Chat

Author Topic: Siimat - hyvät ja huonot.  (Read 22636 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Yuz

 • Posts: 979
 • RAGE
  • MSN Messenger - yuzzi_91@msn.com
  • View Profile
  • Email
Siimat - hyvät ja huonot.
« on: June 03, 2008, 17:35:37 »
Tähän aiheeseen olisi tarkoitus kerätä tietoa erilaisista siimoista, että tietäisi mitä kannattaa ostaa, ja mitä ei. Kun olet siiman ostanut ja sitä käyttänyt, kerro ihmeessä siitä tänne, että muut tietävät sitten ostoksistaan.

Tuli mieleen tehdä tämä aihe, kun eilen tuli laitettua varapuolaan monofiilisiimat lohikalan toivossa. Puolalle päätyi 0.20mm paksuista GAMMA-nimistä fluorioranssia siimaa, joka kehuttiin paketissa maasta taivaisiin, ja Erä-lehti teki viime vuonna samoin. Pöh. Ensinnäkin, kyseinen siima purkautuu kelalta todella helposti, kuluu heitellessä joistain kohtaa aivan hapsuille, ja katkeaa niistä kohtaa todella helposti. Isälläni, jolla oli käytössä sama siima, katkesi kaksi kertaa tavallisella heitolla heitossa siima. Yhden reissun aikana.
I once dug a pit and filled it with clouds. Or was it clowns? Come to think of it, it began to smell. Must have been clowns.

allu_

 • Posts: 196
  • View Profile
Vs: Siimat - hyvät ja huonot.
« Reply #1 on: June 03, 2008, 18:09:52 »
Spiderwire stealth on hyvää perussiimaa. Itselläni käytössä ollut 0.17mm, 0.20mm ja 0.25mm nimellispaksuuksissa. Hyvät heitto-ominaisuudet eikä siima myöskään pidä samanlaista ärsyttävää kahinaa sisäänkelatessa kuin fireline. Vetolujuus on hyvä eikä ainakaan mulla ole itsellä koskaan heitossa napsahtanut poikki. Värit kyllä haalistuvat nopeasti pois, siitä miinus

Fireline. Samat sanat kuin spiderwiresta, sillä erolla vain että fireline on täysi vastakohta. Haamukatkoja heitossa niin maan perusteellisesti ilman mitään syytä. Kavereilla samoja ongelmia. Välillä katkeaa kalankin kanssa ihan muuten vaan. Lisäksi vielä kaupoissa liikkuu edelleen maanantaikappalesatseja. Nämä maanantaikappalesiimat on sellaisia että sormilla vetämällä saat poikki. Pureutuu avokelalla myös ärsyttävästi siimakerroksien väliin ja aiheuttaa jarrun nykimistä. Värit sentään pysyvät aika hyvin firelinessä

Nismox

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 258
  • View Profile
  • Kotisvut
  • Email
Vs: Siimat - hyvät ja huonot.
« Reply #2 on: June 03, 2008, 18:11:07 »
Joo itellä ollut käytössä nyt kolmisen kesää, viidellä kelalla Rapalan TitaniumBride, punottu siima. Jopa heitto ongessa todella toimiva ja äärettömän sitkeä siima. Siiman hankaus kesto on lähes käsittämätön. Ainoa ongelma mihin olen ko siiman kanssa törmännyt on tietyn paksuisten leikarien kanssa, joihin ei tahdo pitävää solmua saada millään aikaiseksi, mutta aikansa kun pähkäilee sekin onnistuu.

Onnettomista "merkki" siimoista on hyvä kokemus itsellä Trabuccon siimat. Ainakin tuo supersoft monofil on todella järkyttävää kankea. Viikon kelalla olleena alkaa puolalta purkautuessaan muistuttamaan jäykkyydeltään ja muistiltaan vanhan hiacen etujousta.

-Nismox-

Vikke

 • Kiiskimaisteri
 • Posts: 925
 • Kurikan Urheilukalastajat
  • MSN Messenger - vikke-95@hotmail.com
  • View Profile
  • Kiinnike-Heinonen Oy
  • Email
Vs: Siimat - hyvät ja huonot.
« Reply #3 on: June 03, 2008, 18:20:00 »
Näitä siimoja olen käyttänyt muutaman vuoden aikana, arvostelen ne.

Berkley Trilene Big Game 0,39mm: Pitää heittää todella rauhallisesti, eikä saa hätäillä. Muuten siima purkautuu heti puolalta. Hyvänä puolena on se, että vetolujuus on yli 10kg ja näin suhkot suuret kalat siiman pitäisi kestää. Tämä siima on muuten monofiili. :wink:

Berkley Fireline 0,25mm: Ei karkaa puolalta, hyvä heittää. Tumma väri muuttuu vaalean harmaaksi, tai jopa valkoiseksi. Ehkä merellä parempi siima, kuin järvellä tai joella. Järvellä, jossa on isojakin kaloja, saattaa myös olla kumminkin hyvä. Tämä siima on punottu.

Spiderwire 0,17mm: Firelinen kanssa suhkot saman tapainen, vetolujuus vain pienempi. Siima on punottu.

Abu Carcia 0,30mm (malli ei tule mieleen) :-D: Ehkä turha arvostella, kun malli ei ole selvillä. Mutta.. Hyvä siima koskille, jos tarvitset pieniä lippoja. Siima ei "vastusta" niitä yhtään, siis pienimmätkin lipat pyörivät. Hyvää myös muille "vesialueille".

Näitä siimoja olen varmaan käyttänyt kahden vuoden sisällä. Tällä hetkellä käytössä tuota Trilenea.
"Suurta saalista
tärkeämpää on se, kuinka paljon kala tarjoaa urheilua pyytäjälleen." -Alex Hintze

PäSSi

 • Posts: 220
  • View Profile
Vs: Siimat - hyvät ja huonot.
« Reply #4 on: June 03, 2008, 18:31:23 »
Minulla oli aiemmin Rapalan monofiili siimaa. Se kesti 10kg ja oli 0.40mm köyttä. Ei kannata ostaa niin paksuna, sillä kaikissa paksuissa siimoissa tahtoo olla sama vika, eli ne menee helposti sekaisin. Myös heittopituudet ovat todella lyhyitä. Ainoat hyvät puolet on että siima on halpaa ja siimaa on paljon yhdessä rullassa

Nykyään kelalla on Rapalan punottua, jossa ei ole tähän menessä ollut mitään moitittavaa ja toivottavasti ei tulekkaan. Tämä siima jota minulla nyt on kelassani on n.0.15-0,25mm paksua. Tuntuma vieheeseen on nykyään paljon parempi heittopituudet ovat pitempiä. Huonoja puolia on vain hinta ja siiman vähyys rullassa. Hankaus kestävyys on kuulema huonompi kuin monofiilissä mutta en ole viellä huomannut tätä vikaa
Puimakone naksutti kettulan vintillä  x)

Kuhastelija

 • Posts: 130
  • View Profile
Vs: Siimat - hyvät ja huonot.
« Reply #5 on: June 03, 2008, 18:45:53 »
Viime aikoina käyttämäni siimat:

TUF Line XP 0.15mm

Toimiva ja edullinen punottu siima. Toimii heitossa hyvin, kaaret ovat pitkiä ja haamukatkoksia ei ole esiintynyt. Miinuspuolia ovat ainakin se, että siima on selvästi paksumpaa kuin mitä pakkaus ilmoittaa. Lisäksi keltainen väri haalistuu siimasta äkkiä. Kouluarvosana 8-

FireLine 0.12

Paljon mainostettu ja hehkutettu siima ei vastannut kyllä täysin odotuksia. Heittokatkokset ja siimasotkut puolalla todella yleisiä. Hyviä puolia en juurikaan ko. siimasta löytänyt, mutta sanotaan vaikka vetolujuus ja tunnokkuus heittokalastuksessa. Kouluarvosana lopulta 8+.

Rapala Tough 0.20
Tämä siima, joka on voittanut kaiketi ERÄn testinkin ei minua vakuuttanut vaan pikemminkin varmisti sen, että monofiilia ei meikäläinen enää osta.
Käytin nimittäin koskikalastuksessa monoperukkeena, mutta tämän siiman takia karkuutin ennätystaimeneni. Siima nimittäin katkesi kesken väsytyksen solmusta, joka oli todellakin huolella sidottu.  No käytän tän 200m rullan nyt loppuun ja sitten vasta annan loppuarvioni, mutta ensikokemus ko. siimasta oli huono.
Kouluarvosana 7-

Blue Fox Strong 0.20
Melko halpa monofiilisiima, jota hankin aikoinaan monoperukkeeksi. Toimiva siima monoperukkeena, mutta kelan puolaa en kuitenkaan tällä siimalla täyttäisi. Kokemukseni mukaan melko venyvä monofiili. Kouluaarvosana 8+

Quantum monofiilisiima 0.20
En siiman mallinimeä tähän hätään muista, mutta kyseessä on siis se siima jota myydään punaisissa rullissa. Tämä on varmasti kestävin ja paras monofiili, jota meikäläinen on monoperukkeena kuidun päässä pitänyt. Siiman vetolujuus on rankasti vahvempi, kuin mitä pakkaus lupaa. Tällä monofiililla olen vetänyt jigistä koukun suoraksi. :-o Siima on myös miellyttävää käsitellä, sillä se on kohtalaisen pehmeää ja solmujen teko on näin helppoa. Jos miinuspuolia pitäisi sanoa, niin tämä ei välttämättä ole paras monofiili punalihaisten lajien kalastukseen, koska siima ei ole kovin venyvää. Kouluarvosana 9-
« Last Edit: July 02, 2008, 22:32:09 by peruskuhastelija »

Kalastaja.94

 • Posts: 90
  • View Profile
  • Email
Vs: Siimat - hyvät ja huonot.
« Reply #6 on: June 05, 2008, 22:02:37 »
Onko  kokemuksia Rapalan Títanium punotusta siimasta? Olisi nimittäin ostolistalla.
-Tonttu

Nismox

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 258
  • View Profile
  • Kotisvut
  • Email
Vs: Siimat - hyvät ja huonot.
« Reply #7 on: June 05, 2008, 22:14:21 »
Onko  kokemuksia Rapalan Títanium punotusta siimasta? Olisi nimittäin ostolistalla.
Lueppa vaikka tääkin topicci alusta asti.

-Nismox-

yoonas

 • Posts: 40
 • Tökerön kuvankäsittelyn erikoismies
  • View Profile
  • Email
Vs: Siimat - hyvät ja huonot.
« Reply #8 on: June 05, 2008, 23:08:28 »
Kokeiluluontoisesti tuli ostettua Biltemasta muutamaakin siimaa.

Biltema punottu; Sysi paskaa ainakin kevyemmissä vehkeissä. Ei kestä vetoa kuin aavistuksen monofiilia paremmin ja löysänä (löysä punos, eikä sideainetta) sotkeutuu helposti. Puolallisella siimaa ei kalasta koskella kuin max. päivän, sillä siima rispaantuu ja katkeilee, jolloin hukka on kauhea.

Biltema monofiili "strong": Periaatteessa hyvän oloinen siima, joka on mukavan jäykän tuntuista, eli ei veny. Sopisi vaikka kevyeen soutu-uisteluun tai miksei heittelyyn. MUTTA, nyt tulee ongelma. SIIMA OLI PUOLALLA VALMIIKSI KIERTEELLÄ. Vedin rullalta siimaa ja löysäsin sen, pärähti sykkyrälle. Mitä tällaisella tekee. Heitellessä (laitoin siimaa kuitenkin kelalle) siima sai aikaa kunnon harakan pesän.

Että tällaista laatu tavaraa. Oli ihan hauskat kokeilut.

Hyviä siimoja omassa käytössä ovat olleet:
Power Pro, joka on paras kokeilemani UL-siima. Kestävä ja vetolujuudeltaan hyvä. Mielestäni parempaa kuin fireline, juuri vetolujuuden ansiosta. Lisäksi hieman elastisemman tuntusta, eli ei niin rautalankamaista. (tosin punotun ja fuusiosiiman vertailu on aina hieman epäreilua)

Berkley Big Game. Hyvä perus uistelusiima, jonka ominaisuudet tasapainossa keskenään. Lisäksi isot puolat ovat edullisia ja käytännöllisiä.

Rapala tough / finesse ovat hyviä perussiimooja heittelyyn.

Parhaaksi pilkki siimaksi kruunaisin Asso Heavyn, joka ainakin omassa käytössäni toimii moitteettomasti, eli sotkeentumatta, toisin kuin vaikkapa Stroft, joka teflon pinnoitteesta johtuen tuppaa helposti sotkeentumaan.

Nämä ovat vain minun mielipiteitäni, joten keskustelua!

Vs: Siimat - hyvät ja huonot.
« Reply #9 on: June 06, 2008, 17:03:45 »
Kokeiluluontoisesti tuli ostettua Biltemasta muutamaakin siimaa.

Biltema punottu; Sysi paskaa ainakin kevyemmissä vehkeissä. Ei kestä vetoa kuin aavistuksen monofiilia paremmin ja löysänä (löysä punos, eikä sideainetta) sotkeutuu helposti. Puolallisella siimaa ei kalasta koskella kuin max. päivän, sillä siima rispaantuu ja katkeilee, jolloin hukka on kauhea.


Heh, itsekkin sorruin pari kertaa rahattomana tuohon Biltemaan ja nyt on varmaa, että en koske tohon paskaan enää pitkällä tikullakaan! Heitellessä solmuja todellakin tuli, joka reissu!

Itse olen käyttänyt nykyään pelkästään Berkleyn FireLineä. Light- setissä on 0.12mm "tulilankaa", eikä ole pahempia ongelmia tullut, jos on mennyt heittäessä solmuun niin, kun on vetänyt siimaa niin solmu on poissa. Toisessa setissä 0.20mm FireLinee ja aivan loistavaa ollut esim. hauen ja kuhan kalastuksessa. Vetolujuuskin hyvä.

Tulipahan tässä hiljattain sorruttua jälleen halpaan kuituun. Oulun HalpaHallissa -50% alennukset ja löysin hyllystä DynePro merkkistä 0.16mm kuitua ja päätin kokeilla miten pelaisi tuossa pikkusetissä. Alkuun toimi ihan hyvin, mutta sitten tuli ongelmia. Pari kertaa kävi niin, että siima meni sykkyrälle heitossa ja uistin lensi keskelle järveä. Ei hyvä. Solmujakin tuli välillä. Isoin ongelma oli kuitenkin se, kun ootto-onginnassa siima upposi hiljalleen. Tuossa järvessä on hitonmoisia uppotukkeja ja turoja missä ongin ja välillä, kun tahnan tarkisti niin joutui kahlailemaan siiman vekeen sieltä. Kerran jäi jopa tuon takia viritelmä pohjaankin. Myös huonoa oli tuossa siimassa vetolujuus joka oli 0.16mm kuidulle lähes olematon, muistaakseni n.5,5kg.

Biltemaa en suosittele kellekkään, en edes niille jotka kalastusta aloittelevat, voi nimittäin mielenkiinto tähän loistavaan harrastukseen lopahtaa aika nopeasti jos joutuu koko ajan selvittelemään sotkuja.

DynePro on aika surkeaa myös, mutta varmasti ihan ok pari kertaa kesässä kalasteleville. Tai sitten ei.

FireLine on taas siima jota suosin, suosittelen erittäin lämpimästi kaikille kalastusta harrastaville. 20e maksava 110m rulla saattaa kuulostaa hurjalta verrattuna Bilteman halpaan pask*an, mutta kyllä hyvästä siimasta kannattaa vähän maksaakkin, jotta kalastus olisi nautinnollisempaa. :wink:
Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

PenZa

 • Posts: 155
  • View Profile
Vs: Siimat - hyvät ja huonot.
« Reply #10 on: June 06, 2008, 17:17:27 »
Berkley Trillene Sensation: Mulla on tuota siimaa 0.32 mm paksuudessa eikä valittamista ole ollut.
Olen käyttänyt tuota heittelyssä, kevyessä uistelussa ja talvella isojen tasapainojen kanssa ahvenelle sekä hauelle ja kaikessa se on toiminut loistavasti.
Ei ole katkennut kuin kerran, ja silloinkin ilmeisesti solmu petti taimenen iskiessä tasariin.
Siima purkautuu hyvin puolalta heittelyssä ja mitään kulumisen merkkejä ei siimassa ole havaittavissa.
Vetolujuudeksi 0.32 paksuiselle siimalle luvataan 9,2 kg, ja se pitää hyvin paikkansa ainakin omien kokemuksien mukaan.

johndoe

 • Posts: 100
  • View Profile
Vs: Siimat - hyvät ja huonot.
« Reply #11 on: June 06, 2008, 21:23:46 »
Itse käyttänyt bilteman kuitua(0.30mm) alkukauden ja ei ole yhtään huonompaa oman kokemuksen mukaan vaikkapa
verrattuna Firelineen(0.25mm).
lohen pyytäjä

 • Posts: 684
 • Mikä tuo oikee on?
  • AOL Instant Messenger - lohen+pyytäjä
  • Yahoo Instant Messenger - lohen+pyytäjä
  • View Profile
  • -
Vs: Siimat - hyvät ja huonot.
« Reply #12 on: June 06, 2008, 21:56:06 »
Quote
Berkley Fireline 0,25mm: Ei karkaa puolalta, hyvä heittää. Tumma väri muuttuu vaalean harmaaksi, tai jopa valkoiseksi. Ehkä merellä parempi siima, kuin järvellä tai joella. Järvellä, jossa on isojakin kaloja, saattaa myös olla kumminkin hyvä. Tämä siima on punottu.


Menee nyt kyllä aivan off-topiciksi  mutta, minäkin olen huomannut että se vaalenee. Pienentääkö se yhtään vetolujuutta se, että se vaalenee?  :|
Kalaan aina kun vain ehtii.;)

yoonas

 • Posts: 40
 • Tökerön kuvankäsittelyn erikoismies
  • View Profile
  • Email
Vs: Siimat - hyvät ja huonot.
« Reply #13 on: June 06, 2008, 23:45:34 »
Itse käyttänyt bilteman kuitua(0.30mm) alkukauden ja ei ole yhtään huonompaa oman kokemuksen mukaan vaikkapa
verrattuna Firelineen(0.25mm).

Tuo paksumpi voi ollakin ihan käyttökelpoista. Ei varmastikaan ole yhtä löysä kuin ohuempi. Eikä joudu merellä välttämättä yhtä kovaan kulutukseen kuin kivisessä joessa. paksuus on eduksi myös vetolujuudessa. Kyllä 0,30mm Biltemakin suomalaiset kalat kestää.

Quote
Berkley Fireline 0,25mm: Ei karkaa puolalta, hyvä heittää. Tumma väri muuttuu vaalean harmaaksi, tai jopa valkoiseksi. Ehkä merellä parempi siima, kuin järvellä tai joella. Järvellä, jossa on isojakin kaloja, saattaa myös olla kumminkin hyvä. Tämä siima on punottu.


Menee nyt kyllä aivan off-topiciksi  mutta, minäkin olen huomannut että se vaalenee. Pienentääkö se yhtään vetolujuutta se, että se vaalenee?  :|

Firelinen vaaleneminen kyllä heikentää siimaa mikäli samalla voi siiman pinnassa nähdä kulumaa. Tämä tarkoittaa sitä, että siima on vaurioitunut ja sideaineet kuluneet pois. Tällöin vetolujuus tietysti huononee.

Murmeli

 • Posts: 1054
 • Tee se itse
  • View Profile
Vs: Siimat - hyvät ja huonot.
« Reply #14 on: June 07, 2008, 18:47:56 »
Perus Firelineä olen käyttänyt nelisen vuotta, eikä mitään ongelmia. Paksuus oli 0,17/10,2 kg. Nyt laitoin Fireline XDS siimat ja kattelen, että miten kestää. Jos ei kestä, niin laitan puolalle Rapala Thermic Braidin, joka ainakin toimii luotettavasti.

tonko__

 • Guest
Vs: Siimat - hyvät ja huonot.
« Reply #15 on: June 07, 2008, 20:28:05 »
Quantum monofiilisiima 0.20
En siiman mallinimeä tähän hätään muista, mutta kyseessä on siis se siima jota myydään punaisissa rullissa. Tämä on varmasti kestävin ja paras monofiili, jota meikäläinen on monoperukkeena kuidun päässä pitänyt. Siiman vetolujuus on rankasti vahvempi, kuin mitä pakkaus lupaa. Tällä monofiililla olen vetänyt jigistä koukun suoraksi. :-o Siima on myös miellyttävää käsitellä, sillä se on kohtalaisen pehmeää ja solmujen teko on näin helppoa. Jos miinuspuolia pitäisi sanoa, niin tämä ei välttämättä ole paras monofiili punalihaisten lajien kalastukseen, koska siima ei ole kovin venyvää. Kouluarvosana 9-

tarkoitatko Quantum Quattron siimaa???
sitä myyään ainaki, punasissa rullissa.
ei oo kovin kallistakaan.
itellä on ollut tätä, mutta en pitänyt kovin siitä ku oli liian joustavaa jigi hommiin. ei oikeen saanu tuntumaa jigiin.

nykyisin itellä on Storm Thunderline-siimaa, joka on oikein hyvää. paksuus on 0.25.
siima rullan mukana tuli stormin kalajigi.
 

Vikke

 • Kiiskimaisteri
 • Posts: 925
 • Kurikan Urheilukalastajat
  • MSN Messenger - vikke-95@hotmail.com
  • View Profile
  • Kiinnike-Heinonen Oy
  • Email
Vs: Siimat - hyvät ja huonot.
« Reply #16 on: June 07, 2008, 21:23:34 »
Nuo 0,39 Berkleyn Trilenet vaihdan varmaan pois. Siima purkautuikin erittäin helposti kelalta paksuuden vuoksi.
Toisekseen se oli niin paksua, että eivät pikkulipat pyörineet. :|

Ehkä jo huomenna vois käydä siimaostoksilla, onhan nyt jotkut kaupat  Sunnuntainakin auki! :wink: Huomenna kun kalaan pitäisi mennä, niin ostan varmaan yhtäkkiä jotain 0,20mm nailonia. Niin ei pitäisi purkautua kelalta ja lipatkin pyörivät ainakin pienillä lukoilla. Toisena vaihtoehtona on tietenki nämä Firelinet yms. punotut.
"Suurta saalista
tärkeämpää on se, kuinka paljon kala tarjoaa urheilua pyytäjälleen." -Alex Hintze

Vikke

 • Kiiskimaisteri
 • Posts: 925
 • Kurikan Urheilukalastajat
  • MSN Messenger - vikke-95@hotmail.com
  • View Profile
  • Kiinnike-Heinonen Oy
  • Email
Vs: Siimat - hyvät ja huonot.
« Reply #17 on: June 08, 2008, 14:26:41 »
Nuo 0,39 Berkleyn Trilenet vaihdan varmaan pois. Siima purkautuikin erittäin helposti kelalta paksuuden vuoksi.
Toisekseen se oli niin paksua, että eivät pikkulipat pyörineet. :|

Ehkä jo huomenna vois käydä siimaostoksilla, onhan nyt jotkut kaupat  Sunnuntainakin auki! :wink: Huomenna kun kalaan pitäisi mennä, niin ostan varmaan yhtäkkiä jotain 0,20mm nailonia. Niin ei pitäisi purkautua kelalta ja lipatkin pyörivät ainakin pienillä lukoilla. Toisena vaihtoehtona on tietenki nämä Firelinet yms. punotut.
En käynytkään kaupassa. :-) Vaihdoin pohja-onki virvelistä Spiderwiren 0,17mm punotut tähän virveliin. Tänään jo testasin.. Ei purkaudu kelalta ja pitkät heitot saa!
"Suurta saalista
tärkeämpää on se, kuinka paljon kala tarjoaa urheilua pyytäjälleen." -Alex Hintze

Juntti

 • Posts: 111
 • kala
  • View Profile
  • Email
Vs: Siimat - hyvät ja huonot.
« Reply #18 on: June 11, 2008, 11:37:58 »
Ostin tuossa eilen Firelinen 0,17mm monofiili siima rullan ja nyt kysynkin,että onko tuo hyvää kamaa. :?
Hauki on kala,Keso on raejuusto!
Väittävät että hullujen osastolle pitäs mennä käymään :)                           On hyvä jos on iskä töissä Rapalalla ei tarvitse tuhlata aikaa prismassa käyntii vaan kalastukseen.

Kaivo

 • Guest
Vs: Siimat - hyvät ja huonot.
« Reply #19 on: June 11, 2008, 11:56:21 »
Ostin tuossa eilen Firelinen 0,17mm monofiili siima rullan ja nyt kysynkin,että onko tuo hyvää kamaa. :?

FireLine on monikuitusiima, ei monofiili.

FireLine on meillä Suomessa (ja ilmeisesti muuallakin maailmassa) myytävistä monikuitusiimoista pisimpään markkinoilla pysynyt merkki, mikä kertoo siitä, että huonosta tuotteesta ei voi olla kysymys. Toimii halkaisijaltaan pyöreähkönä ja melko ryhdikkäänä siimana avokelalla hyvin. Muiden monikuitusiimojen tapaan paksuusilmoituksessa reilusti valehtelua, esim. tuon 0,17 -millisen todellinen paksuus on 0,23 mm luokkaa.

FireLinen vetolujuus tasaisella vedolla on huippuluokkaa, mutta muiden monikuitusiimojen lailla katkeaa äkkiriuhtaisuissa ja esim. heittosotkuissa melko helposti. Hankauskesto ei kovin hyvä, eli siima ei ole parhaimmillaan esim. kivikkoisilla koskilla.

Käytä viehesolmuna siimapakkauksessakin suositeltua Palomar-solmua. Puolatessasi siimaa laita aluksi siiman pohjasolmun päälle pala teippiä, ettei koko puolattu siima ala joskus tulevaisuudessa pyöriä puolalla tyhjää.

-- Kaivo
« Last Edit: June 11, 2008, 12:03:45 by Kaivo »

Juntti

 • Posts: 111
 • kala
  • View Profile
  • Email
Vs: Siimat - hyvät ja huonot.
« Reply #20 on: June 11, 2008, 12:21:58 »
Ok vaikuttikin jotenkin paksulta. Kuitu kerrallaan alkoi katkeilemaan kun kokeilin. :cry:
Hauki on kala,Keso on raejuusto!
Väittävät että hullujen osastolle pitäs mennä käymään :)                           On hyvä jos on iskä töissä Rapalalla ei tarvitse tuhlata aikaa prismassa käyntii vaan kalastukseen.

Tornio_River

 • Kalapussikaljoittelija
 • Posts: 690
  • View Profile
  • Email
Vs: Siimat - hyvät ja huonot.
« Reply #21 on: June 11, 2008, 12:29:53 »
Stroft Gtm Hyvä ja laadukas siima lähes kaikkeen kalastukseen,ainoina miinuksina pidän siiman kovuutta ja "jäykkyyttä" paksumilla  siimoilla,
                          toimii erinomaisesti  myös pystypilkkien siimana talvella.Pientä miinusta voi antaa myös ilmoitetun paksuden heittelystä.

Stroft Fluor Erittäin hyvin vedestä ja ilmassa erottuva  siima,esimerkiksi hämärässä tapahtuvaan uisteluun tai tilanteisiin missä näkyvyyttä tarvitaan
                           vieheiden seuraamisen takia.Soveltuu myös erinomaisesti  pilkintään jossa väri avittaa jäänpäälistä toimintaa koska kykenet helposti näkemään siiman
                           jään päällä touhutessa.

T.U.F (valkoinen) Äärimmäisen luja punottuun kategoriaan kuuluva siima, punos ehkä vähän löysähkö ja villalankamainen kuluessaan mutta kestää taatusti sen mitä
                         lupaa.Itsellä ollut käytössä 65lb T.U.F  ja voin sanoa että miehestä loppuu usko ennen kuin katkeaa,koukut saa suoraksi varmasti.
                         Käytetäään erityisesti puntti kalastuksessa(esim. kymijoella jne.) Hiukan kuitenkin olettua paksumpaa tavaraa on mutta hyvä ostos kuitenkin.

Fire line Crystal    Lähes identtinen siima verrattuna :green,smoke versiohin,ehkä kuitenkin valkoisuus vetänyt "tulilangan" aavistuksen kovemaksi ja jäykemmäsi
                        kuin muut värit. Toimii loistavasti  ul-kelassa jossa jo  toinen rulla 0,12mm menossa.Äkki stopit ja nykäyset pahasta, sotkujen selvitys lähes
                        mahdotonta,kuluu niinkuin muutkin tulilangat helposti koskien/pohjien kivissä josta johtuen saattaa outoja katkeiluja ilmetä enemmänki.
                        Kalojen tarttuvuus huippuluokkaa pitemillä pituuksilla pelattaessa mutta kalojen pysyvyys  venymättömyydestä johtuen heikompaa kuin
                        monokokkeleilla(toki tähän vaikuttaa myös vavan toiminta ja mies vavan varressakin) ongelma olen poistanut sitomalla  tulilangan
                        jatkoksi metrin pätkän monokokkelia ihan vain  joustavuuden kannalta.Puolatessa on hyvä tehdä solmut hyvin ettei lähde luistamaan,itse olen
                        puolan pohjalle yleensä uittanut sopivan määrän monokokkeli turvaamaan solmun pitävyyttä(isommissa keloissa lähinnä)
                        Pienemmisä keloissa kuten ul  ja light luokan vehkeissä en ole jo valmiina olevaa pientä siima tilavuutta alkanut  tuhlaamaan pohjasiimoilla vaan olen
                        varmistanut solmut pienellä palalla teipiä.

                       Stren originel(tai sinne päin kuitenkin) Uskomattoman pehmeää ja mielyttävää siimaa ja kaiken kukkuraksi edulliseen hintaan.
                                                                            Kohtuulliset  kestolukemat,hyväkulutus kestävyys.Miinuksena siiman venyvyys, pohjaan
                                                                            tarttuessa strenin käyttäjä joutuu useasti aloittamaan niin sanotun "streni  tanssin"
                                                                            Venyy ja venyy mutta ei mene poikki :wink:Juseli

 • Posts: 521
  • MSN Messenger - jusek@luukku.com
  • View Profile
Vs: Siimat - hyvät ja huonot.
« Reply #22 on: June 11, 2008, 13:35:25 »
Tilasin hiljattain Rialinnasta P-Line Evolution siimaa. Paksuutena 0.23mm.
Onko kellään kokemusta tästä siimasta? Voiko tuota lyödä UL-kelalle?

Edit: Tuommonen paketti:
« Last Edit: June 11, 2008, 13:38:06 by Juseli »

Pöytäpala

 • Posts: 10
  • View Profile
  • Email
Vs: Siimat - hyvät ja huonot.
« Reply #23 on: June 13, 2008, 15:24:24 »
Onko  kokemuksia Rapalan Títanium punotusta siimasta? Olisi nimittäin ostolistalla.

Parasta siimaa mihin olen itse törmännyt, 110m tais kustantaa reilun kympin ja yhtään ylläri sotkua tai katkeemista ei ole tullut vastaan.
Paksuus taitaa olla 0.24 ja lujuus 6.8kg, hyvin on pystyny repiä lipat uppotukeista. Koukut antanu periks ennen siimaa.

PS. Komeita kaaria komeita kaloja!

 center>