Chat

Author Topic: Taimenen ja Harjuksen kalastus  (Read 9587 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kurre

  • Posts: 4
    • View Profile
    • Email
Taimenen ja Harjuksen kalastus
« on: July 29, 2017, 05:27:29 »
Terve! Asun Kajaanissa ja tuosta kaupungin keskustan läpi virtaa joki. Siinä joessa kahden padon väliin istutetaan joka vuosi harjusta ja taimenta. Olen monta kertaa yrittänyt käydä kalastamassa kyseisiä lajeja ja käynyt kyseisen alueen läpi mutta onnetta.

Niin osaisiko joku kertoa minkälaisella vieheellä (huom syötti ja onkiminen kielletty) voisi onnistua. Millaisilta paikoilta voisi saada ja minkä väristä pitäisi laittaa.

Olisi kiva kun joku auttaisi että, saisi napattua ensimmäisen harjuksen ja taimenen. Kiitos valmiiksi vastauksista :)
« Last Edit: July 29, 2017, 05:41:15 by Kurre »

Mr Ponu

  • Posts: 433
    • View Profile
Vs: Taimenen ja Harjuksen kalastus
« Reply #1 on: July 30, 2017, 14:14:41 »
 Lippauistimilla itse yrittäisin, esim, Lotto, Vibrax tai Myran Wipp.  Lipan painot jotain 5-10g paikkeilla, niin saa lentämään kohtuullisesti. Myös Rapalan Countdown kelpaa, 5 cm mittaisena lentää myös kohtuullisesti. Siinä kaupungin keskellä voi iltaisin tai iltapäivisin olla jonkunlaista ruuhkaa kalapaikoilla. Kokeile joskus aikaista aamua, esim. tähän aikaan kesää 04-07 välillä. Silloin on joella rauhallisempaa. Tuossa on linkkiä nuorten poikien kanavalle, jotka näyttävät kalastavan esim. siinä Linnanvirrassa usein:

 https://www.youtube.com/channel/UCcwUf71PNLimFu8q6q3MLhQ

  Jos on tuttavapiirissä joku ,jolla on pitkä kokemus kalastuksesta tuossa voimalaitosten välissä, niin yksi reissu hänen kanssa olisi hyödyllinen. Joskus voi myös mennä istuskelemaan illalla joen varteen, ja seurata muiden kalastusta. Siinä saa myös hyvää oppia ja Kajaaninjoella on huippuympäristö seurata tapahtumia.


 center>