Chat

Author Topic: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.  (Read 104602 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Nileksi

  • Guest
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #150 on: January 10, 2013, 17:37:11 »
Ensin voisin onnitella hyvästä päätöksestä heittää F-Secure menemään. :D

Pistä Avira Antivir http://www.avira.com/en/avira-free-antivirus tuosta linkistä. Lisäsuojaukseksi halutessasi (ehkä kannattaakin) voit laittaa vaikkapa hyväksi todetun Comodo Firewallin http://personalfirewall.comodo.com/ 

Nuo on itsellä ja eipä ole yhtään viruksia tai haittaohjelmia vielä läpi päässyt. :) Edellisellä koneella (jossa oli tosin Windows XP) oli pelkkä Antivir ja jonkunsortin virus pääsi läpi ja sekoitti konetta sen verran että pari päivää sai eri foorumeilta kysellä apua ja kikkailla koneen kanssa. Sitten kun sain koneen kondikseen ja asentelin Comodon niin ei oo siitä lähtien yhtään virusta ollut, tämän uudenkaan koneen aikana, joka on ollut nyt 1½ vuotta meikäläisellä. Eli noihin kyllä voi luottaa. :) Asennuskaan ei pitäisi olla hankalaa.

mianka

  • Posts: 148
  • Säätäjä-ässä säätämässä
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #151 on: January 10, 2013, 22:38:19 »
Joo, Avira Antivir Free on täälläkin ollut jo varmaan kohta lähemmäs kymmenen vuotta.
(Ei ole ihan samanniminen ollut koko aikaa)

Nykyisin käytän palomuurina tuollaista Windows 7 Firewall Control nimistä ilmaista
ohjelmaa, joka on käytännössä vain laajennus Windowsin oman palomuurin helpompaan
käyttöön. On toiminut hyvin. En kylläkään tiedä toimiiko tuo Windows 8:ssa.

Sitten tarkistan koneen myös säännöllisen epäsäännöllisesti Spybotilla. Selaimen kautta
kun tuppaa tulemaan kaikenlaista roskaa koneelle, ja tuo on niiden havaitsemiseen
kehitelty. Toki tuo Antivirkin saattaisi riittää siihen hommaan, mutta olen vähän neuroottinen.

Nileksi

  • Guest
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #152 on: January 10, 2013, 23:52:13 »
Itselläkin on ollut tuo spybot jolla aina n. kerran viikossa tulee tarkistettua mahdolliset haittaohjelmat. :) Mutta varmasti Aviralla ja esim. Comodolla pääsee hyvin alkuun.

Smuge

  • Pöllölammen pöllö-öljyttäjä
  • Posts: 82
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #153 on: January 11, 2013, 01:24:22 »


Komodolla menty viimeiset 5+ vuotta ja ei ongelmia, ainut että joka helvetin peliä tai päivitystä asennellessa kysyy ja varmistaa pari "tuhatta" kertaa mutta senkin yhdellä hiiren klikkauksella ohitetaan..

Mikko_-Procyon-

  • Veronkiertäjä
  • Mikkonator
  • *****
  • Posts: 5134
  • Ei tunnu missään!
    • View Profile
    • Propilkki 2
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #154 on: January 11, 2013, 08:47:43 »
Mulla oli avira pitkään, mutta sitten yksinkertaisesti meni siihenkin hermo. Se herjasi vääriä positiviisia ihan liian helposti ja samalla myös kourallinen muita outoja juttuja. Eniten meni hermo kuitenkin siihen, että ilmaisversio heittää aina sen pop-upin ruudulle. Muutenkaan en mainoksista perusta, niin tuo oli jokapäiväinen muistutus ja mainos. Ei kiitos siis. Tällä hetkellä on microsoftin oma MSE, joka on myös ilmainen, kevyt ja toimii windowsin kanssa paremmin yhteen kuin yksikään noista muista virustutkista. Toistaiseksi ei ole ollut mitään ongelmia ja sen vuoksi tämä on mennyt kaikille minun koneille (läppäreidenkin tehot tuntuvat riittävän). Palomuurina käytän windowsin omaa palomuuria, koska välissä on kevyehkö "rautapalomuuri". Eipä tuosta juuri mitään "koputteluja" läpi tule, eikä verkkoliikenteen seurantakaan huomaa mitään normaalista poikkeavaa. Tilanne muuttuu heti, jos tuo rautapalomuuri puuttuu välistä, alkaa logia syntymään.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

mianka

  • Posts: 148
  • Säätäjä-ässä säätämässä
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #155 on: January 11, 2013, 09:55:08 »
Juu, tuo antivir tosiaan heittelee noita pop-uppeja aina päivityksen yhteydessä,
mutta itseäni ei ole VIELÄ liikaa häirinnyt. Tuo on kyllä sellainen ominaisuus, mikä
helposti karsii käyttäjiä.

Lape_

  • Ylioppilas Larvanto
  • Posts: 240
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #156 on: January 11, 2013, 14:51:48 »
Eikös Windowsin oma Windows Defender pitäs olla siihen kasiin tehty ihan käyväksi virustorjunnaksi? Eli esim. MSE ei käsittääkseni ole saatavilla win8:lle juuri tuon takia. Eli kyllä sillä defenderilläkin pitäisi pärjätä.
"Sormet jäässä, pakkassäässä..."

Mikko_-Procyon-

  • Veronkiertäjä
  • Mikkonator
  • *****
  • Posts: 5134
  • Ei tunnu missään!
    • View Profile
    • Propilkki 2
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #157 on: January 11, 2013, 14:58:33 »
Eikös Windowsin oma Windows Defender pitäs olla siihen kasiin tehty ihan käyväksi virustorjunnaksi? Eli esim. MSE ei käsittääkseni ole saatavilla win8:lle juuri tuon takia. Eli kyllä sillä defenderilläkin pitäisi pärjätä.

Voi hyvinkin olla... en voi ottaa kantaa, koska minun ainoa kosketuspinta lähellekään win8 maailmaa on tuo lumia 800:n käyttis. Pitäisi varmaan mennä nostattamaan tuota "lahjoitus-threadia", jotta saadaan Jannen testilabraan win8 laitteistoja. Omaan pöytäkoneeseen en ole ihan vielä ottamassa kasia, koska seiska toimii niin hyvin.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

Yrjö

  • Posts: 42
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #158 on: March 18, 2013, 13:29:04 »
Toinen vaihtoehto on ladata vaikkapa screenhunter netistä.

Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #159 on: March 18, 2013, 17:56:46 »
Kokeilin tota prtscrn ja kuva onnistu  :-D

kahvi

  • Posts: 5
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #160 on: April 24, 2013, 16:38:38 »
Terve!

Juuri äsken huomasin että minulla ei ole aloitusvarusteissa kaikkia mahdollisia pilkkejä mutta kaverillani taasen on, mistä tämä voi johtua? Pelissä hostina saan kylläkin nuo kaikki käyttöön pikakomennolla "/lures all".

E: Nyt ne sit oli vissiin yhtäkkiä ilmestyneet sinne.. :o
« Last Edit: April 28, 2013, 21:51:07 by kahvi »

JanneL

  • Posts: 12
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #161 on: May 08, 2013, 17:56:04 »
Moro!

Osaisiko joku vastata seuraavaan. Eli läppäri hajosi eli tarkemmin sanottuna kiintolevy meni. Koneella jo sen verran ikää että päätin ostaa uuden. Nyt kun latasin tähän pilkin niin saanko mistään ennätyksiäni talteen. Records.dat tiedosto löytyy sähköpostin lähetetyt kansiosta kun olen ne joskus Kaizzulle lähettänyt. Mutta miten on asian laita?  :?

JanneL

  • Posts: 12
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #162 on: May 08, 2013, 18:51:51 »
Moro!

Osaisiko joku vastata seuraavaan. Eli läppäri hajosi eli tarkemmin sanottuna kiintolevy meni. Koneella jo sen verran ikää että päätin ostaa uuden. Nyt kun latasin tähän pilkin niin saanko mistään ennätyksiäni talteen. Records.dat tiedosto löytyy sähköpostin lähetetyt kansiosta kun olen ne joskus Kaizzulle lähettänyt. Mutta miten on asian laita?  :?

No joo...tämän ehdin jo testata ja enkat sain talteen. Isompi ongelma vaan on nyt se että pilkki ei muuten vaan halua toimia. Windows 8:n menin laittamaan ennen kuin näitä keskusteluja menin lukemaan. AAAAA-PUUUUU-VA!!!!  :cry:

kahvi

  • Posts: 5
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #163 on: May 13, 2013, 11:41:25 »
Laitetaan nyt tämä setti tännekin, viitsi ruveta uutta topikkia rustaamaan.. Eli:

Tosin sellaisen asian tässä olen huomannut että +2kg matikat on ruvennut irtoamaan aika huolella, nyt about viikon aikana kaikki isommat möhkäleet ovat irronneet (uskoakseni yli 2 -kiloiset, kokemuksen ja syvän rinta-äänen perusteella.) Eli kertaakaan en ole niitä ylös saanut tässä 1-2 viikon aikana kun taas sitä ennen muistelisin että matikat pysyivät hitusen paremmin kiinni, tämä vain suurien madejen kohdalla.. Liekö sitten haluttu lisätä haastetta peliin mutta tuskastuttavaa se on kuin arviolta n. 20 kertaa on tässä viikon aikana tullut "karkuutettua" noita matikoita..

Ongelma nro.2, 400e samsungin kannettavalla (2-3 vuotta vanha) hiiri käy pp2:ssa ns. hitaalla, varsinkin täydellä taskulamppu teholla hiiren käyttö on lähestulkoon mahdotonta tai ainakin todella rasittavaa, ilman taskulamppua tai karkealla valolla hiiri/kursori toimii suhteellisen siedettävästi, en sitten tiedä johtuuko tämä made kalastuksesta (yöstä) pelkästään, mutta en oikein juuri muuta tykkää enään harrastellakaan pp2 parissa joten olisi mukava saada hiiri toimimaan niinkuin ennenvanhaan kunnolla..!! :)


- kahvi -

Pike

  • Posts: 843
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #164 on: May 13, 2013, 14:54:46 »
Ongelma nro.2, 400e samsungin kannettavalla (2-3 vuotta vanha) hiiri käy pp2:ssa ns. hitaalla, varsinkin täydellä taskulamppu teholla hiiren käyttö on lähestulkoon mahdotonta tai ainakin todella rasittavaa, ilman taskulamppua tai karkealla valolla hiiri/kursori toimii suhteellisen siedettävästi, en sitten tiedä johtuuko tämä made kalastuksesta (yöstä) pelkästään, mutta en oikein juuri muuta tykkää enään harrastellakaan pp2 parissa joten olisi mukava saada hiiri toimimaan niinkuin ennenvanhaan kunnolla..!! :)
Läppärissä ei yksinkertaisesti vaan ole potkua pyörittää pilkkiä (täydellä taskulampputehosteella)? Vaikuttaa ainakin siltä.

kahvi

  • Posts: 5
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #165 on: May 13, 2013, 23:42:57 »
Ongelma nro.2, 400e samsungin kannettavalla (2-3 vuotta vanha) hiiri käy pp2:ssa ns. hitaalla, varsinkin täydellä taskulamppu teholla hiiren käyttö on lähestulkoon mahdotonta tai ainakin todella rasittavaa, ilman taskulamppua tai karkealla valolla hiiri/kursori toimii suhteellisen siedettävästi, en sitten tiedä johtuuko tämä made kalastuksesta (yöstä) pelkästään, mutta en oikein juuri muuta tykkää enään harrastellakaan pp2 parissa joten olisi mukava saada hiiri toimimaan niinkuin ennenvanhaan kunnolla..!! :)
Läppärissä ei yksinkertaisesti vaan ole potkua pyörittää pilkkiä (täydellä taskulampputehosteella)? Vaikuttaa ainakin siltä.


Vaikea mennä sanomaan mutta kaverilla on viellä vanhempi läppäri ja peli pyörii siinä täydellisesti, en niin hirveä asiantuntija ole näiden koneiden kanssa ainakaan enää tänä päivänä.. Voiko vika johtua vain hiirestä tai jostain.. Who knows..?

karib

  • Sauna-kyborgi
  • Posts: 280
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #166 on: May 14, 2013, 15:53:50 »
Voi olla, että taustalla pyörii erilaisia prosesseja jotka varaavat koneen fyysistä muistia ja rasittavat suoritinta.
Tietysti kannattaa varmistaa DirectX:n versio myös.
Nuo tulivat aluksi mieleen, varmaan koneen tehot riittävät pelkän pilkin pyörittämiseen.

Team UFO

  • Posts: 3
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #167 on: May 14, 2013, 15:56:13 »
Kahvi, päivitä se sampan näyttiksen ajuri niin toimii. Todennäköisesti sulla Nvidian 300m sarjan kortti siinä koneessa ja jos et ole koskaan niitä päivittänyt en ihmettele jos pätkii. Tai vaikka n.ohjaimesi ei olisikaan yllä mainittu kokeilisin silti yllä mainittua toimenpidettä.

mianka

  • Posts: 148
  • Säätäjä-ässä säätämässä
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #168 on: May 14, 2013, 17:15:23 »
Jos näytönohjaimen ajurien päivitys ei auta, niin sitten yhtenä keinona on aina resoluution vähentäminen
sekä tietenkin, kuten aiemmin todettua, kaikkien turhien taustaprosessien sulkeminen ennen pelaamista.
(virustutkat sekä esim. openofficen preloaderit jne. )

Laurenzo

  • Posts: 16
  • Heittokalastaja
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #169 on: October 20, 2013, 12:37:07 »
Onko se bugi, että vaikka hahmo lähtee, niin kaira jää avannon viereen?
Näyttää nimittäin siltä, että se jäis tarkotuksella.
« Last Edit: October 24, 2013, 14:52:29 by Laurenzo »
ei tuu mitää mielee...

Hankey Bannister

  • Posts: 63
  • Kun kerta kaunihisti pyyretähän.
    • View Profile
    • Email
Tyhmä kysymys vol.1
« Reply #170 on: October 23, 2013, 18:41:36 »
Miksi en saa näkymään host-listalla index.html -sivua?

http://www.kalassa.net/propilkki2/P2_hostlist/P2_hostlist.php (Serveri Karhu200)

Onko palomuurin asetuksissa jotakin? Hosti toimii kaiketi kuten pitääkin?
Knääkähtämääsillänikin viälä vetääsen brändyä käkättimehen.

-Jeze-

  • Posts: 4
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #171 on: December 18, 2013, 18:04:27 »
Mistähän johtuu että hiiri ei toimi propilkissä hyvin, mutta muuten toimii vallanmainiosti? (se siis pätkii)

janne_83

  • Posts: 28
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #172 on: December 20, 2013, 01:06:08 »
Onko se bugi, että vaikka hahmo lähtee, niin kaira jää avannon viereen?
Näyttää nimittäin siltä, että se jäis tarkotuksella.
tätä tapahtunut nyt aika usein :-D mut ei kyl häiritse mun pelaamista
Arvoisa Vedenhaltija, Anna minulle kerrankin niin paljon ja niin suuria kaloja, ettei minun aina tarvitsisi valehdella

Laurenzo

  • Posts: 16
  • Heittokalastaja
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #173 on: December 31, 2013, 12:41:14 »
Olen huomannut, että jos kaksi valmista avantoa on melkein kiinni toisissaan, ja toisella on pilkkijä, niin pystyn pilkkimään siltä viereiseltä, mutta kun yritän itse kairata reiän samalle etäisyydelle, tulee teksti: Toinen pelaaja liian lähellä.

Ei se haittaa ollenkaan mutta sanoin vaan.......
ei tuu mitää mielee...

Jankova

  • Yölinnun laulaja
  • Posts: 123
  • Minä ja minun mielikuvituskaveri.
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #174 on: December 31, 2013, 13:23:51 »
Tapauksessa kyseinen pilkkijä on noussut reijältä ja kairannut niin viereen kun vaan pystyy. Jos pelaaja on avannolla, on olemassa tietty lokkiraja. :)

Smuge

  • Pöllölammen pöllö-öljyttäjä
  • Posts: 82
    • View Profile
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #175 on: December 31, 2013, 15:47:02 »
 Moi!

 Hetki sitten yleisellä servulla muutama kenttä ja Vuolasnivalla lensin kuuhun kun osanottajien mielestä jotain speedy paskaa   luki muille! Ei muuta kun ilmoitan ettei tarttee huolestua. Reilu 5 vuotta ja reilulla ja hauskalla pelillä mennään. Ilmoittelen että ei  tässä iässä ja nuorempana ole kuullu mun elämää epärehti elämä. Eipä tässä muuta kunhan purkauduin. T.Smuge

Tiedä sitten koneesta ja windows 7 premiumin osista. Vuoteen pelannut nii tiedä onko kaikki osat kohdillaaan. No jaa. Vitut...

mianka

  • Posts: 148
  • Säätäjä-ässä säätämässä
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #176 on: December 31, 2013, 19:05:12 »
Smuge, tuo voi johtua monesta asiasta. Toi ilmotuskin, mikä pelissä tulee on muotoa "Probable speedhack"
eli "luultava speedhack", muttei todellakaan varma. Voi johtua mm. oman yhteyden jojoilusta, hostin
yhteyden jojoilusta, hostin ja oman yhteyden välillä tapahtuvista muista ongelmista.

Onko sulla 3g tai 4g yhteys? Niillä tollasta tuppaa esiintymään yleisemmin mun ymmärtääkseni. Jotkut
hostit on kytkeny sen autobanin pois päältä, eli tulee kyllä noi ilmotukset "probable speedhackistä", mutta
ei silti lennä pihalle, koska se on epävarma indikaattori.
« Last Edit: December 31, 2013, 19:11:26 by mianka »

Vikke

  • Kiiskimaisteri
  • Posts: 925
  • Kurikan Urheilukalastajat
    • MSN Messenger - vikke-95@hotmail.com
    • View Profile
    • Kiinnike-Heinonen Oy
    • Email
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #177 on: February 13, 2014, 14:47:45 »
Peli on yhtäkkiä alkanut pätkimään pahoin ja varmaan ajureissa ongelma, kun ei yhteensopivuustilakaan auta.
Koneena HP Pavilion 655 ja Windows 8.

Mistä olette tavanneet ajureita ladata ?

Ja kyllä, olen googlettanut, mutta sen verran pihalla näistä, että parempi kysyä.
Kun tuntuu, että aina on tullut ladattua jotain aivan muuta, mitä olisi pitänyt.
"Suurta saalista
tärkeämpää on se, kuinka paljon kala tarjoaa urheilua pyytäjälleen." -Alex Hintze

Mikko_-Procyon-

  • Veronkiertäjä
  • Mikkonator
  • *****
  • Posts: 5134
  • Ei tunnu missään!
    • View Profile
    • Propilkki 2
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #178 on: February 13, 2014, 15:43:45 »
No HP:n omilta sivuilta lähtisin itse ajureita etsimään. Eli otat selvää mikä malli, mikä käyttis, montako bittiä käyttiksessä jne.. tarvittavat kentät. Sitten vain listaat ajurit ja latailet mitä on tarjolla. Jos läppärissä on erillinen näyttis, niin sitten sitten sen ajurit SAATTAA löytyä myös sen laitevalmistajan sivuilta. Esim. ATIn ajurit on catalystejä yms.

Tarkista kuitenkin ensin myös virustutkan asetukset ja ota vaikka online scannaus pois päältä kokeeksi. Tarkista myös koneen virukset, haittaohjelmat, rekisterin epäselvyydet, varmista että koneessa on tarpeeksi tilaa. Katso mitä prosesseja on samaan aikaan päällä ja onko siellä tila/muistisyöppöjä. Tarkista pp2:n prioriteettiasetukset settings.datista jne... Kaikenlaista testailtavaa on runsaasti.
Henri Poincare: "Tiede on faktoja; aivan kuten talot tehdään kivistä on tiede tehty faktoista; mutta kivikasa ei ole talo eikä kokoelma faktoja ole välttämättä tiedettä."

http://kalassa.net/mikkoprocyon/

Eikku

  • Posts: 4
    • View Profile
Vs: Tyhmiä kysymyksiä, fiksuja vastauksia.
« Reply #179 on: March 10, 2015, 14:36:14 »
Heips !
Mikähän mulla nyt mättää kun en pääse liittymään peleihin mukaan? Ongelma alkoi tämän keskustelufoorumin uudistuksen jälkeen ? En nää syytä miksi se tähän vaikuttaisi, koska ovat käsittääkseni kaksi aivan eri asiaa ..... vai ovatko? Olen huomannut, että pelaajatkin ovat aika vähissä noilla avoinna olevilla hostella, joten ongelma saatta olla yleisempikin. Kertokaa joku joka on löytänyt "avoimet ovet". Kiittäen jo etukäteen.

 



center>