Chat

Author Topic: Muilla "hiiri"ongelmia PP:ssä?  (Read 4591 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jarmoankka

  • Ädin kielen opetaja
  • Posts: 1018
  • 5.5kg lumpeiden kuningatarta
    • View Profile
    • Email
Muilla "hiiri"ongelmia PP:ssä?
« on: November 12, 2008, 16:24:25 »
Äidin puolesta kyselen, että hän kun pelaa propilkkiä, niin pilkintä on vaikeaa. Hiiri ei aina heilauta vapaa tai jos heilauttaa, niin sentin,kaksi...  Muussa käyttössä optinen hiiri toimii kuten pitääkin... samoin normikäytössä nopeasti liikkuva osoitin muuttuu huomattavasti hitaammaksi propilkissä...

Äiten kone on 6kk vanha acerin perusläppäri... voiko tuo olla koneen teho/näytönohjainongelma?
pessimisti ei pety koskaan. Aina sattuu kun tapahtuu ja jos usein sattuu, siihen tottuu.

Mikko_-Procyon-

  • Veronkiertäjä
  • Mikkonator
  • *****
  • Posts: 5155
  • Ei tunnu missään!
    • View Profile
    • Propilkki 2
Vs: Muilla "hiiri"ongelmia PP:ssä?
« Reply #1 on: November 12, 2008, 20:28:40 »
Katso onko 3d ajurit sun muut ajettuina ja testaa sitä prioriteetin säätöä.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

jarmoankka

  • Ädin kielen opetaja
  • Posts: 1018
  • 5.5kg lumpeiden kuningatarta
    • View Profile
    • Email
Vs: Muilla "hiiri"ongelmia PP:ssä?
« Reply #2 on: November 12, 2008, 21:23:08 »
Sitten kun Mikko  (tai joku muu) ehdit, niin infoatko vähän lisää. Niinkuin tuol "ennätysten tallentaimnen"  (vai mikä seoli) aiheessani totesin, niin käsi-meininki atk-jutuis. Mut ohjein ehkä osaan=) Vista äiten käyttis muuten. 3d- ajurit ja prioriteetit oli jo hepreaa=)
pessimisti ei pety koskaan. Aina sattuu kun tapahtuu ja jos usein sattuu, siihen tottuu.

Mikko_-Procyon-

  • Veronkiertäjä
  • Mikkonator
  • *****
  • Posts: 5155
  • Ei tunnu missään!
    • View Profile
    • Propilkki 2
Vs: Muilla "hiiri"ongelmia PP:ssä?
« Reply #3 on: November 12, 2008, 21:26:12 »
No siis kuulostaa siltä, että se lagittaa ja pahasti, framerate on mitä sattuu. Eli koneen mukana tulleet cd-levyt esiin ja sieltä ne näytönohjaimen (joku ATI tai NVIDIA vaikka) sisään ja ajamaan sieltä ne ajurit (drivers). Voi olla, että ostettuna siinä on vain jotkut windowsin omat default-sälät, ja niillä ei pitkälle pötkitä.

Prioriteetti asetuksia pääset katsomaan sieltä static-kansion settings.datista. Tarvittaessa muuta sitä (muistaakseni asteikko 1-3) ja tallenna tiedosto.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

jarmoankka

  • Ädin kielen opetaja
  • Posts: 1018
  • 5.5kg lumpeiden kuningatarta
    • View Profile
    • Email
Vs: Muilla "hiiri"ongelmia PP:ssä?
« Reply #4 on: November 13, 2008, 10:56:54 »
Okei... muistelisin, et koneen mukana ei tullut mitään levykkeitä eli kai tuossa sitten on vain windowsin omat jutut ja ei sitten kai mitään paljoa ole tehtävissä?
pessimisti ei pety koskaan. Aina sattuu kun tapahtuu ja jos usein sattuu, siihen tottuu.

Mikko_-Procyon-

  • Veronkiertäjä
  • Mikkonator
  • *****
  • Posts: 5155
  • Ei tunnu missään!
    • View Profile
    • Propilkki 2
Vs: Muilla "hiiri"ongelmia PP:ssä?
« Reply #5 on: November 13, 2008, 11:32:17 »
No otat selville sen näytönohjaimen tyypin/mallin ja haet siihen kuuluvat ajurit laitevalmistajan nettisivuilta.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

EAQ

  • Posts: 63
    • View Profile
Vs: Muilla "hiiri"ongelmia PP:ssä?
« Reply #6 on: November 13, 2008, 14:12:39 »
Yks vaihtoehto ajureiden hakuun on myös tämä...

Käynnistä valikosta etit Tietokone, sen päällä oikeaa nappia ja valitset hallitse. Vista taitaa kysyä lupaa että pääsee eteenpäin niin valitse jatka. Sitten valitset vasemmalta laitehallinta, sitten siitä keskeltä valitset näytönsovittimet, sitten näytönohjaimen päällä oikeeta nappia --> ominaisuudet. Valitse ohjain välilehti ja sieltä päivitä ohjain...

Tuolta näät samalla näytönohjaimen mallin, jos automaattinen haku ei löydä uusia ohjaimia.. voit sit niillä infoilla ettii valmistajan sivuilta.

JP_Fisher

  • Posts: 144
    • View Profile
Vs: Muilla "hiiri"ongelmia PP:ssä?
« Reply #7 on: November 17, 2008, 18:56:02 »
itellä oli sama ongelma nvidian kanssa mut ku vaihto ATI:hin ni toimi hienosti

jarmoankka

  • Ädin kielen opetaja
  • Posts: 1018
  • 5.5kg lumpeiden kuningatarta
    • View Profile
    • Email
Vs: Muilla "hiiri"ongelmia PP:ssä?
« Reply #8 on: November 25, 2008, 18:08:34 »
Äiteni koneen näytönohjain:

NVidia GeForce7000M/nForce610M

Ei tuo kerro mulle mitään, mutta lienee epäkelpo tähän peliin? 

Miten läppäriin voi vaihtaa näytönohjaimen? Ladata jostain? Mistä?  Ja eihän vanhaa tarvi poistaa vaan laittaa jäähylle vain...???  Nimittäin kun en ymmärrä koneista, niin en halua tehdä mitään peruuttamatonta.
pessimisti ei pety koskaan. Aina sattuu kun tapahtuu ja jos usein sattuu, siihen tottuu.

Mixxxu

  • Posts: 96
    • View Profile
    • Email
Vs: Muilla "hiiri"ongelmia PP:ssä?
« Reply #9 on: November 26, 2008, 17:24:41 »
Huhhuh mutta olipas kiven alla nuo ajurit tuohon ko näyttikseen, mutta löytyi kun hieman mylläilin  :-) http://www.laptopvideo2go.com/forum/index.php?showtopic=19671 tuo siis olettaen että käytössä oleva vista on 32-bit eikä 64-bit?
ongelma on että nvidia ei itse suoraan julkaise uusia ajureita suurimpaan osaan läppärinäyttiksistä. En siis mene vastuuseen jos tuo ko ajuri aiheuttaa jotain peruuttamatonta tuhoa :-D
Tuon koko näytönohjaimen vaihto läppäriin lieneekin sitten mahdottomampaa kotikäyttäjältä.

 



center>