Chat

Author Topic: Vantaankoski  (Read 134714 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

epsu

 • Posts: 15
  • View Profile
Re:Vantaankoski ja meritaimenet
« Reply #30 on: April 20, 2003, 20:41:27 »
Vantaanjokeen lasketaan toukokuussa meritaimenen ja merilohen poikasia. Niiden on tarkoitus kasvaa joessa jokin verran ja mennä sitten mereen todella kasvamaan
Monta kalaa on päässyt karkuun, mutta mielessä ne pysyvät pidempään kuin saadut.

epsu

 • Posts: 15
  • View Profile
Re:Vantaankoski ja poikasistutukset
« Reply #31 on: April 20, 2003, 20:55:23 »
Jäipä viesti kesken, mutta tässä jatko:
Eli pyritään käsittelemään koukutetut kalat niin hyvin, että ne jää henkiin. Kun touko- kesäkuussa menee Vantaanjoelle, niin poikasia jää koukkuun, käytti sitten minkä kokoista uistinta tai perhoa tahansa. Ainut keino vapauttaa kalat vahingoittumattomina on käyttää väkäsettömiä koukkuja. Pyydänkin arvon kalastajat, että käytetään väkäsettömiä koukkuja alkukesästä. Muutaman vuoden kuluttua saadaan sitten syksyllä komeita kaloja.
Alkukesästä ei joesta saada (jokisuuta lukuunottamatta) yhtään kirkasta nousukalaa. Ainakaan minä en ole sellaisista kuullut ja olen sentään jutellut vuosien varrella kymmenien kalastajien kanssa.
Ja aloittelevat/kokeneet kalastajat: kala pysyy väkäsettömässä koukussa yhtä hyvin kuin väkäsellisessä, kun pitää vain siiman kireällä koko väsytyksen ajan.
Hyviä kalastushetkiä, t. Epsu
Monta kalaa on päässyt karkuun, mutta mielessä ne pysyvät pidempään kuin saadut.

Mepps

 • Posts: 193
  • MSN Messenger - fisherking90@hotmail.com
  • View Profile
  • Email
Re:Vantaankoski
« Reply #32 on: April 21, 2003, 12:32:41 »
Minun mielestä se on vaan parempi ettei niitä kirjolohia sinne samaan jokeen meritaimenten kanssa niin paljoa lykätä, koska ne vaan söis sitä taimenen mätiä. Onhan kirrejä kiva narrata, mutta kun se mäti nyt vaan kuuluu niiden ruokalistalle sitten kun sitä syntyy. Ja kyllä yhdyn ihan täysin tuohon epsun viestiin, että alkukesästä väkäsettömät koukut Vantaankoskelle. Tai jos ette käytä niitä, älkää sitten syksyllä valittako kun ei tule kalaa kun muutaman sintin verran.
Hyvä viehe, parempi mieli!

             -Mepps-

otto

 • Guest
Re:Vantaankoski
« Reply #33 on: April 30, 2003, 16:18:25 »
Vantaankoskelle on pakolliset nuo väkäsettömät. Muistakaa se.
Onko noussu vielä kalaa?

panumies

 • Posts: 323
  • View Profile
Re:Vantaankoski
« Reply #34 on: April 30, 2003, 16:48:37 »
Millä bussilla/busseilla pääsee lähimmäksi vantaankoskea?

Anonymous

 • Guest
Re:Vantaankoski
« Reply #35 on: May 01, 2003, 09:44:18 »
Rupee riepomaan kun täällä palstalla heitellään ihan satunnaisia tietoja noista Vantaankosken lupa asioista ja rajoituksista. Faktat löytyy kuitenkin netistä, kun tietää mistä hakee. Eli Vantaankosken säännöt löytyy Vantaan kaupungin sivuilta: http://www.vantaa.fi/cgi-bin/sivut?kat=liikunta&sivu=kalastus. Sieltä mm. selviää mitä lupia tarvitaan.

Sen sijaan sivulla www.vantaanjoki.com olevat määräykset on tarkoitettu jollekin muulle alueelle (joka ei ko. sivulta taida käydä selväksi). Niinpä Vantaankoskella esim. saa käyttää väkäsellisiä koukkuja. Joskin jos suuri vaara alamittaisen saamiseen on niin toki niitä vakäsettömiä kannattaa käyttää. Lisäksi kyllä kannattaisi vähän miettiä vieheitään ja kalastuspaikkojaan, jos yleensä saa takaisin päästettävää saalista.

Anonymous

 • Guest
Re:Vantaankoski
« Reply #36 on: May 09, 2003, 20:45:47 »
Hieman omaa kokemusta vantaankoskesta
Sumari aika ohi.Pinturia vasta kun vedet lämpenee .Silloinkin isohkoja pintureita,varsinkin lämpiminä aurinkoisina päivinä.Illalla pieniä nyffejä (taimen ,harjus) Kirjolle räikeitä streamereita,kuulapäitä.
Luvat maksoi 80e+kirjausmaksu 1,6e
Kävin kaverin kanssa tänään kopasemassa perholla
vesi vielä korkealla ,sameaa. Silti 8 harjusta 2 haukea+Taimen2,8kg
Harjukset nyffeillä.Hauet streamerillä, taimen kuulapäällä
Kireitä siimoja vaan T:Make

Raid3r

 • Posts: 44
  • View Profile
Re:Vantaankoski
« Reply #37 on: May 14, 2003, 15:12:28 »
mistä päin sä make noi harjukset vedit, mustakoskelta vai vantaankoskelta, alusta vai lopusta ? jos saan udella

Raid3r

 • Posts: 44
  • View Profile
Re:Vantaankoski
« Reply #38 on: May 20, 2003, 17:08:20 »
Nonnih!
nyt on kirjolohet istutettu vantaankoskeen, onkos kukaan täällä niitä vielä saanut, minä en ole vielä ehtinyt käydä mutta suunitelmissa olis...

panumies

 • Posts: 323
  • View Profile
Re:Vantaankoski
« Reply #39 on: May 20, 2003, 17:13:03 »
Olin viiime sunnuntaina siellä, en saanut mitään toivottavasti onnistuisin vielä joskus tuossa perhokalastuksessa. Ostin vuosiluvan joka maksoi muuten 21.70 eugea. Kesälomalla alan käymään siellä, vähän useammin. Kertokaas hyviä paikkoja.

Anonymous

 • Guest
Re:Vantaankoski
« Reply #40 on: May 21, 2003, 22:59:55 »
sain kilon kirren tänään vantaan koskesta vihdoin se tuli. huomenna kuulema tulee lisää kirreee. kirjo tosin tuli tahnalla kun ei muuhun ottanu

panumies

 • Posts: 323
  • View Profile
Re:Vantaankoski
« Reply #41 on: May 22, 2003, 15:36:58 »
Mistä päin sait kirjolohesi?

Anonymous

 • Guest
Re:Vantaankoski
« Reply #42 on: May 23, 2003, 13:38:15 »
suvannosta koska koskessa eisaa käyttää tahnaa

Raid3r

 • Posts: 44
  • View Profile
Re:Vantaankoski
« Reply #43 on: June 02, 2003, 14:34:15 »
Nyt on Kirjolohia aika hyvää tahtia tullut mutta nyt alkaa tuntua että ne kirjolohet on loppunut koskesta ainakin, tiätääkö joku milloin on tulossa lisää ?

otto

 • Guest
Re:Vantaankoski
« Reply #44 on: June 02, 2003, 20:20:18 »
Mistä päin raid3r sait nuo kirjolohet? millä perholla?

Säm

 • Guest
Re:Vantaankoski
« Reply #45 on: June 04, 2003, 16:49:09 »
Kuulin, et tän viikon aikana Vantaankoskelle istutettais lisää kirrejä.. ni onko se totta? vai onko jo istutettu? Kertokaas tietämättömälle.

otto

 • Guest
Re:Vantaankoski
« Reply #46 on: June 05, 2003, 10:31:40 »
Kuulkaa nyt! Tämä tieto on tullut markulta joka työskentelee vantaanjoen asioissa.

Meritaimenen poikasia ja lohen poikasia istuetttiin Vantaankoskelle keväällä
huhti-toukokuun vaihteessa. Kirjolohia on istutettu 16.5, 22.5 ja 30.5.
yhteensä 550 kg. Kirjolohet levitetään yleensä 6 eri kohtaan Vantaankoskeen,
Vantaankosken suvantoon ja Mustakoskeen.

Kirjolohia istetetaan syksyyn asti kerran viikossa, noin 100 - 150 kg
kerrallaan. Kalat ovat yleensä noin kilon painoisia.

Siinä teille vuorenvarmaa faktaa. Sitä kannataa uskoa.

otto

 • Guest
Re:Vantaankoski
« Reply #47 on: June 30, 2003, 13:56:04 »
Heh, tämä on pakko kertoa.

Olin eilen vantaankoskella pitkästä aikaa ja päivä oli pilvinen.
Heittelimme vantaankosken suvantoa edeltävässä virrassa.
Vajaaseen puoleen tuntiin emme olleet saaneet mittän kunnes heitin liitsini kauas ja tein nopeita nykäsyjä pohjan lähellä. Samassa töksähti ja ajattelin sen olevan kivi. Yritin saada perhon pois pohjasta mutta ei. Sitten siirryin lähemmäs ja nykäsin. "Kiveni" nykäisi takaisin.
Olin hieman ihmeissäni. Nykäisin uudestaa ja silloin tkala alkoi nykiä oikein kunnolla. Kalalla ei tununut olevan painoa joten nostin vapaa kala kellahti pintaa. Ohjasin sen rantaan ja kaverini väitti että se on hauki. Itse olin nähnyt sen paremmin ja tiesin että se on made.
Oli kyllä harvinaisen ruma kala. Noin 15cm pitkä limainen kala pääsi lopulta jatkamaan kasvua. Loppu hyvin, kaikki hyvin? Ei!

Siirryimme kalastamaan Mustakosken niskalle ja koska kaverini kalastivat virveleillä niin he joutuivat ottamaan vähän pakkia.
Sidoin siiman päähän uuden perhon ja samassa huomasin että joku lukutaidoton mies kalasti keskellä Mustakoskea virvelillä! Se alkoi ottaa päähän. Pian mies lähti mutta lissä porukkaa tuli. Virveli kalastajia perhokalastus alueella! Siinä vaiheessa toivoin jonkun lupatarkastajan ilmaantumista.
Kalastin vähän aikaa ilman tulosta ja olimme lähtemässä piahkoin kun jotkut pikku joujou äpärät saapuivat paikalle. Toisella oli mato onki ja se lätkytteli onkeaan veteen että varmaankin vantaankaupungin koskella kuultiin. Ärsyttivät tahalleen minua. En minä siitä niin välittänyt, joten laitoin vehkeet kasaan olin lähtemässä. Tällöin pojat päättivät rikkia onkensa. Hakkasivat sitä koivuun ja onki meni poikki.
Pojat eivät tähän lopettaneet vaan alkoivat lisää häiriköidä. Tässä vaiheessa lähdimme. Kioskilla on aina mukava istua ja jutella kalastuksen jälkeen ja siinä samassa heitimme läppää kuin pojat olisivat tippuneet jokeen.

Nämä pojat olivat n.9v (eli uhmaiässä) joten en mennyt sanomaan.
Siitä ei olisi ollu apua. Jos olisivat olleet vanhempia niin oltaisiin käyty sanomassa. Tai jos ne oisi alkaneet aukoa päätään->niska-perse otteella koskeen! :D
Mutta muuten oli kiva reissu paitsi paitsi...

Joten: Jos menette koskelle kalaan niin ottakaa selvää säännöistä ja noudattakaa niitä. Älkää häiritkö muita ja älkääkä vahingoittako luontoa. Kun kaikki hoitaa omat asiansa niin kaikilla on kivaa!

Anonymous

 • Guest
Re:Vantaankoski
« Reply #48 on: June 30, 2003, 20:30:15 »
Perhoillako te siellä vantaankoskella kalastatte? Itse en ainakaan vielä omista perhokalastusvälineitä, mutta minulla on pari virveliä joilla on haukea tultu kalastettua mökiltä. Mutta mitä kalaa voisi vantaankoskelta saada virvelillä ja millä uistimilla ? Lipoilla/vaapuilla/lusikoilla ? Kertokaa myös joidenkin hyvien uistinten nimet mitä omistatte ja mitä olette niillä saaneet.
Olenko aivan hakoteillä vai kalastetaanko lipoilla/vaapuilla vastavirtaan niin että heitetään uistin ja annetaan virran uittaa uistinta ?

Anonymous

 • Guest
Re:Vantaankoski
« Reply #49 on: July 23, 2003, 20:32:33 »
Ja mistähän asti Vantaankosken alapuolella oleva Mustakoski on ollut virvelimiehiltä kielletyä aluetta? Jospa vilkaisette vaikka sitä luvan mukana tulevaa tai kaikilla ko mestan rannoilla olevaa karttaa, niin siitä asia selviää varsin helposti: Mustakoskessa saa kalastaa virvelillä ja perholla. Tarkkuutta otto, tarkkuutta. Taidat olla sama mies joka keksi vaatimuksen väkäsettömistä koukuista Vantaakoskelle...

Mokki

 • Posts: 59
  • View Profile
  • http://groups.msn.com/Lumilautailua/
  • Email
Re:Vantaankoski
« Reply #50 on: July 23, 2003, 21:07:44 »
Quote
Ja mistähän asti Vantaankosken alapuolella oleva Mustakoski on ollut virvelimiehiltä kielletyä aluetta? Jospa vilkaisette vaikka sitä luvan mukana tulevaa tai kaikilla ko mestan rannoilla olevaa karttaa, niin siitä asia selviää varsin helposti: Mustakoskessa saa kalastaa virvelillä ja perholla.


Sen verran että tuo mustakoski on kyllä vain ja ainoastaan perhokalastus aluetta...
En tiedä että mistä lähtien se on sitä ollut mutta ainakin nyt se on....
Kun menet mustakoskelle niin sinun pitäisi kyllä nähdä kyltti missä lukee että tämä alue on vain perhokalastukselle...tuskin tätä kylttiä olisi jos tämä ei paikkaansa pitäisi.


Quote
Tarkkuutta otto, tarkkuutta. Taidat olla sama mies joka keksi vaatimuksen väkäsettömistä koukuista Vantaakoskelle...

Vai että sama mies joka keksi........http://www.vantaanjoki.com/parhaat.htm
Ainakin minä näen tuon sivun alalaidassa tekstin
"Muista määräys käyttää väkäsettömiä koukkuja !"

Vai että "faktat esiin".... Muuten hyvä mutta viestissäsi ei ollut yhtään ainutta faktaa...

Korjatkaa jos olen väärässä...
^^ Totta joka sana.

Anonymous

 • Guest
Re:Vantaankoski
« Reply #51 on: July 23, 2003, 22:41:53 »
Katselin Mokin linkit. Tiesin ko sivun toki ennestäänkin :-) Ko. sivulla sanotaan varsin selvästi että NURMIJÄRVEN MYLLYKOSKELLA on kalastamien on sallittua vain perhokalastusvälinein. Tämä pitää paikkansa . Se on kuitenkin täysin eri paikka kuin Vantaalla oleva Mustakoski. Väkäsetkin ovat varmaan kiellettyjä Myllykoskella, mutta eivät Vantaan Mustakoskella. Mustakosken kalastusmääräykset löytyvät Vantaan-kaupungin sivuilta (http://www.vantaa.fi/cgi-bin/sivut?kat=liikunta&sivu=kalastus).

Mitään tämä koski vain perhokalastukselle kylttiä Vantaakosken alapuolella olevalla Mustakoskella ei ole. Jos Nurmijärvellä on toinen Mustakoski niin ehkä siellä on ? Mustakoski kun ei ole kovinkaan harvinainen nimi...  Kyltti jossa kielletään Kalastuslain pykälän 8 mukainen viehekalastus siellä rannalla on, mutta jos viittaat tähän kylttiin niin lueppa lakia :-)

Anonymous

 • Guest
Re:Vantaankoski
« Reply #52 on: July 23, 2003, 22:58:39 »
Ai niin piti vielä sanoa, että ymmärrän kyllä että Vantaajoki.com sivuja lukiessa asiat menevät sekaisin. Siellä ei kovinkaan selvästi sanota mitä joen osaa heidän kertomansa säännöt yms koskevat. Ko. sivuja ei ole taidettu hetkeen päivittääkkään. No ehkä tästä oppii, että kaikki internetissä ei ole faktaa...

Vantaajoessa ongelma on että eri kuntien alueella säännöt ovat erilaiset. Ehkä surku hupaisin sotku on, että helsingissä taimenen alamitta on 50cm, mutta vantaalla 40 cm. Mitähän se mahtaa olla Pitkäkoskessa, joka on ko kuntien raja ( 45 cm?? :-)

Anonymous

 • Guest
Re:Vantaankoski
« Reply #53 on: July 24, 2003, 10:45:57 »
Mjoo, ovat Otolla ja muilla pojilla vellit ja jauhot sekaisin.

Sikäli kun tiedän, on koko Vantaanjoen alueella ainoastaan kaksi aluetta, joissa perhon käyttö on pakollista. Nämä ovat Myllykosken alue Nurmijärvellä ja Vanhankaupunginkosken kalastusalue Helsingissä, jälkimmäisessä tosin vain vuoropäivinä, joka toinen päivä saa kalastaa uistimella.

Myllykoskella ei muuten ole Mustakoski-nimistä koskea. Asia on kuitenkin samantekevä, sillä kaikki tarvittava tieto kiistanalaisesta asiasta löytyy yllä olevasta "Faktat esiin" -nimimerkin postittamasta linkistä:

"Vantaankoskeen ja Mustakoskeen sekä niiden väliseen Vantaankosken suvantoon on perustettu erillinen Vantaankosken kalastuslupa-alue...  Sallitut pyyntivälineet ovat uistin ja perho sekä Vantaankosken suvannossa lisäksi onki ja pilkki. Matosyötin käyttö alueella on kielletty..."

(Olen muuten vain ja ainoastaan perhokalastaja, joten tässä viestissäni ei ole takana mitään vahingoniloa tms. vaan ainoastaan toive auttaa saamaan asiat järjestykseen ja koskella kalastavien tietoon).otto

 • Guest
Re:Vantaankoski
« Reply #54 on: July 31, 2003, 18:58:32 »
Jaa. Tuli sitten sekin selväksi. Se vain ainoastaan jäi hiertämään että mustakosken niskalla on kyltti jossa lukee että vain perhokalastus alue. Mutta ehkä olen lukenut väärin...  ;)

Mah

 • Guest
Re:Vantaankoski
« Reply #55 on: August 06, 2003, 12:15:59 »
Lueskeliko joku uutta M&K-lehteä. Vantaankoskesta oli joku pikkupoika saanu 11,5kg hauen.

otto

 • Guest
Re:Vantaankoski
« Reply #56 on: August 06, 2003, 20:38:03 »
Siis koskesta vai suvannosta? Hurjan iso hauki!

Onko vantaankoskelta tullut saalista?
Sitten vielä pieni mainos(poistakaa jos tarvis), voisitteko pistää saaliitanne tuonne perhorasiaan kun olisi kiva lueskelle niitä...
Ihan vain toiveena. Ei vie aikaa mutta mukana tulee hyödyllistä tietoa esim. vedenkorkeudesta ja ottiperhoista.

Mah

 • Guest
Re:Vantaankoski
« Reply #57 on: August 07, 2003, 11:24:35 »
Ei sanottu tarkemmin kuin että vantaankoskesta 11,5kg ja saatu 11.5.2003 kultaräsäsellä.

otto

 • Guest
Re:Vantaankoski
« Reply #58 on: August 08, 2003, 13:02:49 »
Mustakoskella ja Vantaankoskella on kielletty kalastuslakipykälän 8# mukainen viehekalastus. Näin se homma meni. ;)

Tänään mustakoskelta yksi harjus.

Anonymous

 • Guest
Re:Vantaankoski
« Reply #59 on: November 19, 2003, 18:13:53 »
On kyl aika hölmö kysymys mut...
Mitä te teette saaduille kaloille ? Siis jos ette haluu päästää vapaaks vaan viedä kotiin esim. peratteko te ne siellä vai miten te saatte ne säilyy kotiin asti ?
aattelin ens vuonna ruveta käymään siellä piikillä mullla matkaa n.25min

 center>