Chat

Author Topic: Jigivapa  (Read 73293 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

unssi

 • Posts: 30
  • View Profile
  • Email
Vs: Jigivapa
« Reply #60 on: July 12, 2013, 16:24:11 »
Joo uutta jigivapaa ollaaan täälläkin hankkimassa. Ollut käytössä tuo patriotin jig-it pitempi ja jämäkämpi malli. viehepaino suositus n.7- 30g. Kyllä ominaisuuksiltaan parempaa vapaa saa hakea. Jäykkä, kevyt ja tunnokas. Tällä kepillä maanantaina kymppihauki rannalle ja vapa oli todella hyvä näinkin ison kalan kanssa. Ostaisin saman tien samanlaisen tilalle, tai no NELJÄNNEN...Kaikesta huolimatta vapa ei tahdo kestää. 3 jig-ittiä jo mennyt. Ensimmäisestä hajosi kärkirenggas ja kaksi napsahti poikki ihan vaan heittäessä. Nyt siis olisi hakusessa ominaisuuksiltaan samankaltainen vapa. Viehepaino suositus saisi olla korkeampikin koska käytän isoja jigejä ja kun niihin lyö 15g jigipään alkaa jigi-it:ssäkin voima jo vähän loppua. Olisiko jollain paljon jigittävällä suositella mitään kunnon keppiä, jolla pystyy heittämään vähän raskaampiakin jigejä? Mikään ruoska vapa ei saa olla vaan mahd.jämäkkä. ei mitään perus 7-28g vapoja tähän kiitos. Aika vaikea ollut löytää sopivaa joten mielipiteet tulevat tarpeeseen.

Himopilkkijä89

 • Posts: 1041
 • Voittokalat on hauskin vetää muiden reijistä. :D
  • MSN Messenger - atte89@luukku.com
  • View Profile
  • kilpapilkintäblogi
Vs: Jigivapa
« Reply #61 on: July 13, 2013, 17:29:30 »
Eipä noissa hirveesti kannata sitä viehepainosuositusta tuijotella. Jotkut 5-20g vavat saattavat olla jämäkämpiä kuin toisen merkin vavan 7-30g jne.

Itse olen jonkun verran jigitellyt myös jerkkivavalla ja sellainen voisi olla sun tilanteeseen ihan sopiva. Ei toki kuitenkaan mikään järeän luokan jerkkivapa. Toinen vaihtoehto voisi olla vertikaalijigaukseen tarkoitetut vavat. Ainakin Berkleyn Skeletor ja Selection Series Vertical voisivat olla sopivia. Noista vertikaalivavoista ei itsellä kyllä ole kokemusta. Myös Savage Gearin Bushwhacker voisi soveltua käyttötarpeisiisi.

Satunnaikalastaja

 • ...asiantuntija tässä asiassa...
 • Posts: 354
  • View Profile
Vs: Jigivapa
« Reply #62 on: July 13, 2013, 21:21:36 »
... tai no NELJÄNNEN...Kaikesta huolimatta vapa ei tahdo kestää. 3 jig-ittiä jo mennyt. Ensimmäisestä hajosi kärkirenggas ja kaksi napsahti poikki ihan vaan heittäessä. ...

Kuinka sattuikaan, itsellä napsahti tänään Jig-it  7-21 g poikki vastaiskussa. Yllättävän kevyesti meni. On kyllä ollut mainio vapa, kevyt ja tunnokas, ja ahvenetkin tulevat ylös ilman irtoamisia kun vaan kelaa riittävän vauhdikkaasti. Ei muuta valittamista kuin että takakahvan päästä koristeet irtosivat melko pian.

Mahtaako samankaltaista vapaa löytyä muilta valmistajilta, vai pitääkö tyytyä vanhaan merkkiin?

Edit - Väliraportti 18.07:
Hieman selailtuani an oikein Jig:it 7-21 g vastaavaa ole löytänyt.
- Lähinnä voisi olla Yashino Jig'in Pro, mutta sillä näyttää olevan katkeamisongelmaa yhtälailla. Joten tätä mieluummin Jig-it kuitenkin, koska tunnen vavan ja olen sen toimintaan tyytyväinen ja on samanhintainen.
- Pitänee käydä hipelöimässä Yashino Specialist, joka on löysempi ja 30% kuin yllämainitut.
- Samoin Okuma Beater 5-20 g voisi tulla kysymykseen, kalliimpi kuin ylläolevat muttei silmiin ole osunut haukkujakaan.

Edit - loppuraportti:
Kävin honkkarissa hypistelemässä noita ja vähän muitakin.
- Yashino Specialistin 7-29 g hylkäsin heti kun en tykännyt metallisista vaparenkaista, ja oli muutenkin vähän löysän tuntuinen. Samoin Pro-mallin, joka kyllä tuntuin käteen paremmalta ja tunnokkaammalta kuin Specialist.
- Okuma Beater 5-20 g tuntui kerrassaan erinomaiselta ja oli vahva ehdokas.
- Muutamaa muutakin näytteillä olevaa tunnustelin, mutten kommentoi kun en muista tarkkoja malleja.
- Sitten löytyi itsellä juuri katkennut malli, Jig-it 7-21 g 55 € hintaan niin otin sen.
« Last Edit: July 18, 2013, 12:43:28 by Satunnaikalastaja »

unssi

 • Posts: 30
  • View Profile
  • Email
Vs: Jigivapa
« Reply #63 on: July 15, 2013, 12:44:56 »
tuo Bushwhacker on ollutkin jo harkinnassa. Pitäisi melkein päästä käsin hipelemään sitä johkin liikkeeseen. Joo tuo jig-it tosiaankin on aika rikkoutumis herkkä keppi.

Täsmäiskijä

 • Posts: 14
  • View Profile
Vs: Jigivapa
« Reply #64 on: August 01, 2013, 08:59:32 »
Nyt taitaa mullakin olla vapa-asiat selvillä, tota Dragoniaki katellu, mutta kokemuksia en ole kuullut keltään, niin taidan jättää väliin. G-Loomikselta taitaa vapa nyt tulla, jenkkilästä tilattuna. Hintaa tulee varmaan yli 400€ rahteineen ja tulleineen, mutta minkäs teet.

http://www.tacklewarehouse.com/G_Loomis_NRX_Spinning_Rod_Green/descpage-GNRXG.html

Tuossa tuo vapa, vielä pitäisi päättää pituus ja jäykkyys yms. Mutta hyvää olen kuullut tuosta!
Tästä jo sen verran aikaa, että paketti lienee perillä? Mikä vapa tuli ja paljonko tuli maksamaan kaikkine maksuineen? Itsellä on harkinnassa tilata samasta puljusta oma kaikkien jigivapojen äiti.

 center>