Chat

Author Topic: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.  (Read 112181 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jarmoankka

  • Ädin kielen opetaja
  • Posts: 1018
  • 5.5kg lumpeiden kuningatarta
    • View Profile
    • Email
Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« on: November 07, 2009, 12:22:40 »
Laitampa tällasen ketjun tänne teknisellekin puolelle, sillä tätä ei kaikki osaa hakea tuolta pelivinkin- osiosta.
Eli tänne kaikki tekniset kysymykset, jotka ovat liian pieniä oman ketjun luontia varten ja joihin et jo olemassa olevista löydä vastauksia.



Jos kaksi tietokonetta käyttää samaa langatonta verkkoa, mutta modeemia ei pysty säätämään (porteja ja natteja jne), onko mahdollista saada aikaiseksi verkkopeli noiden kahden koneen välille?  Siis siten, että "ulkopuolelta" siihen ei kukaan liittyisi?

Jos, niin selkeät ohjeet tervetulleita.
pessimisti ei pety koskaan. Aina sattuu kun tapahtuu ja jos usein sattuu, siihen tottuu.

jawa75

  • Posts: 89
    • View Profile
    • Kotisivu
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #1 on: November 07, 2009, 13:46:20 »
Äkkiä ajatellen homma vois toimia irroittamalla modeemin puhelinjohto. Varma en asiasta ole kun ei pääsee testaamaan kun en ole kotikämpässä.

jarmoankka

  • Ädin kielen opetaja
  • Posts: 1018
  • 5.5kg lumpeiden kuningatarta
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #2 on: November 07, 2009, 15:09:10 »
Modeemi on naapurin puolella.  Ei viitti käydä viemään siltä nettiyhteyttä...  Lähinnä kävi mielessä, että voisiko nämä mun puolella olevat koneet jotenkin verkottaa keskenään niin että peli toimis modeemista huolimatta...
pessimisti ei pety koskaan. Aina sattuu kun tapahtuu ja jos usein sattuu, siihen tottuu.

*HenTeri*

  • Posts: 128
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #3 on: November 22, 2009, 20:50:17 »
Tälläseen kysymykseen en keksinyt sopivaa haku sanaa, joten kirjoitin tänne.. Eli kun on pelaamassa ja painaa vasemmalta alhaalta windows näppäintä, että menee työpöydälle niin joskus peli sammuu ja tulee ''virheilmoitus''.
Vain kuolleet ovat nähneet sodan lopun. - Platon

Termis

  • Rehumakkaran muiluttaja
  • Posts: 688
    • MSN Messenger - joonas.pysays@hotmail.com
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #4 on: November 22, 2009, 20:55:30 »
Tälläseen kysymykseen en keksinyt sopivaa haku sanaa, joten kirjoitin tänne.. Eli kun on pelaamassa ja painaa vasemmalta alhaalta windows näppäintä, että menee työpöydälle niin joskus peli sammuu ja tulee ''virheilmoitus''.
Mullakin on sama homma, tiiä sitte mistä johtuu.
"Ei ole tyhmiä kysymyksiä, on vain tyhmiä ihmisiä."

jarmoankka

  • Ädin kielen opetaja
  • Posts: 1018
  • 5.5kg lumpeiden kuningatarta
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #5 on: November 22, 2009, 21:55:47 »
Kiitos SLN.
Liian usein jää kiittämättä. Muillakin.
pessimisti ei pety koskaan. Aina sattuu kun tapahtuu ja jos usein sattuu, siihen tottuu.

uato

  • Posts: 1
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #6 on: November 29, 2009, 14:32:44 »
miten mä saan sen kampanjan auki. hyvin tyhmä kysymys :| :-o :-o :-o

[KuKa] Timo

  • Posts: 49
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #7 on: November 29, 2009, 14:34:57 »
miten mä saan sen kampanjan auki. hyvin tyhmä kysymys :| :-o :-o :-o

Kampanjaa ei ole vielä tehty :) Joten et vielä mitenkään.

jarmoankka

  • Ädin kielen opetaja
  • Posts: 1018
  • 5.5kg lumpeiden kuningatarta
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #8 on: December 03, 2009, 12:16:12 »
Miten se nyt meni jos...

Olen verkkopelissä ja yhteys katkeaa.

- menen takaisin kisaan.... säilyykö ennen katkeamista ongitut tuloksissa puntrille mennessä ?   

Olen verkkopelissä ja itse (tai no täs tapauksessa kissa näppiksen päällä) katkaisen koko PP:n.

- menen takaisin Propilkkiin ja käynnissä olevvan verkopeliin... säilyykö jo ongitut kalat?
pessimisti ei pety koskaan. Aina sattuu kun tapahtuu ja jos usein sattuu, siihen tottuu.

Jokuvaiin

  • Posts: 388
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #9 on: December 03, 2009, 13:47:45 »
Miten se nyt meni jos...

Olen verkkopelissä ja yhteys katkeaa.

- menen takaisin kisaan.... säilyykö ennen katkeamista ongitut tuloksissa puntrille mennessä ?  

Olen verkkopelissä ja itse (tai no täs tapauksessa kissa näppiksen päällä) katkaisen koko PP:n.

- menen takaisin Propilkkiin ja käynnissä olevvan verkopeliin... säilyykö jo ongitut kalat?
Ei tietääkseni kalat säily yhteyden katkeamisen jälkeen.

jarmoankka

  • Ädin kielen opetaja
  • Posts: 1018
  • 5.5kg lumpeiden kuningatarta
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #10 on: December 03, 2009, 17:05:12 »
play logiin, jos sitä annat kirjoittaa, tallentuu kaikki pelatut pelit tuloksineen ja muine tietoineen.
pessimisti ei pety koskaan. Aina sattuu kun tapahtuu ja jos usein sattuu, siihen tottuu.

kale-vaari

  • Posts: 36
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #11 on: December 03, 2009, 17:27:18 »
Samaa olen kysyny minäkin,saamatta selvää vastausta koskaan.

lareman

  • Kulunnan kaivohauki
  • Posts: 505
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #12 on: December 03, 2009, 17:29:25 »
Eikös tuo static - kansioon mennyt, jos oikein muistan.

Qkkeli

  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 1472
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #13 on: December 03, 2009, 17:31:03 »
Tämäkin on sanottu tällä foorumilla varmaan aika monesti..

Playlog, chatlog ja records tiedostot tallentuvat pp2 kansion static kansioon. Jos olet mennyt asentamaan propilkki 2:n tietokoneen c-asemalle, niin et tod.näk. näe kyseisen kansion sisältöä(nyt puhutaan siis vistasta). Asentamalla propilkki 2:n jonnekkin toiselle asemalle säästyy monelta harmilta..
« Last Edit: December 03, 2009, 17:32:42 by Qkkeli »

kale-vaari

  • Posts: 36
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #14 on: December 03, 2009, 17:44:25 »
Kiitos okkeli,mulla visva taitaa olla turha haeskella.

jarmoankka

  • Ädin kielen opetaja
  • Posts: 1018
  • 5.5kg lumpeiden kuningatarta
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #15 on: December 03, 2009, 17:52:58 »
Static kansio on tyhjä. Peli antaa kirjoittaa sen, ja kansio ei ole c-asemalla.

Nähdäksesi static-kansion siällön, sun pitää olla kirjautuneena käyttäjänä jolla admin-oikeudet koneelle.
pessimisti ei pety koskaan. Aina sattuu kun tapahtuu ja jos usein sattuu, siihen tottuu.

kale-vaari

  • Posts: 36
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #16 on: December 03, 2009, 18:02:08 »
On se niin vaikeeta.

seppojohannes

  • Guest
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #17 on: December 04, 2009, 00:30:25 »
Statickansion sisällön näkee minun mielestä olitpa adminiksi kirjautunut tai et...jos siella ei näy playlog kansiota niin samassa static kansiossa on settings-kansio...avaa se ja siellä lukee PlayLogFile = Yes ja jos ei lue YES vaan No niin vaihda se Yes siihen ja seuraavaksi avaat tiedosto ja sieltä klikkaat tallenna niin homma toimii..... Mutta helpompi se on tehdä pelin asetuksista: Kohtaan kirjoita pelilogia ruksi....
 Ja siirtäkää se PP2 pois sieltä C-kansiosta vaikka asemaan D..
Kuten Qkkeli sanoi....
Hakemalla Vistasta kohteesta " indeksoitavat tiedostot" löytyy ne puuttuvat logit ja ennätyksiäkin.......Eli Vista ei anna kirjoittaa c-asemaan vaan se pistää kaiken "ylimääräisen" tuonne......Mikko puhuu kohteesta Virtual Store, joka tarkoittaa samaa asiaa...
« Last Edit: December 04, 2009, 00:37:08 by SJ »

Pietari

  • Posts: 87
  • "Koivusaaren kuningas"
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #18 on: December 04, 2009, 08:01:31 »
Ja siirtäkää se PP2 pois sieltä C-kansiosta vaikka asemaan D..

Asemaan D:? Eli mikäs tuo on? Minulla tulee Aloitusvalikon kohdasta Tietokone näkyviin C: (kovalevy) ja D: Siirrettävä levy jossa ei ole mitään (+ samanlaiset tyhjät E: F: ja G:)

Pitäisikö siis laitteeseen ostaa joku toinen kovalevy, vai tehdä joku virtuaali D:?

Viittaan isosti Threadin otsikkoon, siis fiksua vastausta odotellen!  :roll:

Pietari

seppojohannes

  • Guest
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #19 on: December 04, 2009, 09:54:53 »
Juuri se D on se asema jonne pilkkipeli pitäisi siirtää.....Tietokoneen kovalevy on "pilkottu" pienempiin osiin. Yleensä osiot C ja D. Itse voi myös jakaa sitä pienempiin osiin, jos osaat...Jostakin syystä puhutaan vaan asema D:stä...... 8-). Tarkista nyt kumminkin tuo kun väität että D on siirrettävä......ja kyllä sinä sen virtuaali D:nkin voit tehdä, mutta älä tee sitä asemaan C.....Ne siirrettävät levyt on sitten sinulla kunhan hommaat ne jostain. :roll:
« Last Edit: December 04, 2009, 09:59:38 by SJ »

sla

  • Posts: 15
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #20 on: December 04, 2009, 11:00:37 »
Ja siirtäkää se PP2 pois sieltä C-kansiosta vaikka asemaan D..

Asemaan D:? Eli mikäs tuo on? Minulla tulee Aloitusvalikon kohdasta Tietokone näkyviin C: (kovalevy) ja D: Siirrettävä levy jossa ei ole mitään (+ samanlaiset tyhjät E: F: ja G:)

Pitäisikö siis laitteeseen ostaa joku toinen kovalevy, vai tehdä joku virtuaali D:?

Viittaan isosti Threadin otsikkoon, siis fiksua vastausta odotellen!  :roll:

Pietari


Koneesi kovalevy on osioitu vain yhdeksi asemaksi, eli C. Jos koko kovalevy on käytetty, et pysty luomaan toista eli d-asemaan muuten kuin hankkimalla toisen kovalevyn tai osioimalla nykyisen uudelleen. Uudelleen osiointi vaan tarkoittaa koneen uudelleenasennusta (windows ja ohjelmat). Nuo nykyiset d,e,f, ja g-asemat mitkä näkyvät siirrettävinä levyinä, ovat ehkä muistikortinlukijoita.

lareman

  • Kulunnan kaivohauki
  • Posts: 505
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #21 on: December 04, 2009, 13:26:54 »
Hommaa vaikka truecrypt, sillä saa erittäin kätevästi luotua virtuaalikovalevyn, eikä muut pääse tietoihin käsiksi.

seppojohannes

  • Guest
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #22 on: December 14, 2009, 10:28:09 »
                                                                                 Siellä static-kansiossa ei ole mitään settings-kansiota.

       Sehän ei ole kansio, vaan DAT-tiedosto jos tarkkoja ollaan.....Mutta varmaan sitä siellä ei sitten ole,oli kumpi vaan nimeltään. Mutta varmasti sulla se siellä pelissä on. Se voi olla PP2 kansiossa myös heti static kansion alla.Jos ei siellä niin sitten vaan etsimään sitä, kyllä se jossain on. Se voi olla myös siellä indeksoitivissa tiedostoissa myös,koskee Vistan onnellisia omistajia.
« Last Edit: December 14, 2009, 10:30:37 by SJ »

kasparov

  • Grandioson mafia
  • Posts: 33
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #23 on: December 15, 2009, 12:07:43 »
tuli mieleen, että jos saan joskus vaikka pp:ssä SE-tuloksen, siinähän pitää ilmoittaa ne tiedot, sekä records.dat:n tiedosto. kysyisinkin, mikä tuo jälkimmäinen on.

Ulkomuistista vastaus eli voi mennä hieman harhaan mutta.. Tuolla records.dat tiedostossa on kaikki koneellasi olevat tulokset, sellaisessa muodossa ettet niitä voi suoraan katsoa. (eli jos sitä itse käpälöi niin enkat tuhoutuvat) Tuon tiedoston lähettämällä ennätysten oikeellisuus voidaan tarkistaa varmemmin kuin kuvakaappauksesta joita voi muokkailla. Jos katsoin aiemman viestisi oikein niin et records tai settings tiedostoja löytänyt? Oletan että sinulla on silloin Vista ja olet asentanut pelin oletushakemistoon. Silloin nuo tiedostot löytyvät kutakuinkin seuraavasta paikasta c:\documents and settings\windowskäyttäjätunnus\appdata\local\virtuastorage\programfiles\propilkki2\static Tuo ripsu on täysin ulkomuistista heitetty eikä siis toimi suoraan noin!

-Documents and settings on muistaakseni piilokansio, ei näy oletusasetuksilla, mutta osoiteriville kirjoittamalla sinne pääsee.
-windowsin käyttäjätunnus, se käyttäjätunnus jolla kirjaudut koneelle kuin käynnistät pilkin (Eli jos eri windows käyttäjät pelaavat niin ennätykset muodostuvat omiin paikkoihinsa, ei yhteen!)
-Loput hakemistot täysin ulkomuistista mutta "jossain" on virtualstorage jonka alta löytyy lopulta nuo kaivatut tiedostot, hämärä muistikuva että Vistan perushaku ei löydä noita Virtualstoragen alla olevia tiedostoja, joku Vista käyttäjä voinee korjata.

K

Pietari

  • Posts: 87
  • "Koivusaaren kuningas"
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #24 on: December 27, 2009, 19:42:19 »
Hommaa vaikka truecrypt, sillä saa erittäin kätevästi luotua virtuaalikovalevyn, eikä muut pääse tietoihin käsiksi.

Hommasin, mutta kätevästi lienee suhteellinen käsite.

Sain tehtyä jonkinlaisen 200 MB kokoisen tiedoston (Beginners Tutorialin ohjeiden mukaan) nimeltään PRO PILKKI LEVY. Asensin eilen Pro Pilkin sinne ja kaikki toimi ihan ok, mutta tänään ko. levylle ei ollut enää menemistä, vaan kone kyseli että millä se avataan (ja antoi listan jossa Acrobat readeria ym.).

Oliko tämä jotenkin väärä menetelmä jo alunperinkin, olisiko pitänyt tehdä joku "volume" eikä "file"???

Rautalankaa tarvitaan :)

Pietari

lareman

  • Kulunnan kaivohauki
  • Posts: 505
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #25 on: December 27, 2009, 20:29:09 »
Hommaa vaikka truecrypt, sillä saa erittäin kätevästi luotua virtuaalikovalevyn, eikä muut pääse tietoihin käsiksi.

Hommasin, mutta kätevästi lienee suhteellinen käsite.

Sain tehtyä jonkinlaisen 200 MB kokoisen tiedoston (Beginners Tutorialin ohjeiden mukaan) nimeltään PRO PILKKI LEVY. Asensin eilen Pro Pilkin sinne ja kaikki toimi ihan ok, mutta tänään ko. levylle ei ollut enää menemistä, vaan kone kyseli että millä se avataan (ja antoi listan jossa Acrobat readeria ym.).

Oliko tämä jotenkin väärä menetelmä jo alunperinkin, olisiko pitänyt tehdä joku "volume" eikä "file"???

Rautalankaa tarvitaan :)

Pietari
Siis avaat truecryptin, ja sillä aukaset tuon tiedoston...

(TKH) Juho

  • Guest
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #26 on: December 27, 2009, 20:47:33 »
Siis avaat truecryptin, ja sillä aukaset tuon tiedoston...

Pietari tässä jatkaa Juhon profiililla. Tein nyt uuden tiedoston, ja tuhosin vanhan.

Nyt Pro Pilkki on kohteessa P:\ProPilkki2

Näin oli eilenkin, mutta tänään kun otti "Tietokone" valikon niin koko P:tä ei enää näkynyt. Katsotaan onko siellä vielä aamulla :)

Pietari

lareman

  • Kulunnan kaivohauki
  • Posts: 505
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #27 on: December 27, 2009, 20:49:48 »
Siis avaat truecryptin, ja sillä aukaset tuon tiedoston...

Pietari tässä jatkaa Juhon profiililla. Tein nyt uuden tiedoston, ja tuhosin vanhan.

Nyt Pro Pilkki on kohteessa P:\ProPilkki2

Näin oli eilenkin, mutta tänään kun otti "Tietokone" valikon niin koko P:tä ei enää näkynyt. Katsotaan onko siellä vielä aamulla :)

Pietari
Tiedosto pitää avata aina kun kone käynnistetty uudelleen :wink:
Näin saat virtuaalilevyn näkymään, tosin salasana pitää myös muistaa.

Pietari

  • Posts: 87
  • "Koivusaaren kuningas"
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #28 on: December 27, 2009, 21:57:56 »
Tiedosto pitää avata aina kun kone käynnistetty uudelleen :wink:
Näin saat virtuaalilevyn näkymään, tosin salasana pitää myös muistaa.

Ok! Yritetään availua aamulla! Kiitos! :-D

Pietari

  • Posts: 87
  • "Koivusaaren kuningas"
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #29 on: December 28, 2009, 08:57:30 »
Tiedosto pitää avata aina kun kone käynnistetty uudelleen :wink:
Näin saat virtuaalilevyn näkymään, tosin salasana pitää myös muistaa.

Ok! Yritetään availua aamulla! Kiitos! :-D

Toimii!

 



center>