Siis aivan saakelin hyvää kalakeittoa:
Vaihe 1. Fileeraa ahvenet (pienetkin). Laita puhtaat fileet jääkaappiin odottamaan lopullista soppaan joutumista. Perkausjätteistä kidukset ja sisäkalut joutavat roskikseen.
Vaihe 2. Keitä päistä, ruodoista ja nahoista kalaliemi. Mausta lientä pippurilla, sellerin, porkkanan ja purjon palasilla. Keitä lientä 45-60 minuuttia niin että liemi ei poreile roiskuen, vaan kevyesti hymyilee. Siivilöi lopuksi liemi kirkkaaksi.
Vaihe 3. Kaada kattilan pohjalle roiskaus oliiviöljyä. Kuullota öljyssä tavallinen ja purjosipuli ( myös valkosipuli käy). Lisää kalaliemi ja ruokailijoiden mukainen määrä perunoita ja keittojuureksia. Maista seosta ja lisää tarvittaessa mausteita. Kun perunat alkavat kypsyä, sekoita liemeen purkillinen valkosipulituorejuustoa, joka saostaa keiton.
Vaihe 4. Pienennä lämpötilaa niin, että soppa taas vain hymyilee. Lisää kalafileet ja anna niiden kypsyä noin 10 minuuttia. Lisää samalla teelusikallinen (tai kaksi) kurkumaa, joka antaa keitolle makua ja kauniin keltaisen värin. Jos lompakko suo, voi kurkuman korvata sahramilla.
Vaihe 5. Keitto tarjoillaan lämpimän vaalean leivän kera. Voitele leipäviipaleet valkosipulituorejuustolla ja lämmitä ne uunissa tai mikrossa.
Sitten toinen ahvenruoka olisi tämä, eikä paskempaa sekään:
1. Fileoi ahvenet
2. Tee alkutoimet kuten paistettavaksi meneville fileille kuuluu
3. Jauhottamisen teet pieneksi muserretuilla Corn Flake:illa
4. Kuumenna uppopaisto öljy, eli vaikka sitä oliiviöljyä ja paista fileet uppopaistossa
5. Keitä uusia perunoita, tilliä päälle
6. Tee kylmä kermaviilikastike
7. Lappaa lautaselle sopiva annos
8. Ota kylmä Sandelsin III-olut kyytipojaksi ja älä nielaise kieltäsi...