Chat

Author Topic: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!  (Read 335035 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

jarmoankka

  • Ädin kielen opetaja
  • Posts: 1018
  • 5.5kg lumpeiden kuningatarta
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #180 on: March 08, 2009, 02:32:00 »
Lue nyt ensin nämä 7 sivua, olen varma että saat apusi niistä, jos vain luetun ymmärtäminen on kohdillaan...
pessimisti ei pety koskaan. Aina sattuu kun tapahtuu ja jos usein sattuu, siihen tottuu.

mr_asco

  • Posts: 67
  • I don't fear computers. I fear the lack of them.
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #181 on: March 15, 2009, 13:58:58 »
Tässä näyttää olevan kaikennäköisiä ongelmia PP2 hostin konfaamisessa
ja "Verkkopelit" - ketjussa on aina silloin tällöin toimimattomien hostien ilmoituksia,
siis hostit ei toimi väärin konfiguroidun adsl-boksin/palomuurin takia, niin
tässä pieni testiohjelma hostin toiminnan testaamiseksi:




Pistäkää PP2 hosti päälle ja käynnistäkää SocketPing ohjelma. Hakekaa oma julkinen IP
painikkella "My IP" ja sitten testaus "Test" painikkeella.
Jos ADSL-boksi ja palomuurit konffattu ok niin ohjelman pitäisi tulostaa kuvassa oleva viesti:

"Connection success: " XXms"

Ohjelman voi ladata osoitteesta:

http://personal.inet.fi/private/mr_asco/SocketPing.exe








It is not necessary to understand things in order to argue about them.
Pierre Beaumarchais (1732 - 1799)

Kiiski [TAM]

  • Guest
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #182 on: March 16, 2009, 20:00:58 »
Wintel E79 ADSL2/2+ reititin/kytkin/WLAN
Mites tämmösen vekottimen sais hostauskuntoon???:? Onnkokkeilu kaikee mut einäytä tomivan? :x

Pietari

  • Posts: 87
  • "Koivusaaren kuningas"
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #183 on: April 03, 2009, 13:04:23 »
Moi!

Mulla ei ole mitään vinkkiä. Kerron vaan, että kun kokeilin hostaamista koneellani - ilman että konffasin mitään missään - niin homma pelitti heti. SocketPingillä testasin hostin IP:n ja kun toimi, laitoin IP:n Verkkopelaamista Threadiin. Ja minuutin päästä oli ensimmäinen pelaaja hostissa.

Telewell ADSL modemi/reititin käytössä, Vista Packard-Bellin suht uudella koneella.

Siis pointsi tässä, että ainakin periaatteessa hostaaminen voi olla ihan helppoakin, eli jos kiinnostaa kannattaa kokeilla ilman jokaisen tämän ketjun vinkin ja neuvon läpikäymistä. Itsekin meinasin luovuttaa edes yrittämättä, kun tuntui niin vaikealta.

Tv Pietari

mr_asco

  • Posts: 67
  • I don't fear computers. I fear the lack of them.
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #184 on: April 03, 2009, 16:05:44 »
Moi!

Mulla ei ole mitään vinkkiä. Kerron vaan, että kun kokeilin hostaamista koneellani - ilman että konffasin mitään missään - niin homma pelitti heti. SocketPingillä testasin hostin IP:n ja kun toimi, laitoin IP:n Verkkopelaamista Threadiin. Ja minuutin päästä oli ensimmäinen pelaaja hostissa.

Telewell ADSL modemi/reititin käytössä, Vista Packard-Bellin suht uudella koneella.

Siis pointsi tässä, että ainakin periaatteessa hostaaminen voi olla ihan helppoakin, eli jos kiinnostaa kannattaa kokeilla ilman jokaisen tämän ketjun vinkin ja neuvon läpikäymistä. Itsekin meinasin luovuttaa edes yrittämättä, kun tuntui niin vaikealta.

Tv Pietari

Sulla ilmeisesti ADSL modemi siltaavassa tilassa joten ei tarvitse mitään konfiguroida...jos modemi on nattaavassa tilass (kuten yleensä on) niin silloin pitää tehdä portinohjaukset
It is not necessary to understand things in order to argue about them.
Pierre Beaumarchais (1732 - 1799)

-fisherman-

  • Posts: 2
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #185 on: April 03, 2009, 17:11:40 »
Mulla ois tp-link td-w8920g osaisko joku neuvoo kuinka sen sais pelittää, ois ihan kiva koittaa hostata

EAQ

  • Posts: 63
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #186 on: April 16, 2009, 09:07:32 »
Kirjota selaimeen 192.168.1.1 

käyttäjänimi: admin
salasana: admin

Sitten suunnistat sieltä valikosta Advanced setup --> NAT --> Port Triggering

Sitten en ole ihan varma, pitääkö ensin painaa Add nappulaa sitten täyttää seuraavat tiedot, vai täyttää tiedot ensin ja painaa sitten Add nappulaa.. kokeile kumminkin päin. Tiedät onnistuneesi kunhan syöttämäsi tiedot näkyy sit siellä listassa.

Valitset custom application ja kirjotat kenttään vaikka ProPilkki2

kaikkiin port kohtiin laitat 4500 (Trigger port start/end, open port start/end)

ja protocol kohtiin valitset TCP (Trigger protocol, Open protocol).

Lopuksi etit save/apply nappulan ja painat sitä.

Sitten meet tietokoneelta ettii apuohjelmat valikosta komentorivi toiminnon ja käynnistät sen .. kirjota ipconfig niin saat koneen sisäisen ip:n selville.. se on kohta IPv4-osoite ..itselläni se on 192.168.0.100  ...otat sen johonkin ylös.

Sitten meet taas modeemin asetuksiin..  Advanced setup --> NAT --> DMZ Host

Siellä kirjotat juuri selvittämäsi koneen sisäisen IP kohtaan DMZ Host IP Adress jonka jälkeen painat Save/Apply nappulaa.

Tästä viimesestä (DMZ Host) vaiheesta en ole varma tarviiko sitä, voit kokeilla ensin ilman mutta jos ei pelitä tee sekin vaihe.

Luulisin että näillä säädöillä pitäs pelittää. Muista myös antaa lupa propilkki2 ohjelmalle windowsin (tai muulle) palomuurille.. se varmaan kyselee sallitaanko vai estetäänkö kun lyöt pelin pystyyn ja koitat hostata.

-fisherman-

  • Posts: 2
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #187 on: April 16, 2009, 10:42:33 »
Kirjota selaimeen 192.168.1.1 

käyttäjänimi: admin
salasana: admin

Sitten suunnistat sieltä valikosta Advanced setup --> NAT --> Port Triggering

Sitten en ole ihan varma, pitääkö ensin painaa Add nappulaa sitten täyttää seuraavat tiedot, vai täyttää tiedot ensin ja painaa sitten Add nappulaa.. kokeile kumminkin päin. Tiedät onnistuneesi kunhan syöttämäsi tiedot näkyy sit siellä listassa.

Valitset custom application ja kirjotat kenttään vaikka ProPilkki2

kaikkiin port kohtiin laitat 4500 (Trigger port start/end, open port start/end)

ja protocol kohtiin valitset TCP (Trigger protocol, Open protocol).

Lopuksi etit save/apply nappulan ja painat sitä.

Sitten meet tietokoneelta ettii apuohjelmat valikosta komentorivi toiminnon ja käynnistät sen .. kirjota ipconfig niin saat koneen sisäisen ip:n selville.. se on kohta IPv4-osoite ..itselläni se on 192.168.0.100  ...otat sen johonkin ylös.

Sitten meet taas modeemin asetuksiin..  Advanced setup --> NAT --> DMZ Host

Siellä kirjotat juuri selvittämäsi koneen sisäisen IP kohtaan DMZ Host IP Adress jonka jälkeen painat Save/Apply nappulaa.

Tästä viimesestä (DMZ Host) vaiheesta en ole varma tarviiko sitä, voit kokeilla ensin ilman mutta jos ei pelitä tee sekin vaihe.

Luulisin että näillä säädöillä pitäs pelittää. Muista myös antaa lupa propilkki2 ohjelmalle windowsin (tai muulle) palomuurille.. se varmaan kyselee sallitaanko vai estetäänkö kun lyöt pelin pystyyn ja koitat hostata.
kiitos ohjeista ne oli hyvät mutta ei pelitä, palomuurit on ok  :-(

Hermis

  • Posts: 10
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #188 on: April 22, 2009, 21:01:53 »
Hmm. Jos mulla on reititin asennettuna ( Ku on myös XBox 360 jolla pelaan.) Niin pitääkö muokata reitittimen vai boksin asetuksia? Reitittimen nimi on: Zyxel NBG334W Laittakaa mieluiten vinkkejä yv:nä niin ei tuu tähä sitä viestiketjua. Ja nään myös nopeiten siitä. Kiitos jo etukätee :)

Olli83

  • Guest
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #189 on: August 24, 2009, 11:53:15 »
Itsellä selvisi hostaus ongelma seuraavalla tavalla,eli mulla on KPO:n langaton laajakaista.KPO laittaa yhteyden asennusvaiheessa suojatuksi,joka rajoittaa tulevaa ja lähtevää liikennettä. Soitin asiakaspalveluun ja käskin muuttaa yhteyden avoimeksi niin homma alkoi toimimaan. Toki aukasin portit mitä peli vaatii jne. Eli tämmmöinenki ongelma voi olla,jos hostaus ei toimi. Kannattaa ottaa selvää ainakin jos on langaton,että onko yhteys suojattu.

JamiDaMan

  • Kirkkojärven keisari
  • Posts: 138
    • MSN Messenger - jami-da-man@suomi24.fi
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #190 on: August 24, 2009, 12:12:22 »
Huomasin tänään jännän jutun mun Telewell EA-510 v3 modeemista.

Kun laittaa (ethernet)piuhan kiinni modeemin 1-2 portteihin joutuu tekemään NAT ohjaukset yms.
Kun taas laittaa piuhan kiinni 3-4 portteihin mitään säätöjä ei tarvitse tehdä.
Myös netti liikenne sujuu nopeammin.
Tämä johtuu siitä, että 1-2 on ns. reitittäviä portteja
ja liikenne ohjautuu modeemin palomuurien yms. läpi. Portit 3-4 on suoraan julkisessa verkossa,
joten mitään NAT ohjauksia ei tarvitse.

Ihan vaan vinkkinä muillekkin jotka kyseisen modeemin omistavat.

Edittiä:

Hommatkaa hyvä palomuurisofta jos ette käytä modeemin omaa!
Oma palomuuri ilmoittelee 10min välein, että hyökkäys ip:stä xx.xxx.xx.xxx on torjuttu!
« Last Edit: August 27, 2009, 00:22:38 by [TSK]JamiDaMan »
"Victory goes to the player who makes the next-to-last mistake"

Pietari

  • Posts: 87
  • "Koivusaaren kuningas"
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #191 on: August 31, 2009, 10:54:01 »
Mikä mättää kun ei My IP komennolla ei tapahdu yhtikäs mitään...? PP2 on käynnissä ja verkkopeli on luotu siis mutta SocketPing ei anna mitään IP:tä. Toiminut tähän päivään mennessä moitteettomasti.

Pietari

Tässä näyttää olevan kaikennäköisiä ongelmia PP2 hostin konfaamisessa
ja "Verkkopelit" - ketjussa on aina silloin tällöin toimimattomien hostien ilmoituksia,
siis hostit ei toimi väärin konfiguroidun adsl-boksin/palomuurin takia, niin
tässä pieni testiohjelma hostin toiminnan testaamiseksi:

Pistäkää PP2 hosti päälle ja käynnistäkää SocketPing ohjelma. Hakekaa oma julkinen IP
painikkella "My IP" ja sitten testaus "Test" painikkeella.
Jos ADSL-boksi ja palomuurit konffattu ok niin ohjelman pitäisi tulostaa kuvassa oleva viesti:

"Connection success: " XXms"

Ohjelman voi ladata osoitteesta:

http://personal.inet.fi/private/mr_asco/SocketPing.exe


jarmoankka

  • Ädin kielen opetaja
  • Posts: 1018
  • 5.5kg lumpeiden kuningatarta
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #192 on: August 31, 2009, 11:36:20 »
Mikä mättää kun ei My IP komennolla ei tapahdu yhtikäs mitään...? PP2 on käynnissä ja verkkopeli on luotu siis mutta SocketPing ei anna mitään IP:tä. Toiminut tähän päivään mennessä moitteettomasti.

Pietari

Tässä näyttää olevan kaikennäköisiä ongelmia PP2 hostin konfaamisessa
ja "Verkkopelit" - ketjussa on aina silloin tällöin toimimattomien hostien ilmoituksia,
siis hostit ei toimi väärin konfiguroidun adsl-boksin/palomuurin takia, niin
tässä pieni testiohjelma hostin toiminnan testaamiseksi:

Pistäkää PP2 hosti päälle ja käynnistäkää SocketPing ohjelma. Hakekaa oma julkinen IP
painikkella "My IP" ja sitten testaus "Test" painikkeella.
Jos ADSL-boksi ja palomuurit konffattu ok niin ohjelman pitäisi tulostaa kuvassa oleva viesti:

"Connection success: " XXms"

Ohjelman voi ladata osoitteesta:

http://personal.inet.fi/private/mr_asco/SocketPing.exe


Mulla pyytää lataan jotain muuta ennen kuin suostuu lataan ton socket pingin....
pessimisti ei pety koskaan. Aina sattuu kun tapahtuu ja jos usein sattuu, siihen tottuu.

Pietari

  • Posts: 87
  • "Koivusaaren kuningas"
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #193 on: September 01, 2009, 07:06:01 »
SocketPing:ssä oli virhe, jonka Mr_Asco on korjannut. Lataa SP uudestaan Ascon linkistä alempaa niin taas toimii.

Pietari

Mikä mättää kun ei My IP komennolla ei tapahdu yhtikäs mitään...? PP2 on käynnissä ja verkkopeli on luotu siis mutta SocketPing ei anna mitään IP:tä. Toiminut tähän päivään mennessä moitteettomasti.

Pietari


köpänjo

  • Posts: 9
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #194 on: September 01, 2009, 21:12:40 »
Kaverin kans setvitiin sen hostaus ongelmaa.. Modeemina siis A-link RR24AP.
Tähän asti päästtiin. Nyt kaivataan lisää ohjeita.



sama ongelma ei pitemmälle päässy. Voisko joku nyt laittaa neuvot miten tosta selvitään :o??


mr_asco

  • Posts: 67
  • I don't fear computers. I fear the lack of them.
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #195 on: September 02, 2009, 15:37:34 »
Mikä mättää kun ei My IP komennolla ei tapahdu yhtikäs mitään...? PP2 on käynnissä ja verkkopeli on luotu siis mutta SocketPing ei anna mitään IP:tä. Toiminut tähän päivään mennessä moitteettomasti.

Pietari

Tässä näyttää olevan kaikennäköisiä ongelmia PP2 hostin konfaamisessa
ja "Verkkopelit" - ketjussa on aina silloin tällöin toimimattomien hostien ilmoituksia,
siis hostit ei toimi väärin konfiguroidun adsl-boksin/palomuurin takia, niin
tässä pieni testiohjelma hostin toiminnan testaamiseksi:

Pistäkää PP2 hosti päälle ja käynnistäkää SocketPing ohjelma. Hakekaa oma julkinen IP
painikkella "My IP" ja sitten testaus "Test" painikkeella.
Jos ADSL-boksi ja palomuurit konffattu ok niin ohjelman pitäisi tulostaa kuvassa oleva viesti:

"Connection success: " XXms"

Ohjelman voi ladata osoitteesta:

http://personal.inet.fi/private/mr_asco/SocketPing.exe


Mulla pyytää lataan jotain muuta ennen kuin suostuu lataan ton socket pingin....

SocketPing on .NET ohjelma joka vaatii .NET framework 2.0 ennen kuin se lähtee toimimaan. Eli sulla ei ole ilmeisesti em.
pakettia asennettuna (mikä on kyllä suht harvinaista koska 2.0 versio tulee XP SP2:sen mukana).
It is not necessary to understand things in order to argue about them.
Pierre Beaumarchais (1732 - 1799)

kale-vaari

  • Posts: 36
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #196 on: September 03, 2009, 01:13:56 »
En jaksanu kahlata tätä aihetta kokonaan läpi,että olisin nähny onko ollu aikaisemmin juttua miten saisi ip numeron kiinteäksi,eli ettei vaihtuisi joka kerta kun koneen aukaisee.

Olli83

  • Guest
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #197 on: September 03, 2009, 01:16:35 »
Siitä on ollukkin jossain juttua,eli sun pitää soittaa operaattorille ja kysyä. "kuulemma saattaa maksaa mansikoita"

kale-vaari

  • Posts: 36
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #198 on: September 03, 2009, 13:43:00 »
JEP,pelkkä soittamin jo pirun hankalaa,saa jonotella puolipäivää.

MIETTINEN

  • Berliinin Reagan
  • Kalassanet Ry jäsen
  • *****
  • Posts: 202
  • Kiero savolainen, muuten ihan terve
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #199 on: September 25, 2009, 09:12:23 »
Onko muilla sellainen tilanne että IP vaihtuu joka kerta kun käytät modeemin ja/tai reitittimen virrattomana??
Tällä hetkellä IP:ni tekee tota (kahden ip:n välillä)

Aikaisemmin IP pysyi samana, voiko tähän vaikuttaa esim verkkokortin muuttuminen??
Olen vaihtanu INTEL:n emon AMD:n emoon

mr_asco

  • Posts: 67
  • I don't fear computers. I fear the lack of them.
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #200 on: September 25, 2009, 15:14:32 »
Onko muilla sellainen tilanne että IP vaihtuu joka kerta kun käytät modeemin ja/tai reitittimen virrattomana??
Tällä hetkellä IP:ni tekee tota (kahden ip:n välillä)

Aikaisemmin IP pysyi samana, voiko tähän vaikuttaa esim verkkokortin muuttuminen??
Olen vaihtanu INTEL:n emon AMD:n emoon

Voi, ja yleensä vaihtuukin kun verkkokortti vaihdetaan (MAC-osoite muuttuu). IP:een vaihtuminen on täysin operaattorista kiinni. Itellä
soneran liittymä ja ip vaihtuu ehkä kerran vuodessa vaikka dhcp käytössä.
It is not necessary to understand things in order to argue about them.
Pierre Beaumarchais (1732 - 1799)

MIETTINEN

  • Berliinin Reagan
  • Kalassanet Ry jäsen
  • *****
  • Posts: 202
  • Kiero savolainen, muuten ihan terve
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #201 on: September 25, 2009, 15:20:01 »
Joo, ei tosta muuta aiheudu ku se että joutuu joka aamu tarkistamaan että kumpi ip on käytössä..

Skilleri

  • Posts: 37
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #202 on: October 20, 2009, 17:47:00 »
Miten saa hostin toimiin jos on lähiverkko ja se käyttää porttia 80 :?. Oon kokeillu vaikka mitä mutta ei auta. Auttakaa joku  :cry:
Ei se ota jos ei annakkaan

Skilleri

  • Posts: 37
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #203 on: October 21, 2009, 15:38:39 »
Miten saa hostin toimiin jos on lähiverkko ja se käyttää porttia 80 :?. Oon kokeillu vaikka mitä mutta ei auta. Auttakaa joku  :cry:

Lähiverkko käyttää porttia 80????
Yleensä porttissa 80 kulkee http-liikenne eli selaimet käyttää sitä.

Hmm....selittäisitkö hieman tarkemmin?

Asia selvisi äsken. Eli mun koneella ei voi hostata.
Ei se ota jos ei annakkaan

Olli83

  • Guest
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #204 on: October 28, 2009, 19:31:29 »
Heti eka juttu meni pieleen en tiiä mun IP:n salista tai nimeä, mitkä ne niikun on????

Yleensä ne on tehdas asetuksina admin ja admin muistaakseni.

ArskaX

  • Posts: 22
  • Pilkki silmäkulmassa ja tippa linssissä
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #205 on: October 28, 2009, 19:33:54 »
Juu-u eipä ollut admin admin, mitää neuvoi, mikä voi olla login ja salis?
Metsästys & Kalastus.

ArskaX

  • Posts: 22
  • Pilkki silmäkulmassa ja tippa linssissä
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #206 on: October 28, 2009, 19:51:23 »
Nismox voitko auttaa ku mul o tää vista, nii en saa oikein tolkkua noist  xp ohjeist
Metsästys & Kalastus.

mr_asco

  • Posts: 67
  • I don't fear computers. I fear the lack of them.
    • View Profile
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #207 on: October 28, 2009, 22:04:29 »
Nismox voitko auttaa ku mul o tää vista, nii en saa oikein tolkkua noist  xp ohjeist

Kerro nyt ensiks minkämerkkinen adsl-boxi on kyseess?
It is not necessary to understand things in order to argue about them.
Pierre Beaumarchais (1732 - 1799)

ArskaX

  • Posts: 22
  • Pilkki silmäkulmassa ja tippa linssissä
    • View Profile
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #208 on: October 31, 2009, 21:38:31 »
Tietäiski ton modeemi paskan nimen...
Metsästys & Kalastus.

Nismox

  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 258
    • View Profile
    • Kotisvut
    • Email
Vs: Vinkkejä HOST-koneiden asetuksille!
« Reply #209 on: November 01, 2009, 00:29:31 »
Esim Zyxelissä ne on oletuksena, admin ja 1234. D-Linkissä, admin ja admin. A-Linkissä, admin ja password. T-Plinkissä, admin ja admin.

Googlettamalla löytyy melkeinpä jokaiseen laatikkoon tiedot joilla hostaus onnistuu, toki multakin saa neuvvoja kunhan saadaan boxin tyyppi selville=)

-Nismox-

 



center>