Chat

Author Topic: Vinkkejä aloittelijalle?  (Read 4212 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

thefisherking

 • Posts: 5
  • View Profile
Vinkkejä aloittelijalle?
« on: July 31, 2003, 03:27:30 »
Moi

Olen aloittelemassa perhokalastusta ja tarkoitus olisi homma tuo Vision 3-zone (luokka 6). Setti pitää sisällään 9' vavan, kelan, kelluvan siiman, pohjasiiman ja perukkeen + luupin. Nämä varmaankin ihan ok välineet alkuun? Muuta en kai välttämättä tarvitse paitsi tietysti perhot?

Minkälaisella heittotekniikalla on paras (helpoin) aloittaa?

Minkälaisia perhoja kannattaisi hommata?

Miten noita perhoja on tarkoitus "uittaa" ?

Tarkoitus on mennä elokuussa Lappiin jollekin pienelle joelle, kohteena lähinnä taimen/harjus.
ToniW

 • Guest
Re:Vinkkejä aloittelijalle?
« Reply #1 on: July 31, 2003, 08:39:42 »
Mainitsemallasi setillä pärjää jo loistavasti. Lapin pikkupuroihin jopa kuutosluokka voi olla vähän järeä, mutta kyllä se on silti hyvä yleisluokka aloittelijalle.

Ottiperhoista kyselit, kaivapas uusin erälehti 7/2003, siinä oli paljon juttua lapin (lähinnä tammukan ja nieriän) kalastuksesta. Sieltä löytyy myös jotain ottiperhoja. Muita ottiperhoja löytyy mm. www.perhokalastajat.net keskusteluista. Siellä muistaakseni melko hiljattain käytiin läpi Lapin ottiperhoja.

Perhon uitto riippuu melko paljon käytettävästä perhosta. Tässä voisi auttaa Janne Nyblomin Taimenen perhokalastus, jonka löydät lähimmästä kirjastosta. Siinä on hyvin kuvattu erilaisilla perhoilla kalastaminen ja perhojen uittotekniikoita.

Näin lämpimillä keleillä pohjan tuntumasta ne kalat vissiin parhaiten ottaa, mutta aina löytyy tähänkin poikkeuksia, eli pitää kokeilla eri tekniikoita ja uittotapoja.

Yleisenä ohjeena siis että käytä kirjastoa, sieltä löytyy paljon kirjallisuutta aiheesta.

thefisherking

 • Posts: 5
  • View Profile
Re:Vinkkejä aloittelijalle?
« Reply #2 on: August 03, 2003, 00:52:42 »
Kiitoksia vinkeistä  :)

Pitääpä käydä kirjastossa. Parin viikon päästä pitäisi olla jo sitten kalastamassa.. saa nähdä miten käy.. Ehkä viikon opettelun jälkeen siima lentää jo pari metriä.  ;) Onko muuten tuon kirjan lisäksi jotain mitä voisi suositella aloittelijalle?

panumies

 • Posts: 323
  • View Profile
Re:Vinkkejä aloittelijalle?
« Reply #3 on: August 03, 2003, 10:40:51 »
Kannattaa mennä perhon sidontakurssille, jos ja kun alat sitomaankin. Ehkä myös jonkunlainen kalastuskurssi tai parempi vielä jos joku tuttu opettaisi ihan kalastustakin perholla.

Jani2

 • Posts: 165
  • View Profile
Re:Vinkkejä aloittelijalle?
« Reply #4 on: August 03, 2003, 12:55:58 »
Itse aloitin viime keväänä perhokalastuksen ja suosittelenkin sinulle (niinkuin muutkin) että käyt lainaamassa kirjastosta perhokirjoja ja videoita.

Itse liityin perhokalastus seuraan ja siellä olenkin oppinut heittämään ja oppinut monia kikkoja.
Suosittelenkin johonkin perhoseuraan liittymistä!!!
Ensin välähtää ja sitten korjataan jäljet.

mlehtopu

 • Posts: 6
  • View Profile
  • Email
Re:Vinkkejä aloittelijalle?
« Reply #5 on: August 07, 2003, 11:59:26 »
Terve!
Aloitin perhostuksen keväällä em. setillä ja hyvin on riittänyt/pelannut ainakin näin alkuun, joskin kela on aika heppoisen oloinen, mutta jarry kyllä pelaa kiitettävästi vaikkakin hieman epätarkka säätää. Vapa ei ole erityisen kevyt mutta helppoheittoinen. Hinta/laatu suhteeltaan mielestäni aloittelijalle erinomainen. Perhojen osalta suosittelen myös välillä kaverin rasiaan katsomista, jos antaa luvan. Lisävarusteiksi hankkisin vielä kahluuvehkeet ja haavin, painorasian, Tippet -siimoja eli perukkeen kärkisiimaa eri vahvuuksina, pihdit painojen puristamiseen ja tarv. koukun irroitukseen (itse käytän Leathermania jossa siis puukko+sakset+pihdit). Liiveihin on kaikki sälä hyvä työntää niin ei jää mitään matkasta. Polaroidut lasit auttavat näkemisessä ja hattu suojaa sateelta, itikoilta ja perhoilta ;-)

 center>