

  • Posts: 79
  • Let's fish!
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #55 on: December 29, 2007, 20:06:09 »
No tää on kyl Telewell-EA201 ADSL modem. Onko jollakin sama? Voiko sillä hostata? :?
Terve ja heipä hei!

Timpe

  • Guest
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #56 on: December 29, 2007, 22:19:43 »
No tää on kyl Telewell-EA201 ADSL modem. Onko jollakin sama? Voiko sillä hostata? :?

Tottakai sillä voi hostata! Tuossa mallissa ei ole palomuuria eikä NAT-toimintoa, joten ongelmat hostaamisessa johtuvat palomuurisi asetuksista, oletko sallinut pp2.exen palomuuriisi?

Timpe

  • Guest
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #57 on: December 29, 2007, 22:24:45 »
Miten tuon Propilkki 2-säännön saa tehtyä tuohon modeemin asetuksiin? Löysin kohdan mihin se haetaan mutta paha laittaa sääntöä jota ei ole...  :-P

P.S. Mulla on muut asetukset modeemista yms. F-Securesta ja palomuurista kohdallaan.

Helpottaisi huomattavasti auttamista jos viitsisit mainita että mikä modeemi on kyseessä! Järjen käyttö tuossa viestin kirjoittamisessa ei ole pahaksi!

Taho

  • Posts: 256
    • View Profile
    • Taho-vaaput
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #58 on: December 29, 2007, 22:35:11 »
Ei auttanut tuo Timpen ohje :roll:

Timpe

  • Guest
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #59 on: December 29, 2007, 23:09:48 »
Ei auttanut tuo Timpen ohje :roll:

No onko palomuurista varmasti sallittu tuo pp2.exe?

 



center>