Chat

Author Topic: Merimetsokantaa ruvetaan rajoittamaan  (Read 2444 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jpv

 • Posts: 4
  • View Profile
Merimetsokantaa ruvetaan rajoittamaan
« on: March 04, 2010, 20:47:24 »
Kerrankin hyviä uutisia päättäjien taholta. Merimetsokantaa ruvetaan rajoittamaan jo tänä keväänä. Kiinnostaisi tietää, miten tätä kannan rajoittamista voisi tavallinen Matti Meikäläinen tehdä niin, ettei pykäliä tule rikotuksi. Ei kiinnosta saada sakkoja näiden tuholaisten takia... Ympäristöministeriölle iso kiitos tästä päätöksestä.  :-)

-holo

 • Posts: 4
 • älä vippaa lahanaa
  • View Profile
Vs: Merimetsokantaa ruvetaan rajoittamaan
« Reply #1 on: March 05, 2010, 17:57:25 »
asian voisi siirtää metsästys.comiin  :-)

jmv83

 • Posts: 19
  • View Profile
Vs: Merimetsokantaa ruvetaan rajoittamaan
« Reply #2 on: March 05, 2010, 20:35:53 »
Ensin saastutetaan luontoa ja sitten se johtaa siihen, että vieraalle lajille syntyy otolliset elinolosuhteet ja vieraasta lajista alkaakin tulla osa ekosysteemia, niin sitten sitä pitäisi alkaa hävittämään?!? Ja hävittäminenhän perisuomalaiseen junttimalliin tulee tapahtumaan ajelemalla isomoottorisilla veneillä pitkin rannikkoa ja yhtä merimetsoa kohden lojautetaan ainakin puolikiloa haulikonkuteja merenpohjaan... ja sehän onkin luonnonläheinen tapa hoitaa luontoa...

Ja mun mielestä on ihan oikeen jos rannikkoiden keppaheikkien pöpelikköihin tulee merimetsot pesimään ja tuhoamaan maisememan lehdettömillä puilla. Saahan maajussit vieläkin muihin elinkeinoihin nähden Suomessa valuttaa saastetta vesistöihin suht paljon. Ja juuri tuo pelloilta tuleva kuralitkuhan on noita rannikoita rehevöittänyt, joka taas on kasvattanut roskakalakantaa, joka taas on merimetsojen pääasiallinen ravinto.

ja voin myöntää mussa on "vähän" ekofasistin vikaa ja päivä päivältä P. Linkolan jutuissa alkaa olemaan enemmän ja enemmän järkeä...

seppojohannes

 • Guest
Vs: Merimetsokantaa ruvetaan rajoittamaan
« Reply #3 on: March 07, 2010, 12:29:01 »
VASTUSTAN merimetsokantojen  rajoittamista...........Ne kuuluu tappaa Suomesta sukupuuttoon.....

Kipster

 • Putajan perhobatman
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 889
 • Kalapedian päätoimittaja
  • MSN Messenger - kimmo.tiirikainen@gmail.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Merimetsokantaa ruvetaan rajoittamaan
« Reply #4 on: March 07, 2010, 12:32:40 »
Tälläkin foorumilla on varmasti useita, jotka eivät nyt tiedä, että miksi tätä kantaa pitäisi rajoittaa (minä mukaanlukien). Kun en ainakaan noissa iltapäivälehtien sivuilla ole törmännyt aiheisiin, jotka tätä käsittelisi.

Eli siis ajan takaa sitä, että miksi niitä pitää rajoittaa? Mitä muuta ne o tehny ku sontinu yhden luodon valkokseks ja sen puut lehdettömiks?

Don Miguel

 • Posts: 444
  • View Profile
  • Email
Vs: Merimetsokantaa ruvetaan rajoittamaan
« Reply #5 on: March 07, 2010, 13:05:42 »
Eli siis ajan takaa sitä, että miksi niitä pitää rajoittaa? Mitä muuta ne o tehny ku sontinu yhden luodon valkokseks ja sen puut lehdettömiks?

Noin massiivinen merimetsomäärä tarvitsee vielä massiivisemman määrän ravintoa -> erinäistä kalaa. Eihän siinä, jos pelkkiä särkikaloja syövät, mutta uhreiksi joutuu myös mm. kuhan poikaset, ahvenet, siiat, lohen/taimenen poikaset eli siis ihan mikä tahansa sopivan kokoinen saaliskala. Ja nuo merimetsot syö kokoonsa nähden paljon (en muista mitään tarkkoja lukuja, mutta tällaisen kuvan olen saanut muista kirjoitteluista) Eniten nuo merimetsot on vaikuttamassa tällä hetkellä merialueiden kuhakantoihin -> ammattikalastajiin.

Ja noista luodoista... Kunpa olisi vaan yksi luoto, jonka ovat tuhonneen, mutta kun ei ole. Järjestelmällisesti jokaisen elinluotonsa paskovat täysin pilalle (puuthan eivät muutu pelkästään lehdettömiksi, vaan kuolevat samalla)
"Kärsivällisyys miehen tiellä pitää"

seppojohannes

 • Guest
Vs: Merimetsokantaa ruvetaan rajoittamaan
« Reply #6 on: March 07, 2010, 14:22:53 »
Miguel puhuu asiaa, ehkäpä hän on lukenut muutakin kuin iltapäivälehtiä...... Esitän pienen esimerkin, en sano, että se on yksin merimetsojen syytä. Asialla on varmasti hylkeetkin ja teollisuuskin ehkä jossain määrin. Noin 8 vuotta sitten Selkämerellä made saalis oli: Satakunnan rannikon made saaliit ovat laskeneet jyrkästi 2000-luvulla. Kun vielä vuonna 2002 Satakunnan rannikolta saatiin yli 21 000 kiloa madetta, oli saalis vuonna 2008 enää vajaat 3000 kiloa. edellä mainitun suurinen,helppoa kopioida  :roll:.
 Samassa suhteessa on merimetso kanta lisääntynyt kovalla kasvuvauhdilla. Eihän merimetso syö aikuisia mateita (kai) mutta poikastuotanto menee varmaan suurimmaksi osaksi niille, hallit huolehtii kyllä isoimmista kaloista. Myös pilkkimiesten saaliit ovat laskeneet rajusti juuri noilla alueilla missä tätä lintua esiintyy...
 Rauman edustan kuhakannat on olemattomat, mutta juuri made saaliit on pienentyneet paljon, ja varmasti vaikuttaa muihinkin kalalajeihin.
Olkiluodon edustalla on noin 0.5 ha saari jossa oli kasvillisuutta ja puustoa (lähinnä katajaa), merimetsot valtasi tämän luodon ja nykyisin sieltä ei vihreää kortta löydy....
« Last Edit: March 07, 2010, 19:40:49 by SJ »

 center>