Chat

Author Topic: Kajakki/Kanootti + kalastus  (Read 49700 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Shark

 • Posts: 966
 • Korrostan
  • View Profile
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #30 on: July 01, 2009, 23:09:08 »
Alumiiniahan tuo siis on, eli mukavan kevytkin kannettavaksi, 28 kiloa. Mielestäni maksimissaan kahdelle hengelle, kahdellekin tuo on melko lyhyt, 15,5 jalkaa. (465cm) Kalastuskäyttöön tuo on kapea, eli ei mikään kaikkein vakain ja tukevin peli. Kehottaisin katsomaan väh. 90 senttiä leveitä malleja, jos aikeissa on sillä kalastaa, ja vähintään 16 jalkaa (480cm) pitkiä kanootteja. Lisäksi tuossa on hieman "rockeria", eli pohja on kaareva sivusta katsottuna. Se on ketterä meloa ja kääntää, mutta vaikea pitää suunnassa.

Eli jos jonkin Inkasin ostaisin, olisi se tuo 495 cm pitkä ja 90cm leveä, mutta katselehan malleja esim BW:stä, ja täältä. Tämä voisi olla hyvä peli.
Jovain.

elsamuel1

 • Posts: 20
  • View Profile
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #31 on: July 02, 2009, 09:24:33 »
Joo, ehkä hiukan kallis. ;) Kiitos noista "mittasäännöistä"! Miten olis tämähttp://koti.nettilinja.fi/~welho1/fin/index.html

Inkkari 490.
Mitat olis just kohillaan..!

Miskala

 • Posts: 348
  • View Profile
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #32 on: July 02, 2009, 09:38:19 »
Tuo voisi jo pysyä pystyssäkin, elsamuel.

Meillä on oma kanootti mökillä, joka ei ole mihinkään kalastukseen tarkoitettu, se on vähän samanlainen, kuin tuo ensimmäinen kanootti, minkä ajattelit ostaa. Meillä se kanootti on melomista varten ja se on yllättävän helppo kaataa. Ollaan ihan leikitty sillä vedessä kääntelemällä,  :-D eli se ei sovellu kalastukseen. Tuo toinen ajattelemasi kanootti jo voisi pysyä pystyssä, mutta ei sitäkään aallokkoon uskalla viedä. (?)

Shark

 • Posts: 966
 • Korrostan
  • View Profile
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #33 on: July 02, 2009, 12:15:09 »
Juurikin tuollaisella olen kokeillut meloa. Kaksin meloessa meno oli yllättävänkin sukkelaa, ja tasapohjainen kanootti tuntuu vakaalta, siksi sellaisen valitsisin kalastuskäyttöön. Tasapohjaiset ovat ns. alkuvakaita, eli ilman kallisteluja on erittäinkin vakaa ja tukeva, mutta jos alkaa kallistelemaan vahingossa tai tarkoituksella, niin kääntyy helpommin ympäri kuin pyöreäpohjainen tai v-pohjainen. Mutta harvemmin niitä tarpeeksi suuria kallisteluja tulee, ja kun leveyttä on hyvin, niin vaikea tuota on saada kaatumaan. Kovaan vastatuuleen tuolla on hankala mennä, mutta onnistuu kyllä, eli ei ole aivan tuulen vietävissä. Matkavauhdissa on melko hidas, mutta kalastellessa ei haittane. Pysyy hyvin suunnassa, mutta ei niin nopea kääntymään, tosin huomattavasti nopeampi kuin tavan soutuvene.

Hyvä kapistushan tuollainen oli, varsinkaan jos 40 kilon paino ei haittaa, eikä lasikuitupenkit. Koskeen tuolla ei kannata mennä, jos kivi osuu suoraan tuohon penkin kohdalle sivusta, niin voi tulla pahaa jälkeä... Siksi monesti on irralliset punospenkit kanooteissa.
Jovain.

Slx

 • Guest
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #34 on: July 04, 2009, 21:22:53 »
Jokos olette kanotit/kajakit saaneet ja käyneet kalassa? onko saalista tullut?
Itse kävin kajakkia kokeilemassa. Suht tukeva ja helposti pystyssä kestävä melottaessa, mutta väkisin tuli että miten on jos isompi hauki nappaa? ja sitten kun kala pitäisi nostaa kyytiin  :-D toki kokemuksen karttuessa noi menisi varmaan helpostikin...

Commontrol

 • Posts: 36
 • Karhu Brothers co
  • View Profile
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #35 on: July 05, 2009, 23:39:43 »
Kyllähän noi jenkit nostelee sellaisia 30kg körmyjä kajakkeihinsa että ei ihan hetkessä kaadu jos ei kurkottele tai muuta pelleile. Itse kanssa odotin ennen kuin olin kajakista saanut kalaa että se huojuisi pienempääkin haukea väsyttäessä mutta edes semmonen vajaa 2kg ei aiheuttanu juuri minkäänlaisia tutinoita. isompia en ole vielä saanu

minkälaista kajakkia muuten kokeilit

Slx

 • Guest
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #36 on: July 06, 2009, 12:53:29 »
minkälaista kajakkia muuten kokeilit

Jos oikein olen ymmärtänyt niin tollaista kuin linkissä oleva
http://www.bearwater.fi/kauppa/show_prod_details.html?prodID=00050&groupID=4&menuID=51

Commontrol

 • Posts: 36
 • Karhu Brothers co
  • View Profile
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #37 on: July 06, 2009, 17:33:53 »
Joo siis tuo on ihan eri luokkaa kuin nämä kalastukseen tarkoitetut kajakit jotka ovat huomattavasti tukevampia mutta hitaampia kuin nuo peruskajakit ja retkikajakit. Lisäksi ne on usein päälläistuttavia sit-on-top malleja. Tuollaisella mitä koitit kaatuu kun vähänkin nojailee laidan yli mutta kalastus kajakissa voi istua vaikka laidalla jalat vedessä. Kyllähän peruskajakilla pystyy kalastamaan mutta sen ison napatessa on kyllä pinteessä 

Jos kiinnostaa niin katso tuolta bear&waterilta sit-on-top kajakkeja
http://www.bearwater.fi/kauppa/prod_list.html?groupID=16&menuID=51&sel=

sääksi

 • Koukkunokkainen liitelijä
 • Posts: 120
  • View Profile
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #38 on: February 28, 2010, 13:55:57 »
Varoitus: tähän aiheeseen ei ole kirjoitettu ainakaan 120 päivään.
Jos et välttämättä halua vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

No juuri tähän haluan vastata koska olen ostamassa sit-on top kajakkia ensi kesäksi.

Ennen kun menen Bear&Water kauppaan, kumpi pitäisi ostaa? ....  Synergy 14  840€  ..  vai  ..... Tarpon 140   720 ekua?

Valo tunnelinpäässä olikin juna.

Commontrol

 • Posts: 36
 • Karhu Brothers co
  • View Profile
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #39 on: March 07, 2010, 16:39:37 »
Synergystä ei oo mitään kokemusta mutta sillon kun itekkin olin tasan vuosi sitten noiden kahden vaiheilla niin tarpon tuntui vaan miellyttävän enemmän. Näyttää hienommalta ja luultavasti liikkuu kevyemmin kun tuo synergy on vähän tommonen kanoottimallinen. Tarponin saranalliset pakkausluukut on todella kätevät ja istuin on loistava.

sääksi

 • Koukkunokkainen liitelijä
 • Posts: 120
  • View Profile
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #40 on: March 18, 2010, 23:09:17 »
Commontroli on ihan oikeassa.   Tarponi 140 tuli ostettua.   Tollanen se olla pitää. !

Vappuun asti on varmaan aikaa miettiä ja rakennella tohon mitä tarvii ....  mut HYVÄLTÄ NÄYTTÄÄ ............

Kymmenen - sata, tai ... enemmän .....  " kotisatamia",  jonne ton vie enskesänä.
Valo tunnelinpäässä olikin juna.

Commontrol

 • Posts: 36
 • Karhu Brothers co
  • View Profile
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #41 on: March 19, 2010, 09:58:21 »
Heii loistojuttu! Minkä värisen hommasit?

Itekkin meinaan asentaa tuohon kesällä kun intistä pääsen niin pari vapatelinettä ja ankkurin. Kaikuluotaimen ja peräsimen joskus kun on varaa ostaa.
Sun kannatta hommata sellanen maitokori siihen takatilaan ja kiinnittää siihen pari PVC putkea vapatelineiks. Todella toimiva ja halpa ratkaisu mun muistelee viime kesän kalareissuja. Korissa voi pitää kakki eväät ja pakit käden ulottuvilla.

Kajakkikalastus on kyllä hienoa hommaa ja siinä vierähtää aika joskus ihan huomaamatta. Monesti kesällä kun lähin aamulla jossain ysin aikoihin aikoihin ja piti olla muutama tunti niin tulinkin siinä iltahämärissä takaisin. Mikään ei oo hienompaa kun kahvitauko ilta-auringossa keskellä järveä mukavasti kajakissa mukavasti istuen. Vapun aikoihin taisin viimekeväänä kanssa aloittaa kauden mutta nyt kyllä näyttää huonommalta kun on ollu nin kova pakkastalvi nii jäät pysyy pitempään.

Pitäis kyllä joskus otta tänne vähän kuvia kajakkikalastuksesta, omasta kajakista härpäkkeineen saaliista nje...

sääksi

 • Koukkunokkainen liitelijä
 • Posts: 120
  • View Profile
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #42 on: March 19, 2010, 22:01:24 »
Tollasen perus tummanvihreen.

Olen kyllä melonut, ja kajakista kalastanutkin noin 40 vuotta.   Mut ne on ollu tavallisii peruskajakkeja.  Ensimmäisen rakensin tossa 70 luvun alkupuolella.
Tätä (Tarponia) ennen oli, ja on vieläkin pari nuorisomalli kajakkia, joihin en enää meinaa taipua, joten tällänen sit-on-top malli näyttää hyvältä.

Lähinnä heitokalastaja olen, ja pohja-onkija, joten vapateline tohon eteen on asennettu.   Matkaosuuksien aikana se on tarpeen, ja nimenomann tossa edessä.  Saa sitä tuntumaa (suoranaista perstuntumaa) siihen veto-uisteluun.   Sitte kun pääsee sinne pelipaikalle, niin ankkuri on tärkeä.   Olematonkin tuuli vie kanoottia ja pitää korjaillla paikkaa kiusallisen usein.   Motonettiin tai Biltemaan, n. kilon painoinen naara-ankkuri, sopivaa narua, ja se on siinä.
Olen suunnitelu sen tohon istuimen alle, kun kuitenkin nostan sen reisituen mahdollisimman ylös.

Vanha kannettava kaiku vie jalkojen välissä olevan tilan, ja anturi vasepaan kupeeseen imukupillla.   Toisaalta harmi kun on näin paljon teoreettista miettimisaikaa.   Käytännön kokemukset, ja niidenmyötä tehdyt parannukset on usein antoisimpia.

Kuumeisesti olen suunnitellut siihen syliin kalankäsittely pöytää.   Jalat niihin kahteen keskimmäiseen "pohjan reikään", suhtkoht sen takatavaratilan kokonen pöytä.  "Mikään ei oo hienompaa kun kahvitauko ilta-auringossa keskellä järveä mukavasti kajakissa mukavasti istuen."....lainatakseni sanojasi.
Mut sen kahvittelun jälkeen kun vetäis ne kalat mieluiten ruodottomaks fileeksi, laittais ne pakastepusseihin, ja koton ei kun pannuun, jääkaappin tai pakkaseen.   

Muista sit nauttia niistä viimeisistä inttipäivistä.  Ne jää taatusti mieleen.


Valo tunnelinpäässä olikin juna.

Commontrol

 • Posts: 36
 • Karhu Brothers co
  • View Profile
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #43 on: June 11, 2010, 14:34:38 »
Morjensta kaikille! Nyt tässä kun intti alkaa vetää viimeisiään ja elämä alkanut taas näyttää jatkumisen merkkejä niin on ollut myäs aikaa kalasteluun. Tuossa viime lomilla sain aikaseks vähän tuunailla tuota kajakkia ja ajattelin ottaa muutaman kuvan ja laittaa tänne kuten joskus oon varmaan luvannu.Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.us

Command center  8-)Uploaded with ImageShack.us

perus ankkurisysteemiUploaded with ImageShack.us

vain peräsin puuttuuPistäkää ihmeessä muutkin kuvia omista botskeista ja virityksistä

Shark

 • Posts: 966
 • Korrostan
  • View Profile
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #44 on: June 18, 2010, 18:00:59 »
Kattelin tässä nuita Sit on Top -kajakkeja minäkin. Inkkarikanootti on mukava peli joella, mutta järvellä kaipaisi enemmän kajakin ominaisuuksia. Minkälaista esimerkiksi tuolla Tarponilla on liikkua tuulisella kelillä? Ymmärtääkseni kajakkien pitäisi olla juurikin aallokossa näppärämpi kuin kanootin.

Tarponien sijaan olen kääntynyt tämän kannalle enemmän.
Jovain.

Commontrol

 • Posts: 36
 • Karhu Brothers co
  • View Profile
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #45 on: June 23, 2010, 22:24:30 »
Moro! tänään kävin virkistämässä muistia miten kajakki pärjää kovemmassa allokossa normaalisti kun en melo muutakuin tyynellä säällä tai korkeintaan pienessä aallokossa. No mutta kuitenkin vastatuuleen mentäessä ei juurikaan ole ongelmia mutta sivtuulessa alkaa toinen käsi puutumaan kun pitää käyttää enemmän voimaa kajakin suorassa pitämiseen mutta ei kuitenkaan mahdottomasti. Juuri tämän takia olis tuo peräsin paikallaan kun voi jaloilla ohjata ja kädet tekee samalla tasavertaisesti töitä.

Itellä kun ei ole kokemusta inkkareista niin en voi oikeastaan vertailla mitenkään. luulis vaan että kun kajakilla meloessa se melonta ''frekvenssi'' on tiheämpi kuin kanootissa niin suuntaa on helpompi pitää ja korjata. Sitten sot kajakki on varmaan tukevampikin kuin kanootti? en tiiä mutta isotkaan aallot ei tunnu juurikaan horjuttavan kajakissa

Säkkimies

 • Posts: 110
 • Pyytävä kalan saapi ja nukkuva unen näkee
  • View Profile
  • Email
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #46 on: July 04, 2010, 13:50:58 »
Kaveri luopuis 2 aukkoisesta merikajakista  n 400 hintaan .
p 0445300934

Shark

 • Posts: 966
 • Korrostan
  • View Profile
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #47 on: July 12, 2010, 21:10:48 »
Edellisessä viestissä olin vielä hankkimassa SOTia, mutta suunnitelmat muuttui, myin tuon Canadier-kanootin kalliimmalla kuin sen itse ostin, ja tilasin uuden kanuutin. Kauppa son joka kannattaa ja työlki ellää mut kaupal rikastuu.

Soutumahdollisuus vielä siinä, josko se huomenna jo tulisi? Pitänee napata kuvaki, jos vaikka saataisiin lisää melojia joukkoon tummaan.
Jovain.

Shark

 • Posts: 966
 • Korrostan
  • View Profile
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #48 on: July 14, 2010, 16:04:42 »
No ny on kanootti pihassa. Airoja metsästetty 100 kilometrin säteellä, ei löydy. Pitäisi olla semmoset parimetriset, ja varsiosa pyöreä, ja ohut, n. 35 mm. Puisia ei näytä olevan ko 240 cm mittasina, ja niissä on liikaa paksuuttakin. Kumiveneen (fish huntteri) puolitoistametriset taasen ovat aikalailla lyhkäset.
Jovain.

Shark

 • Posts: 966
 • Korrostan
  • View Profile
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #49 on: July 20, 2010, 21:18:37 »
Huomena päästään vihdoinki testaamaan, aluksi niilä puolentoista metrin kumiveneen airoila ja ihan melala tieten.
Jovain.

Grandy

 • Guest
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #50 on: July 20, 2010, 22:42:35 »
Kyllähän se vähän tällaseks menee.. :-D

http://www.youtube.com/watch?v=YrVtknaLDnU
« Last Edit: July 20, 2010, 23:15:38 by Grandy »

Qkkeli

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1472
  • View Profile
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #51 on: July 20, 2010, 22:56:53 »
OT:ksi menee, mutta ei kalaa saa noin pelätä, niskaotteeseen oli niin monen monta mahdollisuutta että melkein alkoi jo hävettämään..

Ja jos sitä koukkuakin pelkäs, niin noilla käsien nykäisyillä se koukku käteen sattuessaan on varmasti kunnolla kiinni.
« Last Edit: July 20, 2010, 23:01:16 by Qkkeli »

Don Miguel

 • Posts: 444
  • View Profile
  • Email
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #52 on: July 20, 2010, 23:03:00 »
OT jatkukoon. Se ken sanoo, että kajakissa kalastaminen menee tuonlaiseksi, on samanlainen asiasta tietämätön umpikeluri. Ja vittu, vielä päästää tuon rääkkäämisen jälkeen takaisin. Hieno opastevideo, kuinka EI MISSÄÄN NIMESSÄ tule kalastaa.
"Kärsivällisyys miehen tiellä pitää"

Shark

 • Posts: 966
 • Korrostan
  • View Profile
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #53 on: July 20, 2010, 23:08:05 »
Kyllähän se vähän tällaseks menee..

http://www.youtube.com/watch?v=YrVtknaLDnU

Aikamoista räpellystä. Ei se kanuutilla ole tuommosta ollu mullakhan.  :-D
Jovain.

villes

 • Posts: 4
  • View Profile
  • kajakkikalastus
  • Email
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #54 on: August 01, 2010, 17:44:57 »
Itselläni on käytössä 3-kappaletta Wildernessin Ride 135:sia

Noihin olen ainakin enemmän kuin tyytyväinen. Mahtavia pelejähän nuo kaikki mallit ovat ja kokeilemalla löytyy jokaiselle se oma malli. Omaa kajakkiani olen varustanut jos jonkinmoisilla lisälisukkeilla!

villes

 • Posts: 4
  • View Profile
  • kajakkikalastus
  • Email
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #55 on: August 08, 2010, 14:01:54 »
Nyt olisi mahdollista päästä testaamaan kajakkeja ilmaiseksi jos jollakin kiinnostusta?

http://www.kajakkikalastus.fi/smf/index.php?topic=35.0

villes

 • Posts: 4
  • View Profile
  • kajakkikalastus
  • Email
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #56 on: August 14, 2010, 18:22:41 »
Rohkeasti mukaan testaamaan...

tumppi98

 • Posts: 321
 • Vammalan urheilukalastajat
  • View Profile
  • Email
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #57 on: April 24, 2011, 16:06:33 »
Kalastatteko muuten inkkarikanootilla kun meillä on semmonen eikä ole venettä että onnistuuko siitä semmonen kevyt heittely/uistelu. :|
Mennöön eikä meinata!

Shark

 • Posts: 966
 • Korrostan
  • View Profile
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #58 on: April 26, 2011, 21:03:22 »
Kalastatteko muuten inkkarikanootilla kun meillä on semmonen eikä ole venettä että onnistuuko siitä semmonen kevyt heittely/uistelu. :|

Onnistuu kyllä, niin kevyt heittokalastus kuin vetouistelukin. Tosin se kannattaa muistaa, että kapeassa kanootissa ei kannata nousta seisohmaan, kuten soutuveneessä on monella tapana. Kannattaa kokkeilla.

Tääläki niin lämpimät kelit ollu, että viikonloppuna pitänee avata veneilykausi kanootilla. Joelle varsinkin pääsisi jo hyvin melohmaan, jäät kohta menny.
Jovain.

kuha kalle

 • Posts: 390
  • View Profile
Vs: kajakki + kalastus
« Reply #59 on: April 27, 2011, 20:57:49 »
Parhaiten saat tietää kokeilemalla itse, vai mitä?
"Kuka tahansa voi kusta lattialle mutta tosimies paskoo kattoon".
M.S

 center>