Chat

Author Topic: Kuhaa pilkillä  (Read 4120 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Dymaster

 • Posts: 13
  • View Profile
Kuhaa pilkillä
« on: November 08, 2008, 20:28:30 »
Hei kalatoverit!

Kertokaan mistä Oulun/Kainuun läänin alueelta voisi narrata kuhaa/madetta pilkillä?
-Liike on lääke

Tuhe

 • Posts: 517
  • View Profile
Vs: Kuhaa pilkillä
« Reply #1 on: November 08, 2008, 21:22:58 »
Kuivasmereltä olen tällä oulunperällä nähnyt ainoat kuhat mitä pilkkimällä saatu. Niitäkään ei ole montaa, eikä yksikään ole ollut mittakala. Mateita luulis oulujoessa olevan ja olen kuullu et jotkut niitä pilkkii. Ite mateita pilkkiny iijoesta ja muutaman pikkuluirun saanu. Mut nuo joet ei taida heti jäätyä ku näyttää tuota vettä virtaavan aika reilusti.

Dymaster

 • Posts: 13
  • View Profile
Vs: Kuhaa pilkillä
« Reply #2 on: November 09, 2008, 08:23:07 »
Joo. Se oli tiedossa, että Oulujoesta mateen saaminen on kaikkein todennäköisintä. Myös Kalajoesta pieniä limamikkoja voi saada narratuksi ylös. Kuhaa en tosiaan ole pilkillä näiltä leveysasteilta tavoittanut. Täytyy jatkaa ja ulottaa etsintöjä entisestään..
-Liike on lääke

jompsu

 • Posts: 460
 • Perhokalastelija
  • View Profile
Vs: Kuhaa pilkillä
« Reply #3 on: November 09, 2008, 12:41:16 »
jos kuhaa haluat niin kannattaa mennä oulu-järvelle!sieltä saa suhteellisen helposti kuhaa.parhaiten kuhat viihtyy isommilla selillä.meillä on mökki haiskin selällä ja sieltä kuhaa on tullut ihan kiitettävästi :-)
tä...?

tonko__

 • Guest
Vs: Kuhaa pilkillä
« Reply #4 on: November 09, 2008, 12:44:52 »
tuolta Rajahauan seutuvilta on joku jätkä pilkkiny paljonki kuhaa ilmeisesti.. kerran tuli joku kuha pilkkijä vastaan mun äitiä ja isäpuolta ja se selitti maat ja taivaat kuhan pilkinnästä! ja ku kerran se siellä päin oli ni luulis siellä myös kuhaa olevan! vaikutti kyllä ainaki äitin mielestä iha tietäjältä..
se oli rajahauasta menny joku pari kilsaa merelle päin (melkein patelaan asti vissiin)

joo ja vois ainaki kuvitella, että sillo kevät talvella ku norssit rupeaa kokoontumaan sinne kuivasojan edustalle ni perässä vois sitte tulla petokalat syönnöstämään..  :wink:
eli kannattas varmaanki kokeilla ensi norssia pilkkiä syötiksi ja sitte laittaa niitä syötiksi täky onkeen.. saattaa vaan tulla haukea enempi, mutta kannattaahan sitä kokeilla ainaki.


ai niin ja mainittakoon että kesällä tuolta mereltä jotkut on saanu melko paljonki kuhaa verkolla.  verkot yhellä miehellä on ollu rajahauasta pari kilsaa kraaseliin päin.
siinä tais olla kuulemma joku pikku syvänne josta on lähteny hyvin kuhaa. toisen miehen verkkojen olinpaikasta en tiiä.
talvella niitä kuhia on aika lailla lähteny mistä sattuun.
kesällä kuulemma lähes aina kuhat on ollu kilon pinnassa. talvesta en niinkään tiiä.  jossain tuolla päin kannattaa pyöriä.

eli kyllä mää voisin näien juttujen perusteella voisin suositella tuota rajahauan maastoa ja kraaselin edustaa kuha pilkkijälle.
varmasti suurin syy tohon on tuo ku se yks ukko pilkkii siellä päin kuhaa.  :wink:
 ja verkoillaki sieltä on tullu.
« Last Edit: November 10, 2008, 15:48:17 by tonko__ »

 center>