Chat

Author Topic: Kalassa.netin pilkkimiitti Eräjärvellä 23.2.2008  (Read 9278 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Perca

 • Pyydyskalastaja
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 646
  • View Profile
  • Email
Kalassa.netin pilkkimiitti Eräjärvellä 23.2.2008
« on: February 23, 2008, 20:29:44 »
Nyt jo pitkään suunniteltu reissu on takana, vaikkei kalaa tullut niin itse ainakin viihdyin  :-) Kerron taas tarinaa omasta näkökulmastani, tänne voisi sitten muutkin reissussa olleet kirjoitella omia näkemyksiään ja kokemuksiaan..?

Normiraaka herätys 04:00 , kahvin keitto, kamat niskaan ja pihalle, missä Janxu jo odottelikin. Ajeltiin sitten hakemaan Siilinki Tuusulasta, ja normaalia aamuväsymystä potevina yritettiin herätä ennen Lahdesjärveä. Porukka kerääntyikin nopeasti kasaan ABC:llä, ja huomenentoivotusten jälkeen siirryttiin autoon. Janxun autoon hyppäsi kyytiin vielä meikäläisen eno, käytetään nimimerkkiä Eno, vaikkei ole tänne rekisteröitynytkään. Aamu alkoi sarastaa kirkkaana ja taivaalla leijui vain muutama pilvenhattara, mitkä kyllä hävisivät nopeasti kun järvelle päästiin. Aurinko oli jo melkein puunlatvojen yläpuolella kun kaikkien autokuntien keskuudessa pidettiin sitten lyhyt taktiikkapalaveri Eräjärven rannalla. Ja sitten kalalle!

Matkassa oli käsittääkseni vain viisi jo aikaisemmin Eräjärvellä pilkkinyttä: Minä, Aatami, Kalle, Jarmoankka ja Sami552. Noin puolet porukasta siirtyi Kallen johdolla lahden toiselle puolelle, me loput valuimme erään ison saaren ja mantereen väliseen salmeen, mistä oli edellisellä viikolla tullut hyviäkin ahvenia. Pilkit laskettiin veteen, ja pahin käsien tärinä alkoi olla ohi. Itse aloittelin nelisenttisellä nautiluksella ja 10-koon yksihaaralla höystettynä kärpäsentoukilla. Ei aikaakaan, kun Siilingin suunnasta alkoi kuulua jarrun ääntä ja kalan väsyttelyn ääniä. Väsyttelyn jälkeen avannosta nousi vajaa nelikymmensenttinen kuha! Me muut aloimme silmät suurina keskittyä omaan tekemiseen.. Taskupeilejä alkoi nousta harvakseltaan, mutta tavoitellummat kalat olivat tiukassa. Sain sitten parinsadan gramman ahvenen, ja pian sen jälkeen tuplasti isomman papukaijatasurilla. Sivusilmällä näin kuinka Jarmoankka otti siinä kanssa jotain ahveneen viittaavaa.

Sitten rauhoittui, osa keskittyi vielä paikalta liuenneisiin ahveniin ja osa nyppi taskupeilejä. Kallen ja Aatamin kanssa soiteltiin tilannetta muualta järveltä, hiljaista tuntui olevan. Satuin sitten katsomaan Himopilkkijän suuntaan samassa salmessa, jumalaut sillä oli pakin vieressä puolikkaan hevosen kokoinen hauki sätkimässä! Myhäili vain ja totesi että morriin otti.. Sitten alkoi haukisyönti. Ainakin parit siimat menivät poikki, Kalle ilmoitteli omasta hauestaan vähän kauempaa ja Jarmoankka katkoi iskukoukkusiimat. Eno sitten pyörähti paikalle leveä hymy kasvoillaan ja vilautti puolen kilon mörssäriahventa pakissaan.. oli ollut päivän ensimmäinen, usko järveen oli siis kova. Käveltiin Enon kanssa sitten ihan lahden luoteiskulmaan, missä oli jyrkkä rinne. Hiljaista piteli, mutta keli oli aivan upea helmikuun päiväksi! Aurinko porotti pilvettömältä taivaalta, lämpöä oli +3 eikä tuulikaan käynyt luoteiskulmassa. Sitten oli evästauon ja tarinoinnin aika!

Nuotion jälkeen suunnistettiin Himopilkkijän kanssa samaiseen salmeen mistä oli aloitettu, tosin enemmän saaren läheisyyteen missä oli vettä alle kaksi metriä. Siinä taisikin olla koko foorumiporukan kiihkein ahvensyönti, nostelin 4 pikkuahventa peräperään. Muuten oli kuin ammeessa olisi pilkkinyt.. Keskellä selkää oli sitten vanha veteraani, ja Kallen kuvauksen mukaan "ahvenet olivat hauen kokoisia" mitä se oli siinä kiskonut jäälle. Sinne siis perskärpäseksi  :-) No ei ihan, kävin kyllä varovaisesti kyselemässä ottipeliä. Mormuskalla oli saanut pohjan tuntumasta. Yhden paremman ahvenen sain sitten siitä punaisella morrilla, mutta muut tärpit olivatkin sitten erilajisten taskupeilien aiheuttamia. Loppuaika menikin ympäri selkää harhaillessa ja muiden tärppejä tiedustellessa.

Punnituksessa ei paljoa juhlittu, tässä kuitenkin palkitut tulokset:

Isoin ahven: 510g - Eno
Isoimmat 3 ahventa: 750g - Eno
Isoin hauki: 890g - Himopilkkijä
Kuha: 560g - Siilinki
Isoin kokonaissaalis: 3150 - Aake -SK-

Kiitokset reissusta kaikille!

-Perca
« Last Edit: February 24, 2008, 13:07:18 by Perca »
Vegetarian is an old indian word for bad hunter

sami552

 • Posts: 334
 • Team Särkkäri
  • MSN Messenger - hapankorppu91@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Kalassa.netin pilkkimiitti Eräjärvellä 23.2.2008
« Reply #1 on: February 23, 2008, 20:52:19 »
Joo olihan se ihan mukava reissu, ennen tualla järvellä olin käynyt 2 viikkoa sitten. Kalojen suhteen oli sitten aika huonoa omalta kohdaltani. Johtui varmaan siitä, että olen vannoutunut puntarilla pilkkijä ja kelit ei oiken suosineet puntaripilkintää. En tainut saada kunnon nyppyäkään koko päivänä, mutta ei tarvitse ainakaan perata kaloja.  :wink:
« Last Edit: June 16, 2008, 16:26:54 by sami552 »
Aaro kerho, puhtailla koukuilla.

Hemulisoturi

 • Posts: 1492
  • View Profile
Vs: Kalassa.netin pilkkimiitti Eräjärvellä 23.2.2008
« Reply #2 on: February 23, 2008, 22:01:39 »
Hieno rapsa!
Ja kuvat?  :?

Ja mikä on taskupeili?  :-D
Särki? lahna?

siilinki

 • Posts: 147
  • View Profile
  • Email
Vs: Kalassa.netin pilkkimiitti Eräjärvellä 23.2.2008
« Reply #3 on: February 23, 2008, 22:05:43 »
Ensimmäisen kairauksen jälkeen nypyttelin 20sek. tuli kuha 560g.
Eikä sen jälkeen enää samasta reijästä Mitään noussut vaihdoin paikkaa.
Siitä sitten nousi sitten, 200g ahven ja 2 lahnaa kooltaan 20g.
Pienet Lahnat eivät riitäneet lähdin koetamaan onnea kauppilanselältä mutta, huonolla onnella
ei noussut yhtikäs mitään lähdin takasin mutta harmikseni syönti oli jo loppunut.

Eikä ihme Aurinko oli tullut pilvien lomasta ja alkoi tuuli puhallella Kauppilanselältä päin.
Siinä sitten kiertelin katselemassa miten muilla tulee loppu ajan jonka,
aikana vierestäni nousi noin 500g hauki.

Kunnes menin katselemaan nousisiko makkara paikalta kalaa eipä nousut sitten rupesin taas
katselemaan miten muilla syö ja kyllä siellä taas niitä pieniä lahnoja nousi mutta, liian pieniä
jotta olisin omilla vehkeillä saanut tärppiä huomattua.
Siinä välissä nousi taas vierestä hauki noin 100g kyseessä oli tällä kertaa nuorempia pilkkijöitä.

Kiertelin pitkään ja kokeilin onnella josko ottaa mutta, ei.
Viimeisen tunnin aikana sitten vaihdoin pienempään kärkeen ja sain vielä 2 pientä Lahnaa.
Oli siinä ihan vieressä vanha partapatu nostanut kuiville melkein 100kpl pieniä lahnoja
keskikoko pyöri 20-40g molemmin puolin.
Sitten olikin jo punnituksen aika.
« Last Edit: February 24, 2008, 21:11:33 by siilinki »

Aatami

 • Professorin vaimo
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1248
 • Intohimona kalastus
  • MSN Messenger - jami_terasahde@msn.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Kalassa.netin pilkkimiitti Eräjärvellä 23.2.2008
« Reply #4 on: February 24, 2008, 11:56:56 »
Ensiksi kiitoskset kaikille osallistujille ja pahoitteluni siitä, että järvi heittäytyi todella hankalaksi. Kurja tuuri. Mikä lie syynä niin sanottuun kuolleisuuteen.
No joka tapauksessa lähes kaikki sai jotain. Itse olin yksi pahimmista epäonnistujista, sillä sain vain yhden kalan, karvan päälle 100g ahvenen. Tästä huonosta syönnistä on kuitenkin laajempaa havaintoa olemassa. Muun muassa SM-pilkissä oli puhuttu, että kala on todella huonolla syönnillä. Eikä pelkästään Päijänteellä ja Eräjärvellä, vaan muutenkin useat hyvät pilkkipaikat ovat pettäneet tänä vuonna. Mikä lie tälle selitys? Jään kirkkaus? Veden kylmyys? Ilmaston muutos :-D Tiedä sitä sitten. Ehkei kuitenkaan ilmaston muutos, mutta joku on pahasti pielessä ollut tänä vuonna.
Takaisin miittiin. Miitti oli omasta mielestäni kuitenkin varsin onnistunut, koska porukkaa oli varsin paljon, kun odotukset vastasi alle kymmentä osaanottajaa. Oli hauska nähdä minkä näkösiä tyyppejä nimimerkkien takana on, kun ei ollut oikein mitään aavistusta. Hyviä jätkiähän sieltä löytyi. Kenen tahansa kanssa heittäisin pilkkireissuja toistenkin.
No pistetäänpä nyt kuvaakin paikanpäältä:

Kuvassa Himopilkkijä89, Percan eno, Jarmoankka, Janxu, Perca, Kalle, KalaAnte, Niilapa, Edellä mainittujen kaveri ja Sami552.

Vähän maisemaa ja tunnelmaa

Kaloista on turha odottaa minulta kuvia, koska niitä ei juuri tullut, eli ei ollut mitään kuvattavaa :-D

Reissun ainoa miinuksena kalottomuuden lisäksi oli paikallinen kalastusseura, jonka puheenjohtaja tuli vaatimaan meiltä 10 euroa kilpailumaksua :-o
Mikä ihmeen kilpailu? Tällainen sapettaa ja sylettää. Täydellistä boikottia voisin suositella kyseistä seuraa kohtaan, koska sen kerran kun jää täyttää nuorista pilkkijöistä, ja heillä pientä leikkimielistä kisailua, niin kehdataan tulla pyytämään heiltä siitä maksua! En tiedä mitä laki sano tällaisesta, mutta väittäisin että tämä niiden sääntö oli ihan tuulesta tempaistu. Äijä haki vaan itselleen kaljarahoja. Sen sijaan järvi on täynnä verkkoja, joilla he putsaavat järven kaloista. Se ei tosin tuntunut riittävän, vaan he viittasivat kintaalla jokamiehen oikeudelle. Ahneita pa***aisia. Kuuluuko kaikki kalat heille? No minä maksoin äijälle, koska en halunnut siitä enempää häiriötä muuten hyvin onnistuneelle miitille. Haluaisin silti kuulla, että oliko heidän toiminta täysin laillista?

Kaikesta huolimatta, seuraavaa miittiä odotellessa...

Ps: Nuo kaksi maisemakuvaa on muuten otettu samaan aikaan siten, että ensin otin kuvan toiseen suuntaan ja sitten toiseen. Aika metka värivaihtelu. Antaa aika eri vaikutelman.


« Last Edit: February 24, 2008, 13:19:44 by Aatami »
Aina ei voi miellyttää kaikkia..
http://kalassa.net/aatami/
Kalassanet kalastusseuran sihteeri

perza

 • Yöeläjä
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 2790
 • hauki on kala
  • ICQ Messenger - 1611
  • MSN Messenger - perza87@hotmail.com
  • AOL Instant Messenger - perza
  • Yahoo Instant Messenger - perza
  • View Profile
  • Perza-vaaput
  • Email
Vs: Kalassa.netin pilkkimiitti Eräjärvellä 23.2.2008
« Reply #5 on: February 24, 2008, 17:34:56 »
No siis pilkkiminen ja onkiminen on jokamiehen oikeuksia! ei siis tarttee mitään maksaa...mutta jos yleiset kisat pitää niin sillon pitää olla vesialueen omistajan lupa(tämä miitti ei käsittääkseni täytä mitään kisan rajoja/puitteita)
Hienolta reissulta kyllä vaikutti kun lueskelin noita raportteja, vaikka kalaa nyt ei niin hirveästi tullutkaan.
 :-)
Perza vaaput ja tasurit kalastukseen kätevästi netistä!  www.perza-vaaput.com

Aatami

 • Professorin vaimo
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1248
 • Intohimona kalastus
  • MSN Messenger - jami_terasahde@msn.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Kalassa.netin pilkkimiitti Eräjärvellä 23.2.2008
« Reply #6 on: February 24, 2008, 17:43:45 »
Niin sitähän minäkin. Mietinkin, että onko kyseisellä seuralla valtaa muokata lakia mieleisekseen? Eikös maksua pilkkimisestä voi pyytää vasta sitten kun suoritetaan jalokala-istutuksia siinä määrin, että istutukset olisivat pääasiallinen saallis?
Aina ei voi miellyttää kaikkia..
http://kalassa.net/aatami/
Kalassanet kalastusseuran sihteeri

jarmoankka

 • Ädin kielen opetaja
 • Posts: 1018
 • 5.5kg lumpeiden kuningatarta
  • View Profile
  • Email
Vs: Kalassa.netin pilkkimiitti Eräjärvellä 23.2.2008
« Reply #7 on: February 24, 2008, 17:48:04 »
Yleiset pilkkikista... ei meidän miitti ainakaan ollut sillee yleinen. Ja kisassa kai pitäs olla osallistumismaksu,virallinen järjestäjä jne... Muuten KIVAN REISSUN meinas äijän per..le pilata. Luulee koko järven omistavan jos rannalla asuu. Naurettavaa touhua.

Kalan tulo ei ollut hyvää, mut tunnelma oli. Oli tosiaan kiva nähdä naamoja nimimerkkien takaa ja kiva huomata että nuoretkin vielä pilkinnästä jaksaa innostua vaikka i jäällä ollutkaan mukana siideriä tai tietokonetta!

Aatami... jätä vaan suosiolla kalastus meille saamamiehille ja keskity kuvaamiseen, siinä sulla tuntus olevan lahjoja  :-D  Hienoja kuvia!

Toivotaan, että uusi miitti, jossa Kalle promoottina ottais tulta alleen....  Ja saatas samat 20 naamaa plus vaikka 19 uutta innostuun mukaan  :lol:

Kiitokset Aatamille varsinkin tän miitin onnistumiseesta. Hyvin pidit kyysit ja muut ojennuksessa. Kiitos myös osallistujille.
pessimisti ei pety koskaan. Aina sattuu kun tapahtuu ja jos usein sattuu, siihen tottuu.

 center>