Chat

Author Topic: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.  (Read 104617 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jarmoankka

  • Ädin kielen opetaja
  • Posts: 1018
  • 5.5kg lumpeiden kuningatarta
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #30 on: February 11, 2010, 19:20:05 »
Mitkä ovat järjestelmän, näyttiksen jne vähimmäisvaatimukset, että propilkki toimisi moitteetta?
pessimisti ei pety koskaan. Aina sattuu kun tapahtuu ja jos usein sattuu, siihen tottuu.

jarmoankka

  • Ädin kielen opetaja
  • Posts: 1018
  • 5.5kg lumpeiden kuningatarta
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #31 on: February 11, 2010, 22:00:05 »
Mitkä ovat järjestelmän, näyttiksen jne vähimmäisvaatimukset, että propilkki toimisi moitteetta?

Tämä oli oma kysymykseni, ei vastaus mihinkään muuhun...
pessimisti ei pety koskaan. Aina sattuu kun tapahtuu ja jos usein sattuu, siihen tottuu.

Don Miguel

  • Posts: 444
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #32 on: February 12, 2010, 07:39:32 »
Moikka  Elikkäs nyt tuli semmonen ongelma,että en saa peliä toimimaan normaalisti.

ONGELMA on kun pelaan verkkopeliä, niin tulee random pilkit kuten pitääkin. Mutta kun aloitan toisen pelin niin samat random pilkit on taas.
Ja vaikka,kuinka vaihtaisin järviä niin samat random pilkit on ja pysyy. Vasta kun sammutan pelin ja aukaisen uudestaan,niin random pilkit
vaihtuu.

Tämä lienee turha kysymys, mutta olethan pelannut ne mapit loppuun? Muistaakseni oli niin, että jos mapin lopetti kesken niin nuo random pilkit säilyi seuraavaan mappiin. Kun sitten pelaa pelin loppuun, niin johan alkavat vaihtumaan.

Mutta jos tosiaan pelatun mapinkin jälkeen random pilkit pysyy samana, niin Jannella on tarvetta joihinkin hyvin suuriin tutkimuksiin.
"Kärsivällisyys miehen tiellä pitää"

Pietari

  • Posts: 87
  • "Koivusaaren kuningas"
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #33 on: February 12, 2010, 08:17:50 »
Minustakin toi että pilkit pysyy samana kuullostaa jotenkin tutulta, ehkä juuri Don Miguelin mainitsemasta syystä. Siis toisin sanoen kun luin alkuperäisen viestin, ajattelin että "what's the problem?" noinhan se on aina mennyt.

jarmoankka

  • Ädin kielen opetaja
  • Posts: 1018
  • 5.5kg lumpeiden kuningatarta
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #34 on: February 12, 2010, 12:02:20 »
Just perus jarmoankkaa taas
???

Mä oletin, että kun aloit puhumaan tehoista, olet käsittänyt että mun kysymys vähimmäisvaatimuksista olisi vastaus sun kysymykseen, mitä se ei siis ollut.

Joten, mitä perusjarmoankkaa on siinä, että tarvin tietooni, mitkä on järjestelmän jne vähimmäisvaatimukset, jotta propilkki toimii moitteetta.  Katsos, kun en oikein ymmärrä näistä koneista mitään.
pessimisti ei pety koskaan. Aina sattuu kun tapahtuu ja jos usein sattuu, siihen tottuu.

Makarooni

  • Posts: 33
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #35 on: February 12, 2010, 19:50:36 »
En tiedä mitä tein tai säädin, mutta nyt peli toimii normaalisti ja aivot voi palautua monesta räjähtämisestä :-D

jarmoankka

  • Ädin kielen opetaja
  • Posts: 1018
  • 5.5kg lumpeiden kuningatarta
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #36 on: February 13, 2010, 20:08:26 »
Eikö kukaan pysty kertomaan minimivaatimuksia järjestelmälle jne, joilla toimisi propilkki hyvin?
pessimisti ei pety koskaan. Aina sattuu kun tapahtuu ja jos usein sattuu, siihen tottuu.

seppojohannes

  • Guest
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #37 on: February 14, 2010, 12:55:42 »
Katsos, kun en oikein ymmärrä näistä koneista mitään.. Tyydy siihen ankka äläkä kysele turhia.................höhö 8-)

jarmoankka

  • Ädin kielen opetaja
  • Posts: 1018
  • 5.5kg lumpeiden kuningatarta
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #38 on: February 14, 2010, 13:46:40 »
 :-D :-D :-D

Huomaakko kuinka suorastaan repesin nauruun. helvatun ääliö.

Olen ostamassa uutta käytettyä konetta ja tarvitsen tietoa. Jos ei ole sitä sulla, niin parempi kai olla hiljaa vaan.
« Last Edit: February 14, 2010, 14:00:47 by jarmoankka »
pessimisti ei pety koskaan. Aina sattuu kun tapahtuu ja jos usein sattuu, siihen tottuu.

Aatami

  • Professorin vaimo
  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 1248
  • Intohimona kalastus
    • MSN Messenger - jami_terasahde@msn.com
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #39 on: February 14, 2010, 13:49:51 »
Sitten Jarmoankka jättää moiset toteamiset teksteistään. Voit mielessäsi todeta, mutta ei aleta solvaamaan ketään. Vaikka itsekkään en ole atk-guru, niin uskallan sanoa, että Pro Pilkki on niin kevyt peli, että pyörii kaikilla 10 vanhoilla ja sitä tuoreemmilla koneilla vaivatta.
Aina ei voi miellyttää kaikkia..
http://kalassa.net/aatami/
Kalassanet kalastusseuran sihteeri

Qkkeli

  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 1471
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #40 on: February 14, 2010, 13:57:53 »
+ Uusia koneita saa nykyään niin halvalla, että käytettyä ei kannata olla hankkimassa, jos ei oikeasti tiedä mitään tietokoneista.

Edit.
Ja kuulemma nokia tekee hyviä matkapuhelimia, kuulemma..

Edit2.
Noh, jos oikein diplomi-insinöörin mielestä "Acerit" on sitten huonoja, niin sille ei voi sitten mitään. Sama diplomi-insinööri selvittänee myös propilkkikoneelle minimivaatimukset ja tekohengittää sitä käytettyä konetta 2-3v päästä.
Pointtini on siis se(jos ei ole tullut vielä selväksi), että käytettyä konetta ei kannata ostaa, jos ei tiedä mitään koneista. Uudet ohjelmat, uudet päivitykset jnejne vaativat enemmän ja enemmän suorituskykyä koneilta. Suosittelen siis vahvasti kokonaan uuden koneen ostamista ja jos rahaa ei ole justiinsa sen verran, niin kuukausimaksulla saa monesta paikasta, osasta ilman korkojakin..
« Last Edit: February 14, 2010, 17:12:17 by Qkkeli »

jarmoankka

  • Ädin kielen opetaja
  • Posts: 1018
  • 5.5kg lumpeiden kuningatarta
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #41 on: February 14, 2010, 13:58:16 »
Sitten Jarmoankka jättää moiset toteamiset teksteistään. Voit mielessäsi todeta, mutta ei aleta solvaamaan ketään. Vaikka itsekkään en ole atk-guru, niin uskallan sanoa, että Pro Pilkki on niin kevyt peli, että pyörii kaikilla 10 vanhoilla ja sitä tuoreemmilla koneilla vaivatta.

Joo joo, jättää jättää... =)  Anteeksi.
Vaan eipä ollut SJ:n kommenttikaan fiksuimmasta päästä.

Kiittää Aatamia edes jonkinmoisesta suuntaa antavasta tiedosta. Lähinnä näytönohjain ja näytön vaatimukset kiinnostaa eniten, ne kai ongelmallisia jos ovat..


+ Halvalla saa lähinnä Aceria joka on tietokoneiden LG kuulemma...  Ja joap himpun alle 500e on nyt tiukka raha, kun on koti-isinä. Käytetyt, pari-kolme vuotta vanhat HP:t kustantaa 100-250e...
pessimisti ei pety koskaan. Aina sattuu kun tapahtuu ja jos usein sattuu, siihen tottuu.

jarmoankka

  • Ädin kielen opetaja
  • Posts: 1018
  • 5.5kg lumpeiden kuningatarta
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #42 on: February 14, 2010, 14:12:16 »

Ja kuulemma nokia tekee hyviä matkapuhelimia, kuulemma..

Mennään nyt vähän offtopikkiin... mut jos sunnuntain kunniaksi.  Tuon Acer-kommentin on mulle sanonut atk-diplomi-insinööri ja koska hän on alaa opiskellut ja sillä työskennellyt 12 vuotta, pidän sitä luotettavana.  Enivei... ei o rahnaa ees uuteen Aceriin, mut kone tarttee saada...
pessimisti ei pety koskaan. Aina sattuu kun tapahtuu ja jos usein sattuu, siihen tottuu.

seppojohannes

  • Guest
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #43 on: February 14, 2010, 19:20:01 »
:-D :-D :-D

Huomaakko kuinka suorastaan repesin nauruun. helvatun ääliö.

Olen ostamassa uutta käytettyä konetta ja tarvitsen tietoa. Jos ei ole sitä sulla, niin parempi kai olla hiljaa vaan.
Höhö.... Hyvä jos pila oli hauska....Itse asiassa mulla kyllä on vanha kannettava Compaq Evo N150, vuosimallia 2000, jossa oli käyttiksenä Me 2000. Nyt siinä on XP ja viimeisin tai toiseksi viimeisin versio PP2:sta, mutta kone on niin vanha, että sillä et pysty verkkopeleihin. Myös toisen käyttöjärjestelmän se vaatii koska IE hylkii jostain syystä sitä, eli potkaisee pois intternetistä. Syynä on ehkäpä tämä XP:n versio, jossa on oletettavasti omintakeisuutta mukana... :roll:. Akku on myös loppu...
 Mutta jos kone kelpaa niin ottanet yhteyttä...........
Ai niin....erikoistarjous vain sinulle.....Saat sen ilmaiseksi...
« Last Edit: February 14, 2010, 19:21:51 by SJ »

jarmoankka

  • Ädin kielen opetaja
  • Posts: 1018
  • 5.5kg lumpeiden kuningatarta
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #44 on: March 20, 2010, 14:28:49 »
Laitampa tällasen ketjun tänne teknisellekin puolelle, sillä tätä ei kaikki osaa hakea tuolta pelivinkin- osiosta.
Eli tänne kaikki tekniset kysymykset, jotka ovat liian pieniä oman ketjun luontia varten ja joihin et jo olemassa olevista löydä vastauksia.



Jos kaksi tietokonetta käyttää samaa langatonta verkkoa, mutta modeemia ei pysty säätämään (porteja ja natteja jne), onko mahdollista saada aikaiseksi verkkopeli noiden kahden koneen välille?  Siis siten, että "ulkopuolelta" siihen ei kukaan liittyisi?

Jos, niin selkeät ohjeet tervetulleita.



APUA! Ojeet unohtuneet ja näköjään vastauksia poisteltu.

Pikainen kertaus kiitos, verkon luonti kahden koneen välille niin että voi pelata samaa verkkopeliä. Ulkopuolisia ei tarvi päästä mukaan.
pessimisti ei pety koskaan. Aina sattuu kun tapahtuu ja jos usein sattuu, siihen tottuu.

jarmoankka

  • Ädin kielen opetaja
  • Posts: 1018
  • 5.5kg lumpeiden kuningatarta
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #45 on: March 22, 2010, 09:00:29 »
Kerran vielä näkyville.... Varsinkin SLN:n ohjeita kaipaisin :)
pessimisti ei pety koskaan. Aina sattuu kun tapahtuu ja jos usein sattuu, siihen tottuu.

Mikko_-Procyon-

  • Veronkiertäjä
  • Mikkonator
  • *****
  • Posts: 5134
  • Ei tunnu missään!
    • View Profile
    • Propilkki 2
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #46 on: March 22, 2010, 09:11:48 »
No sen verran voin sanoa, että pp2 pyörähtää käyntiin jopa 200mhz + 32mb koneella, mutta toimii toivottoman huonosti. 700mhz ja 256mb toimii kohtalaisen hyvin, mutta latailut ovat pitkiä. Heitetään joku arvio, että 1.2gigan prossu, 512mb muistia, joku 3d-kiihdytys näytönohjaimessa (32-64mb), niin peli toimii sen kummemmin mukisematta. Eli tällainen perusmotti jostain 6 vuoden takaa. Ei pitäisi pelin kakostella paljoa tuolla enää.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

jarmoankka

  • Ädin kielen opetaja
  • Posts: 1018
  • 5.5kg lumpeiden kuningatarta
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #47 on: March 22, 2010, 09:51:34 »
No sen verran voin sanoa, että pp2 pyörähtää käyntiin jopa 200mhz + 32mb koneella, mutta toimii toivottoman huonosti. 700mhz ja 256mb toimii kohtalaisen hyvin, mutta latailut ovat pitkiä. Heitetään joku arvio, että 1.2gigan prossu, 512mb muistia, joku 3d-kiihdytys näytönohjaimessa (32-64mb), niin peli toimii sen kummemmin mukisematta. Eli tällainen perusmotti jostain 6 vuoden takaa. Ei pitäisi pelin kakostella paljoa tuolla enää.

Kiittää tästä vbastauksesta, vaikka ei se juuri nyt ollutkaan kaipaamani :)

Meinaten, että en vieläkään osaa liittää kahta konetta verkoksi niin, että huolimatta modeemin säädöistä voisin pelata verkkopeliä toisella koneella olevan kanssa. Koneet siis käyttää samaa langatonta nettiverkkoa. Aikanaan SLN:n antamat ohjeet toimivat eli tiedän että mahdollista tuo on. Vaan kun en muista miten homma meni...
pessimisti ei pety koskaan. Aina sattuu kun tapahtuu ja jos usein sattuu, siihen tottuu.

Mikko_-Procyon-

  • Veronkiertäjä
  • Mikkonator
  • *****
  • Posts: 5134
  • Ei tunnu missään!
    • View Profile
    • Propilkki 2
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #48 on: March 22, 2010, 10:00:38 »
Oliskohan siinä ollut kysymys siitä sisäverkon IP:stä? Kirjaudu siis modeemille ja katso sieltä joku "any IP table" tai vastaava. Sitten nappaat sen host koneen käyttämän sisäverkon IP-osoitteen talteen ja tällä se toinen taho sitten kirjautuu peliin.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

jarmoankka

  • Ädin kielen opetaja
  • Posts: 1018
  • 5.5kg lumpeiden kuningatarta
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #49 on: March 22, 2010, 10:04:50 »
Hmm... jotain tuollaista ehkä juu. Paitti että tuonne modeemille kirjautuminen oli kai just se ongelma, koska jos sinne pääsis, niin voisi sallia propilkin liikenteen 4500 portin kautta jne... Mutta naapuri , jonka modeemin varassa olemme saanoo, että syystä tai toisesta ei pääse modeemille säätöjä tekemään...
pessimisti ei pety koskaan. Aina sattuu kun tapahtuu ja jos usein sattuu, siihen tottuu.

jarmoankka

  • Ädin kielen opetaja
  • Posts: 1018
  • 5.5kg lumpeiden kuningatarta
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #50 on: March 22, 2010, 10:17:40 »
Kaivoin komentorivillä esiin sisäisen ip:n, mutta ei koneet tahdo keskenään jutella kuitenkaan...

Langattoman verkon asetuksessa mulla on vaihtoehdot määritä uusi langaton verkko tai liitä uusia tetokoneita verkkoon Propilkki2   (jonka loin, kun edellisen kerran liitin toisen, äitini, koneen tähän mun koneeseen)

Nyt en vaan hokaa, että miten saan tuon toisen koneen tuossa vieressä etsimään tuota propilkki2- verkkoa jos se on edes aktiivinenkaan...  toisen koneen käyttis on in english, mikä ei ainakaan helpota tätä probleemaa...

Meni vaikeeksi  :-(
pessimisti ei pety koskaan. Aina sattuu kun tapahtuu ja jos usein sattuu, siihen tottuu.

jarmoankka

  • Ädin kielen opetaja
  • Posts: 1018
  • 5.5kg lumpeiden kuningatarta
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #51 on: March 22, 2010, 13:00:01 »
Laitanko sit tän vanhemman koneeni, jossa siis jo yksi luotu verkko (propilkki2) onkin, tekeen uuden verkon?

Tai miten saan tän käyttään jo luotua uutta verkkoa?   Kun jokin nyt ainakin mättää, ei pääse sisäisel ip:llä pelaan. Toki voi olla mätää tossa toisessa koneessanikin. Se on tosiaan vähän hankala kun pitää englantia ymmärtää et sil voi jotain tehdä :)

Huolimatta siitä kumpaan koneeseen luon verkkopelin, ei toinen kone siihen pääse,.  Tosiaan modeemille ei jostain syystä päästä rukkaan säätöjä. Mites, tarviiko tällaista sisäistä peliä varten olla palomuureissa aukot...?
pessimisti ei pety koskaan. Aina sattuu kun tapahtuu ja jos usein sattuu, siihen tottuu.

Mind_Flayer

  • Vappilosuhvero juomutryffeli !
  • Posts: 246
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #52 on: March 22, 2010, 13:14:27 »
No sen verran voin sanoa, että pp2 pyörähtää käyntiin jopa 200mhz + 32mb koneella, mutta toimii toivottoman huonosti. 700mhz ja 256mb toimii kohtalaisen hyvin, mutta latailut ovat pitkiä. Heitetään joku arvio, että 1.2gigan prossu, 512mb muistia, joku 3d-kiihdytys näytönohjaimessa (32-64mb), niin peli toimii sen kummemmin mukisematta. Eli tällainen perusmotti jostain 6 vuoden takaa. Ei pitäisi pelin kakostella paljoa tuolla enää.
Toimii moitteetta ainakin minun asus-läppärillä: AMD Sempron 3200+, 512 muistia ja NVidia GeForce Go 6100 näytönohjain. Kone n. 4v vanha eikä ostettaessakaan ollut kummoinen tykki, mutta ei hankittukaan pelikoneeksi vaan opiskelua varten.

Eetu93

  • Posts: 142
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #53 on: April 09, 2010, 00:09:37 »
Mistähän mahtaa johuta ettei Fraps tunnista Pro Pilkkiä? Ei muuten mutta olisin huvikseen halunnu selvittää fps lukeman. Ja aika jännä että tuo on ainut peli meikäläisen reilusta 20 pelistä jota se ei tunnista.
« Last Edit: April 09, 2010, 00:17:14 by Eetu93 »

JamiDaMan

  • Kirkkojärven keisari
  • Posts: 138
    • MSN Messenger - jami-da-man@suomi24.fi
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #54 on: April 09, 2010, 00:13:54 »
Fraps toimii pilkissä ainoastaan ikkunamoodissa.
"Victory goes to the player who makes the next-to-last mistake"

Eetu93

  • Posts: 142
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #55 on: April 09, 2010, 00:19:20 »
No ei se ainakaan fps lukemaa saa näkyviin. Eipä tuosta haittaa ole, ihmettelin vain. Kyllä Fraps kuitenkin N64 emulaattorin :roll:

JamiDaMan

  • Kirkkojärven keisari
  • Posts: 138
    • MSN Messenger - jami-da-man@suomi24.fi
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #56 on: April 09, 2010, 13:43:22 »
No ei se ainakaan fps lukemaa saa näkyviin. Eipä tuosta haittaa ole, ihmettelin vain. Kyllä Fraps kuitenkin N64 emulaattorin :roll:

Kyllä mulla näyttää FPS lukeman, kunhan käynnistän ekana frapsin ja sitten pilkin.
"Victory goes to the player who makes the next-to-last mistake"

Eetu93

  • Posts: 142
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #57 on: April 09, 2010, 15:33:02 »
No minulla ei. Johtuu vissiin käyttöjärjestelmästä, mutta silti outoa että kaikki muut pelit Frapsi kyllä löytää.

kemu

  • Posts: 212
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #58 on: April 17, 2010, 16:43:48 »
Kuuluuko tuossa 0.8 versiossa olla niin että, kun laittaa esim 10 min pelin niin on vain pari toukkaa ja sitten kun on harjoittelu niin on jtn 10?
10 minuutin kisassa nuo 2 toukkaa tiettyä väriä riitä mihinkään :|
Päätä päiväsi Rapalan uistimilla!

karib

  • Sauna-kyborgi
  • Posts: 280
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #59 on: April 17, 2010, 17:14:51 »
Kuuluuko tuossa 0.8 versiossa olla niin että, kun laittaa esim 10 min pelin niin on vain pari toukkaa ja sitten kun on harjoittelu niin on jtn 10?
10 minuutin kisassa nuo 2 toukkaa tiettyä väriä riitä mihinkään :|
Syöttien määrä on riippuvainen pelin pituudesta.
Harjoittelussa peliaika voi olla kaksi tuntia, joten syöttejä on enemmän.

 



center>