Chat

Author Topic: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!  (Read 20838 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mikko_-Procyon-

 • Veronkiertäjä
 • Mikkonator
 • *****
 • Posts: 5139
 • Ei tunnu missään!
  • View Profile
  • Propilkki 2
Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« on: November 02, 2009, 14:56:15 »
Tähän threadiin kirjoittaneet osallistuvat Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan. Arvonnassa ei ole mitään valtavia palkintovuoria luvassa, mutta yksi sitäkin uniikimpi esine. Sellaista ei ihan jokaisesta kokoelmasta löydy.

Arvonnan säännöistä lyhyesti:

- Osallistuminen on ilmaista

- Team Procyon hoitaa arvonnan ja toimittaa palkinnon perille

- Tähän threadiin kirjoittaminen lasketaan osallistumiseksi arvontaan.

- Threadiin saa kirjoittaa vain yhden viestin / käyttäjä. Useamman viestin kirjoittaneet (kun toiminta havaitaan) poistetaan arvonnasta.

- Arvontaan saa osallistua kaikki kalassa.netin rekisteröityneet käyttäjät.

- Viestissä tulee kertoa jonkinlainen tarina siitä, millainen oli ensikosketuksesi Propilkki -peliin. Kerro myös mieluisin muistosi liittyen peliin.
Pelkkä "mukana" -viesti (tai vastaava) ei siis täytä threadiin kirjoittamisen kriteerejä (katso foorumin säännöt koskien ns. "huutoäänestyksiä" ja yhden sanan/rivin viestejä).

- Arvonta suoritetaan 5.11. 2009 kello 23.00 jälkeen (ellei jokin katastrofi, kuten kalassa.netin kaatuminen sitä estä). Siihen asti tähän ketjuun kirjoitetut viestit luetaan mukaan arvontaan.

- Team Procyonilla on oikeus muokata näitä sääntöjä tarvittaessa ja esim. arpoa enemmänkin palkintoja niin halutessaan.   :-D

Palkinto voidaan niin halutessa omistuskirjoittaa voittajalle, mutta jos halutaan molempien pelintekijöiden kirjoitukset, niin toimitusaika kasvaa hivenen.

Ei muuta kuin kirjoittelemaan!
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

Tornio_River

 • Kalapussikaljoittelija
 • Posts: 690
  • View Profile
  • Email
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #1 on: November 02, 2009, 15:06:48 »
Ensimäiseksi pitää tästäkin pelistä kiittää.

Ensimäinen kokemus pro pilkin (pp1)parissa oli itsellä aikoinaan yläasteen 8:sannen luokan tietämissä eli  tovi on siitäkin vierähtänyt.
Sen  jälkeen sitä pelailtiin kaveri porukassa kisailen kuka milloinkin sai  isomman saaliin tai isoimman kalan.
Mutta se mahti hauki  on edelleen saamatta ,eli laiturin  kohdilla on aikaa tullut vietettyä paljonkin,mutta isomus antaataa vielä odottaa pyytäjäänsä.
Mieleen painuvin saalis lienee nämä savilehden mahti lahnat ja ruuhi järvestä nostetut isot siiat.

Aatami

 • Professorin vaimo
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1248
 • Intohimona kalastus
  • MSN Messenger - jami_terasahde@msn.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #2 on: November 02, 2009, 15:13:02 »
Ensikosketus peliin tapahtui ties kuinka kauan sitten. Muistan hämärästi, että oli ensimmäisen viiden pelin joukossa, jotka latasin netistä. Aluksi tuli tahkottua ihan tauotta, mutta sitten tulikin parin vuoden tauko pelaamiseen.  Lataus vuosi oli joko 2000 tai ehkä jopa aiemminkin, koska 1999 sain oman koneen ja netin ja heti samana päivänä latailin kaikkea, että saattaa olla jo 1999. Ääniä sai aina kirota, kun välillä toimi ja välillä ei ja silloin kun toimi niin saattoi seassa olla sellaisiakin ääniä, jotka ei sinne kuulunut :-) Koira oli yksi hauskimmista jutuista ja tietysti kaivo, jossa oli ainakin hauki.

Varsinainen muiston arvoinen kosketus PP1 oli intissä, kun toimisto alikkina toimin ja oli kovin tylsää vain maata toimiston tuolilla odotellen uusia tehtäviä. Sain päähäni ladata CD:lle PP1:sen ja toin  toimistolle. Siellä kun ei sattuneesta syystä ollut nettiä meillä käytettävänä. Kaksi konetta kuitenkin oli ja ne oli toisiinsa kytkettyinä. Siitä se huvi sitten alkoi ja siinä oli mukana puolet komppaniasta :-) Kahdella koneella pelattiin aina vastakkain iltaisin ja 50 äijää kävi vuoronperään taitojaan koittamassa. Meillä oli oikein virallinen komppanian ennätyslista, johon pääseminen vaati jo aika paljon mieheltä. Puolen vuoden tylsyyden jälkeen menikin toinen puoli vuotta kuin siivillä, kiitos Mikon ja Jannen.

Niin meillä ainakin 20 jätkää sai jättihauen Matojoelta, mutta kukaan ei saannut sitä kaikkein suurinta. Suurin taisi olla jotain 11 kilon luokkaa.
« Last Edit: November 03, 2009, 13:10:04 by Aatami »
Aina ei voi miellyttää kaikkia..
http://kalassa.net/aatami/
Kalassanet kalastusseuran sihteeri

partanen

 • Guest
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #3 on: November 02, 2009, 15:18:34 »
10v olette tätä tehneet,niin iso kiitos siitä on jo aikamoinen saavutus!  :-)

Pelasin 5-6-vuotiaana Revontulipilkkiä isän kanssa kilpaa (isä yleensä voitti :-D). Näin ensi kertaa PP1 Serkun luona olin silloin noin 6,5v ja serkku 13v,kydyin serkulta,että saanko mäkii ton pelin ja niin hän neuvoi mistä sen voisin ladata sitä sitten pelailin aina 10ikävuoteen saakka.Tosiaan Mahti-Hauki on jäänyt saamatta  :-D paras kokemus Savilanden n.4800g Lahna ja Kilolammen jaettu 1.sija Ahven-Sarjassa  :-D

Mormuska-arska

 • Posts: 33
  • View Profile
  • Email
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #4 on: November 02, 2009, 15:24:46 »
Ensikosketus peliin, jaa-a?

Olinpas kerran irl pilkillä, taisi olla kevättä, eikä kala käynyt pyydykseen, ja pois lähtiessäni mietiskelin siinä, että joskus olin kuullut tällaisestä propilkki-pelistä.
Kotiin päästyäni aloin sitten peliä latailemaan, ja onhan tuota tullut satoja tuntejä pelattua tähän päivään mennessä.

Varmaankin ne on ne maailmanennätykset jotka olleet ikimuistoisimpia, ja ennätysten menetys, ja sen jälkeen hulluna pelannut ja yrittänyt saada me:n takaisin.

Propilkki on ehdottomasti siitä jännittävä peli, että siihen ei kyllästy, joskus pieniä taukoja, muttei sellaista tunnetta etten kyllä enään ikinä pelaa propilkkiä, syy tähän lienee monipuolisuus, ystävyyssuhteet joita on tullut valtavasti propilkkiä pelatessa, eikä ikinä tule tunnetta, että nyt on kaikki isot kalat saatu, vaan aina yrittää vain parempia tuloksia.
Jos pelistä on voinut tehdä sellaisen, että sitä ei tahdo lopettaa, siinä saa ystäviä ja mahtavia kokemuksia on kyllä onnistunut luomaan erinomaisen pelin.
Ystävyyssuhteista lisää...Menipä pelaamaan pp2 verkkopeliin milloin tahansa aina siellä on ainakin sellaisia hyviä tuttuja, ellei kavereita. Aina voi jutella pelin ohella vähän niitänäitä tms. Propilkkihän on sellainen sosiaalinen media, joka kokoaa yhteen ihmiset ympärisuomea, kaiken ikäiset, melkeinpä vauvasta vaariin =), se kokoaa myös ihmiset riippumatta yhteiskuntaluokasta, peliä pelatessa on sama oletko mikä ammatiltasi, ja paljonko tienaat kuukaudessa.

Hatunnostot ja kumarrukset pelin kehittäjille, tämä ei ole pelkkä peli tämä on paljon muutakin.
« Last Edit: November 03, 2009, 08:47:11 by Mormuska-arska »
Toimittaa tyhjää myös tilaustyönä.
Kalastus-aiheiset keskustelut löydät Kalassa.netistä!
Metsästys-aiheiset keskustelut löydät Metsastys.comist

Deeku

 • Posts: 165
 • Lahna on aina yhtä iloinen.
  • MSN Messenger - tampio95@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #5 on: November 02, 2009, 15:32:04 »
Ensikosketus peliin oli joskus niin kauan aikaa sitten että vain hämärästi muistan kun isoveli pelasi pro pilkki 1:stä ja sitten kysyi että haluanko minäki kokeilla ja tietysti halusin kokeilla.
   Mitään kovin mahtavia saavutuksia en oo pelissä saanu mut ehkä ikimuistoisimmat hetket oli kun sai ne ekat kalat ja sitten toinen on se että kun voitin isoveljen semmosessa kisassa että kumpi saa enemmän kalaa.
”Toi meni särki.”
        ~3-vuotias poika rikottuaan maljakon.

Jacke

 • Posts: 165
  • View Profile
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #6 on: November 02, 2009, 15:39:47 »
Muistan kun mietiskelin mielessäni, että haluaisin alkaa pelaamaan jotain hyvää kalastuspeliä, kun alkoi räiskimispelit ärsyttämään.. No kerran sitten kylässä ollessa sain käteeni Turkulaisen, joka on kai joku turkulaisten paikallislehti. Siinä taisi olla etusivulla jo otsikko jostain virtuaalipilkinnästä. Luin jutun siitä ja kiinnostuin heti. Heti kotiin palattuaan laitoin pelin lataukseen. Minun Propilkki pelaamisen aikana on ilmestynyt kaksi uutta versiota, joten se versio mitä aloin pelaamaan taisi olla sitten 0,6.. Alussa turhauduin kun en saanut millään kalaa, mutta kohta alkoi jo pilkin koukussa roikkua enemmän ahvenia, jolloin innostuin pelistä todella. Oikeastaan jäin koukkuun oikein todenteolla vasta sitten kun aloin pelaamaan verkkopeliä ja pääsin kokeilemaan pelaamista muutamissa joukkueissa.

Paras muisto on kun sain ensimmäisen kalan, joka oli ahven..Siitä se sitten lähti!

Onneksi olkoon vaan Propilkki ykköselle! Hienoo työtä ootte kaikki tehny!
« Last Edit: November 02, 2009, 15:45:22 by -Jack-- »

Larzaman

 • Posts: 254
 • Häh?
  • MSN Messenger - lari.paivinen@hotmail.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #7 on: November 02, 2009, 15:42:22 »
Kun nyt muistelee,olin 5 vuotias kun aloitin.Kävin aina välillä koneella pelaamassa jotain tylsiä pelejä.Sitten isäni tuli ja sanoi "lähdetäänkö kalaan".
Minä suostuin ja lähdin isäni kanssa kalaan.Virvelillä en vielä osannut heittää mutta onginnassa päihitin isänikin  :-).
Kun tulimme kotiin,sanoin isälle "mennään ostamaan joku kalastuspeli".Isäni sanoi että voidaan katsoa vähän myöhemmin sitä.Sitten menin taas koneelle.Laitoin hakusanaksi kalastuspeli.Sitten löysin propilkin,taisi tuo pp2 olla,versiota en muista.Sanoin isälleni että haluan ladata tuon kyseisen pelin.
Sitten me latasimme sen ja pääsin pelaamaan.Ensin en saanut mitään.Sitten tuli tärppi,mutta en ehtinyt nykästä vastaan.
Kohta tuli todella iso tärppi ja sen kalan sain onneksi ylös asti.Se oli 1kg hauki :roll:.Huusin täysillä "ISÄ ISÄÄ TULE KATSOMAAN!".
Siitä tuo pelaaminen sitten lähti.

Kiitos tästä hienosta pelistä!!!


-Kahenkilonsiika
« Last Edit: November 03, 2009, 14:08:25 by kahenkilonsiika »

Hartzu

 • Posts: 52
 • Empäs tiiä?
  • View Profile
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #8 on: November 02, 2009, 15:54:40 »
juup
Propilkki tuli silloin joskus kauan kauan aikaa sitten ladattua. Moodeemi aika oli ja lataus kesti muistaakseni niillä nopeuksilla jonkin aikaa.
En edes muista mikä vuosi mutta luultavasti joskus 2000 luvun ihan alkuja oli.
Uudempaa pilkkiä on nyt tullut pelailtua 0.55 versiosta asti (löytyy vielä koneelta).
Kyllähän ne parhaat muistot on kun sitä isoa kalaa väsyttelee ja joukkuepeleissä tulee voitto kotiin

T.Hartzu [VIP]
"Älä koskaan tee tänään sitä, minkä voit jättää huomennakin tekemättä"

kirjolohikäärme

 • Ilmiselvä lötkö
 • Posts: 638
  • View Profile
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #9 on: November 02, 2009, 16:11:45 »
Olin vasta alotellut IRL pilkintää. Kaverille mentäessä näin, että kaveri pelaa kalastuspeliä! En tiennytkään, että niitä olisi, enkä niistä osannut ees unelmoija.
No, innolla kaverin tykö ja hirveä kysely ryöppy: Onko hyvä, mistä sait, mitä siinä tehään... Kaverilla sitten ensikosketuksen peliin sain. Ja yhden kalankin taisin saada, pienen ahvenen.
Kotona peli samantien koneelle, ja siittä asti on jauhettu tätä aktiivisesti, ja välillä vähän vähemmän aktiivisesti. Pelailin peliä alkuversiossa aina silloin tällöin, mutta kun verkkopeli tuli kuvioihin mukaan, alkoi kunnon pelaaminen, eikä loppua näy. Verkkopelin myötä tuli myös tiimit ja se homma tuli alotettua aikalailla heti, kun niitä tiimejä alko ilmestyä. Tällä hetkellä pelaillaan IVP:ssä.
Parhaat muistot pelistä on ensimmäiset verkkopelit, ja oikestaan tämä koko aika, kun ollaan Morripojan kanssa kaiskattu IVP:n vetäjinä.
Tosi mukavaa hommaa, paras tietokonepeli ikinä, KIITOS!
Ja kiitos myös koko tiimille, ja erityisesti Morripojalle!  :-)
« Last Edit: November 02, 2009, 16:14:17 by kirjolohikäärme »
"Perhokalastus on ylivoimaisesti hauskin tapa olla saamatta kalaa."

Ihmevirveli

 • Kalassanet Ry jäsen
 • *****
 • Posts: 226
  • MSN Messenger - tero.vaara@hotmail.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #10 on: November 02, 2009, 16:31:20 »
Siitä on jo useampi vuosi, kun katselin netistä kalastuspelejä ja satuin osumaan Kalassa.netin sivuille. Latasin pelin ja muistan ikuisesti, kun sain ensimmäisen kalani. Se oli kirjolohi Ruuhijärveltä ja siinä pikkuruudulla se näytti aivan valtavan isolta. Jonkin aikaa pelailin PP:tä ja latasin kaikki lisämapitkin, mutta lopulta kyllästyin. Parin vuoden jälkeen löysin Pro Pilkki 2 0.3 betan jonka jälkeen innostuin jälleen pelaamaan. Sen jälkeen olen pelannut enemmän tai vähemmän aktiivisesti tähän päivään saakka.
Allekirjoituksia ei tueta.

KalamiesMika

 • Posts: 145
 • Intohimona hauen kalastus<3
  • View Profile
  • Email
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #11 on: November 02, 2009, 16:36:22 »
joo itse aloitin pp2 8 vuotiaana serkun luona tuli silloin ennen pelailtua. Sitten päätin itsekin ladata pp2. kyllä on ollut lysti pelailla tätä päivät pitkät eikä ole alkanut kyllästyttämään. Kiitokset pelintekijöille näistä mahtvista pelivuosista                                              

lareman

 • Kulunnan kaivohauki
 • Posts: 505
  • View Profile
  • Email
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #12 on: November 02, 2009, 16:43:57 »
Jeps.

Ensimmäisen kerran pelasin pilkkiä serkun kesämökillä. Olin perkeleenmoisessa flunssakuumeessa ja päätin katsoa mitä ikivanhalta koneelta löytyi.
Doom pisti heti silmään, mutta huomasin, että väsyneenä ei oikein örvelöiden mättämiseen pystynyt keskittymään. Päätin siis tonkia alikansion alikansion alikansiota, ja löytyihän jotain; Pro pilkki, onko pilkkimisestäkin tehty peli? Noh, avasin pelin ja laitoin harjoittelun. Viinijärvi kuulosti hyvältä, ja meninkin sinne saaden yhden kirren ja pari hassua assua. Seuraavaksi menin Lehmille, ja nyt söi: sain muun muassa +-500g pasurin sekä parisataarammaista lahnaa tolkuttomasti. Onnistuin vielä hetken pelaamaan, mutta sitten vei väsymys voiton.

Kotona sitten etsiskelin netistä ja löysin PP2 version 0.4.
« Last Edit: November 02, 2009, 16:51:46 by lareman »

Morripoika

 • Kreatiinimäskääjä
 • Posts: 1088
  • MSN Messenger - j.aa.kola@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #13 on: November 02, 2009, 17:03:38 »
Kaveri löys pelin netistä ja toi sen sitten minun 95 windowsille. Sitä tuli sitten tahkottua oikein urakalla kotona ja salaa ala-asteen välitunneilla. Muutamia huvittavia tilanteitakin näin jälkeen päin tuli, kun opettaja tuli tietokone luokkaan, kun oltiin pelaamassa kaverin kanssa pilkkiä. mm. jännetuppi tulehus tuli tämän pelin ansioista muistaakseni 4 luokalla.
Kerkesin kiintyä jo pp1 niin paljon, että pp2 ei tuntunut alkuversiollaan edes niin hyvältä kuin ykkönen. Versioissa 0.2 ja 0.3 (muistaakseni) ei tullut paljon pelailtua. Sitten löysin kalassa.netin ja pp2 vei minut mukanaan 0.4 versiossa. Sen jälkeen oltu täysin koukussa tähän. Hienointa oli ehdottomasti 0.5 versio ja verkkopeli. Joukkueet tekivät pelistä erityisen hienon varsinkin, kun päästiin pelaamaan liigaa.
Nykyisen joukkueen kanssa hienoa pelata porukka tosi mukavaa. On ollut hienoa olla IVP:n puikoissa reilu vuosi parhaan mahdollisen henkilön kanssa eli Kirjolohikäärmeen, ja tutustua moniin pelaajiin sinä aikana!
« Last Edit: November 02, 2009, 17:09:25 by Morripoika »
Kalastusta, metsästystä ja urheilua.

Shark

 • Posts: 966
 • Korrostan
  • View Profile
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #14 on: November 02, 2009, 17:11:49 »
Perinteisellä tavallahan tähän "on tultu", ensin joskus ala-aste ikäisenä tuli löydettyä PP1, jota tuli tahkottua, ja palajon. Ja aina jos lähettiin käymään kylässä, ja tiedettiin että sielä tietokone on, niin korppu kulki matkassa jossa ite peli. Matojoen haukeahan ei koskaan ole ylös noussu... Sitte jossakin vaiheessa tuli se ihka ensimmäinen PP2 betaversio, jossa muistini mukaan kaloina oli vain ahvenia(?), joita oli mukava nyppiä oikein 3D-grafiikalla... Siitä alkoiki kauhea odotus seuraavia versioita kohtaan...0.2....0.3...0.4... Ja tähän on tultu.

Propilkit on itelläni ainoa peli, jota olen pelannut vuosia, kyllästymättä siihen. Tätä nykyä se on ainoa speli, jota tulee pelattua mahdollisuuksien mukaan päivittäin. Mukavia muistoja tuottanut roppakaupalla, päälimmäisenä mielessä verkkopelin tuoma tiimipelimahollisuus(Team MUTU!), joka on antanu paljon mahtavia hetkiä muitten kanssapilkkijöitten kanssa. Mieleen on jääny myös ensimmäinen hauki, joka lehmiltä nappasi muistaakseni keltaseen morriin, sekä eräs 2 tunnin kilpailu syksyisellä Särkijärvellä verkossa, itte vetasin huippusyönnistä semmoset 800 rammaa saalista.  :-D

Pakko sanoa, että ilman Propilkkiä olisin jääny paitsi monista kokemuksista, ja uusista tuttavuuksista, joita PP:n kautta on itelleni tullut. Että KIITOSTA Mikko ja Janne, sekä kaikki muut näkymättömämmät henkilöt Propilkin taustalla. Ja juna kulkee vaan!  :-D
Jovain.

perza

 • Yöeläjä
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 2790
 • hauki on kala
  • ICQ Messenger - 1611
  • MSN Messenger - perza87@hotmail.com
  • AOL Instant Messenger - perza
  • Yahoo Instant Messenger - perza
  • View Profile
  • Perza-vaaput
  • Email
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #15 on: November 02, 2009, 17:18:48 »
Vai eka kontakti peliin, senkun muistais ihan tarkkaan niin kirjoittaishan sitä. Kuitenkin muistelisin että ala-asteella koulussa 5-tai/ja kutos luokalla tuota PP1:stä pelattiin paljon. Ekan kerran taisin kaverin luona pelata tuota. Kaveri näytti miten pelataan ja laittoi jonkun paikan ja näytti sormella laituria että mene tuonne. Menin pilkkimään sinne minne kaveri näytti ja pudotin pilkin veteen joka näytti kyllä oudolta ruskealta möykyltä enemänkin. Kun siellä joku miltei heti nykäs ja alkoi veivaamaan kalaa ylös. Mutta sieltä nousikin joku ruskea lima möykky. Sehän olikin kiiski. Kiiski siis oli näemmä ensimmäinen PP1 kala. Pilkki takaisin veteen ja heti tärppäs mutta mitä ihmettä ISO VEI PILKIN. Kaveri sanoi että kävi hauki viemässä sulta pilkin. No muuta kalaa en 5min kisassa saanut ja jäin nollille. Mutta otin uudestaan taas kaverin pyynnöstä tuon ja heti samasta laiturin nokasta iso vei pilkin. Otin kian heti alusta ja taas samassa paikassa iso vei pilkin, tällä kertaa ahven tasapainon. Ihmettelin tuota että mikäs mörkö siellä oikein on, mutta kaveri sanoi pelanneensa tuota kohtaa useita kymmeniä kertoja saamatta siitä sitä haukea ylös. Kertoi että siinä laiturin alla on iso hauki ja se aina vie pilkin kun siihen menee. Mietin että ompa tehty tymä kohta kun ei ole mahdolista saada kala ylös.

Noin siis pelasin ekan kerran pilkkiä ja koukkuun jäin todellakin heti. Tuon jällkeen pelattiin koulussa aina kun vaan oli mahdollista pelata sekä kaverin luona, kun ei kotona ollut tietokonetta. Niin tuo eka paikka oli siis Matojoki ja näin jälkeenpäin voin sanoa että o se mahdollista saada se isomus ylös. nimimerkillä pari haukea siitä laiturilta nostanut. veli veti sitten varmaan jonkinlaisen ennätyksen kun sai 4 perättäisessä kisassa sen hauen ylös siitä laiturilta, mutta suurin oli "vain" reilu 5kg.
Kalass.net tuli kuvioihin vähän myöhemmin ja sitt myöten sitten myös PP2 jota on pelattu ihan ekasta julkaisusta lähtien.
Yleisin peli tapa oli mulla pelata turnaus 5min pelillä eli turnauksen pelaamisessa kesti reilu tunti. Kyllähän sieltä monta kertaa tuli pokaalit napattua, mutta ei läheskään aina voittoa, ellei sitten manipuloinut joitain järviä pois eli tiedostoista vaan pois ne järvet mitä ei halua turnaukseen...

Voi olla että tuo eka kontakti peliin on ollut ihan toisenlainen ja tuo kertomus vain mielikuvituksen tuotetta, mutta noin sen muistelisin tapahtuneen. 

Nii ja vielä joku muistelo PP1:stä. Kaveri nimittäin hajotti 2 hiirtä kun luonnollisestihan se ukko kairas nopeemmin kun hiirtä pyöritti nopeasti. Vanhat pallo hiiret ei tuota kestänyt ja niinmpä pari hiirtä hajosi.
« Last Edit: November 02, 2009, 17:23:36 by perza »
Perza vaaput ja tasurit kalastukseen kätevästi netistä!  www.perza-vaaput.com

TUOMARI

 • Posts: 98
 • "PERIKSI EI ANNETA"
  • View Profile
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #16 on: November 02, 2009, 17:24:19 »
En muista mistä sain tietää PP1:stä, ehkä netistä?
Pelaaminen oli hauskaa ja tässä sitä sitten ollaan, eli koukkuun jäin oikein kunnolla ja se koukku ei irtoa millään(eikä tarvitsekkaan). :wink:


härskipilkkiarska

 • Posts: 87
 • mikä on kuu? no kuu tietenki.
  • View Profile
  • Email
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #17 on: November 02, 2009, 17:48:16 »
Minä en ole saanut PP1:stä ladattua, mutta ensimmäistä kertaa pelasin peliä serkkuni villen luona(kai?).
Sitten joskus myöhemmin serkkuni tuli meille ja ladattiin koneelleni propilkki2 v.0.6 ja siitä se sitten lähti.
härskiä pilkintää

Jokuvaiin

 • Posts: 388
  • View Profile
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #18 on: November 02, 2009, 18:06:38 »
Ensikosketukseni peliin oli heti, kun 1.42 versio PP1:stä julkaistiin. Sitä pelasin innolla, mutta saamiani kaloja en muista. Sen
kumminkin muistan, että yhtään isoa kalaa en saanut. Sitten siirrytään PP2:sen betaan, sitäkin pelasin innolla, mutta sain vain
pari hassua assua, jonka jälkeen innostus lopahti. Odotin seuraavaa versiota, ja se ilmestyikin. Siltä ajalta en muista yhtään kalaa, eikä
niitä löydy varmasti ennätyksistäkään, koska niistähän nyt on ennätykset paljon parantuneet. Sen version muistan, kun tuli verkkopeli.
En saanut sitä toimimaan, eikä myöskään isoveljeni, joka on aika hyvä tietokoneiden kanssa. Sen version jälkeen aina latasin seuraavan
version, jolloin tultiin tähän versioon. Nyt on isänikin ruvennyt jo pelaamaan meren isojen ahventen takia, mutta on ruvennut kokeilemaan
myös muita vesistöjä. Mutta hyvää työtä olette tehneet Janne ja Mikko, ja muutkin pelin tekijät, eli iso kiitos siitä, mitä olette antaneet
meille! Eli noin viisi vuotta on tullut seurattua tämän mahtavan pelin kehitystä.  :-)
« Last Edit: November 02, 2009, 18:10:11 by fisupoika »

Hemulisoturi

 • Posts: 1492
  • View Profile
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #19 on: November 02, 2009, 18:12:26 »
Serkku pelasi 2000 luvun alkumetreillä kyseistä peliä. Itsekin sitten innostuin ja joka ilta tuli pelattua Ruuhijärveä. Silloin peli vei aivan mennessään.
Nyt en ole Propilkki 1:seen moneen vuoteen koskenut. Pilkki kakkosenkin pelaaminen on jäänyt nyt viime vuoden aikana vähemmälle.

Kalassa.netin kautta sittemmin tutustuin enemmän molempiin pilkkeihin ja viimein rekisteröidyin vuoden 2005 lopussa tälle foorumille pelkästään Propilkin takia.

Vihru

 • Posts: 17
  • View Profile
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #20 on: November 02, 2009, 18:45:07 »
Veli kehui että pelasi lukiossa on jotain huippu pilkkipeliä, niinpä se toi se sitten DISKETILLÄ kotiin ja minä innoissani sitä aloit asentelemaan ja pelaamaan, parhaiten jäi mieleen että peli on cardwarea ja postikortin sai halutessaan lähettää ja se että kirjolohta sanottiin k-loheks. Siitä se ajatus sitten lähti.

Eetu93

 • Posts: 142
  • View Profile
  • Email
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #21 on: November 02, 2009, 19:14:30 »
Kakkosluokalla taxi vei kouluun ja kotiin. Kaverin kanssa puheltiin kaikenlaisista peleistä kuten Spyrosta ja Super Mariosta. Taxikuski osallistui keskusteluun kysymällä että onko meistä kumpikaan pelannut pilkkipeliä. Kumpikaan ei ollut ja kun kysyttiin millä sitä pelataan, niin tämä sanoi että tietokoneella. Tuon kun sain kuulla niin ajattelin että tuskinpa se meidän kotikoneella pyörisi. Kysyin kuitenkin pelin nimen. Se olikin helppo muistaa, yksin kertaisesti "Pro Pilkki". Koulussa sen imutin korpulle (ei ollut meillä nettiä tuolloin[saattoi olla levy eikä korppu]) ja yllätys yllätys se toimi kuin toimikin meidän kämäsellä koneella. Isäkin tuota innostui pelaamaan. Tämä siis vuonna 2002.
« Last Edit: November 03, 2009, 07:33:46 by Eetu93 »

jawa75

 • Posts: 89
  • View Profile
  • Kotisivu
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #22 on: November 02, 2009, 19:57:05 »
Kaveri peliä mainosti parisen vuotta takaperin ja ensimmäinen ajatus oli että "no voi haloo, pilkkipeli" mutta tulihan sitä tietysti kokeiltua ja koukku on huulessa vieläkin kiinni. Onnistunutta käännytystyötä on myös tullut tehtyä, lähes jokainen omasta mielestä potentiaalinen uhr..pilkkijä on jäänyt koukkuun, itseasiassa taitaa olla niin että ainoastaan yksi noin 7-8:sta "kalasta" on päässyt karkuun. Tai kun tarkemmin muistelee niin taisi olla alamittainen ja päästin itse takaisin ;)

Kiitos loistavasta pelistä, tsemppiä ja jaksamista tekijöille.

ollipossu

 • Posts: 47
  • View Profile
  • Email
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #23 on: November 02, 2009, 20:04:28 »
Muutama vuosi sitten kun olin serkulla, näin serkkun, äidin, miesystävän pojan pelaamassa pro pilkki1. Vähän ajan päästä asensin itsekkin sen koneelleni mutta kyllästyin siihen aika nopesti. Oon pitäny omaa sivua suntuubissa, joten kerran selailin siellä toisten tekemiä sivuja ja törmäsin erään pro pilkki2 tiimin sivuille. Kattelin siinä kuvia Pp2 ja luin juttuja, ja päätin mennä heti googlettamaan pro pilkki2. Kun olin asentanut sen, se ei toiminutkaan jostain syystä :-(. Parin kuukauden päästä kun meille tuli uusi kone asensin uudestaan pro pilkki2 ja sitten se toimi  :-o. Siitä lähtien oon pelaillu Pp2 välillä taukoja pitäen.

Joel

 • Posts: 85
  • View Profile
  • Email
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #24 on: November 02, 2009, 20:24:26 »
Ekan kerran näin PP1 mikrobitti lehdessä kuukauden kotimaisena. Kaverin kanssa naureskeltiin mitenköhän noinkin surkean näköinen peli on päässy lehteen. Myöhemmin kuitenkin syystä tai toisesta latasin pelin, kokeilin ja jäin koukkuun. Ensimmäinen järvi jota pelasin taisi olla Savilahti, josta tulikin sitten yksi lempipaikoista, kivijoen ja lehmilammen ohella. Cuppia tuli tahkottua monta kertaa ja oli se hienoa kun sen lopulta onnistui voittamaan. PP1:stä saa kiittää myös siitä, että innostuin enemmän IRL pilkinnästä, jota en harrastanut silloin vielä paljoa.

Kiitokset Procyonille monista mukavista pelihetkistä Pro Pilkki sarjan parissa.

pyrytintti

 • Ahventen tanssittaja
 • Posts: 242
 • Kaloja ei oteta vaan pyydetään.
  • View Profile
  • Email
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #25 on: November 02, 2009, 20:37:10 »
Ensikosketukseni pro pilkki peliin oli, kun olin kaverin luona 3-4 vuotta sitten ja hän näytti pro pilkki 2 peliä, ajattelin että tuo näyttää hyvältä peliltä ja päätin ladata sen. Sen jälkeen olen ollut koukussa siihen. Sitten päätin ladata pro pilkki 1 pelin kolme kuukautta sitten ja se oli myös ihan mahtava peli.
Ehkä mieleenpainuvin tapahtuma on ollut, kun sain pari viikkoa sitten ensimmäistä kertaa Matojoen hauen ylös, painoa sillä oli päälle 4 kg.

jarmoankka

 • Ädin kielen opetaja
 • Posts: 1018
 • 5.5kg lumpeiden kuningatarta
  • View Profile
  • Email
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #26 on: November 02, 2009, 21:39:00 »
Ensikosketus Propilkkiin noin kaks ja puoli  vuotta sitten, kun etsin netistä sitä hassua "tikku-ukko" pilkkipeliä. onneksi löytyi tämä. Alkuun innokasta pilkintää, nyt keskittynyt ajalle loka-maaliskuu... Itsellä ei oikein intoa "perehtyä" eli ulkopuolella kilpailuiden yms. pelailen. Siksi arvostankin mättökenttiä, kuten Meri. Saa vaan nyppiä kalaa ja pää relaa, kun ei tartte ajatella liikaa. (samasta syystä nykyinen versio jää koneelleni uusimmaksi).

Kiitos vaan loistavasta pelistä. Sitten, kun kyllästytte tätä tekeen, suunnatkaa intonne (?) heittokalastuspeliin :)
pessimisti ei pety koskaan. Aina sattuu kun tapahtuu ja jos usein sattuu, siihen tottuu.

[KuKa] Timo

 • Posts: 49
  • View Profile
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #27 on: November 02, 2009, 22:35:49 »
Olikohan se ensi kosketus tuossa vuoden vaihteessa 07-08. Netissä selailin ja löysin. Koukkuun jäin ;)

Qkkeli

 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1472
  • View Profile
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #28 on: November 02, 2009, 23:43:44 »
Ensi kosketukseni propilkkiin tapahtui varmasti 8-9 vuotta sitten kaverini kautta. Olin huomannut kaverin pelaavan tietokoneellaan erityisen paljon jotain peliä, johon en sen suuremmin kiinnittänyt huomiota, kun ei tietokoneet ollut todellakaan suurin kiinnostuksen kohde. Jossain vaiheessa kaveri esitteli pelin ja jos en aivan väärin muista, niin itse pelasin savilahtea ensimmäisellä kerralla. Olihan tuo erittäin koukuttavaa pelaamista ja vuorotellen met aina yritimme rikkoa toisen ennätyksiä! Huvittava piirre tässä hommassa oli kuitenkin se, että kaveri ei koskaan ole ollut mitenkään erityisen innostunut oikean elämän kalastamisesta, saatikka pilkkimisestä. Pelin innoittamana kävimmä muutamat reissut tekemässä yhdessä, mutta liekki ei syttynyt. Peliä silti hakattiin suhteellisen innokkaasti myöhemmässäkin vaiheessa!  :evil:

Ensimmäinen meidän perheen omistama tietokone ostettiin tältä samalta kaverilta ja siinä on edelleen tallessa tuo sama propilkki ja sen ennätykset. Ja kone toimii edelleen, kun kolmisen vuotta taaksepäin kokosin ja testasin sitä nostalogia mielessä, pitäisiköhän tämän innoittamana koota uudestaan?  :wink:

Pietari

 • Posts: 87
 • "Koivusaaren kuningas"
  • View Profile
Vs: Osallistu Propilkki 1 - 10v juhla-arvontaan täällä!
« Reply #29 on: November 03, 2009, 00:32:02 »
Joo niinkin varhaisella iällä kuin 38-vuotiaana 1.5-v sitten pelasin ensimmäiset mapit veljeni luona, ja ei niin yllättäen jäin koukkuun. Pojan kanssa ollaan siitä lähtien pelailtu enemmän ja vielä enemmän, nyt on toinen tietokone hankinnassa jotta voidaan pelata samaan aikaan. :wink:

Siis hyvät naurut sain ainakin siitä en-muista-enää-kenen jutusta (joku FPT:n kaveri?), jossa vanha lätäkkö-kettu oli houkutellut vaimonsa/tyttöystävänsä kokeilemaan PP2:sta Lehmilammella, ja tämä oli pistänyt ekalla kerralla kaverin enkat uusiksi...

Pietari


 center>